zeby predsa? inteligentne umiestneny cipset a este aj "pasivne" chladeny!
http://www2.abit.com.tw/page/en/moth...E=Socket%20939
http://www2.abit.com.tw/upload/produ...ra_top_500.jpg
Printable View
zeby predsa? inteligentne umiestneny cipset a este aj "pasivne" chladeny!
http://www2.abit.com.tw/page/en/moth...E=Socket%20939
http://www2.abit.com.tw/upload/produ...ra_top_500.jpg
Nevypadá zle, ale co to do toho čipsetu vede za dráty ???
že by heatpipe? to jen tak, že na čipsetu není větráček...Citace:
Původně odeslal Tantalos
Si precitajte toto : http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=62087 (viem ze to je o SLI verzii, ale pisu tam vsetko mozne o novych Abit MB's)
Abit asi ako odpoved proti DFI urobil nove revizie dosiek a dost novych modelov, kde bude moznost pustat do pameti az 3.55V. Inak tie dosky vyzeraju fakt vymakane.
2MadCap : inak uz hned prve AN8/Fatal1ty maju takto dobre umiestneny chipset :wink:
Mne sa pacia tie pasivky na mosfetoch a hlavne to ako su uchytene ... kludne si tam clovek moze dat nejaky poriadny pasiv alebo aj vodnika, bez toho aby musel riesit prave uchytenie co je u tejto veci nejvetsi problem.
Skoda len ze zatial tieto dosky maju problemy .. inak by som uz mal nejaku tu Abitku. Ked ju vyladia tak do nej asi pojdem.
tj. ale ja fatal1ty nejak moc nemusim :)Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Hmm celkom fajn ale zas tie SATA konektory su tiez "vhodne" umiestnene :roll:
Mne sa zase nezdaju pametove sloty, su nejak na sebe nalepene.
Přesně tak - moje řeč. To mě na DFI vadilo nejvíc, že ty pasivky byly přilepenýCitace:
Původně odeslal janko_hrasko
Hned jak bude dostupná, tak ji otestuju :-) Doufám, že se vyrovná DFI
JO poriadne ju zahul az bude dostupna .. je dobre ze si mal DFI aspon mozes zrovnavat :D :wink: Len sa bojim ze sa potvrdia zatial prolebmy tejto dosky .. ale bolo by super keby nie. Moc sa mi paci aj ked par drobnosti na layoute sa najdu .. napriklad tie pametove sloty mohli bud dat dalej od seba alebo DC spravit ako ma DFI (na preskacku), ale neexistuje ziadna dokonala doska.
NO uvidime ako natom bude .. ale vkazdom pripade je to pekna doska :D
to vypadá, že pár lidí bude mít problémy tam dostat paměti vedle sebe ??? By mě zajímalo proč to takhle nacpali k sobě ??? To tam mohli aspoň malou mezeru nechat... o chlazení radši nemluvim
Mám doma chladiče na paměti a ty tam teda nedostanu, protože přesahujou po stranách sloty asi o 1mm na každé straně
jestli se nedávaj paměti pro DCh na přeskáčku jako u DFI, tak to asi nebude můj favorit :cry:
Este je mozne ze ten Heatpipe trubka bude vadit niektorym chladicom. Plus dost ludom bude vadit ze tak ako DFI tak aj tato doska nema LPT :!:
Tak ji mám doma, ale.....
...jen jsem ji vybalil a koukám - chybí tam jeden ten pasiv na mosfety :eek:
edit: odstraněn již nefunkční link
Pekny. Kamarad stavi pocitace jako vedlejsak a jeho zkusenost je podobna. Chybejici detaily, nebo treba kondenzatory napajeny jinde nez by meli :evil: Tohle jeste neni fatalni, ale na reklamaci urcite.Citace:
Původně odeslal M.K.
no jo uz ani ABIT neni co bol :lol: ale teraz k fosni no dska ma nahodou celkom good layout.by som povedal ze ideal na vodnika.akurat tam fakt trocha zavadzaju tie SATA konektory.
Nemyslim si, ze by Abit sel do kytek (viz bomba AV8) ....
Spis si myslim, ze tyhle nove desky jsou zbytecne ....
BTW, co ty mosfety ? Ty jsou stejne jako u AV8 a ta, tam jsou i na 300Mhz FSB studeny jak prase, ale tady budou asi topit, co ??
Kdyz je to nVidia - predpokladam .....
tak a jdu ji konečně potestovat
doufám že mosfety budou studený až "ne upně žhavý" a nebude potřeba pasiv. Ale moc tomu nevěřim. Reklamace by se dost protáhla, protože je zase nedostupná :-(
jo a doufám že tam nebude další překvápko až ji zapojim :roll:
Tak ako to vyzera ?
Aj ked sa mi tato doska paci, tak pojdem asi do DFI s ATI chipsetom :drool:
Mosfety jsou uplně studený :-)
Bios pokud pominu memtest a ukládání nastavení, je ještě vychytanější než u DFI (u pamětí je sice míň položek, ale to nepovažuju za nedostatek)
Chipset taky v pohodě, teploty okolo 45° v zátěži
bohužel má ještě asi "porodní bolesti" tj. občas nenadeteguje disk, paměti nejdou s T1 ani na 510DDR ??? (s DFI 620) a při použití novějšího biosu mi po nabootování vypne LCD ??? a nevim jak se toho zbavit.
pošlu ji na reklamaci ohledně toho pasivku a budu doufat, že dostanu jinej kus, nebo už vyjde pořádnej bios
Mno tak jak jsi s ni dopadl je to lepsi, nebo jsi ji poslal k ledu? ;D
Tak už je vyměněná a mezitím vyšel bios 1.6, kterej upravuje ten bug s DVI + pár dalších.Citace:
Původně odeslal TOPIČ
Takže je to lepší, paměti už šlapou líp (ale s T1 ne jako DFI), HTT stabilně zatím odzkoušeno 325x8
líbí se mi na ní, že všechny součástky jsou naprosto studený :-) (pasivy jsou tam jen pro image OC desky), špičkové japonské kondíky Rubycon a Sanyo, s teplotou na čipsetu jsem se nedostal ani s OC nad 48° což je taky bomba, protože na DFI to takto uchladim na max. otáčky a to je hukot.
Dost mi ale vadí, že když něco přeženu v biosu třeba s paměťma, tak se mi comp sice většinou rozběhne (vždycky taky ne), ale s nastavením CPU, HTT, Vcore na default. Což při delším ladění/zkoušení dost vytáčí
možná bych mohl sepsat nějaký porovnání s DFI +- až bude čas
nema ta doska nahodou ukladanie profilov v biose ako mala an8 fatal1ty?
to sice má, ale nastavení těch pamětí a všeho zůstává, jen HTT, Vcore se změní na default.Citace:
Původně odeslal MadCap
Takže človek změní nastavení pamětí z5, restartuje a pak kouká ve widlích, že mu CPU šlape na default
Sice si teď už ukládám profil po každé změně, ale občas se stane, že zapomenu....
Mohl by jsi prosim popsat nastaveni, ve kterem ti to jelo stabilne?dik ;D
Mohol by si prosim ta poslat este tvoje postrehy co sa tyka pripadnej vymeny chladica na prociku za iny vykonnejsi/tichsi model? Uvazujem o kupe tejto dosky ale ten heatpipe na chladici sa mi prave pre toto nepozdava.
Diky.
jaký nastavení konkrétně?Citace:
Původně odeslal TOPIČ
HTT opravdu stabilně odzkoušeno 330
330x8 1.575 Vcore
2GB Hynix D-43 (4x512) 2.9V 240Mhz
300x8 default Vcore
http://mikipc.wz.cz/pamet1.jpg
problém asi nebude http://www.zalman.co.kr/product/cool...MBlist_eng.htmCitace:
Původně odeslal steelman
M.K.
Můžeš ji teda s posledním BIOSem doporučit jako stabilní ???
Zatím o nějakým extra taktování neuvažuju, tak to mi chybět nebude. Hledám hlavně stabilní a tichou desku (navíc jsem s Abitama už pár let velice spokojenej)..
Jinak tohle prkýnko je zatím můj nejžhavější kandidát na upgrade, v těsným závěsu za ní je DFI. Pokud se nepletu, je ten Abit zatím jedinej s nForce4 Ultra co nemá větrák ???
Jediný čeho se bojím je aby šlapala jak má, potřebuju hned 100% funkční základ :-(
Se stabilitou nebyl nikdy problém, vřele ti ji doporučuju :-) Šlapala/šlape (už ne v mojim kompu) jak hodinky.
Dík, ale psals že občas nedetekuje disk, vypíná DVI apod., to jsou docela velký mušky.. Krom toho na ni hned hodlám navěsit cca 500GB nezálohovaných dat na 2xPATA + 3xSATA discích, nepotšilo by mě, kdyby se rozhodla stávkovat :oCitace:
Původně odeslal M.K.
me jich proslo rukama pet (4x s 3000+ Venice a 1x x2 3800+) a zatim bez sebemensich problemu.
To jo, to byla pouze chyba v biosu 1.5, kterej verze 1.6 ofiko ostraňuje.Citace:
Původně odeslal Aigor
A s diskem to je stejnej problém co u DFI, při vysokém HTT (okolo 300) bylo potřeba požít 3 a 4 SATA. S PATA problém není žádnej. Co se mi vrátila a dal jsem tam 1.6ku, tak jsem se opravdu nesetkal s jediným problémem.
Citace:
BIOS ID:1.6
Change default setting of Cool n' Quiet to "Enable"
Change Full screen logo.
Cool n' Quiet now works as intended.
Fixed the issue that certain VGA card does not work with DVI output.
Fixed the issue that some 3D application may not run stable in SLi mode.
Change some item in DRAM voltage section.
Update AMD MCT2
BIOS compiled date: 07/12/2005
Dik, pujdu do ni :arrow: :drool:
chlapi dikec za info, tohle vypada jako velmi dobra nahrada za moji stavajici GB K8N ultra-9. Ja jsem vzdycky jel na Abitech ale ted jsem zkusil GB a jsem z ni nestastny, chci zpet k Abitu :_)
A pojede v ni novej Opteron 144 Sc939??? :| :?:
ano pojedeCitace:
Původně odeslal CreDY
Parada ;D , a nevis s jakym BIOSem(bude 1.5 stacit-nemam druhy cpu na nahrani novyho.....) :oops:Citace:
Původně odeslal M.K.
Tak to nevim, já mám 1.7,ale v popisu je jen přidána kalibrace čidla, takže podpora Opterona tam už mohla být dřív.Citace:
Původně odeslal CreDY
jinak na 1.5 bacha - pokud máš monitor přes DVI
Podpora pro Opterony je od verze 1.6, jako oficialni odpoved Abitu na muj dotaz. Jinak sem byl opravdu prekvapen. Pote co jsem napsal anglicky na globalni podporu, prisla odpoved za 20 minut a to ve slovenstine z rakouskeho pobocky :-)
Jeste otazka, nacpu tam pameti OCZ GOLD (medeny chladice) ???
Ty sloty se zdaji fakt tesny a tyhle pameti jsou dobre oplastovany :eek:
Já měl taky obavu, jestli tam ty moje půjdou a kupodivu šly v pohodě :-)Citace:
Původně odeslal Aigor
http://mikipc.wz.cz/gskillhs.jpg
Joo, to bude nejspis stejny jako ty moje (http://www.aigor.net/off/bazos3.jpg), takze to zkusim. Desne nerad bych ji zase vracel, nebo budu v CC platit za notorickeho vracece :eek:Citace:
Původně odeslal M.K.
Zvladne tato deska FSB 340MHz stabilne?
330 mi šlapalo perfektně, víc jsem nezkoušel. Ale to bude kus od kusu trochu jiný.Citace:
Původně odeslal TOPIČ
tak tech 330 by me stacilo ;D
EDIT:jelo ti to synchro nebo asynchro s pametma?
Mám 4x 512MB Hynix D-43 a tak jedu pouze asynchroCitace:
Původně odeslal TOPIČ
Zdravím, mám otázku ohledně této desky.
Zkoušel tam někdo Opterona 144 s výsledkem, že klekla a ani pár rad co je na FAQ abitu nepomohlo (ohledně resetu CMOSky) přesněji vyhazování baterky v různým postupu. Mám ji teď v práci a čekám až nám sem přijde nějaká 64 939.
Do tý doby mě nic dalšího nenapadlo.
Má někdo nějakej nápad?
Jinak kroky post codu.
3 (nenašel jsem v post kodu) po zapnutí zdroje na sekundu problikne
0.1. (expand the Xfoup codes locating in physical address 1000:0) klidovej stav po zpnutí.
8.3. (ATX power supply ready) po nakopnutí desky asi sekundu.
8.7. (Check CPU core voltage) promrkne
9.0. ( complete uguru initial process AWARD BIOS take over booting job) a dál ani tuk. í
9.9. (complete power off sequence) Po vypnutí.
Ahoj, nevíte někdo kde se nastavuje, jestli paměti pojedou synchronně nebo asynchro? v biosu jsem si nastavil aby jely jako DDR 400, ale po taktění z OC GURU přímo z windows, tak se mi povede najet maximálně na 240MHz FSB a podle sandry a aidy jedou paměti synchro (což je docela výkona na A-DATA 400). Jo a pak se mi občas stává že když zapnu počítač tak naběhne jenom procesor, paměť se ani nezačne testovat a zasekne se, deska hlásí kód 50 (Initialize USB), musím ho resetnout a pak to naběhne úplně normálně. Uvítám každou radu.
Tie pamete mas 2x256 alebo 1x512?
Strcil si ich do spravnych slotov?
Podrobnosti podrobnosti ...
ale on se pta na synchro a asynchroCitace:
Původně odeslal steelman
ne na dual a single chanel
synchro a asynchro se nastavuje pres delicku pameti
a neni pro takteni lepsi to nastavovat v bisu?
pres windows, nevim nevim
paměť mám 1x512, to je jesný že dualchanel jet nemůže, zas taková lamka nejsem :-), mě jde o to že i když mám v biosu nastaveno DDR400, tak mi paměti jedou víc, tak jestli se to nenastavuje ještě jinde.
Tak sry zle som si precital :oops:
pokud máš nastaveno na 400 a HTT máš třeba na 240, tak ti jedou na 480DDRCitace:
Původně odeslal frantictictac
V desce mám OPTERON 144, který má bohužel Tcmax 55°C, ale i tak při napětí 1,65V na CPU jde 9x300Mhz.
Před nedávnem mi konečně přišli paměti MUSHKIN Hi Perf. PC4400,
ale při 9x300Mhz(2700MHz) jdou jen jako DDR400 (v BIOSu nastaveno DDR266). Při vyšší frenkvenci pamětí systém padá.
Přitom když dám 9x222 CPU a paměti v BIOS na 500DDR => DDR555 ve skutečnosti, tak je vše OK.
Dokonce i s větším OC a větším nastavením pamětí se zvyšuje teplota procesoru. Dal jsem tam posledni BIOS 1.8, ale výsledky jsou stejný.
Nevím, jen si myslím, že když CPU jede 9x300 tak paměťový řadič v CPU není při OC stabilní.
Takže buď oželím utracené peníze za kvalitní paměti a pojedu na DDR400
nebo využiji paměti, ale CPU pojede jen 9x222 1800MHz@2000MHz!
Je to jen problém s deskou ABIT AN8 ULTRA nebo problém při OC s OPTERONEM 144???
davat do opterona vic jak 1.55V je pro nej smrticiCitace:
Původně odeslal b.king
houby, 1.6 je jeste v poho pokud mas dobry chlazeni .]Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Mám chladič Thermalright XP 120 a na něm je Nexus 120mm
Vcore 1.65V už je fakt moc, šel bych pod 1.6 - jinak ti dlouho nevydží :-)Citace:
Původně odeslal b.king
tvůj problém bude pravděpodobně v nastavení pamětí - je potřeba si vyhrát s časováním atd.
1,65 V jsem pouštěl jen na otestování zda mi jde 9x300.
Normálně ho mám na 1,575V 9x275MHz.
Jak jsem psal mám dost kvalitní paměti.
Právě proto mi není jasná souvislost:
9x200MHz=>1800MHz 1,4V / DDR500=>DDR500 1,6V -=- OK
9x211MHz=>1900MHz 1,4V / DDR500=>DDR528 1,6V -=- OK
9x222MHz=>2000MHz 1,4V / DDR466=>DDR518 1,6V -=- OK
9x233MHz=>2100MHz 1,4V / DDR466=>DDR544 1,6-1,8V -=- BAD
9x233MHz=>2100MHz 1,4V / DDR433=>DDR505 1,6V -=- OK
.
.
9x275MHz=>2500MHz 1,575V / DDR266=>DDR269 1,6V -=- OK
9x275MHz=>2500MHz 1,575V / DDR333=>DDR463 1,6V -=- BAD
.
9x300MHz=>3000MHz 1,65V / DDR266=>DDR400 1,6V -=- OK
9x300MHz=>3000MHz 1,65V / DDR333=>DDR500 1,6-2,-0V -=- BAD
Paměti jsou DDR550 a nastavené časování při nižší OC je OK.
u Vdimm přepokládám všude o 1V víc :-)
zajímá mě kompletní nastavení pamětí v biosu - použij A64Tweaker a postni screen, nebo to aspoň opiš
Taky mate nekdo s touhle deskou problemy jako ja, me po nainstalovani ovladacu a jednom restartu uz nechtej najet wokna. Seknou se pri nacitani. Ovladace sem zkousel jak z prikladanyho CD(netusim verzi), tak primo z webu nVidie a to verzi 6.66. Verzi biosu mam nejnovejsi a to 1.8. Predpokladam, ze je problem bud v ovladacich, nebo v desce pri inicializovani nejakejch veci pri startu WXP. V nouzovym rezimu vse jede... Pocitac je porad stabilni, nez se nainstaluji ovladace k zakladni desce.
Chci se zeptat jestli mi po osazení této desky grafikou x800 GT0 Fireblade
zbydou 2 volný sloty PCI .
Potřebuju je na zvukovku a síťovku wifi
GTO fireblade ma jednoslotove chladenie.takze asi tak.
Právě že zabírá 2 sloty a na CzC psali, že u rozměrnějších grafik zbyde jen jeden volný PCI slot.
Alebo sa u teba prejavuje problem s kombinaciou NF4 + Diamondmax 10 SATA ...Citace:
Původně odeslal bigwolf
S tím taky muze byt problem? Este sem o tom nic necet... :? Da se to nejak resit?
Pise sa o tom napr. na http://www.cdr.cz/a/15662 , ja planujem prechod na NF 4 a asi si poriadim iny disk pac ten MAxtor ma stve :evil: . Inak je tu o tomto probleme samostatny topic .
Tak to asi fakt bude tim diskem. :evil: Sem nainstaloval system na jinej disk a vypada vsechno v poho... Docela me to se*e. Protoze nevim co s tim Maxtorem, asi ho prodam. :-( Ale aspon, ze to jede...Citace:
Původně odeslal JUVS
Mne sa zda ze MAXTOR vyhlasil ze vyda novy firmware na tieto disky. Takze pockaj, supni tam novy firmware ked bude a potom skus. Bola by skoda predat disk ked pojde.
No, pockam na ten firmware, ale netusi nekdo kdy by mel bejt?
Chyba lávky, používá se tam stock chladič jako na x850XT :wink:Citace:
Původně odeslal NOD
Detekuje tato doska pri instalacii XP SATA disky , alebo je potrebna disketa s ovladacmi od SATA radica ?
Bezproblemu je instalace WinXP nadetekuje. Akorat nesmis mit disk Maxtor DM10, to ti pak po nainstalovani ovladacu k desce okna nenastartujou...me pomohlo vypnuti v nouzovym rezimu u disku NCQ... :?Citace:
Původně odeslal JUVS
Chtel bych se zeptat na nastaveni napeti na NF4, HT a DDRVTT. Jak to nate nastaveny aby to bylo stabilni pri FSB vetsim jak 250. Ja mam pameti DDR 500 ktery potrebujou mapeti aspon 2,75V a pri FSB 250 (aby jely na 500MHz) sem musel zvednout krome DDRV na 2,9V jeste napeti DDRVTT z default 1,3V na 1,4V aby byl Prime95 stabilni. Ale kdys zvednu FSB vic tak to pada. (samozrejmne sem nastavil nisi frekvenci pameti). Co to vubec je to DDVTT? a na kolik to muzu zvednout? A jeste by me zajimalo co mate nastaveny v BIOSu v nastaveni pameti u polozky Burst Lenght 2,4 nebo 8 ?
Máv vše na default. DDRVTT (1.3V) nastaveno na 1/2 DDRV (2.75V) a HTT 315.
Základ je snížit HTT násobič, abys mohl výš.
to je mi jasny, ten sem dal na 3x. Co znamena to HTT 315?Citace:
Původně odeslal M.K.
rozuměj "FSB"Citace:
Původně odeslal Raptor.RPK
Takze sem to DDRVTT nastavil na DDR/2 coz mi dela 1,5 V a jelo to. Ale stabilita byla problem. Skousel sem vsechno, ale nakonec to bylo tim, ze sem mel nastaveny na CPU a DDR jeste to ref. voltage +0,1 V. Nastavil sem tam deda 0 a jede to stabilne na 300 FSB. Hlavne ze v jakesi recenzi sem cetl ze to ref. v. na stabilte pridava. Jo a to Burst Lenhgt u tech ramek sem dal na 2. Zkousel sem jakej to ma vliv na Call of Duty a tam mi to na tu 2 dava nejvic FPS, ale asi jenom o 2 %
Zdravim chtel bych se zeptat jestli nekdo nema problemy s voltazi? ja nastavim v biosu do prociku 1,425V ale uguru panel a abit eq mi ukazujou 1,45V a ramky mam 2,6V v biosu a ukazuje mi to 2,8V,jinak bios mam nejnovejsi(myslim ze je to 1.9),v biosu mam nastaveny vsechno na default,nevite co s tim?