Cau lidi, nevim kam tohle tema zaradit, tak to zkusim sem :wink: Jenom me nekamenujte. Hele co povazujete za nejlepsi AV? Ja mam AVASTa, zatim spokojenost, ale otec chce neco koupit, tak abysme si nenabehli s tim avastem. Dikez Zdar
Printable View
Cau lidi, nevim kam tohle tema zaradit, tak to zkusim sem :wink: Jenom me nekamenujte. Hele co povazujete za nejlepsi AV? Ja mam AVASTa, zatim spokojenost, ale otec chce neco koupit, tak abysme si nenabehli s tim avastem. Dikez Zdar
Tak ja osobně používam Norton antivirus a nestěžuji si, poradil bych ti toho Nortona nebo český AVG. :lol:
Používám taky Norton Antivirus (v. 2002) a naprostá spokojenost... Pokud je počítač již napaden NĚKTERÝM virem, tak Norton nejde nainstalovat, protože některý viry to poznaj a zatrhnou instalaci, pak se vyplatí třeba AVG 6.0, který v zahraničí není moc známý... (vyzkoušeno na jednom emailovém červíkovi... parchant jeden).
Dik vsem. Asi to nejak prokombinuju :wink:
NOD, NOD32
http://www.eset.sk/
Norton antivirus.... jakoukoli pritomnost viru ihned hlasi :-D :-D
AVG6.0 Perfektní....
Má š tít s možností heuristiky, kontrola emailů, spouštění podle kalendáře, aktualizace z inetu, hlavně UMÍ léčit.
Není to sice na 100% léčení, ale v 95% případů se léčení povede.
Jsem s tím naprosto spokojen.
NOD 32 - ale kupeny ! :wink:
Kdyz budes pouzivat Nortona nepotrebujes lecit ;DCitace:
Původně odeslal HiGhLaNdEr
Píšu, že má štít. Tim se rozumí, že to ten vir najde dřív než se zpustí. Ale asi neni od věci, když už to něco zavirovanýho např na disketě najde, že to umí vyléčit. Nebo NE ?
Ukažte mi jinej antivir, kterej umí vyléčit napadenej soubor...
Třeba Norton Antivirus... Je ale pravda, že internetový červy rovnou maže 8-)Citace:
Původně odeslal HiGhLaNdEr
Sice je maze, ale taky v nich neni co lecit 8) a s klasickym souborovym virem jsem se setkal naposled tak pred 3 lety
avg
To by byla největší kravina, kterou bys udělal. Kombinace několika antivirů je první důvod ke kolapsu počítače. Ber Nortona nebo kasperskeho.Citace:
Původně odeslal Dr.Diesel
AVG je pjenky shit, vira najde, ale ze by ho odstanil, to ne, nabidne smazat polovinu exacu na kompu, Kaspersky Antiviral Toolkit Pro je naprosta spicka, najde a vyleci.
Obavam se, ze vsechny zklamu, totiz McAfee VirusScan (ja osobne pouzivam (6.02) je naprosto bezkonkurencni, jak za me i hovori i testy, ve kterych tenhle antivir porazi zbytek :-)
Takze sem vlastne tam kde sem byl ;D Asi budem podporovat ceskej SW s AVG... Ted sem tim projel otcuv notebok a ... I-Worm/Bugbear swine :?
Hele ale kdyz je ten komp nahodou napadenej, nenatahne to aktualizaci... Prej je ten soubor poskozenej... Tak sem to stahnul na jinej komp GetRightem a skopcil. Pak aktualizace Z Adresare a objevil sem toho Bugbeara... Takze asi tak ;D Zdar
To je freeware, nebo krek?? :-)Citace:
Původně odeslal Optimus
McAfee VirusScan nepouzivam odkedy som ho mal na 486ke (samozrejme najnovsiu verziu) a pritom som mal cely disk zavireny tusim One Halfom...
AVG pouzivam uz 4 roky a naprosta spokojenost,ale norton antivirus je taky dobrej.Nejhorsi zkusenosti mam s Avastem-nejde poradne odinstalovat a zasekava pocitace
Registered full version 8) (jen ne na me ;D ) Proste neni nad korporatni edice :-)Citace:
Původně odeslal Rado
2Rainbow: njn, to se stane kdyz clovek nema aktualizace, treba takova nimda je moc prima (cca pred 6mesici) si s ni norton ani avg neumeli poradit a o jiz napadenych pc ani nemluve.
mam nortona a je rozhodne lepsi nez AVG, lepsi je jeste urcite kaspersky, ale mam nortona se vsim vsudy, taky oproti avgcku upozorni na skripty na webu........ :wink:
Mam Kaspersky AV a jsem s nim spokojenej,jen me mrzi,ze nemuzu vybrat jen jeden urcity adresar,treba TEMP a zkontrolovat ho,ale treba to umi jina verze,priznam se,ze pouzivam TRIAL. :oops:
NOD 32
myslim, ze toto:
http://www.eset.sk/news/awards.htm
hovori za vsetko
aktualizacie aspon 2x do tyzdna a maju 90 kB, na rozdiel od takeho AVG, kde su min. 300 kB aktualizacie tak 2x do mesiaca, castejsie su, len ked daco poseru, vid situaciu pred cca 2 tyzdnami
No ja pouzivam Kaspersky AV ... dle me the best ... do AVG bych nesel i kdyz mozna za ty prachy ... co sem ho mel tak nic moc ... vim o pripadech kdy borecek mel aktualni verzi AVG a comp byl stejne zavirovanej 8)
Jo, jenze aktualizovany to bylo asi uz, kdyz to bylo zavirovany, ne? Navic rada viru, kdyz uz naleze do systemu, tak se musi odstranit special utilitkou. Nebo je tady nejaky AV, ktery odstrani BugBear i z registru? Vsechny AV jsou zavisle na aktualnosti vir.DB, heuristiky se moc nechytaj na cervy.Citace:
Původně odeslal Happy
ohledne nortona : strasny shit, komp zavirovany nakym wormem a norton si toho ani nevsiml, vsiml jsem si jen ze se pri startu spousti naky *.pif a podezrely exac, avg to odhalilo pri prvnim resetu pc.
za druhe. na pentiu 233mmx norton brzdi ne jen napriklad nacitani adresare, coz by se dalo pochopit, ale i bezna prace je pouhym okem dosti znatelne postrehnutelna. kontrola pred spustenim exace o cca 200k mu trva asi tak 1 sekundu. avg nebrzdi temer vubec. nevim zda-li je to tim ze nortonuv live protect je o tolik lepsi nez avg ale kazdopadne to brzdeni bylo neunosne.
night
McAffe je rozhodne nej, ted mam AVG, napadli me dva nejake i-wormy a ani jeden nedoakazal vylecit, spoustu aplikaci jsem musel smazat a nahrat znovu...nic moc, ale aspon neco...
Nak
já používám AVG 6.0 a spokojenost 8)
Cao není nad Kaspersky Anti-Virus používám ho 5 let a zatím ani jeden virus v combu!!!!!! 8) maj super informátory a každý den!!! update
Sam sem na starym compu pouzival AVG6. Rekl bych, ze je to fakt dobrej antivirus, ale mrknete sem http://www.virusbtn.com/vb100/archiv...ts.xml?avg.xml. Tam je AVG uplnej sit! :(
Na novej comp sem proto dal Norton...a vse v poho 8)
FAIL znamena, ze nedostal 100% Virus Bulletin? Hmm, to je teda duvod. AVG je dobry v tom, ze mapuje predevsim to, co se siri tady + worldwide. Ma dobrou podporu a cenu. Dal jsi na komp Norton.. a zaplatils ho?!Citace:
Původně odeslal DaShi
Nerikam, ze sem proti AVG (cena je treba mnohem priznivejsi nez u Nortona), ale to, ze Te neochrani 100pro je celkem dobrej duvod, ne? A to at ses tady nebo jinde na svete! Je sice pravda, ze tu viry nelitaj tak jak treba v USA, ale sou tu. A nemuzes vedet, kteryho zrovna chytnes.Citace:
Původně odeslal Harry
Je to tezky objektivne vybrat nejlepsi antivir, kazdy tu pise podle svych zkusenosti, samozrejme. Je s podivem, ze na nasem trhu funguje tolik antiviru, i kdyz cesti jsou jen dva. Grisoft je znamejsi a prubojnejsi, prestoze je drazsi, protoze Avast Home je free. Avast ma take mensi aktualizace. A presto mi nejak nesedl.
Je zarazejici, ze prestoze existuji obecne vlastnosti, ktere se daji sledovat (pocet odhalenych viru ve Virus Bulletin testu, rychlost skenovani, kvalita updatu, cena...), neni jasne, ktery je nejlepsi.
Osobne si myslim, ze neni spatne mit AV dva - pokud se jejich stity snesou. Jeden cesky a jeden zahranicni. Z tech druhych se da uvazovat o FSAV, AVP, NAV a ted koukam na www.viry.cz a ani NOD nevypada spatne. Takze koho si vyberete? ???
PS: Vyber neni jednoznacny zejmena pokud se zacnete ohlizet na cenu. A to se tady bavim jen o workstation verzich, o serverovych skenerech a sitovych moznostech AV toho moc nevim a v teto kategorii to muze byt zase jinak.
Norton Antivirus 2001 8)
Tak presne ten v testu AV, ktery je v Chipu cca 4/01 propadl.Citace:
Původně odeslal Bukyn
Jo tak to je možný 8) Já ho dostal k desce :wink: Jinak jsem používal AVG 6.0Citace:
Původně odeslal Harry
Norton 2003 - moj favorit
Pouzival sem dlouho Avasta 3, ted testuju RC Avasta 4 a musim rict ze zatim sem spokojen - nic s emi za tu dobu v komu neusadilo a to sem na pevny lince a taham hafo veci :)
Nadruhou stranu neumim pospudit jak ten antivir umi lecit protoze jsem to nastesti nemel moznost vyzkouset :wink:
Jo pro domaci pouziti je zdarma 8-)
:!: Jednoznačne NOD. Najlepsi antivir pod slnkom. :!:
jasne protoze je to slovensky..Citace:
Původně odeslal fifo
mel jsem ho na kompu asi 20 minut, pak pro svou user-friendly UI letel
ale je to jen subjektivni nazor, nepodlozeny, protoze nemam potrebu hledat lepsi avir, neklikam na prilohy, nemam OE a staci AVG+FSECURE, oboje legalne
Suhlasim. Mam vo verzii 3.5 gold a nic lepsie som doteraz nevidel.Citace:
Původně odeslal stealth
Podle mě je z těch "značkových" dobrý každý antivir, je to o cěně a nadstandardních funkcích, nebo o tom, jak zatěžuje komp, jak velké jsou aktualizační balíky (pro modemáře)....
Já používám třetím rokem Nortona, nyní ve verzi 2003 a jsme spokojen, nevím co je to vir v PC.
Jo, nemyslete si, že NAV 2002 a 2003 josu stejné, třebaže se tak tváří...
Norton Antivir 2003 Prof, který vypadá navenek jako 2002, ale kupodivu mi i přes tu proxinu chodí Live Update, což je snad první onlajn věc, která jde a jsem docela příjemně překvapen. A taky je ten Norton 2003 oblbnutelný v tom smyslu, že odvyklá roční expirační doba, po kterou všechny Nortony kromě Corporate Edition běhaly (pak se musela zaplatit další pálka, nebo v mém případě reinstalace PC) se dá při instalaci oblbnout tím, že si posuneš datum třeba na rook 2005 a i pak, když jej vrátíš nazpět na 2002, je ten program funkční do 2006, verze 2002 tak ojebat nešla, ale je fakt, že je to stažené z warezových stránek :-))
Ale špatný není ani MCAfee, Kaspersky, AVG, Avast atd....
ja nevim. Ja pouzivam AVG. Nekdo rika ze je to shit. Kdyz sem delal update pravidelne tak bezproblemu. Mozna taky na to nekdo nadava, protoze je to cesky.
S AVG jsem byl spokojen, ale u Nortona ocenuju to, ze se aktualizuje sam (u AVG mi to díky firewallu nešlo) a bez nasledneho restartu a taky se tam daji pohodlne naplanovat kontroly PC.
No, já osobně mám AVG 6.0 a spokojenost. Mám dojem, že antivir je člověk sám :-) Většinou ten problém, proč se PC nakazilo virem bývá mezi klávesnicí a židlí :-) viz. klikni si, 1000 $ zdarma atp. :-))
já nemam nic ale rozhoduju se mezi AVG6 a Norton Antivirus 2002
jasna paka ze norton 8)
Každej av co tady máte jsem používal měsíce. Navíc AntivirusPE který je zdarma.
- McAfee 6.02 - je úplně něco jiného než za dob 486.Vynikající detekce i léčba.Ale zatížení systému je moc vysoké (se zapnutou heuristikou).
- Norton AV - detekce výborná, léčení slabší,systém moc nezatěžuje ale je moc velkej a dělá bordel ve woknech.
- AVG - detekce nadprůměr,léčení nadprůměr,stabilní,trochu zatěžuje,neúplná odinstalace
- AVAST - detekce nadprůměr,léčení průměr,horší stabilita,vyšší zatížení,neúplná odinstalace
- NOD - detekce vynikající,léčení výborné,ztížení zanedbatelné,obrovská rychlost,nejlepší po softwarové stránce
- KAV - vynikající detekce i léčení,vyšší zatížení systému a nižší stabilita
Zatím jsem zůstal u F-Protu - super po všech stránkách, jen pomalejší než NOD, a AntiviruPE.
Při koupi bych dal určitě přednost AVG - oem za 300,- - není o čem diskutovat.Ostatní přes 1500,- a rozdíl neodpovídá ceně.V tom případě bych už kupoval NOD nebo F-Prot. FSAV je zbytečná kombinace dvou av.Antivirák nemá zpomalovat a komplikovat práci.Pak je to spíš virus než anti. ;D
ja ted pouzivam na obou PC Avast 4Home a sem spokojenej, je to zadarmu a mam to hlavne jako prevenci.
Jen by me zajimalo co myslis nizsi stabilitou???
tak jdu do toho 8)Citace:
Původně odeslal donnau
ja s nortonem nikdy problem nemel naopak avast a avg se mi neosvedcilCitace:
Původně odeslal chessman
a co vidim u nortona jako velky pluc je script blocking ;)
Stabilitou u Avastu i jinde myslim nepovolený operace a výtuh skenování / vůbec woken na totožnym systému (samozřejmě přetaktovanym).
Jinak jestli NAV 2003 je stejnej jako předchůdce tak zrovna na net je to trochu slabota.Ale má dobrý ovládání a marketing takže to co jiný av dělaj jako samozřejmost u nortona křičí jako něco extra (např.script blocking).A ostatní věci co neumí, o nich se samozřejmě mlčí.(např.to že polovinu skriptů nepozná) ;)
Na internet jen F-Prot,McAfee bez heuristiky a KAV (ten ale dává kapky systému).
;D Mně připadá jak na fotbale - jasná páka že norton - jasně, du do něj.
Aha tak to mam asi stesti, me jeste Avast nevytuh ani nehodil neplatnou operaci, ani Avast 32 ani nova 4ka :wink:Citace:
Původně odeslal chessman
Štěstí nemáš akorát nemáš přetaktováno. ;D Jinak avast4 ještě neznám ale chystám se na něj.Má bejt moooc dobrej.
mmch - testováno dlouhodobě na 2 pc s w98se.
mno, mozna jsem to mohl napsat jinak, nicmene je to podle vlastni zkusenosti.... ;)Citace:
Původně odeslal chessman
mel jsem AVG a po navsteve jedne stranky se mi rozsypal system po restartu byly prepsany registry a ie chodilo na nejakou divokou domaci stranku - myslim ze na starym foru sme to i resili + spamy aj.... :wink:
pekne jsem si s tim musel pohrat nez sem registry vycistil... a bylo to i v sys.... peknej bordel :evil:
dal jsem do kompu nortona (nebo mam napsat? - odinstaloval jsem program AVG a misto nej jsem nainstaloval Norton Antivirus : )
pote jsem schvalne vyzkousel znovu tu samou stranku (uz sem vedel kde co v registrech vycistit ;D a clovek je zvidavy tvor, že)
hodilo to hlasku o skriptu ten byl "skolen ranou na komoru" a bylo po ftakach ;)
takze asi tak :D
Takze ze své vlastní zkusenosti (vyplívajicí z uvedené i jiných neuvedených) a vzhledem k mému computeru mám nainstalovaný Norton Antivirus a jsem s ním spokojený.
No a ted jsou snad spokojení i ostatní ;) :oops: ;D
Nepadalo to ani kdyz sem mival Athlona 1200@1470. A zeleninu pretocenou mam.Citace:
Původně odeslal chessman
Testovano dlouhodobe na 1xW2k (athlon) a 1xW98SE(zelenina) a ted kratsi dobu 2xW2k (zelenina konecne dostala OS ;D )
Stabilita softu je diskutabilní věc.Stačí že při stejnym hw a nastavení - kolikrát instaluješ Windows, tolik různejch verzí máš ;D (teorii chaosu znáte?) Každej soft obsahuje programátorský chyby, někdy víc a někdy míň a žije si svym životem. Já nikoho nepřesvědčuju, jenom mě bezpečnost zajímá a trochu se jí zabývám.Když si porovnáte že NAV má asi 30mb a nod32 asi 3,5mb a nod je o dost lepší..... Avast4 má už taky jen 6mb oproti 3 s asi 12mb.Krom toho na skripty,koně,trojany a jinej malware jsou všechny av slabý.Takže na jeden skriptík zabere avg, na jinej nav - ale z bláta do louže.Ty co na tohle fungujou slušně jsem vypsal.Na netu se daj stáhnout pěkný sbírky virů-zkuste si to sami ;D Jak říká cimrman: Prosím,můžeme o tom diskutovat,vést spory.Ale to je asi tak vše co se s tím dá dělat.
Tak hodně štěstí,bude hůř.