Bastl chladice na 6600GT AGP apod.!!!!
No nevim jestli to neni noseni drivi do lesa ale budiz, treba to poslouzi jako inspirace dalsim:
Mam tu Leadteka 6600GT AGP, na kterym mi zacal pekne chrastit vetracek. Po ruznym laborovani sem originalni vetrak odhodil v dal a jal se vymyslet co a jak pouzit jako nahradu. Na mistnim bazaru sem narazil na Tesluv inzerat, ze proda tenhle chladic, akorat hlinikovej za lidovou cenu 200Kč. Dneska sem si ho prines domu a k memu milemu prekvapeni, diry mely spravnou roztec, ale srouby mely spatnej prumer, asi o 0.2mm byly vetsi nez dirky v PCB. takze nasledovalo 10 minut modelovani v CADu a dve hodky mereni, vrtani, strihani, pilovanil a vysledek?
Foto zatim neni (bude ve ctvrtek), ale teploty jsou a to super nizky: idle 37°C, burn 3D 56°C
Nejzasadnejsi problem, kterej stale resim, je jak upevnit AC 3 vetrak, ale dalsi bastl je na poradu dne az o vikendu, ted neni cas. Nejspis udelam nejakej podstavec - ze dreva - kterej primontyruju ke dnu skatule a do nej napevno pridelam vetrak.
Mel bych asi dodat ze prioritou mojeho PC je stabilita a tichost, pouzivam ho hlavne jako "kalkulacku" a vypocetni stredisko problemu do skoly, hry jenom obcas. Proto se nekona zadnej brutal OC grafiky, jenom trosku procesoru...
[edit]
Tak foto uz je, s malym spozdenim, ale tu je:
Budu jenom vděčný za jakéjkoliv připomínky:-)
Standartní pohled na kartu
Oblíbený pohled zezhora
Detail upevnění - bastl rulez:-)
Karta z profilu - tady si clovek muze udelat predstavu, jak je ten chladič vysokej:-)
Built-in-PC view - na upevnění toho AC fanu se pracuje:)
Re: Bastl chladice na 6600GT AGP apod.!!!!
Mno, omlouvam se za resurekci old-topiků, ale snad...
S mojim chlazenim (viz post č.1) mi odešlo GPU, odmitalo fachat v 3D, v 2D v pohode. Nevim jestli to bylo zpusobeny chlazenim (snad ne), kazdopadne ted laboruju s pritlakem, resp. jak moc dotahovat srouby, ktery drzeji chladic - a tot moje otazka pro zkusenejsi borce (vodnikare)...
co ja viem, ono to je take od oka ... rovnomerne na doraz ;) na testovacje gk 6600gt som uz stihol olamat dva rohy a stale vali v pohode, to sa ale stalo nie pri nasadzani ale pri sundavani, ked povolis jednu stranu a blok/chladic sa nakloni (to bolo uchytene plastovymi zarazkami, to je najhorsie ked ti to nikto nepridrzi a robis to sam ... :? )
no ja to dotahuju tak nejak by oko....mozna by to nebylo od veci vzit momentovym klicem....ale pak to prepocitavat.....to se mi moc nechce....kazdopadne to utahuju celkem dost...stejne tak sponu na CPU...
kazdopadne se to musi dotahovat stridave kazda strana(po malejch otoceni), jinak opravdu hrozi, ze ten poasiv nebude dobre edet na GPUa bude mit nejakej sklon....
Citace:
Původně odeslal MadCap
co ja viem, ono to je take od oka ... rovnomerne na doraz ;) na testovacje gk 6600gt som uz stihol olamat dva rohy a stale vali v pohode, to sa ale stalo nie pri nasadzani ale pri sundavani, ked povolis jednu stranu a blok/chladic sa nakloni (to bolo uchytene plastovymi zarazkami, to je najhorsie ked ti to nikto nepridrzi a robis to sam ... :? )
Vskutku odpoved hodna technika :-D
Ne, vazne, to olamani rohu me nenapadlo, juknu na to (stejne musim premazat pastu) a zkusim jeste vic dotahnout:
kdyz se totiz opru rukou o chladic treba v NFS-MW, tak mi textury krasne zezelenaji - ach ta nostalgie, muj prvni IBM PC,skatule jak krava se zelenou obrazovkou >:} ) Predpokladam ze se chip zacne lokalne prehrivat, coz zpusobi vypadek textur, ale zustane zachovana stabilita...
mas to blbo nasadene uz sa mi to raz stalo daj to dole a nahod to cele odznova a poriadne dotiahni .... uplne nadoraz ..ale pozor aby sa pcb moc neohlo moze sa poskodit ..
tak koukam ze ste narazili na stejny problem, mam 66gt (msi zamaskovana GT) a mam bast chladice z procesoru na grafarne, problemy s pritlakem sem si uz taky uzil a bylo to docela neprijemny
presne jak tu nekdo popisuje ve 2d v pohode ale ve 3d zasek a musel sem pc vypnout v zadu na zdroji, az pozdejc sem si vsimnul ze chladic byl dost studeny (mam vmod)
cela vec spocivala v absolutne nedostatecnem pritlaku - chladic sel silou zpricit proti gpu a to NESMI, musi drzet jako pribity, pokud ho budete pacit proti linii uchyceni, tak se nesmi hnout
kdyz to zacnete sroubovat, tak to z pocatku vypada drsne, ale karta vydrzi celkem slusny ohyb pcb
zelenani textur naznacuje velke pretaktovani, zatim jsem neprisel jestli pameti nebo jadra, rekl bych obojim
na 66gt doporucuju k testovani prave nfs:mw, testoval sem pomoci mnoha her a programu, ale jedine u needu se mi po chvilce zacali objevovat artefakty, kdyz uz sem si myslel ze mam stabilni frekvenci (dobry je taky hl2)
edit: mam na chladici 92mm vetrak na 1400 otacek (vetracek je z vrchu), ale chtel bych to este ztisit
pasiv je normalni profilovy, teply vzduch (z grafarny) fouka dozadu k otevrenym zaslepkam pci slotu a dopredu smerem na chipset, coz se mi dost nelibi
zkousel sem dat vetrak mezi chipset a pasiv, tak aby foukal na pci zaslepky, ale vzduch de vsude okolo pasivu
zkousel sem udelat tunel, ale nejsem prilis zrucny a nemam hlavne horkovzdusnou pistoly, nad svickou se plexy tvaruje dost blbe
podarilo se mi udelat pouze horni dil, ale s nim mi komp padal, ted nevim jestli to bylo jinym pasivem na chipsetu nebo spatnym pritlakem na grafarne, kazdopadne se chci zeptat jestli nekdo zrucnejsi nemate v planu delat neco podobnyho
byl tu jeden takovy tunel tkery me dost inspiroval ale po restartu fora uz tu neni, autor ale myslim nenapsal otacky hluk, teploty - nic, navic karta nemela napajeci konektor, a pasiv byl z obou stran
edit2: obrazky meho reseni, sponu sem si vyrabel sam z pozinkovanyho profilu, je to velkej bast ale drzi to fakt pevne
http://www.check.wz.cz/docasna/PB290941.JPG
http://www.check.wz.cz/docasna/PB290950.JPG
Ja som moju MSI Ti4600 mal tiez vybavenu pasivom z Prescotta s478. Viac tu: http://misokgb.szm.sk/grafika/ akurat mam na SHIT fotak :( Chladilo to super aj s Vmodom, fan 80mm na 5V ;)
Citace:
Původně odeslal Sharker
mas to blbo nasadene uz sa mi to raz stalo daj to dole a nahod to cele odznova a poriadne dotiahni .... uplne nadoraz ..ale pozor aby sa pcb moc neohlo moze sa poskodit ..
Tak sem cely bast sundal, napatlal novou pastu (po setreni stary), a PORADNE pritahnul a...... ZELENO!!!!!!! Textury byly zeleny! tak sem to rychle vypnul, znova posteloval, trosku povolil a uz vsechno jede tak jak ma, ted stim ani nehnu, drzi jak privareny:-)
Diky za radu ;-)