Tak to tu konecne mame, entry level socket 754 CPU's realne dostupne v AGEME
K8 za 2400,- bez DPH zacina byt hned zaujimavejsia !
:drool: :drool: :drool: :drool: :drool:
EDIT: AGEM has gone out of topic ;)
Printable View
Tak to tu konecne mame, entry level socket 754 CPU's realne dostupne v AGEME
K8 za 2400,- bez DPH zacina byt hned zaujimavejsia !
:drool: :drool: :drool: :drool: :drool:
EDIT: AGEM has gone out of topic ;)
skor by ma zaujimalo ci sa da odomknut zvysna cache ???
ma to vobec 64-bitov?
nemaCitace:
Původně odeslal Wuuduu
za par usetrenych stoviek to podla mna nestoji radsej A64 3000 s754 :eek: ???
keby sla odomknut cache tak by to kludne stalo za to :!:
naco ti je 64bitov? lepsi pocit medzi nohami? chces robit dojem na zeny? :lol:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
nie ja si myslim, ze naozaj tieto semprony maju miesto v ponuke, 64bitov je bonus ktory v buducnosti nabere na rozmere, ale pre bezneho uzivatela nieje taky dolezity na dalsich 5rokov, v pohode s touto podporou alebo bez nej, ale aj pocitac ako A64 sa skorej bude dat predat o 2roky ako Sempron bez tejto dolezitej podpory :!:Citace:
Původně odeslal Archandel
To bola dobre idiotska poznamka. Ked nevies na co je 64 bitov tak sa vrat rubat drevo.Citace:
No ja neviem naco je komu 64bit pri sempronoch? Kto xce vykonnu masinu so 64bit kupi si athlon64... ...ale vyuzije to jedine s linuxom... ...64bit windows su sice na spadnutie, ale kym na to bude schopny 64bit soft to si este pockame... ...kto xce usetrit kupi teraz sempron a ked bude 64bit soft, tak kupi najlacnejsi athlon64... ...a v tej dobe bude za 3000Sk aj s DPH...
jo a pokud to bude nekdo kupovat tak se velkym obloukem vyhnete 2600+ a 3000+ maji jen 128 L2 model 2800+ a 3100+ maji 256L2
a kdyz jsem u toho tak AMD64 2800+ 754 stoji stejne temer stejne jako 3100+ a vykon je nekde jinde... :-)
Koupil jsem za 3100 s DPH tento proc o ratingu 3100+, bez zvýšení voltáže šel na 2400MHz (viz signatura) pří teplotě 44 a myslím si, že za ty prachy nekoupíš lépe....
Tak mi povedz ty hrdina v ktorej hre vyuzijes 64bitov?! a nehovor ze o rok o dva, pretoze potom to uz nebude stacit vykonovo... takychto expertov zboznujem.Citace:
Původně odeslal TimeLord
P.S.: Ja viem ze mas linux a ze si pripadas strasne dolezity (a taktiez viem ze v linuxe sa 64 bit prejavy) ale koho to zaujima?!
Este nieco: 64bit je nieco ako PS 3.0 nikto to nepotrebuje (vecsina ludi co ma pocitac na bezne veci) akurat to je reklamni tahak.
Ja uz 64-bitov mam dlhsie - a ten nadherny pocit medzi nohami, parada... krasne zeny po same mne hadzu rodidlami.Citace:
Dokonca mam aj XP Pro 64-bit.
Ale tuto otazku by som niekde ulozil a uvidis, co si o svojej odpovedi pomyslis o pol roka.
Aj jaj, niekto tu ma komplexy...Citace:
Ale kedze si tak zaryty odporca 64bitov, skus si len tak cvicne pozriet zopar testov Athlonov64 v 32bit aplikaciach a hrach...
Myslis, ze ten Sempron bude v 32bite rovnako vykonny? Nebude... Podla mna, dobra kupa je A64 2800+ soc. 754.
nebude koli chybajucej cache nie koli podpore/nepodpore 64bitov.
Si majitelom A64 takze o tvojej nestrannosti a objektivnosti pochybujem ;DCitace:
Původně odeslal Wuuduu
V době, kdy naplno využiju 64bit, budu mít za sebou další tři upgrady....
Neboj, mam este jedno XPcko Athlona a donedavna som mal este aj XP 3200+Citace:
Ale moja nestrannost a objektivita zacala potom, co som videl vysledky benchu z Halflife2 a Dooma3 - to co A64 vybachala z mojej 9800Pro@XT oproti Bartonu XP3200+ je to, co ma presvedcilo, ze sa to oplatilo. Nejde len o 64-bit.
Dalsia vec je, ze upgradujem aspon raz rocne.
Spíše bych řekl, že v porovnání Ath. XP x A64 jde o architekturu, ne o nějaký pofiderní výsledek v benchmarku.. Podle testů jsem měl mít Semprona 754 3100+ o 15 pct výkonnějšího, než Bartoba 2700+, ale práce s videem (authoring DVD) je rychlejší dvojnásobně... Řekl bych, že Sempron sktA a 754 se vůbec nedá srovnávat...
jak uz se tady psalo lepsi kup mi prijde AMD64 2800+ (nebo 3000+) podora 64bit software je na spadnuti... nejakeho pulroku to nevyuziju ale za rok na 100% a az ten procak budu prodavat bude se mi rozhodne lip prodavat 64bit!
Ja uz bych vyuzival 64-bit nyni, vetsinu casu jedu na linuxu, ale dalsi vec je, ze sempron 2600+ stoji 2tis a A64 2800+ je za 3tic, coz je preci jen rozdil, hlavne kdyz procesor rozhodne ni to co me a vetsinu lidi brzdi, vetsonou to je pomala grafika, malo pameti nebo pomaly disk. Kdybych graboval DVVcka nebo jina intezinve vyuzival CPU, asi bych si priplatil. Dalsi vec je, ze sempron 2600+ je 90nm, kdezto A64 2800+ je 130nm, takze vice topi a je pravdepodobne, ze pujde hure taktovat.
Citace:
Původně odeslal FatalDooM
Ja bych rekl, ze ani moc nebude, protoze za rok a vic bude s.754 mrtva uplne :-)Citace:
Původně odeslal FatalDooM
Neviem preco niekto riesi kupu Athlon64 do s754... ...ked Athlon64 tak jedine do s939... ...s754 je len pre semprony a je to len docasna platforma a nikdy nedosiahne vykon ako s939, tak nechapem preco sa tu niekto ohana vyssim vykonom A64 oproti sempronu, ked plny vykon dosiahne jedine na s939... ...je to podobna situacia ako ked si niekto kupil AthlonXP a pouzil s nim SDR pamate... ....takze nerieste tu hluposti a ked potrebujete vykon tak jedine s939, kto hladi hlavne na cenu, ma jasnu volbu s754+sempron, preco vrazat dalsi liter do athlonu?
Asi tak :roll: .Citace:
Původně odeslal mayday
realne chlapi ked bude treba 64bit budu take revizie A64 do Socket 939 s 1mb L2 cache ze pojdu taktnut na 3ghz a viac, hovorim o revizii E ktora prichadza, takze dake 3litre davat navyse sa pre niekoho neoplati, ked ten sempron skova aj mojho mobilneho bartona taktnuteho niekam, samozrejme ked je aj Socket754 Sempron taktnuty :wink:
tym bol zmysel celeho threadu dokonale zodpovedany, Please Lock :!:Citace:
Původně odeslal Rado
ja myslim ze ne ;D navic nejsme v bazaru, radsi at nekdo napise jak jsou na tom novi Semproni s OCCitace:
Původně odeslal MK2
Sempron 3100+ skt 754 s Vcore 1.6 a standardním chlazením jsem na desce MSI K8N NEO natočil na 270*9. Stabilní provoz 266x9 -> 2400 MHz. Teplota 42 st. Za ty prachy (3100 CPU a 2200 deska) mi ukažte lepší koupi.....Citace:
Původně odeslal MV
Rado: super, ja myslel ze jsi vzal Parise.... takze ten tvuj je Palermo jo?
Právě že je to Paris, už to bylo nafakturované, nešlo to vyměnit, ale nestěžuji si :-)Citace:
Původně odeslal MV
no,zajtra mi pride 3000+ a msi k8n fsr, vecer to skusim trosku posteklit... uvidime,co to daa....
Řešit takové ptákoviny jako že socket 754 nemá budoucnost smysl nemá, za dva roky do staré desky s 939 stejně nové Athlony nenacpete.
Když to shrnu, tak je to v podstatě o tom, jestli brát Semprona 2800+ (kvůli 256kB cache) na sokl 754, nebo A64 3000+ na sokl 939
A tam je cena 2500+levnější mobo vs. 4500+dražší mobo
Takže teď už mě jen zajímá, jak jdou ty 2800+ taktovat, a IMHO to bude mít nejlepší poměr výkon/cena..
Nehnevaj sa ale dredy mozes lockovat, ked budes modom :evil:Citace:
Původně odeslal MK2
K teme: Osobne si myslim, ze prichod low-end K8 CPU's je dobra vec nakolko 2600+ K8 (1.6/128k) sa neda ani len porovnavat s 2600+ K7 (1833/256k).
Skor by som velmi rad videl niake riadne testy + eventualne porovnanie so novymi zelermi najma co sa tyka Cel 315@3.4 vs. Semp2600+@2.0 co su bezne dosiahnutelne takty ...
ja urcite nie, a ked to ma vyznam nech diskusia pre mna za mna pokracuje, ak je este o com hovorit ;DCitace:
Původně odeslal mino
Postne sem nekdo konecne OC vysledky tech novejch sempronu? docela me to zajima :)
takze uz ho mam - z povodnych 1,8ghz mi teraz beha na 2,5ghz, na 1,6voltoch, original chladic box.... max. teplota do 49 stupnov v zatazi....
za ten peniaz neni o com....
to tanigor : Jakou máš desku ?
kdyby vás to zajímalo, tak nějaké testy Semprona 2800+ s754 jsou tady http://czhardware.com/article.php?id=9
dosku mam msi nforce250gb fsr-ku - 2150 bez dph
Novy test na xbitlabu http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...pron-2600.html
Sempron 2600+ dostali na 2,5GHz :-)
Pekny test, docela me prekvapili male rozdili v Super Pi ...precejenom jsem cekal vetsi rozdil medzi 512KB a 128KB cache.Citace:
Původně odeslal MarekG
Velmy dobry testik, aspon viem ako to jez tou L2cache. Co ma zaujima je ci sa tie nove 90nm Semprony vyrabaju len s tou 128KB L2, alebo bude moznost zobrat aj s 256L2 a bude ten rozdiel v MHZ ???
podla popisu na:Citace:
Původně odeslal Semik
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...+754%5CSempron
90nm 1,6Ghz 128KB ...2600+
90nm 1,6Ghz 256KB ....2800+
90nm 1,8Ghz 128KB .....3000+
a stara klasika 130nm 256KB 1.8Ghz 3100+
No prave mi dorazil Sempron 2600+ 1,6G/128kB a podle testu co jsem videl tak by mala L2 nemela byt prilis veliky problem... pry diky integ. mem radici ktery ma nizke latence a tim kompenzuje mensi cache -> K8 architektura neni tolik zavisla na cache jako K7....
Slabiny s mensi cache asi budou ve vecech jako komprese videa, RAR atd ale jelikoz taky veci delam jednou za uherak....
pres vykend potaktim a reknu co se povedlo a co ne...
btw.
Sempron 2600+ 1770,- bez DPH
Asus deska 1800,- bez
DPH mi vrati a je to sqela koupe....
jeste jedna poznamka k diskusi... ne kazdy nutne potrebuje vykon A64ky ci P4ky (jako ja) prave ze si myslim ze dost lidi docela zbytecne utraci za tyto procesory a jejich skutecny vykon v zivote nevyuzijou... alias jde po P4 HT pac mu to rek kamarad a pak na tom pise ve Wordu a jednou za tyden si hodku zapari nejakou hru...
Sempron ma casem udajne byt taktez 64-bit a podporovat CnQ takze to bude zajimave... btw za cenu A64 3000+ muzu mit jeden Sempron ted a druhej za rok a pul a furt budu vysmatej :)
tak Sempron jsem podrobil zatim jen lehkemu testu ale
default Voltage 1,40V (1,392V real)
pretaktoval jsem ho na 2GHz a nebyl to ani problem slo to samo a CPU stale netopi a netopi...
system nabehne pasivne chlazeny i se stock chladicem a vrtule se pousti az po cca 5min pod plnou zatezi a jeste jen na cca 1100rpm teplotu Asus hlasi 43°C ale jak moc je to pravda nevim, vim ale to ze box vrtule se neroztoci nad 1600rpm ani po dlouhe zatezi a kdyz sahnu rukou na heatsink tak je studeny... opravdu studeny ani vlazne se rict neda...
k te cache sice je tam mala 128kB L2 ale vzhledem k exclusive cache architecture a integ radici pameti s nizkymi latencemi to neni prakticky znat... zcela jiste se najdou aplikace kde to citit bude ale ve hrach + to co delam to opravdu prilis znat neni :))
Podle Sandry Sempron 2600+ @2GHz hrubou silou lehce dostava AXP3000+ ale v multiM je na urovni cca AXP2600+... takze kdyz se to povede pretocit na 2,4GHz tak by to bylo vykone asi jako AXP3000+ nebo A64 3000+ samozrejme na jiste vyjimky ktere vyuziji vetsi cache u A64
kdyz to vemu kolem a kolem jsem spokojeny... stalo to par korun a vykon je supr
hmm, tož to zatím nic moc, ale možná to je nic moc deskou. Pokud bych měl mít semprona na 2 GHz, tak to si raději koupím mobil XP. Už mám na cestě DFI NF3, tak tajně doufám, že se to co nejvíc přiblíží těm 2,5 GHz.Citace:
Původně odeslal ALFik
jj je to tou zajeb*nou deskou... hazi AGP na 78MHz misto 66MHz a kdyz pak zvedam FSB zveda se aj AGP nad 78MHz coz se ale vubec nelibi memu Radeonu...
Nevim proc ale taktovani ClockGenem zpusobuje jaksi nestabilitu ale mozny shit board... asi se ji pri prvni prilezitosti zbavim a koupim nejspis DFI... uvidim jaka bude dalsi revize Biosu u Asusu...
EDIT: btw. myslim ze sance na 2,5G u tohodle CPU je slusne vysoka pac ja kdyz jedu na 2G tak CPU prakticky netopi je ledove... Prime Stable jak dlouho se mi to bude chtit testit..
http://forums.extremeoverclocking.co...d.php?t=161198
jen ta deska :( tentokrat me asus fakt nepresvedcil
Edit: kdokoliv kdo mate problem u desky Asus K8N s frekvenci AGP tzn. bezi i pri nastaveni 66MHz na 78MHz navic nefunguje PCI/AGP lock tak me pomohlo flashnout bios 1005.013+reset CMOS+set AGP 67MHz
Sempron 2800+, deska MSI K8N neo2 nForce 4, 400W eurocase zdroj (16A +12V), bez zvyseni Vcore (protoze to deska neumi!!!!!!!! ma umet, je to v manualu, ale v biosu ne!!!!) jel u kamarada na 2.4GHz cca 20min prime95 stable, vice jsem netestoval, protoze deska se na 300MHz frekvenci clock generatoru obcas nezapnula. Vcore merene v biosu je 1.42-1.44, na jake frekveci by tento procak bezel na Vcore 1.65 si netroufam odhanout, ale myslim ze 2.7-2.8 by s vodnikem nebyl problem, kdyby byla vhodna deska. Za ty prachy (2100 bez dane) to je po pretoceni naprosto bezkonkurencni procesor na trhu v pomeru cena/vykon, navic na standardni voltazi i na tech 2.4GHz pri plne zatezi a otevrenem case pri pouziti stock chladice bezel tento na cca 1700 otackach s teplotou CPU 45 stupnu, takze CPU topi skutecne hodne malo. Skoda jen, ze nema podporu 64-bit.
ten procak je perfektny na oc.... mam ho, ide bez problemov 24hodin denne... 2,5ghz s orig. chladicom... no problemo
tak postupne resim trable s mou deskou a postupne lezu s frekvenci nahoru takze momentalne frcim:
1600@2200/default 1,4V/BOX cooler 44°C@1550rpm
Prekvapuji me ty PQI pameti, cim dal tim vic. Pameti za par šlupek a 440MHz no problem :D . Nevite nekdo esli by jim vadilo kdybych do nich pustil 2,6V (nejlepe vlastni zkusenost)? resp esli by to k necemu bylo?
nevim proc mi CPU-Z hlasi VCORE -1.0V ??? no kazdopadne jsem to reportnul jako bug :wink:
Tak jsem to vcera doladil :)
AMD Sempron 2600+ 1600@2508/default 1,4V Prime Stable
http://www.kfservis.cz/freq.jpg
testil jsem i vic neco kolem 2550MHz ale to uz na default VCORE nebylo Stable takze si myslim ze toto (2500MHz) je max hodnota bez zmeny VCORE, asi by stacilo trosku zvysit Voltaz a fracel by i 2600 mozna aj vice... njn musim pockat na new bios :-(
Ahoj, to ti ten asus jede stabilne na 313FSB? Kamosovi na msi K8Neo-FSR nenajede Sempron 2800+ s fsb vyssim ne 280.
no muj asus umi max 300MHz FSB ale popohnal jsem to z Widli pres ClockGen a jede stable v pohode. Nastaveni ktera jsem proto musel udelat a proc:
1) nastavit nasobic HT (hyperTransport) ze 4x na 3x - pac v deskach sck 754 se pouziva chipset nF3 250 rev. A1 a ta ma vseobecne problemy se stabilitou pri HT blizke 1GHz. u me je nestabilni pri HT nad cca 940MHz tj me ted bezi 313,5*3 = 940,5MHz
2) PCI AGP/lock nastaveny na 67MHz - nevim proc ale pomohlo to... mozna je to tim ze ma deska mela potize s frekv. AGP (poustela 78MHz misto 66MHz)
3) pameti mam nastaveny na DDR266 tedy CPU/12 takze ted po OC bezi na 209MHz tj DDR 418 ale to uz zalezi na tom jaky ma pameti....
tady je komplet report z CPU-Z klidne zitra nahodim overene ID z CPU-Z (verification file mam doma) pokud nejaky vtipalek neveri :)
http://www.kfservis.cz/cpuz.htm
Pozor, s 754 ma HTT na 800MHz, ne na 1000MHz, takze bych tu frekvenci jeste klidne snizil, aby to nedelalo nejake zahadne chyby. 313 je pekna hodnota, ja jsem na tom MSI Neo3 s nforce4 dosahl stabilnich 300, ale vetsinou to nenajelo, kdyz ano, bylo to stabilni.
Citace:
Původně odeslal ALFik
no sice je pravda ze HT ma byt 800MHz ale pokud se drzim do 940MHz no problem... zatim nevidim duvod proc to este snizovat...
zkousel jsem 2560MHz a vypadalo to stabilne ale po par minutach nastal vytuh... na 2508MHz nekolik hodin (Prime, hry+UD na pozadi) a no problem
Ste ma pekne namlsali chlapci :drool: ....ale dufam ze AMD coskoro uvede Semprony so 64bit podporou a potom sa asi odhodlam zu zmene :-) . Ta cache je mi trochu ukradnuta, ale radsej by som bral min. 256kB L2. Inak fakt krasa!! Hodim to na MSI K8N NEO3 (vyborna skusenost) +GF6600 a mam na 2roky zas pokoj....
tady je jeste jeden overeny vysledek :)
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=14176
2520MHz/1,4V
Tak mám DFI nforce 3 + 2800+ Semprona a udělal jsem první pokus. Taktéž PQI a momentálně mám nastaveno 225 synchro. Tzn 450 Mhz efektivně. No na paměti za 2500 docela dobrý a to vše při 2,5 latency. Nastavil jsem manuálně 1/1, protože když jsem to nechal na AUTO, tak mi bios psal, v pamětech 333. Ale co mne zaráží, tak ta deska umí v biosu pustit do CPU jen 1,55 V. To je dost málo. A udělala jsem pokus i na default vcore a 300 MHz a ani omylem. Takže se zatím žádný velký úspěch nekoná. Krom tedy těch paměti, které mne velmi mile překvapily. No mám to namontované asi půl hodiny, takže uvidíme.
EDIT: CPUz mi píše, že do toho procáku jde 1,34 - 1,36. Dá se tomu softwaru věřit? pak by to bylo podvoltovaný.
EDIT2: tak jsem si s tím pohrál a vypadalo stabilní 2,48 GHz, ale Prime spadnul do dvou minut. Takže zatím žádný výrazný úspěch. Popravdě jsem od té desky čekal víc.
no me na me Asus desce leze do CPU pri defaultu realne 1,392V takze se mi tech tvych 1,36 fakt zda celkem malo... taky bych cekal vic pac jsem prave premyslel ze strelim Asus a koupim prave DFI LP UT nF3 250Gb, ale takhle to vypada ze se spokojim s tim co mam :wink:
Jinak na Asusu jsem 300MHz FSB dal jak nic... nejdriv jsem mel potize s AGP/PCI lock a tak jsem se nedostal pres 220FSB ale pak co jsem to doresil 300FSB jako by se nechumelilo... stabilni maximum 315MHz FSB (az budu moct dat do CPU vice stavy tak se uvidi esli Asus zmakne vic nebo esli uz slapu po jeho strope)
ale jak jsem pochopil, ty jsi to taktoval až ve WIndows, ne?Citace:
Původně odeslal ALFik
Hmm, tak to asi bude RAMkama...v prvním a druhém slotu jedou jakž takž, ale když dám jednu z nich samotnou do prostředního nebo do kteréhokoliv, tak vůbec nenajede kompl. Když to nakombinuju, že mám moduly jen v krajních pozicích, tak to blbne rovněž. Hmm, takže buď na to kašlu a najdu, co maximální frekvenci to dá s těmato ramkama a nebo se poohlídnu po jiných.
Na druhou stranu mám takový pocit, že strop těchto procáků bude i po zvýšení napětí někde kolem 2,6 GHz. Zkoušel jsi to napětí zvýšit? u mne to nic nedělá. Asi to opravdu bude RAMkama.
To že se ti povedlo přejet přes 300HTT je logické, když máš jenom 512MB RAMky, s 2x512MB moduly se ti to nikdy nepovede, tam už je maximálka 260-270 na DFI nF3 250Gb a u ASUSu to bude předpokládám mnohem horší. Je to bohužel dost velká nevýhoda u socketu 754, který nebyl moc stavěný na 2x512 moduly (jede přeci s single channelu).Citace:
Původně odeslal ALFik
no počkej, ale já jedu zatím 300 MHz primestable se dvěma moduly...takže to je zázrak?Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Pokud jedeš 1:1, tak se dá říct, že ano :wink:Citace:
Původně odeslal Meridius
ne, to ne...mám 400 MHz moduly...takže synchro jen nemůžou...ale je to děs, jak v té desce ty paměti blbnou.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Stačilo by si projít pár starších threadů, tam by jsi se dobral k tomu, že k AMD64 plácnout lacinou paměť je stejně chytré, jako jít už s nalomeným uchem u džbánu, jak praví jedno trefné přísloví. Zvláště socket 754 byl na paměti mnohem citlivější než 939Citace:
Původně odeslal Meridius
no ona DFI neni neni jedina dobra doska pre s754 ;) s NF8 sa podla par sprav da ist na 320 HTT (samozrejme ze asynchro) s 2x 512, skusim to ked bude cas ... inak 266 synchro v pohode, viacej nedaju ramky :)
já vím...chtěl jsem ještě ABIT, ale ten není k sehnání.Citace:
Původně odeslal MadCap
No jo, pán používá provařené Vitesty s Hynix chipama, ty mi v DFI kdysi jely taky. ;D Po cca 270 by se ti měly objevit první problémy s bootováním, hlavně začne blbnout SATA řadič, dělalo mi to u všech desek, ať to byl Epox, DFI, MSI u socketu 754.Citace:
Původně odeslal MadCap
lezu na fórum každej den, vím toho dost, ale popravdě zrovna tu DFI tady snad skoro nikdo nemá. Chyběly zkušenosti, tak jsem do toho šel naslepo. Vybavený pouze výbornými referencemi ze zahraničních fór atd. Rozhodně si nemyslím, že tato deska nedá frekvence nad 300. Bottleneck vidím v těch shit pamětech ani ne tak ale ve frekvenci, jako ve stabilitě 754 + tyto paměti. Jak píšu, nejsem je schopen rozchodit každou zvlášť a v krajních modulech to taky blbne. ALe třeba je to deskou. Nicméně stejnětak mne zajímá, kam bych se dostal se značkovýma...v CC mají corsairy 512 za 1500, 1024 moduly jsou už o dost dražší. Teď mám 1024 MB za 2500 a Semprona prime stable zatím hodinu a půl na 2,4 GHz. Typuju, že na 2450 bych se teoreticky stable dostat měl. Ten zdroj taky na +12 větvi drží na 11,76, ale to by mělo být ještě v normě.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Zásadní otázkou je, že CPUz mi hlásí napětí hluboko (1,36) pod defaultem, ale bios mi říká 1,39.
jj... pocitac bootuje 300*8 a az po najeti do Win ClockGen nastavi 315*8Citace:
Původně odeslal Meridius
btw. me CPU-Z tvrdosijne hlasi napeti CPU -1.000V viz nejaky shot na strankach v pred
EDIT: to s tema pametma jsem fakt netusil... tak uz asi zacinam chapat proc u tech extremnich OC je temer vzdy jen jedna pamet :) a to i u 939 pokud si dobre pamatuju
no tak ja ti to cez vikend na LP otestujem ;) ale myslim ze to nebude take hot, podla reviews co som videl najnovsi bios (15) ktory aj mam hodne polepsil a fakt tych 300 pojde, mne je to ale nanic :) pri 2,4 (266x9) konci aj procak a vhodna delicka co by dala prijatelnu frekvenciu ramiek neni (to by muselo dat 320 a tomu moc neverim ;))Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Tím že máš 3000+ tj. 10x multi, tak by ti dost výrazně pomohly nějaké TCCD RAMky např. GSkilly, které 480 dají min. na CL2.5, někdy i na CL2 a to by na výkonu dost přidalo, zkus to promyslet.Citace:
Původně odeslal MadCap
Ad DFI nF3 250Gb, stačilo se mě zeptat (někde se tu válí ještě moje příspěvky), měl jsem jí doma pár měsíců a byla to best deska pro socket 754, proto jsem se pak nechal zlákat na DFI nF4 pro 939 (od ní jsem čekal víc a byla pro mě spíš neštěstím - po stránce layoutu)
no ja rad Abit od doby IS7 pre Intel ;) inak prachy do toho vrazat nechcem, je to zbytocnost :) mozno to otestujem s mushkin black lvl.2 ale ked vidim aky je mizivy rozdiel vo vykone dual vs single tak je to aj tak zbytocnost :)
Hmm, tak jsem dal ten jeden modul PQI do poslední pozice a wuala 8*320 je na světě. Ale zatím nemám čas to testit. Clockgenem jsem zkoušel až co to šlo a šlo to dál. Ale u 326 se to kouslo. Nevím, asi na zkoušku objednám nějaké slušnější moduly. Myslím, že je slušná pravděpodobnost, že tento kousek by mohl jít přes 2,6 GHz.
Jinak verifikace: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=16038
tak to gratuluji... jsem rad ze se to nekomu dalsimu podarilo pres 2,5GHz alespon uz na me mozna nebudou koukat jak na nejakyho exota z jine dimenze :) kdyz jim tvdrim ze vrchol tehle CPU je az kolem 2,6GHz (nektere kousky mozna 2,7GHz daji?)... kazdopadne bych rekl ze 2,4GHz nebude u vetsiny tehle CPU problem
No každopádně stojím před tím, že buď to budu provozovat 2,4 GHz a 1024 MB a nebo 2,6 GHz a 512 MB.
nebo střelit 2x512 :) a koupit 1x 1024MB :)
ve slušné cenové relaci se takový modul nedělá. Ono stejně momentálně co se týče grafického výkonu je brzda spíš grafika než to CPU. Jinak já si myslím, že strop na default Vcore bude právě těch 2,6 GHz, protože je kravina aby to šlo o víc jak gigahert přetočit. Možná se zvýšeným napětím ano, ale jinak nevím nevím.Citace:
Původně odeslal ALFik
Jenom pořád CPU-Z a ještě software smartguardian, co byl k tý desce ukazují oba kolísání napětí u toho CPU pořád 1,37-1,39. Takže nevím, jestli je toto ještě pod default voltáží.
ja mam na default strop tech 2520 na 2560 uz to pada... ale tezko rict esli kvuli CPU ci desce... az budu moct zvednout VCORE tak se to rychle zjisti...
jinak vetsinou bezim na 2,4G a myslim ze vykon az az... :)
No tak to na 2560 na default vcore taky blbne. Nepadá to, dokonce jsem na tom v poho dvě hodiny pařil, ale chová se to divně. Hlavně disk hodně často chroustá a celé se to jakoby tahá za fusekli. Asi to bude o polovinu menší pamětí. Už jsem si na to gigo zvyknul. Asi se na to vys*ru a dám to na pohodových 2,4 GHz a raději víc RAM.
EDIT: tak prime na 320 MHz padnul po půl hodině. Tvářilo se to stable, ale asi teda úplně stable nebyl. Zvyšoval jsem napětí, ale zlepšení se nekonalo. Takže buď je to pamětma, ale tento problém jsem asi už vyelimnoval a nebo zdrojem. Jinak nevím. Ten procák pořád ne a ne začít topit. Švihnu na to asi ten silent tower, co tady mám a uvidíme kam až ho dostanu na nějaké šílenější napětí, ale to až někdy příští týden. Teď testuju 8*319 a vypadá to nadějně. Osobně bych byl skeptický v tom, že ty procáky půjdou ještě někam vejš. Ani ne tak kvůli nim samotným, ale díky mnoha faktorům, které se musí vyladit, aby to někam vejš šlo. A navíc....kolik lidí má v komplu jeden 1024 MB modul? já teda skoro nikoho neznám.
Pánové, tak 319*8 se zdá stable....Prime 95 běží sice něco kolem 3 a půl hodiny, ale během toho jsem pařil asi hodinu Lineage 2, vypaloval jsem kopíroval atd atd. Ale co je námět k diskuzi nebo k zamyšlení. 320 není stable, ani při napětí 1,47, naproti tomu jen jeden MHz dolů a je to stable při default napětí. Já teda myslím, že to strop procáku nebude. A že to bude něčím jiným. Co myslíte vy?
EDIT: hmm, tak beru zpět...v biosu jsem nastavil CPU vcore na AUTO v domnění, že to bude napájet defaultní hodnotou a ono mi to z neznámého důvodu pouštělo do procáku 1,45 takže to nebylo na default napětí. Kuwa, že jsem si toho nevšimnul dřív. Asi bude upgrade biosu. Toto nechápu, jak se může dít sakra?? Osobně myslím, že to maximum bude podobné jako u Alfíka, ale v podstatě jsem se v tom vůbec nevrtal. Je tam toho hodně co nastavovat a při té konfiguraci RAMek s čím hýbat. Bude to na dýl. Asi by to chtělo i lepší paměti. Sumasumárum asi to nechám na těch 2,4 ikdyž by mne opravdu ten strop zajímal.
myslim ze to (320FSB) uz proste neda deska...
jinak jak jsem rikal taky frcim bezne na 2,4GHz a jsem vice nez spokojeny...
taktuju nahoru uz jen proto ze me zajima kde bude strop... osobne si myslim ze taky drive narazim na strop MB nez CPU... chtelo by to desku schopnou dat tak aspon 350FSB
DFI to rozhodně dá. To deskou není. Jebou se mi tam určo ty paměti. Škoda, že nemám nikoho s pořádnýma. Každej kupuje šunky a na obyč OC to stačí. I mně. Tak nevím no. Taky mne hrozně zajímá, kam až ten procák půjde.Citace:
Původně odeslal ALFik
a co zkusit nastavit delicku pameti na CPU/14 nebo CPU/16 (DDR200) tak by jsi mel pri 2700MHz frekvenci pameti pri CPU/14 nejakych 385MHz a pri CPU/16 337MHz
nevím, budu pokračovat někdy příští týden, teď jedu z koleje pryč. Jinak na default to padlo i na 318, takže se ti blížím na dostřel. ;D Děličku samozřejmě používám. Ta DFI má 100/120/133/140/166 teď nevím jestl tam není ještě 150, ale to je jedno. Velmi to záleží na nastavení pamětí jsem zjistil. Nejlépe fungovala přávě dělička 133. Na 120 paradoxně blbly ty pamětí víc, ačkoliv běžely na menší frekvenci. Je to zvláštní a popravdě je to pro někoho, kdo se v tom chce hrabat. Je to tak na dny možná týdny štelování a věřím, že na 2600 bych ho dostal.
Hmm,t ak teď už ničemu nerozumím....napětí 1,45, dělička na 100, FSB na 330, HTT jsem vůbec nesnižoval, respektive jsem ho nenastavoval respektive jsem na to zapomněl (takže nechápu, jak to vůbec může najet). Výsledek 2640 MHz :eek: To bude asi chtít nějaké zvláštní nastavení. V životě jsem si nemyslel, že se v tom bude potřeba tak vrtat. Čekají mne asi zajímavé týdny štelování. Je to hodně dobrej procák.
Jinak pro pobavení: maximální napětí, ramky 2,8 V, dělička 100 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=16269
hezky.... na tech 2640 je last Stable?
jen co dostanu do pacek novy bios co mi odemkne zmeni CPU VID tak to taky poradne prubnu.... :)
jj souhlasim je to super CPUcko... hlavne bych chtel ted videt ty kysele ksichtiky tech, kteri tvrdili ze je to CPU na 2 veci a ze nema zadnej vykon...
takze dnes idem brat 2600+ som zvedavy ze ako pojde.dufam ze to dostanem aspon na 2400MHz
tak pak dej vědět. Jinak těch 2640 jsem tam jen nahodil, nevím, jestli to bude stable, už nebyl čas to zjišťovat. Jinak určitě zaútočím na 2,8 GHz.Citace:
Původně odeslal NOD
¨Citace:
Původně odeslal NOD
podle toho co jsem videl a taky sam zkusil se svym Sempronem tak bych rekl ze ta moznost dostat tohle CPU na 2,4GHz prakticky temer hranici s jistotou. Vetsinou jsem videl OC mezi 2,4 - 2,6GHz a myslim ze jen jednou jsem videl ze nedal tech 2,4GHz na default Voltage
mno takze je natom datum vyroby je 0505 mam to uz na fosni ale neako sa mi nexce pokracovat.a na WIN98 SE to stacit bude aj na original
no to jsem moc nepochopil, takže jsi ho ještě netaktoval?
A ono to jako funguje? ja myslel, ze movy chipsety uz 16-bit operacni sytemy na bazy MSDOSu (win 9x) uz nepodporujou...a to vis, ze neumeji vyuzit vic nez cca 200MB RAM? :))))
Citace:
Původně odeslal NOD
takze ten sempron ide default na 2.5GHz co je celkom nice s BOX chladicom na 40°C a na 98 to slape uplne v pohode
hmm, takže asi tak jako my. Zkoušel jsi jít vejš a co to dá s vyšším napětím?Citace:
Původně odeslal NOD
ee nebol cas a aj tak isiel do kanclu zenskej co si ten komp nevie ani poriadne zapnut takze jej oc netreba :lol:
tak to je škoda. Mno zkusím později v týdnu ustálit stable těch 2,7 GHz na nějakém rozumném napětí. Jsem z toho procáku dost hotovej. :-)Citace:
Původně odeslal NOD