tento thread je tu specielne kvuli mnozicim se dotazum na tuto desku. tak at to mame vsechno pohromade pro pozdejsi vytvoreni kompletniho informacniho threadu, ktery tento v oznaceni dulezitych nahradi. diky vsem, ze to pochopite.
Printable View
tento thread je tu specielne kvuli mnozicim se dotazum na tuto desku. tak at to mame vsechno pohromade pro pozdejsi vytvoreni kompletniho informacniho threadu, ktery tento v oznaceni dulezitych nahradi. diky vsem, ze to pochopite.
Citace:
Původně odeslal Don Pablo
no me 5.1 fachci vpohodeCitace:
Původně odeslal mISHA
pod XPckama i pod 98... a to s ruznymi ovladaci..
Jen pro upřesnění: bavíme se o té integrované zvukovce na MB?!
Pak by mě zajímalo co máš za ovladače? Fungují i některé jiné? Podle všeho by to měl být starý známý AC97 codek(SoundMax). Sedí? Poradíte mi někdo popř nějaký link. Děkuji.
Mám problém při pretaktování procesoru na 10,5x200 jede všechno v pořádku ale jakmile zvednu takty grafické karty (které chodí při 166x11) tak se mi kousne do pul minuty 3dmark01,03,05 i hry.
Má někdo takovéto zkušenosti.
no dalo by se rict ze neco podobnyho mi to dela..Citace:
Původně odeslal maxx
nerikam ze to padne do pul minuty to ne... ale neni to uplne stable...
Zdravim vsechny co maji tuto desku. Protoze se tu mnozi spousta dotazu a vidim, ze i na jinych forech se porad mluvi o nefunkcni zvukovce, raidu a podobne, dost me to rozhodilo a nevim, jestli si tu desku koupit nebo ne... zkuste doporucit/nedodoporucit pls... nejsem nejaky ultra oc maniak, stacilo by mi lehce zvednout fsb a aby tam slusne bezely nejake ty CL2.5 ramky na dual... diky
s zvukovkou ani s raidem nebo tak obecne s kompatibilitou problemy vubec nemam...Citace:
Původně odeslal triablo
spis akurat s tim taktovanim te grafiky, nejak podivne to pada...
ale ss kamosovou 9600 Pro to slo noproblem...
dle meho nazoru to bude neco s napajenim kvuli externimu napajeni....
nevim, ale vyslo mi to jako jedina moznost ..
co myslis externim napajenim? a ta deska neumi agp/pci lock?Citace:
Původně odeslal Austin
no 9500/9700 Pro i 9800 maji externi napajeni prece...Citace:
Původně odeslal triablo
zato 9600 nema....
jo jasne ze umi AGP lock.
Tak pro lidi co by chtěli tohodle asuse: Bacha s výběrem pamětí!!!
Pokud majitelé můžou tak ať sem hodí s čím deska jede a s čím ne.
A-DATA 466 512MB NEJEDE (ani single ani 2*512)
KINGSTON HYPERX PC3000 256MB*2 v duálu JEDOU
me jedou taky s Kingstonama v dualu.Citace:
Původně odeslal brazilterrorist
a jeli mi v pohode i s obycejnyma neznackovyma PQI sh.itama...
a to jak spolu s tema kingstonama tak i samostane. samozrejme v dualu.
V singlechannel tam bezi zatial jedna 512MB Corsair CL2.5 bez problemov.
Mě jdou paměti všechy měl jsem jich už asi 5 druhu a vpoho.
Jinak deska super až na ten malej problém při přetaktování :-( :?:
Já mám paměti Samsung DDR400, 2x512MB jako dual channel, konkrétně model SAMSUNG 410 K4H560838E-TCCC. Když je tam dám na frekvenci 400 MHz, tak naběhne systém vpoho, všechno de, ale když pustim jakoukoli věc, pracující s 3D obrazem, 3DMark, Quake3 a cokoliv jiného, tak se to všechno kouše tak neuvěřitelnym způsobem, že to je nemožný. Pokud nastavim u pamětí frekvenci na 333 MHz, tak vše fachčí vpoho. Vyzkoušel jsem i single channel atd. a nefachčí to. Nemá na to vliv nic jiného, alespoň jsem na nic nepřišel. Nepomohl ani nejnovější BIOS, nastavení defaultních frekvencí procesoru či grafické karty. Prostě nic. Nevíte někdo proč???
hm, takze v podstate kazdy ma s tou deskou nejaky problem... mno, nepresvedcili jste me moc :)
jinak ramky bych pouzil tyhle: 2x256 MB DDR PC 400 KINGMAX CL2.5
Já používám 2 různé paměti a jedou v poho v dualu. Apacerku a seitec.
Nicméně mám problém.
Už na mojí desce některé bootovací CD prostě nebootovaly. Teď jsem skládal dalšího kompa, do něj fungl novou A7V880 a nejsem prostě schopný nabootovat z žádného CD, které kdekoliv jinde normálně funguje. Ptám se tedy, je to vada kusu nebo nějaká divná vlastnost té desky?
mno spis vada kusu, s nicim takovym problem nemam a nevim o nikom jinem,..Citace:
Původně odeslal Millisx
no a jinou mechaniku si zkousel ? jakou mas ?
Vite co? ja uz na to opravdu kaslu, nechci desku co ma tolik problemu... :-(
pridam par stovek a pujdu asi do tohoto: Gigabyte 7N400-Pro2 - SocketA, AMD K7, nForce2 Ultra chipset, 5xPCI, AGP (8x), 4xDDR(266/333/400) Dual, ATX, + sound 5.1, + GLAN, ATA133, USB 2.0, RAID, SATA
No tak je to ozaj divny bug na doske. Ako tu uz pisali ini dal som casovanie pamati na CL2 a islo vsetko v pohode. Ale zmenil som aj dalsie nastavenie na 2 (cize CL2-2-3-6-12 1T) a hned po restarte chcela flashnut BIOS z diskety. Tu som mal samozrejme pripravenu a aj s biosom A7V880.ROM pomenovanym. Flashovanie sa nepodarilo - vraj nenaslo subor co ozaj nechapem. Takze v pondelok utekam reklamovat - dufam,ze to uznaju :(
tak ten soubor se musi jmenovat A7V8xx.rom ... nebo ne ? zkus to ...
Mal som tam dokonca 2 subory. Jeden sa volal A7V880.ROM a druhy A7V880B.ROM ,presne tak ako pise v manuale. Nuz neviem,subor nemohlo najst. Dosku som uz poslal na raklamaciu :-(
Este by som sa chcel spytat,ci skusal niekto na tu dosku A7V880 pamate Twinmos Twister 3200 CL2? Planujem kupit par ,tak poradte.
Mám problém.
Koupil jsem si na Thoroughbreda 1800+B0(odemčený od originálu ) chladič (Nexus AXP-3200+) a taktoval jsem. Dostal jsem z toho procáku klidně 2200MHz!!! při teplotách do 59° při max. zatížení.
Ale mám problém. Když nastavím FSB na vyšší než 175 (i při origoš frekvenci procáku-1533MHz!!!!!!!), tak mi Prime95 vypíše po chviličce testování:
FATAL ERROR: Rounding was 0.4999313354, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Teploty jsou kolem 40° (při origoš f proc.) při burn, ale háže to tu hlášku.
A když při FSB200 zvednu frekvenci procáku trochu výš (tak 2000MHz...burn teplota cpu=58°C), tak mi to nekompromisně v 3D-Marku po chvíli spadne(modrá smrt, nebo natvrdo sek v Counterovi :evil: ).
Co s tím? FSB170 je slabé a pomalé. :?
Asi sem na to přišel ;D
Ale nevím to jistě :?:
Vypadá to, že to je malým napětím na procesoru.
Když dám manuálně 1,65V a 200MHzFSB tak to jede a prime95 nic nehlásí.Ale při 1000MHz to topí jako při 2000MHz-1,5V.
Dá se nějakým způsobem nastavit napětí procáku na desce A7V880 na menší hodnotu než 1,65V? ??? Jsou tam jenom hodnoty auto, 1,65,1,70, a víc)
(CPU mám asi 1,5V. Při 1,65V to smaží jak cip. Ale při 1,5V nejde nastavit FSB>175MHz - padá to.)
Je možné, že frekvence FSB má vliv na stabilitu procesoru (padání woken a tak)? ??? :?:
:roll: No to si pis, ze ma FSB vliv na stabilitu procesoru a taky to napeti... Jestli chces vyssi FSB, musim po urcitem zvyseni vyhnat nahoru i voltaz. Ta Asuska ma min. 1,65 V manualne - zatim jsem nevidel BIOS, ktery by to resil.Citace:
Původně odeslal SlovaN
Pokud ti prime vyhazuje tu hlasku, nemas stabilni proc - mohli by to byt i pameti, ale podle toho co pises, to pude ten proc.
Tak dík, sice to nemůžu spravit, ale aspoň sem si jistý, čím to je (paměti jsou vklidu)...
Nic nevím, ale tuším že přijde menší spamové bombardování na ASUS ;D :evil: ;D, pokud nebude 1,55V v Biosu. ;D ;D ;D
Caute mam nasledujuci problem:
Vcera som si chcel zmenit LOGO pomocou ASUS MyLOGO. Podarilo sa flashlo mi to bios resetol sa komp a komp bol dead. Mohol by mi niekto poradit co stym? Vobec nexce nabehnut nic ziadne POST uplne nic. Uznali by mi reklamaciu??? Som strasne zufaly :? V takej situacii je mi kazda rada dobra.
A este jeden problem. Myslel som si ze je to mojim procakom, ale vidim ze rovnaky problem maju aj ostatny. Ak mam FSb na 200 a multipplikator je default 11 tak po par sekundach mi zresetne(zresetlo) komp.
Ten pocitac ma len stve raz ma dostane do hrobu ;D
-> komp vid podpis ->>
Zkusil bych Clear CMOS,když ne, tak potom na disketu nahrát bios z netu pojmenovat ho A7V880.ROM (nebo tak nějak, je to vmanuálu) a použít EZ Flash (v manuálu)(po startu stisknout alt+F2), nebo pužít CD s ovladačema prý to funguje jako záloha biosu(taky v manuálu)...víc nevím.Citace:
Původně odeslal zero
Jo a ta FSB...je to nejspíš nízkým napětím(stabilitou) na CPU. Bohužel v ASUSU jsou asi dementi a na overclocking friendly desku dají jen 7 druhů napětí (1,65-1,95V po 0,05V) což je hodně slabé na nastavení. (mít třeba procák na 1,5V jako já, tak si moc nezataktuješ:-).
SlovaN
Presne tak. Clear Cmos a potom Alt+F2 a spustis utilitu EZ Flash, ktora je vstavana do BIOS firmware. Pred chvilov som to robil, ked som neuspesne flashol bios z windows :-( Doska spustila autorecovery utilitu a chcela nacitat BIOS z diskety,ktora tam samozrejme nebola. Tak som vypol pc dal clear CMOS , stalcil ALt+F2 (predtym som vlozil Asus CD) a bios sa flashol :-)
Dalsia moja skusenost je ,ze doska ma problemy ak obsadite vsetky 4 Ram sloty (4*256MB) 400 MHz pamatami. A samozrejme mam problem pri FSB >=200 MHz ,vtedy sa nexe vypnut resp. prejde do nejakeho zvlastneho sleep modu.
----------------------------------------------------
AXP Thorton 2400(2Ghz @2.3GHz=200*11.5),A7V880 rev. 1.02 BIOS 1007, HDD Maxtor 80GB 2MB cache, Manli GeForce 5200 FX, 256 MB A-data Ram 400MHz+256MB Apacer Ram 400MHz,Enermax 300W
TAk uz to mam pouzil som ten EZFlash a ide inac na bartona kolko voltaze treba dat? aby isiel ako 3200+ ta FSB ma dost stve. :(
Podívej se na kolik Voltů ti fičí při nastavení AUTO a přidej co nejméně (př: z 1,6V na 1,65V....z 1,65V na 1,7V).Pak zkus stabilitu a teploty, když to bude stabilni tak vpoho, ale bacha na teploty při zvýšeném napětí - sem zvětšil na pětí o 0,15V a teploty se mi zvedly skoro o 20°C.Citace:
Původně odeslal zero
O problemu pri FSB 200 a vys teda nevim, me to jede uz par mesicu na 200 MHz uplne paradne.
BTW jak ta deska blbla, kdyz byly osazene vsechny 4 pametove sloty? Ja sem zkousel 2x512 v dualu, 3x512 v singlu, ve vsech ctyrech jsem pameti zatim nemel. Podle Asusaku by 4 moduly nemely jet dualne - treba tam staci prehodit nastaveni na single a 4 pojedou - ale zas to ztrati tu nadhernou 128bitovou sbernici. Napis o tom neco vic...
Aku mas reviziu dosky? Ja mam 1.02
Tak tie pamate som mal len na chvilu a vsetky 4 sloty boli 256MB a bezali na 400 MHz ale len v POSTe , ani do win som sa nedostal. Snad to bude tym, ze Asus pisal ze pri 400Mhz maju bezat max. 2 sloty, a mozno tym ze vsetky ramky boli ine :)
Ale to, ze pri FSB >=200 sa mi PC nevypne ,ale prejde do nejakeho sleep modu (vsetko bezi dalej ale cierna obrazovka) ma zlosti. Uvazujem ci to nemoze robit aj procak ,kedze mal by ist na 133 MHz ale davam ho az na 200-220. Ozaj uz neviem. Este skusim nejake kvalitne ram (asi Twinmos Twister 3200 CL2).
AXP Thorton 2400(2Ghz @2.3GHz=200*11.5),A7V880 rev. 1.02 BIOS 1007, HDD Maxtor 80GB 2MB cache, Manli GeForce 5200 FX, 256 MB A-data Ram 400MHz+256MB Apacer Ram 400MHz,Enermax 300W
Když jsem dal sveho Thoroughbreda 1800+ (1533MHz (11,5*133)) na 1600MHz (10*200) při AUTO napětí (1,5V), tak mi to házelo v prime95 po pár vteřinách testování chybovou hlášku (round něco..bla bla bla :-) ).
Ale když sem tam dal napětí 1,65V, tak už to tu hlášku neházelo, takže je to určitě napětím na procáku.
Pochybuju o tom, že by AMD brzdila FSB schválně. Prostě to udělala kvůli možné nestabilitě, která se třeba u mě při zvýšené FSB projevuje...
Toto sem testoval i na 2000MHz při 200FSB, a bez zvýšeného napětí na procáku mi to padalo téměř ihned po startu windows. Při tomto testu jsem sice smažil procák jak cip, ale při zvýšeném napětí to jelo stabilně, takže Vcore.....
2Warrior -> Reviziu mam tiez asi 1.02 ale niesom si isty, lebo manual mam doma BIOS mam 1.07 a co sa tyka tych pameti ja mam len jednu 256 a ide to ok az na to ze mi to sem tam drzi grafiku ak urobim nejake zmeny. Uvazujem o goodram 2x256MB(dualchanel :) )
2SlonaN -> Skusim dvihnut tu voltaz potom sa ozvem ako to dopadlo.
Mne to robilo to iste ako tebe ak som dal FSB na 200 tak mi raz nabehli wokna a potom sa to seklo, alebo mi to bezalo a pri spusteni 3DMarku mi to po 3 sekundach vytuhlo :)
A mam este jednu otazku Aky je rozdiel medzi Sempronom a Bartonom??? Novy BIOS na doske podporuje Sempron a uvazujem ze si ho kupim (je asi o 300 lacnejsi ako Barton BOXovany) Ale xcel by som vediet co je to zac a ci ma niekto s nim skusenosti na ASUS A7V800vke.
Mam stejnej proc a na 200 běžet nemůžu, systém je sice krásně stabilní, ale po vypnutí a zapnutí už nenaskočí ani do biosu....Citace:
Původně odeslal Warrior
zero -> Reviziu mas napisanu hned pod AGP slotom (Asus A7V880 rev. 1.02 u mna).
A ktomu procaku, jednoznacne si nechaj ten barton. A skus pozriet
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...780ec2253be45a
alebo nieco vygooglit :wink:
test11 -> skus napisat zostavu :wink:
Jde o BUG1 z tohodle linku:
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...dc960550b35878
zatím to nikdo nevyřešil....
Sestava: A7V880 + AXP thorton 2400+ (2ghz)@2.16GHz-166fsb + 2x 512MB pc3200 v dualu (jedna Winbond, druhá Seitec) 2-4-3-7-3-13-1, 166MHz - rock stable. GR: Hercules 9800nonpro, Audigy2 a nějakej modem, disk Barracuda 160GB sata (2), dvd vypalovačka liteon a dvdromka... stačí?
Podrobnosti k řešení bugu1 taky v tom linku. Na změnu fsb sence jsem eště neměl náladu, teď zas řešim vadnej zdroj...:(
Neskusal si ine ramky? Nejake kvalitne dual? Ja idem kupit Twinmos Twister 3200 CL2 preto sa pytam :)
Zkusil, s ramkama to nesouvisí... Deska je k pamětem velmi příjemně tolerantní. Kdybych byl schopnej obejít bug1, tak ty moje ramečky zvládaj v dualu na 200 2.5-4-4-8-4-14-1 při defaultnim napájení (2.5) což je slušný na to, že nejsou stejný a jedna je navíc shit... Nejstpíš je to asi vlastnost..... Ale jak sem psal u řešení v tamtom threadu, tak reálnej rozdíl výkonu v 3D jsou asi 3%, což je tak zanedbatelný, že sem to nakonec přestal řešit a teď jedu na FSB169, 2.2GHz..:)
Tak to ze je doska tolerantna na pamate som zistil aj ja :-) Ved mi inu na casovani CL2.5-3-3-6-12-3 1T 400MHz a tiez niesu rovnake a dokonca oba maju cipy V-Data. Ale ten prvy bug ma ozaj zlosti kedze procak som vytocil az na 220 FSB stabilne a ono to neprezije zapnutie a vypnutie pc :-(
Este sa ta spytam na kolko si taktol maximalne tvoj procak? Ja idem stabilne na 2.3 GHz ale hranica je niekde 2.35-2.4 :) Vidim ze mas AXP Thorton 2400 preto sa pytam .
Hmm tak to máš hodně dobrý... Já mam strop u 2215MHz při 1.65V, při
1.8V je to asi o 50MHz víc, ale cpu už pak strašně hřeje... optimální se
ukázalo těch 169*13, což je stabilní i při fakt solidnim záhulu :)
Podobných výsledků jsem s timhle procem dosáhl i na KT3 Ultra, takže to
asi bude jeho strop. Kdyby se ti BUG1 podařilo nějak rozlousknout, dej vědět. BTW mam taky revizi 1.02.
ještě k tomu bugu 1 (počák nenaběhne po vypnutí a zapnutí s FSB na 200MHz a více s procesory Thoroughbread) .... předělat FSB sence piny nemá smysl :( zkoušel jsem to a bez výsledku, je to asi problém jádra ...
co to jsou ty sense piny?
Nastavení L12 řiká desce jaké je deff FSB procesoru:Citace:
Původně odeslal SlovaN
http://fab51.com/cpu/barton/athlon-e21.html
2 XaaD: Dík za info, moc se mi do tý zkoušky nechtělo. Co se dá tedy dělat, asi to bude vlastnost. Otázka je jen jestli desky nebo CPU (nemam jinou desku na test). To už mi ale netrápí, na jaře moovuju na A64+NF4..:).
Mam ted tuhle desku, rozbehal jsem vsechno co jsem potreboval, ale stava se mi, ze kdyz mi nabihal W XP + SP2 /i bez SP2/ tak ja se nacitaji a pred tim, nez se prepnou do modre obrazovky vitejte, tak mi zustanou viset v cerny obrazovce, na monitoru se uz zmenilo rozliseni. S minulou deskou se to nestavalo, zkousel sem cistou instalaci woken a je to porad. Bohuzel se to nestava porad, ale jen OBČAS. Nekdy to vydrzi par restartu, jindy to nabehne az napopaty. Vypada to na krizi mezi grafikou a deskou.
v nouzovym rezimu nabootuju vzdy ok. Kdyby jste mel nekdo nejaky napad bylo by to ok.
mam doma tohoto asuse a do něj Athlon XPM 2600+
musím do něj fleshnout bios ještě s nějakým klasickým Athlonem? (ktereho nemam)
příp. může mi někdo poradit který bios se osvedcil?
Aby ti v ni fungoval AXPM tak nic flashovat nemusis - funguje i s BIOSEM, ktery je dodavan na desce (u me to byla revize .004). Jenom ti ho to defaultne detekne jako Sempron 600 MHz ???
Musis pak manualne v BIOSU nastavit FSB na 200 (teda pokud ho chces trosku solidne OC) a vybrat nejaky multik a voltaz na ktere pojede...
Jinak jsem zkousel BIOSy od .004 po .007 a zadny velky rozdil tam neni (me subjektivne se zda, ze revize .006 a dal, ukazuji o nejaky stupinek vyssi teplotu a hlavne v nich funguje Q-FAN - regulace otacek vetraku podle teploty procesoru - ale je to vcelku k nicemu).
Jedna z veci, co me pekne stve, ze to AXPM detekuje jako SEMPRON!!!!!!!! ...to je desna degradace takove zazraku :idea:
takze mozu dneska uvidim co to da
ale s tim sempronem je to teda fakt na hovno
nevim jakou tam revizi mam biosu ale nemuzu menit FSB
je tam na tvrdo 100MHz
a vubec me moznosti nastaveni nenadchly, slabota
Ale vsecko tam je, jenom to musis zapnout na MANUAL a nic nenechat defaultu. FSB zvysujes + - na numericke klavesnici... A i u CPU to jde vsechno menit (multik, voltaz...) - dyt na to ta deska je. HLEDEJ v manualu a taky v BIOSU. Pak zklamany nebudes. Ted su v praci a nemam tu svuj komp, ale vsecko to tam menit jde! Na 100%!
tedkom tez nejsem u sveho pc
ale prvni cojsem udelal jsem samozrejme zmeni u vseho nastaveni na manual
pameti jdou jen na 266, 333, 400? kupil sem lepsi ramky tak by me to sralo
no a fsb tam je 100 a nic jineho nejde
Nechápem prečo sa tu trápite z nejakým asusom, ked su to viditelne najslabsie dosky a aj najzabugovanejsie, je to cisty humus cely ASUS, co sa tyka dosiek. Na ake forum pozrem, vseci maju s touto dosku problemy. Preco nejdete do ABIT KW7 ???
Treba proto, ze nez prisel uzasny Abit, tak tady nic jineho nebylo. A Asus mel pokud se nemylim prvni KT880 desku na trhu...
Ja teda nevim, ale nemam s touto deskou problemy - ani s R9600XT a mam vse pozapinane, ani s Audigy - staci k tomu blby Via Patch - s FSB 200+ jsem taky nevidel jediny problem. Asi zalezni na tom, co do te desky nacpete anebo mozna taky na jaky kus clovek zrovna natrefi.
Jediny opravdovy problem vidim v tom, ze bohuzel nema Firewire.
BTW kdyz uz mas neco doma - tak se snazis, aby ti to fungovalo a nebudes vyhazovat dalsi prachy pokud je sance, ze to bude fungovat dobre.
no ja mam teraz dilemu :? ci ten abit alebo asus, ale uprimne povedane, radsej asi aibt, ako asus, vid. diskusne fora a vela problemov s asusom :roll: , ale ako si hovoril, nahoda na kus, a co sa do nej nacpe, podla toho su problemy alebo su neni.
Protoze ten Abit je sice v nabidkach, ale nikdo nevi, kdy opravdu bude .... proste jsem ho nesehnal, tak jsem sel nakonec do toho Asuse.Citace:
Původně odeslal Hezo
to patka: jak si na tom dokazal rozchodit Palomino???? Dyt je vsude psane, ze na ni jede z Athlonu akorat Thoroughbread a Barton???? :-o
Neni ta 1700+ nahodou Thoroughbread?
o co de s tim patchem?Citace:
Původně odeslal kajos
Mam problem problem nabotovat XP Na doske AsusA7V880 cierna obrazovka a v lavom hornom rohu biela ciarka .Stane sa to po prvom restarte po instalacii do Xp som sa este vobec nedostal .Teraz bezim na Mandrake 10.0 Mam ata disk Maxtor 80GB 2MB nie S-ATA za radu dakujem .
Měl jsem podebnej problém na DFI AD-70SC... Byl ta nějakej konflikt mezi grafikou a základkou... Poprvý jsem to vyřešil tak, že jsem si na instalaci pučil jinou grafiku... Po druhé jsem flashnul novej BIOS... Zkus to a uvidíš...Citace:
Původně odeslal adobe
No Mam Radon9100 sakusim zohnat druhu na skusku mala tato doska problen z nejakou grafikou??
Nevim, nevim... já mám jen menší problém s pamětma...Citace:
Původně odeslal adobe
Při nastavení FSB na 200 nejde přetaktovat grafická karta při 166 FSB to jde. :?: Nemá někdo podobné zkušenosti.
Co stím ASUS A7V600 to nedělal. ???
Ano měla: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...76b47928c882fcCitace:
Původně odeslal adobe
Je to podobné jako na KT600 chipsetu.
Jediný řešení je Epox EP-8VTAI - VIA KT880
2 koniklec: Via Patch je dobry na to, kdyz ti lupe (v reprakach to obcas zalupe, zachrasti) Creative zvucka - nainstalis patch a ono to nejak zmeni latence u PCI a beha to v poho (dela to asi jakakoliv Creative zvukovka - ale Audigy 1 i 2 na 100%).
2 adobe: Me neco podobneho ted delala Epox 8RDA3+, ale stacilo chvilku pockat a zacalo to nabihat v klidku. Kdyztak se podivej s jakou verzi MPS si instaloval Widle - pokud instalujes s 1.1 a pak prepnes na 1.4, tak to nerozbehne W ani omylem. Jeste zkus flashnout jiny BIOS (ale to si myslim, ze nebude mit vliv...). Pak uz jedine zkusit jiny disk ci grafarnu anebo vypni FastWrites a zkus shodit AGP na 4x... a takove ty blbiny s nastavenim AGP...
pokud chces taktovat, tak abit kw7 nedoporucuju. viz: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...bf7fbae55d89f9Citace:
Původně odeslal Hezo
Celkem bez problémů :eek:Citace:
Původně odeslal kajos
Nevim, kde jsi to cetl, jen co najdu link, kde jsem to nasel ja, tak ti ho sem hodim.Citace:
Původně odeslal kajos
Ten link: http://www.asus.com.tw/support/cpusu...pusupport.aspx
Bohužel není. :wink:Citace:
Původně odeslal kajos
Tak tohle řešim taky. Resp. po ruznych manevrech jsem se dostal do te faze, kterou popisuju výše. Tedy, že se ztratila ta černá čárka nahoře a nestává se to po každém restartu, ale zhruba po každém druhém ???Citace:
Původně odeslal adobe
Jinak spolehlivě se dostaneš do windows tak, že naběhneš v nouzovym režimu, odinstaluješ ovladače od grafiky a restartneš comp. ;D
Ale tudy cesta nevede ...
EDIT: Nainstaloval si ovladače od desky? Hyperion ... Nejspíš budeš muset v tom nouzovym režimu to nainstalovat. A mělo by ti to vyřešit, pokud se ti to stava pravidelně.
Tak pozeram, jediny vaznejsi problem vyzera byt v tom bootovani. to iste sa mi stalo aj s Abitom KW7. Zeby nejaka chyba KT880 ?? Inak sa to da riesit len tym installom hyperiion driverov?
ja mam A7V880 s 2x Twinmos 512MB 400Mhz CL 2,5
bezi to uplne v pohode, mal som aj Twinmos + PQI a tiez islo bez problemov aj v dual...
a tiez mi neide FSB 200 :(( mam Barton 2500+
do A7V880 som dal athlona 2400+@ 2333 MHz pri 1.7V , a to som este neprisiel na strop
Ale mam iny problem, kazdy viete ze tato doska ma Wi-Fi slot, a dal som do nej asus wi-fi kartu, a anilen nezasvieti, neviem kde je chyba, v manuale na inete som zistil ze po naistalovani utility a drivera sa zobrazi ikonka, potom mam aktiovat radio, lebo inac nevidiziaden soft ani konfigurator tu wi-fi.
Kdo mal ten isty problem, ze nevedel zapnut radio? dik za info (skusal som to asi 15 min)
Zdravim,
mam tuhle desku asi dva mesice a mam par problemu...
BIOS 1.007, pameti 2x512MB Kingston CL3
1) mam Audigy 1 a pokud sem mel zaplout integrovanou sitovku tak neuveritelne praskal zvuk (je propojena pres SPDIF s Creative Inspire 5700), ato jak s ovladaci pro Audigy1 tak s ovladaci od Audigy2.
Pote co sem si nasel nove drivery na Marvell.com od te integrovane Gigabitove sitovky (jsou nekde z listopadu 2004) to praskani temer vymizelo, ale stale tam slabe je. Podotykam ze zvukovka je propojena digitalne z repro, pres analog to urcite nedela. Zvukovku sem samozrejme dostal na samostatne IRQ a nepomohlo to.
Jelikoz z novymi drivery od sitovky seto temer zpravilo, zustalo jenom slabe praskani, vypada to na problem v driverech. Novejsi zatim nejsou.
Predtim sem mel Asus A7V600 mela 3Com sitovku a tam bylo vse bez problemu.
2) pokud pustim PC pouze ze systemovym diskem (Barracuda 7200.7 SATA 200GB) a potom ho vypnu a dam tam suplik (Barracuda V IDE 120GB) tak semi v BIOSu SAMOVOLNE prehodi nastaveni BOOTu z 200GB SATA na 120GB IDE :-(. Ato mam druhy disk Disabled, proste ten prvni se prepne ze SATA na IDE. Dela to pouze tehdy kdyz ten pocitac najede aspon jednou bez supliku a pak se da suplik z IDE diskem zpatky (je na IDE1 na Master). Pokud tam suplik je furt tak seto neprepina, drzi to na SATA boot disku.
3) nefunguje usinani IDE disku v supliku. Na stare Asus A7V600 mi disk vzdy usnul po 20 minutach jak sem to mel nastavene, z novou A7V880 nechce usnout.
4) pri pouziti mysi Logitech MX500 z nejnovejsima ovladacema Mouseware 9.80 nechce fungovat nastaveni rolovani koleckem po 6 pixelech, porad to jede po 1 pixelu :-(.
Na V600 to fachalo.
(Bohuzel sem tam mel 1.005 BIOS a ten nezvladnul fungovat z druhym modulem 512MB Kingston, padalo to do modre, opravoval to az BIOS 1.006 a pri flashovani 1.008 sem ju znicil :-(, nepomohl ani puvodni zalohovany BIOS a novy BIOS chip z GM, stary BIOS chip odesel).
Tak sem koupil novou KT880 a pameti uz slapou v pohode ale stve me hlavne to ze sitovka rusi zvukovku i kdyz z novyma driverama ted uz jenom trosku).
5) nefunguje klonovani ruzne velkych primarnich partition mezi dvema disky pomoci Drive Image 2002. Hodi to error i kdyz to klon 15GB oddilu ze SATA resizne na 10GB oddil pro IDE disk ale pri obnove klonu to hodi naky error. Na A7V600 to samozrejme fungovalo bez problemu.
Jinac je deska naprosto stabilitni, slape jak hodinky.
Sitovku mam zatim vypnutou ale budu ji potrebovat...:-(.
Samozrejme bych tam mohl dat obycejnou sitovku do PCI ale mam malo PCI slotu, chlazeni grafiky mi zabira dva sloty....
Nevite nekdo reseni na nektery z techto problemu?
Diky za rady.
ad 1) ve kterym PCI slotu tu zvukovku mas? jestli v PCI4 tak se nemuzes moc divit, ze ti v ni praska, protoze ten je sdilenej s tou gigabitkou. zkus zvukovku nacpat do PCI3 - ta neni sdilena s zadnym dalsim zarizenim. to by mohlo pomoct. PCI1 je taky nesdilena, ale tos psal, ze ti zabira grafikaCitace:
Původně odeslal MKabar
ad 2) zkus ten IDE disk v biosu nechat na auto. mozna jsem ale blbe pochopil, jaks to myslel
ad 3) asi spatny nastaveni ve widlych. zkus to nastavit ve Spravci zarizeni
ad 4) asi opet spatny nastaveni ve widlych. nebo zkus pouzit starsi verzi driveru
Zvukovka je ve tretim PCI slotu, je na samostatnem IRQ 17, predtim jak sem ju mel ve druhem slotu tak byla sdilena s IRQ 18 kde je prave sitovka.
Spatnym nastavenim to neni - vim co nastavuju (nastavuju uz wokna naky ten patek...).
Ty starsi drivery pro mys uz mam nachystane ;-).
v tom pripade mas s tou integros sitovkou asi pech :? mel jsem uplne stejnej problem s integrovanou sitovkou na KT6 Delte. kdyz jsem ji pouzival tak mi taky lupalo ve zvukovce. ted me jeste napada, jestli to nemuze byt nejaka nekompatibilita Audigy.
a sorry ohledne rad s nastavovanim widly, ale obcas se tu clovek nestaci divit... :wink:
No jeto podle me driverama, jak na potvoru porad nejsou nove.
Ztema originalnima nekde z roku 2003 co byly na CD nebo ty same jsou na strankach Asusu to praskalo silene.
Ztema novyma z rijna 04 co jsem stahnul ze stranek Marwellu seto zlepsilo o 95%.
Uz to praska jenom neznatelne. Musi byt tizsi pasaz v pisnicce jinak to neni slyset.
Ale nicmene to uplne nezmizelo. Skoda ze na Asus A7V880 nezustal 3Com chip.
Neslo by nejak narvat drivery od 3Comu natu Marwell?
Budu to muset zkusit.
Jinak jsem nahodil MouseWare 9.79.1 primo z webu Logitechu a kolecko uz roluje zpravne o 6 radku tajak chcu.
Ty MouseWare 9.80 jsem mel z CD Computeru, na netu jsem je taky nasel, ale na zadne z oficialnich svetovych stranek Logitechu nejsou, takze nevim kde se vzaly.
Takze dalsi problem vyresen.
Usinani disku v supliku sem zkousel vyresit ale nic, disk porad neusina.
Tak dalsi problem vyresen - usinani disku...
Tak nakonec prece to bylo jenom bylbym nastavenim (sem asi slepej), sice ne ve woknech ale v BIOSu...
Ja bylbec prehlidnul (hlavne ze sem to nekolikrat prochazel a kontroloval) ze mam u Suspend Mode - Auto misto S1 (POS) Only,
a pak se divim ze mi neusina disk v supliku, kdyz mam Auto u Suspend Mode
:oops:
Tahle deska Auto nema moc rada.
Hele zkouseli jste nekdo ten novy bios 1008 ? jestli neresi nejaky bug?
nemam rw, jinak bych to zkusil
Já ho tam mám, ale žádná změna k lepšímu.
Neviem isto, ale podľa popisu tohto biosa, by nemal riešiť nič podstatné, iba podporu nových procesorov (neviem síce akých ??? ).
Lebo i ja som sa stal majiteľom tejto dosky, zatiaľ iba veľmi čerstvým. Zdá sa že na štandartných taktoch to ide stabilne v pohode a tak...
Skúšal som dať semprona 2500+ na 400fsb. Dostal som sa do win, aj nejaké testy prebehli, ale potom to rachlo.... Na taktovanie moc nie som, no ale keď už mám tie 400Mhz ram AM1 (1GB), tak ešte v tom posnorím.. (možno..) :?
(no, ta doska nie je ani tak moja ako mojej priateľky... :wink: )
No, já jsem zjistil, že jistá serie těchto desek, bohužel zatím nemáme přesné poznávací znamení, má obrovský problém, pokud se CPU pustí na 133 MHz a DDR se nastaví na 400. Tato deska okamžitě ztratí možnost akcelerace přes AGP a nepustíte nic přes D3D. Zjistili jsme, že je to pravděpodobně tím, že při tomto nastavení deska nekorektně přepíná děličky(je pravděpodobně hoodně přetaktované AGP). Na 100 nebo 166 FSB jede vše OK.
Řešení je nastavit FSB na 100(příp. 103 :-) ) a dát 30% overclocking, deska jede na 130 MHz, čímž máte v podstatě to, co máte mít. Tímto se i vyvrací domněnka, že by v novějších BIOSech bylo vypnuto PCI/AGP lock, protože v tomto případě by takt AGP byl tak velký, že by to asi prostě nejelo.
Druhá možnost je, nastavit paměti na 333MHz, poté opět vše funguje korektně. Jen připomínám, že stále mluvím o CPU na 133FSB(Athlony XP).
Bohužel tento problém mají i desky právě prodávané(např. moje je v tomto ohledu OK), a nový BIOS to neřeší(ani starý), řeší pouze podporu jakéhosi Semprona 3000+ a tak něco.
Když nechám v biosu nastavení pamětí a procesoru na auto, tak deska pozná procesor jako Athlon 1800+ a nastaví sběrnici na 100 MHz. Když nastavím manuálně 133 Mhz na procesoru a 400 MHz na paměti, tak deska nenabotuje(objeví se rozpadlá úvodní obrazovka a za chvíli se vypíše Ram, je tam něco o ovladačích graf. karty). Mám paměť A-data 512 MB, Club 3D AIW 9800 SE odemčenýna 8 pipeline. Je ta deska na reklamaci mám ji týden a Thortona dle stránek Asus by měla podporovat.
Ked mas thortona tak ho daj vpohode na 166-200 FSB a Ram na 333. Mne to takto ide stabilne.
AXP Thorton 2400(2Ghz)@(210FSB*11=2.31GHz), MB A7V880, 256 Apacer Ram 400 MHz , 80GB Maxtor, GeForce 5200FX ,Enermax 300W
Funguje raid na tejto doske tak ako má? Plánujem kúpiť dva disky do raid0, tak či sa nejak neošmeknem.... ???
Niete niekto ako by som zistil ake skutocne napatie dava ta doska do procesora? V biose na athlon xp-m nastavim 1.65V, ten HW monitor v biose ukazuje 1.60V a speedfan 1.70V. Zjednodusene by to mohol byt stred tych 1.65V ale niekde som tu cital ze sa to da zmerat na cievkoch pri procesore tak som jeden koniec koniec zapichol do zeme 0V na molexe a druhym som hladal na tych cievkach napatie procesora. Zopakovala sa trikrat hodnota 1.70V, ostatne boli 3.0V a viac.Ak som to Meral spravne tak tam ide 1.70V a asus biosom ovlada tu dosku nejak nepresne.
Vypadá to přesně jako můj případ, pokud jo, věř tomu, co ti říká ASUSprobe (1.7). Měl jsem tytéž hodnoty a totéž mi to ukazovalo, tak jsem to změřil přímo na pinu CPU.
na pinoch som sa to chystal zmerat zajtra ale ked vravis ze si to tak meral tak uz viem na com som. Ten HW monitor teda ukazuje o cca. 0.085V az 0.1V menej.
No já mám pořád ten problém s tím, že jednou nabootuju a podruhý ne. Přesně to vypadá tak, že když pustim comp, tak pak mi naběhne startovací plocha Win a ve chvíli, kdy se to má přepnout do modré obrazovky vítejte, tak zustane černá obrazovka.Citace:
Původně odeslal Millisx
Ze začátku jsem se v tom pořád štoural, měnil ovladače(grafika+deska), čistá instalace, jiná grafika a pořád stejný.
Nejhorší je, že ono to naběhne třkrát správně a počtvrtý to nenastartuju. Musim to restartovat tak dlouho dokud to nenaběhne /tenhle zpusob mi fakt rve srdce/.
Ted uz nevim co vyzkoušet ...
no mi ta deska taky nějak podivně najíždí (teda spíš nenajíždí) pokud nastavím na pamětech časování CL3 (default je CL2,5), při 2,5 je vše ok, při CL3 to většinou nenajede, sem tam jo :( nechjápu
nj máš to rozbitý :mweheh:Citace:
Původně odeslal XaaD
to je tak jak se člověk nepoučí z neštěstí druhých :-) .....prostě A-SUS...od nich už ani toaletní papír
Ja s A7V880 nemam ziadne problemi z tych co sa tu riesili. Max. dala 2500MHz, viac som nechcel koli cladeniu(AC CS 2 rev.2). Bootuje zo vsetkeho, drzi si nastavenie v cmos. Ale Saphire Ati Radeon 9800 256MB 128bit proste vzdy v 3Dmarku zmrzla. Biosy ani rozne nastavenia to nevyriesili. Zato bez problemov FX5700, MX440. Asi to bude kartov.
A čo...., v biose nastavím Vcore 1.65, ukazuje to 1.7, nastavím 1.7, ukazuje to 1.75.... Aspoň že tam je nejaká úmerná postupnosť :-)
Čím to že mám takovou malou propustnost pamětí.
Podle jakého koli programu je to tak o 30% mín než má být,stará ASUS A7V600 měla větší. ???
No, 30% to je dosť. Máš to v dual channel? Ak nie, tak aspoň navoľ Bank interleave. Ak tomu dobre rozumiem podľa tvojho podpisu, tak ideš na 440Mhz FSB?