DFI LanParty NF4 serie - potrebuji pomoc
Cau, jak je videt tak nekdo asi nepochopil smysl threadu ...jak na to, problemy etc http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=78795
tak zakladam zvlast thread na reseni problemu. Vyresene veci budu nasledne presouvat do jiz zmineneho threadu...
btw. prosim moderatory aby presunuli otazky ze zmineneho threadu sem, opravdu bych nerad aby z toho zas byl gulas ve kterym se neda orientovat thanx
Re: DFI LanParty NF4 series - potrebuji pomoc
takze dotaz cislo 1)z tech odkazu jsme vycetl ze by se S-ata disk nemel davat do 1a2 S-ata.... nejaky duvod?-skusenosti?
2)zajimalo by me jak se zabvit "spousteni PC pres F1? vzdy mi to zustane viset na BOOOT SCREEN a dokun nedam F1\del(pro vstup do biosu), tak me to dal nepusti... pri experimentovani s nastavenim biosu se mi to podarilo odstarnit, ale nezapsal jsem si nastaveni a pak kdyz jsme loadl predesle nastaveni, tak se to obevilo zase:(
3)je nekdo schopen do cestiny prevest to nastaveni RAM?
4)na co v nastaveni biosu "nezapomenout" ,co je asi tak nejdulezitejsi si "ohlidat" ?
5)KTERY bios naflakat do NF4 SLI DR ?
EDIT
6)z nejakeho duvodu mi po chvili zacne vzdy zapinat\vypinat vetrak na procaku...drive to nedelalo.. zapinal se az od nastavene teploty 50°C na max.. ted to jede cca 5sMAX 5s NORMAL,5s max.....
EDIT2: vsiml jsme si ze neleze teplota pres 40°C at delam co delam.. klidne muzu vypnout vetrak na CPU, neachat bezet prime a stejne je to 39-40 max.. je jedno jestli zvysim napeti, nebo pridam procaku vice MHZ porad 40°C neni to nejaka vada?
diq
Hodnota je v PnP/PCI Menu. Default nastaveni je 4096, ale DFI doporucuje nastavit tuto hodnotu podle velikosti pameti graficke karty. Takže 256MB 6800GT PCI-E, nastavte payload na 256 misto 4096.
Tahle rada ve FAQ ale já jsem spíše vyrozuměl že by se tato hodnota měla nastavit podle bitu jádra Gk a ne paměti ram ? Proč by t bylo v bytech? a ne v Mb?
Pak by sedělo že Gf6800 je s 256 bitovym jadrem a má tam být 256 nastaveno. (a někdo to špadtě pochopil a převzal nepřesně jenže se to u gf6800 shoduje má jak 256bit tak 256mega)
1, ??? Ale jaka hodnota pak tedy při Gf6600 128mb 2ns Gt ???
Podle počtu bitů jádra nebo pamětí , Nebo velikosti Pamětí?
:oops: Věřím že jsem to smysluplně vyjádřil protže jedna t těch dvou hodnot 128/256 + dobrý poměr GPU/MEM clock mi zvedá 3dmark 2001 o cca o 2900 marků :idea: vím že to nic neznamená ale to jen tak naokraj že to asi má smysl měnit protože se to alespoň někde projeví :idea: :oops:
2,Ještě drobnost Max asynth latency latency někde se radí AUTO jinde Honnota 7(je defalut a to auto sem nezkoušel :oops: mohla to být příčina?) (proč mě to zajímá protože jsem zaboha nemohl rozjet 2x kingmax 256x2 400mhz cl 2,5 s kingstony hyper Z 2x256 433 cl2
I když jsem nastavil časováni ručně(2,5-3)nad 230fsb jenom pípání přitom obě paměti (v dualu) dají Fsb i 305 s děličkou 7/10 stable ???
Dík za radu.