Nemate nekdo nejakej napad, jak ovladat PC (respektive nejakej prehravac, napr MicroDVD) asi tak na 10m. Kdyz koukam na film, tak se mi zda celkem neprakticky behat z obyvaku ke mne do pokoje, abych to traba stopnul nebo pretocil. Diky za navrhy...
Printable View
Nemate nekdo nejakej napad, jak ovladat PC (respektive nejakej prehravac, napr MicroDVD) asi tak na 10m. Kdyz koukam na film, tak se mi zda celkem neprakticky behat z obyvaku ke mne do pokoje, abych to traba stopnul nebo pretocil. Diky za navrhy...
IR + dialkove ovladanie od veze/TV atd.
daj do Googla dotaz "dialkove ovladanie pc" v slovencine mi to vyhodilo vyse 100 stranok s danou problematikou...
windac.host.sk vyzera to jednoducho
Jednou jsem to mel udelany to od toho Girdera, fungovalo to bezvadne. Muzu doporucit.
jj, přesně tak, spájíš si IR přijímač na COM (cena součástek cca 60Kč - v GME), nainstaluješ Girder, nahraješ do něho plugin, nastavíš si příkazy a jedeš. Přesně na tuto činnost, co chceš ty (ovládání počítače, který je ve vedlejší místnosti při přehrávání filmu na TV) jsem si to sestrojil a naprostá spokojenost...Citace:
Původně odeslal Martin
Příkazy mám nastavený na TV ovladači na tlačítkách pro ovládání teletextu - tak můžu jedním ovladačem ovládat TV i počítač.
Jo, a doporučuju postavit IR přijímač se zvýšenou citlivostí (sice jsem přijímač s obyčejnou citlivostí nikdy nezkoušel, ale myslím, že není žádný důvod stavět něco s nižší citlivostí než je maximum, ne?) ;D
skus pozret sem http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp?ARI=106565&CAI=, podla mna je to celkom v poho, uz to zhanam
http://www.cesko.host.sk/girderplugin_sk.htm, radsi pouzij schema s lepsi citivosti http://www.cesko.host.sk/images/girderschema2.gif
Udelal jsem asi 6 s SFH5110-36 a tak 4 SFH5110-38, 10m zvladnou dobre, ale samotny senzor jsem vyvedl na 2m kabel, aby to nebylo pod stolem (kamosovi jsem delal i 10m, aby mohl vybirat hudbu i z druhyho pokoje 8) ). To cislo 36;38 znamena pracovni frekvenci v kHz, radsi sezen 38, funguje snad se vsemi dalkovymi IR ovladaci, 36 si neporadi se Sony ...
Waliz:
mam "gignger" s bez problemu jede tak na 6m. ale je to infra,tak nezapomen, z evysilac,prijimac se musi videt (to asi do jiny mistnosti nepude)
Vypada to zajimave, chtel bych to pripajet na 10m kabel, ten by vedl do vedlejsi mistnosti a od tamtud bych to ovladal. To by slo, ne? Nebo je delka seriace nejak omezena? Jak se pak realizuje ovladani nejakeho programu (napr. u toho MicroDVD - start/stop)?
to Ondrowicz: to tam jako nahrajes kod toho tlacitka a proradis mu nejakou funkci, nebo jak to myslis s tema tlacitkama na TXT?
seriak je mzslim do 15m takze to pude
V "mem" pripade nejde o delku serioveho kabelu. Prakticky cely "obvod" (dioda, kondik, 2 odpory) je napajeny primo na konektor a teprve z toho je vyveden 3zilovy kabel k IR senzoru SFH5110-38. Takze si myslim, ze by to mohlo byt i delsi, kdybych mel dost dlouhej kabel, tak to zkusim, ale mam uz jen 3m.Citace:
Původně odeslal Waliz
Ve widow$ se ovladadani deje prostrednictvim programu Girder, najdes i uz pripraveny listy, jen priradis tlacitka. Beha to i pod Linuxem !
Na netu jsem nasel tohle komercni reseni http://www.hw.cz/iramp/co_to_je.html, co vy na to? Sice to stoji 500Kc, ale alespon bych se vyhnul problemum s bastlenim, nemam na to potrebne vybaveni ani zkusenosti, i kdyz to nevypada moc slozite...
Kdyz ti tohle ubastlim za 250Kc, tak na tom budu nechutne vydelavat ;DCitace:
Původně odeslal Waliz
Rekl bych, ze to bude to samy co jsem si delal ja, jen na konci nemam takovou krabicku, ale z vicko od filmovky 8)
Jsou to pekny vydridusi, 500Kc za tohle :evil:, ani kdyby tam byl i ovladac, tak to tolik nestoji.
Tohle ubastli i uplnej zacatecnik, staci pajka, cin, kalafuna a ty soucastky a vejdes se do 100Kc. Klidne ti poslu fotky, celyho postupu, jak jsem to delal (jen bys musel alespon tyden pockat, jeste jsem to nefotil), precejen napajeny primo na konektor to vypada trochu jinak, nez na schematku.
No jak chceš, ale s minimálním úsilím to zvládneš se zhruba stejným výsledkem za cenu do 100Kč (60Kč součástky + popř. nějakejch 30Kč za kabel). A navíc budeš pak mít radost z dobře udělané práce.Citace:
Původně odeslal Waliz
Malých zkušeností s bastlením se neboj, já sám taky nejsem vůbec sběhlej v elektronice a spájel jsem to vpoho. Pokud umíš připájet součástku na drátek tak to zvládneš ;D :wink:
Já jsem si koupil prodlužku na COM a na konec jsem připájel takovou krabičku (něco jako od Tictacu) s elektronikou, čidlo jsem vyvedl tak, aby vyčnívalo ven. Připájet čidlo přímo na COM konektor není vhodné, protože zezadu počítače by byl horší dosah. Když si pouštím film, tak položím čidlo na stůl a při přímé viditelnosti ovladače/čidla reaguje správně čidlo i na vzdálenost větší než 10m.
S těmi TXT tlačítky jsem to myslel tak, že je vhodný navolit jako funkční tlačítka tlačítka na ovladači, na který nebude televize při pouštění filmu reagovat (tudíž tlačítka pro teletext jsou vhodný).
P.S: Kdybys chtěl objednávat součástky z GME (a jsi taky tak nezkušenej v elektro jako já), tak ti můžu poslat přesný parametry součástek včetně objednávacích kódů pro GME (napsal mi je kdysi tady na fóru Caf).
Ja jsem z GME objednaval ty SFH5110-38 a pekne me natahli.Citace:
Původně odeslal Ondrowicz
Jeden kus 25Kc, objednal jsem jich 5. Poslali to jako obchodni balik, dobirka asi 70Kc, asi 50 za balny a pak uznevimkolik (asi 120) za nevimco, asi za to , ze je to obchodni balik. Zaokrouhleno me jedno cidlo prislo na neco mezi 60-70Kc :evil: + zbytek soucastek z Libereckyho Elitronu a 100Kc na 1 prijimac nestacilo :(
je tam i navod na stavbuCitace:
Původně odeslal Waliz
http://www.hw.cz/products/iramp/iramp_set_manual.pdf
Ir sa musi vidiet, no mne to funguje aj z druhej izby na vezu za rohom, asi mame pekne leskle steny...
mate pravdu... udelam si to sam, alespon z toho budu mit radost :)
to Hasich: ten Elitron v Liberci bude asi moje prvni zastavka... maj to tam hodne drahy a da se tam vsechno sehnat? Jeste mne napada Proton, jestli to znas... co?
to je dobrej nápad, kdybych doma umístil na vhodná místa zrcadla, tak by se dosah výrazně zvýšil... ;DCitace:
Původně odeslal Axel
Proton? Neni to po ceste od radnice k bazenu? Tam spustu veci nemaji.Citace:
Původně odeslal Waliz
V Elitronu to nijak prehnane drahy neni, dneska jsem tam kupoval 2ks 9-pin Canon s krytkama (COM Port samice), celkem za 40Kc.
Konektor s krytkou - 20Kc
2 odpory, dioda, kondik - dohromady to nebude ani 20Kc
stinena dvoulinka - tak 8 Kc/metr
IR senzor SFH5110-36 - 35Kc Bohuzel 38kHz v Elitronu nemaji :(
Kdyz v Elitronu bude ten mladej chapek tak mu rekni na co to chces, u me hned odhadnul, ze to chci na ovladani PC pres Girder ;D
to Hasich: Jo, Proton je presne tam. Ale jak rikas, ze v tom Elitronu maj jenom 36kHz, nevadi to? V tom navodu, nebo nekde jsem cetl, ze je lepsi pouzit 38kHz, ma to pak lepsi rozsah (38+-2kHz), co myslis? Asi napisu na Tesla Television, jakou frekvenci pouzivaj oni u svych TV, nevi to takhle nekdo nahodou? Hned jak udelam zkousky, tak se do toho pustim... drzte palce...
Urcite je lepsi pouzit 38kHz. Zkousel jsem 36kHz a u ovladace SONY a par dalsich to nefungovalo. Ale fungovalo to na starym ovladaci od videa AKAI a od TV Orava.Citace:
Původně odeslal Waliz
38kHz funguje zatim se vsim, na co jsem narazil.
Udelas zkousky ? Nestudujes v Liberci strojarnu ?? ;)
No me se osvedcil ten znamy RF ovladac od ATI/hercula za 6stovek..
Sem z toho jeste po tydnu odvarenej ;D
MicroDVD, WMP9, Power DVD, WinAmp vsechno to jede nadherne..
i Realplayer pro maniaky jako ja co koukaj/poslouchaj
veci pres web..
Prijemne me prekvapila ta krysa za chvilku se s tim clovek nauci
uplne presne ovladat desktop z obyvaku pres TV.
Aneb nejvetsi pohodicka je si poslouchat nejaky mp3 nebo streamovany
radio v noci pred usnutim a pak jen pres par cudliku vypnete compl. 8)
Driv jsem chtel ten ovladac od X10 coz je v podstate to samy co ATI
+ to umi naskenovat i IR frekvence takze z jednoho remotu ovladate
uplne cely byt ale ty kanalie za to chtej 3l takze tohle musi
zatial stacit ..
Dneska jsem na trznici koukal, ze maji nejaky dalkovy ovladac za 280Kc, ale nestudoval jsem to, znamej (opravar TV ...) mi slibil nekolik starych ovladacu 8)
jj, takový věci mě taky štvou, když něco stojí míň jak 200Kč tak to nemá prakticky cenu objednávat přes net pro doručení poštou, protože pak se to prodraží třeba o 100% :roll:Citace:
Původně odeslal Hasich
to Hasich: Ne, delam Mechatroniku a ty? A kde si teda sehnal ten 38kHz detektor? Moc se mi to nechce objednavat pres net. Az budes mit ty ovladace, tak bys mohl nejakej za rozumnou cenu nabidnout, ne? ;)
to mesuge: Jen by mne zajimalo, jak ovladas ty programy, prece na to potrebujes nejakej plugin, ne? Ja jsem zadnej treba na MicroDVD vubec nenasel, tak ja to delas? Ze by kouzlo... :o
kluci neposlali byste mi ten postup i ty fota, moc díky Luky
Waliz> vsechny ty softy jedou defaultne s timhle ovladacem jen
myslim pro microdvd potrebujes plugin link dole ;D
Jinak pokud neco nejede tak to muzes ovladat tou miskou co
je na tom ovladaci 8)
Neco jde na scriptovat i tim samotnym ATI ovladacem
jako shutdown, esc, enter atd..
>>
http://x10rc.web1000.com/index.htm
2Luky: Na zitrek mam slibeny digitalni fotak, tak to nafotim.
2Waliz: Ty 38kHz senzory jsem objednaval prave pres internet, trochu vejs jsem popisoval, jak me natahli. Ty senzory mam jeste 2, ale uz mam zajemce, zejtra jim to budu pajet a nafotim to :roll:
Jeden z tech zajemcu si mozna koupi ten ovladac na trznici, tak to vyzkousim na 36kHz senzoru. Jako mechatronik si to musis prece spajet sam. Ja jsem na strojarne, ale par mechatroniku znam taky, jestli se chces domluvit, tak mi posli mejla, nebo ICQ 109575024
strojarna forever ;D (doslova) ;D
to hasich- hod mi to na mail please, :o
to mesuge: dik za ten link, po zkouskach to vyzkousim, doufam, ze mne to bude frcet...
to Hasich: Jasne, ze si to spajim sam... od ceho jsem mechatronik :?, jen potrebuju nekde sehnat ten 38kHz senzor, protoze Teslaci mi neodepsali, tak nevim, jakou frekvenci pouzivaj. V jakym jses rocniku?
Na Teslu ti staci 36kHz, mam to odzkouseny, v nejhorsim budes shanet novej senzor. Jeden 38 senzor bych ti snad i prodat mohl, ale to radsi zkus ten 36kHz, stoji v Elitronu 35Kc - asi 3 piva :wink: (v GME 25,-)Citace:
Původně odeslal Waliz
Jak dlouho jsem na strojarne, vystihnul MARQ :roll: Ale dalo by se rict, ze navstevuju 3 rocnik.
2marq: nezalozime klub vecnych stojaru ? ;D
A predseda bude Ruda Vrzala ;) tak to beru.... ;D ;DCitace:
Původně odeslal Hasich
Tak jsem konecne spachal ty fotky, bohuzel to bylo strasne narychlo, tak vysledek neni zrovna nejlepsi :roll: Asi si budu muset koupit digitalni fotak.
Mrknout se na to muzete tady -> http://home.tiscali.cz/hasiash/ir.htm
jj, je to dobrý...Citace:
Původně odeslal Hasich
BTW kterou částí přijímá ten IR přijímač signál? Docela by mi to pomohlo, sice už mám přijímač dlouho spájený, ale mohl bych díky tomu líp vyřešit kryt...
Nejlip to prijima z ty strany, co je ta "kapka", ale prijima to prakticky z jakehokoliv smeru, i ze zadu.Citace:
Původně odeslal Ondrowicz
Musim sa ti podakoval za ten krasny popisny priklad ako nato.Citace:
Původně odeslal Hasich
na cesku som bol a podla toho som to skusil spajkovat - girder vyhodil ze je tam HW error. ale ja som letoval cannon - kabel - a suciastky
ale dozvedel som sa ze to tak nemoze byt tak skusim tvoju metodu.
dakujem
"krasny popisny priklad" ;D ;D ;D tak diky, ale zaslouzilo by si to lepsi fotky.Citace:
Původně odeslal Loki12
Me Girder taky obcas hlasil HW error, zrovna pri foceni jsem otocil IRsenzor :oops: ale otocil jsem fotku, tak je to tam dobre 8) Samozrejme jsem to hned prepajel, takze dalsi fungujici kus je na svete. Ze bych si na tom zalozil zivnost? :wink:
Senzor pres seriovy port je sice tak jednoduchy, ze to zvladne zapajet i ten, kdo drzi pajku poprve v zivote,ale prece jenom to ma sve mochy, a tim je samotny fakt, ze to je pres seriovy port, cenove to sice vyjde na cca 60kc, ale proc vezbastlit usb verzi, kdyz na ni vysel tak pjekny navod a je od stejneho cloveka, kteremu vdecite za seriovou verzi a plugin igorplug http://www.cesko.host.sk/ . cenove to vyjde na cca 210kc a navic je to naprosto univerzalni rozhrani. Netusite nekdo jak rozchodit ovladani bsplay pres girder ? Furt se mi to nedari naucit :((
u bsplayeru sou preci nejaky priklady pro delphi a nejaky ceckovy, a odchytat seriovy port snad taky neni takovej problem.. ??
Pokud se vam nechce bastlit (jako me :-) ) Tak doporucuju http://www.volny.cz/adow/ - ten typek vam to udela, do par dni posle, je to za 200 Kc a chodi naprosto fpoho .. akorat sem furt linej nejak dobre nakonfigurovat girdera:-))
Zatim zadnou vyhodu v USB verzi nevidim, seriova verze fachci uz ve Win95(MP3prehravac :wink:) a i v Linuxu. Navic 210Kc/60Kc je precejen trochu rozdil. Dokud budou desky se seriovejma portama, tak neni problem.Citace:
Původně odeslal stealth
BSplayer: zakladni ovladani se da vyresit posilam klaves
Z-predchozi video
X-play
C-pause
V-stop
B-dalsi video
RIGHT/LEFT posouvani
co vic potrebujes ?
Ja mam klavesy v bs premapovane na numpad, mozna v tom byl ten problem, tak to proste nejelo, dik za typ. Ale co furt nechapu, proc tu furt delate reklamu lidem, co za to chteji i 500kc. ???
to Hasich: Chtel bych se jenom zeptat, proc pouzivas ten druhy odpor (100 ohmu) a kapacitu 10uF (original je 100nF). Dneska jsem si to spajel podle toho navodu na http://cesko.host.sk/girderplugin_sk.htm, pouzil jsem stejny prijimac jako ty (SFH5110/36) a chodi mi to bez problemu s originalnima hodnotama. Pouzil jsem obycejny keramicky kondik, ty tam mas elektrolyt, vadi to? Dik za odpoved.
Protoze jsem pouzil schema s lepsi citlivosti prijmu!Citace:
Původně odeslal Waliz
Elektrolyticky kondenzator tam mam prave a jen proto, ze je potreba vetsi kapacita se kterou se keramicke asi nedelaji(nesehnal jsem).
Obe verze pouzivaji pro nanapeji demodulatoru TSOP56-XX stabilizator se zenerovou diodou, verze bez omezovaciho rezistoru vyuziva fakt, ze pres RTS,CTS dostanete max 10mA, takze neni duvod pouzit omezovaci rezistor, 100nf kondenzator navic blokuje vysokofrekvencni ruseni z comu. Verze s 100ohm odporem vyuziva standartni zapojeni stabilizatoru se zenerovou diodou, rezistor omeruje max proud vetvi a 10uF condenzator filtruje vystupni napeti. Pokud de o me tak bych ten 100nf dal i na toto zapojeni. BTW pokud snimac davate na kablik a zbytek nechavate na cannonu tak kondenzator 10uF je vyhodnejsi pripajet primo na snimac.
Sakra, ty do toho nejak vidis! :eek:Citace:
Původně odeslal stealth
Ale 100nF kondik se na "citlivejsi obvod" nehodi, prijem je pak mnohem mnohem horsi. Zkousel z jaky dalky to prijme signal - s 100nF max 1,5m, s 10uF 10m v pohode(pak uz bych musel lizt z okna), ale kdyby se pripajel primo ke snimaci ... ?
No ten filtrovaci kondenzator je lepi pouzit tantalovy, je sice trosku drahsi 10kc oproti 2,ale ma o moc lepsi parametry, navic je tak 4x mensi.
to hasich: Jasne uz to chapu, pred chvili jsem to nasel..., jak jsem psal, mam tam ten 100nF kondenzator, dosah - asi 6 metru, mozna by slo i vic, ale nemam to kde odskouset. Jinak jsem s tim jsem fakt spokojenej - je to super vec.
omylem se mi urval 100ohm smd a jelikoz jsem mel posledni 2 tak se mi nechtelo obetovat dalsi, pripajel jsem to teda bez nej a mam pocit ze citlivost se dost vyrazne zvysila.
ahoj
jen tak mimo misu - je nejaka sance rozjet ne soft an ovladani dalkove i pres infrak co mi leze z TV karty(Leadtek)?
nejak mi to nefacha... ???
zatim
Nevim, jak je to s TV Leadtek, ale kluci tu maji TV karty ASKEY a WINFAST a pres jejich cidlo ovladaji i WinAmp, BSPlayer ..., ale funguje to jen s dalkovym ovladacem od prislusne karty.Citace:
Původně odeslal Moonlight
HW plug-in stahli tusi tady http://www.girder.nl/developer.php
a mne to furt nejde.Citace:
Původně odeslal Hasich
girde pekne otvori port ale nic neprijima
ten primac ma 36 lebo 38 nikde nemaju
skusal som asi 7 roznych ovladacov a ani tuk
skuste poradit co mam otestova a ako.
dakujem
A urcite to mas dobre spajeny? Girder aktivuje zarizeni i kdyz spatne pripajis IRsenzor (zamenis nektere vyvody)! :?Citace:
Původně odeslal Loki12
Pokud by to jen nezvladalo frekvenci ovladace, tak to prijima blbosti (pokazdy jiny kod), ale prijima!
noooCitace:
Původně odeslal Hasich
pajal som podla teba - podla obrazkov - podla point-to-point navodu
mohol som nejako pokazit suciatky - tepelne poskodenie? niekedy som trosku dlhsie nahrieval
Citace:
Původně odeslal Hasich
diky, TV Leadtek=Winfast
ale jak to vlastne rozjedou ? me to nedela vubec nic? co tam mam vlastne nastavit?
ten Girder si tu TV kartu sam inicializuje?
:?:
zatim
SORRY, fotky jsou dobre, ale spatne jsem to napsal :oops: :oops: :oops:Citace:
Původně odeslal Loki12
Leva nozka IRsenzoru se paji na pin6 (odpor 3k3), prava na kondik a odpor 100R.
Proste jen prohod dratky na krajnich nozickach senzoru, pak by to melo byt OK. Hned jak to pujde, tak ten navod opravim, ale ted se tam nedostany pres proxy :evil:
Musis si stahnout plug-in, zkus tenhle http://www.girder.nl/developer.php?Link=326 nebo http://www.girder.nl/developer.php?Link=330Citace:
Původně odeslal Moonlight
Kamosovi chodi snad ten prvni.
Rozbal to a zkopiruj:
WINFAST.DLL do adresare GIRDER\PLUGINS
DTVDRV.DLL, DTVDRV95.VXD a DTVDRVNT.SYS zkopiruj primo do adresare GIRDER
Spust Girdera (verze 3.2 a vys!), FILE/SETTINGS - PLUGINS a tam vyber WinFast TV2000 a zaskrtni AUTO ENABLE IPUT DEVICE (kdyz to neudelas, startuje se to F9)
Tak mě na tohle stačí Optická bezdrátová rádiová myš Logitech Cordlles MouseMan Optical. Je to úplně jednoduché :idea:Citace:
Původně odeslal Waliz
A nebo si pořiď prodlužovák na klasickou myš :-)
jeeeejCitace:
Původně odeslal Hasich
ja uz som si myslel ze som uplne lavy :)
no ja to doma skusim a ked to nepojde tak uz potom fakt neviem - asi si to kupim (toto vazne nechcem)
Radsi si ani nepredstavuju, co si myslis o me :roll:Citace:
Původně odeslal Loki12
Jo a gratuluju ti k tomu malymu velkymu chlapakovi! Ale taky te tak trochu lituju, az zacne uprestred noci :cry: ...
tak som to obratil dratiky a uz to fungujeeee.Citace:
Původně odeslal Hasich
nastavil som na ovladac vysuvanie a zasuvanie obidvoch mechanik, a vypnutie pc.
potom som sa 5 minut zabaval nad zasuvani a vysuvanim mechanik a potom som to nadialku z posletele vypol - perfektny pocit.
Dialkovy ovladac je najlepsi vymysel na svete.
Hasich ani nevies ako si mi pomohol. Ja som na tu schemu na cesko.cz pozeral ako tlk. Vazne dakujem ze sa najde niekto kto to vie popisat aj niekomu ako som ja. A to ze tam bola mala chyba? Hlavne ze vies kde ta chyba bola. To ja uz som fakt rozmyslal nad tym ze sa na to asi cele uz vykaslem.
Akurat dnes v noci sme boli prvy-krat spolu. Na to ze som bol v dost nestatsnom stave (bol som to zapit s kamaratmi) tak som ho zvladol 2-krat prebalit (ani si to nepamatam :oops: )
Pomohl jsem ti rad, ale vypada to, ze jen tobe,protoze na onu "malou" chybku si nikdo jiny nestezoval. Taky, kdo by na ty moje "stranky" chodil, ze?
Jeste by to chtelo dalkovy ovladac na prebalovani. Zatim ti to zrejme jde, ale pockej, az zacne jist (ne jen cucat :wink:), to pak budes hledat plynovou masku :lol:
inak medzi nami nevies nahodou takto urobit aj navod na IrDa cez Com. niekde som to aj videl ale tiez to tam bolo naschemovane a to je pre mna spanielska dedina. Mam urcity typ prace a doma by mi obcas velmi pomoholo mat vyvedeny IR. Zohnat kablik k telefonu je niekedy u nas v praci doslova nemozne (telekomunicna GSM firma ??? ) a aj vieme ze cez IR to urcite bude lepsie ako cez kablik.Citace:
Původně odeslal Hasich
Na doske konektor vlastne je takze ono by to ani nemusel ist cez COM.
Alebo porad nejaku vazne dobru stranku. pretoze to co som zatial nasiel je dost nezrozumitelne alebo len nukaju za peniaze hovove zariadenie. A pripravit sa o nadherny pocit s dobre vykonanej prace sa nechcem.
ohladom tych zapachov. verim ze potom to bude vazne peklo ale teraz som vazne prekvapeny. vonia to ako cerstvo pomlete sladne kesu oriesky ;D
Navod na IrDa pres COM jsem nevidel (asi i proto, ze jsem to nehledal). IrDa do desky jsem taky jeste nedelal, protoze me by to bylo k nicemu (nemam mobila :D ).
Bacha na me, ja do toho nevidim, jen umim spajet obvod podle schematu :roll:
Kamos to ma, tak vyzjistim co a jak a mozna se do toho vrhnu :wink:
upraveno:
http://pavouk.comp.cz/hw/irda.html mrkni se na to, je to strasne jednoduchy
bude mi u toho irda portu chodit ten program GIRDER?Citace:
Původně odeslal Hasich
Obavam se, ze ne, pracuje to na jinych frekvencich.Citace:
Původně odeslal eraser
I IrDa jsem uz vyrobil, ale Girder mi s tim nefunguje :-(
ok a nevíš jaký program je na to ten pravý
Som postavil ovladac s 36 snimacom a vobec to nefunguje :-o To som ho dvakrat rozobral a zlozil, pouzil aj jednu aj druhu schemu a nic. Skusal som ovladania od Technicsov,Panasonic,satelitne a aj Teslacke :-( Neviem ci nie je zly snimac :oops: ale ako to zistim to neviem. Co sa ma zobrazovat v Girdery ked stacim nejake tlac? Po vyzve cakam na IR kod ak stlacim tak nic :evil: Uz ma to riadne stve.Postavil som omnoho zlozitejsie zariadenia a takato malickost ma vytaca. :evil:
to premer ne? hlavne jestli se ti to napaji z toho seriaku.
Napajat sa to napaja. Aj som postavil jednu variantu co som nasiel nekde na webe aj s Ledkou, ktora ked dam pripojit zariadenie tak sa rozsvieti ale to je vsjo :-( Ja fak neviem co mam ece skusit. Je tam dohromady par suciastok...Citace:
Původně odeslal Glottis
BTW Ako zistim co mi vlastne predali aky typ primaca (36 to tam je napisane) ale su 5110, 5111 vypadaju rovnako ale piny vcc a gnd maju poprehadzovane. Inak som pytal 5110 :-(
a ten comm mas zaplej? :) a dobre nastavenej plugin? no asi jo ale ja jen tak :/
Zaplej je :-) Ten plugin sa neda ani zle nastavit :roll: Skusim to na inom compe :idea: Zacinam pochybovat o funkcnosti toho senzora. Ako ho mam premerat ci je good ???Citace:
Původně odeslal Glottis
Tak uz som to vyriesil a slape to! Ale v XPcku mi to obcas pri konfigurovani nastavenia uplne zmrazi komp a pomoze len hardreset! V 98 to fakci ok. Vie niekto cim to moze byt?
Tak jsem si tez postavil IR prijimac. Soucastky jsem sehnal v HK ve dvou obchodech. Prijimac meli pouze TSOP1736, jakykoli 38khz je k nesehnani ;). Pouzil jsem schema s vyssi citlivosti a za pouziti ovladace k HiFi vezi KENWOOD fse funguje perfektne. Ovladace od televize, videa ci kombinovaneho(i na pripadny satelit) od THOMSONu je signal spatne prijiman, asi je vada v tom, ze vetsina tlacitek ma druhou funkci pri jejich delsim drzeni. Proste kdyz "ucite IR signal" tak tlacitko pri opakovanem uceni dava jiny signal, nekdy treba maji dve ruzna tlacitka signal stejny.
Zhodnotil bych tuhle vecicku rozhodne kladne, investoval jsem ani ne 50kc za soucastky
:smoke:
Jestli tlacitko pri stisknuti vysle jeden signal a pak opakuje jiny, muzes v plug-inu nastavit, aby prijimal az ten dalsi signal - Advanced - Command order
Ahojte.
Nakolko nie som moc zrucny, uvazujem, ze si IR prijimac objednam z tadeto:
http://www.branor.sk/ir-usb/
Zaujimalo by ma, ci nahodou niekto nema osobnu skusenost pod Windows 7 (x86 / x64). Sam pan Rozbora zial nemal moznost skusat ovladac s Windows 7, tak mi nevedel zarucene odpovedat, ci to bude fungovat.
Chcel by som potom na ovladanie pouzivat Logitech Harmony 555.
Pokud máte telefon od firmy Sony Ericsson můžete jej spárovat s pc jednoduše bez zbytečných programů. Vím že to funguje od xp nahoru. :o