Prihlaste sa ti, co este frcite na tomto prociku, kolko Vas je.
BTW nepocitujete uz nedostatok vykonu (mne uz vykon chybal, tak som upgradoval)?
Aky mate nazor na tento CPU (pls nepiste o PentiuM).
iPoK.
Printable View
Prihlaste sa ti, co este frcite na tomto prociku, kolko Vas je.
BTW nepocitujete uz nedostatok vykonu (mne uz vykon chybal, tak som upgradoval)?
Aky mate nazor na tento CPU (pls nepiste o PentiuM).
iPoK.
mam ho v kompu co mam doma (a kdyby mi neodešla deska a nemusel jsem dlouho čekat na novou, tak by to byl stále můj hlavní PC ;))
No jeden mam v PC a dalsie dva (Celeron a PIII) na stole ;D
tak isto este moj tual sluuuzi :) 1000@1477 nedostatok vykonu som pocitil az pri rendere :) a preto som ho docasne posunul sestre, pokial nezozieniem nejake 20G HDD do tretieho PC PIII 550...
preto som ho musel vymenit za P4..... ale inak na bezny work a modelovanie.... viac-menej postacoval
nejlepsi CPU od intelu = P3-S
jedu jednu P3-S 1133 a jednoho Tulene 1GHz
celkem mam 6PC a 4 z nich jedou s P3 (copper nebo tual) ;D
Můj Tuleň taky pořád dejchá.
Nedostatek výkonu jsem nezaznamenal, hry už hraju málo a na vše ostatní včetně zpracování videa,modelování,simulací a výpočtů v Ansysu můj Tuleň pořád stačí.
Můj názor na něj?
Supr trvanlivý (mám ho vážně moc dlouho) a přetaktovatelný (1100@1540MHz) procík.
video nedelam, render taky ne... z her hraju pomaaalu jenom Mecha 4... ve 3 PC mam tulene 1100 a 2*1300 a v jednom coppra 1100 (mamcina offce masina ;D )
Moj obtrhany odratovany 1.10A na 1466 taktiez stale "dycha"... vykon mi staci, akurat RAM je malo :oops:
tak ja se taky hlasim
normalne jede 1100@1650MHz
max oc 1100@1760MHz
nedostatek vykonu jsem pocitil pri 3d modelovani
v jednom PC ho mam taky (1.2 v BX Masteru na zadratovane redukci - tu profesionalni redukci od PowerLeaku mam v supliku)
Mám ho u mladé v kompu. S polu s ST6R mi už hoodně dlouho slouží 1100@1463MHz. Na to co ten počítač dělá je to až až...
Buzirka, drot ... a a ide dodnes v Abit BE6 (vid. podpis), ajked uz skoro vylucne bezim na notebooku, ale je na stole a mama to pouziva na internetovanie, ked nie som doma, a nestazuje sa na vykon, len moc nevyuzije tu GF4Ti :lol:
no zrovna gf4ti nevyuzijes ani s 5ghz p4 hlavne 3dmark01 to stupa az do nebies :)
celeronek-t 1.2@1.6GHz SL5Y5 mě běžel cca 2 roky s Ti4200, pak se mi nafoukli kondíky na MS6337 tak jsem mezitím šel do P4, než jsem měl náladu to pájet. teďka ho mám na testování a běží porád super, spolu s tou deskou... Nepoznal jsem hru, aplikaci co by nezvládnul...
Pánové, já se předem omlouvám za OT, ale nedá mi to zde něco poznamenat:
Dnes jsem se dostal k Copper PIII-550, kterou jsem dal na 616MHz a dávám naprosto plynule Xvid o rozlišení 960x528!!!!. Tj z pohledu nehráče si snad žádný majitel tuleně nemůže stěžovat. (kromě 3D "modelářů")
jj p3-s je moc peknej procik, ta ma 1,26GHz jede na 150-155FSB (vic uz nedaji ramky)Citace:
Původně odeslal Baron
Ja mam 1,2GHz, ale len 256KB cache. Pretaktovat mi velmi nesiel na tej shitovej MSI doske :-(
bezi na fsb160, pameti na synchro ... 166 uz neco nechtelo (mb nebo ram)Citace:
Původně odeslal Neller
Tualatin power 4ever
1) Tulen 1.0@1.33 1.475V (max 1.62) TUSL2-C, ramky 2x256 Apacer 133 CL2 2-2-5-7
2) Tulen 1.0@1.33 1.5V (max 1.60), ST6, ramky 512 Kingston 150 CL2 2-2-7-9
3) Tulen 1.2@1.6 1.8V ;D ramky 2x256 naky VMka a A-DATA 133 CL3
Tohle mi doma dennodenne jede
Mel jsem doma taky 2xPIII-S do dualu ale jeden umrel a druhej sem v tom nastvani prodal :roll: :? Ted si zase shanim 2x PIII-S stejne serie 1.26 nebo 1.4 do sveho milovaneho Intelu SDS2 :-)
Nedostatek vykonu ? Na co ??? Na Firefoxe, mIRC, mirandu, Skype, Thunderbirda, foobara a WM player classic mi to FAKT staci ;D
Ale i komp v praci mam PIII EB 1000 MHz :-) Holt uchylka no....
u brachy v kompu Tual 1,0@1,33, voltaz zvednuta vodivim lakem na nejakych 1,69 stabilne, na internetovani, koukani na DVD/DivX a obcasne hrani (G3Ti200) bohate staci. Jede na desce soltek sl65kv2-ct
jednu 1.4Ghz v druhym kompu, segre na internet to staci, jinak je to dost zdechly hlavne co se tyka propustnosti, holt SDRAM je mizerie
mne tualatin staci, hlavne kdyz su prevazne na notebooku s pentiem M :-)
jinak vykon staci, 3d nedelam, mafie se na tom da hrat na max. deatily, jinak skoro nehraju, takze pohoda
No ja mam Celer 1,1 na 1,6 (145x11), viac nejde pravdepodobne kvoli pamatiam, ktore nestihaju: PQI 256MB PC133 CL3, druha je oznacena ako MT 256MB PC133 CL3. Obe ficia pri 145 MHz na CL2. Doska Abit ST6, voltaz maximalna aka sa da dat (nieco okolo 1,65V). Celer nabootoval az pri 1,7 GHz, no pri starte wokien to stuhlo - to budu tie pamate.
Ako grafiku mam Galaxy GF4Ti4200, ale vidno ze brzdou je uz pripustnost zbernice a aj procak.
Brácha má ještě furt můj bývalý Celeron Tual 1.0GHz @ 1,45GHz na default (1,47V); deska JetWay 815EPDA; paměti 2x256 Samsung @ 145MHz CL2. Na net, hudbu stačí..občas i nějaká ta hra..(Radeon 9000Pro).
Ale už bych takový komp nechtěl ;D Ten můj sice není žádné dělo, ale oproti tomu Tuleronu to rozdíl je.
Ja taktez stale jsem hrdym majitelem Tulene... tenhle CPU se fakt poved..
Tulen 1,2GHz@1,57G/1,65V (FSB 129) - dal uz to nechce ani za svet
MSI 6337LE 5 - zatim no problem i kdyz ted uz bych si MSI asi nekoupil
kamen urazu alias only 256MB SpecTek RAM CL3
R9200 128MB
vykonem CPU smele souperi s nekterymi AXP (1700/1800+) ale DDR proste chybí :) propustnost cca 800MB/s uz je dnes malo....
jinak stiha prakticky vse... v 800x600 si zahraju skoro vsechno (i kdyz Radlo vypada ze se dost flaka kvuli CPU), DivX max plynulost, DVD taky tak si clovek nestezuje :)
Faktem je ze az se koncem roku s timto malym "zazrakem" budu loucit zamacknu slzu v oku :|
Jo jo to byli kvalitni CPUcka, ted to zatim vypada na koupi A64
brachovi jsem dal celera tuleně 1,3Ghz na ty samy desce a jede v pohoděCitace:
Původně odeslal Rabban
paří na tom HL2 ,UT2004,NFSU2 i Doom3 ;D a to jsem tam dal taktlýho radka 9000 250/286@310/310 ;D ;D ;D
Take jsem mel P III-S 1,4GHz v Tusl. Fakt dobrej procik. Nejvyse jsem ho vystavil na 1750 - 166 fsb, ale pameti to nedavaly. Mit MDT pameti co daji 166 cl2 to by byla jina kava. Jen me mrzela absence podpory DDR pameti. Vykon by byl uplne jinde. Ted mam notas s P III-S 1 Ghz a je ve vypoctech (seti) paradoxne rychlejsi nez P III Copper 1@1,35ghz :eek:
Tak to toho moc neznáš ;D. Zkus si např. emulátor DOSBox - doporučená konfigurace pro hry navržené na 286ku je minimálně Pentium II 400 MHz. Je snad jasné, co by bylo zhruba vhodné pro hry navržené na Pentium.Citace:
Původně odeslal Mil17
Ono hodně záleží na grafice. S historickou S3 Trio ti Xvid nepoběží plynule ani na Athlonu 64. A naopak s dobrou grafikou to (byť na hraně) zvládne i Pentium II.Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
Osobně bych (na reálné věci!) využil tak 10GHz Athlon 64.
už ho nemám :? , ale stěžovat si nemohu kdyby mel DDRka ta ho mam porad 8-) , no ale segra ma Celer500 :wink: Tulene nedostala, protoze jsem potreboval ramky a to bych si za tu sunku nekoupil ;D
Tak to teda nechapu jak to dokazal a jeste s tim napetim, spise mi to pripada jako fake.
http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=283
Moje 1266 nez chcipla dala FSB 175 MHz@1.8V (1663 MHz) kdyz jsem samo odpojil uplne vsechno, bohuzel jsem nenasel disk co by unesl vice jak 43 MHz PCI takze do voken jsem nikdy nedojel....Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Celery mi daj 160 do voken, vyjimecne post na 166 MHz (PCI 41 MHz) vic mi TUSL nedovoli.
Spise by me zajimalo na jaky desce dal tech 202 MHz to bych opravdu rad videl ;D
S3 Trio (povodne - bez 3D) je naozaj megashit, Duke Nukem 3D na tom seka uplne so vsetkymi CPU a doskami.Citace:
Původně odeslal Eagle
klidne na tuslu kdyz das asynchro pameti tak tam je fsb asi do 250Citace:
Původně odeslal Dawe
Ano, to vim, asynchro nerad pouzivam..... Ale rekni mi, delicka AGP/PCI 1/4 tzn 50 MHz ??? Mno ja ti nevim :-) I takovej extremni ocer jako ty snad uzna ze je to uz trosku moc ;DCitace:
Původně odeslal LeXa
Jeste ze to neni BX, to by mel AGP na 2/3 :wink:
jasne ale desku s jinou delickou nenajdes nebo jo rad se necham poucit
No prave ze neexistuje zadna soc 370 co by mela alespon 1/5.... Ale to uz jsme tu resili :? :wink:Citace:
Původně odeslal LeXa
a co napeti, kdo mel nejvetsi napeti? ;) ja 1,952V ;) ale uz nevim, co to bylo za board, asi P2B-Fko ...urcite ale i440BX :smoke:
http://sweb.cz/gl_storm/pic/oc_1100@...uz%20kopie.gif
mam
1,1... nikdy jsem ji taktovat nezkusil :oops: (P2B-S)
2 x 1,3 a obe daji 1612, ale pak se na me zlobi disky :lol: :lol: (TUSL2-C)
50MHz som skusal na 486ke (486DX/50 - nie DX2!, PCI som nastavil na 1:1) a tusim som sa dostal aj do Windows (disk bol asi WD 1,6GB alebo 1,2GB), aj S3 Trio64V+ to zvladalo, akurat logo window malo nejake divne farby ;D Takze mozne to je, akurat novsi HW to asi nema velmi rad.Citace:
Původně odeslal Dawe
To zase nie je velky problem - staci pouzit PCI grafiku. Ale este sa mi nepodarilo rozchodit BXko na viac ako 133MHz - skusal som na dvoch Asusoch P2B. Ked nastavim 133MHz, tak vsetko ide a pri 140MHz uz nic...Citace:
Jeste ze to neni BX, to by mel AGP na 2/3 :wink:
To je fakt, ze jsem mel na pokusy take par dobrych cpu. A kdyz jsou dobre komponenty jde vse :-)
http://sweb.cz/EXTREME.OVERCLOCKER/p...iii_667_eb.htm
Zajimavy, me BX133 dala 142 jak nic.... Celer 850@1205 MHz normalne provozvan na 1130 MHz.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Tak mozno to iba tie Asusy nezvladali... alebo CPU.
Moje bývalá P3 1133 dala FSB 184 na ST6ce, paměti PQI 150ky. Stylovější procák než Tualatin už nikdy nebude nějaké žvásty že mu chyběly DDRka nemá cenu řešit protože dataprefetch ruleez :)
Kompík mojí přítelkyně (no moje práce 8-) ) má v sobě asus p3b-f, ati rage 128pro agp, pIIIE 600 a v naprostém klidu jede na 900 (fsb je 150). Chce to mít kliku na hoodně kvalitní sdram :-)Citace:
Původně odeslal Rainbow
já jsem jel na BX133-RAID na 145 (víc nedaly RAMky)
Skusal som to s M.tec 128MB 6ns, na inej doske (so SiS chipsetom) to chodilo aj na 150MHz.
To Rage 128 Pro na 100MHz by som teda chcel vidiet. Mne uz pri 89MHz Rage 128 (ale bez Pro) blbla. 2D fungovalo normalne, ale v 3D alebo pri prehravani DVD to mrzlo. Pri 100MHz 2D fungovalo stale normalne, ale pri spusteni 3D to okamzite padlo.
Joo taky mám komp s tuleněm P3-S, má ho sestra a výkon ažaž - pro ní.
Na DVD, DiVX v pohodě i s Voodoo 3 co v tom je.
No a souhlasím s vámi, je to prostě jeden z nejpovedenějších proc.
Spis bych to videl na procesor.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ja sem z P2B 140fsb a dostal, jenze jsem tam mnel PII 350MHz a samozrejme PCI grafiku
ak si vsimnes, tak tam bezi v ramdisku, zrejme ma nejak urobeny network boot alebo nieco podobne a nema tam vobec HDD, grafika to urcite nejaka unese a sietovka asi tiez :) takze napodiv to fakt moze fungovat ;) ale zrejme sa to "trosku" lepsie chladilo ;)Citace:
Původně odeslal BRUCEF
inak vobec nechapem zvasty o tom ako Tualatinu chybala DDR bla bla etc. ... ten procesor bol navrhnuty na SDRAM a mal urcite vychytavky ktore tu uz boli spomenute ... ziadna DDR by mu nepomohla bez zmeny architektury :roll:
DDR mu fakt nepomoze, kedze nema DDR FSB (na rozdiel od Socket A). Boli aj dosky s DDR - s chipsetmi VIA Apollo Pro 266 a tusim SiS 635, ale vykon nikde...
spis jsem byl nastvanej, kdyz jsem zjistil ze deska nezvladne vic jak 512MB :? , no ze bych ted mel vic :wink: , ale rozhodne to mam v planu zmenit :-)
BX zvladaj az 1GBCitace:
Původně odeslal Vinc Black
Presne tak - ale musis mat dosku so 4 DIMM slotmi - takych je dost malo...vacsinou maju len 3.
Ja mel Tulene (tedy PIII-S) na DDR (Dual MSI deska, VIA chipset - radsi ani nemluvit) a opravdu - nepomohou tomu skoro vubec nijak... Dle AIDY byla prospustnost vyssi o nejakych 6-7 % coz je teda tragedie :-) Jde o architekturu.
A vubec - vzdyt co tvori zaklady architektury P-M ? Prece nase PIII :wink:
A ano take me stve ze v BXku mam doma 768 RAM a do Tusla narvu pouze 512, ale co.... Koule mi to neurve, tak s tim ziju...
Pockejte jak za dva roky budou lidi vzpominat na socket A a rvat ze tam nejde narvat vic jak 2 GB ;D V nekterych pripadech 3 GB....
Podle mych zkusenosti na i815 nenarves vic jak 512MB RAM, overeno na nekolika kusech tohoto chipsetu, ale jestli je to pravidlo, to nevim, nikde jsem to moc nehledal.
Bohuzel JE to pravidlo.Citace:
Původně odeslal Rabban
A pak jsou šťastní majitelé BXka se 4DIMM sloty ;D ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
Omezeni 512MB je tam kvuli integrovane grafice, ktera je i v P variante porad aktivni.Citace:
Původně odeslal Rabban
Ja take v dobrem vzpominam na Tuala 1,2 kterej sel pekne na 133 s minimalnim zvysenim voltaze. Mel jsem to na ST6tce v kombinaci s 512MB Kingmaxama a Ti4200, vrazedna kombinace. Je to fakt asi nejlepsi desktopovej procesor od Intelu.
Viz podpis...na práci (Office, Matlab, Mathematica, Homesite etc. ) je ten výkon brutální 8-) a hry nehraju, DVD neripuju, takže pohoda
zkousel jsi vyssi oc?Citace:
Původně odeslal idoktor
Tak jsem dneska ozivil celeron tualatin 1.3@1.6 na asusu P2B. Myslel jsem ze je mrtev, ale bylo to jen chybou na redukci. Takze ted fici v brachovem komplu.
S výkonem CPU naprostá spokojenost. Navíc téměř netopí.
Já jedu s Tuleněm pořád a zatím jsem nenašel nic, co by mě na něm nejelo. Hry, dvdrip, práce atd. všechno bez problémů. Jediná vada, že Oracle 10g je na 515MB ram "docela" pomalý :)
Tez jsem jeste porad hrdym majitel Tuala. Ve druhem PC mam 1.2@1.6 na TUSL2-C s Voodoo 3 a porad je to super masinka :wink: 8-)
No ja mam taky tulene. Sice v notasu, ale jadro je tualatin. No nestacim se divit, kdyz tu vidim prispevky typu "brutalni vykon". Zajimalo by me, co pouzivate za aplikace, protoze ja muzu vyjmenovat min. deset aplikaci, ktere pouzivam kde tulenovi dochazi dech.
No, jestli to nebude tím, že ho v notesu nemáš na 133MHz a víc FSB.Citace:
Původně odeslal mraky
Taky v notesech PIII bývá hodně nízká paměťová propustnost oproti desktopu... klidně o 50% menší :o Vlastní zkušenost s IBM T2x a taky DellCPx.
netrep, ja mam vyssiu pametovu priepustnost ako hocijaky stolny komp s tualom (p3-m 1133, IBM T23, i830MP) :) 1015/255 v starej aide takze neviem kde vidis 50% ;) inak samozrejme ze dochadza dych ... tych aplikacii a roznych cinnosti je kolko len chcete, ja spomeniem napr print cez distiller z InDesignu s velkymi zdroj. subormi ;D
Kdyz jsem byl jeste stastnym majitelem teto karty dala max 120, takze te 100 bych se nedivil.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Stale jsem stastnym majitelem 2 tulenu 1300Mhz + BX a 1400MHz + BX se 4 stoly a v nich 1GB ram, na renderovani je to opravdu slabota i kdyz je pretaktuji, ale jinak si nemuzu stezovat.
Dneškem počínaje patřím zase do teamu - Dual P3-S 1133, TYAN Tiger 230T. Ještě se doladí ECC sdra a bude to komplet TUNE ;D
Ja mam Tulene teprv od vanoc a naprosto mi staci. Jeste sem pridal RAMet a parada. Doufam ze mi vydrzi jeste hodne dlouho.
Svyho Tulene uz mam vic jak dva roky, 1.3@1.7 GHz v Abitu ST6, zatim staci na vsechno. Co se renderovani tyce, je malicko horsi nez stejne taktovany athlony, akorat 512MB pameti je malo :-) S R9550@400/500 si zahraju vsechno v 1024, akorat v narocnejsich situacich je videt ze uz to neni uplne ono :-) Verim ze mi jeste aspon pul roku, rok vydrzi :-)
I Dooma III?Citace:
Původně odeslal Hooligan
Jo proc ne, timedemo jede pres 30, detaily na medium, v advanced akorat vypnuty stiny a jede to v pohode (jax tax :-) ...
mam doma jednoho tulene 1GHz na TUSI-M (SiS630ET). na 1.33GHz jde v poho na default. vic jsem netestoval. ted mam novej 1.2GHz pro kamosku. chtel bych ho zkusit taktnout, ale ma intelackou desku (i815) a tam se samozka neda nic nastavovat :-( nemate nejaky navody jak dratovat, lakovat... tulene? ???
edit: omlouvam se, zrovna jsem si procel sticky threads a nasel jsem :oops:
edit2: ale mam dotaz: mam desku s i815E (konkretne intel d815eea) a k me nelibosti jsem zjistil, ze nepodporuje tulene. nejmensi napeti, ktery umi je 1.6V. slo by to nejak zadratovat, abych to v tom prkne rozjel?diky za kazdou radu
Taky mam stale Tulene 1200@1600. Vykon mi nechybi, ale ramky schazi. Docela problem pocituji s nedostatkem RAM 256 DIMM je malo. Idealnich by bylo tak 1024MB, ale na to neni chipset.
Uz tri roky jedu na PIII 1133Mhz T, deska ASUS Tusl2-C, 512MB SDRAM a je az s podivem ze mi to doted staci - dokonce i na nejake ty gamesy. Comp je perfektne stabilni, proste zadne problemy. Je sice pravda, ze ted uz pokukuju po nejake P4, ale to asi jen kvuli tomu, ze precejen jet takovou dobu bez upgradu:)? Jinak vykon by uplne stacil, jen kdyby to umelo vic jak 512MB RAM.....
ja taky jeste valim na tulenovi...a jeste hodne dlouho budu nez si sezenu neco lepsiho
v pondělí prodávám raritní P3-S 1400Mhz ... minutu ticha prosím :|
tak som znova zabrdol do tohoto dredu, ze zotriem slzu z oka, pac sa mi dnes podarilo poslat jedneho tulena do kremikoveho neba :/ a trocha ma poburilo oznacenie ->kromě 3D "modelářů" <- tak som zvedavy Mr. Bob van Sikorski kolko ti tak bude trvat render (scenu ti poslem) 90s videa 800x600 .... to spolahlivo zabije akukolvek p3 :/ myslis ze by som siel do noveho "zeleza" keby to P3 stacilo ?Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
EDIT: no ono to spolahlivo zabije aj p4 :) aby to zas nevyznelo nejako moc nadnesene, pre informaciu to 90s video (2250 framov) robila 3.6GHz p4 cca 12 hodin
;D ;D ;D ;D hahaha, tys me dostal, ja sem to oznaceni samozrejme pouzil jen jako prirovnani, zahrnujici vsechny vas, kdo se venujete 3dsmax, maya apod zalezitostem. nemusis se hned certit, nikoho sem nechtel urazit. ja sice davam video v poho, ale kdybych treba na tom P3 chtel zenkodovat fullpal film do x264, tak to pojede taky nekolik desitek hodin (mozna i nejakou tu stovku ci tri :-)). vony holt zkratka existujou ulohy, ktere neda rozumne zadne desni pc (tj ani a64 fx nebo x2)Citace:
Původně odeslal -=HaDeS=-
EDIT: este sem taky moh napsat 3D "modelek", ale to uz bys asi fakt vyrazil do plzne dat mi do huby ze? ;D ;D
peace .... sry asi som prchky a ten post pre mna vyznel dost ofenzivne.
peace2, ale dobre sem se pobavil ;D , kazdopadne aby to nebylo uplne ot, tuhle sem zkousel tu 5,5x100 dostat na 5,5x133=733, ale moje G200 nejak nezkousla 88MHz AGP, ale nastesti nechcipla. Nicmene to byl hukot slusnej, mozna kdybych mel v tu chvili po ruce nejaky 1280x768 vidoe, tak bych ho i daval plynule !!Citace:
Původně odeslal -=HaDeS=-
no mam tulene 1GHz na desce ECS -- P6S5AT----256MB RAM
nedavno jsem s nim prevadel video--3 minuty videa prevedene za 25 minut
-bylo to slideshouw z par fotek ale prevadel jsem do kvuli kvalite takto:
-nejprve do vystupniho mpg v plne kvalite a rozliseni -- zabral 5GB mista na disku
-pak do divx o velikosti 7MB
-nadherne to stihal---no nebylo to tak narocne,ale je videt ze tulen ma jeste neco v sobe:idea:
-jeste me urcite vydrzi---je to kvalitni procesor :-)
Tak dnes jsem rozjel Celerona Tualatina 1ghz na Abit BH-6. Zatím jedu na 1450mhz. Ale doufám ve víc, teprv testuju. Hold BX rulezz. Mám docela vtipnou redukci. Izolovat piny jsem musel, ale propojovat ty dva ne. Stačilo přepnout na kompaktibilitu s Cyrix C3 :roll: . Ale furt tam cpe na jakékoliv naswitchování svejch 2,3V. Ale rychle jsem to pak v biosu snížil a neschořelo to, tak asi OK. V kombinaci s Voodoo5 se to bude na lanku hodit. 8-)
Tak pocitaj s tym, ze raz pri zapnuti ti to zhori. Lebo kym BIOS nacita z CMOS nove napatie a nastavi ho, tak to bezi na tych 2,3V.
No už sem chvíli běžel na 1.5ghz s 2.4v a moc se nebojim, kdyby byl větší chladič, tak tam i zůstanu. Odpálit voltáží se mi povedlo leda K6-350 @ 500 3.5v a chladič z pentia MMX :oops:
To jsem nevěděl, vím, že to dělaj A64. Ale P3. U těch ti to přeci ani neškrtne, když dáš třeba moc nízkou voltáž. A ta 0.01 setin sekudy, než se přečte obsah Cmos, nastaví napětí a frekvence a začne se pak komunikovat s VGA biosem to přeci nezabije. Navíc, to v tu chvíli jede na 666mhz(to ta redukce), to se ani ten křemík vevnitř neohřeje tak, aby to mohlo něco poškodit.
Teplota to znicit nemusi, ale ten prudovy impulz co tam je 0.01 sekundy :wink: Nezabudaj, ze je to polovodic. Chces maly priklad zo zivota? Tak napr. LED na 230V. Zapojene je to cez kondik priamo na siet. Kapacita kondika urcuje prud LEDkou v stabilizovanom stave. Pri zapnuti, vsak kondik nie je nabity a prud LEDkou je mnohonasobne vyssi sice asi len 2-3ms. A dosledky ==> LED zhori do pol roka.
No to sem zas nemotej, u te LED je hlavne problem v tom, ze nesnese velke zaverne napeti - typ. 5-10V. Kdyz tam pripojis 220, tak ikdybys to omezil velkym odporem, tak ji odprasknes. Musel bys k LED antiparalelne zapojit obycejnou diodu, kera ji ochrani v zaporne pulvlne.Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert
Bude sa to diat aj kde pridas antiparalelnu diodu. BTW v com je 180nm polovodic odolnejsi oproti LED?Citace:
Původně odeslal RayeR
Sry za OT, ale chcem len poukazat, ze ak keby to ako chladil, procesor moze stale odpalit.
No to mas sice pravdu, ikdyz v tomle pripade bych rek ze primarni pricina bude ten napetovej pruraz v zavernym smeru a druha pricina bude proudovej naraz v propustnym smeru, proste to nebyl imho dobrej priklad.
Ale tak konec OT... A BTW tulen uz je na 130nm ne?
O tom CPU si myslim tolik, ze nakou dobu to mozna fungovat bude, ale elektromigrace dela sve, nikdo nedokaze zatim presne spocitat za jakych podminek to kdy presne chcipne...
Ja si sveho procesoru celkem cenim, takze jede jen na 1,5V (zkousel sem i 2,1 ale stejne sem se moc pres 133 nedostal, takze to nema cenu hrotit)
Ja jsem drzel minutu ticha minuly tyden - prodal jsem 3 Tulene (1.0,1.0,1.4) a 3 desky.
Nechal jsem si uz jenom 2x Copra 1 GHz ve dvou kompech. Trosku jsem si zredukoval pocet P3 pracovist, no....
A za vsechno muze jeden IDE radic na TUSL2-C - kdyz mi potreti znicil souborovy system a ja konecne prisel diky PCI IDE karte cim to bylo, tak jsem nahodil PCI SATA kartu a novyho Seagata. Po ctvrte destrukci systemovych dat jsem to uz neresil, svedl na spatny HW (ono to bylo spise tim OC ;D, ale boze kdyz se to posere 4x pri PCI 35 MHz.... ) a okamzite rozprodal. Bolelo to mene, nez jsem cekal. :| :wink:
Dobře ti tak. :mweheh:Citace:
Původně odeslal Dawe
z mych sesti PC maji 3 kusy CPU Tualatin a 5 chipset iBX ... na novy veci zacinam byt alergicky
A to jsem si chtel do konce roku koupit Dothana na i915 - trosku zase okolo pohledal a ee, nic nebude. Furt P3....Citace:
Původně odeslal Baron
ja ho este normal pozivam... :o) 1,2@1,5
Na mym druhym compu jede 1,26@1,33 :-( Ale je to jenom kvuli shitoidni desce :-)
p3-s nebo celer?Citace:
Původně odeslal KAR
P3-S ;D
TAk mám ted od Pindourka Celeron 1300Mhz a jede to pěkne , jen sem čekal lepší výkon v suprpI 1M jen nakejch 3m26s ve winXP a 256MB pc133 škoda že nemam vhodnou desku na takteni a musí to ject na def . když nahodim 133MHz fsb tak to zatuhne po par vteřinách, asi bych toho chtel moc :D
aless:
Na akom shitsete to mas prosim ta rozbehane, ked ja pri 11*133 (1466MHz) + CL2 pamate dam 1M SuperPI cca za minutu a pol :roll: