Zatím se mi podařilo přetaktovat na této desce procesor AMD Athlon XP 1700+ Thoroughbred B0 na 11X146.7 MHz (asi jako 1900+), ale moje paměti jsou jen 133 MHz. Chci se zaptat na kolik přetaktoval někdo tento procesor na této desce.
Printable View
Zatím se mi podařilo přetaktovat na této desce procesor AMD Athlon XP 1700+ Thoroughbred B0 na 11X146.7 MHz (asi jako 1900+), ale moje paměti jsou jen 133 MHz. Chci se zaptat na kolik přetaktoval někdo tento procesor na této desce.
Jaky dosahujes teploty s BurnK7, s jakym chladicem a za alespon priblizne jaky okolni teploty?Citace:
Původně odeslal Petr75
Nevím co je to BurnK7, ale zkoušel jsem komprimovat video (Xvid) a zvuk (mp3) a nějaký test v SiSoftSandře 2003. Teplota procesoru (45 - 46) °C při pokojové teplotě asi 20 °C, Chladič titan D5TB s automatickou regulací otáček (kolem 2400 ot/min).Citace:
Původně odeslal Sasa
Taktovat jsem zkoušel programem SpeedFan4.07. Je zajímavé, že PC zatuhne i když dám menší frekvenci, např. 100MHz, ačkoliv při prvním spuštění PC po instalci nového procesoru bylo nastaveno 100/100 MHz a PC jelo. Možná tuto změnu za chodu PC nezvládá.
No, pri taktovani pres SpeedFan K7S5A zatuhne pokud pritom zmenis delitel, takze taktovani 133 -> 100 je zmena z 4 na 3 a vytuhne to, ale treba zmena ze 133 na 147 je ok, pokud chces zkusit 166, tak nabootuj 150/150, tam je delitel 5, a pri zmene na 166/166 zustane 5... problem u tebe ale budou urcite pameti.Citace:
Původně odeslal Petr75
2petr75: s takovouhle konfigurací by to možná chtělo vyměnit desku ;) Aspoň na nějakou která umí měnit mulťák... :wink:
Aspon na K7S6A. Ale v inom threde mi to vsetci neodporucali. Radsej nesetrit a kupit epoxa. Ako keby som kradol ;D .Citace:
Původně odeslal Marty
Uvidime, co poriesim.
K7S5A je kvalitni deska ale rozhodne neni moc vhodna pro overclocking. Nepodarilo se mi na ni s 1900+ vic nez 12 x 142.7 a to uz neni buhvijak stabilni. 146.7 se kousne okamzite. Na 150 ani nenastartuje.
mel jsem taky K7S5A s A XP1700+(jeste moje stary Palomino :) ) a jelo 11x150 bez problemu
U 1900+ je multiplier 12x, coz nejde menit a stejne tak napeti a ja jsem se proste na tech 150 nikdy nedostal. po odemceni CPU by to asi bylo jine!
ale na jiny desce ;)Citace:
Původně odeslal santamonicaboy
Aj ja mam K7S5A a nie je vobec OC friendly :-( .
Já jsem z ní dostal maximum co mám v podpisu...ale už to není rock stabble :( . naprosto bezpečné je fsb 143. při těch 147 už to něčemu začíná vadit (asi paměť, nebo něco na desce)
Prevdeopdobne pamate, nepises ani znacku a ani casovanie 8) .Citace:
Původně odeslal Chocen
je to V-DATA 133MHz SDRAM, hodnoty z cheepobiosu pro k7s5a : ultra, 2T, 6T, 2T
Chcelo by to lepsie pamate a uz aspon DDR 8) ;D .Citace:
Původně odeslal Chocen
njn - ale kdyz ty DDR jsou tak drahe :evil: ....časem to dopadne 8)
Tak stym Ti nepomozem, aj ja mam tento problem ;D 8) .Citace:
Původně odeslal Chocen
Můžu to zkusit nastavit přímo v BIOSu. Pokud to nepomůže, tak počkám až budu mít lepší paměti. Přetaktování tohoto procesoru ve hrách při vyšším rozlišení již nemá tak velký vliv, protože brzda je již grafická karta.Citace:
Původně odeslal Sasa
No s touhle grafikou je to proste konecna (mam taky GF4MX) at mas seberychlejsi procesor a pocitam ze ty vzhledem ke svemu LCD chces asi ve hrach pouzivat 1280x1024 a to MX v novejch hrach proste nezvlada.Citace:
Původně odeslal Petr75
K7S5A uz ma taky sva leta (uz se vyrabi 1.5 roku), ale o 166 MHz se s lepsi pameti muzes pokusit. Pridej ale na chipset aktivni chladic a dobry je udelat chipset heatsink mod (lepsi pastu). Chipset na vyssich FSB neuveritelne hreje a podle mejch zkusenosti je to hlavni zdroj nestability.
njn, někde jsem četl, že je ten heatsink na chipsetu jen přilepený oboustarnou lepící páskou - kdyby se ale oddělala a nanesla se teplovodná pasta, jak potom ten heatsink přidělat ?? nevíte někdo o nějakém návodu/fotkách ???
Do rohov cipu das sekundove a zbytok doplnis teplovodivou pastou.Citace:
Původně odeslal Chocen
Citace:
Původně odeslal Chocen
ty jo,ti ty V.DATA behaj na 147 :o :o :o :o A ja si myslel,jaky sou to srack.....Ze to ani nekdy nebeha na tolik,kolik by melo ;D
njn. asi dobrej kus... 8)
Já si koupil VDATA 256MB DDR333 - a běhají mi na 420 MHz v pohodě, jen časování mám jen Fastest a CL 2,5 - CL 2 nezvládají ani při 266MHz...
Jinak, když už si člověk koupí 18" LCD, tak už těch pár stovek na lepší desku snad už někde vyhrabe, ne???
Pres CPU FSB TO JDE LECHCE:)
njn, ale jak hodně tam ten heatsink drží ?? nerad bych ho odstaranil i s chipsetem....případně nějaký osvědčený způsob sy se taky hodil...Citace:
Původně odeslal Toxic
Zapni normalne pocitac, nech treba probehnout 3dMark, dulezity je aby se chipset zahral. Pak to vypni a zacni kroutit chladicem cipovy sady. Krut s nim po smeru a protismeru hodinovejch rucicek az ho ukroutis. Vzdycky kdyz se zda, ze to nechce dal, tak krut na druhou stranu. Az ho rozhejbes, tak muzes mirne zvetsovat silu krouceni. Chipset drzi rozhodne vic nez ta debilni paska mezi tim chladicem a povrchem cipsetu, tady nebezpeci nehrozi. Davej ale bacha na okolni soucastky na desce, zejmena na kondiky.Citace:
Původně odeslal Chocen
Pak to opravdu dobre ocisti, spodek chladice dokonale a chipset to co pujde, delal jsem to Tolulenem, slo to dobre.
Pak namazni na chipset po cely plose tenkou vrstvu pasty, na chladici udelej kolecko z pasty uprostred a rohy nech volny.
Nanes 4 kapky kyanoakrylatovyho vterinovyho lepidla (uplne nejlevnejsiho) na rohy toho chladice, tak aby to priblizne vyslo na rohy chipsetu. Pak chladic pevne pritiskni. Pasta z chipsetu by se pritom mela trochu smichat s lepidlem, bude to pevne drzet, ale pri pouziti primereny sily to pude i sundat.
Tyhle lepidla vytvrdnou za vyssich teplot, takze to bude ok.
Pak muzes pridat vetracek, staci ho prisroubovat jednim sroubem v rohu na pasiv, nebo ho prilepit za hrany ramu na pasiv, nebo ho prilepit stranou ramu na teleso chladice procesoru (to je ale trochu neprakticky). Jak vidis, tak rad lepim :lol:
Zapni normalne pocitac, nech treba probehnout 3dMark, dulezity je aby se chipset zahral. Pak to vypni a zacni kroutit chladicem cipovy sady. Krut s nim po smeru a protismeru hodinovejch rucicek az ho ukroutis. Vzdycky kdyz se zda, ze to nechce dal, tak krut na druhou stranu. Az ho rozhejbes, tak muzes mirne zvetsovat silu krouceni. Chipset drzi rozhodne vic nez ta debilni paska mezi tim chladicem a povrchem cipsetu, tady nebezpeci nehrozi. Davej ale bacha na okolni soucastky na desce, zejmena na kondiky.Citace:
Původně odeslal Chocen
Pak to opravdu dobre ocisti, spodek chladice dokonale a chipset to co pujde, delal jsem to Tolulenem, slo to dobre.
Pak namazni na chipset po cely plose tenkou vrstvu pasty, na chladici udelej kolecko z pasty uprostred a rohy nech volny.
Nanes 4 kapky kyanoakrylatovyho vterinovyho lepidla (uplne nejlevnejsiho) na rohy toho chladice, tak aby to priblizne vyslo na rohy chipsetu. Pak chladic pevne pritiskni. Pasta z chipsetu by se pritom mela trochu smichat s lepidlem, bude to pevne drzet, ale pri pouziti primereny sily to pude i sundat.
Tyhle lepidla vytvrdnou za vyssich teplot, takze to bude ok.
Pak muzes pridat vetracek, staci ho prisroubovat jednim sroubem v rohu na pasiv, nebo ho prilepit za hrany ramu na pasiv, nebo ho prilepit stranou ramu na teleso chladice procesoru (to je ale trochu neprakticky). Jak vidis, tak rad lepim :lol:
ok. vyzkouším to 8) . mám totiž trošku problémy se stabilitou na fsb 147 a je to buď chipset nebo paměť (vzhledem k hlášce o špatně nastaveném systémovém čase bych sázel na ten chipset....). jsem zvědav, jak to dopadne ??? . dám vědět (nebo možná už nebudu mít jak :o )
No vidíte. Ja mám na mojej ECS K7S5A modifikáciu na násobič a môj Tbred 1700+ A0 beží na 12x147=1764MHz s napätím 1.7V, reálne iba 1,66V. Bežal aj na 1800MHz, ale iba kým nedosiahol 38°C, potom zmrzne. Modifikáciu chladiča mám spravenú ale vyskúšam tam dať ešte ten vetrák. Inak čo sa týka FSB:150 ide bezproblémov, ale nepoužívam ju kvôli níykemu taktu PCI/AGP. 166MHz nebootuje na žiadnej K7S5A, je to chyba biosu, ale softwarovo ide zmeniť, bohužial nemám PC333 pamäte, ale iba PC266 (Apacer 256MB, CL2), ale keď som mal doma požičanú PC333 512MB, tak išlo 166MHz bez problémov, treba však nabootovať na 150MHz a prepnúť vo windowse na 166MHz a ide to. Treba mať však asi aj trochu šťastie na konkrétny kus dosky, niektoré nejdu stabilne ani na 133MHz. A ozaj, napätie CPU som zvýšil pekne ceruzkou. Potrebný mostík som oblepil lepiacou páskou a zostal mi iba štvorček, ktorý som vymaľoval a ide to.
Můžeš napsat, kde se dá najít návod na modifikaci této desky pro zmněnu násobiče?Citace:
Původně odeslal loque
tak to vypadá , že mi ty problémy dělá spíš ta paměť....zkusím ubrat na časování...uvidíme
Tú modifikáciu som našiel na www.ocworkbench.com teraz ale s pamäti neviem povedať, že kde presne. Skús zadať do google k7s5a multiplier mod lebo niečo podobné.
Jak to to doma slape? Mas neco podobnyho jako ja, ala ja se neodvazuju nad pretaktovanim ani premyslet neb se mi to stale moc hrejeCitace:
Původně odeslal Petr75
CPU asi 48 - 51 stupnu. Je to normalni?
Ty jojo,co???No,hold zivot je nevyzpitatelnej ;D ;DCitace:
Původně odeslal *VIPER*
Šlape to dobře. Teplotu jsem mněl zatím nejvíc 47°C. Tento procesor hřeje méně než můj předchozí Duron 1GHz. Chladič Titan TTC-D5TB, case minitower - zdroj asi 3 cm od chladiče.Citace:
Původně odeslal patka
dporučuju chladič ColerMaster CP5-7JD1B-0L - za ty peníze tišší a zároveň výkonější neseženeš. myslím že o něm psali i na www.pretaktovani.cz