Moj favorit jje urcite znacka GIGAmaster uz nie jedno sa mi rozbilo v mechanike
Napiste vase nazory ;D
Printable View
Moj favorit jje urcite znacka GIGAmaster uz nie jedno sa mi rozbilo v mechanike
Napiste vase nazory ;D
Mam zle skusensti s GIGAmaster 12x pocket CD-RW. Kupil som dva, ale boli iba na 5-10 pouziti... 90Sk v <|> :evil:
Tiez nemam dobre skusenosti z davnejsich cias s CDckami od Bell Technologies...
Uplne suhlasim gigamaster su sroti a trochu nanic su aj Proformance
Jednoznačně Gigamaster.
Vypálené mp3 mi autorádio čte tak první měsíc a pak konec. :evil:
Asi jim moc vadí UV.
presne tak Gigous, fatal shit co som mal v rukach :roll: ;DCitace:
Původně odeslal šaman
aj s DVD je to VELMI blede
CD RW 10x gigamaster mi napalovalo po 4mazaniach uz len 4x a na Dysane to ide po 20mazaniach stale cdrw 10x takze gigous sa nezda, shit ako sa patri :wink:
Takže nejhorší placky?
DVD - datawrite (červené - AN31, AN32, Interaxia), Multidisc (Eximpo, ale barvivo Interaxia), Gigamaster (AN31, AN32, Interaxia, Daxon), Princo. (podle %podílu zmetků po určitém čase > 3 měsíce).
CD - postech (modré Acery), gigastorage (btc), princo, gigamaster libovolného výrobce, multidisc 16x a pomalejší, atd. Těch jsem naštěstí neměl moc, pro sebe jsem vždy používal lepší třídu, těch pár korun za placku se mi vyplatilo, teda až na jednu výjimku - tristní zkušenosti mám i s médii MITSUI TOATSU, :-( svého času se tato média označovala jako "top kvalita", byla drahá jako prase, ale většinou po třech letech zůstala zčásti nebo zcela nečitelná, jiná média (TY, TDK vlastní výroby, Verbatim DL+) z té doby (96-00) drží.
Z médií, která jsem vyhazoval byla všechna mimo postech a gigastore ftalocyaninová (žlutozelená), je to trochu zarážející, protože toto barvivo mělo být kvalitnější a déle vydržet.
A co se týče současnosti, tak DVD používám Ricoh, TY, TDK a MCC (verbatim), někdy i Ritek, Sony, Fuji a CMC. CD jen MCC (Verbatim DL+), Tayio Yuden.
50 CD pos.ranych v rade, jedine GIGAMASTER :lol:
MŮŮŮŮLTIDISC!!!!!!!! :D
Jestli tu někdo napíše, že tyhle média jsou jeho oblíbený, tak si ho najdu a vlastnoručně zabiju ;D >:}
Přišel jsem cca. o 60 těhlech smějdskej disků a omluva či výměna/vrácení peněz od výrobce nestačí. Prostě Multidisc nikdy víc.
Chtělo by to přidat anketu ne? :wink:
Sorry ale ankety zatial neviem robit ale ked budem moct tak spravim a piste
nazory a mozme zacat aj najlepsie CD/DVD media nech je to zaujimavejsie :idea:
a podla mna z mojej skusenosti je dobre IMATION alebo VERBATIM to su best
ANketu muze udelat jenom moderator/admin....
Spiste niekto tych "kandidatov" a ja vam to hlasovanie sem kludne zavesim (ovsem ak to ma mat nejaky zmysel, tak si musite vybrat medzi kategoriou "najhorsie" a "najlepsie" medium - obe naraz v jednej ankete by nebolo to prave orechove)... :wink:
Gigamaster cd-rw uz si taky vickrat nekoupim. Dalsi dost spatny zkusenosti s Princo, Emtec (kdysi jsem BASF povazoval za solidni znacku, lec doba/kvalita se zmenila), Multidisc, Memorex,...
Z tradicnich vyrobcu mi zustala duvera ve Verbatim a Imation.
Ovsem musim pochvalit Platinum - zatim cca 300/4 = dobre/spatne (netvrdim, ze ty 4 byla chyba medii). Dale se mi libi Dysan.
Dobre tak napiste niekto tie najhorsie značky alebo este pockajme kym sa to zaplni a potom dame anketu zatial len nazory ja navrhujem cakanie :idea:Citace:
Původně odeslal sisi
presne jak rika pindourecek, osobne, MULTIDISC total, total SHIT! ruplo mi v mechanice, sloupava se ta reflexni vrstva, to CD se nejak droli, je to totalne na prd.. jsem to strcil do prehravace a po okrajich se zacla treba odlupovat ta vrstva s potistkem... kdo to ma cistit!!
Naprostej souhlas. Půlka jich nejde hned po vypálení, druhá do týdne. :-(Citace:
Původně odeslal peta303
Nerikam, ze to nejsou dobry media, ale kupoval sem jich 5 ze spindlu a ja vul se nepodival, ze maj jiz z vyroby takove trocho osuntene povrch. 3% disku necitelny, to by nevadilo, moje LG to precetlo a nebyly pro me. Az ne to, ze u toho, pro koho byly, to uz necetlo :-(Citace:
Původně odeslal Buddha
DA BEST: Werbatin, libi se mi i TDK a SONY - 100% citelnost povrchu.
Tak total shit byly některé Multidiscy a pak samozřejmě CD-R Imation (DVD Imation nestojí taky za moc, kdo tvrdí opak, žije v nevědomosti :lol: )
Gigamasteru se klidně zastanu, neměl jsem s ním nikdy problémy - používám právě zmiňované mini CD-RW - před cca 3 lety jsem jich koupil asi deset a fungují všechny, no problemo. DVD-R to samé (ale ty už nepoužívám).
Da best média TY (vlastně cokoliv), některá TDKáčka a Maxelly (typicky RWčka jsou hodně dobrý). Verbatim poslední dobou taky v pohodě, ale na ty 3 se v mých očích teprve dotahuje.
Pro mě je total shit vše, na čem je napsáno MULTIDICS = MULTISHIT. >:}
ano taky jsem naletěl na nízkou cenu a funci rychlého zápisu ...Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
nakonec se z toho vyklubala rychlost nízká a výdrž dan na placce 2 měsíce :evil: Nechápu jak to může někdo kupovat ???
S Werbatimama a Gigamástry mám zatím nejlepší zkušenosti :idea:
Cau vsichni.
Pokud to stale jeste nechapete, tak tady je k tem Gigasmejdum vysvetleni:
Pred nejakym casem vymysleli chytre USA hlavy ze budou delat Video - DVD, ktere po urcite dobe po otevreni, tusim ze tam bylo 5 dnu, prestanou byt cteni ewejlejBL. Jelikoz se tato nadcasova praktika mimoevropana nechytla, tak premysleli az vymysleli. Jiz vyrobene media proste dali do obehu, a nejak zapomeli pripsat ze maji takovouto skWelou americkou vlastnost... A jelikoz jim stale zbyvalo dost kase, tak ji trochu upravili a tak se k nekterym vyvolenym (jako ke me) dostali i CDR nebo CDRW od tohoto svetoveho vyrobce... :wink:
Jinak ja mam asi z principu rad Imationy (audio) a Dysany (data).
Spatnych cca 0,7%.
Ja som teraz začal kupovat DVD Dysan 8x a Xidex 8x a uplna spokojnost. Z poslednych 300 kusov ani jedno zle :D
K tým zlým by som zaradil mirror, lead data.
Co se me tyce, tak CD mam nejlepsi skusenosti s Verbatim (Data life plus) a taky s Tayo Yuden (schodou okolnosti sem mel naky taky s potiskem Verbatim :-))
a nejhorsi zkusenosti s Imationy a jeste o neco horsi mi prisly taky naky 16tirychlostni TDK, ke kerejm sem se kdysi dostal. - K tem imationum- jeste sem u sebehorsich neznackovejch blanku narozdil od tehle smejdu nevidel, ze by meli od vyroby zalitej bordel (cerny smeti) nekde mezi polykarbonatem a odraznou vrstvou.. (a to zdaleka ne jen u 1 kusu) v to samozrejme nepocitam mizernou kvalitu okolo tech smeti...
GIGAMASTER= Master shit
PRINCO = --II--
Raz sa mi všetky data na jednom Princo zmenili na jeden nečitatelný audio súbor skoro ma vystrelo :evil: ale potom som to zobral z nadhladu čo už :roll: ale v poslednej dobe je best shit rozhodne GIGAMASTER hlavne DVD RW :!: :mweheh: :lol:
sohlasim s jakubom ze gigamster su shity a princo su tiez shity :evil:Citace:
Původně odeslal jakub08081988
Hmmm, zajimava diskuze, o TY jsem v zivote neslysel ^^
Z vlastni zkusenosti se mi osvedcily TDK, Verbatimy (Datalife+) a Imationy, naopak cestne hnusne misto patri Multidiscum (necekane :)).
Nahodou Tayio Yudeny jsou perfektní média, zajdi na www.emgeton.cz do jejich eshopu, tam něco málo najdeš :idea:Citace:
Původně odeslal WereWiking
Multidisky jsou v pohode, koupil sem si 50 kusu. (asi pred rokem a pul) z toho neslo jich asi 30 hned po vypaleni, ale ty co sly po vypaleni jsou zatim v pohode. A TO VYPLATÍ ;D
co nesnasim jsou blanky at uz je to firma jaka chce,jinak kupuju verbataim datalife[slim]+ & verbataim crystal super azo jewel[slim],jinak kupuju jeste tdk [slim] obcas gigamaster normal [slim]
a já jsem si říkal, cože jsou to ty emgetony zač... tuhle jsem koupil 25 ks po 5kč jen tak ze zvědavosti, tak uvidíme... ale co jsem viděl tak jsou 2 druhy: jedny komplet fialovomodré s nápisem AZUL a další bez nápisu, ale s takovým obrazcem uprostřed...
jinak co mám multidisky, tak cca po dvou letech jich je tak 1/3 v háji, ale kam se to hrabe na acery... těžkých 90% pryč...
No takze :
NajHORSIE CD: posledna som mal Verbatim DataLife 48× , take biele a pokazilo 5 z 10. Palil len audio a veza ich brala, ale necitala a nacitaval sa assi 5 minut. hned nato som dal memorex, a v pohodicke. no a s gigamaster mam tiez zle skusenosti.
DVD
jednoznacne mirror. pootm z dvdrw je to verbatim , total shit . zase sa mi osvedcil dvdrw memorex (100% spokojnost)
toť vše
Mam velmi podobnou zkusenost, take s Verbatim Datalife 48x, v mem pripade baleni slim po 20 ks a presne kazde sude bylo spatne.Citace:
Původně odeslal Hezo
U DVD na moji LiteOn 812 Verbatim 4 DVD+RW pracuji dobre. U DVD+R 8xjsem u Verbatimu zaznamenal kolisajici kvalitu. Ted pouzivam DVD+R Memorex a vysledky na LiteOnu jsou lepsi nez u Verbatimu.
Myslim ale, ze media by se mela hodnotit vyhradne ve spojeni s mechanikou na ktere jsou vypalovana. Rikat o necem ze to je naprosty shit je zavadejici.
Takze u mna naj cd co sa daju zohnat su Verbatim DL+ a Crystal AZO. Uplne najlepsie media vsetkych dob boli u mna zlate KODAKy. Fantasticka citatelnost po 6-7 rokoch, ziaden problem s nimi.
DVD media pouzivam uz len Verbatim, TDK a sem tam nejake Traxdata 8x (aj ked u nich sla kvalita oproti 4x mediam doooost dole)
Zaujimalo by ma, kolko ludi tu si na ne spomenie, pretoze mam dojem, ze vacsina vtedy este ani neveda zapnut PC. :wink:Citace:
Původně odeslal Ogrediablo
Ale aj podla mna su to NAJ CD-R media vsetkych cias.
Nieco na tom bude :lol:
Pred mesiacom som nasiel v jednom nemenovanom zastrcenom bazari v Kosiciach poslednych 7 ks zlatych kodacikov, 2 som si uz napalil, zbytok ochranujem. A este mam asi 20ks gold+silver kodakov 8-)
Som proste skrecok :oops:
Tie su super a potom este stare Imation so zelenym obalom (s napisom 1x-4x compatible a este starsie bez neho :-) ) A este Verbatim DatLife Plus 1x-12x Metal AZO. Naopak nejaky iny starsi Verbatim DataLife Plus je dobry shit.Citace:
Tie zelene Imationy mam doma este 2ks, media su na povrchu zlate, zo spodu zelene, vysli ma 1ks na 250 Sk :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
A samozrejme stale supercitatelne.
To byly TDK se zlatou odrazovou vrstvou - výborné byly i pozdější TDK se stříbrnou odrazkou, později (tmavší a pestřejší obal) v Imationech byly Tayio Yuden (4x, 8x), potom ovšem znenadání zpět na 4x a CMC (což byl tehdy shit). Jinak k těm světle zeleným obalům - ve fialových byly 63', bohužel jsem žádné neměl nikdy v ruce.Citace:
Dobré byly i tehdejší Verbatimky, naopak vyložené šmejdy jsou (tehdy opěvované) Mitsui.
U me jednoznacne vede Imation jak CD tak DVD, mam tu nejaky ktere stale pouzivam protoze na nich mam stare ovladace jsou zlaty na povrchu a zespoda zeleny a zadny 2x -.... to se jeste palilo jednorychlostne :-) a z te doby tu mam taky RICOH taky zlaty a zeleny a taky je stale citelny. Jo Mitsumka to byla palirna!!!
Zlate Kodaky mam napalenych asi 50 CD a ani jedno najmensi problem a priemerny vek tychto CD je myslim 7 rokov. Nic lepsie som odvtedy nemal moznost palit. 8-) :arrow: :-)
Je to smutné, že kvalitní věci končí a nastupuje laciný lowend (naštěstí v oblasti médií to není zdaleka tak špatné jako mezi mechanikami, naopak, skoro bych řekl, že co vymizelo několik nejpodřadnějších výrobců, kvalita těch lepších a nejlepších se víceméně ustálila (MCC, TY, TDK, Ritek/Ricoh, CMC, Prodisc, SONY, Fuji a kupodivu MBI)). Snad jsem na nic nezapomněl (vlastně ano, otřít se o Mitsui - drahé a opěvované, ale kvalita ze zpětného pohledu dost pokulhává).
Co mám zkušenosti s CD-R "low-endama" tak:
uspokojivé: GigaMaster - ze 100ks vyhozeny 2, Emgeton (modré) - z 50ks vyhozeny 3
úplně na <|>: EMTEC (BASF se musí obracet v hrobě) z 50ks spindlu vyhozeno 15, poté co jsem zjistil, že se dají pálit jedině na 4x (a moc u toho nedejchat)
Zkoušeno na RICOH MP5240 (FW 1.19)
Gigamaster, Emgeton, Multidisc - ODPAD
Na opačné straně barikády stojí tradičně kvalitní Verbatimky, poslední dobou se mi líbí i TDK... A občas má dobrej kousek i Imation, ale těm ještě pořád nevěřím :?
Gigamaster, Datawrite, Emgeton = SHIT
Multidisc - nejhorsi, co jsem kdy mel...jak CD, tak DVD
ProFormance - dost mi jich odeslo (CD)
s GigaMasterama jsem nikdy problemy nemel, naopak me v posledni dobe zklamaly Verbatim DVD-R.
TDK byly vzdy jistota, s Imation jsem nemel potize.
TY jsou suverenne nejlepsi.
Osobne u CDcek povazuju za nejhorsi svinstvo Multidisc (po par mesicich prestavalo byt citelne, pak se z nej zacala sloupavat vrchni vrstva), dal Princo, Memorex......Imation moc nemusim, ale nebylo to s nima tak hrozny....kdyz muzu, pouzivam Verbatim (obvykle Super AZO Crystal), jen vyjimecne TDK. U DVDcek zatim zustavam u DVD-Rek od Sony, mam je vcelku levne pres bratra. Jinak taky Verbatim, i kdyz tech mam ve vetsim mnozstvi jen DLka....
Co sa tyka cd-r tak TDK ale po kuknuti je vyrobca Tayo Yuden , z 100ks 1 zle , inac , Imation , Verbatim AZO , Memorex a cd-rw 4x-10x Verbatim parada.
Zle Black Memorex z 50ks tipujem ze mi odidu vsetky :( CDRW 12x Memorex napalis neprecitas :(
Z dvd-r samozrejme 4x princo , ale mam na nich zalohu uz 2rok a zatial drzi. Z tych ok Imation 8x vyrobca Fuji , palim dodnes na ne , Verbatim 8x , Memorex 8x.
A dvd-rw mam len 2ks a to 4x Verbatim zatial idu ako maju a data na nich prenesene su aj citatelne. Napalovacka vid popis.
Apropo tie cd som palil na LG CDRW.
jako nejlepší dvd bych označil sony 8x ve spindlu po 25 - da se na ne palit i 16x a kvalita super
jinak mam dobry skusenosti s giamastrama- cca 400 vypalenejch,uz je mam 2 roky a citelnost v poho,akorat si nerozumely s njakejma palirnama pri vypalovani,datawrite-sice hnusne cerveny ale skvela vydrz citelnost kompatibilita cca 200vypalenych,zatim je mam 2 roky a v oho
jinak jako nejhorsi bych oznacil Imation-necitelnost,nekomparibilita a novy emgetony-v pulce paleni smrt,ty cca rok-2 stary byly v pohode
ted palim na gigamastry a na notasi na sony-nerozumi si s gigamastrama
medzi zle by som jednoznacne zaradil vitaza tejto ankety:
Gigamaster :p
potom k tomu pridam Performance (Audio nie a nie pracitat, data v pohode)
k tym dobrym a overenym:
-Verbatim (dal by som prve miesto, mam uz cez dva roky jedno CD-RW 8-10x (vzdy som nan palil 12x) a stale super kvalita zapis/citanie, CD-R tiez len pozitovne hlasy )
-Dysan
-Traxdata
-Imation
To vsetko sa tyka len CD medii, co sa DVD medii tyka, tak DVD palicku som si zadovazil len pred kratkym casom, takze mam odksusane len Verbatim DVD+RW 4x :) a ProFormance DVD-R. Obe su nanajvys super. Ine znacky (zatial) neodskusane.
S tím optimismem bych šetřil. Jednomu takovému člověku (filmofilovi) jsem takhle obnovoval data z plné skříně (směska gigamastery, multidiscy, datawrity) a úspěšnost nebyla 100%, přestože byla k dispozici Tohiba 1712, 1802 a LG 4082 a 4120.Citace:
Původně odeslal roverider
K tomu nerozumění si Gigamasteru s některými NTB mechanikami, u mě je to to samý, jakmile dám do notesu CD Gigamaster, tak začne šíleně chroustat a nadávat, zatímco jakmile tam vrznu verbatimku, jedno jestli CD nebo DVD, tak jede krásně v pohodě :D
V posledni dobe pouzivam jen Taiyo Yudeny (CD i DVD), ktere si dlouhodobe drzi skvelou kvalitu a nemam s nimi problemy.
Pekny clanek o kvalite medii: http://www.cdr.cz/a/16567/5
Musim povedat ze Gigamaster su najvecsi shit co som kedy palil ani NEC 3520 si snimi nevedel poradit sice sa tvaria ako TY G02 ale isto su to fake media strasnej kvality nekupovat v ziadnom pripade!!!Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Musim povedat ze Gigamaster su najvecsi shit co som kedy palil ani NEC 3520 si snimi nevedel poradit sice sa tvaria ako TY G02 ale isto su to fake media strasnej kvality nekupovat v ziadnom pripade!!!Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Jednoznačne hlas pre TY.Vypáleních do 150kusov,ani jedno zle.Momentálne hľadám lacnejšiu alternatívu za TY.
Skúšal som vychvalované Intenso -MBI.Stratovosť 20%-tam bude problém asi v kompatibilite s LG4082.Idem kúpiť NECa,potom sa uvidí.
Ritek-zlá skúsenosť,nevydržia ani 2roky.Niektoré sú už nečitateľné.
Traxdata-zatiaľ idú,ale je to Ritek,takže...Kúpil tu niekto klasiky Traxdaty 4x-Ricoh?Alebo tie sa sem nevozili?
Ja bych levnejsi alternativu ani nehledal. Radsi si priplatim a muzu si byt jisty spolehlivosti, nez abych pak obnovoval a znova shanel data (neni to vubec prijemny...)Citace:
Původně odeslal Patrik00
Špatné zkušenosti s:
Multidisk
Gigamaster
Pringo
Dobré zkušenosti s :
Plextor
Emtec
Nejlepší CD:
Imation CD-R 1x a 1x-4x (7 let staré a stále čitené)
Verbatim metal azo (8 let a stále svěží)
TDK Reflex Metallic (6-7 let?-vypálený Test drive 5)
Šmejd CD:
Bell CD-RW Platinum 74-po asi 10 přepisech data nečitelná hned po vypálení, měl jsem 2 shodné kusy koupeny zarás. Jedno cd max. 2x a druhé 4x přepis
jednoznacne EMTEC..vypalil som si 4 a setky sa pri citani na 70% podrbu...a to nie som jediny komu takto odisli v tristvrte..cize ak nexcete palit viac ako 400MB kludne pouzite EMTEC..ale..vazne len na nepotrebne data
Ja som na emtec dlho napaloval a ani raz sa mi nestalo ze by nepresli do konca. Akurat jedno audio CD uz je tak trosku zle citatelne. CD este pouzivam Verbatim DataLifePlus. Inak DVD som palil som na memorex, zatial ziadny problem po roku, ARITA tiez no problem a su este stale citelne a teraz posledne palim na TY co predavaju v DISKUSe po 100ks a zatial sa tiez drzia :-) Jedine CD ktore mi odisli pri paleni boli gigamaster a platinum.Citace:
Původně odeslal JIV
Dalsi aktualni clanek na CDR k veci: http://www.cdr.cz/a/16659
Nejhorsi CD-R, co jsem kdy koupil, bylo Princo. Z 10-ti kusu uz po peti letech nejde precist ani jedno. Vetsina jich odesla do dvou let.
Kvuli velmi kvalitnim mediim znacky MULTIDISK jsem prisel o dulezita data, ktera jsem potreboval pro aktualizaci webu klienta. Puvodni data jsem po predani vypalil na CD-R - tenkrat sem mel 50ks techto multidisku. Ovsem klient neprovadel zalohy, sesypal se mu na serveru disk a potreboval puvodni webovy system nahodit zpet..
Sahl jsem tedy pro ono CD a zjistil jsem, ze od vnejsich okraju smerem dovnitr se kompletne rozpada --> v mechanice po roztoceni a delsim pusobeni to jiste umi udelat peknej bordel.
CD nejde ani nacist v zadne mechanice. Takze diky "kvalite" a prevazne i vlastni blbosti ;) nekdy muze i obycejny CDcko znamenat velky problemy... :-/
multidisk
nekolik oloupanych v changeru v aute (rozebrat vycistit, kartackem, neskutecna piplacka, ta reflexni vrstva vubec nesla dolu, grrr)... ale i par "deravejch" basfek a necitelnejch verbatimek... vse jen cd... od te doby uz leta kupuju jen tayo-yuden (treba plextor :) ) dvd zatim v pohode...
dobra zkusenost - verbatim
spatna zkusenost - emgeton,mechanika mi je nechtela nejak pobirat
Media napalovane na CD-RW LiteOn 24/10/40 a DVD-RW LG 4163B.
CD-R:
Vyskusane: rozne noname, Verbatim, Imation, Kodak, Traxdata, Memorex, Platinum (= oem Memorex), eProformance.
Jedine neznicene a bez vyrobnych zmetkov: Memorex a Platinum (napalenych cca 200, mozno o nieco viac)
Neznicene, no nejaki vyrobni zmetkovia ale aj ti citatelni (dodnes): Kodak (cervena ciara pod logom trcala pol milimetra nad povrch media, no neodlupila sa dodnes, media citatelne) (napalenych cca 100)
ePproformance: Napalovanim neznicene tusim ziadne, no ked na tie media pozriem teraz, po par rokoch, tak su vsetky take krasne zozltnute od okrajov... Pekne pomalicky si svine oxiduju. Precitat som ich zatial neskusal.
Traxdata a rozne noname nemozem komentovat, lebo mam len kusovky, takze ziadna vypovedacia hodnota. Traxdata zatial vsetky (3) OK.
Verbatim, Imation: Moj osobny nazor = shit. Velka firma/znacka, rozni vyrobcovia, nikdy dopredu neviete, co kupite. Verbatimov mam malo, no prve kusy sa nehorazne olupovali, metalAZO uz boli dobre. Imationy boli shity odkedy som ich vyskusal (srali sa pri paleni aj po case) a moje okolie (kamarati) s nimi tiez registrovalo (a registruje dodnes) problemy.
Dostalo sa mi pod ruky aj par Gigamesterov od HaDeSa, ktore boli samozrejme miestami necitatelne.
CD-RW:
Shit: Intenso, Memorex.
Kvalita (dodnes fungujuce vsetky zakupene): Verbatim.
DVD+-R:
Memorex, ine som zatial nekupoval a neregistrujem ZIADNE znicene (cca 50 kusov). Vcera som si testoval moje prve DVD napalene Mymakom pred dvoma rokmi na Plextore, bez problemov citatelne + mnou napalene prve DVD pred nieco vyse rokom - tiez bez problemov citatelne.
DVD+-RW:
Zatial mam len Verbatim (cca 6 kusov) a nezaznamenane ziadne problemy.
Kamos ma jeden kus Memorex (zvysne Verbatim), raz som ho (Memorex) mal necitatelne v mojej LG 4163B po napaleni Pioneerom 107 (tusim), po blanknuti a opatovnom napaleni aj u mna aj na tom Pioneerovi citatelne.
DVD-RAM:
Zatial 2 kusy obojstrannych Panasonic 2-5x, problemy nezaznamenane.
Není Verbatim jako Verbatim - DL+ od MCC jsou bezproblémové (až na korodující a loupající se várky v letech 1999-2000), DL od různých výrobců záleželo na právě koupených plackách a tak se vyskytovalo leccos.Citace:
Původně odeslal PiT
Abych nebyl úplně mimo, tak poupravené poznatky (jsme opět o rok starší)...
S CD dobré zkušenosti s MCC, TY, Ritek (až na dvě vadné série), novějšími CMC, MBI, novými Prodisc a starými 74' (modré-stříbrné a zelené-zlaté) TDK. Neutrální s Kodaky - špatné nejsou, ale Verbatimky vydržely víc. Špatné s Mitsui (především s těmi novějšími - loupání, lokální nečitelnosti na netknutých médiích), potom s různými nonamy (MD před nástupem 32x od Eximpa, Postech (modré Acery blahé paměti), Princo (klenoty typu BTC, Fullmark), OEM pod Gigamastery, apod.
S CD-RW mám dobré zkušenosti s obligátními Verbatimkami, ale i s Riteky, CMC a pak něčím, co bylo jako Platinum 4x - mají za sebou dost a ještě skoro všechny drží.
Co se DVD týče, osvědčily se především a jednoznačně +R Ricohy a MBI, + i -R MCC, CMC, Ritek, -R Fujifilm. Ne zcela se osvědčily TDK, Samsung (OEM Optodisc) a SONY - u všech se vyskytly výrobní zmetky, navíc i vady v barvivu. Ruce pryč potom od Gigamasterů, Datawritů, Multidisců, Gigatainů a ostatně všeho, na čem se podílela Interaxia, Anwel (AN31/AN32) a padělatelé různých výrobců - padělají se TY, MCC, TDK, Ricoh, Ritek i Fuji - tím spíš, že Verbatimku 16x koupíte jako koncák v Plzni za 10 korun včetně daně (1, slovy jeden, kus).
+RW - Doporučil bych Ricoh, u Verbatimek mám třetinovou úmrtnost a nemají toho moc za sebou (zdaleka ne tolik, co ty Ricohy). -RW ani -RAM zatím nepoužívám.