A je to tady. --> www.opera.com
Printable View
A je to tady. --> www.opera.com
hurrraa - uz s ni browsim 8)
standardna otazka ...ako je to s oknami,vie opera otvorit nove okno separatne ?
- dufam ze ten bug opravili
- uz cucam aj ja
bohuzel uz jsem narazil na problem - asi s javou
zkuste otevrit http://www.upc.cz
jestli vam taky zamrnout cely wokna (v mem pripade 2000) :(
edit:
tak on je to fakt problem s javou - protoze s IE6 stejny vysledek
V cem je O lepsi nez IE? Sem zkousel NN, ale moc se mi nelibil, tak sem se vratil k IE... (Doufam, ze vas ty zkratky nematou...)
2 Jaab:
No mne to UPC necrashlo v Opere ...
Opera je mnohem rychlejsi, umi zobrazovat stranky uvnitr jednoho okna, ...Citace:
Původně odeslal Umbro
...proste ji mam rad :-D
A je česky...? Uvažuju, že bych ji zkusil...Citace:
Původně odeslal jaab
2 Umbro: pro finalni Opera7 momentalne cestina neexistuje, ale je to browser, takze tam podle mne neni cemu nerozumet
No fakcim na Opere 7 !
Zatial ziadne bugy - a vyzera byt rychlejsia ako 6.05.
7 RULEZZ :wink:
ten bug s www.upc.cz neni zpusoben Operou, ale mou jakousi podivnou instalaci JRE
Já teda nevim v čem je rychlejší, já jí mam teda o dost pomalejší, hlvaně pro to, že se mi pořád načítaj znova obrázky a nečte to z cache, nevim co s tim mam dělat!!
Holt mas smulu :(Citace:
Původně odeslal kecinzer
Uz taky sosam 8)
Pracovni verze cestiny pro Operu 7 http://web.iol.cz/j353840/opera/cz.htm#7b2cz, akorat si musite napsat primo autorovi
Proc mi nikdo nerek ze je to za 39USD a nebo zadara ale s reklamou...? Fuj, nechci...
co na to rict? ???Citace:
Původně odeslal Umbro
No jo, asi sem si to mel precist... Sorry...
Opera je supr! Reklamy se nejak zbavis :wink: IE je opravdovy hnus :evil:
Citace:
Původně odeslal Umbro
ziadna reklama a ani 39$ - treba pouzit rozum :wink:
skus vypnut special effect a zapnut synchronizaciu DNS ...mne to fakci brutalne rychloCitace:
Původně odeslal kecinzer
A co xchat? Obě bety dělaly, že když jsem Tabem doplnil nick, hodilo to kurzor na začátek řádku...?
Chlapi po prvej euforii musim skonstatovat
OPERA 7 Final
SUCKS! :evil:
ma par bugov ,ktore zvladala 6.05 v pohode...
normalne som slamany a prestava ma bavit skusat nove verzie :-(
Najvacsie bugy co som zistil:
SSL1 vobec nefunguje - priklad https://moja.tatrabanka.sk nefunguje
DNS je hrozne pomale pri vytazenej linke
Pri pouzivani proxy servera sa straca konektivita a nemeni nic na tom ani zmena nastavenia poctu pripojeni
6.05 rulezz !?
:evil: :-(
Zrovna to testuju, a musim s tebou souhlasit, že Opera 6.0.5 je lepší. U tý 7ky mě hlavně štve, že nemůžeš nastavit jinou polohu toho průnběhu načítání stránky!!!Citace:
Původně odeslal Deviant
Cituji ze stranky Cestiny pro Operu...
Cili, na full 7.xx si asi budem muset jeste krapet poseckat... :-oCitace:
28.1.2003 byla zveřejněna třetí verze Opery 7.0 (sestavení 2637), poněkud předčasně označená jako final.
PRESNE TAK!Citace:
Původně odeslal Sam Hawkens
Stale je ta 7.0 nevyladena. :(
Treba pockat na FINAL verziu. ;)
Ale to by měla bejt FINAL verze ne?Citace:
Původně odeslal Giger
2 kecinzer: Ano, je oznacena ako FINAL (www.opera.com).
Ale myslim, ze bude este "dalsia" FINAL. ;)
No doufám že už v ní pude změnit ta lišta průbehu.Citace:
Původně odeslal Giger
BTW. Nevíš jak v Opeře nastavit aby se zoomoval jen text a ne i obrázky?
Hmm, ta lista aj mne chyba v adresnom riadku, ako to bolo u 6.05. :(Citace:
Původně odeslal kecinzer
A blbo je to vyriesene aj s Hotlist-om. V 6.05 sa dali nastavovat zalozky ako aktivne a navyse po kliknuti na Hotlist (hviezdu v hornom paneli) sa automaticky vyrolovala zalozka nastavena ako aktivna.
V 7.00 sa deli cela plocha na Hotlist a aktivnu cast, co je dost blbe a nepohodlne a k zalozkam sa da dostat len cez Bokkmarks. :(
S tym zoomovanim fakt neviem, ale mam taky blby pocit ze sa to nastavit neda. :(
No len ja sa obavam ze tych 7.0 Final verzii bude viacej :evil:
Inac som zistil ze 7.0 je rychlejsia pokial nemusi pouzivat proxy server ...akonahle je proxy zapnuty tak vyhladavanie stranok je o dost pomalsie :-(
Hmm jsou tu vsimavi lidi, stejny thread jsem zalozil uz pred par dny a zustal skoro bez povsimnuti.
Opera 7 ma hodne vychytavek oproti 6.05, konecne me funguje prihlasovani na zabezpecene stranky a do Novelu, musel jsem drive pres IE, tfuj.
Jinak ja jsem zatim na zadny bug nenarazil, co jste meli presne namysli s temi bugy?
Nejde nastavit poloha lišty průbehu načítání stránky *4*Citace:
Původně odeslal Lopan
No to si to poriadne asi nepotestoval ked si si nevsimol bugy :wink:Citace:
Původně odeslal Lopan
1.skus sa prihlasit na https://moja.tatrabanka.sk - je to SSL1 a vobec nefunguje (v 6.05 opere samozrejme ano)
2.neviem ake mas pripojenie - ja v praci 2Mbps a na intraku 17Mbps - a pri porovnani rychlosti aj v praci aj na intraku je na tom 7.0 v porovnani s 6.05 dost biedne ...
3.velakrat mi vypise connection error - pricom nastavenie poctu pripojeni je uplne nefunkcne
4.pri pouzivani proxy servera - caka 7.0 opera skoro 3! sekundy
...viac bugov uz nezistim - hadaj preco :wink:
PS: k tym nevsimavym ludom - vsimni si datum zalozenia tohoto threadu Kecinzerom a toho tvoj threadu a zistis ze nevsimavy si ty
:wink:
Sory, psal jsem to vcera v noci, uz jsem skoro spal :)
Odkaz me funguje
Listu jsem si nikdy neposunoval
Proxy nemame
Opera 7 zobrazuje stranky postupne jak je nacita, Opera 6.05 je vetsinou zobrazi az kdyz je nacte cele, nekdy je nacita velmi pomalu, spravi to az reload.
Takze Opera 7 je pro me daleko vyhodnejsi, protoze vykop optiky se na podzim zastavil 200m od koleji :evil: a az do jara sedime na vadne sdilene mikrovlne, takze se me nekdy stranka ani nenacte cela, ale Opera 7 ji zobrazi
Funkce Wand pro single user je perfektni vec, take je Opera 7 plne sitova, ma nastaveni pro vice uzivatelu.
2 Lopan:
Ta stranka sice funguje ale sa tam nenahlasis :evil: nehodi ani chybovu spravu ani nic ...sak skus tam dat hocico - nic sa nestane
Hmm mas pravdu, uvidime jestli to vyresi dalsi verze, ono je docela problem prizpusobovat software nestandartu, M$ porusuje standarty kde se da, a bohuzel se stranky prizpusobuji IE, ktery je nestandartni :evil: :evil: :evil: :evil:Citace:
Původně odeslal Deviant
jj, a pokud neni nekdo schopen udelat stranku ktera de pod vsim tak se na ni muzu vysrrrrrCitace:
Původně odeslal Lopan
Hmm tak na iDnes maji neschopne programatory, nemuzu psat prispevky pod clanek....
BTW na www.cdr.cz je clanek jak M$ prohral spor se SUN kvuli Jave 8)
M$ proste musi byt extra a mit svuj vlastni nestadartni JavaScript.
No začalo to otevírat v pohodě až na to že někde se neukázaly ty obrázky a bylo tam pouze loading aplet....No a potom vm java error...odeslat chybu.....Citace:
Původně odeslal jaab
Mrkněte na www.zive.cz a od Opery 7 dáte ruce pryč
Ha predbehl jsi me :), ted jsem tu chtel hodit link, no dam sem aspon primy link http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.as...AI=2097&HID=19Citace:
Původně odeslal BOBOAN
Doufam ze to opravi....... a tak ta Opera 7 vypada pekne :(
uz vysla opravena verze 7.01. www.technet.cz/text
Super tak už to sosám...Jsem zvědavej....Pujde tam čeština ze 7?Citace:
Původně odeslal Zamis
Jasne,ze pojde. Opravuje to len tie spominane bezpecnostne chyby.Citace:
Původně odeslal Bukyn
Tipujem,ze este nejake 1-2 bety budu... ;)
Jj to jsem si jistej....Jinak pohoda....doteďka jsem popužíval IE a zkusil jsem si stáhnout na zkoušku operu i mozillu...Mozilla teda nic moc a opera je u mně tak 3x rychlejší než Explorer 6 :wink: 8)
Jo a ještě jeden dotaz:Mužu nějak přemístit oblíbené stránky z IE do Opery?
Opera ma funkci "IMPORT" :wink:Citace:
Původně odeslal Bukyn
Díky už jsem to našel :wink:Citace:
Původně odeslal Hasich
No taky to testnu...
Když se vypne ten hnusný skin a ještě pár věcí, tak to vypadá i docela normálně a dá se to docela i používat - zepár drobných problémů se zobrazením:
http://home.tiscali.cz/flashedbrain/opera.jpg
http://home.tiscali.cz/flashedbrain/opera2.jpg
eště by mě zajímalo, proč mě to nevkládá smajlíky tam, kde ja kurzor, ale na konec a nefunguje korektně Ctrl/Insert × Shift/Insert, když pod MSIE to funguje OK.[/img]
Mně to fachá v pohodě :wink:
2FlashedBrain: me to taky nedela
Ctrl/Insert × Shift/Insert mi fungujou korektne, a pokud jde o ty smileys, tak se mrkni do zdrojaku a budes mit jasno.. (pokud trochu rozumis javascriptu) Pokud nerozumis, tak opera neovlada nejakou funkci, kterou se tam zjistuje pozice kurzoru v textu. Otazka je, jestli je to tim, ze tu funkci (byt uzitecnou) si vymyslel M$, takz neni standardni a funguje jen v IE, nebo je to opravdu nedostatek opery. -nevim, zjistovat nechci..Citace:
Původně odeslal FlashedBrain
4FlashedBrain: ja mam zaple kodovani na windows-1250 a nemam zadne problemy se zobrazovanim cestiny
To mám nastavené taky :-( .Citace:
Původně odeslal Lopan
Ještě by mě zajímalo, proč Opera ignoruje v .css tohle:
body {
margin-bottom : 0px;
margin-left : 0px;
margin-right : 0px;
margin-top : 0px;
}
a vyžaduje zgurvené mrkvosoftí <body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">, za což mě nadává W3C Validator :wink: .
opravuje verze 7.01 to ze si nevi rady s diskuzi na idnes? hlavne me to svet u mobil.cz :(((
maji tam nejakej zk... javascript, i kdyz ho vypnu tak se na to editacni okno zpravy nedostanu, psal sem jim tam, zeprej tomu priradi odpovidajici prioritu podle poctu uzivatelu opery.
opera 7 se mi libi az na to ze par stranek vubec nezobrazi!!! zkuste tohle:
http://listings.ebay.com/pool2/plist....html?from=R11
me to furt reloaduje
V pohodě mi to načte :wink: (3-4s)Citace:
Původně odeslal Paja
pak dalsi vec, nejde pouzivat odkaz na pridani do ICQ, chce to savnout nejakou dll knihovnu misto pridani
Opera je pro me novinka. Jak docilit vice stranek v jednom okne a jak mezi nimi prepinat? Proc se nezobrazuji popisky obrazku (ALT=..)? Kazdopadne maji nektere stranky pozmenene formatovani (asi MSIE only).
Pouzivam 6.05, ale snad by to melo byt stejne.Citace:
Původně odeslal Paaja
vice oken v jednom: v nastaveni ve 'windows' nastav 'open windows inside opera', prepinani treba tak, ze drzis prave mysitko a tocis koleckem.
ALTy mi 6.05 taky neukazuje :(
Jsem si dneska stahnul Operu 7.01 do prace na Win98 a docela pohoda, vsechny stranky co tady kdo pise ze se mu nenactou, tak me se nacetly.
Je to maly, ve srovnani s IE nebo Netscapem sviznejsi, a kdyz se vypnou ty hnusny barevny skiny, tak se na to da i koukat.
SSL zabezpeceni by udajne melo fungovat, jsem cet. Ale nemel jsem jeste moznost to vyzkouset.
Vic jsem si s tim zatim nehral. Predtim jsem zkousel Mozillu, ta je taky dobra, Netscape uz nechci ani videt, ten je na bliti.
alt se v 6.05 nezobrazuje, ted mam 7.01 a tam uz je to OK
Já to teda moc OK nemam, místo popisku se mi tam zobrazuje cíl odkazu :eek:Citace:
Původně odeslal Paja