vypada docela hezky......mate uz to nekdo doma nebo alespon nejake zkusenosti?
znamej ted nasel docela levnyho athlona 3200 pro s939 a tohle prkno vypada jako zatim nejvhodnejsi kandidat
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29326
Printable View
vypada docela hezky......mate uz to nekdo doma nebo alespon nejake zkusenosti?
znamej ted nasel docela levnyho athlona 3200 pro s939 a tohle prkno vypada jako zatim nejvhodnejsi kandidat
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29326
mas chlapec docela postreh... :roll:
vidim ze se to asi opravdu vyplati koupit ;D
EDIT: ted sem se od jednoho dodavatele (NWT computers) dozvedel ze jich nedodavaji protoze mira reklamovatelnosti prekrocila 30% - jenom ze je to NWT tak jim neverim a spis bych rekl ze kecaj protoze ji nejsou schopni sehnat..........nevi nekdo co je na tom pravdy?
aj ja som moju reklamoval... dvakrat, toto mam tretiu, ale staciu si pozriet DOVOD REKLAMACIE v mojom threade venovanom tomuto:
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=68728
Lidi nevíte kde se dá tahle deska sehnat? Vypadá to že jí skoro nikde nemaj a dokonce i CC. Potřeboval bych do pátku komp postavit a jelikož tohle je jediná dobrá deska na s.939 tak bych jí rád sehnal.
Tak nam vysiel novy BIOS, ver. 16.
Mam jeden dotaz na polozku v BIOSe:
HT Stop tristate: Driven / Tristate - co to kua je (a jak to nastavit)?
To taky nevim a zajimalo by me to.....
Jinak AV8 je to nejlepsi co jsem kdy videl ..... ta deska je naprosto uzasna, jak bios, tak hlavne stabilita, at tam nacpu, co tam nacpu, bezi to dokonale ... Jinak sestava je R9800Pro AIW, 3500+ a 1 G Kingston UUL ....
Bomba. Abit je the best.
Aky mate Bios a ako ho flashujete?
Ja mam len 15ku a skusal som cez Flashmenu ale nejak to nevyslo
Ako ste na tom Vy?
Normalne pres disketu .... :-)))
Jeste mi to neselhalo ....
Teraz som skusil cez FlashMenu a slo to v pohode.....
Mam 17ku ale ta teplota CPU sa moc nezmenila.........vidim to na AC Freezer 64.....ten BOX to asi neuchladi
Zatim som skusal 2480 Mhz ale teplota 65C sa mi uz moc nelubila....aj ked bol chladic na dotyk len vlazny
Abit proste nejako divne meria teplotu. Ja mam idle 37°C a load 51°C(Prime 95) v Hrach tak okolo 48°C po pol hodinke. Vzdy ked sa dotknem chladica tak je na spodu vlazny....
No to je jedno ako to meria ale ja asi budem potrebovat ten AC Freezer.......51C vs. 65C je totiz dost velky rozdiel :|Citace:
Původně odeslal TYMMY
Mne zase nejako divne meria "tretie oko" izbovu teplotu, normalne mam v izbe 22-24°C a vočko mi ukazuje 28-29°C ??? Nieje to divne? Inak s tym CPU tiez mam chladic studeny a teplota 47°C full load. Inak ta doska je dost dobra ;D
Nojo, tohle jeste ABIT nedomaknul :? . Zatim neznam nikoho komu by to ukazovalo spravne. Treba to pristi verze BIOSu vyresi.
mam s tim stejnou zkusenost - navic, i kdyz necham otevereny okno a realne klesne teplota v mistnosti tak o 6-8 stupnu (z cca 26+ na cca 20), tak hodnota porad zustava tak na tedch 28-29 :-)Citace:
Původně odeslal =PepeK=
no ja uz som mal aj 25°C ;D (ked som otvoril okno) len sa obavam aby nebolo zla snimacia dioda v tom "oku"
No ja nevim mam AV8 3rd eye, teprve par hodin. Mne jedou vsechny teploty Ok.
tak mas asi novy bios, alebo stary :lol:
BTW aky mas cpu?a kedy si to kupoval?
mozna je to tim, ze mam rev. 1.1 .....
rev 1.1 ma kazdy :wink:Citace:
Původně odeslal jrk
No aj mne to ukazuje blbosti... mozno tu izbovu teplotu dali do toho oka len aby sa im na to lepsie namotavalo :)
Poradite mi prosim nekdo s av8 jak mam nastavit bios pro sata disk.Nejak se mi to nedari.Bios mi nechce detekovat disk
clear CMOSCitace:
Původně odeslal p2rtc
jiny BIOS
?
Tak i já jsem štastným majitelem ABITU AV8 3rd EYE...teplotu v pokoji mi ukazuje 29-30 což je blbost...další teploty moc neřeším,jde mi hlavně o ticho.
Jak mám updatovat BIOS? FlashMenu hlásí že nejde bios stáhnout a manuálně nejde stáhnout taky...tak nevím co s těma stránkama ABIT má..
pomůže k zlepšení měření teplot nový soft k "oku"?
A ještě další dotaz - k čemu dobrý je driver Cool n Quiet od AMDčka?
Mám dojem že to vlastně díky okču nepotřebuji...taktuji sám..tak na co toto? díky
Naopak C&Q slouzi ke snizeni napeti a podtaktovani procu kdyz je nevytizeny asi na 1GHz a 1v.Kdyz ho das do zateze opet nabehne na plnou frek.Nefunguje to ale pri tom kdyz je procesor pretaktovany.
stahovani biosu z jejich stranek bylo tragicky vzdycky. muzes to flashnout skrz tu jejich utilitu nebo klasicky z diskety v dosu, ja jinak nez z diskety neflashujuCitace:
Původně odeslal Zdenek Dubnicky
hm to mam docela problem kdyz mi nejde disketovka ;), jinak teploty mi to ukazuje taky divne, mam Zalmana 7000CU a full load jedu prez 60!! pritom Zalman je uplne studenej :-)
Ja to flashujem normalne vo win cez Flashmenu...no problemCitace:
Původně odeslal Vinc Black
Tak a je to! Jedu na novem BIOSU...a moje dojmy?
Stahnout BIOS pres FleshMenu mi nejde...zkusil jsem sosnout bios manualne a povedlo se mi to az druhy den..nevim cim to je,nejak jim ten web(ABITu) blbne. Potom lze jednoduse flashnout pres FleshMenu nebo prez disketu(zbytecne slozite)
Teploty jsou lepsi,u me radove o 5 stupnu nizsi(mam AC Silencer 64 a pri idle 45,Full Load 56)
ALe mam jiny problem - podarilo se vam stahnout novou verzi softu ABIT uGURU? mam na mysli tento soubor : abit_uguru_v2.126.exe
Mě ani za boha...pokud ho někdo má,mohl by ho nasdílet někde? prosím...
to ja mam teploty stejny :(, a delicka tam taky neni s 9kou :( takze pro me nic noveho
Mám tuto desku a konečně jsem ji dal pořádně co proto. Její absolutní limit je 291HTT (jedu na 291x9=2620). Dále už je ámen s daty na discích. Je vhodná pro prociky 3200+ a výše. Pokud máte nebo chcete takový procik ,tak je tahle deska dobrá volba. Pro přetaktování 3000+ je nevhodná a tam se musíte poohlédnout jinde. Škoda nefunkčního LOCKu AGP/PCI ,s ním by to byla super deska.
no, ja jsem z ni nadsen nebyl, a soude podle reakci na ruznych forech jsem nebyl sam. funkcni limit v 3d u me byl HTT 255, u 2d se dalo dostat k 270. jak cpu, tak pameti mely dostatecnou rezervu. nepomohly jakekoliv brikule s delickama, o nefunkcnim agp/pci locku nemluve. takze bych spis rekl, ze jsi mel stesti na kus, coz ti samozrejme preju :wink:Citace:
Původně odeslal Hladis
abych ji nekrivdil, do tech HTT 255 byla super stabilni
No já z ní vůbec nadšenej nejsem jelikož mám procik od Maula ,který dá i 2,8GHz a to tu prostě nejde. A 291HTT dají všechny AV8 jen si trochu pohrát s nastavením :wink: A jak jsem říkal kdyby měla ten LOCK funkční byla by dobrá ,takhle je to jen průměr.Citace:
Původně odeslal riksa
mam takovej pocit ze lock funguje do 266ti, jinak 260 rock stable 270 taky jedu, ale to se nelibi grafice chtelo by to vetsi delicku
Nastav si děličku na 8:2:1 / LDT 2x / AGP 4x a vše v této sekci dát na disable kromě AGP write a read / V-link datarate 4x a dostaneš se v klidu i na 291 HTT :-) . Výš to už nerozdýchá disk nebo grafika. Mě to jede rockstable ;DCitace:
Hodne zalezi na grafike
Mne grafa zvladala AGP lock na 74mhz...ktory je funkcni...nie ako 66mhz...takto som sa dostal na 285
S delickou 8:2:1 som sa dostal na 277
Na abit foru frcia chlapici aj na 300x9 a vyssie
A sakra. LOCK 74 je funkční ??? Tak to jsem nevěděl :arrow: jdu zkusit pokořit 300 HTT a víc. Jen doufám ,že je zamklý i SATA jinak opět padne disk :-( . Ten procik v pohodě zvládá 2800MHz ,tak že bych AV8 ještě nezahazoval 8-)Citace:
Původně odeslal Yogi_1
ano ten lock je funkcni....otazka je jestli ti to zvladne grafikaCitace:
Původně odeslal Hladis
S diskom ti neporadim...je to tvoja chyba...naco kupujes SATA....SATA=samy problem
ja jsem si s tim hral docela dlouho, samozrejme, ze jsem zkousel delicku 8/2/1, i agp 74, ale proste jsem se stabilne pres 255 nedostal. jinak se neda imho nic vysvetlit tak, ze procesor, ktery dal 10*255 pri 1,525 uz 10*256 nedal pri jakekoliv (!) pouzitelne voltazi. jak uz jsem psal, pameti tomu nebranily
Bude problem asi s grafikou a s lockom.....ono to pada zatoCitace:
Původně odeslal riksa
mam tu este starsi screen s projetym 3D markem na 277
http://forum.pctuning.cz/gallery/alb...12526/3950.jpg
To aby ste videli ze nekecam :-)
2:yogi: asi ano, ale to je v desce, coz prave bohuzel user neovlivni :?
jak rikam, na soft-oc do htt 250 je to skvela deska, ale nad tuhle hranici je o otazka jednotlivych kusu a kompatibility s ostatnimi komponenty
To má být vtip ??? Je moje chyba ,že ta blbá deska nezvládne LOCK :roll: Chyba není v SATA ,ale v desce :wink:Citace:
Původně odeslal Yogi_1
Dobre nepreberajme tu nevyhody SATA....mozno ten lock na SATA je aj funkcni....to nemozes vedet na 100%Citace:
Původně odeslal Hladis
no ja jsem se dostal i neco malo prez 270, ale ja mam spis problem s tim ze grafika pri 74 nenajede takze mi delicka s8kou je kprdu potreboval bych 9,10,11 ;) nebo agp lock, jedina sance je najit modnutej BIOS kdybyste nekdo nasel dejte vedet ;D
Nový BIOS
BIOS ID:2.0
1. Add AMD Rev. E CPU support.
2. Add new DRAM timing items.
3. BIOS compiled date: 04/20/2005
http://www2.abit.com.tw/page/en/down...E=Socket%20939
ta nevim me tenhel BIOS hlasi chybu pri zmene... check sum error, treba to budete mit ok, ale radsi si dejte pozor (pripadaj mi ty BIOSy cim dal tim horsi) takze jedu zase na 1.9 ;D
A provedl si po preflashovani clear cmos-u?
jj dokonce jsem to stahnul a nafleshoval znova ale stejnej problem
....no každopádně by mel novy bios zlepšit možnosti přetaktování :
"Well, Just updated to 2.0 and all is well. Running at 329*8 with no probs."
hm tak nevim no jeste to testnu...
Tuhle hlášku mi to hodilo pokaždé při prvním zapnutí po flashi. Myslel jsem, že je to normální. :D Clear CMOS jsem samožřejmě provedl. Flashoval jsem to zatím 2x, z 15 -> 17 -> 19.Citace:
Nicméně samotný flash vždy proběhne bez problému.
//edit: Tak už vím proč mi to připadalo normální. U flashování biosu na jiné desce se ta hláška (CMOS checksum error-Default loaded) objevila také, ale tam to bylo v pořádku, psali o tom i v manuálu.
hm tak tenhel bios nedel a problem jen mne, casovani ramek je tam nejaky divny, jede to nejlepe na auto...zatim jsem vic nezjistil treba neco vyctu z abit 4a
neboCitace:
I finally figured it out and tested it to make sure... Here is the procedure to correct the high temperature problem with the AV8 incorrectly showing high and quickly changing temperatures depending on CPU load. This has been tested on a AV8 rev1.1 using BIOS version 19.
1. Create your BIOS floppy
2. Shutdown the system, unplug or switch off
3. Wait 10-20 seconds for power to completely drain from the power supply
4. Clear the CMOS by moving the jumper for 10-20 seconds
5. Replace the jumper, insert the floppy, and boot the system
6. At the BIOS screen press ALT-F2 to load the BIOS flash program
7. The BIOS will be loaded and the system will reboot, when finished remove the floppy
8. Upon reboot, enter the BIOS by pressing DEL
9. In the Uguru section, CPU temperatures should be correct 25-40 degrees C.
Clearing the CMOS first solved my problem. I was updating to the version 20 BIOS and was having problems with the BIOS not saving after changes plus my temps were still the same between 17, 19, and 20. I was tinkering with the CMOS when I discovered this method. I encountered an error when I moved my RAM around, the BIOS reset, and the high temps returned. Using this method again solved it. Be careful to not move your RAM to different slots afterwards as it will "upset" the BIOS. I hope this works for everybody!!!
Citace:
1. Unplug the power cord.
2. Move the CCMOS jumper to pin 2-3.
3. Remove the CPU.
4. Install the CPU back.
5. Move the CCMOS jumper back to pin 1-2
6. Plug the power cord back.
POkud mate problemy s ukazovanim teplot tak jsem mozna nasel navod, takze az najdu fukcni disketovku tak to testnu....
EDIT: hm tak jsem otestoval obe metody a vysledek je ten ze teplota je stale spatne takze to nepomohlo :cry:
nForce je nForce :lol:
Jiste ... :-)))
Diky, ze jsi nam to objasnil .... :-)))
hm to by chlapec musel vedet ze to neni chipsetem blbne to i u nForce.... jinak nevite nekdo jestli nekde je nejakej modnutej bios?
Mam ted doma Venice 3000+ a AV8 ...
Jedu 300*9, 2x HT, 1.5V Vcore, stabilni jak beton ... :-)
Cekam na EPoX NF3Ultra (hlavne kvuli 4x SATA), tady na AV8 ale jeste zkusim maximum, nebot cely system je studeny jak psi cumak ... :-)))
jo to jsem si taky vsimnul ze mosfety jsou studeny, proste ta deska vubec netopi, jakou mas grafiku?
Mam R9700Pro a pri 300MHz delala haluz, tak jsem v biosu dal Fixed 74 a je to OK...
No jsem zvykly na VIA, ale kvuli tomuhle (a 2x SATA) jdu do NF3 .....
Proste ten lock neni asi 100pro na zadne VIA, jinak AV8 mam rad ... :-)
Jo a pres 305 se nedostanu .....
jaký hiperioni jsou nejlepší pro tenhle čip set?
covece asi to je jedno nejakej test jsem teda neprovadel, podle me by to melo neznatelnej vliv na vykon...
Ja si myslim (i podle zkusenosti), ze vzdy nejlepsi jsou posledni ....
Prave testuju 300x8, vypada to, ze by to mohlo jet. Prime zatim stable. Jedu na lock 74 MHz, ktery je udajne stabilnejsi u vyssich fsb.
No mas stesti s Grafikou, jako ja, ale stejne se mi to nelibilo, proto jsem nakonec koupil kvuli 3000+ (potrebuji tim padem vysoke FSB) nForce......Citace:
Původně odeslal jrk
Stve me to u VIA ten nefunkcni lock je fakt BIG minus ...
a ten lock je nefunkcny so vsetkymi biosmi pre tuto dosku?
Ano. Muze za to HW, ne bios ...Citace:
Původně odeslal =PepeK=
Lock je funkcni, ale ne uplne. LOCK 66 MHz je u mne 100 % funkcni do 256 MHz. Na vyssi FSB musis pouzit delicku 8/2/1. Ted testuju lock 74 MHz, stabilita bude u kazdeho pocitace jina (zalezi na komponentach-vyssi frekvence pci). Na LOCK 74 MHz jedu 300x8 bez problemu dva dny-LDT-2x; 1.6V CPU,; DDR 480 MHz-2.5-3-3-7. Na abit foru jsou lide, kterym jede AV8 pres 300 MHz.
Ne vsechny desky s NF3 zvladaji vyssi frekvence nez AV8....
Ano, mas pravdu, ale PROBLEM je, ze ten lock je prave polofunkcni u nf3 a nf4 je 100 pro. funkcni, to ze nf3 ma limit okolo 300 HTT je jina vec, ale neni to LOCKem ..Citace:
Původně odeslal jrk
Me AV8 jela 9x300 (R9700Pro) DOKONALE, ale pripojil jsem SATA maxtor a konec ...
Pak jsem mel EPoX 3NDA3+ (jela max 310) a ta ma 4x SATA (2x nf3 a 2x marvel) takze marvel NEBYL lock, pokud byl SATA na marvelu, deska NEBOOTOVALA ani pri 210MHz ... :-)
Ted mam nf4 a 350 FSB sranda, 8KT890 neda ani 295 ... bohuzel.
Ja miluju VIA, ale tohle je pro overclockery fatal.
Jedu už druhý den na 300x8, 1.6V a zatim to vypadá dobře - hrál jsem Doom3,Splinter cell pár hodin a drží to ;D
Vysel novy bios 2.1, zatim jsem netestoval...
ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/av8/
http://forum.abit-usa.com/showthread...threadid=86308
1. Update code base to 5/31 award code
2. Update MCT2
3. Support dualcore cpu
4. Fixed CMOS Checksum fail messagege when select DRAM Timing value.
5. Delete workstation at POST
6. Full screen logo
7. Fixed ¡§can not load SATA , LAN ROM issue
Tak jsem si taky poridil tuto desku (z druhe ruky za 1500,-) a jsem s ni hodne spokojenej. Flashnul jsem si posledni bios 2.1. Momentalne jedu stabilne 3000+ na 8x300 MHz (s LDT 4x coz mne na nf4 nejde) s fixed 66 MHz Jedine co mne trochu vadi je ze nefunguje ve vyssich FSB (aspon u mne) LDT 3x, pritom 4x 2x i 1x mne facha ok. Deska na rozdil od nforce 4 temer nehreje (mam v druhym kompu DFI nf4 SLI s pasivem od zalmanu kterej je mnohem vetsi a stejne ho musim lehce ofukovat :( ).
Tak to je super, slusny vysledek ... :-)))
Ano AV8 je LEDOVA oproti NF4... :-)
Ze by bios 2.0 s 2.1 byl zazracny ... :-)
BTW. to to mas za pameti ? To neznam ...
a aky mas disk?SATA?
ja jsem mel chvilku 21 ale nestihl jsem moc otestoval ale nastavit pameti tak jak mam ted se mi nepovedlo....az prijde grafika zase testnu....
ne sata disk tam neni. Mam tam starou 60ku.Citace:
Původně odeslal =PepeK=
Jinak nakonec jedu 9x270 je to prece jen o kapku vic nez 8x300. Dal taktit nemuzu pac bych musel zvednout vcore a to uz neda sonic tower.
skus od niekoho pozicat SATA ci sa to rozbeha :wink:
A mas to stabilne?Citace:
Původně odeslal tombianski
Prime, 3Dmark, 4 hodinove parby? :-)
Zaujimave ze ti to da pri LOCK 66mhz
Myslim, ze nezkousel zadnou 3D aplikaci, pac tam ma jen R9250, takze ten lock stabilni nebude. Taky jsem zkousel BIOS 2.1 ale pekny haluze mi to dela, lock 66 mi jel na 10x266, ale 10x270 uz ne:( pak mi nejel uz ani na 10x266, ale zas mi zajmave jela kombinace s 8:2:1 na 10x271-275(267-270 nejelo), jenze tam uz neni v prime stabilni procik. Lock 74 mi nejede vubec. Nechapu, co to ta deska dela, takze nakonec sem zase zpatky na 10x266 pri 8:2:1
no, inac tato doska je celkovo dost haluzna ;D
no mne to spravilo toto :arrow: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=84512&highlight=
dneska som zase trosku spekuloval s taktovanim, nahodil som win xp bez SP a pri 2043MHz mi vsetko slape v pohode, pol hodina prime bez chyb, burn teplota 49°C na 1,5V, ked som dal 2097MHz tak mi zaboha nechcel nabehnut win, dal som 1,525 a nic, predtym mi to na xp SP2 bezalo na 1,45V ??? mam na nej BIOS 1.5, HTT 3x, vyriesil by moj problem update biosu?
Novy bios by v tvem pripade mohl pomoct. Urcite by si pri tve sestave mel dosahnout min. 2250 MHz- tzn. 250 Mhz HTT; pri nastaveni v biosu "333 SPD pro pameti".
urcite testni jinej bios ve starsich blbnul htt 3x...Citace:
Původně odeslal =PepeK=
oki, vecer skusim, potom dam vediet
BTW: ktory je lepsi 2.0 alebo 2.1?
Urcite 21; s 20 melo hodne lidi problemy, prostuduj: http://forum.abit-usa.com/forumdispl...569&forumid=49
:? ??? ja pouzivam SATA RAID0 a nerad by som o daco prisiel :?:Citace:
Původně odeslal jeden typek z abit fora
ja jedu takz na 1.9, dvojkova rada nic moc....
Vysel novy bios na ABIT AV8:
http://www2.abit.com.tw/page/en/down...E=Socket%20939
BIOS ID:2.2
1. Cool n' Quiet now works as intended.
2. Disable Cool n' Quiet function when the multiplier is manually changed in the BIOS.3
3. BIOS compiled date: 07/04/2005
Zatim jsem ho nezkousel, jedu na ver. 21.
Zadna nova zmena v AGP locku, porad musim jet pres 8:2:1 :(
je lepsie ked to flashnem cez win alebo klasika z diskety?
cez win som to este neskusal :-)
Ja flashuju zasadne z diskety a pokazde vse bez problemu, tem win ficuram vubec neverim.
ja jsem fleshoval z obojeho a je to uplne jedno... ted fleshuju jen z win odsmahnul jsem disketovku, novou se mi uz nechce porizovat...
Vysel novy bios v. 24
ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/av8/
1. Fixed the issue that with certain VGA card does not work with four 1GB RAM modules.
2. DRAM Command Rate, Row Refresh Cycle Time, Read to Write Delay now work as intended.
3. Recalibrate CPU temperature.
4. System now can resume from S3 without problem.
5. BIOS compiled date: 07/28/200
zatim jsem ho nezkousel
Tak konecne opravili monitoring teploty a zda se byt good, jeste potestuju v Prime 95.
tak teplota se opravdu opravila, ale dva zakladni nedostatkz bios se stale seka :( nevim proc, ale obcase se zasekne... zkousel jsem nastavit jako mam ted a nevidelo to sata a nechtelo to nabootovat z IDE... takze jsem zpet na 1.9, a teplota zustala ok :D takze vic nepotrebuju ;)
Ja som spravil tiez flash...pri 24 bola teplota o 10 C nizsia ako pri 19 ale mne zostala vysoka ked flashom spat 19 :-( ach..skoda noCitace:
P.S. Robil som to cez flashmenu
Som spat na 24...mne sa neseka a bootuje v poho...zatial ziadny problemCitace:
Hmm, tak s opteronem 144 me to nejede stabilne ani na 9x250:( asi delam neco blbe.
Tak dnes sa mi stala zaujimava vec. Kukal som film a komp mi zrazu vytuhol. Tak som dal reset a nic. Ani do biosu som sa nedostal. Hodilo to kod 0.4. (v manuali samozrejme ani neni)
Tak som si myslel ze to bude grafa (tu som menil nedavno). Hodil som naspat radka 9700pro...ale nic to nepomohlo...to same...code 0.4.
Tak som isiel dalej..vybral som jednu ramku a ejhle ide to...potom som vymenil tu co som tam nechal za tu co som vybral...a ejhle aj tak islo
Tak som vyskusal vypnut dual channel (prehodil som ramky do 1. a 3. slotu) a pomohlo to. Uz som si zacal myslet ze mi odisiel DCH radic v CPU ale nakoniec som dosiel na to ze dual channel mi uz nefunguje v prvych dvoch slotoch..a to netusim preco...ale nastastie v druhych dvoch ide