Pro poslech hudby je lepsi MAYA EX5, M - Audio SONICA THEATER nebo Creative Audigy 2 NX USB? Jde mi hlavne o hudbu a filmy, o hry nejde. Diky za pripominky a popripade i linky na testy :)
Printable View
Pro poslech hudby je lepsi MAYA EX5, M - Audio SONICA THEATER nebo Creative Audigy 2 NX USB? Jde mi hlavne o hudbu a filmy, o hry nejde. Diky za pripominky a popripade i linky na testy :)
Po zkusenostech s M-AUDIO bych se priklonil k M-AUDIO, kamos hudebnik si taky kvuli filmum a hudbe koupil tu Sonicu, taky ma podporu v Linuxu ...
Nevim jak ty USB karty, ale moje revo 7.1 je vyborna i na hry, jeste jsem nenarazil na problem/nekompatibilitu ...
taky hlasuju pro m-audio. mam revo 5.1 v kompu a sonicu k notasu(pouzivam u ni optiku pres dac ) btw na obou proveden jemny modding ;D
Silne uvazuju o ty Sonice, ale zatim sbiram zkusenosti :). Mel jsi moznost porovnat Creative s touhle M - Audio Sonica Theater? Jestli jo, tak je v hudbe znat rozdil oproti Creative?
moznost porovnat jsem nemel,ale na zvuk si nestezuju :wink: btw ja mam jen sonicu ne theater. tobe by mohla taky stacit, jestli do tech beden muzes pripojit 5.1 pres optiku jako ze asi jo.Citace:
Původně odeslal aminak
Myslim, ze ta SONICA s optickym vystupem bude pro mne idealni. Nyni analog skoro nevyuzivam. S cim ji mas propojenou pres optiku?
mam ji pripojenou na Cambridge DAC3 + zes Marantz PM62 II + Alesis Monitor Two
Tak jsem ji vcera objednal na http://audiotek.cz :wink: Jinak technik z www.disk.cz psal, ze na hudbu a filmy je dobra a v tomhle ohledu ma nesrovnatelne lepsi parametry nez Creative. Takze sem zvedavej, jak to bude hrat :wink:
hrat bude dobre :wink: , ale sezen si ovladace 1205 ty jsou na digital nejlepsi a jde na nich KS ve foobaru
Tedka jsem te uplne presne nepochopil. Nasel jsem driver Sonica_1220_web.exe (Uz vcera jsem zkousel nejakej ten update najit :) ). Upresni mi prosim ovladace 1205 a jeste jde na nich KS ve foobaru. Foobar pouzivam, ale KS nechapu.
Tak jsem prave stahl Sonica_1205_web.exe (2,2 MB), jestli je to ono, co myslis. Jeste to KS mi vysvetli a bude to OK :wink:
ks=Kernel Streaming nastavuje se na vystupu ve foobaru
Jasny, uz to vidim. Jakej je vyznam Kernel Streamingu, k cemu slouzi?
KS by mel mit nejlepsi kvalitu, proc uz si najdi na netu :wink:Citace:
Původně odeslal aminak
Par veci jsem o tom nasel, vypada to, ze to je cistej prenos. Jakej program pouzivas pro videa? Ja mam na audio Foobar a na video BS player. Ja jen, jestli neexistuje nejakej lepsi prehravac videa, o kterym bys vedel.
Mozna ze uz to davno vis, ze je new verze Foobaru - http://www.afterdawn.com/software/au...foobar2000.cfm . Jen se mi v nem nedari najit KS. Kdyztak se na nej mrkni a zkus poradit :wink:
Tak sem zjistil, ze se M-Audio Sonica uz nevyrabi. Nikde ji nemuzu sehnat. Myslis, ze by byla vhodna alternativa M-Audio Transit http://www.disk.cz/products/detail.php?id=AMID009 ?
Nic ine ako vychadzajucu kartu Creative X-Fi by som nebral, ta karta bude vo viacerych vyhotoveniach, s viacerymi verziami, a urcite bude vo vsetkych smeroch lepsia ako vsetko co je na trhu, je to uplna revolucia vo zvuku , viac na www.soundblaster.com :wink:
No cetl jsem si o ni par veci, jenze moje pozadavky jsou filmy a hudba a Creative je hlavne na hry. Mne gamesy nezajimaji, takze M-Audio - jasna volba. Jinak neverim tomu, ze by se Creative dostal na stejnou nebo vyssi uroven kvality hudebnich zvukovych karet nez treba M-Audio ;D
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:Citace:
Původně odeslal aminak
uz sa s X-Fi prakticky stalo, M Audio neverim ze sa dotiahne tak skoro na X-fi, to sa vsad , nezatracujte Creative, doteraz vsetko co Creative vyrobili bolo na 7rokov starom chipe a inych principoch, teraz X-fi dava novu latku v technologii Audio kariet, mala zvukova revolucia podla mna, no uvidime :wink:
Tedka nema cenu se prit jestli M-Audio nebo Creative. Jestli se Creative vytahne s X-fi a tady na foru budou uzivatele psat samou chvalu, tak o ni zapremyslim. Zatim jsem slysel chvaly na M-Audio daleko, daleko vic nez na Creative. Tedka mam Creative Audigy 2 NX USB a verim, ze M-Audio bude hrat lip :wink: [/quote]
To je opisane z nejakej reklamy? ;DCitace:
Původně odeslal MK2
Tak dost euforistickych vykriku a reklamanich sloganu, xfi bude mit prilezitost pomrvit zvuk zcela novym zpusobem a jesltize xfi bude skutecne za neco stat, uvidime jak bude vypadat analog, kterej doposud vsechny creative zvukovky solidne degradoval.
Jinak receno, doufejme ze Xfi aspon dosahne podobnych kvalit jako seriozni zvukovky M-Audia nebo Egosysu, ale rozhodne je neprekona.
Presne takle to vidim ;) Neverim, ze by Creative prolomil ledy v oblasti hudby svoji new technologii X-FI. A jeste k tomu s driverama Creative :lol:Citace:
Původně odeslal Hooligan
Tak nakonec nebudu mit M-Audio SONICA, ale M-audio Transit. Nevis, jak je to tady s driverama, co se tyce digitalu?Citace:
Původně odeslal Bruggi
s tema driverama netusim, ale zkus se podivat sem http://www6.head-fi.org/forums/ snad neco najdesCitace:
Původně odeslal aminak
Jasny, prohrabu tohle forum a urcite par veci najdu :wink:
Jakou mas nainstalovanou verzi Foobaru?Citace:
Původně odeslal Bruggi
mam dojem ze 0.8.3 ???, kouknu se ti az prijdu dom
btw jak hraje transit? je tam velkej rozdil?
Ta karta mi prijde snad v patek, tak pak uricte napisu maly srovnani ;D . Uz mesic s nima resim dodavku, fakt hruza. Tedka je to vyreseny, tak snaad konecne v patek. Jinak tady je new verze Foobar 2000 v0.9 Beta 6 http://www.afterdawn.com/software/au...foobar2000.cfm :wink: . Uz se tam u VBR opravdu zobrazuje bitrate v kazdy sekunde pri prehravani mp3 ve VBR ;)Citace:
Původně odeslal Bruggi
Dneska mi prisla a musim rict, ze hraje lip nez Creative Audigy 2 NX USB. Celkove cistci zvuk, vysky ostrejsi, basy presnejsi. Tenhle upgrade se vyplatil :) Docela mne prekvapilo jednoduche menu - 2 veci na nastaveni a to je vsechno. Ted uz hraje v plny parade ;) Jinak v porovnani analog - digital mi prijde o dost lepsi digital. Mozna to je tim, ze mam jen obycejny analog kabel, kdezto ten digital je PROFIGOLD. Celkove spokojenost ;)Citace:
Původně odeslal Bruggi
[OT] Aktualni bitrate ( presneji: prumer za poslednich x framu ) umi ukazovat foobar 0.8.3 take. Staci zapnout v nastaveni, input, standart inputs a tam uplne dole VBR bitrate display [/OT]
Nepodarilo se mi to rozchodit ve verzi 0.8.3 . VBR stale ukazoval jedno cislo. Stejne si necham tu 0.9 b, tech zaplat je zde cela rada.Citace:
Původně odeslal monsoon
Ja vim: "Windows 98 budou rychlejsi a stabilnejsi nez predchudci, vcetne plne podpory noveho HW, jako napr. USB scannery, ze... "Citace:
Původně odeslal MK2
Vcera jsem koupil Audigy 2 a dela to vsechno mozny jenom ne, ze by to normalne hralo. Je to nejenom horsi nez SB128, je to horsi i nez CMI. takze jedu z5 na SB 128. Nic lepsiho jsem zatim nenasel, s ESI Juli@ a M-Audia mam strach kvuli driverum, jinak bych asi do nich sel, verim, ze zvukove je to asi nekde jinde (to uz je oproti Creativum i integrovana AD Cadenza..) Ja chci normalni zvukovku na stereo bez blbych DSP prostorovo-pitomych efektu na dve veci, ktery akorat toci fazemi... Mate-li nekdo neco jako Juli@, prosim o zkusenosti a stabilitu driveru ;)
Ja mam tu M-Audio Transit pres USB a vubec si nestezuju. Filmy a hudba fakt moc dobry, co se tyce zvukovy stranky. Driv jsem mel Creative Audigy 2 NX USB. Jinak drivery jedou v pohode, akorad s DTSkem u filmu mam malinko problem - zezacatku hluchy a pri proklikani filmem se DTS chytne a jede OK, jinak DolbyDigital jede skvele a stereo, proste parada - velka spokojenost. Ja hry nehraju.Citace:
Původně odeslal Hardman
Muzu posoudit drivery k Prodigy7.1 a Esi Juli@ a ani s jednema nebyly absolutne zadny problemy. Naopak, kupovat si Audigy a mit strach z driveru Egosysu je na hlavu postaveny. Drivery k Envy kartam jsou stabilni, odladeny, funkcni a taky dobre vypadaj (krome generic VIA driveru) :-)
Az na tento neduh: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...highlight=revo
nemam s driverama zadny problem, naopak bych rek jsou velmi dobre udelany oproti zbytku co mohu porovnat ( soundmax, fortissimo III, audigy 2 (no vsechno ma lepsi drivery nez audigy 2)) :lol:
M-Audio Revolution 5.1.
Jo, to neres, proste jsem blb a blbem zustanu... :roll:Citace:
Původně odeslal Hooligan
Sb live jsem vyhodil - praskalo to ...
Augigy 1 jsem vyhodil - praskalo to, ovladace hruza a porad se to prepinalo z 5.1 na 2.0 a mrzly AC3 filmy (ruzne sestavy, ruzne programy) .....
Audigy 2 lepsi, stale humus ovladace ....
Audugy 1 a Audigy 2 - no problem pod linuxem ....
M-Audio Revolution 7.1 - NEVIM o porblemu, nikde, vse funguje jak ma ...
To same Fortissimo IV ...
To jsou ty zkusenosti ...
co říkáte na tuhle:
http://www.digit-life.com/news.html?114897#114897
na lopuchu nekdo nabízí že je doveze z japonska za 3K.
Kdo já bych ji bral všema deseti !!!!Citace:
Původně odeslal ros
koukni tady, ma tam e-mail, http://www.lopuch.cz/klub.php?klub=hifi_inzerce&to=0
možna bych taky šel do jedny
Pokud mluvíte o kartách Audigy tak to napište a nepoužívejte všeobecně název Creative. Napsat že Creative je horší než M-Audio je zavádějící a nepravdivé tvrzení !! Třeba Creative E-MU1212m je velmi kvalitní zvukovka a o dost lepší než cokoliv do M-Audia.
napsat o 1212m ze je Creative se me osobne dotyka, u me je to proste E-MU a na to maly bezvyznamny logo Creative Professional co mam na krabici se snazim zcela zapomenout :wink:
Nez cokoliv od M-Audia?? Mas dukaz - sem s nim. ;)Citace:
Původně odeslal zdenekxy
Tak vcera jsem koupil ESI Julii a teda cumim, jak to hraje. To je tak 3x lepsi zvuk i v blbych Mp3, AudioCD zni UPLNE jinak (hlavne co se tyka pozadi/popredi tonu. Naprosto skvely prostor s detaily). Cena teda nebyla zrovna lidova (4600,-) ale nelituju. Jenom bych prosil malou radu od znalcu, co mam pouzit za vystupy, jestli 6.3 jacky nebo cinche. Koukal jsem do manualu, ze jeden je "balanced + 4dBU TRS a unbalanced -10dBu RCA" - vubec to nechapu :oops:. Mam klasicky analog stereo zesik a 3. pasmovy 80l bedny. Thx.
No pochybuju ze mas na zesiku symetricky (balanced) vstupy na ktery se pouzivaj bud velky jacky nebo xlrka takze pouzij normalni RCA (cinche) s unbalanced vystupem. Rozdil mezi bal/unbal si najdi na webu, zaklad je treba tady www.whirlwindusa.com/ftp/tech/tech01.pdf
co k tomu mas za zesik/bedny (jakou signal kabelaz) ?,
na digitlife taky psali ze ta karta ma dokonce DA o neco horsi nez AD.
Nechce se mi plati za zbytecne dobrej AD kdyz ho vubec nebudu pouzivat.
Pripadne muzes zvuk srovnat s nejakym znamym CD prehravacem ?
2Hooligan: Thx, dal jsem tam ty cinche a je to jeste lepsi :). ja jsem si rikal, co to je za fory, ze treba u Stairway to Heaven od L.Z. chybi ta uvodni fletna, jako ona tam teda byla, ale tak nejak na pozadi :lol:. Ten zvuk byl celkove jinej, ale ne spatnej. V tom PDF jsem si precetl, ze jsem ten jack zapojil uplne spatne, protoze to je delany na to, ze je zdvojeny signalove vedeni a ja to mel normalni stereo jack... :oops:. To je sila, zase jsem si holt neco koupil, cemu moc nerozumim. Tady v teto profi technice se moc neorientuju, tak jsem byl dost vedle... Ted jsem tu kartu teda otocil, pripojil 2x cinch a hraje to o dost lip :). kazdopadne, dik za radu ;)
2Ros: Co se tyka repra, tak necekej zadny sloupy za 50.000,-, mam postarsi, ale IMHO slusny tripasma od Tesly - ARS 1054. Viz:
http://lamicz.benghi.org/photos/audio1.jpg
A zesik - no, mel jsem ho tady postnutej, jako zadny kdovico, ale hraje to slusne - TDA7250, 2x TIP132 + TIP137, 2x 70W, trafo cca 50W (dle Arteeeho, budu mu verit :)) + korekce na NE5532.
http://lamicz.benghi.org/photos/audio4.jpg
Neco lepsiho bych i rad, ale nejsou money, ale zase na druhou stranu si myslim, ze Juli@ se urcite do budoucna neztrati a jeji cena IMHO moc dolu nepujde.
Julca se urcite neztrati, ja na ni spis ocenuju 192k digital IO ale myslim ze prave co se tyce celkem unikatni konektivity analogu i digitalu tak to rozhodne neni zbytecna investice.
pro me by to byly vyhozeny penize, kdyz nepotrebuju AD ale jen kvalitni DA, taky v ty recenzi psali ze ocekavaj ze nova verze by konecne mela mit lepsi prevodnik nez ma tahle