Asus A8N-E + V temer nejde pretaktovat
sestava: Asus A8N-E + Venice 3000+ 2x 512 Kingmax 466 zdroj LC 550W 2revision + disk seagate 7200.7
problem: nevim co znamena pci lock v biosu sou tam vybery: auto, to CPU, 33mhz
jakmile zvednu generator nad nejakych 210, tak pri startu po moznosti odjiti do biosu, jak je tabulka s irq, komp prestane cokoliv delat a jentak mu blika kurzor (nechal sem to docela dlouho, normalne to jenom problikne)
zkousel sem oddelat jednu ramku, snizit ht, zvysit casovani pameti a snizit jejich frekvenci
PEG je vypnuty a frekvence PCI-E sem zkousel 100/101
ramky sou dany do spravnych slotu, bez pretaktovani pc funguje naprosto bez problemu, pridavne napajeni je pripojeno
co s tim? :)
Re: Asus A8N-E + V temer nejde pretaktovat
Mam tuhle desku a Venice DH8-E3 s TCaseMax 55°C jede na 2,5GHz (9*278 ) pri 1,485V. Pamet Kingston HyperX 2*256MB 2-3-3-8 400MHz. HTT mam na 3x, PCI zamceny, pamet jede 179MHz (nastavil jsem na 266 v BIOSU) a vypada to ze 280MHz "FSB" uz deska neda, nevim jeste to odzkousim ale neni to hranice CPU (dal jsem i nizsi nasobic...x280 a nic)...chladim vodou; teploty LOAD: 37 - 40, IDLE: 25 - 30.
Citace:
Původně odeslal check
sestava: Asus A8N-E + Venice 3000+ 2x 512 Kingmax 466 zdroj LC 550W 2revision + disk seagate 7200.7
problem: nevim co znamena pci lock v biosu sou tam vybery: auto, to CPU, 33mhz
jakmile zvednu generator nad nejakych 210, tak pri startu po moznosti odjiti do biosu, jak je tabulka s irq, komp prestane cokoliv delat a jentak mu blika kurzor (nechal sem to docela dlouho, normalne to jenom problikne)
zkousel sem oddelat jednu ramku, snizit ht, zvysit casovani pameti a snizit jejich frekvenci
PEG je vypnuty a frekvence PCI-E sem zkousel 100/101
ramky sou dany do spravnych slotu, bez pretaktovani pc funguje naprosto bez problemu, pridavne napajeni je pripojeno
co s tim? :)
Sice pozde, ale prece. Mam taky ASUSE A8N-E a docela jsem se s nim natrapil. Problemy jsem mel uplne stejny. Nemohl jsem se dostat nad 215MHz. Pri vyssi frekvenci vubec nezacali bottovat okna. Problem byl pouze v tom ze nemam floppy mechaniku a tak jsem ji v biosu taky zakazal. A prave tohle bylo pricinou problemu, takze mechaniku v biosu stacilo povolit i kdyz ji fyzikcy nemam a uz prestal byt problem s vyssokyma frekvencema FSB.
Asus A8N-E je celkem slušná deska, pouze je trošku vybíravější na paměti,
v kombinaci s pamětí KingstoneHX 3200 CL2 (čipy orig. kingstone), dokážete
vymáčknout fsb i přes 300mhz. Já jsem skončil na 305mhz při nastavení pamětí 266mhz, HT 3x. Při nastavení pamětí na 333mhz je konečna fsb 295mhz. Takže tuto kombinaci doporučuju.
Citace:
Původně odeslal xjoska
Sice pozde, ale prece. Mam taky ASUSE A8N-E a docela jsem se s nim natrapil. Problemy jsem mel uplne stejny. Nemohl jsem se dostat nad 215MHz. Pri vyssi frekvenci vubec nezacali bottovat okna. Problem byl pouze v tom ze nemam floppy mechaniku a tak jsem ji v biosu taky zakazal. A prave tohle bylo pricinou problemu, takze mechaniku v biosu stacilo povolit i kdyz ji fyzikcy nemam a uz prestal byt problem s vyssokyma frekvencema FSB.
DIKY! Zrovna sem prohodil desku a grafiku a taky mi to neslo taktit. 220FSB jeste snad jelo ale 230 uz ne pritom doted sem na Gigabyte K8NSC jel 289FSB v pohode a mam nastaveny vsechno stejne.... blba floppina :) Jeste ze sem si vzpomel ze sem tu ohledne taktovani na tyhle desce neco cet a nasel to!
Rád bych se zeptal, jak je na této desce (Asus K8N-E) nejlepší otočení větráku na procesoru (Freezer 64 pro) - odkud kam má foukat a proč, díky
Citace:
Původně odeslal blackgray
Rád bych se zeptal, jak je na této desce (Asus K8N-E) nejlepší otočení větráku na procesoru (Freezer 64 pro) - odkud kam má foukat a proč, díky
Nejlepší umístění je samozřejmě v závislosti na celé koncepci chlazení ve skříni. V 99% případů je nejlepší umístit AC64pro tak, aby větrák foukal směrem od mechanik k zadní části skříně , kde by měl být další ventilátor na urychlení proudění vzduchu.
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Nejlepší umístění je samozřejmě v závislosti na celé koncepci chlazení ve skříni. V 99% případů je nejlepší umístit AC64pro tak, aby větrák foukal směrem od mechanik k zadní části skříně , kde by měl být další ventilátor na urychlení proudění vzduchu.
s tim otocenim mas pravdu ale dat tam dalsi vetron se mi neosvedcilo, teplota zustala stejna.. asi staci kdyz to vyfukuje aspon 120mm vetrak ve zdroji ;)
takze chlapci potrebujem nutne vasu pomoc
mam ASUS A8N-E (1013)
AMD A64 3200+
2x256MB GoodRAM (400)
Seagate 7200.7 SATA
LG 4167B DVD-RW
disk mam na 4 radici teda nie od chipsetu ale pridavny
problem je v to m ze cokolvek v biose nastavim napr FSB na 220 tak mi ukaze CPU speed 2200
aj v tabulke pri poste ukaze 2200, ale vo win XP idem zasa na 200x10
inac pamate mam na 333 2,6V 2.5 4 4 8 2T
HTT 4x
CPU voltage 1.35
PCI locknute na 33.33
ked vo wine pouzijem clockgen tak neni problem
zatial som skusal iba 240x10 a islo v pohodicke
poradte pls ako tu dosku presvedcit aby brala take FSB ake je v biose ulozene
dik moc
mam A8N-deluxe a ten samy problem. nedostanu se pres fbs 240 pak se ukaze jen irq tabulka a blikajici kurzor.Mam Sata disky a je zajimavy kdyz sem zkousel obyc pata disk tak ten v pohode bootuje tak je asi problem se Sata disky + OC. jdu vyzkouset ten tip s flopynou jinak asi jinou desku :(
EDIT: tak s flopynou to neni, delaji to Sata disky,kdyz dam bootovat z PATA disku v pohode to nabehne jakykoliv fbs.
Citace:
Původně odeslal deathkiller
mam A8N-deluxe a ten samy problem. nedostanu se pres fbs 240 pak se ukaze jen irq tabulka a blikajici kurzor.Mam Sata disky a je zajimavy kdyz sem zkousel obyc pata disk tak ten v pohode bootuje tak je asi problem se Sata disky + OC. jdu vyzkouset ten tip s flopynou jinak asi jinou desku :(
a sata disky mas na 3/4 sata radici???
Citace:
Původně odeslal jcdenton12
a sata disky mas na 3/4 sata radici???
jj 3/4 mam. zkousel sem i 1/2 jestli to nahodou neni otoceny ale je to to samy.mozna je chyba v biosu ale sem zkousel 1013-1016 a delaji to vsechny.da se to vyresit bud koupenim pata disku na system a nebo vymenou desky
EDIT: zajimavy asi x10 nasobic nemaji Sata disky radi nebo je jina chybka protoze 300x9 jde ???
Nevíte co u týhle desky znamená 3× pípání hned po zapnutí a najede obraz...CMOS jsem zkoušel...v manuálu jsem to nějak nevyčetl...všechno jsem kontroloval a je zapojený dobře
viem:D
debilne vlozena grafika alebo RAMky
predpokladam grafiku
skus ju vybrat a vlozit znova, pokyvat s nou v slote, tlacit ju smerom ku CPU (hore)
ono sa to chyti
To bohužel nezabírá...trochu mám strach že je něco s deskou :-(
Citace:
Původně odeslal
Boin
To bohužel nezabírá...trochu mám strach že je něco s deskou :-(
tak tam pichni nejaku PCI grafiku ci to pojde
skus vybrat ramky a dat ich spat
jj ještě zkusím tu PCI...protože jsem tam zkoušel už 2×PCIe který fungujou...
EDIT: Tak jsem to zkoušel a bezvýsledně :-(
Citace:
Původně odeslal
Boin
jj ještě zkusím tu PCI...protože jsem tam zkoušel už 2×PCIe který fungujou...
EDIT: Tak jsem to zkoušel a bezvýsledně :-(
takze ani s PCI to nebezi?
do ktoreho PCI slotu si daval tu grafiku?
skus ju dat do toho stredneho
a ked das svoju pci-e x16 grafiku do toho pci-e x4, tak by mala fachcit tiez
skus
Dával jsem to do prvního PCI...myslím že druhý těžko pomůže.
Počkej ale ten PCI-e 4× je jakoby fyzicky poloviční oproti normálnímu to se mi tam moc nechce dávat...kdyby byl alespon "plnohodnotný"...
Taky je zvláštní, že už ani speaker napípá jako předtím stejně tak LEDky na case (stejné zapojení)...jen to naběhne a jakoby to jede naplno...že by pomalu umírala?
Citace:
Původně odeslal
Boin
Dával jsem to do prvního PCI...myslím že druhý těžko pomůže.
Počkej ale ten PCI-e 4× je jakoby fyzicky poloviční oproti normálnímu to se mi tam moc nechce dávat...kdyby byl alespon "plnohodnotný"...
Taky je zvláštní, že už ani speaker napípá jako předtím stejně tak LEDky na case (stejné zapojení)...jen to naběhne a jakoby to jede naplno...že by pomalu umírala?
v prvom PCI konektore mi takmer nic nefachci lebo je zdielany s USB radicom chipsetu (je to napisane aj v manualy) a zariadenie musi podporovat nejaky legasy/secondary netusim co, mozno nejaky pridavny radic by tam isiel ale VGA ani SAT karta mi tam nebezia
bud nebootne komp alebo to zmrzne alebo BSOD, v druhom a tretom co su nezdielane fachci vsetko bez problemu
ten PCI-e x4 je dost rychly a dost plnohodnotny
sam som chcvilku takto fachcil ked som mal velky chladic na CPU:o
este napis aku mas grafiku, ak mas nieco ako x1650 alebo podobne tak tam nebude ziaden prepad vykonu