Ahoj chtěl bych se zeptat pár lidí co si myslí o teplotě prescottů a jakou teplotu mají :lol:
Printable View
Ahoj chtěl bych se zeptat pár lidí co si myslí o teplotě prescottů a jakou teplotu mají :lol:
Mam 2.66GHz Celeron D na defaultu, chladic AC SuperSilent 4 Ultra TC. Teplota pri idle je 41st., pri burn pri celodenni kompilaci cca 62st. Teplota v mistnosti je klasicka pokojova, tj. neco pres 20 (zimni obdobi). Mereno integrovanymi sensory na desce (nejaky IT8x), na omak je chladic jen vlazny, ale spis se spalim o pasiv chipsetu. Vetrak pri idle se toci na nejakych 800rpm a je naprosto neslysitelny.
Idle 34
V klude (Pozeranie stranok, Word atd) 38-41
Burn max 52
a idem na 1890 otackach /min
Chladim to Primecooler a dvoma 80 chladicmi uplne tichucko :-)
takze ja mam P4 prescott 3.2GHz (800MHz FSB, 1M) a chladim ho SPIRE CoolWave SP441B0-F: http://spiralpc.wz.cz/hw_pages/cooler.html
pri minimalnich otackach (cca 2200 rpm):
v klidu: 53°C
pri zatezi: 73°C
pri maximalnich otackach (cca 4200 rpm):
v klidu: 47°C
pri zatezi: 66°C
na to ze je to 110W zrout a je chlazeny vzduchem to celkem (ne)jde :-), ale rozdil teploty mezi max a min otackama se mi zda celkem maly... :?
37min....max 48 ;D ;D
60 max
P4/3.4GHz/LGA775/Arctic Freezer 7/Silentium T2
39 idle, 51 load (otacky regulovane pres speedfan 800-1700), mistnost cca 20-22.
3.0GHz -> 60 stupnov
3.72GHz -> 62 stupnov
oba udaju su burn, teda ked fici UD, procak za 8k si idle nezasluzi ;D >:}
Ja mam po 2 hodinach max 65°C, jinak idle tak kolem 40°C
P4 530 @ 3,6GHz AC freezer 7 na 50% (SpeedFan).
Kolik myslíte, že má tento cpu strop?? Teda jeste rozumnou teplotu??
Myslím po 2 hodinách 100% zatížení.
kym netrotluje...Citace:
Původně odeslal -=Kuna=-
Prescott 3.0 @ 3.49 idle 48°C BURN 62°C s GigaBite 3DCooler PCU21-VG na min. otáčky.
Pokud zapnu vše v case na max. a přidám trochu na otáčkách 3DCooler PCU21-VG tak se teplota pohybuje o 10°C méně :)
No já mám taky Freezer7 a teplotu mám na 42-59 C.Citace:
Původně odeslal -=Kuna=-
Strop má při 100C ,už se mi to stalo že jsem neměl pořádně připnuté nožky na MB od chladiče a pc se normálně vyplo byla tam teplota kolem 106C. :wink:
P43.0@3.6 s Box chladicom 50C-64C (na plne otacky sa roztoci as na 63C) , chcel som kupit Freeze7 ale ako tu kukam na tie teploty tak si najdem nieco ine :)
P4E 2.8Ghz (C0)(1,385V)... 42°C idlle AC Freezer 4 a 54°C cpu Burn K7 High + prime95 torture test
P4E 2.8Ghz@3,5Ghz (1,52V) 46°C idlle a 64°C burn
Ronake teploty mam se zalmanem CNPS7000B-Cu na High 2600rpm
Fuu, ten cooler je nejak sirsie dostupny? To chcem mat doma!Citace:
Původně odeslal wincent
K tomu rozdielu: Zda sa mi to celkom realne, ale myslim ze wind-tunel by tomuto rieseniu pomohol k este lepsim vysledkom. Nemas zaujem sa do toho pustit? Zaujimali by ma vysledky.
Pekny vykon, dufam ze teraz ho uz tak netyras :lol:Citace:
Původně odeslal arcanium
zajem o wind tunel by samozdrejme byl, ale musel bych nejak udelat diru do case a nevim jak, aby to nevypadalo jak prustrel brokovnici :-) pouvazuju o tom...Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert
prescot 3@3.6GHz lga chladic freezer 7
idle 43 stupnov -> pri cca 1 500 RPM 70% speedfan
burn 63 stupnov na tych istych otackach
burn = cca 2 hodinky renderu v cineme4d
To sou velice slučný výsledky, koukám, že ten Freezer neni vůbec špatnej chlaďák ;DCitace:
Původně odeslal -=HaDeS=-
no ono je to tak trocha haluz...... pokial som to mal na regulacii podla CPU tak som mal 70C non-stop, ci idle alebo burn ... akurat ze vetrak sa raz za cas rozkrutil na max (cca 1-2sec a potom zas tak na 800rpm .. takto ked je to overridnute na speedfane tak je to na tych 1500rpm takmer nepocutelne, a je tam kontinualny airflow... a chladi to tak ako som napisal
tak jsem udelal wind-tunel, procistil case od prachu a utesnil "puncochovym" filtrem. tady jsou vysledky...Citace:
pri minimalnich otackach (cca 2200 rpm):
v klidu: 53°C :arrow: 43°C wind-tunel
pri zatezi: 73°C :arrow: 65°C wind-tunel
pri maximalnich otackach (cca 4200 rpm):
v klidu: 47°C :arrow: 39°C wind-tunel
pri zatezi: 66°C :arrow: 59°C wind-tunel
slusne, myslim ze ten wind tunel sa oplatil :wink:Citace:
Původně odeslal wincent
Moje vysledky:
idle: 33 - 36
burn: 49 - 52
Tak těmhle výsledkum se mi nechce nějak věřit. Takový hodnoty sem neměl ani s Northwoodem :oCitace:
No jo, když čidla ukazují +/- 20 stupňů, tak tenhle thread nemá bez výsledků s kalibrací žádný smysl. V idle je správná teplota Prescottu cca. 35 - 40 stupňů a zpomalovat začne při 70 - 75 stupních. Jestli to někomu ukazuje jinak, ukazuje mu to blbosti.Citace:
Původně odeslal kecinzer
hezky, ale pokud to opravdu chladis box coolerem, tak pri zatezi je to proste blbost cidla ... meri spatne nebo se ti uz throttli cpuCitace:
btw: driv mi NW ukazoval v idlu kolem 25°C :lol:
S istotou netvrdim, ze tie teploty su pravdive, MBM5 ma na moju dosku iba beta test podporu, ale jadro je E0 revizie (TDP 84W), Vcore mam 1.32V, meranie teploty z diody v (asi) CPU.
Ak procesor zatazim nejaky testom (pouzivam CPU stability test, prime95 blbne ak je HT zapnute) teplota leti hore uz po 15 sekundach a takisto po vypnuti zataze klesa velmi rychlo, dodam grafy.
Inac EAGLE ma asi pravdu, chcelo by to vyrobit nejaky pripravok medzi uP a cooloer, ktory by sme si mohli vyrobit vsetci a potom zacat porovnavat.
P4 530J (3.0 GHz @ 3.83 GHz s box chladičem)
Idle cca 45st.
CPUStabTest - CPU warming 1hodinu = 65 st.
ja mám Prescot 2.8/800
cpu 38*/2100ot.
MB 26*-asus
pri internete,word,mp3 :-o
pri záťaži
cpu max 45*/2700 :o
MB 28*
monitorované Asus probe
po vodníku sa teploty ustálili ako v pokoji aj po záťaži(38*/26*)
:arrow:
??? zabudol som že tie teploty hore su s Box vetrakom
By mě zajímali provozní teploty takove P4 na 3GHz.
Teoreticky: Mužu chladit procak na -35C ???
kludne aj nizsie .. na akych teplotach si myslis davaju ti typci take prdy ako 6GHz ?
no ja mam na coolery pomaly vetrak takze proti default vetraku je to ovela slabsie ale hlavne ze to ide ;D
default vetrak: 40/60
pomaly vetrak:40/66
mam dost pretaktovano takze je to na hrane teplota, ked spomalym otackky este viac tak pri 68 to zacina padat :)
tak tomu ver ze hej A64 1800@2800 winchester(ACFreezer64 max 58 v dobre vetranej case) :lol: ti ten tvoj P4@3.9 hravo strci do kapsy :roll: :lol:Citace:
Původně odeslal juzko
akoze take teploty mavam v zime na topeni a ne na procaku :mweheh: :blee:
Tady se ale diskutuje o teplote P4 a ne A64. :-o Vsadim se, ze tvuj A64 strci teplotne hrave do kapsy Dothan. ;DCitace:
Původně odeslal Sharker
tak nejak :roll: ja som si napr 100% isty ze ked to juzko vypne tak strci do kapsy aj dothan! ;D
A co teprve, když to vypnuté strčí do mrazáku ;D .Citace:
Původně odeslal MadCap
Prescott 3,0GHz, vetrak zalman 7000AlCu, default frekvence i Vcore, prime 95 48stupnu
ja mam prescott 2.8GHz a pri plnem vytizeni mam teplotu asi 60stupnu pri 2200 otackach. Podle toho co jsem tu cet tak to je v pohode. Ale jaka je maximalni teplota kterou snese?
Ventilace Intel box + 2x 80mm v case - vzadu vyfukovací a z boku vháněcí na procesor.
http://web.quick.cz/videodvd/PC/
To asi budu s tim svym Celerem trhat teplotni rekordy jak to tak sleduju. Ale je to nejake divne na zakladu 2.4G topi kolem 75 pri Prime... a na 3.6 jen o par stupnu vic. Do 5-6 minuty bez throttlingu coz je divne ale dobre ted cim to je ? Ted jsem zkusil misto intel boxu dat AC 4 a par stupnu dolu ... Max bylo asi 85 coz mam dane na vypnuti protoze i tak to je dost ... Kdyz nekdo nahodou budete mit naladu to resit zkuste pinout na icq... Dik moc.
Moje teploty i popis celého PC je na odkazu v podpisu.
V kostce 3,6Ghz@4,28Ghz s plným dlouhodobým zatížením max.60°C :-)
Tak se na to dívám a Freezer je fakt GUT :lol:
Tak já mám na procáku teplotu v klidu 27 stupnů při práci jako ve wordu, internet, winampu tak mám 28-29 stupnů A při burnu mám MAX 43 stupnů. :D Mám to dobře chlazený. Mám bednu aerocoll JJ-Rey jo jsou dva větráky. Jeden je 8cm a fouká z bočnice na procák a druhý je 12cm ve předu case. Potom mám 2X 8cm v zadu Arctic cooling Pro 2 L. Další je 12cm na zdroji. Na procesoru mám Zalman 7700 AlCu. Na grafice mám Zalman VF700 AlCu. To je dohromady 4X 8cm a 3X 12cm. Z toho 5 jsou v bezprostřední blízkosti procáku a zbytek dělá vítr v case a taky některé z procáku dělaj slušnej vichr. A připomínám, že většina větráků nejede ani na půlku:) Co vy na to?
Jo a mám Pentium 530- 3GHz@3.2GHz LGA 775 a MSI 915P neo platinum2 grafárna RADEON RX700Pro 25MBCitace:
Původně odeslal Oryp
2.4/533@3.0GHz s.478 watercooled
Idle: 35
Load: 53
V okruhu mám ještě čipset a HDD, bude třeba přidat ještě jeden vyměník.
P4 3.6Ghz@4GHz
vzduchem load 67
voda idle 35
voda load 58
teplota okoli 25
Ja mam TT tower 112cu a mam teplotu 40 pri zatazeni okolo 50-55, ale vsimol som si pokila mam CPU bez zatazenia tak mam napajacie napatie 1.6V a pri zatazeni klesne na 1.5V cim to moze byt?
Moze to byt slaby zdroj, ale neda sa vylucit nejaka logika na prepinanie napatia. P4 vedia za behu menit Vcore.Citace:
Původně odeslal Fab30
zdrojem to nebude dela mi to to same. Zdroj mam 300 nebo 350w presne nevim a na UPS mi to ukazuje idle asi 180 a se zatezi na 100 % 220W. tak si myslim ze zdroj nejede naplno. Zadne problemy jsem nezaznamenal a uz to mam asi rok
Hej chapem ale ako ked ho zatazim tak klesne napatie? to vyzera na slaby zdroj a peniaze nechcem vyhodit zbytocne za nejaky Enermax tak sa pytam. dik
pokles vcore pri plnom vytazeni p4 je normalne spravanie procesora, pokial to nesposobuje nestabilitu, tak s tym zdroj nema nic docinenia
Mych cca 80 stupnu pri totalne nezatizenem CPU asi neni normalni, ze? Pri renderingu jsem mel max 97 stupnu! Nechapu, jaktoze se v tom pripade boxovany vetrak (478) toci na nejakych 2200 otacek, stejne jako rear, ktery ma mit az 6tis. Da se jim nejak vnutit maximalni rychlost, kdyz jsou ovladane automaticky? V BIOSu Fan Control Disable nic nedela, toci se prakticky stejne. Zajimave je, ze rear obcas skoci na cca 4tis, ale po par sekundach se vrati zpatky na 2. Mam uplne to same jako Jarda H. (http://web.quick.cz/videodvd/PC/), az na ty teploty (http://www.aw.euweb.cz/CPU.gif). V cem muze byt chyba? Te teplote moc neverim, pri 90ti stupnich by se to melo minimalne vypnout, nebo spis shoret, ne? Procesor je netaktovany, nic jsem s nim nedelal.
Eh, ne, link na muj screen z Acite Monitoru je tenhle - http://fallout.unas.cz/CPU.gif
No tak som robil nejake experimenty s OC. Bal som sa zverejnit svoje vysledky, lebo aj mne pripadali velmi nizke. Po skusenostiach, ktore mam z poslednych dni, uz viem ze su asi pravdive.
Vcore: 1.315V, CPU frekvencia 200x15 = 3000MHz
idle: 32°C 8-)
load: nie viac ako 50°C :D nethrottluje!
Ak zvysim Vcore na 1.5V, teploty uz maju "spravny" rozmer
idle: 36°C
load: 58°C este nethrottlue!
Ak pridam aj na FSB (tak 266MHz, nech je to pekne digitalne cislo) 266x15 = 3990MHz
idle: 43°C
load: 66°C, throttling 20 - 30%
Merane cez MBM5, aj Abitacku utilitu.
hm skoda toho.Citace:
Mne zacina throttling az na 75°C ale zas mam blbu mobo :( takze max co dam je 3@3.6GHz, pac mam blbu mobo co neumi asynchro :/
no tak si kup lepsi chladic :) inak 1,5V je vzhladom na 1,315 default uz kurevsky hodne, tak sa nediv ze to pece jak sproste ;)
no na boxe je to zverstvo trapit ..... fakt kup nejaky normal chladic ....Citace:
Původně odeslal MadCap
Nejdem taktovat, ostavam na 3GHz. Spotreba je na tom takte 300W v obycajnej DirectX 8 hre.
Vysledky som dal, aby sa PRESCOT vseobecne neospinoval. Nie je to az taky zly procesor. Moje skusenosti s nim su naopak velmi dobre, vobec nepecie na defaultnych hodnotach a je vykonny ( +/- ho athlon64 poraza).
plus este som chcel ukazat surovy vykon procesoru (ved sa pozrite tu), aby bolo jasne, ake takty treba v takom teste ako je superPi, aby sa rovnal athlonom. No a svysledkami som sa rad podelil, nikde podobne PRESCOTA na fore neotestovali.
Cele OC mam v pazi, aj tak mam spotrebu 150W v desktope na defaulte.
He, ake mate nazory na toto :arrow:
To ma viacej zaujima.Citace:
;DCitace:
K tym teplotam - IMHO ti to zle meria. Mal som tu chvilu Northwood 2,4 a pieklo to teda poriadne (a to som ho vobec nezatazoval) - bolo to nad 50 stupnov pri idle s BOXom (a bol fakt horuci).
to si mal nieco rozbite alebo nejaky divny kus, pretoze v idle nema mat ten pasiv preco horuci na 530J :)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Tak já mam pasiv taky furt horůcí, že na něj radši nešahám, co prst nepálí, to srdce nebolí :lol:
No ja tu mam P4 2Ghz a idle okolo 35 a full tak okolo 40. No je fakt, ze nema HT a jenom 100 FSB a mam na tom pasiv z Zalmanu Cu a pred nim 120mm pomalubezny vetrak (cca 1000RPM).Citace:
Původně odeslal Rainbow
tak tu ti musim oponovat, moj 530J si videl ...Citace:
Původně odeslal MadCap
ked je zapnuta v biose ta ficura ze berie otacky podla teploty diody (neviem si spomenut ako sa to vola, a do biosu sa mi fakt nechce) tak som mal aj na tom freezer 7 70stupnov idle. --->
Citace:
Původně odeslal -=HaDeS=-
tak ja musim oponovat tebe > dosky do ktorych ide 2,4 NW ziadnu taku ficuru nemaju a ak rainbow opomenul ze sa mu ledva tocil chladic tak potom no comment :roll:
Ta doska (Abit IS7-G) mala aj funkciu automatickej regulacie otacok, ale bolo to vypnute. Ked som to nastavil na 60%, tak ta teplota isla aj cez 60 stupnov (napriek tomu, ze to bolo nastavene tak, ze nad 55 stupnov sa to ma zrychlit).
aha :) tak poviem ze abit ... mne na abite 533 NW throttlovali asi na 95 stupnov, mera proste vysoko ;D