Nemate nekdo navod jak odemknout P4?
Printable View
Nemate nekdo navod jak odemknout P4?
ja chci taky :lol: ;D
to nema asi nigdo, teda pokud to zrovna neni ES ;)
Přesně tak, od dob Deschutes jádra PII se odemykat nedá.
To chce jenom malilinkatej srobovacek, malilinkatou pajku a kliku jaj hovado a samozremne mit strycka v intelu
PS: Nejde to ;D
Tohle by se mělo dát do FAQ. Prostě to nejde.
Tak to bohuzel opravdu nejde.
Omlouvam se, ale proste to muselo ven...:
NEJDE TO...!!! ;D ;D ;D
Urobil som z toho sticky thread keby to este niekoho zaujimalo.
2 rainbow meto zajima... de to teda? ;D
jsem nekde cetl ze NE ;DCitace:
Původně odeslal Hrochoslon
Ale kdyby se vam to nekomu podarilo, tak hned sem s tim !!! (nebo cislo na toho strycka) ;D ;D ;D
A nebo hromadu engineering samplu pro vsechny overclockery... :D
jit to musi, kdyz jsou IS odemcene, mozna by to podle Is udelat na seriovym :)
Zozen nejaky ES, potom rovnaky zamknuty procesor a mozes porovnavat.
Ale ani u ES nejde dát multiplikátor nahoru. To je taky důležité. Pouze jde snížit a odpovídajícím způsobem zvednout FSB. Takže je to prašť jako uhoď. :(
To neviem ci je to naozaj tak (taky procesor som este nemal) ale nasobic dole a FSB hore - to by bolo dobre napriklad na Tualatiny s vysokym nasobicom (1.4GHz).
Je to přesně tak, násobiče jdou u ES pouze směrem dolů. Měl jsem skoro rok P4 ES, tak to můžu potvrdit.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Pkud se to někomu podaří, tak to je na nobellovku :lol:
Myslim ze kazdy kto chce hybat s nasobicom ide vzdy dole takze mne osobne by to stacilo a ostatnym asi tiez.Citace:
Původně odeslal Halen
Procesory radi ES som uz mal tu cest skusit jednalo sa o Celeron s Tualatin jadrom a nasobic isiel hore aj dole. Takze pokial niekto zohna CPU s ES radou tak nech si ho nepusti z ruky je to unikat.
Ani nie, kludne by som vymenil 21x162 za 17x200 :)Citace:
Původně odeslal Halen
jj, aj ja :-) a kludne by som vymenil aj 18*166 za 21*162 :wink:Citace:
Původně odeslal 555
Neviete kde zohnat toto: ?
http://www.obengware.com/uji/p42200.htm
Do you want the short answer, or the long answer?
The short answer is: You can’t do it.
The long answer is: Ever since August of 1998, Intel has locked the multipliers on the CPU’s. Why? To deter unscrupulous dealers who would overclock the CPU and sell it as a higher speed processor (and of course, sell it at the higher price.)
After fabrication and testing, the multiplier is locked on the die itself by using one-time programmable laser-cut fuses. Since this is all done prior to packaging, it would require removing the die from the packaging, and using very, very expensive Etching equipment to repair the fuse (not to mention a cleanroom environment). Basically, it would be completely impractical to attempt to unlock the multiplier.
Note that there are three states of multiplier:
Completely unlocked: Currently, only engineering samples are completely unlocked. Previously, Intel processors up to the Pentium Pro (with the exception of the Pentium MMX) were completely unlocked, in that there was no limit to the multiplier that could be applied.
Multiplier Limited: Pentium MMX and processors produced up until August 1998 were multiplier limited. They could use any multiplier UP TO their default multiplier. For example, a Pentium II 300MHz had a default multiplier of 4.5x. You could use any multiplier up to and including 4.5x, but not 5.0x or higher.
Multiplier Locked: All processors produced after August (week 30), 1998 are multiplier locked, in that the multiplier cannot be changed at all, regardless of motherboard settings.
Wingznut PEZ is a 0.13 micron Lithography Technician at Intel. He is not speaking for Intel Corp.
A co takhle dostat nejakyho manika z Intelu na nasi stranu... Nabidnout mu kseft, kde by jsme od Intelu koupili "X" procesoru a ten manik by nam poslal procaky ztazeny z linky driv nez by je zamkli. Obchod by normalne probehl a "oba tri" (dealer, Intel i my) by jsme byli spokojeni. :idea:
Co myslite?
OK dohodni to :!:
Beriem 5 kusov :-) od 1.8 po 2.8Citace:
Původně odeslal Kuzilek
Jenom 5, vem si kolik lidi by si je koupilo za vyšší cenu, to by byl kšeft jak noha :D :eek:
kde se v čr dají sehnat ESky?
hehe kdybych měl esko tak by moje ramky měly co dělat v sandře
Kedysi sa tu niekto z fora dost dlho bavil s nejakym ingenyrom z Intelu a nakoniec vysvitlo to, ze ten nasobic po nastaveni nevedia zmenit ani oni ;D. Z toho sme vtedy usudili, ze to bude zapisane zrejme v nejakej PROMke v procesore. Takze smola.Citace:
Původně odeslal Kuzilek
znamej ma P IV 2,4 ES Intel Enhanced, ale tvrdi , ze mu nejde menit nasobit, je to normalni ?
Chodi to jen na nekterych deskach?
Nech to skusi smerom dole :-)Citace:
Původně odeslal BRUCEF
klidne si to muze vyzkouset u me,Citace:
Původně odeslal BRUCEF
ok , kdybych potreboval ozvu se
Unlocking the Multiplier - Part I
http://www.hardwarecentral.com/hardw...torials/829/5/
Unlocking the Multiplier - Part II
http://www.hardwarecentral.com/hardw...torials/895/3/
pekne pocitanicko preco to nejde .... (alebo poreco to ide ? ;D )
Ja si nemuzu pomoct, ale ty dva odkazy jsou identicky...Citace:
Původně odeslal -=HaDeS=-
sorry uz som to opravilCitace:
Původně odeslal Kuzilek
Hm. A co mohu dělat ,když mam :Intel(R) Pentium(R) III 800MHz PR 1051(estimated) Standart 256kbc ECC Synchronní ATC.
Děkuji.
na odemykani zapomen :wink:Citace:
Původně odeslal vivalin
to neni mozne... vsechnu jde nejak obejit ;)
Jadro asi bude u vsech CPU stejne, nasobic bude urcite nastaveny nekde na kuprexitu...;) takze nakoupime nekolik desitek procesoru s ruznymi nasobici a co nejpodobnejsim designem, par mikroskopu a jemneho naradi a to by v tom byl cert, abychom na to neprisli... ;)
Myslim, ze by pak jmeno naseho fora bylo sklonovano hodne dlouho po celem svete :D Tedy aspon do doby, nez by Intel vymyslel neco noveho :?
Uz to niekde skusali. A neprisli na nic. Pravdepodobne sa CPU vyrobi s odomknutym nasobicom, potom sa otestuje a nejako elektricky sa nastavi nasobic.
cet sem si vasi vzkazy a dost me to mrzi ze to nejde odemknout,protoze mam celerona 333, takze na ten muj se to vztahuje asi taky,co?
no mam desku PC-chip M726 a tam se da jumprama nastavit nasobic - a na to se vas chcu prave zeptat, nasobuic sem nechal na 5x a frekvenci sem zvednul na 75 a pri bootovani mi to vypsalo misto intel celeron 333, tak intel celeron 266, nevite jak je to mozne?No byl bych rad,kdyby mi nekdo z vas - profiku odpovedel,protoze ja sem z toho JELEN :? .
jo a jeste se zeptam-mam to ve slotu1 v PII cpu card,sou tam dva jumpry neda se to tam nejak obejit?
dik moc s.emil
no to je prave ten uzamcenej nasobic... muzes ho zkouset menit nahoru dolu, ale vysledek neudelas zadny... :| Furt budes mit ten puvodni. Ale to ti lip vysvetli nejaky intelista... precejen, ja uz davno presel na platformu AMD ;D
zdravim, to s tema AMD me to taky zajima,protoze mam doma durona 700, zkousel sem hp pretaktovat na desce,tak to vubec nevnimal a kdyz sem prehodil cisilka v biosu tak sem mio to podarilo na 770 a to se sekalo tak sem spustil na 750-zatim to jede,ale sem z toho zklamany.
problem je ten,ze v biosu sem s rychlosti procaku zmenil i rychlost PCI,deska snese 35 a s tychlosti 107,sem zrychlil na 37, tak jen cekam az mi to vyhori :lol:
odomkýnanie násobičov Intelov by bolo akurát vtedy, keby sa stal niekto z nás riaditeľom Intelu - rozdelil by som to na dobré OC kúsky /drahšie ;D /, zlé OC kúsky / lacnejšie/
veď INTEL sa bojí Overclockingu ako čert kríža!!!!
ja bych to rozdelil naopak... :) Spatne OC drazsi, dobre OC levnejsi ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal eraser007
to si fakt uhadol eraser007 ty lamo ... intel zamkol multiplayer kvoli falsovaniu procesorov a tak .. teraz to uz je zbytocne kvoli namestringu, ale nejak im to ostalo :roll: ale aj tak to je fuck, lebo 800fsb procaky to nikam neposle ...
MadCap
ja viem, ty lama2 ;D , že to Intel robil aby výrobcovia alebo iní dementi nezmenili násobič napr. 2000MHZ 20x100MHZ na 24x100MHZ a bol by 2400MHZ - PRíkLAD ! a predali ako 2400MHZ.... ale videl si na nejakej INTEL DOSKE /nemyslím Intel chipsetom - to je skoro každá /- ale doske ktorú PRIAMO VYROBIL INTEL MOŽNOSŤ OVERCLOCKING ???
NIKDY!!! INTEL BOJUJE PROTI OC ICH PROCíKOV ako MAČKA !!!!
tak ja rozhodne lama niesom clovece, a intel na svojich doskach uz umoznuje overclocking utilitou z wokien ... chjo ... ostan radsej pri amd a nechodievaj sem :roll:
MadCap
možno LAMA nie si, len som ti to vrátil ;D
a overclocking z Windowsov vie každá doska - /okrem 486tkových samozrejme ;D /
a ešte k vete : "veď INTEL sa bojí Overclockingu ako čert kríža!!!! "
doplním - ktorému výrobcovi by sa páčilo pretaktovanie procesrov ?
už to vyzerá na FLAME, takže pohodička, OK ? :smoke:
Vsetci ste lamy ;D A neflamujte tu, lebo celu vasu zmysluplnu debatu vymazem :!:
Moze mat otazocku ze ked sa neda odomknut tak co je pod puzdrom CPU??? :-o nemate dake obrazku kde je dany ten plech dole ???
no prekvapivo je tam ..... napetie ...... jadro ! ;D
na nete urcite su fotky (hardocp jak odpalili ihs a tak .. hladat sa mi nechce) ale fakt tam nic zaujimave neni ;) ziadne fucking mostiky .. aj tak ti je nasobic na dve veci pri 800fsb p4kach .. hore by davat nesiel a znizovanie nema vyznam ...
MadCap
Skoda zetie P4 su take drahe.Keby boli take lacne ako AMD tak by sa urcite na nieco prislo -metodou pokus omyl ;D
Bez delat na linku v Intelu - mozna se ti podari "vymenit" kus na lince :idea:Citace:
Původně odeslal Kuzilek
to už je v podstate jedno - dnešné dosky idú zvyšovať FSB dosť vysoko...
Ale na doladenie vykonu pc je nasobic dobra vec :wink:Citace:
Původně odeslal eraser007
dobrá, to hej, ale pri Inteloch nepoužiteľná :lol:
treba na to bude fungovat neco jako funguje na code protection v PIC procesorech ;)
na ty plati pustit do nich sikovne 15V (misto tusim 5ti) pri cteni toho kodu a ono to nejak prepali tu pojistku a kod se z toho da normalne precist :)
Skus a zajtra napis :wink:Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
hmmm.... pôsobivé.... môžež byť prvý, kto to vyskúša ;D
to je divny ja mam celeron 2.0Ghz a v biosu sem zmenil nasobitel ze 100x20 na 126x20 a mam tedy celeron 2.52Ghz tak proc pisete ze to nejde???
OMG, to sa tu ešte može niekto opýtať takúto otázku? :evil: :roll: :-o :lol:Citace:
Původně odeslal Adio
Ty si zmenil FSB! Nie násobič - to je tých x20...
Pokud je násobič opravdu zapsán v něčem na způsob PROM, všechny bity asi nebudou přepálené, takže přepálením dalších by se změnila hodnota multi- ovšem nenávratně.
A co takhl odemknout HT na Prescottech 2.4A a 2.8A no?? ;D ;D
P4 a odemkout nasobic ?
To fakt nejde. Jedine ze mate P4 confidental (tu dodava Intel velkym prodejcum na testovani) a ta ma odemknuty nasobic :) org.
Je to hlavne kvuli testovani teploty.
PS: Podarilo se mi jeden sehnat ;D P4 org. 2GHz s fsb533 :?
nasobic na celerone ide odomknut :-) ale neviem este ako mam intel celeron 2.4 GHz a maticnu dosku MSI 845PE Max a na siel som stranku kde jeden typek taktoval tento procak na tejto doske a dosiahol vysledy 18 multiplier x 173 FSB len pre zaujimavost intel celeron ma od vyroby uzamknuty multiplier na 24 skoda je len ta ze chlap sa nezmienil o tom odomknuti toho multiplieru :-(
ze by ES? ikdyz celeronu trochu nezvykleCitace:
Původně odeslal kaka[sk
Pre pana... PROSTE TO NEJDE. Ja napisem nieco a ty uveris vsetkemu, ze? Ja som si tretie PC (pentium MMX 200MHz) pretaktoval na 20.000MHz, veris mi, aj ked uz neviem najst screenshoty? Takyto "odbornici", ktorym fsetko ide, su super.Citace:
Původně odeslal kaka[sk
My to riesime niekolko rokov, ty prides a tvrdis nam ze sme vsetci uplne gumy...
:roll: :roll: :roll: :roll:
"zahadu" som ODHALIL! .. :roll: .. celeron D pri 18x133 v defaulte :roll:
Takze nasobic sa aj nadalej meni vymenou CPU ;D
tak sem přišel na něco, moje přítelkyně má celeron 433 a jde jí v biosu změnit FSB a i ten násobič, je tam na výběr od 4x a po 8,5x
tak co?
tak nic. v biosu muzes menit co chces, ale nasobic se nezmeni.Citace:
Původně odeslal Adio
aha, už vim :oops: , vy chcete změnit ten násobič podle svého, tře na 30x nebo 45x...atd.
Hmmm
Co takto skusit to, potom prestanes "mudrovat" a sklopis usi... :wink:Citace:
Původně odeslal Adio
heh... to je tedy počteníčko... tady fakt někteří lidi ze sebe dělají gumy nebo co....
Pokud neméte od intelu ES procesor tak počínaje Celeronem a konče P4kou násobitel změnit nejde!
joj, sorry, ale asi si tady ze všech nejchytřejší, no fakt netušim o čem se tady můžete bavit na šesti stránká když to prostě nejde!musíte se holt spokojit s takovym PC co máte a nebo si prostě kupovat nový procesory každou chvíly aby jste měly našláplí bedny!!!Citace:
Původně odeslal Wuuduu
lol, chlape, vždyť ty tvrdíš pokaždé něco jiného... :roll:Citace:
Původně odeslal Adio
tento thread ma tolik stranek prave proto ze se tu kazdou chvilu objevi nekdo jako ty kdo tvrdi ze to jde :wink:Citace:
Původně odeslal Adio
Procak novej furt kupovat nemusime pac ke zvyseni rychlosti muzes zvednout aj FSB :idea:
Rád by som jednu otázku. Mám PII 233MHz 512kB 66MHz FSB 2,8V násobič 3,5. Keď som na doske nastavil násobič 3, na úvodnom okne zobrazilo frekvenciu CPU 200MHz. Takže dá sa meniť násobič na týchto starých šunkách meniť smerom dole?
PII Klamath moze mat kludne odomknuty nasobic - uz som take mal.
A Katmai už asi nie? :roll:
Katmai je PIII. Jeden s odomknutym nasobicom som videl, ale ani neviem, aky vlastne bol - chybal mu kryt.
Našel jsem tohle, snad to není nějaká blbost :
http://www.digitimes.com/mobos/a20041124PR204.html
ziadna novinka, riesene v intel cipsetoch davnejsie, je to bezna fce prescottovCitace:
Původně odeslal P.D.
Takze ked nejde ten nasobic zvisit to znamena ze sa da taktovat len tak ze zvisim FSB?
aaaaano :idea:Citace:
Původně odeslal Yoyos
Musím do tohoto tématu vznést trochu nového rozruchu:-)
Mám P4 Prescott 3,6Ghz revize J paměti DDR2 533Mhz, deska MSI Combo 915
Taktnutý ho mám na 4,28Ghz, paměti na 634 Mhz
A k tématu násobku asi toto:
Násobek u tohoto CPU je default 18x, nelze ho zvedat (možná omezení desky to nevím) ale bez jakéhokoliv problému lze snižovat, takže ho můžu dát na 17x, 16x 15x 14x.......
Možná někdo namítně že to není nic k lepšímu, ale je!
Pokud totiž dáte násobič třeba na 16x a zvednutím FSB se dostanete na stejný takt, PC vlastně chodí rychleji, protože má větší FSB.
Testoval jsem to asi následovně, podtaktoval jsem paměti z 533 na 400Mhz, násobek jsem dal na 16x a zvednul FSB 225, takže takt CPU byl stále 3,6Ghz, ale výkon se dle testů docela o dost zvednul!
Samozřejmě při mém přetaktu na 4,28Ghz mám násobek na 18x, ale to jen kvůli tomu, že používám vodní chlazení a tak mě proudící vítr nemůže chladit Northbrodge na které je prozřetelně umístěný pasivní chladič.
Kukněte se na fotky a popis v podpisu a napište so ci o tom myslíte;-)
Nebudu se pozastavovat nad tim, k cemu je dnes prskot na 4.28 GHz vyjma stavby domaci sauny a zkus mi spise prosim odpovedet.Citace:
Původně odeslal forest
Co myslis ? Na jakou stranu z hlediska vykonu komplu je vyhodnejsi hejbat s nasobicem pokud budeme uvazovat, ze deska, procak i pameti daj vyssi FSB.
Lepe receno - k cemu by je dobre dnes zvysovani nasobice ? K nicemu....
Takze se neboj, ze by nekdo mohl namitat ze je to k nicemu. Naopak.
to nějak nechápu je to CPU jako každej jinej a když mám vodu, tak to topí jako AMD když jsem měl vrtulový chladič, tak v čem je problém?Citace:
Původně odeslal Dawe
Je to jak jsem již psal, na stejné frekvenci CPU s nižším násobičem a vyšším FSB je to rychlejší!Citace:
Původně odeslal Dawe
Takže i směr dolů je vlastně + na výkonu!
Proč k ničemu?Citace:
Původně odeslal Dawe
Každé zrychlení PC je přeci k něčemu dobré ne? A když si někdo připne k nortbridge vrtuli, dá toho Prescota 3,6 Ghz násobič 16 a pojede s FSB 267 místo toho jak já 237, tak mu to na stejném taktu 4,28 pojede o 13% rychleji, než mně což se mně nezdá málo :-)
Tak mi teda řekni jak se ta utilitka jmenuje a kde jí stáhnu? Mam desku přímo od intela a P4.Citace:
Původně odeslal MadCap
Já lama sem a tohle by mělo být ono. údajně.Citace:
Původně odeslal HiddenKiller
Díky zkusim to..Citace:
Původně odeslal Honny
No ja jeden mel v ruce byl ze znackovyho desktopu, to co ted pisu bych nazvl spis spekulaci: dejme tomu ze IBM, Dell, Compaq a podobni meli uz pripraveny sestavy a materialy a meli nejakou smlouvu s intelem aby byli prave oni prvni kdo doda prvni k distribuci tyto sestavy. Intel jim vysel s nekolika stovkama az tisicovkou vstric a tak nijak nemenil postup vyroby, pouzdreni atd -> dodal jim odemceny kousky ;-) jak to bylo hotovy udelal upravu linky (ktera dejme tomu zabrala den neo dva) a ostatni procesory uz byly zamceny.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Taky jsem mel v ruce zamceny MMXka z Compaqu.
Skoro v zadne desce pro intel jsem od slotu1 nahoru jsem neresil jaky je tam nastaveny jumperama nebo v bioisu nasobic. (napr na desce byl nastaveny nasobic 4x a ja tam hodil 766celrona)
Nepochopim proc nekteri lide neborou jako holy fakt ze 99,999999999999% (mozna i vic) Intel procesoru od PII350 je uzamcenych.
Tiez to tak robim. Potom je najlepsie prekvapenie, ked mi to ukaze inu frekvenciu ako ocakavam. To sa mi stalo naposledy s Celeronom 266. Kupil som v jednom bazari 3 kusy - a jeden z nich je odomknuty. Pritom seriu ma rovnaku ako druhy, ktory odomknuty nie je. A vsetky su BOX.Citace:
Původně odeslal -HoNY-
Tak sem se dlouho nenasmal :O)Citace:
Původně odeslal Adio
To by musel zmenit masku jedny cely vrstvy, nevim jesi by se jim to vyplatilo. Stale doufam, ze pouzivali ponekud vice soft zpusob :) Podle tvoji teorie by odemceny kusy byly ty prvni z vyroby, ale treba se vyskytujou i odemceny vyssi revize.
Zajimavejsi je to u novejsich CPU kde jde menit nasobic jen dolu, treba by tam byla snace to nak obejit...
Mám desku QDI a celeron 900, FSB100 , násobič je odemčený 7-12, ale de mi spíše o FSB, to de nataktovat pouze na 115MHZ, nevíte jak se dá ještě něako zvednout??
Víc těžko půjde, coppermine má strop kolem 1100 MHz. A jsi si jistý že ten násobič je otevřený? To že jde měnit v BIOSu nic neznamená. Jedině by jsi měl ES, tam to možné je. Výsledná FSB taky záleží na tom jak to zvládají paměti, co je to za desku atd..
http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/pr...Advance10f.htm toto je deska, násobič nevím, v biosu to vidím 7-12 ale CPU-Z mi furt hlásí nasobič 9, paměti jsou dimm a nejsou závislé na FSB, aspon to tvrdí CPU-Z