Upřesnění overclockingu u P4
Zdravim, chystám se kupovat P4 530J (vlastně už jen čekám až bude vše na skladě) a chci se jeste na neco zeptat:
tady na fóru jsem se dočetl že na taktování P4 800 FSB jsou nejdůležitější rychlé paměti. Koupil jsem si tedy kingmax hc 500 MHz.
Takže pokud uvažiji správně: P4 530J = 3000 MHz = 15 multiplikator * 200 FSB. Takže když nataktuju systém na 240 FSB pojede to následovně: 3600 MHz a paměti 480 ze?
Takže abych využil opravdu potencial těch pamětí tak musím jet minimálně na 250??? jenže co když to procak nesnese? Nebo existuje dělička na paměti i ve smyslu zrychlení??? Zatím mám AMD @3200+ a tady jde pouze snižovat tedy třeba FSB 200 ale paměti jedou na 333 apodobně.
tak psal jsem tady bludy nebo je to tak ve skutečnosti?
jo a mam desku Asus P5GD1 Pro
Jo a proč se tady nepíše trochu víc o taktování prescotů?? to jsou na tom tak špatně? Já měl intel, intel, amd, amd a teď se vracím k intelu tak doufam ze nebudu litovat
diky za rady a zdar KUNA[/b]
Re: Upřesnění overclockingu u P4
Citace:
Původně odeslal -=Kuna=-
Takže abych využil opravdu potencial těch pamětí tak musím jet minimálně na 250??? jenže co když to procak nesnese? Nebo existuje dělička na paměti i ve smyslu zrychlení??? Zatím mám AMD @3200+ a tady jde pouze snižovat tedy třeba FSB 200 ale paměti jedou na 333 apodobně.
další způsob jak využít plnou frekvenci pamětí jsou desky které umějí snížit násobič, většinou na 14x, ale to pak pojedeš 3500 a to je nic moc.
eurocase bych nedoporučoval