Potrebuji pomoct se zapojenim LCD na normalni patnactipinovy vystup graficke karty D-SUB.
Kdo to uz takhle zkousel zapojovat tak mi prosim poradte diky.
Printable View
Potrebuji pomoct se zapojenim LCD na normalni patnactipinovy vystup graficke karty D-SUB.
Kdo to uz takhle zkousel zapojovat tak mi prosim poradte diky.
Máš to tu :arrow: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...r=asc&start=83 :!:
( http://starfox.ucc.asn.au/carcomp/serio_lcd.htm )
Pozor! Karta musí podporovat C-Sync jinak to děláš zbytečně :idea:
No jo ted sem so to precet takze moje karta to urcite nepodporuje a podle Wirrusse kterej zkousel zbastlit ten Hsinc+Csinc to Vsinc to taky nefachalo. Takze to holta zapojim pres tv out pres cinch
Poradite jak na to?
Podle me jen spatne bastlil, melo by to jet, mnoha lidem to tak jede. A pres D-SUB to bude mit o neco lepsi obraz. Takze doporucuji se spise zabyvat tim Hsync + Vsync -> Csync konvertorem
No jo jenze kdyz to pichnu na D-SUB tak tam nedam zadny jiny rozliseni nez 640*480 ne?Citace:
Původně odeslal monsoon
Pri tvoutu dam muzu dat jaky chci. Je to tak?
No prave,
pokud to zapojis pres D-SUB, tak to nebudes mit interpolovane, ale budes mit pekne 640x480 na 640x480.
Co myslis? Ze kdyz nastavis na tvout 1024x768 tak na lcd budes mit 1024x768 ? Ne, to lcd bude mit stale 640x480, akorat se to pekne zmrvi.
Potřebuju radu ohledne Hsync + Vsync -> Csync konvertoreu
Nemam zadne el. vzdelani takze me nekamenujte jestli je to blbost, ale zda se mi ze podle tohoto schematu vyvod z konektoru PSX u Csynch jaksi nikam nevede (ani jeden z nich). Treba neumim cist nejaky specialni eltech. znacky a pritom je to jasny. Tak co tim?
http://www.tenzor.cz/zedik/csynth.GIF
Akoze nie? Ten spodny CSYNC (6) ide z pinu 11 chipu 74LS86
Tak z toho sem ale fakt jelen...ja teda nerozumim pravidlum navrhovani tistaku, ale z toho obrazku se mi zda ze teda pin 6 PSX konektoru s nicim spojenej neni...muzes mi to vysvetlil nak polopate dikyCitace:
Původně odeslal Rainbow
Aha, sorry - zle som sa pozrel :oops: . Nieco tam chyba.
Nejspis jo...Citace:
Původně odeslal Rainbow
Nemohl by mi to nekdo potvrdit? Nechci to nak voddelat:)
Neviem preco to ma 2x CSYNC vstup... Mozno to je miesto na jumper, ktorym ten signal mozes pripojit na 1 alebo druhy vstup.
BTW. Toto je tiez zaujimave http://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/sync_r.html - a ked tam nedas ten kondenzator zo zelenej zlozky, tak mas IMHO Csync.
Diky za info...s tim switchem je to mozny...az to zkusim dam vedet.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Psone ma nativne 320x200 nebo tak nejak
rozhodne ne 640x neco..! tudiz
"Hsync + Vsync -> Csync konvertorem" se nema cenu babrat pokud nejde na tve grafarne Serio mod (na vetsine ATI krome 9200se to chodi) zapoj to pres tv out pouzitim normalniho audio 3.5mm rozdvojky na dva cinche (protoze psone ma extraburt konektor) maj vsude GME apod.
Rozdil minimalni a mas to hned na gamule a filmy staci krasne..
Tak sem si zbastlil ten konvertor...a fakt to nefunguje...a to sem se snazil to delat co nejlip. Fakt uz nevim. Fakt by me zajimalo jestli existuje nekdo komu to funguje.
Prosel sem si naky zahranicni weby, ale nikde sem nenasel jak zapojit to LDC na TV-out, muzete mi nekdo poradit? Treba udelat nakej nakres?
A potrebuju k tomu nakej specialni soft? nebo naky ovladače?
Pls. precti si to znova nahore :-o Rozumin spravne ze mas psone lcd a chces ho zapojit na tvout? Ok, takze jeste jednou - potrebujes bezne dostupnou audio rozdvojku/redukci na jedny strane 2x cinch vstupy na druhy 1x 3.5mm samec normalni audio jack jako pro sluchatka do discmana. Ten 3.5 audio jack strcis do psone (konektor samice) no pak tvout na PC a tuhle rozdvojku spojis normalnim cinch-cinch kabelem => funguje ale jen jeden z tech 2 cinch kanalu to musis zkusit.. Funguje to 100% na ati, nvidia, matrox..
http://www.reichelt.de/bilder/web/I210/NTA105.jpg
Jo taky musis mit nahozenej ten psone lcd do elektriky protoze on se startuje automaticky po pripojeni conzole a bez ni to musis hackovat! To je popsany myslim v tom serio modu kam presne musis privezt napeti aby se displej 'nastartoval'.. Kdyby ani tohle neslo tak pak snad vyhrabu schema jak vyvest 5V na tistaku toho psone na ten vetsi konektor pin1 pres 300ohm resistor a tim to mas vyreseny na furt..
Bohuzel ten odkaz co tam pridal Starfox ohledne 5V hacku na psx pinu 10 (na doporuceni moji malickosti) uz bohuzel ukazuje na mrtvou stranku bez fotek, takze to zkus zatim ten proud zkusmo zapojit podle toho prehledu psx pinu z nejakyho externiho zdroje 5V:
http://starfox.ucc.asn.au/carcomp/serio_lcd.htm
mesuge:
tak to zapojeni cos mi poradil funguje ok, ale nedokazu dostat obraz zadnym nastavenim tak aby byl pres cely LCD a taky aby byl velky jako LCD to znamena ze vidim jenom vyrez a mysi musim jezdit aby se mi posouvala plocha...
Jinak filmy sou na tom OK..kvalita bych rek dobra, ale plocha je mizerna. Proste jako kdyz si pustis plochu do televize... Ja jelikoz na tom filmy sledovat nechci tak je to pro me dost spatny reseni...takze budu zkouset dal hjak to zapojit pres RGB.
Snad mi jeste nekdo poradi
Tak sem nasel dalsi navod jak zapojit LCD PSONE na RGB slozky.
tady je obrazek zapojeni:
http://lagnarok.no-ip.com/pics/lcd/layout/layout.gif
Jinak odkaz na cely postup je tady:
http://lagnarok.no-ip.com/index.html ---> odkaz LCD MOD
Myslite ze by to tak slo? Mel by to bejt udajne navod jak zapojit karty prave bez C-synth (konkretne N-vidia). Je to tam zkouseno asi na ctyrech typech.
ok skveli ze jsi to rozchodil az sem! Ja bych to tipoval na software zkus si pohrat s TV out nastavenim v xp - vidim ze mas Nvidii tak to nevim lidem s ATI a Matroxem to jede v pohode a par Nvidia lidem to jelo taky.. divny..
Nemas tam zapli neco divne jako NTSC nebo jinej druh PALu nebo neco?
Jaky mas rozliseni a bitovou hloubku? Desktop je hnusnej na tv-outu vzdycky vem si ze to je 320x240 nebo tak nejak a stim vga to neni o moc lepsi! A to psone mas urcite PAL verzi? ty americky importy NTSC jsou pro kocku..
!Pozor, ten lagnarok navod/odkaz co jsi naposled pridal fakt to myslim nepujde uz si to nepamatuju bud je to jenom na ntsc a nebo na naky jiny druh psone ale mam pocit ze tohle nikdo nikdy nerozchodil..
update:
Jo e to bohuzel tak tohle je Thrustmaster LCD to ma uplne jinej tistak..
To v EU nikdo nepouziva - jedine ze by jsi si to s nekym vymenil ale myslim ze se delali jen ntsc/usa trh.
muzes zkusit izolovat problem ze to vyzkousis u nekoho na jiny generaci Nvidie nebo na Ati/matrox tak vyloucis vliv tvy konkretni kart pripadne ovladace..[/b]
mam to na PAL-B a normalne to jede...jako obraz lepsi nebude to je mi jasny...je to to samy jako kdyz to hodim do TV. Tam problem neni...problem je v tom ze to nejede na celym LCD a este navic se mi tam nevejde cela plocha...Citace:
Původně odeslal mesuge
S nastavenim tvoutu sem si samozrejmne hral...daval sem tam od 640x480x16bitx60Hz az do 1024x728x16bitx60Hz
no nechci te nejak desit ale asi to je kartou budes muset jit do ATI/matroxe nebo jiny NVidie ale podle tohodle maj problem s tvoutem i jejich jiny karty :-( Jedine ze by jsi vyzkousel ten uplne posledni prispevek z tohodle odkazu kdy musis nabootovat uz s nastavenym tvoutem a nastartovanym psonem/tv je to postup jako na nekterejch noteboocich:
http://forums.devhardware.com/archive/t-20043
nebo
http://forums.devhardware.com/archive/t-17950
Tak uz sem to sesteloval a obraz je doela slusnej... akorat ze mam nahore a dole asi 3mm prazdnej pruh...proste se to neda vic roztahnout...ale to jak sem videl z obrazku ma asi kazdej...
Uz sem spokojenejsi:)
A netusis jestli ten C-sync maj i strary ATI karty? Ja stejne zjistuju ze to zapojeni nakonec budu muset udelat pres RGB a ne pres Tv-Out.Citace:
Původně odeslal mesuge
Kdyby to tak bylo tak by to bylo super...
Jo a hlavne by me zajimalo jak se to potom nastavuje v tom POWERSTRIPU...to musim nejdriv nastavit na monitoru a pak tam pichnout LCD a nebo to nastavovat rovnou na LCD?...Protoze kdyz tam pichnu LCD a nebude to nastavene tak to asi nebude zobrazovat spravne a nebo to nebude zobrazovat nic ne?
huh fakt bych ti nerad blbe poradil, ale co si pamatuju tak vga vsem chodilo na radeonech od 8500 vejs jedinej problem byl s 9200se u tech to neslo..
Powerstrip funguje tak ze prevezme od win totalne kontrolu nad vga cili kdyz mu tam das uplnou hovadinu tak zobrazi jen naky ruchy nebo se monitor sam nad tou hruzou radsi vypne cili na nastaveni psone pres dualview existujou screenshoty jak to presne nastelovat a kdyz zadas spravne ty zakladni udaje tak se ti to normalne hned zobrazi a pak to doladis ale vetsina lidi jen zkopirovala to nastaveni a slo jim to hned - ja mam na tom projekcnim pc matroxe takze me to sice slo taky ale obraz pomalu scrolloval takze sem presel na tvout ale na vetsine ati vga~psone funguje na nvidia nevim snad taky.. zkus mp3carforum tam je o psone/vga dost info..
Ale ja prave nechci mit dualview...ja to chci mit zapojeny normalne pres jedinej D-sub vystup na karte. Jak to mam pak nasatvit?
Jo a spis by me zajimaly starsi ATI karty...jako ATI Rage pro atd...potrebuju to do staryho compu do kteryho ani radeona snad nedam a je to zbytecne drahy.
O tech screenshotech vim, ale kdyz sem se pokousel to nastavovat na monitoru tak se prave vypnul:)
To forum mi bohuzel nejede:(
Huh nejsi ty narocnej uzivatel ;D
No to je uplne to samy, vezmes powerstrip s nastavenim pro psone kdyz to pujde nic neresis kdyz to nepude pres klavesovou zkratku prehodis powerstrip na vychozi win nastaveni, prehodis vga zpet na pc a zkusis novy nastaveni => takhle s tim budes chvili sachovat dokud to nepujde.. proto doporucuju jit treba na to mp3carforum kde uvidis ze napr. lidi s radeonem 9600/9700/9800 to nahodej na prvni pokus - mozna to de i na nvidii to si uz nepamatuju musis patrat ..
byli tam snad i manici s 9200 to uz dnes pujde sehnat levne naka zaklad verze ale ne SE!
update:
Jo uplne bych zapomel nejlepsi je mit ty dva poce na siti a ovladat ten druhej pres RealVNC nebo remote desktop to je nejrychlejsi zpusob jak to udelat protoze ovladas pc i kdyz jeho puvodni monitor ten res. nebere anebo nainstalovat druhou grafarnou do pc, win xp to podporujou..
http://www.mp3car.com/vbulletin/sear...earchid=569659
musis se ftom pohrabat protoze to lidi zadelali ruznyma klonama psone a jak to rozjet na linuxu apod. takze pozor..
tady ma chlopek navod hw zapojeni i s fotkama ale ma ntsc takze nevim jestli je to kosher (rozhodne lepsi nez to prasit na pcb jak jsem se o to pokousel ja ;D ):
http://tidder.rudyatek.com/lcd/
http://www.mp3car.com/vbulletin/show...ight=psone+vga
Mam asi lamerskej dotaz ale: Peclive jsem si prolezl hromadu prispevku tykajicich se vyroby projektoru ale nejak jsem nepochopil kde vzit to LCD z PSONE. Koupili jste si celou konzoli za cca 2900KC a nebo jste sehnali jen display? Ktere z techto reseni ma vyse zminovany jack vstup pro TV out.
a jeste neco pokud jen display tak jakto ze vyrobce prodava jen displaye?
no pretoze psone je zmensena ps1, ktora sa ako kazda konzola pripaja primarne na TV, preto ma TV-OUT .. a tento disp je pre ludi ktori to xcu mat kompaktnejsie :)
Pred tydnem jsem si ho koupil a nemuzu to rozchodit nevim jak udelat napajeni skousim to externim adapterem Nema nekdo radu ja udelat napajeni nebo spis presne jak to spajet thx
Zajmalo by me jestli by se dal tenhle displej pripojit k takovejm tem discmanum co umej prehravat vcd. bylo by to fajn pac by se to dalo narvat do auta.
napojuje se to na 7VCitace:
Původně odeslal Johnyy83
[quote="Erda"]Musis to pripojit k trafu ktery je soucati dodavky LCD. To ma 7V. No a aby se ti LCD zaplo tak musis bud pouzit TVout do zasuvka jack 3,5mm. Nebo pokud to chces delat pres D-SUB tak privest 5V na piny 10 a 1 v rozebranym LCD. Viz odkazy na zacatku threedu.Citace:
Původně odeslal Johnyy83
-={JisHii}=->> VCD discman? To je husty to me nenapadlo no jestli ma standartni tvout cili hraje li to evropsky tv tak to 100% pojede i na psone. Ale musis nosit celkem masivni baterku nebo solarni panylek abys ho zivil jinak v aute nebo nekde po meste do el. zastrcky ale to neni moc mobilni.
Taky by me nebavilo to konvertovat furt do VCD ale pokud se to nekde vyskytuje na p2p nebo u vietnamcu v trznici tak by nemel bejt problem co do toho strcit za kulturu.. ;D
Jakyho mas toho vcd discmana? Me dost prekvapilo ze na strednim vychode a asii lidi uz vubec nemaj videa ale vsichni jedou vcd maj je v takovej tech casech jako byli driv externi vejpalky - maj to normalne i fakt chudy lidi.. heh clovek kouka jeste ze jsem taky preskocil video a s skocil rovnou do dvd generace. (pamatuju ze vcd bylo na konci 80let kdyz zacinalo fakt jen pro burzousty) Indie rulez!
Napajeni psoneho> Jak sem tu uz psal najdi si na tistaku merakem zilu kde se pohybuje 7V a pak to prdni pres odpurek na ten pin 1 ze zadu na tom vetsim bilim placatym konektoru a nemusis jit pres d-sub ci externi 7V..
externi 7V ??? si asi myslel tech 5V kterejch je potreba k sepnuti toho LCDCitace:
Původně odeslal mesuge
pri zapojeni pres tvout vsak toto vubec neni potreba!!!
Nevim to je mozny, ja jsem nejdriv neuspesne zkousel vga mod a z toho jsem to i napajel (dsub) a pak jsem videl tenhle always on mod tak jsem to tak udelal a funguje to.. ale je to vic jak pul roku tak mozna obcas uz si detaily pletu, ale tv out me to nikdy sam nenahodil..tak jsem tam ten mod od te doby nechal a bezi to ok.. mozna ma vliv konkretni vga karta a jestli musis restartovat apod..
Tak to me to TVout bez problemu nahodi sam...to je zvlastni.Citace:
Původně odeslal mesuge
No ja bych to chtel zabudovat do cary jen tak na pousteni klipu atp proste pro prdel. casem bych chtel do auta comp ale nechce se mi ted na zimu utracet 3k jen za zdroj do auta. Ty vcd discmany se normalne prodavaj (zadnej nemam) treba http://www.eproton.cz/Asp/DescrView....17&NNZ=a5x3315. Myslim ze za 3,7k v aute prehravat videa docela de. pac prof. lcd a dvd do kary stoji taq 10x vic.Citace:
Původně odeslal mesuge
Nevim jak udelat primo napajeni z PC na 7V tak jsem nasel starej adapter kterej ma na konci hvezdici ktera do PS nejde je to jinej rozmer tak jsem to napajel.Poropojeni s Tv kartou jsem udelat pomoci 3.5jack a redukci na S-video a stejne to nejde ale napajeni LCD funguje protoze pri zapnuti jsou videt pruhy nevi nekdo kde muze byt problem??thx
nějak tak by to mělo vypadat na nejednoduchším připojení
http://www.radeonitalia.it/img/Varie.../montaggio.jpg
tak mi to jede přez video vstup ale je to nějak rozmazané a oraz se klepe nevíte jak to zprovoznit aby to bylo normální
uplne presne stejne se to chova u mne:Citace:
Původně odeslal MarKo
http://pics.myslenka.net/psone/LCD1.jpg
obraz se chveje a okraje a kontrasty hyri barvami.
I kdyz.. jak tak na to koukam tak to tak hrozny zase neni.
PSOne LCD (tak to vypada):
http://pics.myslenka.net/psone/psones.jpg
LCD na ntb (takhle by to melo vypadat idealne :D):
http://pics.myslenka.net/psone/thinkpads.jpg
(kliknutim se otevre vetsi obrazek)
No, jak se to vezme..
Nastaveno 1024x768.
a jak si tam hodil abys viděl celou plochu?? protože ja ji vidim jenom kus a musim ji posouvat??
Tipuju ze to bude nastaveni max. rozliseni ( a frekvence ) na tvoutu v ovladacich grafiky.
Celou plochu uvidis tak ze nedas clonovat ale das dualview jinak to nejde.Citace:
Původně odeslal MarKo
Jinak k tomu obrazu hodne zalezi na kvalite TVoutu ja ma geforce 4MX 440 microstar mam obraz docela slusnej i kdyz na okrajich to taky trochu interference ma.
jinak se to samozrejmne chova jako klasickej tvout pustenej na TV to znamena kdyz pustim film tak je kvalita OK. Plocha je proste plocha.
tak sem už to trochu sešteloval to je třeba si vyhrát z nastavením barev, jasu atd.
Jinak při klonování abych viděl celo plochu tak musím nastavit stejné nebo menší rozlišeni na monitoru než je na tom LCD.
Jinak obraz mám docela slušný netřepe se barvy už nejsou rozostřeny a a některé písmo se dá tyky přečíst.
Jinak nejlepší to mají ti co mají výstup na druhý monitor
Proc myslis, jaka je v tom vyhoda??? A jak to na to zapojis? nejaka redukce?Citace:
Původně odeslal MarKo
no vyhoda je v lepsich moznostiach nastavenia toho vystupu zjavne .. a nastavuju to cez powerstrip .. daju sa stiahnut take vseobecne nastavenia, ktore si uz clovek doladi na ten svoj kus
No jo jenomze to mluvis o zapojeni pres D-SUb a ne pres TV out. Napajeni pres D-sub se tady este asi nikomu nepodarilo co sem komunikoval s lidma na foru...Vsichni rikaj, ze to jde ale nikdo mi nebyl schopnej rict co delam spatne ze to nejde me...A to sem se s tim zabyval pomerne dlouho a myslim si ze zase tak spatnej bastlir nejsem. Docela rad bych videl naky fotky toho zapojeni a taky potom kvality toho obrazu, ale ne odnekud z tramtarie ale od nakyho cecha-slovaka se kterym se domluvim a muzu to s nim probrat.Citace:
Původně odeslal SajmoN
ty si můžeš ten druhý výstup na monitor nastavit jak chceš jiné rozlišení frekvence a tak (= více možností) , ale zase musíš zasahovat do elektroniky aby si udělal tu redukci na C-Sync .
To se mi teda do SMD moji trafo pájkou nechce ;D
To je sice pravda ze mas lepsi nastaveni, ale proste zatim sem nemluvil s clovekem kterymu by se to podarilo rozchodit:/ Takze to prozatim beru za nerealnou moznost.Citace:
Původně odeslal MarKo
Jinak zbastlit C-sync vubec neni problem...naklady asi 17kc,- mam ho tady na stole, vavody z DSUBU normalne napajis na vyvody od kenktoru PSONE to neni vubec problem obycejnou pajkou...taky jsem so s ni delal. Problem hlavne vidim v tom, ze to proste nefunguje:)
njn zatím sem spokojený eště vypadala zajímavě ta malá kamerka v GME
Potrebuju poradit nevite kde sezenu ten adapter na 7v do PSone LCD thx
přímo v original balení ?? ??? :-)
Jinak mají v elektru třeba GME ty univerzální ty by měly taky tam pasovat
Univerzal mam ten tam nepasuje a v baleni jsem ho nedostal
aha to je špatne jedině žeby si ten univerzal předělal jak potřrbuješ
kup nakej univerzalni kterej bude mit 7V a napajej to primo do toho. Otevri display a pripajej tam ty dva kontakty...velice jednoduche. Jenom bacha na polaritu, ale s tim uz si snad poradis...Navody jak LCD rozebrat najdes na netu...popripade ti poradim. Je to nejjednodusi reseni.Citace:
Původně odeslal Johnyy83
Nebo si muzes taky vzit LCD do odchodu se soucastkama a zkusit koupit protikus toho konektoru..treba ho mit budou...no a ten si pak velice jednoduse vymenis na tom trafu....Jak snadne:)
Taky jsem zkousel vselijaky finty jak primo z VGA jit na ten LCD nebo TV, existuje naky zapojeni na tu vertikalni a horizintalni synchronizaci, aby obraz nelital, nebo se zapojenim IO AD725, ale vsechno to ma bouzel jeden hacek, ze na 50hz TV to proste fungovat nebude dokut mi z VGA nepoleze taky 50Hz , coz se da pres ty ovladace udelat, ale ja potrebuju aby mi to chodilo treba i v biosu a tam je to problem, bouzel ty 3 barvi tam lezou ve fregvenci danou VGA gartou(t.j. v biosu treba 72Hz), takze jsem videl z vystupu VGA na TV tri biosi vedle sebe. Coz je prakticky necitelny. A tet babo rad, jak prinutit i ty barvi RGB aby z nich lezla informace na 50hz.
a jinak normalne ve woknech si to rozchodil pomoci sychronizace vertikalni a horizontalni + nastaveni frekvence a rozliseni v powerstripu???Citace:
Původně odeslal norton
To bys byl prvni clovek kterymu to jde. Obavam se z v tom biosu to proste jinak neudelas. Jedine zbastlit neco co by zkrouhlo frekvenci na tech 50hz.
ja to rozchodil pres VGA do TV jako cinch, mam ten obraz cernobily, ale to me zrovna nevadi, normalne jsem dal v tom powerstripu 640x480i (Arcade). Monitor sice hlasi, ze jako ne, ale na televizi to mam pres celou obrazovku
Tady je za 1500,- s postovnym:Citace:
Původně odeslal KAR
http://www.playstation-chip.cz/shop/index.php?sid=7
Premazané OT.
Toto nieje chat. Existujú SZ, ak ste si nevšimli.
takže pokud jsem to pochopil dobře, tak stačí udělat tohle:Citace:
Původně odeslal MarKo
1) vykuchat displej
2) připojit na TV-out přes cinch-jack redukci
3) napájet z trafa na 7V
je to tak?
jj
hosi poradte mi kde koupit to LCD na PSone zaboha ho nikde nemuzu najit :(
:arrow: Bazár alebo Nákupná poradňa. Tu nie!Citace:
Původně odeslal Paladin
[quote="Paladin"]hosi poradte mi kde koupit to LCD na PSone zaboha ho nikde nemuzu najit :([/quote
Neviem ako je to s dodavkov do ciech ale ak pojdes na http://www.maxsurany.sk/zobraz.php?kat=1konzoly tam maju samotne lcd za necelych 2000SK.
Tady je dobry trik na zapojeni prodluzovaciho FFC 30pin kabelu mezi boardem a lcd.. Neni to zadne novum ale zatim jsem to videl vzdy s nutnosti pajeni nebo slozitejsi procedurou (nemecka press metode z nejakeho zahadneho duvodu se 30pinovy moc nedaj sehnat) -> tady to resi narazenim lcd a ffc kabelu na sebe do samice zif konektoru a je to hotovy.. Super reseni pro lidi jako ja kteri maji v projektoru malo mista a moznost presunuti pcb a napejeci/video kabelaze je opravdu super vychytavka.. ;D :lol:
Lumenlab je ma za $11.99 plus postovny..
http://img91.exs.cx/img91/8510/image0205ul.jpg
http://forums.sudhian.com/messagevie...VIEWTMP=Linear
http://www.lumenlab.com/forums/index...showtopic=6215
Mam pár otázek. Přečetl jsem si dred celej a 2x, ale přesto nevim pár věcí a myslim že tady ani nejsou, a anglicky moc dobře neumim takže EN odkazy jsou mi naprd.
1) Jak poznam jestli moje karta porporuje (má) ten C-sync. Mam MSI FX5900XT 128VTD VIVO. Na to jsem tak nějak nepřišel jak to zjistit.
2) Zásadní otázka. Nejsem nějakej profi elektrotechnik, ale něco už o tom taky vim. Otázka zní:
Má vůbec cenu a smysl se pouštět do toho zapojení 15pin D-sub???
Jak jsem to tady tak pročítal tak jsem tak nějak vydedukoval že se to tady jěště nikomu nepovedlo. Nebo se mýlim???
Prostě chci ten disp do svýho modu a chci co nejlepší obraz.. :wink:
D-sub ti da ostrejsi obraz ale jen 640*480. Jednodusi je pres S-Video (az 1024*768 (interpolovane)) a nepotrebuje ten C-sync. Na napajeni pouzij nejakej jednoduchej stabilizator napeti treba s LM317T napajeny 12V z pocitacoveho zdroje. (Na co zbytecne pridavat trafo)
Info o karte by ti mel vykecat treba Power Strip.
No ono mi to LCDo přijde až někdy v pondělí, tak ještě ani mo nevim na čem jsem, ale origoš trafo tam u toho je. A jako trafo navíc mně osobně vážně nevadí :-) Budu mít krásně velkou case 8-)
Právě jsem chtěl vědět spíš jestli se to už někomu podařilo zapojit na ten D-Sub, tady to prostě nějak nemůžu najít :?
No ale teď když o tom tak přemejšlim: Můžu nastavot na jednom monitoru 1024x768, a na tom druhym mít pak odlišný res těch 640x480??? Zvládá to grafárna takhle přepočítávat na dvě rozlišení???
Naprosto bez problemu.
Jako ty rozlišení naprosto bez problémů???Citace:
Původně odeslal woyta
Hele prosim tě kde to tam najdu v tom powerstripu o tom C-syncu. Já to tam prostě nikde nevidim.
Jedině když dam "Vylepšené vlastnosti obrazovky" tak tam mam toto
http://www.kopi-tuning.wz.cz/PowerStrip1.JPG
Dík
Mas ikonu PoverStripu v liste? Klepni na ni pravim. Pak Options a adapter information. Tam by to melo snad nekde byt.
ee, tam nic takovýho neni :?
To tu kurňa neni ještě někdo jinej, kdo by věděl jak na to???
Panove nevi nekdo jak to napajet??? nedostal sem to trafo :(
At te to ani nenapadne!!! Mnimalne by jsi urcite odpaplil ten displej. Zapominas ze tam vedes signal kterej ma uzemneni!! Udelaby jsi tak peknej zkrat a to nedopada dobre. Udelej radeji nejaky stabilizator s LM317T napajeny ze 12V v PC. Vyjde to do 30kc.Citace:
Původně odeslal Paladin
Pozor vetsina tech nastaveni pro VGA hack jak sw tak hw kolujicich na netu je na NTSC psone ne PAL verzi! Cili udelej to podle nastaveni pro PAL Psone a c-syncove karty coz jsou vsechny ati krome par SE edici.. Ja mam na promitacim poci matroxe co ma blbej csync a tam me obraz pri nejlepsim vyladeni pomalu scroloval tak jsem se na to vyprd a jedu pres Svideo..
Navody a presny nastaveni jsou myslim i tady na foru jinak by meli byt
na diy-community.de foru myslim se to tam debatovalo nekdy loni na jare da se to vyhledat..
Celkove bych rekl ze to za tu namahu nestoji a S-Video kdyz se poladi barvy uplne postacuje..
Na Matroxe G200 je Powerstripove nastaveni pro VGA->Psone zde:
(naskoci az po restartu)
>>
PowerStrip timing parameters:
768x576=768,0,64,40,576,2,28,6,13394,2168
Generic timing details for 768x576:
HFP=0 HSW=64 HBP=40 kHz=15 VFP=2 VSW=28 VBP=6 Hz=25
Linux modeline parameters:
"768x576" 13,394 768 768 832 872 576 578 606 612 interlace +hsync +vsync
>>
http://www.vdrportal.de/board/thread...r=1359&page=23
http://www.playstation2.cz/images/25.jpg
Jinak pokud se lidem to VGAcko nechce pajet rovnou na ten tistak u displeje tak se da
pouzit psone kolik <> scart/s-video ten se podelne rozrizene a vga kabel se napaji do konektoru - je to bezpecnejsi predevsim pro lidi s podobnou pajkou jako ja :@ )
Tady to maj asi za 80Kc mozna se da sehnat i za hubicku nekde v nakym bazaru apod..
http://www.xtech.cz/inshop/scripts/d...=1575&Level=60
Nevíte někdo jak to udělat aby se mi při dualview přez TVout zobrazovala druhá plocha na PSOne jakoby vlevo???
Standardně se mi to udělá vždy v pravo, a já do prava vždycky rychle najedu myší a pak mě zdržuje než zase najdu kurzor.
Chápete jak to myslim???
Nevíte jak na to???
ssdassssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
To bude asi tim ze bez signalu se ten displej sam nezapne. Prived signal a pak se zapne. Na trafo 7,5v normalne funguje.
http://www.pc-teritory.wz.cz/design/PS.JPG
Dej pravym na plose vlastnosti->zalozka nastaveni a tam capni levou obrazovku a pretahni ji do prava vedle druhy obrazovky a dej pouzit :wink:Citace:
Původně odeslal Kopi.
Tak jsem se k tomu konečně dostal, vyzkoušel a... a... FUNGUJE TO!!!!Citace:
Původně odeslal Ivosch
Díky ti moooooc
panove, ja jsem ted taky resil to napajeni a s LM317 mi to nechtelo jet, navic s tim bylo spousta pajeni... pak mi kamos doporucil nejakou suocastku L78S75CV a k tomu dva kondenzatory 0,33 a 1,0 mikroF a funguje to bajecne, dava to absolutne stabilni napeti 7,62V a jede to zcela bez problemu. Akorat se ta soucastka musi chladit, ten displej ma odber proudu asi pres 1A, takze ta soucastka pekne pece. Ale staci na ni priplacnout chladic a je to OK... ;)
Ale resim problem, jak roztahnout obraz na tom LCD... muzete mi poradit?
Nastavenim v ovladacich.
no to se mi na nvidii GF3 prave nepodarilo :(Citace:
Původně odeslal woyta
nemáš nějaký plánek jak to zbastlit ?? to bych taky bral :)Citace:
Původně odeslal gregorius
planek mam, je to fakt primitivni, jen 3 soucasky... ale mam ho jen na papire...pak ho vyfotim a odpolede ho sem dam, ok? ;)
C-sync je composite sync a to tam nemáš povolené (aspoň si myslím :oops: )Citace:
Původně odeslal Kopi.
Edit: ja to tam mám povolené ,lebo keď to zaškrtnem tak to zmení obraz na monitore.
jak mam zaridit aby obraz pripojeny cez compositni vystup karty neblikal?
karta Inno3d Gf4mx440
jinak vsechno v poho: 320/240, 16bit barvy, roztazene na celou obrazovku obraz se nepohybuje, nastaveno 60hz