Mám monitor AOC velikost 17 ..... A někdy se mi v ruhu obrazovky začnou měnit barvy ... třeba mám modré pozadí a v rohu se z modré stává růžovofialová ...... co stím ?? ???
Printable View
Mám monitor AOC velikost 17 ..... A někdy se mi v ruhu obrazovky začnou měnit barvy ... třeba mám modré pozadí a v rohu se z modré stává růžovofialová ...... co stím ?? ???
hmm AOC...
co treba koupit novej, poradnej monitor? ;)
Nemas doma tempery nebo olejovky ???
Mám si koupit nový monitor :o
No ale pracovat se na něm pořád dá a mění to barvy jenom někdy
ale v některých hrách to docela vadí ...... :?
Možná to může dělat nějaký silný zdroj magnetického pole vedle monitoru (třeba repro atd.), zkus ho zapnout a vypnout, při tom probíha demagnetizace (popř. se dá spustit nějakou položkou v nastavení monitoru).
No když dám ńa monitoru demagnetizaci tak se mi to někdy opraví.....
Mám vedle monitoru bedničky od zvukovky může to být tím ...... ??? :?
muze i nemusi...
to mi pripomina Kilngrovu predpoved pocasi:"Zitra bude prset,ale mozna ze taky ne.Nejspi bude i snezit ale je mozne ze nespadne ani vlocka" ;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
2augit: ty bedny oddelej. a komp mas na zemi nebo na stole? magetizmus je fakt svinstvo - nikdy nevis odkad prijde. nemas v okoli kompu este neco co vyzaruje mag pole?
tak je dej uplne jinam a uvidis,...Citace:
Původně odeslal augit
vzhledem k tomu, ze ti to dela pri hrach tak by to fakt mohly bejt ty bedynky
nejhorsi je ze to je spravna odpoved ;DCitace:
Původně odeslal jedik
DeeKay má naprostou pravdu, mohou to dělat reproduktory od zvukovky, ale také nemusí. Pokud to nemáš nějaké domamonty, které nemají stíněné permanentní magnety.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Všechny PC reproduktory totiž mají stíněné magnety (jde jen o to jak dokonale).
Dalším možným zdrojem této závady můžou být dynamické konvergence na obrazovce. Dají se korigovat malými odporovými trimry přímo na DPS nad vychylovacími cívkami. Ty trimry (nebo jeden z nich) mohou být vadné a měnit svůj odpor třeba s teplotou. Ale to gemagnetizace samozřejmě nezpraví.
S takovou závadou jsem se setkal hned u 3 kusů 21" monitorů IBM G200.
a co signálový kabel?Jestli jsi do něj nestrčil když jsi posunoval bedničkami......... ;D ;D
To by se mu barva měnila na celé ploše obrazovky. Augit píše, že pouze v rohu. Umíš číst?Citace:
Původně odeslal hans
Mne se taky meni na monitoru barvy - treba kdyz si pustim film, tak je tam kazdou chvili naka jina - a vubec mi to nevadi - asi jde o zvyk :wink:
Mne tiez meni farbu ale postupne - pred 3 rokmi bol uplne biely ale uz ten plast pomaly zltne ;D :lol:
Máme ten samej problém v práci. Takhle to blbne když pod oknama projede tramvaj (ne ale každá). Bohužel není v mých silách přesunout tramvajovou trať dál od budovy nebo budovu od tramvají. :(Citace:
Původně odeslal augit
Tak ti neostava nic ine len presunut monitor von oknom ;D
...nebo si najít jinou práci. ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
Citace:
Původně odeslal Rainbow
jj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To vypadá opravdu na vadnej trimr (závislost na projetí tramvaje - zachvění podloží a tím i budovy s tvým monitorem) nastavení dynamických konvergencí na destičce na obrazovce (jak jsem popisoval výše v této diskusi) . Takový trimr stojí kolem 20Kč a nemusíš investovat do přeložení tramvajové tratě, nebo budovy :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-DCitace:
Původně odeslal Massaro
Inak Relisysy menia farbu postupom do ruzova...
No jo, ale ono to dělá na každým monitoru, kterej je v budově na straně k tramvajím. Navíc tady nejsou všude stejný monitory, ale různý typy i značky takže...Citace:
Původně odeslal Ladis
To si měl napsat už na začátku, ža to dělá u více monitorů. Pokud to je takhle, tak to způsobuje magnetickíé pole vznikající průchodem proudu z trakčního vedení do kolejí při průjezdu tramvaje. Polmoct by mohlo pootočit monitory kolmo (zády) k tomu mg. poli, nebo pořídit LCD panely.Citace:
Původně odeslal Massaro
...no z technickýho ani z praktickýho hlediska s těma monitorama moc hýbat nelze. LCD sem nikdo nedá, a já to řešit nemíním, páč stejně za pár měsíců už budu sedět jinde. Vězení to (snad) nebude. 8) ;DCitace:
Původně odeslal Ladis
BTW: Monitory rušej jen tramvaje co jedou do kopce, pokud jedou na opačnou stranu, je všechno v pohodě (což je docela logický). Jo a abych nezapomněl, taky záleží na počasí. Pokud je venku hnusně a třeba prší, tak je všechno v poho. Pokud vysvitne slunko, monitory se můžou při průjezdu tramvaje zbláznit, asi by to chtělo šamana s proutkem. ;)
trimr to nebude. Jednak trimri mali iba stare monitory, nove uz vacsinou nemaju. 2.Trimr ti upravi farebnu konvergenciu na celej obrazouke. Zmenene farby v rohu sposobene mag. polom sa daju odstranit len odmagnetizaciou bud monitora, alebo existuju aj profesionalne odmagnetizacne cievky na TV a monitory. Zabranit tomu mozes presunutim monitora, alebo skus ho tienit hlinikonou foliou. Nove monitory maju vnutro uz tienene. Ja mam po celom obvode monitora hlinikovy plech s dierkami pre chladenie.Citace:
Původně odeslal Ladis