Takže pre všetkých som preložil ten článok z www.overclockers.com - bude lepšie ak to tu bude a nebudu vznikať podobné thready.
Článok je tu:
http://www.pretaktovanie.sk/article....&mode=&order=0
Potom to nahodim aj do FAQ.
Printable View
Takže pre všetkých som preložil ten článok z www.overclockers.com - bude lepšie ak to tu bude a nebudu vznikať podobné thready.
Článok je tu:
http://www.pretaktovanie.sk/article....&mode=&order=0
Potom to nahodim aj do FAQ.
Gabo, máš v článku chybičku - oprav si to... :wink:
Citace:
Maximálna teplota:
T: 90C
V: 85C
Všetkky AthlonyXP s ratingom nižším, ako 2200+ majú maximálnu teplotu 90C - preto majú všetky kód T. Všetkz ostatné, ktoré majú max. teplotu 85C majú kód T.
2Maul: dik pekne..upozornil ma na to aj Lookas...uz je to opravene...vratane inych mensich chybiciek ;)
GABO : si spravil velmi dobre tento clanocek. Urcite mnohym pomoze. Akurat som nanho hodil odkaz do toho thredu MAM TB1700+ B0.
Jo je to super clanek, ted kazdy vi jak to poznat, ja uz se na nej tesim :-)
Som rad ze clanok pomohol...nie kazdy vie dobre po anglicky a tak aspon nieco. Nemal by byt problem rozoznat teraz A0 od B0.
Díky moc, Tvůj článek mám vytištěný v kapse a už jdu taky konečně vybírat nějakýho toho T-breda...Citace:
Původně odeslal GABO
:-) No taky moznost to vytisknout :-) Ale myslim ze jsem si zapamtoval jak to poznam 8-)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
dobrej clanek :D docela se hodi v tejdnu budu kupovat 1800+ B.0 tak nebudu za blbce ;) dik
I Ty Brute? ??? ;) ;DCitace:
Původně odeslal zap
ochvilu budeme vsetci THB B0 pozitivni ;D
Ale ne vsichni budou THB B0, pac negdo je i P4 B0 :lol:Citace:
Původně odeslal GABO
;D ;D naozaj gootish...
článek je supr, díky za něj
Vic takovejch dobraku ako si ty!!! :wink:
Uz se taky poohlizim po nekym peknym kusku! :lol:
Diky moc uz se muzu vrhnout na nakupy ted jeste abych jsem ho nekde nasel :-)
Som bol tyzden mimo a pozeram ze Gabo sa poriadne pochlapil ...
Well done :lol:
DObry vyraz ...pochlapil ;)
NO overclockers.com trosku upravili resp. updatovali ten navod ktory som prelozil a vlastne este aj Thoroughbredy B0 rozdelili na dva rozne a to:
JIUCB - horsie B0 THB
AIUHB - ovela lepsie B0 THB ktore idu nad 2600+ taktovat.
Odkaz na komplet clanok resp. updatovany navod je tu (v povodnom zneni - pozdejsie updatnem aj v nasom jazyku ;) ) :
http://www.overclockers.com/tips00173/
no dikec za info neco takovyho sem presne potreboval pac je cas kupit T-Breda ;D
Je to vidit aj z vysledkov na tomto fore.Citace:
Původně odeslal GABO
Ja tiez... :wink:Citace:
Původně odeslal Toxic
Takze hor sa na A-cka ;D ;D .
Hej...len ci budu ;)
Niekedy urciteCitace:
Původně odeslal GABO
dix...už jsem byl v shopu
já:máte po ruce xp1700+??
prodavač:co by jste chtěl vědět
j:jestli máte tbredy nebo ještě palomina??
p:ehmm
pak se zvedl a raději šel pro XP ;D
když přišel tak se ještě zeptal jak to poznam...škoda že maj tam jen Ao :evil:
Zajímalo by mě, jestli vy co máte ty béčka a super taktíte, máte sérii JIUCB nebo AIUHB?Citace:
Původně odeslal GABO
Já mám na cestě JUICB a už teď mám depku, jestli si proti svýmu Áčku vůbec pomůžu... :wink:
ja mam JIUGBCitace:
Mam dva dotazy, mozna jsou tu nekde odpovedi ale nenasel jsem je.
1. je lepsi JUICB nebo JUIGB ?
2. nevite kdy maj vyjit ty AIUHB ?
lepsi by mel bejt JUIGBCitace:
Původně odeslal ScanX
Presne ako hovori Lookas ta JUIGB by mala byt lepsia...ale najlepsia bdue aj tak A.... ;)
Uz sou nekde v prodeji ty AIUHB?
No asi tazko...
Jo,jsou .. zrovna jsem si objednal jeden kousek (XP 2400+) 8)Citace:
Původně odeslal Atom
mno, nemyslím si, ze by Atom mal na mysli prave 2400+ ;)
Co si zac? Ze me tak dobre znas? ;)Citace:
Původně odeslal miro
Zdravím všechny lidi na tomto serveru, potažmo fóru. Mám zájem vykopat z mého kompu Palominio a zasadit tam T - BO. Chtěl bych se zeptat 1,jaká frekvence má nejlepší poměr cena/výkon?
2, Kde a zakolik sehnat pěkné vodní chlazení na tento procesor + GK Nvidia.
3, Vhodnou desku - peníze nejsou limitující cca do 8000 s DPH.
4, Paměti - nejlepší parametry a dostupnost v ČR.
Moc děkuji za odpovědi, a doufám že toho nechci příliš... :-D [/code]
Gartujluju k 1. postu ;)Citace:
Původně odeslal neGryk - Andrej
jinak
1, 1700+ revB0 serie JIUGB
2, www.aquacool.cz
3, 8000 klacku :o tak bud s KT400 tak maximum dostanes s Epoxem 8K9A2+ a pokud chces nForce2 tak bud Epox 8RDA+, Asus A7N8X nebo Abit NF7. U prvnich dvou bude nutny NB mod pro moznost jit nad FSB 200, ta abitka umi menit napeti na NB primo v biosu 8). Vice ke kazde naleznes v sekci "nVidia chipsety"
4, Bud superkvalitni ale superdrahe Corsairy nebo asi druhe nejkvalitnejsi(u nas dostupne) pameti OCZ. Obe dve znacky se prodavaji standardne v CC. Pokud se vsak rozhodnes pro nForce2 chipset tak se poohlizej po poametech oznacenych "Dual Dimm"(Corsair) nebo "Dual Channel"(OCZ) ale s jejich dostupnosti to u nas neni vubec nejspis lehke...
Dik za rady!!
Jsem rád.
Epoxem 8K9A2+ tahle deska se mi opravdu zamlouvá, ale můj dodavatel HW nedělá EpoXy, můžeš poradit nějakej shop v Praze, nejlépe VO. :-) Jinak ta voda od aquacool je bomba, nemáte to náhodou někdo doma, hodily by se rady jak to nainstalovat - myslim že to bylo na PCT. S tema pametema uvidim jestli pujdu do DDR400 nebo jestli se dá sehnat něco lepšího. Má MSI volbu zmeny násobiče - měl jsem sice 5 kusů KT3 v ruce, ale nějak jsem to zapomněl zkusit, a už jsou pryč. [/img]
www.abi.cz VO a distributor EPOXu v CZCitace:
ad aqcoolCitace:
ty vodniky tady ma dost lidi. Vice viz sekce "Chladice a ..."
ad pameti
v cenicich jsou ale jaxi realne uz to tak slavne neni ;)
Ja poznam kadekoho...Citace:
Původně odeslal Atom
Hovorte mi Velky Brat! ;D
Ale nie, srandujem, nemyslel si nahodou 1700+? Vacsinou sa ludia bavia prave o tychto Athlonoch a ich seriach. Ak nie, tak nic.
MSI KT3 zmenu násobiča má - spustí sa automaticky pri FSB 153/154.( S mojou Apacerou som dal max. stabilnú FSB 188-viac RAMKA nepustila.) U KT4 to bude so zmenou nasobica asi to isté.Citace:
tez dekuji, podle toho sem si taky vybral ;D
btw ma cenu ho od zacatku smazit na nake dabelske voltazi nebo zkouset co da bez zvysovani voltaze? (gl_storm at neodpovida, ten by to urcite smazil aspon na 2,5V jak ho znam :)
a co série JIUHB ??? (XP 1700+ BO)
Co je s ní? ???Citace:
Původně odeslal Chocen
no jestli ji vzít ? je dobrá ?
Je nejlepší!!! :lol: 8)Citace:
Původně odeslal Chocen
Už ji MÁÁÁÁÁÁÁMMMMM . HURRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ - JDOU SE DĚLAT POKUSY 8)
Citace:
Původně odeslal zap
A co že zrovínka 1800+ ? Já myslel,že na taktování se hodí víc 1700+!
Tak to je parada, protoze jsem si ho prave ted taky koupil 8)Citace:
jj. taky už ji mám, teď ještě paměť Samsung rev. C a příští měsíc desku od Epoxu a jde se trhat dlažba.... ;D 8)
Budeš prodávat to svoje prkno?Citace:
Původně odeslal Chocen
Už máš představu za kolik?
myslis desku a pamet ? uz je to predprodane, prihodil jsem k tomu sitovku a nejake kabely a strelil to za 2800,-
Uz mam aj ja JIUHB a tiez 8RDA + 256TwinMoss
Jupiii... ;D ;D ;D ;D
Este to vsetko poosadzat :lol:
hea...risknul jsem koupi pres internet, ale vyslo to. Sice jenom JIUCB (sux) ale slysel jsem ze i tam se najdou dobre kousky. Jinak clanek je perfektni, prehledny, no proste great, he he
toz procak mam , pamet taky , v pondeli bude Epox 8K9AI - jsev zvedav jak to poslape...
Scem sa spitat, ci je niekde aj daky zoznam najlepsich serii pre T-Bredy AO ??? + dake poradne info. Vsade je len o BO a nemozem nic najst :-(
Napriklad v czechcomputer mi rekli, ze proste objednaj XP1700+ a ze nevi jestli to bude palomino, A0 nebo B0.
Da se tedy nekde se 100% jistotu objednat nebo koupit XP1700+ B0 ???
Zajdi do Monimy - tam už tuhle otázku velice dobře znaj a nic jinýho než T-bredy B0 už ani nenakupujou... :wink: :lol: 8)Citace:
Původně odeslal Chuanito23
Dá se to provést i pře i-obchod? Do velkého města to mám daleko. :evil:Citace:
tak si to objednej, a do poznámky napišm že chceš jen B0 , jinak že to nevemeš a je to, ne ?
A jak zjistím, že mi poslali B0. Po zaplacení a rozbalení jim to asi těžko vrátím.
to jsem myslel tak, že by sis pro něj dojel...ale objednávku vyřídil přes net...
z kama vlastně jsi ??
Česká Lípa asi 80km od PRAHY
Tam bys měl mít firmu PMS (kousek na obchoďákem) - to Ti je nedokážou sehnat oni?Citace:
Původně odeslal TOMVER
Kde je přesně to PMS.
Znám akorát LOSAN(moc pomalý) a ACESS IT(jsou moc drahý)
Když přejedeš velkou světelnou křižovatku u obchoďáku směrem od Mnichova Hradiště na Žandov (neodbočíš doleva jako k nádraží), přijedeš k další odbočce doprava, kterou se kolem autobusů dostaneš za obchoďák a dál bys jel relativně nově udělanou klikatou zónou... Ty za obchoďák nezahneš ale pokračuješ rovně takovou úzkou uličkou do kopečka - tam by po levé straně měla být firma PMS...Citace:
Původně odeslal TOMVER
Uff, snad jsem to nezvoral... :wink:
Napsal jsi to dobře, ale ještě jsem se neptal, protože čekám na finance.Citace:
Dá se odhadnou kolik procent procesorů AMD na trhu v ČR je B0 nebo jaká je pravděpodobnost že si ho koupím jen tak bez schánění u různých prodejců?
KOUPIL JSEM SI "BO" AIRGA , JAKE JE TO NA TAKTOVANI ?? JE TO DOBRY KOUSEK ?
DIKY :?:
NAKONEC JSEM SEHNAL JIUHB a jde to na 2600+ :-) ale zatim jsem to nechal jen na 2400+
gabo ja reagujem na tu tvoju napisanu zostavu, tebe sa podarilo 1700+ bez problemov pretaktovat na 2600+ ? cim to xladis? ja by som to xcel pretaktovat tak na 2400 a dosku som si vybral k tomu takuto ABIT NF7 S.
bol by som rad keby si mi mohol poradit v tom pretaktovani este pred tym ako to kupim, dik ???
NO UZ JSEM TO DAL TAKY O VIKENDU NA XP2600+
12,5 * 170 = 2100Mhz :-) a sel by jeste o neco vice.
A NENI PROBLEM TO CHLADIT. mam teplotu 36% :-)
Ale to az az s biosem 1,5 jinak na starem biosu byla o 15% vyssi.
TAKZE PRUMER NEKDE MEZI 50 STUPNI. ALE CHLADIC JE VLAZNY.
;D ;D
Toto je cista lama: reviziu B0 spoznam podla pismena U(stvrte sprava), ale JIUGB ako spoznam?Kde je to napisane?
A maju niekde v KE taketo 1700+?
Athlon 1700XP JIUHB se dá sehnat v Alfacompu v Ostravě, dneska sem si zrovna jeden kousek koupil a na dotaz kolik jich jeste maji me prodavac odpovedel ze kolem 100 kusů.
Na procaku(zeleny) je psane: AXDA1700LT3C xxxxxxxxxxxxxxx
JIUHB 0308SPMW :-)
takze myslim no comment
Akorak co me ted trapi je jestli me pojede na moji ECS K7S6A, pac sem slysel ze na ni jede jak sa mu zachce, a to by me FAKT nasralo, kdybych ho nerozchodil. V pátek ho tam vrazim a napisu jak sem ho (ne)taktl.
Nechci Tě strašit, ale myslím, že Tě nachytali a střelili Ti T-bred série A0...Citace:
Původně odeslal Milas
právě že ne - nopak to vychytal - to L znamená 1,5V a to znamená, že má C0 - ještě lepší než B0....Citace:
Tak to jsem na to jeho taktování zvědav, protože A0 měly taky 1,5V a o steppingu C0 v českých zemích jsem ještě neslyšel... ale 8. týden roku 2003 asi opravdu bude C0... :lol:
Fakt jsem zvědav na testy.
A0 měly fakt 1,5V ?? tak to sorry...nechtěl jsem mystifikovat....ale možná je to přeci jen C0....ty B0 už byly víceméně vyprodány, tak ty 1700 co teď jsou, budou asi posledními kousky...tak možná, že i to C0 se najde...
A existujou i nejaky 1700+ se steppingem Axxxx ???
myslíš jako sérii ? např AIUHB ?
A tahle serie je lepsi nez ta JIUHB s voltazi 1.5?
Sérii AIUHB u XP1700+ zatím nikdo neviděl - já mám s touhle sérií XP2100+, ale podle výsledků je to OC srovnatelné s XP1700+ a voltáží 1,5V (akorát ten 1700+ je o litr levnější :wink: )Citace:
Původně odeslal Mustafa
Citace:
Vyborne... Dik za info
Tak sem si dnes objednal nějaký 1700+ a přišla mi tadle serie:
Athlona AXDA1700DUT3C JIUHB
tak snad je to ta dobrá.
Neni nejlepsi ale de to.... Tak 2100 na 1.75v po zahoreni...
..
Jaky mas ty ted P4?
Jako + nebo MHz, dyť ty máš tu samou serku ne?Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
DLT3C!!! A to trochu neco jinyho...
Jinak kolik jedes na ty P4?
No na 2.48GHzCitace:
Původně odeslal -=Ondra=-
to Ganja-NIN: Ja jen ze ma v podisu neco jako 4GHz nebo tak.... ;D :wink:
Hele a rozchodil jsi to teda? Ja mam totiz take K7S6A(koupenou v kvetnu2002) a take hodlam koupit Athlona 1700+ or 1800+ a nevim zda mi to pujde. Tak co?Citace:
Původně odeslal Milas
Citace:
Původně odeslal Faramir
Jde to. Minulý týden jsme do K7S6A osazovali XP1700+ DUT3C. Šlapal v pohodě, maximální násobič 12,5x - XP2000+ A mělo by to jít ještě popohnat přes FSB, nebo procák upravit a zpřístupnit sadu násobičů 13 a víc. :wink:
2100MHz. Ne 2100+ :-) Mám obdobnou sérii, DUT3C "JIUGB" a jde na 2100MHz při 1,75V Dnes mi dorazil DLT3C "JIUHB" 0308SPMW - nedočkám se snad netrpělivostí odpoledne, než to osadím. ;DCitace:
Původně odeslal kecinzer
To Halen:
Kde mají tuhle sérii ( DLT3C "JIUHB" 0308SPMW) a za kolik taky bych měl zájem :drool: .
0308 presen tuhle serii jsem kupoval pred 7 dnema u nas v Decine ve VTS.cz stala me se slevou 1900 Kc.