http://www.rage3d.com/board/showthre...0&pagenumber=1
Printable View
ďakujem za nejake info !!!! ale očom sa tam prosimvas píše? ;)
A k čemu je to prosímvás dobré .......?? Aby mi to ukazovalo v systému misto 8500 tak 9100 ....?? Kvůli tomu si teda BIOS k_urvit nebudu ..... nebo jde o nějaké vylepšení ....?? (tomu ale nevěřím, protože má jít jen o přejmenování ....)
FullStream podpora,opravení chyb,zrychlení ve hrách (podle toho co jsem četl) o kousek.
aha...kdosi tady psal že v nějakym ceniku našel 9100 a byla levnější jak 8500LE a měla horši takty ???
Ludkovia su ešte nejake članky otom alebo mam zajtra zobrať 8500 ? lebo týžden bez grafarne sa mi nesťe
Je to jasne na strankach manli je už 9100 tak zoberem ten. Pozrite viem do čoho idem ;D lenže mam taku výhodu že keď sa mi ta karta neosvedči alebo sa mi nebude lúbiť tak pojde jednoducho preč a cash sa vráti 8) ale viete ako to býva s manli možno prvé kusky nebudu čierné :))
Uz to nekdo zkousel ? Jestli jo,tak sem nekdo pls napiste zkusenosti s tim biosem...
Naflashoval som tam ten BIOS a rozdiel som nepocitil, myslim ze je to jedno, ale za pokus to stalo :)
Na Rage3D fore sa ludia vzrusovali aky ako sa im zlepsil vykon, ani sa im necudujem ked mali 7008 biosy, pomale jak svina, u mna sa oproti 7006 o 200 bodov zhorsil vykon v 3DM2k, takze mam s5 stary dobry 7006.
Flashnul jsem vcera svoji Man-li black na 9100, ale v XP mi nelze nalezt ovladac - OMEGA drivers mi nejdou nainstalovat...
Tak jak to mam vyzkouset?
Na stary BIOS bezela 253/279 ale ted na tenhle clock pri bootovani uz nejak zlobi...
Kupodivu Sapphire ATLANTIS 9100 64MB DDR je levnější než doprodávané 8500LEčka i dokonce než 9000Pro ..... např. v Computershopu ji mají za neuvěřitelných 2470Kč vč. DPH ..... takty jsou 250/230 u obou verzí, jak 64 tak 128MB DDR - podle stránek výrobce. Za tuhle cenu rozhodně super koupě !!!!! A Sapphire je podle mého názoru i velmi kvalitní značka .....
Musíš přidat do všech inf souborů, které tam najdeš ještě jeden řádek - přidáš PCI ID 514D a necháš tam všechno jako u Radeon 8500/8500LE s ID 514C.Citace:
Původně odeslal Neo
Nebo jednodušeji, všude, kde je 514C, tak tam místo toho C dáš D.
ATI Radeon 8500/8500LE - neboli R200 QL má ID 514C
ATI Radeon 9100 neboli R200 QM má ID 514D
Je to srozumitelné? Zvládnul jsem to i s flashnutím za 2 minuty :)
Ale vrátil jsem back versi biosu na 7.008, protože mi 9100 bios nešel uprovovat Radeditem 1.1
9100 bios sa da upravovat Radeditem 1.1d
Podle Overclockers.ru se preflashnuti asi vyplati, protoze za prve se tim ziska podpora technologie Fullstream, a za druhe zvysi se vykon karty pod OpenGL (napr. Unreal Tournament 2003 - narust vykonu o 55-62%).
Tak to nejak prehani ne 55-60 % to je nejak trosku moc to se v tom rusku nejak zblanili ;D
tak jak to teda je? zvysi se vykon nebo ne?
a jde to flashnout obracene? tj do 9100 dat bios z 8500?
všechno de
někdo měl výrazný nárůst při prvním flešnutí, při druhém už ne
zkoušet, zkoušet, zkoušet...
no jo a je nekdo schopnej dodat overenej bios? pac ja mam club3d 8500le ( jede po uprave biosu jako klasicky 8500 ) no ale kdyz sem zkousel vsemi opevovane improved biosy, tak sem mel chyby uz v dosu...
vlastne druha moznost, kdyby mel nekdo 9100 64M od firmy Club 3D ( na coz si asi budu muset pockat ) tak bych ten bios mohl nahodit...
No tak sem to zkousel flashnout a vysledek byl znatelny. Oproti originalnimu biosu (1002 jestli se nepletu) byl videt a slo take merit ubytek vykonu. Nanestesti od te doby co mam dx9 se to pri testu nature vzdycky sekne, takze ciselne nevim kolik to dela ale tak bye woko to bylo asi tak 7 procent dolu.
To 1002 je Vendor ID = kód výrobce (ATI Technologies), verze BIOSu je v políčku s názvem BIOSu, obvykle 700x.
wow, tak me prave ted poslali primo z Club 3D bios pro meho Radeona 8500LE ( ehm uz ne ;D ) 64M s pametma EnronTech 3.5. Tak kdyz nekdo bude mit zajem, tak odkaz na nej je http://www.elsyco.cz/magic/AR2TD_ETRON35_275_250A.PAL
Jo a jeste sem ho nezkousel, takze na vlastni nebezpeci! ( to je pouze abyste me pak nekamenovali 8) )
No obvykle jo, ja mam 1009, rikal sem, ze si nejsu jistej tim poslednim cislem.Citace:
Původně odeslal JANIS
Caves,
ja som vcera a predvcerom zacal s prerabkou Hercules FDX 8500LE na 9100 a EXTREMNE USPESNE 8)
Povodne mi na 7008 biosne nesla pamet velko taktovat - max 258.
Po upgrade som ho flashol na 250/250 a to mi blbol textovy rezim tak som ale dvilah a dvihal a seklo to az na 295/295 cize stabilne bez artefaktov na 290 - potom som BIOS upravil default na 275/275 a uz aj text siel v poriadku. Vykon sa mi hlavne tym taktovanim zvysil...
Ako overim ci ide a ako ide ten fullstream ???
PS:dnes sa s tym este pobavim lebo vcera bolo 1.30h ked som opustal comp :)
Tak jsem dneska prepsal bios pomoci souboru Radeon9100Flashv11b.exe
ktery jsem nasel na www.filemirrors.com (udela si vsechno sam, vcertne bootovaci diskety a menu po nabootovani).
Nahodil jsem rovnou 275/275 hodnoty a vsechno bezi ok.
JEN. V nhl 2003 po chvilce hrani zasek, nebo se mi nad hlavama hracu udelaji taove "spagatky" a pak to vypada jako loutkove divadlo.
To je jedna chyba.
A druha je, ze se mi v 3Dmarku kousne komp pri testu te prirody. Teda nekousne, ale skoci do winu s hlaskou, ze mam zalohovat data a restartovat.
Zkusim naflashovat na 250/250
Zajtra mi pride ManLi Radeon 9100. Otestujem ju a až budete chciet niečo o nej vedieť kludne sa ma potom spýtajte.
Napis na kolko je karta nataktovana od vyroby, ake ma ramky, na kolko sa dala pretaktovat a sejvni bios, skusil by som ho na mojej Manli 8500. :)Citace:
Původně odeslal cLiVe
Tak jsem to taky zkusil.Flashnul jsem BIOS R9100 na mého Cluba,a všechno proběhlo jak má.Po náběhu do oken se objevili už na ploše krásně zelené body.V 3D MARKU v Nature už chvílema pěkně zeleně sněžilo :-) .
Tak jsem trochu zkoušel,a zjistil jsem,že na téhle kartě jde asi nejlépe BIOS 7004.Karta je ve 3D mnohem stabilnější-nepadá 4x4 EVO2 atd..Jediný problém-NFS HP2 ve full detailech nezamrzne hned ale až za nějaký čas :-) .
Taktování je teď také o něco slabší,jádro pořád v pohodě 310MHz a víc,paměti ale pouze 270MHz!(Když je dám na 280 a víc,tak mám v Nature na stromech krápníky :-) ).
Výkon s původním BIOSem v 3D MARKU 2001SE 310/280 = 8788bodů,s BIOSem 7004 310/270 = 9658.
Až bude k dispozici více verzí 9100,určitě to bude mít cenu vyzkoušet.Většina problémů asi plyne z toho že každý výrobce používá jiné paměti,a každý BIOS má jiné časování pamětí.Chtělo by to editor,který by umožnil zpracovávat všechny tyhle vychytávky :-( .
Tak som si aj ja spravil s mojej ManLi R8500(čierna)>>> R9100 ;D flash BIOS 250/250(8004)
Taktovanie som nastavil aké som mal na R8500 (265/245mem)
Prvé dojmy a výsledky:
3DMark 2001SE->9282b (9322b>R8500>bios7004) skore išlo dole ale po dvoch testoch som zatial spokojný :wink: .
Drobné defekty(jemné jasnejšie vodorovné liny,odskoky na zvislých a šikmých hranách,preblikujúce body....) už zmizli!!!
Predtým som to skúšal odstrániť znížením taktu GPU/DDRAM, inými biosmi ale nepomáholo to.
Ešte som to neskúšal v hrách tak uvidím čo to povie.
Ak to bude OK tak začnem prikladať MHz-e, a dúfam že aspom tie pamete pojdu vyššie( Hynix 4ns) :roll:
Ja som zatial z mojej Sapphire 9100 (v baleni Manli) dostal stabilne bez artefaktovu (zatial to pojde ešte vyššie) 280/250
Můj Hercules FDX LE zatím jede dobře. V 3Dmarku vpohodě, F12001 taky jede jak má. Pouze CS jednou spadl, ale to se mě občas stávolo i dřív. Takže sem zatím spokojen. Jedu 275/275.
Me to taky jede ok :wink:
Vyplati se to flashnout pro moji VGA, nebo ne?
BIOS mam improvedR. s taktem 275/275 bez uprav chlazeni... jela i vys.
Kdyz se to nekde hryze, tak mi tech par bodiku navic nepripada jako dobry duvod :( .
No, mam s tim trochu problem, naflashoval jsem ten bios pres ten programek co byl na PC tuningu a asi to byla blbost. Proste flash probehl v poradku ale pak jsem nemohl proste zaboha nainstalovat catalysty.
Jo a taky, kde si pak muzu pohrat s frekvenci, protoze muj radedit to nedokaze otevrit...
No, mam nejnovejsi catalysty 3,0, ktery by mely s tim fungovat, ale proste nefungujou, uz fakt nevim co s tim...
Citace:
Původně odeslal Jester
Ja mam tie najnovšie Catalysty s WHQL a jedine tie mi kartu normalne zdetektuju a nainštaluju sa
Jojo oni jsou myslim dve verze catalystu 3.0 a pak jeste jedna reedice novejsi, tak jestli to neni tim. To taktovani mam po flashi take zakazane.Citace:
Původně odeslal cLiVe
Skús Riva Tuner, mne ide v pohode taktiť :roll:Citace:
Původně odeslal Hynchenzo
jj RivaTuner v2.0 RC12.1 rulezzz
uměj to obě verze Catalyst3.0 mám tu starší a jede to.
Me to proste nejde..
Naflashuju bios, vse probehne da se rict v poradku, restartuju do windowsu, dam novy ovladace, ale proste to nejede. Asi nekde delam chybu, ale kde
Vcera som skusal flashovat bios na 9100 pomocou atiflash 1.3 a vypisalo mi nieco ako: Your VGA card doesn't match with bios... Potom som tam skusal dat 7008 a potom sa mi uplne rozpadol obraz a comp uz nejde ani nastartovat. Asi ide narad pci karta :evil:
2andux
Na 9100 to ide s Radeon9100Flash v11a.
A s tým biosom 7008>ak má nastavené vysoké základné frakvencie tak ti to samozrejme robilo somariny.Najprv si Ich uprav cez program RadEdit.
Ja mam v 3DM2k1: 7004 - 9211, 7006 - 9447, 7008 - 9189, improved bios - 9237, 9100 (8004) bios - 9235, cize mne sa neoplati mat 9100 :( Takt je 275/250, ManLi Radeon 8500LE
Tak teď se mi vytvořila disketka a du to otestit ;D
Zkusil jsem to dle pc tuningu a moje černá manli to vzala úplně v pohodě. Přetaktovat jde stejně jako předtím - 290/255. Zatím si na tu svou manli fakt nemůžu stěžovat....
Tak sem to normálně flashnul na 275/275 a v pohodě. Ale v 3D Marku je 8453 bodů, kde sou ty doby, kdy mi to dávalo 9600 bodů se strejma driverama nevim...
heh asi ti odeslo 15% procesoruCitace:
Původně odeslal kecinzer
Mam cernou MAN-LInu a na bios 8500 bezela na 254/273, ale na bios 9100 mne furt hazi v bootovani XP nejaky "linky" pres tu cernou obrazovku.
Nemate nekdo taky tuhle kartu? nemuzete mi nekdo poslat spravne nataktovanej BIOS9100 na tuhle shitovku?
Dik
Tu máš článok o flšovaní R8500>R9100Citace:
Původně odeslal andux
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=17005
ANDUX DIK ZA TEN ATIFLASHER UZ SA MI TO PODARILO LENZE VYKON SA NEZVYSIL PRETAKTOVAT TIEZ NESLO A NAVYSE NIELEN S TIM 9100 BIOSOM ALE PRAKTICKY VSETKY BIOSI OKREM BIOSU Z HERCULESU MI ODPISALI TV OUT V DOSE PRAKTICKY CELY NABEH WIN98 JE BIELA OBRAZOVKA S HERCULESUM ASPON CIERNOBIELA PRI NABEHU WINXP NABECH WIN VIDIET ALE UVITACIA OBRAZOVKA AKO AJ WIN LEN CIERNOTA CO MI JE SICE AJ TAK JEDNO LEBO TV OUT NEVYUZIVAM ALE NEVIDIM DOVOD ZOSTAT NA 9100. A NAVYSE CATALISTY 3 MI V WIN98 NEDOVOLIA NASTAVIT V RAGE3D INY REFRESH AKO 60HZ
a135: Nemas za co, ani mne to nepomohlo. Ale rozdiel by mohlo byt vidno na vyssom procaku, ktory uz dufam bude coskoro :lol:
jendo: Dik, uz som na to prisiel. Som to ale idiot.
mě přeflešování Herkula na 9100 přidalo cca 400bodů. Poprvé jsem překonal 9000bodů v 3Dmarku 8)
NO, na PCtuningu jsem si vsiml, ze meli problemy ti, co maji kartu od Jetway, coz je muj pripad, vsechno naflashuju v klidu, ale jakmile se dostanu do XP, nemuzu nainstalovat ovladace, proste se to nechyta. Zrejme je potreba sehnat bios od Jetway 9100, fakt nevim uz co s tim a pekne me to stve. Ma nekdo podobny problem?
Tak mne po fleshnuti z disketky na 9100 zacalo robit take zelene 1/2 cm pruzky pod sebou a vo winoch to bolo total napicu. Setko bolo total rozkrachovane tak som sa vratil spet k staremu biosu !!
Mne sa tiez nedaju nainstalovat ovladace. Skusal som vsak iba posledne omegy - ine nexcem. Alebo ak viete o nejakych lepsich tak povedzte.
dejte si pozor pri flashovani na karty Manli - kamos ji flashnul na 9100 a pak nesla ani spustit ani prefleshovat, takze ji musel reklamovat ... Jinak co od nej vim, tak 9100 ma mj. vyhlazovaci funkce ve videu s malym bitratem...
Hercul 8500le nedelal nikomu problemy ??
Ja mám Tiež ManLi R8500 64M DVI/TV out(čierna) a bez problémomov som ju flashol na R9100 a naspeť na R8500.Citace:
Původně odeslal Zamis
Žiadny nárast :roll: výkonu a taktovatelnosti sa nekonal, tak som ju vrátil naspeť .
prosim nahodte nejakel link, na radedit, kterym jde upravovat bios 9100. pac ja si stahl nejakej 1.102 a tim to take nejde a uz fakt nevim... dik
Tu máš celý článok aj s odkazmi na stiahnutie.Citace:
Původně odeslal mISHA
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=17005
dik za snahu, ale tam zadnej odkaz na toto neni a ani v diskuzi. ja potrebuju primo odkaz na radedit ktery umoznuje editovat ty soubory ktery tam spominaj. a to tam neni.Citace:
Původně odeslal Jendo
2mISHA
Ja som myslel že dam nemožeš dať bios na 9100.
Keď budem vedieť o o novšom radedite dám vedieť.
2 mISHA
Pozrisa na túto stránku:
http://www.ati-news.de/HTML/Download/bios.shtml
je tu RadEdit v1.1D ktorý by mal vedieť bios 9100.
Vyskúšaj a napíš ako si dopadol :wink:
no uz sem to stahnul a tak doufam, ze to pujde. dik
Jedna otazuecka ne zrovna do temaru rozmejslim se mezi 8500 a 9100 co myporadite 8500 a bios ???? A ta 9100 bjezi prej jenom na 250 ????
Koupil bych 9100. Většinou stojí míň než 8500LE. Doporučil bych ti buď :Citace:
Původně odeslal rehor1
Sapphire ATLANTIS 9100 frekvence 250 core/230 DDR 4ns nebo
YUAN ATI Radeon 9100 (alias ATI Daytona) ktera má 250/250 DDR 3.6ns.
jj, taky mám černou Manli a bez prblémů jsem přeflešnul, ovladače naisntalil, vše v poho. Nárust výkonu neznatelný, ale taky žádný pokles, takže nechávám na 9100.
...tak v sobotu som preflashoval moju ciernu ManLi na 9100 biosom 250/250p, tweakerom Rage3D 3.7a som ho nataktil na 285/250 (tak ako predtym s biosom 7004) lebo som este nemal Radedit 1.1d a konecne som sa dostal v 3DMarku2001SE dostal cez 10.000bodov ;D (narast cca. 300bodov)
...mam dotaz, da sa vam v R3Dtweak2.7 pretaktovavat ? Ja som to vcera nainstalil, a v zalozke overclocking nemam "hejbatka" iba napisanu frekvenciu 0.0Hz :?
mne to islo v pohode pretaktit cez rad3d 2.7 -290/255
musis mit Rage3D Tweak 3.7 - ten už pozná R9100 a muzes vesele taktit....Citace:
Původně odeslal Marcelino
ooops :oops: , samozrejme chcel som napisat 3.7 a nie 2.7 , a mimochodom, stale mam "iba" 8500LE@8500 , s tou 9100 som to este neskusal...
Zdravim
Tak jsem taky flashoval.
Na my 8500LE od 3D-Club vzrostl vykon ve 2001 priblizne o 650 bodu.
Ted jsem vysmatej ;D
Napral jsem tam 9100ku.Nejde ted sice tak vysoko taktovat,ale je videt ze frekvence pameti neni vsechno.
Jinak si ale myslim ,ze nejvetsi narust vykonu je hlavne u "noname"karet.
možné to je, i když u té své jsem vlastně žádné změny nezaznamenal - jde stejně nataktovat a i výkon v 3D2K1 je zhruba stejný (+-200bodů je normální rozptyl)...
Preistaluj R3Dtweak. Potom uz pojde.Citace:
Flashol som moju green Manli 8500 na 9100 a ziadne zmeny. Taktovatelnost taka ista, body tie iste +-, len nazov ma 9100 a nefunguju tam omegy.
...uz je to davno vyriesene ;D (mal som napisat 3,7 a nie 2,7), na druhy den som zapol comp a uz to islo.... inak teraz pouzivam uz verziu 3.8 8-)Citace:
Původně odeslal Toxic
Tak nic. Hlavne, ze Ti to uz ide :D .Citace:
No co mam zkusenosti tak pri biosu 9100 muzu taktnout o 5 Mhz vic na 270 - pameti ale vykon je stejnej jak s 7006 pri 265 jeste to poradne testnu ale asi tam pujde zpet 7006 :wink: :wink:
ten 9100 se mi zda ze to zpomaluje ???
jestli to testujes v 3d marku 2k1 , tak tech 5MHz tam snad ani nemuze byt poznatelne - roptyl toho benchmarku je tak +-200 bodu... takze jestli ti to pak hodi o 50 bodu vice ci mene, tak je to celkem jedno
co jsem zkousel tak 3x s mezirestartama a pareni a max rozptyl byl 50b. ;D
Treba tochu pockat na novsie biosy. Budu vyladenejsie a dufam, ze aj lepsie. Zatial som nespozoroval rozdiel. Dufam, ze to vylepsia :-)
Na tech biosech uz neni co ladit je to jen trocha upravenej 7008 :?
A mozno predsa. Nechajme sa prekvapit.Citace:
Původně odeslal neci