Spousta otazek: aneb cesta od WinXP k Linux
Jsem zacatecnik s Linuxem tak prosim berte na to ohled... rozhodl jsem se pro Linux Mandrake 10.1 zatim. A samozdrejme o tom moc nevim. Snazim se nacist co se da ale mam i par dotazu.
1) Prevod DivX na DVD i s titulky... popripade na VCD. Jde to pod linuxem? rip pujde urcite. ve Win pouzivam DVD2SVCD a je to v pohode jak to je s linuxem... delam si nadeje ze by linx mohl bejt rychlejsi.
2) rozhrani jsem zvolil KDE.. ale nevim jestli je neco lepsiho a rychlejsiho?? MDK budu vyuzivat prevazne na praci tj. grafika, kancelar, net, tiskovy server pro i-net kavarnu.
3) umim to s Corelem ten pod MDK asi neni co? co bude nejlepsi reseni?
dalsi otazky prijdou casem tak prosim nezavirat a moc dik za vsechny odpovedi.
Re: Spousta otazek: aneb cesta od WinXP k Linux
Citace:
Původně odeslal pETSaa
2) rozhrani jsem zvolil KDE.. ale nevim jestli je neco lepsiho a rychlejsiho?? MDK budu vyuzivat prevazne na praci tj. grafika, kancelar, net, tiskovy server pro i-net kavarnu.
rychlejsieho urcite ;D;D
ja pouzivam xfce4, je pekne, jednoduche a teda hlavne rychle (ale ked pozeram na tvoju zostavu tak to nieje tvoj pripad :D). Co sa tyka featuresov tak KDE je asi na vrchole
Citace:
Původně odeslal TiMEoS
Citace:
Původně odeslal pETSaa
rychlejsieho urcite ;D;D
ja pouzivam xfce4, je pekne, jednoduche a teda hlavne rychle (ale ked pozeram na tvoju zostavu tak to nieje tvoj pripad :D). Co sa tyka featuresov tak KDE je asi na vrchole
No docela je to muj pripad... zatim mam "pouze" 256MB ram a podle mericiho nastroje mi KDE zabere 230MB pameti.. ono takhle je linx velice rychly ale par Oper oken a treba jeden open office plus nejaka MP3ka a zacne se to dost spomalovat.. nemam neco spatne nastaveny? Ram urcite planuju.. ale nebude to hned
Citace:
Původně odeslal pETSaa
/quote]
No docela je to muj pripad... zatim mam "pouze" 256MB ram a podle mericiho nastroje mi KDE zabere 230MB pameti.. ono takhle je linx velice rychly ale par Oper oken a treba jeden open office plus nejaka MP3ka a zacne se to dost spomalovat.. nemam neco spatne nastaveny? Ram urcite planuju.. ale nebude to hned
Mam taky "jen" 256 MByte RAM, a dokud jsem se nedal na nejaky velky uopravy videa a obrzkum, tak nemam zadny problem. Mam teda rychlej SATA disk a druhej PATA v RAID1 (zapis nic moc cteni rychly), tobe bych doporucil dat si VAR na RAID0. NA kazdem mam 256MByte SWAP
Citace:
Původně odeslal pETSaa
3) umim to s Corelem ten pod MDK asi neni co? co bude nejlepsi reseni?
Linuxova verze CorelDraw zatim neni, muzes si ale stahnout Corel PHOTO-PAINT 9 for LINUX.