Bezne dostupny zvukovy izolant - strucne vyhody/nevyhody
Zdravim,
nejprve bych chtel upozornit ze jsem nasel par thredu, ktere uz se tomuhle venovali, takze z nich cerpam informace. Potreboval bych nejaky bezve dostupny zvukovy izolant /nechci platit postu, jsem z okresniho mesta, takze nejaky spec. obchody viz. Praga je problem/
NAVRHY:
1) Zatezovy koberec s gumovou podlozkou
-Jak moc to stoupne vyskyt prachu v case??
-Tepelna izolace - s 12cm fan by snad zas tak problem byt nemel -> kdyztak napiste zkusenosti..
-horlavost-> imho se prodavaji i nehorlave, ze? A aby koberec chytnul kvuli teplemu vzduchu, ehm..
2) Molitan asi tak 1cm
-zde uz se tolik prach nedrzi, i kdyz nekdo rika ze je to taky spatny
-zas tak moc netlumi, co je na tom pravdy?
-taky horlavost
3) Bublinkova folie (to je muj napad :D )
-s prachem by problem byt nemel
-zvuk by izolovat mohla protoze je to vlastne dutina vyplnena vzduchem
- CO SI O TOM MYSLITE?
4) Polystyren (taky jsem to nikde nevidel)
-prach no problem
-ve fyzice nam imho rikali ze zvuk izoluje dobre, tak proc se NEPOUZIVA?
-horlavost
5)Karimatka
-prach asi no problem
-ale izolace zvuku dost na pikacu
-horlavost
Osobne bych byl nejradsi kdyby fungovala 3. potom bych zkusil 1. -> 2....
Jinak pridavejte klidne navrhy tedy za 6) apod..
ale hlavne pridavejte zkusenosti a fyzikalni podklady :D
2 Příloh-a(y)
Re: Bezne dostupny zvukovy izolant - strucne vyhody/nevyhody
Chci vyzkoušet ztišit pc pomocí toho koberce, jen nevím, jak vyřešit proudění vzduchu v casu. Hodil jsem sem dva náčrtky, jak by to mohlo být,tak budu rád,když se vyjádříte,který způsob by byl lepší...v tom první případě tam sou dva 120mm větráky,v druhým případě jeden..spíš bych se přikláněl k tomu druhýmu způsobu s jedním větrákem,otázkou je jestli jeden bude stačit?dík.
Ja myslim ze nejlepsi je dat jednu 120 dolu dopredu, a disk umistit do kose za nej, aby proud vzduchu sel kolem disku, grafiky, nahoru k CPU a zdrojem ven. Popripade dat jeste jeden ventilator dozadu na odsavani, ale to chce vyzkouset, jestli bude mit nejaky efekt. Tezko se radi, kdyz nezname sestavu, nebo nevidime rozvrzeni ostatnich komponent. Idealni by bylo foto.
3 Příloh-a(y)
Tak jsem nafotil kompa pro lepší představu. Sestava je Sempron 2800+ (754), 512 RAM, MB - AsRock VIA K8M800 s integrovanou grafikou UniChrome PRO...časem chci něco hodit do agp. Na fotu není DVD,jelikož to mám rozebraný kvůli tomu koberci...naproti zdroji jsou dvě 5,25 pozice. Otázkou je kam šoupnout hadr a ty větráky?
Ja bych vyzkousel treba ty levny latkovy podlozky pod mys-tloustka tak 2-3mm (1cm molitan mne prijde moooc-hodne by to zmensilo prostor v kejsu).
Podlozka pod mys je preci taky takovy mekky matroš, ktery ma ve vnitr skulinky vzduchu a na jedny strane je jemna latka, ktera by taky mela redukovat hluk. Bohuzel v dnesni dobe se uz tydle podlozky levne nesezenou. Ja je kdysi kupoval ve VO za 8kc/kus.
ps: kdyby mel nekdo zajem, mam jich doma jeste docela dost:-)
Hledejte material Audiotec. Sveho casu, jsem jej kupoval napul s Rob-em a vystacilo nam to na dva kompy s prehledem, je to idelani zvukova izolace.
Zkusit natrit zevnitr case bitumenovou barvou na podvozky aut. Popripade to nastrikat pistoli na plastizol. Melo by to mit absolutne perfektni antivibracni, odhlucnujici ucinky. Aspon v novym subwooferu, co stavim to HODNE utlumilo vibrace sten bedny (nater tloustky cca 3 mm)
Citace:
Původně odeslal
Tom_S
Tak jsem nafotil kompa pro lepší představu. Sestava je Sempron 2800+ (754), 512 RAM, MB - AsRock VIA K8M800 s integrovanou grafikou UniChrome PRO...časem chci něco hodit do agp. Na fotu není DVD,jelikož to mám rozebraný kvůli tomu koberci...naproti zdroji jsou dvě 5,25 pozice. Otázkou je kam šoupnout hadr a ty větráky?
Tak tady staci jedna 120 dopredu dolu jako nasavaci (treba i s trochu stazenymi otackami). Disk namontuj do toho kose nad ni, protoze bez uprav to asi jinak nepujde. Idealni je, pokud muzes dat dolu vetrak a diskovy kos je az za nim, jako treba tady.
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=1
Takhle je pak disk umisten primo v proudu vzduchu.
Citace:
Původně odeslal
Johny_g
Tak tady staci jedna 120 dopredu dolu jako nasavaci (treba i s trochu stazenymi otackami). Disk namontuj do toho kose nad ni, protoze bez uprav to asi jinak nepujde. Idealni je, pokud muzes dat dolu vetrak a diskovy kos je az za nim, jako treba tady.
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=1
Takhle je pak disk umisten primo v proudu vzduchu.
Dík za radu, šoupnu HDD dolů za větrák,s trochou úprav to půjde. Ještě by mě zajímalo, jestli na zadní část bedny dát koberec po celé ploše nebo nechat nějaký otvory na vyfoukávání vzduchu?A v předu zřejmě vyříznou do koberce kolečko pro větrák na nasávání vzduchu?
Akasa AK-PAX stojí zlomek toho, co dřív a funguje slušně. V balení je toho materiálu mraky a má kvalitní samolepící vrstvu (když se nalepí, tak drží fest, ale přesto jde lehce stáhnout).
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24104
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26209
myslim ze nejaky řezání čehokoliv (koberce apod.) je blbost...
ta akasa (v postu od jana) je myslim dost slusny matroš ;-)
škoda že mam "dírkatou" bočnici....už bych to tam měl :-)
vy jste mě fakt ukecali ;-) jdu do toho taky, jen sehnat nějakej ten koberec :-D, jen nevím o kolik to pomůže když má 4mm tlustý plexi přes celou bočnici.
Citace:
Původně odeslal
jbrachtl
myslim ze nejaky řezání čehokoliv (koberce apod.) je blbost...
ta akasa (v postu od jana) je myslim dost slusny matroš ;-)
škoda že mam "dírkatou" bočnici....už bych to tam měl :-)
Ta akasa nemusí být špatná,chtělo by ji vyzkoušet, ale chci prubnout koberec,jelikož doma mám kousek, co zbyl a vyjde to akorát na kompa..a navíc PeterM i Hagrid na předchozí straně tvrdí,že koberec funguje,tak uvidíme.
Citace:
Původně odeslal
Tom_S
Ta akasa nemusí být špatná,chtělo by ji vyzkoušet
Když píšu, že funguje slušně, tak to znamená, že jsem jí vyzkoušel, přesněji mám vylepený celý case AK-PAX2. V předchozím jsem měl mnohem tlustší Audiotec, který je subj. o trošičku lepší. (ale přesný typ si už nepamatuji)
Citace:
Původně odeslal
jan555
Když píšu, že funguje slušně, tak to znamená, že jsem jí vyzkoušel, přesněji mám vylepený celý case AK-PAX2. V předchozím jsem měl mnohem tlustší Audiotec, který je subj. o trošičku lepší. (ale přesný typ si už nepamatuji)
OK. ;)
no chlapi, nevím jestli je mezi vama někdo s elektro vzděláním, ale při pohledu na koberec v case, kde je spousta elektrostaticky citlivých komponent mně trochu jímá hrůza :???:
osobně bych si to nelajznul...
Citace:
Původně odeslal
Buchtick
no chlapi, nevím jestli je mezi vama někdo s elektro vzděláním, ale při pohledu na koberec v case, kde je spousta elektrostaticky citlivých komponent mně trochu jímá hrůza :???:
osobně bych si to nelajznul...
Prichazi snad koberec do kontaktu s nekterou komponentou?
Imho je koberec s casem na stejnem potencialu, takze zadne slupky nehrozi..
vybírejte
v tom euroflexu jsem měl disk, tlumilo to parádně
Citace:
Původně odeslal
Jirik
Prichazi snad koberec do kontaktu s nekterou komponentou?
Imho je koberec s casem na stejnem potencialu, takze zadne slupky nehrozi..
no tak já nevím, blbě to přilepíš, odpadne ti to na komplové vnitřnosti a nazdar všecky unipolární věci...
no podle mně když to přilepíš nějakou oboustrannou izolačkou, tak to teda moc na stejným potenciálu není...
Když jsem byl v začátcích, tak jsem měl vnitřek polepený kusem obyčejného jekoru (koberec). Lepil jsem to chemoprénem a nikdy se nic nestalo.