Tak pozitri ji mam doma,takze postrehy budou tady!
Printable View
Tak pozitri ji mam doma,takze postrehy budou tady!
tak co ?
už je doma,
uz je doma,vcera jsem nakoupil 20 ruznych + i - medii a dnes udelam kompatibility a kvality test.
Takze zatim je ta mechanika totalni zklamani! Proste SROT!
Nejdrive par postrehu,mechanika ma absolutne nejdelsi pristupove doby na medium jake jsem kdy videl,nacteni CD i DVD trva tak dlouho ze si date uvarit kafe,neskutecne!Nektera CD mechanika cte tak pomalu ze jsem je radsi dal jinam protoze nemam cas cist CD 25 minut,to fakt ne.Mechanika absolutne nezvlada cist poskrabane media(malinko skrable, ktere muj druhy PX i DVD-ROM precte bez problemu).
Zatim zjistene problemy s CD:
Vubec se mi nepodarilo vypalit CD-R,zkousel jsem posledni Nero a Alcohol 120,vypalovani vzdy zacne s chybou,ale alespon neznici CD,proste hned na pocatku hodi chybu a nevypali ani prd.Zkousel jsem Verbatim 48x a Traxdata 40x, tahle vypalovacka mi proste nevypalila jeste ani jedno jediny CD-R,dalsi probem je s CD-RW a to Verbatim 4x mechanika vubec nenacte,jako by tam nebylo,podarilo se mi vypalit CD-RW Philips 12x ktere se vypalilo ale bylo necitelne ve vsech jinych i samotne mechanice.Takze pro CD-R,RW naprosto nepouzitelna!
Problemy s DVD:
Nejdrive musim mechaniku pochvalit za prikladnou kvalitu a rychlost vypalovani DVD-+R,zkousel jsem Verbatim 4x, ktere jsem vypaloval 8x a v perfektni kvalite.dale jsem zkousel DVD-RW Memorex 4x, mechanika ho v pohode vypali ale nedokaze ho po sobe sama precist! V jinych mechanikach bylo DVD citelne.DVD+RW Memorex 2x bylo absolutne bez problemu,vypaleno i cteno.
Takze shrnuti: na DVD+-R Verbatim super zapis, ale to je vse,a to je trochu malo ne?!
No holt to vypada, ze CD jsou pomalu na ustupu a prioritne je to DVD vypalovacka - predpokladam, ze tyto problemy se daji opravit firmwarem. Co se tyce toho 4x CD-RW, zjisti si, jestli mechanika podporuje ty uplne nejpomalejsi CD-RW media, tusim ze ne, tusim ze muj Pioneer to uz taky neumi (jenom High-speed CD-RW). A s DVD-RW 4x jsou taky problemy, ted jsem dve nove Verbatim media vyhodil, protoze to mechanika nepodporuje ;D
Jestli jsi chytil zrovna kus z té vadné série, tak ti nepomůže ani nový firmware. To by se sem ale musela nějakým způsobem z USA ta mechanika dostat ještě předtím, než je stahovali z trhu. Prostě ji běž reklamovat, uvidíš, že další už to dělat nebude ..... snad.
no pokud to není vadná mechanika, tak potěš , 4 klacky za tohle
Pockam na novej firmware a uvidim,kdyztak ji vratim a koupim uplne jinou a kaslu na PX.
Tak Plextor mi napsali,ze je mechanika asi vadna,zkusim ji vymenit.
Dalsi vec: nedokaze plynule cist DVD-Video,dal jsem tam original DVD jednovrstve a film se trhal a zastavoval,jedu na UDMA 4 takze v tom chyba neni a mechanika je master sama na ksande.
zdar tak vcera jsem zakoupil palirnu v alzasoftu a hned sem zacal smazit zatim sem palil 4x dvd verbatim 8x a pohoda kvalita gut dvd cte bez problemu rychlost nacteni dvd se mi zda normal dale jsem skousel postet video cd a pohoda plynulej chod zadny trhaní doba nactení dobra takze zatím spokojenost
jeste jsem nepalil DL-ka ale ty v alze nemaj :evil:
VideoCD neni DVD, tam jsou trochu "VETSI" toky dat nemyslis,zkus pustit klasicky lisovany DVD,zkus CD-RW,DVD+RW a napis mi jestli ti to jde.Jestli ti to pujde tak jedu do Praglu reklamovat.
klacicky orig DVD sem presmach uz 2x a pohoda nacteni pohoda a pri filmu se to neskubalo delal jsem to ve schrinku
pak jsem skousel cd-r a pohoda pristupova doba par vterin zkopirovany cd na disk cca 3-4min ty píses zes cekal 25min ???
cd-rw a dvd-rw nemam :? pro me sou prioritou DVD +- a DL na cd-sa mam normos plextora
vsechno co jsem delal byli verbatimky :-)
Zkusim jeste DVD-+RW Verbatim a uvidim,ty jsou v recomended listu.
tak ja uz mam vysmahlejch 15 DVD vebatim a v poho dneska jsem dostal orig pirets of cari... a to dvd bylo dost poskrabany docela krute tak jsem to soup dovnitr a cekal sice to trvalo trochu dele asi tak 15s a nacetla ho vpohode no a pak se smazilo ;D
jinak jsem zvedavej na DL-ka na ty hci taky dost smazit
-nemate nekdo nejakej zdroj koupím treba 20-30 kusu DL verbatimek :idea:
DL média jsou drahé :
http://www.hwshop.cz/Main.asp?CLS=PRODUCT&PRO_ID=112639
tak dufam ze ta mechanika bude stat zato. chcem ju kupit, lebo teraz mam LG 4120b a je to otras
Kdyby sis precetl cely vedel bys ze nestoji vubec za nic.
jaky mas FW?Citace:
Původně odeslal Hezo
nejen ja ji mam a vetsina je spokojena
zkousel jsem 1.01,1.02,1.03,1c04 a vsechno na prd,v sobotu jdu reklamovat a uvidim jestli ta nova bude lepsi.
no ja hned fashl z A101 na A110 a A111 a s werbatimy a imationy nemam nejmensi problem / ale zatim mam za sebou jen cca 50 placek /Citace:
Původně odeslal OBR
takove fw neexistuji,pro tohohle plextora! to si pletes.
jsou toho plny fora,kazdymu blbne jao me: http://club.cdfreaks.com/search.php?searchid=666320
no ja mam na tom LG 4120b fw A111. Prva vec - DVD media Traxdata, co sa predavaju v takej krabicke (ako DVD original fil), tak tie vobec nebere. Druha Vec - niektore DVD filmy, sekaju sa im konce, bud to zmrzne alebo to pri konci filmu zacne sekat. - to iste robi aj na kamaratovej LG 4120b. Robi to pri tych dVD filmoch, ktore su prepalene na tejto vypalke. Ako keby ta napalovacka pri konci palenia nejako menej kvalitne palila ??? Inak som s nou spokojny, len toto ma dost sere.
Vsechny DVD-RW vypalovacky jsou sunty,ja chtel Plextor,doufal jsem ze bude lepsi nez ostatni a je stokrat! horsi.
no já jsem s Pioneerem spokojený, ale pálím jen na Verbatimy.Citace:
Původně odeslal OBR
taky proč jiná média, že když :
http://www.hwshop.cz/Main.asp?CLS=PRODUCT&PRO_ID=116730
HEZO : LG 4120B ti nebere Traxdata ? a které +nebo -, mínusy mi brala, ale na konci média to bylo horší, pro tuhle LG byly lepší DVDR+ média (ale Traxdata DVDR+ jsem nikdy neměl)
Aha. To ma nidky nenapadlo. Neviem, pozrem ti filmy ci su na + alebo - sovom dvd. Ked budu na minuse, bude to jasne a budem palit len na +
dik
:?
na + media pozor,plno stolnich DVD prehravacu je nezvlada,- jsou lepsi kompatibilni.
to máš pravdu, každý si musí nejdřív vyzkoušet, co přehrávač bere, když bere vše, je to jedno a jestli to nepojede někomu druhému mě už nezajímá, protože DVD nepůjčujiCitace:
Původně odeslal OBR
no ja mam LG5120D a ta mi u kazdeho +R +R DL udela automaticky DVD-Rom booktype, takze ho precte prakticky cokoliv, ta nekompatibilita je dána tím ,že výrobci úmyslně blokují +R +RW . Měl jsem panasonic DVD (stolní) a ten nepřehrál +R +RW -RW (napsal NO DISC), ale po změně booktypu uplně bez problémů přehrál.Citace:
Původně odeslal OBR
No jo pioneer 108 je v poho...zatial bez problemu
Vcera som kupil nec 3500sg. Som nad mieru prekvapeny. Pali velmi kvalitne a dal som do nej rip lock firmware a dvd je schopna stiahnut pod 5 min. paradicka :lol:
tak už je na CDR.CZ recenze a musím se přiznat, že je to zklamání, u konkurence (LG,Pioneer,NEC) dostanu za 2/3 ceny mechaniku s kvalitnějším zápisem na DVD
http://www.cdr.cz/a/4714
jak poznáš kvalitnější zpis na DVD?? to jako že ti to přečte víc jinejch mechanik??Citace:
Původně odeslal sid
osobní zkušenost.. měl jsem doma několik filmů na DVD od kamarada ale muj Panasonic DVD ty media nenačetl (nebojte byly to DVD-R ne +).. takže.. na základně recenze z www.cdr.cz jsem si domu z prace pujčil NEC3500 (vynikající čtení a zápis DVD!!! - teda aspon tam to psali) a šup s dvdčkama do ní abych si to překopíroval na jiný media mohl v klidu koukat na tv.. ale ouha.. na 4 z 5 dvd mechanika zkolabovala... zajimavý.. říkal jsem si asi problém firmware.. e e.. ani novej firmware nepomohl.. takže jsem si dojel do práce pro jinou.. to byla LG4160... na tý se mi líbilo jak byla tichá.. NEC točil jak šílenej.. ale moc jsem si nepomohl.. uplně stejná situace jako s NECem.. takže jsem se na to vyprdnul.... jenže mi to nedalo.. minulej týden jsem dostal do ruky NEC3520 tak jsem si ji v praci nainstaloval a šup šup s "nečitelnýma mediama" do ní.. hehe... klasika.. v 80% chyby čtení.. takže jsem proklel celý zatracený media na kterých si vylámaly zuby tolik oslavované mechaniky.. a hodil jsem je doma do koše...
No a ted k věci.. ve středu jsem dostal Plextora 716A.. :-)jo jo když jsou narozeniny tak se dostávaj dárky.. nechal jsem si ho v práci.. čirou náhodou manželka našla ty vyhozený DVD v koši a vyndala je protože si myslela že je tam hodil náš malej kluk (pořád něco vyhazuje) takže jsem je vzal do práce že je ještě zkusim na Plextoru.. no a wuuuoooaaalaaaaa.. Plexík se ani nezastavil.. načetl všechny DVD bez jediný chybyčky a to byly dost "opotřebovaný-poškrabaný" z koše... takže jsem si to přepálil na media který moje stolní dvd umí a jsem spokojenej.. moc.... hehe.. a páteční recenzi na www.cdr.cz se jen směju.. ano chápu otestovali mechaniku jako všechny ostatní.. a vyšlo jim že je plno jiných a "lepších" mechanik než je Plextor nemluvě o ceně.. jenže já si to vyzkoušel na vlastní kůži.. a Plextor je super.. je fakt třeba mam povedenej model...hehe ale at si říká každej co chce.. já mam dost velkou radost že mam právě tu mechaniku co všechny "připravila o iluze" ;D
Jen jsem se s váma chtěl podělit o moji zkušenost.. neni to tema na hadku co je lepší nebo horší.. mam Plextora a jsem spokojenej..
PS: Přece si nebudu pomolouvat "MOJÍ MECHANIKU" ne? hihi
Jen poznámka - Sony, nebo LiteOn by je s největší pravděpodobností přečetly taky v pohodě.
Čo je toto za sračky????Tieto keci.Takto mas potom nejaky predpotopny dvd player. Ja mam panasonic s75 co je dost stary model a mal som aj dvdrw toshiba,pioneer a05,a06,a07, lg 4160 a teraz mam nec 3500. Player mi precital zo vsetkych napalovaciek vsetko. Teraz mam neca a zda sa mi ze zapisuje najlepsie zo vsetkych doterajsich. ;DCitace:
Původně odeslal RED
jenže RED celý svů sáhodlouhý příspěvek postavil na tom , že až Plextor mu dokázal načíst nějaké média, které mu nechtěli načíst žádné mechaniky předtím
ono jednalo-li se jen o mechanické škrábance, tak stačí médium pořádně očistit a trošičku ty nejhorší škrábance přeleštit, už jsem takhle rozběhal dost disků s půjčoven,které mi Toshiba 1802 nechtěla celé načíst
k recenzím na cdr.cz - co jim tam nesedí, resp. co bývá jinak, než mají oni v recenzích, tak je čtení poškozených medií. Asi by spíš měli vzít nějaký hodně špatně zapsaný medium a na tom testovat. Pak by jim nemohlo vyjít, že např. NECy 3500 a 3520 čtou 100%, což není pravda, čtou o hodně hůř, nejlíp co jsem měl možnost vyzkoušet, četly všechny modely LG od dob 4081. Co se týče kvality zápisu, tak těm testům 100% důvěřuju. Je to široko daleko nejlepší server o optických mechanikách, dokonce ho zmiňují i v zahraničních forech.
Co se týče toho Plextora, Plextory měly odjakživa problémy se čtením poškozených medií a to zřejmě platí dál, navíc je zde ne zcela přesvědčivý zápis, na trhu jsou mnohem lepší mechaniky, tak proč platit víc za míň...
No, já už se moc nesměju, protože jejich recenze se dost rozchází s realitou a přitom dle jejich výsledků spousta lidí mechaniky kupuje a pak se díví. Je potřeba pročíst více zdrojů, případně porovnat se zkušenostmi ostatních uživatelů. Nechápu, že vyjde recenze a lidi hned objednávaj, protože na CDR přeci psali, že .......Citace:
Původně odeslal RED
problem je v tom ze ono vice zdroju aspon v takovem rozsahu jako je cdr neni
zda se me ze ani na zahranicnich serverech netestuji tolik mechanik a v takovem rozsahu jako na cdr (krome proflaklych cdfreaks.com atd.)
to jak testuji na cdr neni spatny zvlast kdyz vsechny mechaniky testujou stejne a lze ty vysledky porovnavat mezi mechanikama
me pripada z recenzi na CD-R ze tu mechaniku ani nemaji,kdyz se podivas na jiny servery tak to vypada ze tam testovali uplne jinej drive.
Proč myslíš že jsem tam psal ty poslední věty?? to neni o tom co je lepší a co horší.. to je o zkušenostech uživatele.. youdo :-)Citace:
Původně odeslal Martin83
Bylo by vám smutno kdybyste věděli jak se ty "recenze" dělaj... :-( Já jsem Plextora 716A dával do poslední dělaný sestavy a nemůžu říct nic špatnýho, přečetlo to vše, vypálilo taky a čitelný je vše bez problémů.
a jak se teda delaji?Citace:
Původně odeslal K2
účelově....ale nemůžu říct, že by to byla praxe všech velkoobchodů v ČR.
ne , že bych na recenze úplně dal, to bych si pak nekoupil Pioneera 108D, ale myslím si že na CDR dělají recenze vcelku poctivě a nezdá se mi , že by nějaké značce nadržovali, když si vzpomenu na recenzi na Plexe 712, tak je tam všichni obviňovali z nadržování Plextoru a nyní u 716 je to naopak
Tak mam konecne mechaniku zpet z reklamace a s novym firmwarem je TO NEJLEPSI mechanika na svete,12x vypaleny 8x medium a kvalita po celym povrchu Excellent.
OBR: tak nahoď nějaký obrázek z testu média, ty nejlepší mechaniko na světě :wink: ;D
nemam jak,nemam web kam umistit foto,upozornuju ze s fw1.04 se zlespila az kvalita,predtim bylo medium jenom GOOD s fw1.03a ted je cele EXCELLENT.Vypaluju i na media ktere mi ta prvni ani druha vubec nenacetla(reklamoval jsem 2x,takze ze 3 mechanik co jsem mel v ruce funguje dobre jen jedna) a bez problemu i cte media ktera take vubec nenacetla.Ale fakt ze jsem mel doma 3xPX716A a jen jedna fungovala je sileny.
Co to je "good" a "excellent" ??? Mi ty obrázky hoď do mailu, vystavím je.
Hodnoceni media v Plextools,doma je stahnu a poslu.
Chtělo by to testnout v Kprobe ...Citace:
Původně odeslal OBR
hm,ale to ja neudelam,neni drive schopny tohoto testu.
zdar tak jsem narazil na problem dal jsem plextora do me sestavi v popisu,drive jsem ho mel ve starym kompu a vysmazil jsem tak 30 dvd verbatim v pohode ..............po namontovaní jel plex. v pohode cte vse ale dneska jsem chtel smahnout na tomhle kompu 1 dvd a hovno po vypalení je necitelne skousel jsem ruzne verze nera a nic jinak vypalena dvd nejsou citelna ani na jinym kompu ale plextorka palila u kamose v pohode a citelne!!! takze problem je u mne cím to je kua
Mohlo by být najumperováním master/slave - zkus.
zdar nove info preinstaloval jsem sistem tim to asi nebylo ale co jsem udelal ze jsem tam vrazil original kabel mel jsem tam kulatej akasa svíticí a ten stoji asi za hovno podle me sou tam ztraty a proto to kurvilo nevím hlavne ze to slape :lol: :lol: :lol:
Nic novýho.. jen že jsem stále zatraceně spokojenej s touhle vypalovačkou.. :-)
no mám tuto vypalovačku přes půl roku a musím říci jedno. horší jsem snad zatím neměl. chystám se momentálně na druhou reklamaci a uvažuju o tom, že si místo ní vemu rovnou jinou, protože po 6 měsících přestala úplně pálit. tváří se, že zapisuje, ale médium je po zápisu prázdné a na vyhození. no plextor už není to, co býval :(
No já si ji chtěl koupit jako druhou do kompu ke své 712 a jak to tak tady čtu, tak jsem radši vzal NECa a ten mi šlape bez problémů. Ostatně ta 712 je taky v poho.
dobře si udělal. 716A je od Plextoru rána vedle. vyhozené peníze za domnělou kvalitu. opravdu zlaté NECi a LGčka ,)Citace:
Původně odeslal Kocmik
vsadím se že máš kousek vyrobený v číně,Citace:
Původně odeslal vauxhall.uk
kdo vlastní "japan" mechaniku si ji nemůže vynachválit :)
a co se týká předchozího příspěvku od vauxhall.uk, podívej se na testy na cdr.cz, a uvidíš jak vypadají lg uvnitř, samý plast, nějaký kov abys hledal detektorem :), uznávám, že plextory už opravdu nejsou co bývaly, ale pořád je to proti LG apod značkách slušně zpracovaná mechanika...!
jj ... momentálně mi doma leží třetí mechanika a chystám se jí otestovat ... je to opět made in china, jak si již správně odhadl. samozřejmě jsem nemyslel, že je na tom lépe LG po stránce kvality. spíš jde o fakt, že vypalovačky se poslední dobou staly konzumním produktem, tak se do nich už tolik nevyplatí investovat ... proto jsem hájil LG a NEC, protože jsou nejlevnější a odvedou stejnou práci, jako plextor nebo teac ... vzhledem k těžké alchimii s médii, není ve výhodě žádná z dříve silných firem. tento fakt mě dost mrzí, protože jsem toho plextora kupoval, abych měl bezproblémovou DL mechaniku a místo toho jsem pořád závislý na svém starém SL 4-rychlostním teacu :/Citace:
Původně odeslal MegaKremilek