-
GeForce 7800 GT - testy, recenze...
G70/71
20 fragment pipelines
7 vertex pipelines
Shader Unit/ROP unit/Vertex unit: 400/400/440 MHz
500MHz GDDR3 / 256MB
podpora SLI
edit: [blbě]$499[/blbě]
skutečná doporučená cena: $449
recenze:
[H]ard|OCP
HotHardware
HEXUS
DigitLife
Tech Report
Guru3D
Bit-Tech
PC Perspective
-
JJ a za tu cenu když leadtek stojí prakticky stejně jako X850XT, tak to se už vyplatí ta 7800GT :? :-)
-
Jen mensi info k cene, tahle karta se rozhodne nebude prodavat za $499 (alespon ne v USA), protoze za tuhle cenu si lze poridit 7800GTX.
Ceny v obchodech se uz ted pohybuji kolem $400 ;)
Btw. doporucena cena je $450.
-
Jasně, už to vidím, to byla cena konkrétního modelu - opravím to, ať to tam nestraší :-) Dík za upozornění.
-
Citace:
Původně odeslal Masster
Jen mensi info k cene, tahle karta se rozhodne nebude prodavat za $499 (alespon ne v USA), protoze za tuhle cenu si lze poridit 7800GTX.
"v důsledku uvedení této karty zlevní GeForce 6800 GT na 299 dolarů (zhruba 7 600 Kč) a GeForce 6800 na 199 dolarů (zhruba 5 000 Kč)"
-
Citace:
Původně odeslal Champion
Citace:
Původně odeslal Masster
"v důsledku uvedení této karty zlevní GeForce 6800 GT na 299 dolarů (zhruba 7 600 Kč) a GeForce 6800 na 199 dolarů (zhruba 5 000 Kč)"
6800GT od Inno3D už tolik stojí.
Prostě ATI je naprosto v řiti.
-
no FoxPC uz je maj v ceniku ,coz sice jeste nic neznamena ale cana je jako za 6800ultru http://www.foxpc.cz/detail/4433
-
Pekna cena, v tomhle pripade i u nas neni daleko doba kdy 6800U bude stat 11k, 6800GT 9k a 6800NU 6k-7k.
-
Citace:
Původně odeslal Masster
Pekna cena, v tomhle pripade i u nas neni daleko doba kdy 6800U bude stat 11k, 6800GT 9k a 6800NU 6k-7k.
no nevím....6800 ultra už tolik u některých výrobců stojí, 6800 GT už jsem teda za víc než 9500 moc neviděl a 6800 NU to samé. Spíš očekávám zlevnění poněkud razantnější. Ta cena 7800 GT je dosti slušná, ale kdo má 13k na kartu, tak jsem viděl i 7800 GTX za 15,5k, takže mohla být i lepší.
-
Citace:
Původně odeslal Spajdr
Prostě ATI je naprosto v řiti.
to snad ne, sice jsem ted deni kolem GK nesledoval, ale podle jednoho z tech testu je X850, tedy predchozi generace, jen o trochu pomalejsi, a to jeste ne uplne vzdy, nez nova generace od nvidie :? :? . To se snad ani nevyplati vymontovavat z PC natoz pak kupovat novou. Predtim byl skok 5900->6800 9800->X800 skoro dvojnasobnej.
-
No tak to ses dival opravdu spatne.
Sila 7800 se totiz ukaze az ve vysokych rozlisenich a to myslim vyssi nez 1600x1200 nebo na novych enginech jako napr. FEAR.
A mam pocit, ze Spajdr to myslel spis tak, ze ATI ted nema v zadne cenove kategorii nic, co by bylo lepsi nez karta od nV.
-
Lidí kteří hrajou v rozlišení vyšším než 1600*1200 není tolik, aby kvůli tomu ATi musela být tam, kam ji Spajdr situuje :-) Po příchodu GF4 taky trvalo dýl, než ATi odpověděla, ale že by byla v *** netvrdil nikdo a to celý sortiment tvořily dvě karty :-D
-
Kazdopadne za tu cenu a za ten vykon se mi ta karta libi..
;D
-
Citace:
Původně odeslal Masster
No tak to ses dival opravdu spatne.
Sila 7800 se totiz ukaze az ve vysokych rozlisenich a to myslim vyssi nez 1600x1200 nebo na novych enginech jako napr. FEAR.
A mam pocit, ze Spajdr to myslel spis tak, ze ATI ted nema v zadne cenove kategorii nic, co by bylo lepsi nez karta od nV.
JJ, přesně tak jsem to myslel a 6800GT od Inno3D už právě stojí kolem 7500Kč, což za ty peníze nemá konkurenci. ATI co jsem četl sice už hodlá slevnit, ale i tak by měla už vydat Fudo, jinak přijde o podíl na trhu.
-
7800GT za 12kkc....kdybych ji tak mohl mit bez DPH,tak 10000..masakr
http://shop.computershop.cz/eshop/de...mb-2xdvi-pci-e
-
Tak za 10k bych ani neuvazoval :)
-
Já bych jí měl za 11k teď, ale nejsou lowe :?
-
Tak dneska jsem koukal, ze v USA se daji 7800GT sehnat za 290 dolaru (7250,--), proc za takovou cenu neni i u nas :-(
-
já mám ted sice gtx ale je to naprostá bomba,s atinou sem mel problémy,mrznul obraz a restartovala se,ale s gtx doom3 na max rozlišení běhá jak vzteklej. a to gt není o moc horší... pokud chcete koupit new grafarnu a nejste zarytě proti nvidii tak do ní jděte :wink:
-
2 Masster: Protože CLO a DPH ... :-(
-
ASUS Extreme N7800GT 256MB GDR3 PCI Express x 16 nVidia
tu jsem otestoval na mem PC
link : http://members.chello.cz/dj_studio/nv7800gt.htm
-
Re: GeForce 7800 GT - testy, recenze...
-
-
Citace:
Původně odeslal Masster
Tak dneska jsem koukal, ze v USA se daji 7800GT sehnat za 290 dolaru (7250,--), proc za takovou cenu neni i u nas :-(
Ale u nás již takové jsou - http://www.rsc-computers.cz/ ( http://www.geniman.com.hk/geforce7800gt_pcie.htm ) . Ted mi dojde 5ks ( cca utery )
-
Podivej se na datum, psal jsem to v rijnu ;) Ted uz se situace zlepsila a cenove uz se to blizi.
-
Mám tuhle krasavici objednanou, taxem zvědav na benchmarky - podám pak zprávu... ;)
-
Citace:
Původně odeslal Masster
Podivej se na datum, psal jsem to v rijnu ;) Ted uz se situace zlepsila a cenove uz se to blizi.
Mám pocit, že jedine Leadtek to trochu srazil ( cca 7800 + dph), jinak porad vsechno pres 8200 bez dph
-
Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Mám pocit, že jedine Leadtek to trochu srazil ( cca 7800 + dph), jinak porad vsechno pres 8200 bez dph
Lepsi nez 10-11k jak to bylo v rijnu :)
-
Citace:
Původně odeslal Masster
Lepsi nez 10-11k jak to bylo v rijnu :)
Kdyz na to prijde, X1800XL taky stavala jine penize a kdyz pomineme, ze nejsou, tak stojí celkem malo :)
-
kluci,...prave sa mi podarilo cez burzu kupit za 10 000 slovenskych 7800GT Leadtek a je to delo...v 3Dmark05 da slusnych 7 900 bodov, samozrejme po taktnuti, jadro ide 465 stable a pamate na 1150.
no parada.
-
tak ta forsa je celkem oka
ticha
obraz vyborny
takty z 400/1000 @ zatim na 450/1250
tot asi vse
-
taky koukam po nejake GF 7800GT kdyby nejaka takto byla pac stavim pocal tak to vidim jako v dnesni dobe nejlepsi volbu lepsi jak nejaka X1800XL podle me
-
Citace:
Původně odeslal smooot
taky koukam po nejake GF 7800GT kdyby nejaka takto byla pac stavim pocal tak to vidim jako v dnesni dobe nejlepsi volbu lepsi jak nejaka X1800XL podle me
s tím si kušuj do ATI sekce :)
no já zatím ještě testuju Gigabyte 7800GT a naprostá spokojenost. se stock chladičem se dá provozovat na 497/1180 (405/1000 def.) a po dokoupení všech potřebných propriet na trochu lepší chladící systém, očekávám ještě výrazné zlepšení :)
-
Citace:
Původně odeslal vauxhall.uk
...
ty pameti by ti mely jet vejs, aspon na 1250. a s tim chlazenim bych rekl, ze je stock chladic naprosto supr ucinej, ale nechutne hlucnej. na tuhle kartu se spatne vybira chladic. mel jsem jednu dobu Primecooler PC-VGAHG1 AlCu jenze sel na reklamacku kvuli lozisku a cip pod nim topil 68°C a to ma byt ucinejsi nez Zalman VF700-AlCu, se stock chladicem jsem mel 60°C. uvazuju nad Silencerem 5 jenze se mi tam nevejde kvuli pasivu na cipsetu, takze vubec nevim jak to vyresit....
-
Citace:
Původně odeslal vauxhall.uk
s tím si kušuj do ATI sekce :)
Proč by měl v ATi sekci chválit 7800GT???
-
Citace:
Původně odeslal no-X
Proč by měl v ATi sekci chválit 7800GT???
popel na hlavu sypu si :) blbě jsem to přečetl. četl jsem ten závěr ... lepší je nějaká X1800XL (napsáno je: lepší jak ...) :) když ono jak to je bez háčků, bez teček, tak se v tom hůř orientuje.
Citace:
Původně odeslal pazda
ty pameti by ti mely jet vejs, aspon na 1250. a s tim chlazenim bych rekl, ze je stock chladic naprosto supr ucinej, ale nechutne hlucnej. na tuhle kartu se spatne vybira chladic. mel jsem jednu dobu Primecooler PC-VGAHG1 AlCu jenze sel na reklamacku kvuli lozisku a cip pod nim topil 68°C a to ma byt ucinejsi nez Zalman VF700-AlCu, se stock chladicem jsem mel 60°C. uvazuju nad Silencerem 5 jenze se mi tam nevejde kvuli pasivu na cipsetu, takze vubec nevim jak to vyresit....
no já se spíš snažím vyhnat výš jádro. paměti ale stejně nebyly moc ochotné lízt přes 1230. jinak chlazení už mám vymyšlený. seženu pořádné pasivy, které pak nechám ofukovat 80 větřákem. i když výzva by byl nějaký WB. s tím by to jádro povyletělo po lehkém přidání napětí na pěknou cifřičku :) co se týká silencerů, nejsou moc dobrý. jsou tichý, ale nechladí moc dobře. když jsem je měl na 6800 Ultrách, chladily hůř než referenční chladiče. akorát byly tižší.
-
Jak je to s vykonem vs 850XT PE? Je nekde nejake dobre srovnani vykonu?
-
Citace:
Původně odeslal Neo
Já měl X800GTO2 předělanou na X850XT a upgradoval jsem na 7800GT... celkový nárůst výkonu odhaduju na 20%, výsledky jednotlivých benchmarků můžu dodat na požádání...
-
Citace:
Původně odeslal Neo
http://www.computerbase.de/artikel/h...cf-edition/15/
-
Hele, není Ti to už trapné s tím účelovým vybíráním aplikací a testů ve prospěch ATi? Chápu Tvou hlubokou zatíženost, ale tady byl dotaz na objektivní porovnání, kterého jak se zdá vůbec nejsi schopen... :(
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Hele, není Ti to už trapné s tím účelovým vybíráním aplikací a testů ve prospěch ATi? Chápu Tvou hlubokou zatíženost, ale tady byl dotaz na objektivní porovnání, kterého jak se zdá vůbec nejsi schopen... :(
??? To je link na recenzi s cca 15ti hrama každá ve čtyřech různých nastaveních. Je to myslím nejnovější článek, kde se obě dvě karty vyskytujou, takže je to srovnáváno na poměrně aktuálních ovladačích. Můžeš být trochu konkrétní a napsat, co se ti na té recenzi nezdá, nebo v čem je podle tebe tak účelově vybraná? Nechápu, proč mě napadáš.
-
Citace:
Původně odeslal no-X
??? To je link na recenzi s cca 15ti hrama každá ve čtyřech různých nastaveních. Je to myslím nejnovější článek, kde se obě dvě karty vyskytujou, takže je to srovnáváno na poměrně aktuálních ovladačích. Můžeš být trochu konkrétní a napsat, co se ti na té recenzi nezdá, nebo v čem je podle tebe tak účelově vybraná? Nechápu, proč mě napadáš.
Omlouvám se, moje velká chyba - uviděl jsem první stranu té recenze s drtivou převahou ATI v Age Of Empires 3 a už jsem za tím viděl zase účelovou záležitost v kontextu Tvé kritiky 3DM06...
Tohle je plně moje pochybení, sorry. :oops:
-
Citace:
Původně odeslal no-X
Nastesti to testili se Sample_8-203-3-060104a-029367E coz jsou 6.2 beta :)
Doufam ze finalky budou jeste krapet lepsi :)
-
Citace:
Já měl X800GTO2 předělanou na X850XT a upgradoval jsem na 7800GT... celkový nárůst výkonu odhaduju na 20%, výsledky jednotlivých benchmarků můžu dodat na požádání...
Super to mne staci, objednal jsem si teda 7800GT a pro kolegu taky at v tom nejsem sam
-
Citace:
Původně odeslal Neo
Super to mne staci, objednal jsem si teda 7800GT a pro kolegu taky at v tom nejsem sam
Jj, sám jsem upgradoval za cca. 2000,- Kč a považuji to za dobrý výdaj... ;)
-
Citace:
Omlouvám se, moje velká chyba - uviděl jsem první stranu té recenze s drtivou převahou ATI v Age Of Empires 3 a už jsem za tím viděl zase účelovou záležitost v kontextu Tvé kritiky 3DM06...
Tohle je plně moje pochybení, sorry. :oops:
Chápu a díky. Většinou články linkuju od herních testů, proto to začíná na AoE3. (Kdybych chtěl vzvedávat X850, nevybíral bych AoE3; s R4xx totiž některé efekty chybí, proto má lepší výkon. Demagog zas nejsem :-) ).
-
Tak jsem si poridil MSI 7800GTX-256MB.Za 6500 fungl nova a nerozbalena.Uz se nemuzu dockat az ji zapojim.Nema nekdo zkusenosti?Da se jeste trochu taktovat,nebo je ta karta uz na pokraji sveho potencialu?
-
Citace:
Původně odeslal redevile
Tak jsem si poridil MSI 7800GTX-256MB.Za 6500 fungl nova a nerozbalena.Uz se nemuzu dockat az ji zapojim.Nema nekdo zkusenosti?Da se jeste trochu taktovat,nebo je ta karta uz na pokraji sveho potencialu?
Kde ji prodavaji za tuto cenu? Beru 2 do SLI
-
ja jsem ji koupil na ebay z pekingu,nejakej manik co dela ve skladu vyrobce nvidie jich par hodil na net,sice jsem cekal 10dni nez to priletelo,ale je to parada,za polovicku mit nabusenou grafarnu.Uz jsem mu psal,az budou dalsi,ze hned kupuju-za tu cenu vymenim i desku a vychutnam SLI.Kdyztak koupim vic a dohodnem se.
-
Citace:
Původně odeslal redevile
ja jsem ji koupil na ebay z pekingu,nejakej manik co dela ve skladu vyrobce nvidie jich par hodil na net,sice jsem cekal 10dni nez to priletelo,ale je to parada,za polovicku mit nabusenou grafarnu.Uz jsem mu psal,az budou dalsi,ze hned kupuju-za tu cenu vymenim i desku a vychutnam SLI.Kdyztak koupim vic a dohodnem se.
ok za tu cenu je to skoro zadara.........