Už tuhle mechaniku někdo máte? Ste s ní spokojení, jak vypaluje? Já sem si ji včera objednal a zejtra už bych ji měl mít.
Printable View
Už tuhle mechaniku někdo máte? Ste s ní spokojení, jak vypaluje? Já sem si ji včera objednal a zejtra už bych ji měl mít.
Taky ji zitra budu mit. Cca 2260 s DPH cili se vcelku tesim.Jen nevim jaka DVD RAM do toho koupit a kde (v Brně).Jinak prubnu vtom asi z www.fan.cz ta levna 4x Verbatima po kuse cca 12.8+DPH ks za krabickovane DVD-R.
Odkud proboha, já jsem ji viděl minimálně za 2700.Citace:
Původně odeslal Aldapo
Tak to by mě taky zajímalo, kde je za 2260, protože já ji budu mít za 2499. Ale už se na ni těším.
A víš o tom, že minimální odběr je u nich nad 1000 bez DPH? :!:Citace:
Původně odeslal Aldapo
Odber me nezajima.Mechanika uz je kopena.....elap.cz ;D :D ;D .Citace:
Původně odeslal bigwolf
Vic jak 2300 bych za ni nedal :roll:
EDIT: Tak i 15ks DVD-Rek z fanu je doma ;D
Jenomže jestli sis nevšiml, tak v elapu ta mechanika stojí 2470 Kč s DPH. Těch 2076 je bez DPH. Ledaže jedeš na firmu a nakupuješ bez DPHčka.Citace:
Původně odeslal Aldapo
Co to meles...2264 na fakture s DPH predemnou...obyc D1 cena na kterou ma kdejakej censored ;DCitace:
Původně odeslal Funda
Tak sem prave dotah jeden testovaci kousek pro znamou, sam si pockam na nakou recenzi ;D Ale sem na ni zvedavej :) Akorat teda stala v Plzni v Axesu 2632 vc. DPH takze cena nic mocCitace:
Původně odeslal Aldapo
Tak ji nakonec budu mít z Cybexu za 2075,- ;D Tu objednávku z Softcomu sem zrušil, protože jim to moc dlouho trvá a hlavně to bylo od nich v balení bulk dražší, než ten retail z Cybexu. :-)
Tak jake sni mate vysledky?Me moje Japonska TY via Verbatim Datalifeplus z fan.cz DVD-Rka 4x za 12.8+DPH v krabickach pali jen 2rychlostne:-( .Ale vesmes jsem to i cekal ze je citliva na kvalitu medii.
Skusil bych na 4x tahle 8x:
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=280&zbo=56367
Ale ted k veci - podporuje mechanika KProbe citak neco?Jak si skontrolovat kvalitu zapisu,pripadne da se ji pritlacit aby palila i rychleji nez detekuje?
KProbe samozrejme nepodporuje, protoze nema MediaTek chipset. Paleni ruznymi rychlostmi na ruzne media je zalezitost firmwaru, takze ti zbyva jedine pockat...
Jj, přesně tak,Kprobe podporuje jenom MediaTeky chipsety, ty mají pokud se nemýlím Lite-on mechaniky, takže na změření kvality média si musíš ještě pořídit další mechaniku od Lite-on.
Jinak s tím vypalování větší rychlostí, mám zatím Verbatim 4x, pálíto na ně 4x, overburn jak některý mechaniky nedělá, třeba daj něco do novýho firmware. Nezbývá než počkat.. :-(
No me to taky dovoli vybrat option 4x ,ale ve vysledku ten cas je snad vetsi nezli na 2x :-( .
Tak to jestli je ten čas při nastavení 4x stejnej, nebo kratší jak 2x, sem ještě nezjišťoval. Zatím sem všechno vypaloval s nastavením 4x, až budu mít média, tak to vyzkouším.
uz vysla recenze na CDR servru a ma jeste nake chybky..
http://www.cdr.cz/a/12763
zatial som ziadnu chybku nespozoroval:)
Uz docela davno je novy FW, viz cdr.cz
GSA-4163B A101 WIN 22.12.04 (1,3MB) Zlepšuje kvalitu zápisu.
download
http://cdr.cz/dvd_rekordery/lge/firm...63A101(EW).zip
Niekde som čítal, že je rozdiel v mechanikách pri bulkovom alebo retailovom baleni. Myslím, že bulk nemá na prednej lište ten strieborný pásik. To by ma tak neznepokojovalo (aj keď to ževraj bez neho vyzerá dosť blbo), skôr má trápia údajné zmeny v chipsete, nemyslím výrobcu chipsetu, ale skôr tam chýbajú nejaké obvody alebo niečo podobné.
Viete o tom niekto viac?
Dneska jsem si chtěl tuto mechaniku koupit,už jsem byl v obchodě,ale prodavač mi řekl,že prodali několik kusů a všechny mají zpět k reklamaci ...prej vadná serie,ale už se mi z něj nepodařilo vypáčit jestli se jedná o OEM nebo retail verzi.
mam bulk a nieje tam ta okrasa :) inak je to to same. zaujimave kde vsade sa da setrit:)
Tak opet novy FW :)
GSA-4163B
A102 WIN 11.01.05 (1,3MB)
Zlepšuje kvalitu zápisu na MKM DVD+RW 8×.
http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/lge/...63A102(EW).zip
malda uz si si ten novy nahodil?
mne zatial pali v pohode 8x na 8x certifikovane media, firm. A101, skusal uz niekto ten 102?
Zkusil jsem tam hodit A102, zase mě ten krám pálí na 8x + verbatimy jenom 6x! Fakt to nechápu, je to sráč a pude z domu! :evil:
mne dava na 8x moznost palit az 12x ale este som to neskusal, takze asi do toho noveho 102 neist co?
Hm, tak se mě podařilo donutit ten křáp pálit 12x, opět nečitelné! Další fw, co nic neřeší :evil: Doufám, že mi z reklamace vrátí zpět mou 4120, nebo nevím, co si pořídím... :?
chudak Kema mne pali na 8x verbatim a dokonca citatelne :)
Hodil som tam 102 a nic sa nezmenilo, na +R TDK 8x mozem stale palit 8x, uplne citatelne ako aj pri 101. Pritom ponuka moznost palit 12x, ale to som zatial neskusal.
port777: nene jeste jsem nenahodil :)
dav vediet ked nahodis nechcem ist do toho sam :)
Už mám taky stáhlej ten A102, ale zajímalo by me jestli si ho mám nahrát, pište zkušenosti... :!: ;D
ee, mam retail za 2500,-
mám problém s pálením normálních CD-R :evil:
chci vypálit nějakou hudbu na CD a vše probíhá ok ale po pálení když se na to CD podívám tak tam nic není (prázdné) a dokonce v Neru se hlásí jako prázdné-přepisovatelné ??? nesetkal se někdo z Vás s tímto problémem ??? dík ... paltí i pro data
P.S.: nejde mi vymazat ani CD-RW (chyba) ale jinak DVD jdou perfektně :roll:
skus novy firmware a posurfuj v tejto sekcii, uz tu niekto presne tento problem riesil
firmware uz mám ale je to stejné ... zkusím ještě kouknout tady okoloCitace:
Původně odeslal vuaras
Tak doufam, ze se ty problemy opravdu tykaji nejake konkretni (a snad uz starsi) serie, protoze treba v teto tradicne perfektni recenzi na cdfreaks.com to paradne palilo na vsecky media (a ze jich zkusili dost), snad krome CD-R Printable Verbatim:
http://www.cdfreaks.com/article/172/5
Citace:
Původně odeslal Kema
je po ní :evil: dneska odchází na reklamaci !!!Citace:
Původně odeslal Mirek
DVD pálí úplně perfektně ale CD-R vůbec
P.S.: nezavrhl jsem jí a chci jí znova !
Ja som si ju dnes doniesol. Po flashnuti z a101 na a102 mi ju win spozna ako jednotku cd rom a koniec. dam naspat a101 a frci to. kde je chyba??
a vie tato napalka overspeed???
Na overspeed u LG zapomeň, jediné co umí rychleji, jsou 8x DVD+R Verb, které povolí zapisovat 12xCitace:
Původně odeslal Martin83
na druhej strane naco overspeed? nie su ti tie 4 minuty jedno? Ja radsej preferujem 8x a naisto ako 12x a s neistym vysledkom, a aj audio cd dodnes palim maximalne 8x aj ked by som ich mohol palit 48x
nema zmysel palit cd media 8 ked mozes 48 ....
ma pokial ti s tym robia problemy cd prehravace, nie kazdy zozerie takto napalene cd, samozrejme ked som pisal ze 8x, tak som myslel audio, nie data, tie palim, co to da
:-)
no to jo ano ak robia problemy ale ... mas snad doma nieco co to neprecita ani pri 48??? ja myslim ze nie..
Overspeed mi nabidla uz u TDK 8x DVD+R, Verbatim 2,4x DVD+R DL a Multidisc 2,4x DVD+RW.Citace:
Původně odeslal Kema
Mimochodem vsecko co sem zatim zkusil vypalila dobre (dokonce i shitovy CD-R Multidisc, nekolik ruznych znacek CDRW dobre, Verbatim 16x DVD+R naprosta pohoda, jediny co jsem zkazil byl jeden 12x overspeed na DVD+R 8x TDK). Az me dojde LiteOn 1653, tak jsem zvedav na kvalitu tech vypalenych medii.
Uvidim jeste taky, az se u me casem otoci vice DVD+/- medii a pak rychlejsich DLek, ale zatim tezka pohoda.
Je to Made in China, January 2005, A102 od vyroby.
Čau lidi. Mám tuto mechaniku. Koupil jsem si DVD+RW od TDK. Vypálil sem si data. Zkontroloval jsem to přes Kprobe jestli to opravdu pálí automaticky jako booktype DVD-ROM. Bylo to OK.Booktype byl opravdu DVD-ROM Ale po delší době sem si přikoupil dvd+rw verbatimy. Opět sem to projistotu koukl na info v kprobu a Booktype byl DVD+RW!!! zkusil jsem to TDK a taky booktype DVD+RW. Neupdatoval jsem firmware a Nero mám 6.3.15. Zkoušel jsem ještě nastavit pomocí decrypteru booktype u dvd+rw na DVD-ROM. Zkusil jsem to znovu a opět Booktype je DVD+RW!!!! Kde je chyba??? Pomozte prosím. Díky hit.man
LG 4163 neumí měnit booktype na RW
Už jsem se jí jednou zbavil, dnes jsem šel pro reklamovanou LG 4160 a dali mě místo ní zase 4163! Mě málem vodvezli... :roll: Tak jsem ji zase testnul, 12x zápis prostě neudělá čitelně ani kdybych se pos*al. Zato 8x pálí excelentně, to jo.
Prostě 8x je kvalitnější, a nebudem se o tom přít.Citace:
Původně odeslal port777
proste nieje a basta...
a je a je a je, respektive maximálně nejvyšší CLV zápis a bastaCitace:
Původně odeslal port777
K cemu je zapis 8 a 12x kdyz vsechny mechaniky jsou 16x a media nejsou a vypalovacky dvd UMI palit sotva 4x ????
Tedy pokud jsou media, jako ze uz nejsou ....
Cela DVD technologie o nicem ...
Uz NEVIM , co bych prodaval, aby to bylo TROSKU kvalitni ....
nazdar, prosim o majitelov tejto mechaniky o info...
1. da sa teda menit booktype na dvd+r, dvd+rw a dvd+r dl? zatial citam, ze nie ale uz ubehol aj nejaky cas tak sa to mozno zmenilo novym fw...
2. funguje s touto mechanikou nero drivespeed? rad by som ju pri beznom pouzivani stisil
dakujem
1.ale 4163 přeci bookype umí měnit na DVDR+ a DVDR+DL, u RW nevím, ale uniká mi důvodCitace:
Původně odeslal ace
2.nevím, i když nevím co chceš ztišit na LG
1. ok dik, cez aky sw to menis? na recenzii na cdr.cz pisali, ze cez nero to nejde ale od vtedy uz nejaky cas ubehol tak mozno nova verzia...Citace:
Původně odeslal sid
u dvd+rw mam dovod taky, ze sa tam si chcem hodit film na dvd+rw medium no a ak by neslo tak by som ako prve rad skusil zmenit booktype na dvd-rom, meni ti to napr. nero automaticky alebo to nastavujes manualne cez dalsi sw?
2. lg som este nemal ale doteraz kazda mechanika bola pri vysokych otackach hlucna (alebo aby som neurazil tak ju bolo viac pocut), no a ked si pozeram nejaku encyklopediu tak by som to hodil na nizsiu rychlost
s touto napalkou samozrejme book type menit ide na R+ aj RW+
ide to v nerovi, ja mam 6.5 ak sa nemylim, a mam to vyskusane, da sa tam automaticky nastavit book type na dvd-rom
prejdi si forum, daj si tam moje topicky a ja som sa na tuto otazku uz pytal, je to tam presne popisane
v neru to měnit jde mám verzi 6.6.0.3 na RW to samozrejmě nejde
pokud potřebuješ zkusit film tak ho vypal na DVD-RW
a filmy zrovna vypaluj jako DVD-ROM
a hlučná fakt není
ok, diky za tipy, zmena booktype nie je pre mna sice kriticka ale dobre vediet vopred skusenosti...
Jestli jsem dobře pochopil, tak jsi ji ještě nekoupil. Pokud ne, tak ji ani nekupuj, kup si raděj NEC 3520, je rozhodně lepší :wink:Citace:
Původně odeslal ace
Bez debaty. :DCitace:
Původně odeslal Kema
papierovo vyzera lepsia, ja mam tu LG a zatial som uplne spokojny, aj ked viem, ze kema ma s nou problemy, resp ze sa na nu stale stazuje :.-)
nec 3520 bol tiez v uzsom vybere ale nakoniec vypadol (mam ju v robote, beha ok) ale laka ma dvd-ram a to ma v tych beznych mechanikach len lg
V tom případě je volba jasná :wink:
Aby nedošlo k mýlce, já mám dvě LG4163 a jeden NEC 3520, LG mám právě kvůli DVD-RAM, ale když porovnám ty dva modely, resp. výrobce, tak NEC má určitě lepší parametry a zápis, to je bez debat. LG už pěkně dlouho ani nevydala pro tento model žádný fw, který by konečně opravil zápis při 12x rychlosti, což se mi taky nelíbí.
12x zapis u lg som videl (na cdr.cz) ale to ma az tak netrapi, pretoze jednak nie su bezne media a ked sem tam napalim jednorazove medium tak ta rychlost nie az taka dolezita, skor by potesilo nejake chodive dvd rw 8x
v com konkretne je ta nec 3520 lepsia oproti lg 4163 (nepocitam papierove parametre, ide mi o realne skusenosti), recenzie som pozeral ale nic extra ma neohurilo
ta druha cast je snad nezmysel, predpokladam ze bulk akurat nema krabicu, inak by mal byt totoznyCitace:
Původně odeslal ESCAPE
skusal niekto fw 103?
EDIT: tak som ho tam frkol, bez problemov a zatial som skusal cdrw 24x (verbatim 24x) a dvdrw 4x (eproformance 4x) a isli ok
==
EDIT:
Mam problem a teda dufam, ze niekto poradi lebo ma picne.
Na jednom SATA kanali mam disk (Hitachi 160 GB), na druhom kanali nie je nic.
Na PATA primary master mam LG 4163 DVDRW, slave nemam.
Na PATA secondary master mam Teac CDRW, slave nemam.
Vsetko behalo ok.
Dnes som planoval flashnut fw 103 a tak som zapojil LG ako sec. master, slave prazdny a secondary master aj slave som nechal prazdny.
Zapnem PC a ked bootuje windows (xp+sp2) tak ked uz ma skocit z boot loga do desktopu tak nabehne cierna obrazovka a nic.
Ked necham zapojeny len ten SATA disk tak to nepomaha.
==
no tak na vine bol daemon tools, asi mal chaos zo zmenyv ide zariadeniach
safe mod tiez nenabiehal ale ked som zrusil pocas loadu safe modu daemona tak to nabehlo az na to, ze nesiel uninstall ale v helpe je pekne postup na manual uninstall (remove bios pnp extension (device manager), potom win nabhene a ide aj uninstall)
Bulk a retail jsou HW stejné, rozdíl je jenom v krabici + vybavení a v té stříbrné liště.
Zkusil jsem flashnout na A103, nikomu to nedoporučuju. Zatím jsem zkoušel pálit jenom na Sony -R 8x (nemám doma momentálně jiná media), dvojnásobně se zvýšily hodnoty PI a nahoru šly i PIF! :evil: To je podle LG zlepšená kvalita zápisu...
Tak teď nevím, mám spíš smíšené pocity z toho nového fw. Zkoušel jsem teď pálit na verbatimy +R na 12x a kupodivu už se zlepšil zápis při 12x rychlosti, že je to skoro čitelné (PI max 350, dřív to bylo přes 800). Na 8x rychlosti verbatim zapíše excelentně. Zkusím ještě jednou testovat jinou Sony.
hi all, chcem sa vas spytat na celkove hodnotenie noveho fw 103. mam tam zatial povodny fw 100, nejake velke problemy som nezbadal (okrem toho, ze mi neche palit na cdrw medianca :)) oplati sa to tam davat, nikde som nenasiel poriadny changelog k tomu fw? da sa niekde stiahnut aj povodny fw.100 pre pripad, ze by mi to s novym neslo dobre?
Myslím že se ho bát nemusíš. Jak jsem psal o tom prvním DVD Sony -R 8x vypáleném po flashnutí na A103, tak šlo zřejmě o nějaký horší kousek, protože všechny další placky to vypálilo ve výborné kvalitě a o něco se už konečně zlepšil zápis při 12x rychlosti.
Hmm, nedavno jsem si 4163 poridil, mam tam fw a103 ... a ted jsem palil prvni CD (verbatim dl+), palim 16X a kixlo to u lead-in ... dve media takto zprasila. DVD+R verbatim DL+ 4x v pohode ...
mam ji v externim boxu, proto palim tak pomalu. (8X se to pres USB2 moc nevedlo :) )
..nemate nekdo stejny problem s CD?
zkusim ji dat do desktopu zda to bude prasit i pres IDE, a pak zkusit jiny fw... a nebo cd palit nebudu :lol:
No ja podobne problemy nemam, palil som na fw 100 cd-r verbatim dl+ 24x (par starsich medii), 48x, neskor na fw 103 media 48x, na fw 104 som cd este nepalil. Niekedy idem plnou rychlostou, niekedy 16x alebo 24 a vsetko ok.
skus A 104Citace:
Původně odeslal harvi
Zdar všem! Tak jsem tak procházel snad všechny diskuse o této vypalovačce, a nikde nenašel odpověď na to, co potřebuju. Problém se netýká mě, ale mých známých...
2 kámoši si koupili tu samou vypalovačku - LG GSA 4163B, a mají ten samý problém. Já tu vypalovačku koupil až po nich, a ten problém nemám...
O co se jedná:
Vypalovačka pálí v pohodě CD+R, čte DVD snad všech formátů, ale když jí dají ochutnat CD-R (konkrétně Verbatim, Imation, TY...), tak to vypalovačka prostě neskousne, prostě jim nepálí CD-R.
Je mi to divný, protože já jí koupil včera, dal jsem jí sníst CD-R a CD+R (konkrétně Verbatim), a vypálila všechno v pohodě.
Možná se ptáte, proč to řešim, ale vzhledem k tomu, že mám tu samou vypalovačku, tak se chci předem vyvarovat nějakýho průs..u.
Za odpovědi předem dík.
Jo, ještě se zeptám, jsem totiž v pálení DVD tak trochu lama, potřebuju nainstalovat nějaký ovladače, nebo stačí jen to, co si najdou Wokna? A poslední dotaz, když chci přehrát vypálenej DVD film v Media playeru, tak mi to hlásí nějakou stupiditu, jako že problém s autorizací, nebo autorská práva, už ani nevim, co to bylo, ale když to dám přes Power DVD, tak to jede v poho. Čím to je?
A úúúúúplně na závěr - má cenu upgradovat firmware? Palírna šlape, jak má, tak si říkám, abych to tím novým firmware nezmršil...
Díky a to už je fakt všechno...
Tak CD-R nebo DVD+/-R? ;-)Citace:
Původně odeslal ttkk
Kua, to sem ale vůl :oops: DVD-R :D
pálda neumí DVD-R DL? :roll:
Není nějaký hacknutý firmware s touto podporou?
Nevím, jestli je to odpověď na můj dotaz.
Vypalovačka LG GSA 4163B DVD-R pálit umí, já jí mám, a je to v poho, ale mým 2ma kámošům nechce pálit DVD-R... :?
Není, to se ptám já sám za sebe ;D ale koukám že i FW104 tohle nepřidal, takže mám smůlu.Citace:
Původně odeslal ttkk
skusal uz niekto palit na LG 4163B 16X? Nevim si to celkom predstavit...ono 22MB/s je uz predsa troxu dost a ked si predstavim, ze cita DVD max 10X...uz 12X je dost divocina....
16x jsem nezkoušel. Pivní tácky nepotřebuju :-) Jde mi o bezpečné uložení dat, takže pálim max. 8x. ;D
Měl bych dotaz. Kde najdu doporučený DVD média pro LG GSA 4163B?
Máte někdo zkušenost s Taiyo Yuden DVD médii na týhle palírně?
z vlastni zkusenosti muzu doporucit tyto (jako, ze jsem jich vypalil fakt hodne a zadne nezmrvila a nektere jsem overoval s KProbe na LiteOnu a reportoval mi dobrou kvalitu):
Verbatim DVD-R 8x (jewel box)
Verbatim DVD+R 16x (jewel box)
TDK DVD-R 8x (spindl)
mám problém s touhle palírnou - neumí pálit ani mazat CDRW. Zkoušel jsem to před reklamací i na dalších 2pc a dělalo to to samý. Z prodejny mi volali, že se jim závada neprojevila, poslali to dodavateli a ten jim to vrátil s tím, že se jim to taky neprojevilo. Co teď s tim, nemáte někdo podobnou zkušenost? díky
a to se týká všeobecně CDRW nebo jen určité zn. či typu média ?Citace:
Původně odeslal DAN2
Zkoušel jsem Philips, Verbatim, Platinum, všechny teda byly 10-12x. Jedno jsem jim i přibalil k palírně.Citace:
Původně odeslal sid
Já ji mám a pálím na CDRW bez problémů. Čím pálíš, nerem, verze?Citace:
Původně odeslal DAN2
zkoušel jsem dvě verze Nera, nejnovější a pak nějakou asi 3verze starou, ale zkoušel jsem to i na jiným PC kde byl CDcreator, nesmázne to CDRW ani v CloneCD, podle mě je ta palírna regulerně vprdeli, jen nějak nemůžu přijít na to, jaký by měla prodejna důvod mi tvrdit opak. Jsou solidní, nakupoval jsem tam už dost věcí, vyřizoval 3reklamace naprosto vpohodě, ale tohle je nějaký divný...Citace:
Původně odeslal Tantalos
Čau lidi. Potřeuju poradit jak flašnout tuto mechaniku GSA-4163B. Na netu jsem četl že při flašování je dobrý mít tuto mechaniku na sekundáru jako master. To mám. Stáhl jsem si příslušný firmware a rozbalil. Podle toho návodu co u toho byl jsem pochopil že ten exe soubor co tam byl zabalenej stačí odentrovat a pak restartovat? U CD-RW Lite-on co mám to takhle stačilo a někde jsem četl že se falšování se liší podle výrobce. A jak ste s nenovějším firmwarem u LG 4163 spokojení? Stojí to za přeflašování? Díky za odpověďi hit.man :)
Ahoj, asi se budete smát, až se budete za břicho popadat, ale co je to ten "booktype"? Proč bych ho měl chtít měnit (popř. jak)? K čemu je to dobrý....
...každej nemusí vědět všechno...
booktype v podstate indentifikuje pre mechaniku ake to je medium, ak si zmenis na DVD-ROM tak velmi pomozes velkej casti stolnych dvd prehravacov a aj beznych dvd mechanik, ktore by inak napr s dvd+r mohli mat problem :)Citace:
Původně odeslal Hanz
Takže bych měl před každým pálením (podle toho, k čemu budu dané medium používat) změnit booktype? Nebo je dobrý si navždy nastavit DVD-ROM a pálit takhle všechno (DVD+-/R/RW, DVD-RAM...). Nebo jak? Jak se toto mění?
Citace:
Původně odeslal Hanz
book type sa da nastavit iba pri DVD+R/RW a DVD+/-R DL
pri DVD-R/RW sa neda nastavit ale ani to neni treba lebo je to vlastne sam o sebe podporovany format ako DVD-ROM
:wink:
Aha. No a co se stane když vypálím film na DVD+R a nenastavím booktype? Nebude to fungovat (v PC nebo ve stolních přehrávačích)?
A hlavně JAK SE TO NASTAVUJE?
ve většině přehrávačů to normálně pojedeCitace:
Původně odeslal Hanz
DVD-ROM se dá nastavit jen na + standartu.Na některých vypalovačkách to nejde na DVD+RW
Dobře, takže na +R formátu to můžu nastavit, ale prozradíte mi někdo JAK?
Nastavovanie booktype zavisi od mechaniky/fw/sw.
Napr. pre liteon je extra tool ktorym na dvd+rw nastavis booktype kedykolvek (aj po napaleni), dvd+r pred napalenim.
Na lg 4163 to tusim nero nastavuje pri paleni dvd+r (dl) automaticky na dvd-rom a nemozes to ovplyvnit. Ale tusim sa mi minule podarilo nastavit pre par dvd+r medii booktype pred palenim cez dvd decrypter - tam je nato extra menu.
kurňa, ani nemám Nero nainstalované, ale pokud se pamatuji, tak volba rekordéru-upřesnit a tam se to dalo přepínat,
na LG 4163 to jde nastavit na +R a +Rdl ale musí být vloženo v mechanice
Nastavení Booktype v NERU:
Recorder - Choose Recorder - Options
Pokud to někoho zajímá, tak tady je zajímavý test DVD+R médií vypálených v LG-GSA4163B
A je tu novy firmware A105:
http://cdr.cz/dvd_rekordery/lge/firm...63A105(ew).zip