Mohli byste mi pomoct najít nějaou grafickou kartu na AGP 4x do 2500 kč MAXIMÁLNĚ? Momentálně mam Sempron 2200+, 256 RAM, grafárnu Radeon 7000 a základní desku nějakou JETWAY.
Printable View
Mohli byste mi pomoct najít nějaou grafickou kartu na AGP 4x do 2500 kč MAXIMÁLNĚ? Momentálně mam Sempron 2200+, 256 RAM, grafárnu Radeon 7000 a základní desku nějakou JETWAY.
Doporucoval bych GeCube Radeon 9550 XT, za ty penize rekl bych dost slusna karta ;D horsi je ji sehnat...
jo v týhle době se fakt vyplatí nějaká ATI 9550
Souhlasím s 9550, nejlíp nějakou vytuněnou, třeba tu jak říkal falcon...
EDIT: ;) doplň si bydliště...
no totiž, moji nVidiácký kamarádi řikaj, že si mam koupit nějakou 5700 apod, a atiácký řikaj že si mam koupit 9600. viděl sem ji na alzasoftu za 2450, tak nevim :? taky 9550XT bude asi lepší než 9600 narmál, ne?
5700 rozhodně nekupuj, není to moc povedená grafika...taktlý R9550 ji hravě překoná a za menší peníz...
R9600 nemá cenu kupovat...R9550 je to samé, akorát podtaktované, což ale není pro overclockera problém, že ;)
GeCube R9550 Infinity/Xtreme jsou karty, které se výkonem rovnají R9600XT resp. Pro. ale stojí více než 2500Kč. Pokud chceš levnou kartu, tak R9550 a taktnout..k 400/500 by ses měl dostat a výkon pak bude někde na úrovni R9600Pro.
Jo dik. Ja mam radsi ATi ;D Ja mam ted ten nejstarsi radeon co existuje a jeho vykon je opravdu mizivy. A nevis kolik 9550 stoji?
Když se podíváš do ceníků, zjistíš, že Sapphire se pohybuje kolem 1800Kč vč DPH ;)Citace:
Původně odeslal Crusheer
Já už tu 7000 taktoval. mel sem 148 a mam 170. ale dik. tak to bude asi ta 9550. btw kamarad mel nejakou GF 5200 ultra. prej s celerem 2.6, 512 Ram a touhle kartou paril Far Cry na 1600x1200, stredni detaily. je to mozny?
kamarad je asi masochista ;D
No proč by to nebylo možný? Spíš zaleží jak se mu to cukalo :)... Jinak jestli budeš kupovat "normální" 9550, tak bych asi vzal Sapphire, kdyžtak jestli budeš kupovat v kameným obchodě zkus kouknout na paměti (viz. sekce ATI grafiky, i když zas tak podle mě na tom nezáleží, já mám 5ns Hynix a celkem ok...)... :wink:
takže...kamarád řikal při 25 FPS. asi blbost, ne? ;D dik za tipy. dival sem se na alzasoft a tam maj druhu 9550 asi 5 :o
1-nebylo by lepsi so koupit rovnou 9600? potom bych to mohl taktnout ještě víc, ne?
2-je ve výkonu velkej rozdíl mezi 128 a 256MB paměti na grafane?
ad1) ne, jsou to prakticky stejné karty, akorát R9600 je od výroby více taktovaná na jádře...limit ale bude stejný. Kdyby šlo o R9600Pro, pak je to jiná :)
ad2) ne, ne u téhle karty. 256 verzi nekupuj, má obvykle horší paměti = jdou méně taktovat a u takhle "slabé" karty ti imo bude 256 na nic...
No 25 FPS není moc, ale to je jedno. A taky ber určitě 128b a 128MB a mezi VIVO a TVOUT se rozhodni podle potřeby...
1. Podle mě to pak přetaktuješ uplně stejně=vyhozený prachy
2. Rozdíl není vůbec žádnej, určitě vem 128MB, jednak je levnější a hlavně ju s největší pravděpodobností víc přetaktujš. Je to jen marketingovej tah na ty co tomu míň rozumý... :!:
na alzasoftu stojí sapphire 9550 1900,-. mam jít teda do ní? všiml sem si že jí hodně z vás má. jak ste s ní spokojení?
tak já si opravuju hrubky a ty mě předběhneš :-( (aspoň má Crusheer dva na sobě absolutně nezávislý názory (a ještě k tomu se shodujou 8-) )).... 8-)Citace:
Původně odeslal Anduril
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27632Citace:
Původně odeslal Crusheer
pokud si ji budeš objednávat, tak tady je levnější... ale fakt zkus zajít do nějakýho kamenýho obchodu a kouknot se na ty paměti (teda pokud ti t obudou ochotní ukázat)...
Co jsem mel ja zkusenost se sapphire R9550 byla takova, ze papirove horsi hynixy 5ns sly vytaktit vys nez samsungy 4ns :o
Takze u sapphiru je to nejspise dost o nahode, pokud bys chtel mit jistotu a chut si priplatit je jistejsi volba gecube 9550XT :wink:
a kolik ta gecube stojí?
u v-compu http://www.vcomp.cz jsem ji kupoval za 2990Kč...Citace:
Původně odeslal Crusheer
no tak to je moc. sem omezen limitem - v mem veku byste taky byly. tak ja vezmu tu atlantis 9550
myslim ze ta gecube se da sehnat kolem 2,5k :roll:...ty 3 sou moc, bohuzel ted nejak nemuzu najit ty stranky kde sem to videl...
Tak o tom celkme pochybuju...svého času se dal sehnat za tu cenu Jetway R9550XT Ultra nebo jak se to jmenuje, ale i ten už je dražší :)Citace:
Původně odeslal falcon
Ta Gecube je Infinity, ne Xtreme.
kdyvbyste ten XT někde sehnali za přijatelnou cenu 2500 plus mínus 300, tak bych vám byl moc vděčný
Tak zkus bazar ;)Citace:
Původně odeslal Crusheer
http://interlink.tsbohemia.cz/
kategorie-grafiky-ati-GK JETWAY ATI RADEON 9550XT ULTRA 128MB 128bit DDR,DVI,TVout-cena s daní 2 698,-
i když há bych si asi Jetway nekoupil, koukni se do sekce pro ATI grafiky a tam si projdi pár threadů, určo se tam o tom mluvilo...
No, ja mam od jetway zakladni desku takze mi asi na ni ta grafarna pude. rozhodne by to bylo lepsi. btw perfect - jaks to myslel se podívat na paměti?
No přečti si thread "Pro nešťastné majitelé karty Jetway R9550XT" ;) Ona je/byla to trochu problémová karta...a nejde o to jestli máš/nemáš jetway desku.
Podívat se myslel, abys věděl, ajké má ta karta paměti ... 5ns nebo 4ns...
jj přesně tak, jak ty paměti zjistit o5 najdeš v ati grafikách...
TSbohemia
R9550 Gigabyte za 1700,- (250/400)
-ta Jetwayka vecne neni skladem
HSYS
R9550 Gecube EXTREME za 2600,- (400/500)
R9550 Gecube INFINITE za 2900,- (+- 430/700 nebo 470/650)
Nevím, co tu řešíte. Gecube extreme je jasná volba. Ikdyby sis někde měl přeskupit prašule.
Hmm, tak zrovna Xtreme bych netvrdil že je jasná volba, na tuhle frekvenci (400/500) dostaneš kdejakou R9550 a ta extreme už moc nahoru nejde...rozhodně se nedostaneš na úroveň Infinite.Citace:
Původně odeslal Meridius
Extreme=podtaktovaná Infinite a rozhodně na tyto frekvence nedostaneš kdejakou 9550.Citace:
Původně odeslal Anduril
Nemáš pravdu ;) Xtreme má jiné paměti ... Infinite má 2,5ns, Xtreme má 2,8ns. V recenzích ji dostali tak na 580MHz na pamětích a pod 500MHz na jádře...,což ani nejsou základní takty (mem) pro Infinity ;)
A jinak měl jsem v rukou Sapphire R9550 a Asus R9550 (obě 5ns) a obě šly na 400/500 (resp. 420/520) naprosto s přehledem.
hech, tak když tak koukám na testy, tak bych nebral ani jednu. Nejsem ATInář, ale do této ceny než toto, tak bych se kouknul po něčem z bazaru.Citace:
Původně odeslal Anduril
Dík za přatelský pokec, kluci ;D ;D ;D tak asi než jetaway XT le lepší ten safír 9550, ne?
Já bych bral ten Sapphire (respektive tu Infinite)....
jj.thx moc perfect, anduril a ostatní!!!
np :) pak sem napiš jak si pořídil...
Ak mozem otazku frochu OT, tiez uvazujem na novou GK, teraz mam 8500. V podstate na nej ide vsetko (samozrejme FC, HL2 a pod v mode DX8.1, ale cez 30-40 FPS), ake mate skusenosti s 9550 a DX9. Idu tieto hry v DX9 mode cez 30 FPS ?
9550 je ok. ja som mal R9600SE(64 bit.) tak som ju hned vymenil. som max spoko. nataktoval som ju 250/400@400/470 zatial. uvidime co to urobi s lepsim chladenim. je OK!!!