zdravíčko, máte někdo zkušenosti s tímto fanem?
hlavně by mě zajímalo, jestli se dá namontovat jako "sací" nebo jen jako "vyfukovací"? ???
http://www.hardware-rogge.com/bilder/1851_1.jpg
Printable View
zdravíčko, máte někdo zkušenosti s tímto fanem?
hlavně by mě zajímalo, jestli se dá namontovat jako "sací" nebo jen jako "vyfukovací"? ???
Wow no Artic Cooling vzdycky vymysli futuristicke vetracky treba jako chladice AC 2 TC, ale se vzduchem to hold umi moc by me zajimalo jaky to ma parametry!
No vetracek na jedne strane vzdycky nasava a z druhe vyfukuje takze musi zvladnout oboje :) Jinak vypada fakt zajimave... tusim ze podobny vetracek AC uz pouziva na nejakem chladici (aspon tusim)
No vzhledem ke konstrukci bude montáž na druhou stranu docela problém...a asi nikdo nebude chtít, aby to čumělo 5cm z bedny ven :-)
Ale s dlouhatánskejma šroubama by to třeba šlo...akorát by to asi neplnilo svůj účel (ta knstrukce jako taková...
Ale fan je to hezkej...kde se dá koupit a za kolik?
V patek ho snad budu mit, stoji cca 200Kc. Pak podam podrobnejsi info... :wink:Citace:
Původně odeslal Panta
Citace:
Původně odeslal Panta
já ho mám rezervovanej v ts bohemia na pátek 8-) cena cca 160,- pak je i bez termoreguleceo pár kaček levnější
tady nějaky řečičky:
Tento nový ventilátor od firmy Arctitc Cooling se vyznačuje speciálním zavěšením, které nepřenáší vibrace do skříně.
Samozřejmostí jsou již keramická ložiska a záruka neuvěřitelných 6 let.
Díky širokým lopatkám jsou otáčky tohoto ventilátorů poloviční, než u jiných ventilátorků a průchod vzduchu je ale daleko větší.
Kombinace speciálního uložení a šíře ventilátoru z něj dělá nejtišší provedení pro Váš počítač.
Provedení s regulací otáček
Specifikace:
Rozměry: 80 x 80 x 45 mm
Objem průtoku vzduchu: cca. 54 m3/h
Uložení: Kluzné ložisko (keramika)
Otážky: 1000 - 1900 U/min
Napájení: 12V, 0,12 A
Konektor: 3-Pin Molex
Délka kabelu: cca. 44 cm
Hmotnost: 75g
-------------
a nebo v němčině :arrow:
Technische Daten:
# Maße: 80 x 80 x 45 mm
# Erzeugte Luftströmung: ca. 17 - 54 m³/h
# Lagerung: Gleitlager
# Nenndrehzahl: 1000 - 1900 U/min
# Geräuschentwicklung: ca. 10 - 23 dB(A)
# Nennstrom: max. 0,12 A
# Betriebsspannung: 12 Volt
# Anschluss: 3-Pin Molex / Kabellänge ca. 44 cm
a hlavně záruka 6let ;D
na té alze maj nějak špatně uvedenej ten hluk!! 35db?? ???Citace:
Původně odeslal Pirs
Ten hluk je dobre, AC pouziva jinou metodiku mereni a vysledky uvadi v jednotkach Sone.Citace:
Původně odeslal russianblue
Kód:dB(A) - Sone
20 - - - 0,15 - - - Nicht wahrnehmbar
30 - - - 0,3 - - - - Kaum wahrnehmbar
35 - - - 0,5 - - - - Kaum wahrnehmbar
40 - - - 1 - - - - - Wahrnehmbar
50 - - - 2 - - - - - Wahrnehmbar
60 - - - 4 - - - - - Laut
70 - - - 8 - - - - - Laut
80 - - - 16 - - - - Sehr laut
jak je to teda s tim kdyz chci aby ten vetron foukal dovnitr protoze ta konstrukce fakt vypada ze to jde jen na out ???
Jasně,že je to dělaný jen na foukání směrem k uchycení. Někde jsem četl jako jednoduchý řešení přepolovat ho,ale to je docela blbost.
Spíš by se měli v AC zamyslet naco to navrhli a měli by dojít k závěru,že bude potřeba vyrobit i verzi s opačnými lopatkami :idea:
aj tak blow in sux ;) staci blow out a vhodne nasavacie otvory ;)
Také niečo nepíš ani zo srandy, lebo to nejaký blbec vyskúša. A ak má nebodaj trojvývodový fan zapojený do MB (a navyše ten fan nemá ochrannú diódu...), tak zničí fan a ako bonus odpáli aj snímanie otáčok na MB :?Citace:
Původně odeslal globalkiller
Tak co uz ho nekdo mate? :-) Zajima me, jestli mu uz nevrci loziska, tak jako u minulych modelu, jsem velmi zvedavy na tyhle keramicky.
snad v pátek, pak sem dám info...
zajímalo by mě jestli AC nebude vyrábět zase nějakou Blue Light sérii jinak to pro mě nemá cenu kupovat poněvadž jsem na svítících větrákách závislej :oops:
Na tenhle větráček mám taky zálusk, doufám že nesklame :)
TAk zasielka z AC mi dosla a tak ten vetrak vyskusam vecer...vyzera celkom fajn po vybaleni... :wink:
Hlavně mě zajímá jestli má lepší ložiska než CoolerMaster TLF-R82 s Rifle Bearingem.
Takze som napojil AC FAN 3 TC a nestacim sa cudovat :-o . AC FAN 3 TC je tichucky neskutocne, loziska nevrzgaju a aj ten dizajn vetraku (sice vysoky) dost prispel k tichsiemu chodu. To TC je proste nepocutelne...ale uvidime ked to necham v bedni dlhsie. Idem to pofotit (mam aj obycjanu verziu 1900 otackovu bez TC)... :wink:
Pujde do Chieftec drzaku v pohode? Vypada fakt pekne ;) A cena je taky v poho... Jeste mam v case na jeden vetrak misto...
Prave som to skusal...rozmerovo by to slo...dokonca to aj drzi..ale akosi to nesedi presne a tak stale sa trosku vydvihne jadna stran smerom von tak o 3-5mm. Problem sa da vyriesit tak ze otvory (na skrutky) na vetraku prisposobis nejakym pilnikom tak, aby sadli presne na tie 4 tycky v tom drziaku. Proste nie je to sumerne..ale staci jemne prebrusit 2 z otvorov a malo by to byt v pohode :wink:
Uz som vyskusal aj FAN 3 (bez TC) a je to tiez zaujimava...trosku pocut tlak vzduchu ked je umiestneny v drziaku Chiefteca, ale loziska nevrcia a vydany hluk nerusi - je v pohode (1900 otacok/min.)
Když to tak čtu: "Já chci svítící verzi :cry: :cry: :cry: :cry: "
Tak uz ho mam taky doma (verze bez TC), a Gabo ma pravdu, ten vetrak je fakt tichej i na 12V. :wink:
tak já už ho mám taky - z bohemky za 160,- sakum prdum
to že jede větrák potichu i na 12V je snad jasný ;D
Já mám verzi TC a když ho srovnám s starším modelem AC Pro TC, tak mě připadá rozdíl neslyšitelnej /v rámci celýho PC/. Snad bude delší životnost, protože u AC si hodně lidí stěžovalo, že jim začnou cvrdlikat ložiska...
Když jsou teploty 31system a 49 procík tak točí 1430ot/min podle MBM.
víte co je zajímavý, že na tom starším AC mě to nechce měřit otáčky a
tady s tím novým je vše OK, když to prohodím za starej, tak nic neměří, nevíte čím to?
Montáž je opravdu jen "vyfukovací" snad časem zadělaj i do nasávacího a svítícího.
Udelas recenzi s fotkama? Abych ho videl jak vypada v case...Citace:
Původně odeslal GABO
Ano fotecky uz su....len cas nie je. Snad mozno dnes spisem o tych vetrakoch recenziu a nahodim ju na pretaktovanie.sk. Inac stale si ich neviem vynachvalit...este ked zrobia LED verziu + verziu na opacny chod (teda vhananie vzduchu) bude to fajn :).
Ted me tak napada ze si koupim jeste jeden a pridelam ho na pasiv na CPU... To by mohlo byt dobre...
Nevydržel jsem čekat a napsal jsem už někdy odpoledne do AC jestli plánujou svítící verzi :-) :oops:Citace:
Původně odeslal GABO
mám takovej hlopej dotaz, jak je to s regulováním větráku s TC? protože když se u mě dostanou otáčky na 1700 a vejš, tam mě to v kejsu začne dělat meluzínu :o a ventilátor se začne klepat (když se dotknu těch nožek co drří motorek - tak vibrování přestane) ??? a to sem ho už zkoušel zatlumit takovou gumou, něco jak se dává pod větráky :?
tak to vyreklamuj, popripade to dej nekam do chladnejsich mist kde se nebude tocit 1700RPM ;)Citace:
No to vyzera na reklamaciu...asi bude nieco s loziskami :(. Takto spravat by sa vetrak nemal.
Já mám TC verzi z Czech Computers za 150,- Kč a je opravdu SUPER! Použít lze POUZE jako vyfukovací (má to dokonce napsaný přímo na krabičce :-)). Mám ho vzadu v casu pod zdrojem a když mám v casu 34° C tak točí 1700 ot/minutu. Předtím jsem tam měl Primecooler Supersilent na 1900 ot/minutu, ale s tímhle větráčkem mi klesla teplota CPU o 2° C a zároveň je ten větráček tišší než ten Primecooler na 1900 ot/minutu.
a jde tenhle vetrak posadit normalne na chladic CPU?? Myslim tim jestli ty diry jsou nejak dobre udelany.
Chtel bych ho dat na Whisper Rock IV .
ANo samozrejme..dokonca ma aj pekne podlozky takze sa vybracie neprenasaju. Prave som to skusal na pasiv Titan D5TB (s medenym jadrom) a sadlo ako uliate...foto nie je :( az vecer ak bude fotak.
A jak to chladilo? Uvazuju o podobnem reseni...Citace:
Původně odeslal GABO
TO som len skusal ako to tam sadne...prave pisem recenziu na pridavne vetraky. Neskor ak bude cas vyskusam aj kombinaciu Pasiv+tento vetrak a výkon takejto kombinacie :wink:
až to sepíšeš, tak sem rozhodně hoď odkaz :arrow:
Jak tak čtu, tak to budou hustý větráčky.
Takže si jen počkat až vyjde LED verze a zburcovat obchody.
Ale ta nasávací verze by se taky hodila - něco mi musí ofukovat disky.
Recenzia OUT:
http://www.pretaktovanie.sk/modules....rder=0&thold=0
Dufam ze sa bude pacit... :wink:
Výborně skvělé početníčko moc moc dobrá recenze.Citace:
Původně odeslal GABO
Nevydržel jsem čekat a napsal jsem už někdy odpoledne do AC jestli plánujou svítící verzi :-) :oops:[/quote]
tak ako?odpisali ti? 8-) tiez by som si dal povedat.len by som chcel vediet ci je lepsi ako AC Fan Pro 2L.
Ne zatím mi nikdo neodepsal, čekám, že bud napíšou zítra nebo je moje angličtina hodně špatná :)
kua kua...velka skoda, ze se nevleze do zroje ;(
A co v tom vidis za problem? Jednoduse vyrizni kulatej nebo ctvercovej otvor na zadni strane zdroje a tam ho z venku pridelej ne? ;DCitace:
Původně odeslal Antiloopa
Jde tu akorat o zaruku a misto ve skrini, ani jedno me netrapilo, tak jsem to takhle udelal. A jak byl hned ten zdroj studenejsi nez predtim 8-)
no to si vymyslel kapitalnu blbost a zjavne je vidiet ze si to tu cital ze. ten vetrak je exhaust ... cize ked ho das zvonka na zdroj tak ti fuci do zdroja ... super http://www.ocguru.cz/smileys/idea2.gif
Tak mi napsali,že svítící verzi zatím neplánují :-(:-(:-(:-(:-(
dneska jsem rozebral zdroj jestli tam bude 4.5cm mezera na ventilator a nic :( A protoze u me rve nejvice zdroj, tak to poresim regulatorama ;) oprasim, pripajim napajeni a snad bude jeste fungovat (tim myslim regulator)Citace:
Původně odeslal SajmoN
kup si poťák tesla u "jakuba" za 10,-, pak vystříhej mřížku co brání průchodu vzduchu a je to :DCitace:
dneska jsem rozebral zdroj jestli tam bude 4.5cm mezera na ventilator a nic :( A protoze u me rve nejvice zdroj, tak to poresim regulatorama ;) oprasim, pripajim napajeni a snad bude jeste fungovat (tim myslim regulator)
však oni něco časem vymyslí :arrow:Citace:
Tak mi napsali,že svítící verzi zatím neplánují
No to si si asi neprecetl muj prispevek poradne :evil:Citace:
Původně odeslal SajmoN
Rikal jsem zezadu zdroje, tj. na druhou stranu nez tam je puvodni! Nebudu to vysvetlovat znova, pro ty mene chapave viz obr. :wink:
http://cs.felk.cvut.cz/~neumaj1/zdroj.png
Zajimava idea, ale asi to bude jen pro bigtowery...ale zas abych to rezel a premistoval vsechny IDE rarizeni (jsou naproti zdroje), to se mi fakt nechce :)
Jasne, jak rikam pokud mate vetsi skrin, do Chiefteca se to da v pohode :-)
EDIT:
Jestlize to chces regulovat tak muzes dat i ten puvodni na druhou stranu, aspon se nesnizi efektivita, protoze budes foukat skrz zdroj ven a navic se snizi hlucnost. Ja jsem mel tu vyhodu ze Chieftec zdroj je zezadu celej pozebrovanej, cili jsem akorat klestema vystipal prebytecny zebra aby tam vznikla pekna dira a branilo to prutoku vzduchu jen minimalne.Citace:
Zajimava idea, ale asi to bude jen pro bigtowery...ale zas abych to rezel a premistoval vsechny IDE rarizeni (jsou naproti zdroje), to se mi fakt nechce
ty sa akurat nevies vykoktat, pretoze ked napises zozadu a k tomu napises zvonka tak AUTOMATICKy tak 99% ludi napadne to co sajmona takze .. ;)Citace:
Původně odeslal NightKing
tak jsem si to tu procetl, zhodnotil situaci, vyrazil do shopu a koupil zde probirany AC 3 a dal ho na procik na pasiv od AC CS2 a je to parada.......akorat me ted asi brzo zacnou srat disky protoze se staly nejhlucnejsi komponentou mojeho PC
tak jsem udělal i nějake testy a po zhruba hodine prime 95 se teplota zastavila na 47°C jinak iddle je 41°C při teplotě v case 30°C a teplotě v pokoji priblizne 23°C což je při full loadu přibližně o 5°C míň než s původním fanem za podstatně nižší hladiny hluku
v brne zatim maj jen v tsbohemii?
co jsem se dival tak cybex, softcom, fox je jeste nemaj v ceniku
taky jsem se dival a pouze bohemka
No však ho mám z opavske bohemky za 151 peněz. uz jsem to i vyfotil ale po stazeni fotek jsem zjistil ze je to rozmazany hnus takze to ani nestoji za publikovani......snad odpoledne
mohu potvrdit udelal sem to taky a fouka opravdu slusneCitace:
Původně odeslal Dwarfus
skoda, ze AC nedela tyhle vetrone jako 120mm to by byl mazec :idea:
hloupoučkej dotaz :roll:
je nějaká zrada v tomhle větráku s TC - když ho budu chtít připojit na fancontroler? Jak bude reagovat na to snížení napětí? Dík
kdyz mas fancontroler tak si kup obyc bez TC ne? :roll: :roll: :roll:Citace:
jak říká drticz příjde mi nesmyslné kupovat TC verzi když to chceš připojit na panel
Tak sem ho pridelal na pasiv od Primecoolera, s asi CU jadrem ;)
Hluk se nepatrne zvysil protoze ten pasiv nema dobre zebrovani a ten velky proud vzduchu jak jde pres nej tak to trochu huci... Zatim muzu poraovnat pouze teplotu pri praci ve woknech a ta z puvodnich 58°C klesla na 54°C, max. sem mel kolem 63°C tak sem zvedavej kolik bude s timhle vetrackem.... Doplnim pozdeji...
ještě nemám, pracuje se na něm, kámoš na to bastlení nemá furt čas.....Citace:
Původně odeslal DRTiCZ
:?:
tak to vyměním tenhle větrník co má TC za vezri bez TC :arrow:
možná by stačilo jen přemostit to čidlo a pak by běžel na těch 1900otáček a šel by regulovat...
Nebo jak udělat aby větrák s TC běhal tak o 10% méně ??? ??? to bych ho pak nemusel ani připojovat na ten kontroler....
já mám právě obrácenou situaci, koupil sem si verzi s TC a ten větrák dělá takovej fukejř, že to dělá meluzínu při nejvyšších otáčkách a tak bych ho rád trochu stáhl.... tak sem řekl kamošovi aby mě ubastlil kontroler a pak mě nějak docvaklo, že to možná nebude košér ??? proto se ptám, jestli jste někdo netestl jak se chová větrák s TC když mu snížíš napětí. Klesnou otáčky? A nebude si pak chtít zrychlovat, aby to teplo odvětral.... ???Citace:
Původně odeslal Dwarfus
jednoduse, ustrihni to cidlo spoj tu kabely, pojede ti to na maximalni tocky a reguluj ho tim co ti ten kamik zbastli.
přesně tak sem to myslel... ;D díkCitace:
Původně odeslal honzAK
K čemu regulátor? Odpájej ten termistor a připájej tam odporovej trimr a můžeš si jednoduše nastavit otáčky takový, jaký chceš ;D Cena úpravy tak 2 Kč.Citace:
jo-jo to mě taky napadlo :arrow: , ale tušíš jakej by měl mít odpor?Citace:
Původně odeslal Hybee
vezmi si měřák a změř si to :wink: výhoda je tohohle řešení je v tom, regulační elektronika je už ve větráku obsažena, takže externí regulátor je tu jaksi zbytečnej. prostě nahraď ten termistor trimrem nebo potenciometrem a je to...
Tak max. teplota klesla z 63°C na 59°C... spatnej pasiv...Citace:
Původně odeslal VikX
tak ten termistor má +-8k při pokojový teplotě, já sem doma našel akorát 0-1k na ten větrák točil jak sviňa, tak sem před něj kopl 8k odpor. Regulovat to moc nejde, ale už nedělá meluzínu, zajímavý je, že mě klesla teplota v kysně, což nechápu protože původně ten větrák foukal tak o 50% víc... ???Citace:
Původně odeslal Hybee
možná ta kosa venku :roll: Až kámoš ubastlí ten kontroler, tak tak kopnu propojku....