Čau lidi, čím jste odemykali AthlonaXP? (Myslím, že tužka nestačí). Díky
Printable View
Čau lidi, čím jste odemykali AthlonaXP? (Myslím, že tužka nestačí). Díky
Me se osvedcila elektrovodiva barva RiteLok SL69
nejdrive je nutne zakitovat necim diry po laseru aby se barva nedostala skrze ne az na medenou desticku. Pak izolepou vytvorit masku kolem mustku, pretrit tou barvou, nechat trochu zaschnout, sundat masku z izolepy, nechat barvu doschnout a pres to jeste prelepit kus izolepy jako ochranu.
2 DeeKay:
Jestli to vyjde, budu menit MP za XP 2400+, tak vis, co te ceka... ;)
Ked mas traslave ruky ako ja poprosis GABA ;-)Citace:
Původně odeslal vlv
Gabo Rulezz :wink:
Hmmm - neceka me lakovani ale dratovani :)Citace:
Původně odeslal dorf
btw. jak te znam tak to zase vymenis bez doplatku co? :-D
No samozrejme :wink: (mozna priplatim do litru)
Zkus to ukecat - litr je dost penez hehe :-DCitace:
Původně odeslal dorf
Uvidime - v nejhorsim pripade sahnu hluboko do kapsy... ;D
??? Dratovani pinu?Citace:
Původně odeslal DeeKay
navod(AthlonXP):
http://www17.tomshardware.com/column.../> ndex.html
To video doporucuji shlednout je tam pekne natocenej cely postup...(THX LookAS)
kua, funguje tu vubec neco? :o
Ondra: Jo - u THB jde odemknou nasobic jak premalovanim mustku tak zadratovanim urcitych pinu - zatim sem to ale nezkousel :)
Tom: Jestli je to to video co myslim, tak tam uplne zbytecne sundavaji tu gumovou distancni podlozku co je nalepena na CPU protoze sou to paka a neumeji se tomu asi vyhnout :)
Ale jinak je to dobrej navod.
heh, presne...taky jsem se divil proc tu gumovou "podlozku" sundavaj :oCitace:
Původně odeslal DeeKay
Jo ale to bude muset bejt slabouckej draticek aby pak proc dobre sedel v socketu a pri nandavani chladice si neomrdal jadro... NE?Citace:
Původně odeslal DeeKay
Stejne jako se dratujou Intely pro vyssi napeti, tak se budou dratovat AMDcka pro odemceni nasobice.Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Pouzije se vlakno z pletenyho dratku, to je dostatecne slaby.
ja si myslim ze nejednoduzsi zpusob je od ZIZI.
-Ted jsem to udelal tak ,ze jsem si ustrihl tenky kousicek nalepky(pouziva se na nadepisovani obalky)
-A nalepil jsem je pres ty diry po laseru.
Byl tak siroky aby sahal od mustku k mustku.
Potom jsem jenom namaloval ty mustky.(viz foto na foru)
-Maloval jsem to lankovym dratkem.Ze ktereho jsem si vymotal jeden dratecek(tenky jako spendlik,ale pruzny
a funguje to superrrrrrrrrrrr
riddle:
Hele, odkud jsi? Byl bys ochotnej zopakovat stejnej postup na mem procesoru, kdybych ti za to zaplatil nekrestanske penize? :wink:
To Zilla ja bych to udelal klidne nam oboum ale nechce se mi investovat do toho laku/barvy...
Dyz tendle patek dopolko prijedes tak ti to vodemknu, vzal sem si po invexu volno :)Citace:
Původně odeslal Zilla
2Deviant: no dik...snazil som sa aj ked ma mrzi ze ti idu len cele nasobice (nie mojou vinou ;) )
Ja odokmkynam XP tak, že najprv oblepim priesv.paskou L1 kontakty a lakom na rybarske musky to zalakujem jednou vrstvou..co je naviac stiahnem dole (myslim ked tam kvapnem viac ako treba)...potom ziletkou narezem okraje pri priesv. paske, pretoze ked to neurobim a odlepujem pasku zvykne sa oddelit aj lak...tazke z oboch stran to narezem ziletkou...a pekne pasky stiahnem.
Krasne vidno zalakovane diery..proste vrstvu laku na nich.
Potom zoberiem vodivy lak (nemecky) a postupne spajam spec. stetcom L1 mostiky. Spajam jeden mostik pricom druhy si prekryvam bank. kartou.
Potom po dokonceni necham schnut a zalepim paskou (ak niekto chce)
Funguje to dobre...jediny proble som mal pri Deviantovom CPU , kde ani po 3 urobeni nesli polovicne nasobice (chyba bola v tom ze sa este pred spajanim dostal do dier vodivy lak..nie mojou vinou).
K tym THB - hej idu robit tym dratovanim...staci no to dratik ktory spomina DEE...tenucky.
S tym papierikom ktory zakryva diery to bude asi toto :)
http://www.pretaktovanie.sk/00/xp1.jpg
DeeKay:
Achjo, mam smulu, v patek dopoledne ucim a nemuzu to zrusit - je to soucast praxe... :? Ale kdyby to nahodou slo v sobotu, tak to bych tam dojel i s nejakou vysluzkou ci tak nejak... :wink:
Sim, sim, napis, ze to jde i v sobotu!!!
Bohuzel v sobotu to na 90% nepujde :?Citace:
Původně odeslal Zilla
Kdyby to slo dam vedet ale nepocitej s tim. Mel sem ale dojem ze si mi driv psal ze patky muzes
Jojo, to jsem psal, jenze to bylo predtim, nez jsem sel na tu podelanou praxi. Ted budu mit mesic kazdy den nejake uceni a oni me stopro nepusti... :-(
Ale i tak dekuju, ze se mi snazis helfnout...
Mimochodem, o vikendu muzu jak v sobotu, tak v nedeli, takze kdybys nahodou mel nekdy cas...
Napadlo me ,ze by se to odemykani L1 dalo jeste udelat bez zalakovani dir po laseru a to tak, ze se pouze prilozi tenky dratek mezi laserem rozpojene mustky a proste se jen zakapne SL69.Podobne jsem opravil LCD display.
To by taky urcite slo, ale bylo by to podle me o dost nachylnejsi k poskozeni.
Dobre, ale kdyz se to nakonec treba lehce prelepi lepici paskou?
No ono zjistis ze ta paska az zase tolik nepomuze.
Radsi bych to udelal klasickym zpusobem. Ale pokud odemknes, vrazis CPU do desky a nechas to tam a nebudes treba menit chladice atd tak ti zase takovy nebezpeci poskozeni nehrozi :)
No mne to GABO tiez prelepil paskou - isotota je istota,
hlavne ked menis cooleri a mas traslave ruky ....
Spravne synu spravne :wink: ;DCitace:
Původně odeslal GABO
Me se celkem osvedcila medena samolepici paska od ELCHEMCO (prodavaji ji tusim v rozmerech 6mmx1m a jeste sirsi), kterou jsem narezal asi na 1mm kousky a pak ji zakapl SL69.Touto paskou mam napr. v aute udelanou antenu pro autoradio.Nalepil jsem ji proste na okno.Nechtelo se mi vrtat diru do strechy. ;D
riddle chcem si to len ujasnit. Ta nalepka co si pouzil na prelepenie dier od laseru je normalna samolepka ktora sa pouziva ako adresa na obalkach. Ta sa mi zda dost hladka a leskla. Vodivy lak drzi dobre?
Pri manipulacii s chladicom sa to nemoze odsrat. A este ta lepiaca vrstva je nevodiva?
moment- vy tu asi celý čas píšete o Tbergoch.
a čo PALOMINA? keď mi nejde pretaktovať 1900+
ani na 2000+ /zamrza/ je chyba v procesore,
cy sa to da nejako zdrôtikovať ? ???