Ta P4 co mam v podpisu dava v klidu 31-32°C a pri zatezi max 49°C.
Zatezi myslim ze nekolik hodin jede na 100%...
Printable View
Ta P4 co mam v podpisu dava v klidu 31-32°C a pri zatezi max 49°C.
Zatezi myslim ze nekolik hodin jede na 100%...
Me topi to co mam v popise Idle: 36 a Load asi tak 48 8)
Ja mam teplotu IDLE 36° a LOAD 52°.
Pri zatezi max 43 8)
Mě topí IDLE 39 a LOAD 55-59, ale zaleží do čeho se mrknu, ale věřím sandře a ta víc než 56 neukáže. Už se těším, až tam příjdou nějaký lepší ventilátory.
Ja sleduji teplotu pres iPanel (super vec..:)) a ten se presne shoduje s ASUS Probe co mi bezi v liste.... takze to jsou spolehlive a presne meraky...:)))
Jak kdy, ale nikdy nejde pres 60°C. Vetsinou 58-59°C po zatezi. P4 2,4 na 2,74 pri 1,5V. Mam totiz vsechny vetraky stazeny na minimum, abych u toho mohl i usnout :wink:
Jo a pri idle asi tak 42°C
idle 39°C a load 47°-50°C vic to nejde ani pri celodennim burn-in: high
pri zatezi ta 55
me to spis hreje. mam tam kolem 18C, max. 25. proto jsem to chtel trochu taktnout, jenze navim jak...mam to snad pretaktovane dolu ;D ???
A čim to chladíš a na jaký seš fekvenci---to je trochu málo ne???Citace:
Původně odeslal gulliver
To mas PC na balkone?????? 8-)
Ale náhodou je super věc hodit komp na balkon :) Skládal jsem počítač P4 1.5GHz a MSI 845 Ultra-C a teplota byla idle 25 a load stezi 36.
Ja mam maximalne 57'C pri pouziti CPU Stability Test (CPU warming only), inak 42'C Idle pri konfiguracii ako vidno nizsie.
Max teplota 59°C a idle 39-43 podla teploty v case. Chcelo by to nieco ine ako Box chladic.
Já mám tak 52-54°C normal a zátěž až 59°C. Ale kámoš má Northwooda a ten se mu drží teda docela níž....
Když jsem měl original box cooler od inteláků tak sem měl při přetaktování na zátěž až třeba 62°C a když sem testoval kolik asi vydrží tak mi teploměr naměřil až asi 81°C ale to už sem to radši hodně rychle brzdil ;D (pozn. já ještě nikdy žádnej procák neodpálil :roll: )
Ja pocitam ze mi ted teplota pujde o par stupnu dolu oproti tomu co jsem psak v uvodu... koupil jsem novy cooler - Thernaltake Spark 7 = http://www.thermaltake.com/products/spark/spark7.htm a k tomu Arctic Silver III.. ;D
nevim co je tam za chladic, ale ty teplotni hodnoty ukazuje i BIOS. mam P4 1.6. deska MSI 845ultra C.
Ten ASIII ti moc nepomuze, tak 1stupen, ten Spark 7 je takovy vo trosku lepci Volcano 7+, ale kdo by to za ty prachy nebral ;D Nevim co si to mel za chladic, ale chladil docela slusne ;D
No..myslim ze ASIII udela vic nej jeden stupen.... myslim ze aspon 3 udela.Citace:
Původně odeslal Fila
Ten coller co mam v podpisu jeste porad mam.. je to celohlinikovy cooler, ktery se dodava na P4 v pocitacich Triline.... chladi dobre..., ale prece jen Med je Med a ThermalTake je ThermalTake... a Volcano 7+ chladi vic nez dobre a ja si take myslim ze tenhle Spark 7 bude o neco lepsi...
ShAcKaL ked spojazdnis ten Thermaltake napis prosim ta nejake vysledky ako sa prejavil na teplote chcem ho tiez kupit ale u nas ho este nemaju.Diky
OK.. budu ho nandavat zitra, tak se pak ozvu...Citace:
Původně odeslal Chodec
No mne to ide 45 Idle a asi 55-57 full load ale to je v MSI ta hreje viac nez zakon kaze ten isty proc v intel origo ale nepretaktovany sa nad 40 nedostal ani pri full load takze....
36-39 pri zatezi 49-53 P4 2400@2610 bez zvednuty voltaze mam to cely v mATX case takze kdyz ho zavru pridam asi 8 stupnu.
P4 2.4@2.7 bez zvysovani vcore pri max zatezi max 46 stupnu rock stabile (northwood 533)
Takze teploty po instalaci ASIII a Spark 7 celkem slusne poklesly...Citace:
Původně odeslal Chodec
v iddle sice jen o 2°C na 30 az 31...
ale v zatezi jsem mel ma 49 a ted max 44 pri nekolikahodinovem zatizeni na 100%...
U mě je max teplota 58°C a průměr je 55°C. P4 2.0GHz FSB 400[/code]
!!! OPRAVA !!!
Tak se omlouvam - ted sem sosnul CPU bench a ten mu dava trochu vic do tela. idle je stejny ale pri zatezi se to zatim ustalilo na 57-58C. 2.4@2.7 no vcore boost, chladic Titan TTC-W5TB(TC), zavrena bedna - ready to use. Tak nevim jestli to neni moc ta teplota?
Ja ma, taky 2.7 ghz a jak sjem psal tak s novym coolerem je teplota max pri zatezi 44-45 °C... ale v Case jsou 4x80mm vetracky a ty tomu vyrazne pomahaji...Citace:
Původně odeslal LK7R
Takže myslíš že se ten Spark 7 vypaltí za ty prachy?? Jinak já mam při zátěži max. 50 °C s box chladičem ovšem taky mam jeden větrák z boku kterej tomu pomáhá....
Ja predtim neme BOX...ale ten co mam v podpise (ten sam o sobe je dost masivni a vykkony) a max na mym procaku bylo 48°C pri teplote v mistnosti okolo 22Citace:
Původně odeslal susman
2ShAcKaL: Mimochodem jak moc hlučnej je ten SPARK??? Ten měděnej pasiv se mi moc líbí ale ten větrák mě dost děsí :roll: nechci mít z PC vysavač :|
když to pustis na full tak to je 6000 otacek ... a to je vysavac... a velkej...Citace:
Původně odeslal susman
Me to ted jede 3000 otacek a to je slyset min nez ostatni veci v pc (HDD) takze je to v pohode..
Ma to potenciometr na plynulou zmenu otacek takze si muzes nastavit co chces.... a nebo taky muzes nechat at se otacky sami meni podle teploty cpu
Koupil sem vetrak do kejsu a teplota procaku IDLE z 33 klesla na 24. Dela to sice vic bordel, ale da se vic clocknout -2880 :)
Klesnuti teploty z uz tak maly Idle o 9stupnu pri pridani jednoho vetracku se mi fakt nezda ;D
To Fila: Mas pravdu, ja mam v case asi kolem 34-36°C (a to tam mam 4*80mm + 80mm ve zdroji), takze mit 24°C na CPU to je fakt haluz ... (teda bez peltieru, vod. chladicu apod.).
To Xpro: A kolik mas v CASE ? 10°C ? ;D
Merim to v ty utilitce co byla u desky (PC Alert) a v case je 27. Pred namontovanim toho vetraku tam bylo obcas az 40.
Bohuzel ale to dalsi pretakteni uz padalo i kdyz asi ne kvuli teplote, protoze to padalo jen kdyz jsem pustil TV tuner.
to Xpro: No ale kdyz pises ze "teplota procaku IDLE z 33 klesla na 24", tak jaktoze mas v case 27°C ? To nejak nejde dohromady. Ja sam mam 23°C v mistnosti, kde mam PC ... ;D
No Xpro mel by sis to srovnat ;) IDLE je teplota, kterou nameris na procaku v klidu (bezna kacelarska prace), teplota v case je neco uplne jinyho a tu si musis zmerit sam ;) Jeste sem hod Load teploty (teplota pri zatizeni) at mame tvuj jednovetrackovy zazrak kompletni ;D
Ja myslel, ze system teplota je teplota v CASU.
http://www.sweb.cz/xpro/PCalert4.jpg
Pri cem se meri Load teploty, kdyz pustim CPU stability test tak mam 56°C a kdyz pustim CPU Benchmark tak mam jen 48°C.
To Xpro: No jasne, ale asi mas spatne nakalibrovanej soft ci cidlo. Jinak to neni mozny. Zkousel jsi porovnat ty hodnoty s tim co ti ukazuje bios ?
po cca 2 hodinach behu Prime95 mi Asus PC Probe hlasi teplotu prosiku 54°C, coz je celkem v pohode, ale vadi mi, ze mi to ohriva grafarnu. Ve starym kompu mela bez zateze 36°C , ted ma par minut po startu 40°C. Nevite nekdo co s tim udelat? Chladic na prosiku ma zebra smerem na grafarnu, delaj se chladice na P4-ku s zebrovanim rovnobezne s grafikou?
Mam CASE Middletower ATX Chieftec 360W DX-01SL-D, jeden odsavaci vetrnik vzadu (titan,80mmx25mm, cca 1500ot/min, termocidlo), jeden nasavaci v boku (80mmx25mm, nevim kolik toci) a pridal jsem jeste jeden vetrnik (titan,80mmx25mm, cca 1500ot/min, termocidlo) pod grafarnu-fouka na ni, ale moc to nepomohlo. Vetrniky s termocidlem by meli tocit minimalne 2000 ot/min(nevim presne, protoze tahle rada vetrniku ma v oznaceni pismeno L,M,N a podle toho toci - 2000,2500,3000 ot/min - proto pisu min 2000ot/min, ale to mi jeste nikdy netocili) , zpusobuje to to termocidlo? A neslo by prodlouzit, tak aby dosahovalo az treba na chladic grafiky, aby pak vetraky tocily vic? Popripade, co by se stalo, kdybych termocidlo odstrihl? Tocily by potom na max. co muzou?
podle SpeedFanu mám idle cca 43st a full cca 59st.
Ale spíš mě znepokojuje teplota chipsetu. Při full se dostává až k 65stupňům, a to si myslím že je moc hodne. Dělá vám to někomu taky?
Herma: Moje maximální teplota chipsetu byla 50 stupňů. To je fakt divný, že máš tolik
Hmm 65stupnov je hrozne vela na teplotu v chipsetu ja mam max 32°C.
Muj chipset nejde pres 35°C
Fila kolko mas bodikov v 3D Marku, vidim ze to mas celkom nadupane. Typoval by som tak okolo 15 000 a mozno aj 16 000 bodikov ak vsetko funguje ak ma. Jakto ze vam to tak pekne ide taktit. Ja sa stym mojim nedostanem ani cez 2,8 Mhz, bez toho, aby som prekrocil 1,6 Vcore. Je fakt, ze BIOS ukazeuje na CPU teplotu okolo 50-55, co je mooc. (Bez OC). A v skrini 25-30. Mam tam dokupene dva vetraky, stoho jedna je taka ta klasicka turbina pod Graficku (ala Geforce FX). :)) (TITANS)
EDIT - smazáno, nebyl to příspěvek ode mě.Citace:
Původně odeslal Raydowe
Jenom pro zajimavost, v me druhe masine, co ani nemam v popisu (tepou me tam 2x Xeon 2,66GHz) se teplota obou procu drzi asi na 31 stupnich bez zateze a asi 53 stupnu pri plne zatezi, ale to me vubec netrapi, protoze tam mam nizkootackove vetraky, takze masina ani neni slyset!
Jak je možné, že jsou tu příspěvky pod mým jménem, které jsem neodeslal? :-o To si už tady může dělat cokoli kdokoli pod jakýmkoli nickem? :-o
EDIT
Sorry, Raydowe, ale to předchozí jsem já neposílal !!
zkus se zeptat adminu co na to reknou oni podle IP :!:Citace:
Původně odeslal Halen
3,06Ghz - Idle: 33°C 1,525V
Load:53°C
3,5+ - Idle:42°C 1,625V
Load:59°C
je to bezpředmětný,protože každá deska má jinak kalibrovaný čidla...někdy je rozdíl až 10st. :wink:
Cim to chladis?mam totez a k tomu AC SuperSilent TC a je naho..... idle 50 a load 59...Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
Zalman CNPS7000 AlCu.. Docela tichej :wink:Citace:
Původně odeslal Edlin
Koffee ty mas ale stroj. Ja mam idle 48C a load 61C :-o . Neviem ci to ukazuje presne ale podla mne je to blbost ??? ??? . Mam hroznu bednu a zdroj vodorovne :evil: :-(
Dik :-) ale nejsem tu jedinej.. No nevim, pouzivam ten programek od gigabytsky desky, tak jim verim :? Vetsinou to v biosu ale haze o neco vyssi teploty, ale jenom +1 az 2°C..Citace:
Původně odeslal Reno
Jinak v Sandre mam 127°C :arrow: :?:
Joo a v case mam mista dost.. Ale skoro zadnej pruvan (zatim:)
127????? :eek: Ufff. A ja pouzvam Sandru :oops: :? Ale aj tak mi sem tam vetrak leti z povodnych 3000 rpm na 4500!!!!!! :-o Mam obycajny box :? :evil:
idle 42°/load 53° netaktovano...
jednou jsem proc chytnul i na 27 :-) je pravda, ze jsem nic nedelal, ale stejne. Pretaktovanej na 2.4 mel load 59 stupnu a vetrak letel na 4500rpm. vymenil jsem vetrak na chipsetu a ten dela takovej pruvan, ze proc sel o 7 dolu a i pri plnym zatizeny, kdy teplota je na 52 tak vetrak porad na 3000rpm :-)
Idle: 37/42 (otvorena/zatvorena skrinka)
Max: 52
Kym som vsak miesto tej GF4ky mal S3 Savage 3D, idle okolo 32, max cca 43!
Podobne aj chladic! Bez GF4ky so zavretou skrinkou 3090rpm.. a ledva sa vysplhalo na 3500rpm, s GF4kou uz v pokoji 3500-3600rpm, pri maxime aj 4600rpm!!! Btw.. uz 3500rpm je pre mna dost hlucne.. som zvedavy, co sa bude diat v auguste!!! :?
Wau, 4600rpm, to bych nechtěl poslouchat. Mě se porád točí na 3814-3835rpm. U toho se nedá spát. Ale něgdy jede třeba 2 hoďky na 2800rpm. To je vážně zajímavý, že gdyž jsi tam šoupnul tu S3 Savage 3D, že Ti sklesla teplotaCitace:
Původně odeslal siho
A jakou mas teplotu v sandre?Citace:
Původně odeslal Reno
A kdyz tu pisete otacky, tak mam 2480rpm
Idle v pokoji mam asi 47-50C a full load 59-61C :o . To je podla mna dost :? ??? :eek: Mam totiz mini tower a zdroj vodorovne natlaceny na chladic(BOX)
Tak sem si dneska vyměnil chladič z celeronky 2.1GHz a ouha, teplota hned o 2 stupně nižší :) a to ticho, to je nádhera. Ale ten pasiv je mensí, ale vyšší.
Mám P4 2,4 netaktováno a mám teplotu 50 a při zátěži až 66!!!!chladič je boxák!prosím o radu jak zhodit teplotu!Myslím že je to dost!
FSB 533,ATI Radeon 8500 128mb, 512 ddr / 333, SB128,zdroj 300W,36 IBM, 80 Seagate,!!!
zase sedliak otazka >> ked mas idle procak a chytis ho rukou (pasiv) tak je studeny, vlazny, horuci?? mal by byt taky vlazny/studeny :)Citace:
Původně odeslal Kenny
MadCap
No, 66°C VLAZNY ??? Na tom se moc dlouho ruka udrzet neda ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
Zkus sundat ten plech zpod toho chladice a dat tam stribrnou pastu. A nebo lepsi (medenej) chladic ...
To sem udělal!Ale nevím kolik tam té pasty mám dat!Dal sem tam strasne malinko!
A jaký chladič bys mně doporučil!!vlezu se do 500kč..?[/quote]
Dej trochu pasty na jadro procaku a rovnomerne to rozetri ziletkou.Citace:
Původně odeslal Kenny
Nema tam byt vrstva,spise vrstvicka, film.
Hehe, dneska jsem natiral jadro GF4 ... trochu jsem to prehnal s mnozstvim, ale "odteklo" to do stran ;DCitace:
Původně odeslal radar242
Jo a lidi, NIKDY opakuju NIKDY NECISTETE jadro GPU ODLAKOVACEM NA NEHTY !!! Potreboval jsem to ocistit, tak si rikam - benzin nezabral, tak co ted ? Odlakovac. No, slo to dolu uplne krasne, akorat si rikam, sakra, to je nejaky divny, proc se to jadro najednou rozpousti a je takovy mekky (rozumej-ten plastovej obal okolo kovovyho jadra) ?!?!?!?
Rychle jsem to radsi osusil, ale stejne je jedna strana takova "rozpustena" ;D
Tak bacha na to ...
PS: Jo, funguje normalne.
IDLE mam 41 C a Load 53 C BOX chladič strieborna pasta ale sai som jej dal veľa lebo som ziaden rozdiel nezbadal Vcore defalt 1,8@2,62 146 FSB ;D
Co to bylo za odlakovac,ktery lepta plasty ??? ??? ???Citace:
Původně odeslal Westler
To mas od manzelky Saddama H :-o ;D :-o
Kolik davas tomu svymu Inteligentovi pokourit Vcore?Citace:
Původně odeslal Mireclock
Vcore mam default a dneska som mal vonku CPU a bolo na nom vela pasty masiv ju nevytlačil tak som to zotrel kreditkou na uplne tenku vrstvu a zišiel som o 1 C dolu :-) Vcore v biose mi vypisuje 1,54V nieje to veľa na default ??? chcel by som isť z FSB aspoň na 150 Mhz ale neviem o kolko dvihnut Vcore a do akej teploty to je v pohode ???Citace:
Původně odeslal radar242
na 150 FSB som ho skusal ale moje WinXP bol chvilku v pohode asi tak 20 min a poptom modra obrazovka restart a moja doska sa nastavila na defalt FSB 100Mhz sandru som ani nestihol spustiť :roll:
Aku mam nadej ze to dvihnem ??? na kolko sa da pretaktovať 1,8 Nort. ??? Je to novi kusok treba ho zabehnut ???
Na to kolik voltage a kolik je teplota CPU jeste vpohode,ti kazdy rekne asi neco jineho.Citace:
Původně odeslal Mireclock
Muj nazor je,nechodit nad 1,6Vcore a nedopustit teplotu pri zatizeni (Prime 95,UD) nad 50°C.
Ja bych asi taky mohl jit vys s FSB,ale nepotrebuji vyssi vykon CPU(zatim samozrejme) a taky se trochu bojim SNDS.
Az mi tech mych 2,52Ghz nebude stacit,tak vys pujdu.
Vcore mam 1,525V a teplotu max. 45°C .
No uz je to lepsie po tom co som svacol zdroj na spodok skrinky(mal som ho stojato a zakrival cely chladic box a hrial jak svina:((( ) a doplnil chladic TITAN CW6TB/TC/LD2-825 tak mam idle 43C a load 52C :wink: Cize ok
...trošku haluz..50st má skoro každá P4 v zátěži a běžně i víc,...spíš by max.teplota neměla přelézt dlouhodobě 60st ,ale i tak záleží hlavně na voltáži.Dalo by se říct,že do 1,6V je relativně malé riziko SNDS,ale.... :?Citace:
Původně odeslal radar242
Haluz,nehaluz....psal jsem ze je to muj nazor a skoro kazda P4 nad 50°C?Citace:
Původně odeslal Over
Skoro kazda ,moje ne 8-)
Včera jsem hodil 2.4 na 3GHz, ale box chladič už nestačí a teplota se vyšplahala až k 67stupňů. Voltáž byla na 1.575.
[quote="radar242"]Haluz,nehaluz....psal jsem ze je to mujCitace:
Původně odeslal Over
njn ale kedze mas 1.8cku asi mas sub-45W verziu ktora ma ovela mensi tepelny vykon ako ine ostatne !! :)
MadCap
OH oh, ted jsi me dostal :-o Vubec nevim co to je sub-45verze ??? ??? ???
Co to jako je?
Ja jen vim ze mam SL68Q PHILIPPINES.
bolo to davnejsie na pctuning.cz prehlad procakov a tam to bolo .. mrkni tam to najdes lachko :) to je dovod preco sa tak dobre OCkujuCitace:
Původně odeslal radar242
MadCap
Takže po trochu upravě vnitřku skříně mám na těch 2.8GHz teplotu idle: 42-44 a full max 55 stupňů.
Koukam ze mame dost podobnou sestavu...Citace:
Původně odeslal Mil17
Proc jedes na 155*18 a ne 150*18 ??? Pri 150 si totiz muzes nastavit pameti na 333 tj. na 375. Pri 155 se ti automaticky nastavi na 310 MHz ...
Zkus to a uvidis (treba v Sandre). Ja mam maximum procesoru nekde u 158MHz pri 1,6V, a tak ve hrach a testech je rychlejsi "jen" 150 FSB
vysledky 3DM2k1:
2844MHz / 316 RAM - 12900b
2700MHz / 375 RAM - 13100b
Neco jinyho je teda taktovat tim MSI Fuzzy Logic, ale ja tomu moc neverim ... :?
Jo a na kolik ses dostal s tou grafikou ? Ja jsem upravil chlazeni jak jsem jen mohl a zkousel snad vsechno mozny, ale bez artefaktu v obraze neda vic jak 312/600 MHz :-)
Grafika mě jede na 302/608, toho o těch pamětích vím, ale mě jedou maximálně na 368fsb. Nevím proč, ale na 151 se mi nerozjede win. V 3dmarku jsem měl nejvíc 13500 bodu a to gdyž běžěl na 3GHz, ale ty teploty jsem se dost lek!
Nemas chyby v obraze pri tech 608 MHz ??? Ja mam uz pri 601 ... V 3DMarku2k1 nemam chyby ani pri 610, ale v UT2k3 je to videt od 600 nahoru :-(Citace:
Původně odeslal Mil17
predpokladam ze mas na nich aspon pasivy, ne ?
Jakto 368 ? Ja mam PQI 333 a jedou na 375 uplne v pohode, dokonce jsem je zkousel v jinym PC a zvladly 415 MHz !
Mozna bude orisek v casovani, oni se totiz nechteji rozjet pri cimkoliv lepsim nez 2,5 (CAS), 3 (RAStoCAS), 2 (RASprecharge), 5 (tRAS), 8(burst)
Pri tech 375 mam propustnost 2,8 GB/s v Sandre 2003, kolik mas ty?
Westler: asi to bude v tom časovaní, trochu ho povolím. Oni na 375MHz by jeli, ale při 2.7V. Jsou to Nanya. 2714MB/s
Westler: jo na těch pamětích mám pasivky. UT2003 na 608MHz ještě v poho, ale víc ani ťuk.
No ja se chystam na Vmem mod, tak uvidim ... snad to neupecu :-)Citace:
Původně odeslal Mil17
Kolik mas nejvic v 3DM2k3?
Něco kolem 1700bodu newím, Já jsem to pustil jednou a smazal. To je příšernost zlatej 3Dmaŕk01
Ja nejakejch 1800 nejvic, no a v 3DM2k1 ???Citace:
Původně odeslal Mil17
Westler: Zejtra by mě měli přijít na sklad nějaký 512MB DDR 400MHz myslím Kingmax a Kingstone a zkusím to.
No topí to wiz. podpis :D