http://www.disk.cz/products/detail.php?id=AMID300
tahle karta ma jeste lepsi prevodniky nez predchudce Revo 7.1 a cena myslim docela prijemna, takze pro ty z Vas co preferuji kvalitu zvuku pred vykonem ve hrach, tohle je ideal..
Printable View
http://www.disk.cz/products/detail.php?id=AMID300
tahle karta ma jeste lepsi prevodniky nez predchudce Revo 7.1 a cena myslim docela prijemna, takze pro ty z Vas co preferuji kvalitu zvuku pred vykonem ve hrach, tohle je ideal..
Tady si nekdo preje aby se mi zase o neco hur spalo :roll:
To od Tebe opravdu neni hezky Glasiku :wink:
Dík za info, snažil jsem se sehnat nějak aspoň nějakýho Terrateca, takže beru všemi deseti.Citace:
Původně odeslal Glassman
jaktoze to nema optiku? ma uz mam digitalni koax na receiveru obsazeny, mam volny akorat 3 optiky. to je skoda, jinak bych ji bral
BTW pomuzu si vubec pri poslechu hudby z PC kdyz upgraduju z Fortissima II (propojeny pres optiku) na lepsi, napr. Terratec Sky (propojeny taky pres optiku)?
to nevyuziju ty lepsi DA prevodniky a nebo je tam lepsi krystal ci co? :?:
diky :-)
Informoval jsem se na disk.cz o dostupnosti karty M - AUDIO Revolution 5.1.
Citace:
Původně odeslal disk.cz
Glassman : nespletl sis sekci? :-)
No je to tak trosku reklamicka, hehe. ;D Ovsem bracha se svoji namakany, drahymi operaky s excelentnimi paramatry vylepsene M-Audio vzdal ve prospech vobycejny Audigy2. :!: Zkuste se nekdo Halen-techa zeptat, proc M-Audio zavrhnul. ;DCitace:
Původně odeslal Spajdr
Protoze je to zas***ej paran? ;D (/joke)Citace:
Původně odeslal Halen
ja nic neprodavam ani si od disku nenecham platit, chci pomoct lidem, co shanej lepsi zvukovku kdyz ted Terratecy nejdou sehnat.. takze odpoved zni ne :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
DIKY !!!! Diky Glassman ... terratec mi vzdy uniknul .... tohle taky beru vsemi deseti ...
Vubec to neni reklama ... je to bozi zprava ... :-)))
Jdu zjistit, jestli se to da nejak predobjednat ...
Jeste otazka, M-Audio rev. 7.1 funguje pod linuxem dokonale, takze stouto by nemel byt problem, ze ?? Taky to bude envyHT24, ne ?
Zavrhnul jsem ji protoze me porad nebavilo prepinat mezi jednotlivejma modama stereo nebo emulace EAX... Zvuk ve stereo naprosto perfektni, ale ta emulace EAX byla zoufala. Audigy2 ZS nehraje tak kvalitne, ale zato ma vychytany EAX. Jo a na Audigy si muzu docela slusne upravovat zvuk pres filtry v skoro realnym case coz byl u Reva docela problem. Ted jsem spokojenejsi. Rozhodoval jsem se jeste mezi dalsima kartama, ale nic se mi nezdalo lepsi ve stereo nez Revo a v EAX je jasne na spice Audigy. Jo kdyby tak nekdo vyrobil Revo s nejnovejsim EAX od creativu, tak bych tohle nemusel psat a spokojene bych si chrochtal. Bohuzel ale neni.
spis bych rek dikybohu ze na revu neni zadnej EAX z creativu.... uz takhle je Revo az dost ustupek paranum :)
Kdo chce parit at si pari, kdo chce poslouchat muziku na urovni at posloucha, kazdej necht si vybere dle libosti....
ja mam stereo, o nakym 3D nebo EAX nebo cokoliv podobnyho ani stopy a nepostradam to....jde o to ktera miska vah prevazi :)
Dawsoo a Glassman mi poradili abych šel do Reva :-) , poslechl jsem a nemůžu si stěžovat :-) :-) . Revolution 7.1 & Gigavorks S750 THX naprosto bez chyby, jak na filmy tak na hudbu.
Prave to VUBEC neni dikybohu.... ale prave naopak. Kdyby tam EAX byl, tak neni co resit a o to vic bys sis mohl vybrat.... takhle si musis koupit bud Creative - EAX, nebo neco jineho co ma lepsi zvuk, ale EAX nema, tudiz na hry se nehodi. Kdyby v Revu vubec nebyla Sensaura, tak by si tu kartu koupilo min lidi a to pro m-audio hodne znamena :-). Takze spis vidim, ze do budoucna se karty budou priblizovat ke creative EAX.Citace:
Původně odeslal DeeKay
no to asi moc nebudou kdyz Creative koupil Sensauru a premluvil nVidii aby zastavila vyvoj SoundStormu 2 :roll: to je situace zvana Telecom.. neni problem nasadit hardwarovy DSP, neni to ani tak moc drahy, ono taky DSP co pouzivaj Audigy1/2 karty je dost nevykonny na dnesni pomery a jelikoz neni na karte zadna pamet, zatezuje se PCI neustalyma prenosama mezi systemovou RAM a zvukovkou.. problem je v tom, ze nikdo nema 3D efekty, ktery by se aspon blizily tem od Creative..
No prave :-( je to na dve veci.... ach jo.Citace:
Původně odeslal Glassman
Mám v plánu si tuto kartu koupit. Je tu jedno ale. Taky občas hraju nějakou tu hru, mám zatím SB Live! 5.1 ... takže asi maximálně ten EAX 2.0 ... že ?
Otázka tedy zní: Uslyším ve hrách stejnej zvuk jako přes tu mojí Live.ku ?
díka za Vaše postřehy
Asi takhle, poslouchal jsem brachovu MODNUTOU M-AUDIO na mych bedynkach (obycejny DTT2200) a poslech byl NAPROSTO zoufaly. Podivne oddelene basove pasmo od satelitu byl ten nejhorsi problem. Znelo to jako kakofonie, jako kdyby karta otacela pro subbas fazi a jeste navic nechavala diru mezi satelity a subbasem. Problem zrejme ovladace, protoze s Audigy1, Audigy2 nebo s integrovanou zvukarnou na ASUS A7N8X zvuk naprosto v pohode. Jestli si rad zahrajes nejakou hru, jdi rozhodne do Audigy2, M-Audio nech audiofilnim silencum. ;D Jeste malicky doplnek, 3D efekty jsou na Audigy2 docela k sezrani, treba concert hall je celkem povedeny efektik. :wink:Citace:
Původně odeslal Booker
jenze posledni co chceme aby M-audio kleslo ke spotrebnimu kompostu typu Creative....Citace:
Původně odeslal Halen tech
ja nehodlam obetovat "dobry jmeno" ty firmy ve prospech nakejch paranu (no offense)...
a propos - neni problem mit dve zvukarny v kompu, Audigy na gameseni a M-Audio na muziku
... právě na tohle jsem se chystal zeptat, koukal jsem do foobaru, jestli jde vybrat výstupní zařízení. Teď ještě, aby to uměla každá ta hra, kterou bych si občas zahral. Takže, myslíš, že dvě zvukovky, no problem ?Citace:
Původně odeslal DeeKay
V tom případě do M - AUDIO určitě jdu, protože hudba přestu Creati(tur)vku sux.
No hele, hry vetsinou pouzivaji primarni zvukovy zarizeni voken ktery si vyberes ve windowsim nastaveni.... pokud nepouzivaji primarni, jde vybrat jaky ;)
A foobaru jde samozrejme nastavit vystup....
ten jde treba i u MediaPlayeru classic
nevidim zadnej problem
.... je to pri ty bide rozumny reseni, ale neresi to vobsah penezenky, kdy si clovek, jak velkej maser, pokud chce voboji, musi poridit "az" dve zvukofky .. pac ty pindouri obecne nejsou schopny vyrobit nakej, aspon jeden, rozumnej kompromis .. raci ani nepomejslim na svejch tenkrat vysolenejch 4,5 klacku za ZSko a to srani, kery s tim nato mel Glassman (este jednou aplaus tobe :wink: ) .... jsem z toho rozhodne znechucen, ze :-( ;D
já sem zase znechucen, jakej šit leze z kompu....nebejt modu na A2ZS a foobaru a zázračnému linuxu kde trochu alespon to stereo hraje přes koncák trochu slušně....člověk aby měl jak vocas troje wokna a ještě linux... ;D ;D
nevim proc je problem sehnat terratec, ja napsal marcellusovi co taha z mindfactory.de, a za 10 dni tu byla 8-)
predelal sem na prodigy 7,1 a ted to chce uz jen ty gigaworksy na filmy, na normal stereo mam zesik a veeeelky bedny
Dobastlit tam tu LEDku + pro sich buffer z hradla snad není problém, ne ?Citace:
Původně odeslal Rob
Jak je na tom s kvalitou A/D ? Bohužel tam ale nevidím pro mě důležitý S/PDIF vstup :(Citace:
Původně odeslal Glassman
Kde vůbec bereš ty údaje o tom, v jakej kartách jsou jaké převodníky ? Poděl se o zdroje ;)
holt zkusenosti ;D dost karet znam osobne, o zbytku se da dozvedet na netu, pak staci vedet od jaky firmy pouzivaj prevodniky a mrknout na udavane parametry, ktere jasne koreluji s konkretnim prevodnikem v produktove rade onoho vyrobce..Citace:
Původně odeslal phanatic
tak sem se dozvedel, ze Revo 5.1 ma stejny D/A prevodniky jako ESI Juli@, docela cool rekl bych :)
Tak muzu mit i ten terratec, co tak porad shanim ...Citace:
Původně odeslal Glassman
Co mam tedy vzit revo nebo space ? optical in nepotrebuju ....
Porad Glassmane, chci jen kvalitni 5.1 zvuk ...
Revo 5.1 je jednoznacne lepsi karta pokud se divame na analogove vystupy..
Dekuji. Ted jen musim zjistit, jestli mi pojede v pohode pod linuxem ...... :-)Citace:
Původně odeslal Glassman
mela by v pohode, je to zcela jednoduche reseni, zalozene na Envy24.. Aureony maji navic jeste logicky pole, ktery se muze programovat u ovladacu, takze tam by to mohlo byt s podporou horsi, ale to je jen moje spekulace, kazdopadne s Revem rikam nemel by byt sebemensi problem..
Revo 7.1 jede vyborne ...Citace:
Původně odeslal Glassman
aureon space/universe jede taky vyborne .....
takze revo 5.1 bude asi taky tezce v pohode ... :-)
No to bude, ale určitě ne hned a samo od sebe. Alsa sice používá univerzální driver pro všechny karty na bázi Envy24(HT), ale pro každou kartu je potřeba znát její interní zapojení (tj. na jaké I2S sběrnici trůní jaký převodník či S/PDIF receiver) a parametry dalších "chytřejších" součástek (ovládání hlasitosti v převodníku, nějaká dodatečná logika týkající se routování). I když to zapojení bude úplně nejzákladnější, tak stejně někdo musí té kartě přinejmenším přiřadit nějaké ID, aby jí ten driver vůbec dokázal identifikovat. To, že je to postaveno na podporovaném čipsetu je jenom (větší) polovina úspěchu.Citace:
Původně odeslal svaca
Ale u M-audio bych se nepodpory nebál. Oni uvolňují veškerou dokumentaci, takže podpora každé nové karty (kromě firewire, což je jiná pohádka) je otázka chvíle. Horší je to třeba s EGOSYS/ESI, které dodnes podporované nejsou. A já bych si zrovna tak rád koupil Julii :((
Takze M-audio revo5.1 STALE neni skladem, tak jsem koupil revo7.1, priplatil jsem a jsem VELMI spokojeny ....
Zlepseni oproti Audigy o 1000 procent ....
Nastaveni karty + ovladace to je proste parada .... :-))
Hlavne ty moznosti ....
Vykon je hrach je pro me dostatecny a vykon v hudbe a DVD je BOZI ... :-)
A hlavne ZADNY praskani ... :-))) a prskani ...
:-)) Very happy ...
Ok, rekli jste si o to, jdu do ni.
Tak karta je skladem a mám obejdnáno. ;)
[OT] Jak ja vam v CR zavidim... :oops: :evil: [/OT]
Maju ich aj v SR, neboj...Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
Napr.:
Aureon 7.1 FireWire........ 8390,- bez DPH
Aureon 7.1 Universe....... 6490,- bez DPH
poraďťe mi, je ten SPDIF vystup lepsi nez u Audigy ES...? ma to cenu jit do ni jen kvuli spdif...?
jen kdyby měl někdo zájem,tak tuhle kartu budu od příštího týdne prodávat....je týden stará,na ceně se dohodneme 8-)
PS:tahle je karta výborná pro maniaky do filmů :idea:
Me by jen zajimalo, proc ji prodavas? Vzdyt nic lepsiho nesezenes, aspon ne za tyhle prachy. :?:Citace:
Původně odeslal paolo_
žádnou kartu si asi kupovat nebudu,poohlížím se po nějakej kvalitním DVD přehrávači.....takže ještě si vybrat :wink:Citace:
Původně odeslal Halen
Tak je doma a naprostá spokojenost.
dík za tip Glassman
Jen jsem trochu čekal, že se dá hrabat víc v nastavení. Zatím používám jen na hudbu (stereo).
Zejtra si ji vyzvednu. Dokud nebudou prachy na poradny 5.1 repraky tak zatim taky jen stereo.
A jak vypada ovladaci panel ? Hod photo .....Citace:
Původně odeslal Booker
Mě připadá normálně ... klasickej mixer.Citace:
Původně odeslal svaca
screenshot zde
Jako srovnání teď beru třeba poslední kX drivery, co jsem měl na SB Live!.
Hmm, to je stejny jako to mam ja, ale k nastaveni je tam toho ceklem dost ...
KX drivers maji hodne moznosti, ale mixer creative karet je oproti tomuhle zalostny ...
Tak jsem ji konecne ozivil a je to parada. Zatim jedu jen ve stereu a zvuk je supr... ;D
Jo, nevite neco o ovladacich pro Linux? Na webu M-Audio nic neni.
Nepotrebujes...:-)))
ALSA vse zvladne: jak 7.1 tak i optical out + digital in ... :-)))
www.alsa-project.org
Dale jsou podporovany vsechny Aureony + Prodigy ....
Revolution 5.1 nebezi v linuxu (pracuje sena tom) a to z duvodu pouziti NOVYCH (lepsich) prevodniku ...
Jo ale SRS Circle Surround II a SRS TruSurround XT je pod Linuxem jen nesplnitelný sen :eek: , nebo se pletu :?:Citace:
Původně odeslal svaca
Da sa ta karta zohnat niekde na Slovensku ??? lebo to by som okamzite bral ;D
Ano i ne .... :-)))Citace:
Původně odeslal zdenekxy
Emulace 5.1 neni pproblem ... navod je i na alsa-project, a plno dalsich veci ...
Ja jsem si koupil tukartu kvuli kvalite a DVD a to linux plne splnuje ... :-)
Citace:
Původně odeslal XanFX
Ano da
http://www.studio.sk/index.php?area=...at=255&id=1485
a stoji 3522 SKK aj z danou
ja do nej teda urcite idem ;D
dik moc, za link na obchod, je vsak divne ze aj verzia 7.1 aj 5.1 stoji rovnako
takze podla tohoto brat radsej 5.1 alebo toto je uz nejaka nova 7.1 http://www.studio.sk/index.php?area=...at=255&id=1485,ktora ma uz tiez tie lepsie prevodniky- lebo ten post ma uz rok.Citace:
Původně odeslal Glassman
a este, je medzi vystupom tejto m-audio 5.1 a x-fi taky badatelny rozdiel ze sa oplati koli nemu prist o par FPS v hrach a hlavne o EAX 4/5(co ma mrzi najviac).Napojene to bude na senny hd595.Podla tejto recenzie to vyzera ze x-fi je lepsia ako revo http://techreport.com/reviews/2005q4.../index.x?pg=22 ale kto vie aku vypovedaciu hodnotu ma ten test, takze si radsej necham poradit.
Zalezi na tobe ... S Creative je vzdy nejaky problem, s M-AUDIO jsem problem nemel co ji mam .... Jsem gamer a nejakych par snimku dolu, to je vlastne nesmysl, protoze sestava bud stiha (pak te to nezajima) nebo nestiha - a pak je to vsechno jedno, nebot vetsinou je to stejne slabou grafikou ... :-)
EAX je dobra vec, jen kdyby poradne fungoval ...
To uz dam prednost kristalove cistemu zvuku a bezstarostnemu provozu - m-audio ....
No to hej.Ja som este hru s eax 4 nepocul, ale co tak citam tak eax2 vs. eax 4 je VELMI velky rozdiel.S tym FPS mas pravdu.
v prospech m-audio je aj to ze je o liter lacnejsia.
Cital som ze pouziva nejake prevodniky AKM AK4358 - ze to su jedny z naj co sa daju bezne zohnat?Ake su v porvnani s tym co je na X-fi?
No myslim ze z live! bude skok na ktoru kolvek z tychto dvoch velky...
edit: revo 5.1 ma oproti 7.1 nezavisly jack na sluchatka-je to len koli usetrenemu jacku z reprakov, alebo je oddeleny zamerne pretoze je nejak optimalizovany pre sluchatka?
ono je totiz revo 5.1 taky osmikanalova zvukovka - ty dva extra kanaly jsou prave pro sluchatkovy vystup zvlast.. a ano, sluchatkovy vystup je vhodnejsi nez ostatni vystupy, je bufferovany, ma radove nizsi impedanci a primo na vystupu neni kond.. podobne jako predni vystup u reva 7.1..
to neni dufam nieco ako ten disk. diamond buffer ktory si mi poradil, aby som to nestaval zbytocne.Citace:
Původně odeslal Glassman
pisal som na www.studio.sk a maju len model 7.1 momentalne.Je teda stale lepsia te 5.1 verzia, ako si pisal v prvom poste?Alebo uz aj 7.1 ma tie lepsie prevodniky.cena je u oboch rovnaka.
Jak je to v soucasne dobe s podporou verze 5.1 v linuxu? Provozujete nekdo?
thx
Alsou je oficialne podporovana, stejne asi jako kazda karta s Envy24HT.Citace:
Původně odeslal LM
http://www.alsa-project.org/alsa-doc...-MAudio#matrix
http://www.alsa-project.org/alsa-doc...module=ice1724
cau, taky ted resim problemek co zvukovku, rozhoduju se mezi revem 5.1, 7.1, X-Fi a Audigy4 bulk
bude to zapojeny do http://www.elektrospalicek.cz/detail.php?id=1638 a zaroven bych tam chtel mit sluchatka kvuli hram.
Ale!Tady je kamen urazu, poc pouzivam vetsinou na divx,dvd, hudbu(mp3, cd, dvda, sacd) jenze obcas si i neco zaparim, ne casto ale prece.
CO byste mi poradili?
No zkus si precist par poznatku k eax.....a nejak zvaz jestli je ho vubec potrebujes k zivotu, vyrobci her mysli na to ze ne kazdej nutne musi vlastnit creative kartu a da se zit i bez eax. Bud si kup postupne tak 5-6 karet a vyber co se ti bude libit a zbytek prodej)))))). Nebo si rovnou kup neco co se da poslouchat s cistym svedomim.
ja uz prave vybiram asi mesic a porad nevim, ted mam live! a nejak mi prestava dostacovat.
Zajima me jestli SRS Circle Surround II a SRS TruSurround XT na Revu ma nejaky smysl naprna divx. Dik
uz mam 5.1 objednanou, moc se tesim
jeste me napadlo....jde nejak udelat to, ze tam budu mit permanentne pichly sluchatka + analogove zesik a nejak to v ovladacich prepinat?Dik
jde, mas tam vystup 1.0 - 5.1 + sluchatka.Citace:
Původně odeslal Holda
super,dik za pomoc
tak mam uz 5.1 doma.Konecne senny dostali slusny zdroj signalu.Oproti Live! je zvuk viac vyrazny, by som povedal ze vysky a stredy to trochu vytiahlo , sluchatka teraz zneju zivsie.A Dost sa zvacsil rozdiel medzi HD595kami a kossami sporta pro.Este som moc nepocuval ale povedal by som ze ked hra zlozitejsia pasaz kde je vela nastrojov a zvukov spolu a mlatia do toho, tak na live to uz bol len taky zhluk neurcitych tonov , s revom mi pripada ten zvuk cistejsi.Ale moze to byt len "musi to hrat lepsie" syndrom.Popocuvam viac a potom skusit hodit spat live! a porovnat.
Ver ze to zadny syndrom neni :D , ono Revo hraje oproti Livku nadherne. Ja sem Livko vymenoval taky za Revo a malem sem z toho rozdilu u nekterych songu upustil bobek :rolleyes: :lol: A to mam jen Z-2300, myslim ze na nejakych poradnych bednach je ten rozdil jeste vetsi :smoke:Citace:
Původně odeslal Marek
Som teraz zistil ze sa mi objavuje take piskave rusenie ken hybem oknami vo win alebo chytim za posuvnu listu a posuvam.Skusal som to na druhom PC s NF4 a tam som to nepocul.Na mojom aj na tom druhom je revo na virtulanom IRQ.Skusim teda u mna nahodit system len so zakladnymi IRQ.O tom som tu nasiel trheady.Ale nechapem jednu vec.To rusenie sa objavuje len na front-e a na osobitnom-sluchatkovom vystupe, ktory ma revo 5.1.(na rear ani sub/cent nie).Pricom na front-e je trochu vyraznejsie.Ked vypnem v driveri line-in a mic-in , alebo mutnem komplet zvuk tak to rusenie na front-e zmizne, ale na headphone je stale a nic z toho ho neovplyvni.Nechapem cim sa lisi ten headphone vystup od front, tak ze to rusenie sa nevypne cez mute.resp ako je mozne ze to rusenie neni vobec na rear a sub, cent?
Ak by nic aj nepomohlo tak by som pripojil sluchatka k predemu a mutol mic a line, ale zevraj ten headphone vystup je na ne lepsi, preto by som to rad vyriesil.
edit:tak som v skole nahodil win na novo IRQcka uz pridelilo len do 15 ale to nepomohlo.teraz som doma , tu mam durona, na via KT 133,a robi to tu tiez ale este trochu tichsie- na headphone je to uz skoro nepostrehnutelne.A len si tak hybem scrollbarom pocuvam, zhodim sluchatka a co nepocujem.ten isty zvuk co preraza do zvukovky pocujem v case.(tu som to postrehol lebo mi tu nehucia vetraky ako v skole).vytiahol som zvukovku aby som vylucil ju.A stale ten zvuk tam je, neviem presne lokalizovat z coho ide, ale vyzera ze HDD.Jedine co maju vsak spolocne kompy doma a v skole je ze maju disk Maxtor.A este ten zvuk sa s hlasitostou nemeni.A dalsie zistenie je ze to robi aj klavesnica.ked drzim DEl a maze sa nieco tak to tiez tak chrasti v sluchatkach.
Viete mi to niekto vysvetlit?Asi to nieje chyba zvukovky, takze z reklamciou by sa nevyriesilo nic.
tak som nakoniec fungujuce riesenie nasiel v knowledge databaze M-audia
Citace:
Do you get zipper noise when moving the mouse? Try to lower the Hardware Acceleration for your Graphics Card (Right click on desktop background/properties/settings/advanced/troubleshooting/set to none/ restart computer). If this helps, make sure the video card driver is compatible with the DirectX version you have installed on your computer.
Tak uz mam Revo 5.1 aj ja a zvuk je fakt paradicka
;D
Nevite nekdo jestli je moznost prepinani vystupu i na revu 7.1? Potreboval bych stejnou vec, tzn. bud prepinat mezi vystupy prednich a zadnich repraku, kde by byly zapojene sluchatka, nebo alespon zprovoznit 4.0 kde by do obou paru reproduktoru sel stejny signal.Citace:
Původně odeslal monsoon
Tim resenim myslis to, ze si snizil HW akceleraci, nebo ze si zjistil ze mas spatnou verzi DirectX? Protoze samotny snizeni HW akcelerace je dle me dost nestastny reseni.Citace:
Původně odeslal Marek
No prave preto som pisal ze je to fungujuce, nie pouzitelne riesenie :( .VGA driver som neskusal iny, ale v skole mam nvidiu a doma ati, takze to asi ani nema zmysel skusat a robi to na oboch.Ked som stiahol HW akceleraciu na min tak to tusim ani nepehravalo video.Asi si na to budem musiet zvyknut.Vlatne ked uz hoci co hra je to nepocutelne, ja som to zaregistroval len preto ze mi dobehol playlist do konca a v zapale citania nejakeho zaujmaveho clanku som si nic dalsie nepustil.A ked uz nieco naozaj pocuvam tak s PC nerobim, takze to vlasne neni az taky problem.Ale nejde mi do hlavy jedna vec.Preco to rusenie ma stale rovnaku hlasitost a neovplyvni ho ziadny volume slider.Ved ked dam vsetko na nulu a to rusenie by bolo primo v signale ktory je spracovany systemom a zvukovka ho vypluvne, tak by ho nebolo pocut tiez.Toto mi pripada ze to nabera to rusenie niekde inde, ale kde? a preco to robi na 2 uplne odlisnych PC.Citace:
Původně odeslal DeeKay
2Mythos:neviem ako na 7.1 ale na 5.1 nastavim CURENT SET - 4.0 , v zalozke surround sound vyberem X2 a v rear mam to iste o vo front.
No tak v 7.1 takova moznost neni, zkousel jsem si nainstalovat ovladace na 5.1, ale po par BSOD a divnych zvucich z repraku jsem se na to vykaslal. Kdyby nekoho napadlo jak to vyresit, tak pls dejte vedet.Citace:
Původně odeslal Marek
Prave som si vsimol, ze mi vo winampe aj foobare pise ze Hardware mixing: unsupported.V dxdiag v sound teste mi to prehra len zvuky zo softwaroveho bufferu.A napise ze hardwarovy nieje podporovany.S live! to hra aj tie hardwarove a vo winampe pise ze podporuje 30 streems, ci tak nejak.Je to v poriadku alebo mam nieco blbo nastavene na reve?
edit:tak uz som si to zistil - ze povodna envy 24 mala HW, ale koli tomu ze sa moc nepouziva uz v HT,GT a inych neni.Ale aj tak mi to teraz pise ked hra mp3 ze SW mixing?vzdy som mal pocit ze SW je horsi ako HW, nie?
ale pri tom som objavil dalsiu divnu vec.
http://www.via.com.tw/en/products/audio/controllers/
na mojom reve 5.1. je cip GT nie HT, a podla tej tabulky je GT len 96KHz ja som myslel ze karta je 24/192?Moze mi toto pls niekto vysvetlit?Mam nejaku LE verziu alebo co?
Omlouvám se, že otevírám už trochu starší téma , ale neodpustím si poznámečku.
V prodejních sítí XXX (at nedělám reklamu , ale čtěte dál ) , zrovna probíhá akce, ve které dostanete, za starou zvukárnu ( více zde ) šek na odběr zboží v hodnotě 400kč no a to pousává výslednou cenu M-Audia Reva 5.1 na finálních 2290 kč. Sám jsem této akce využil a v pátek donesl archaickou SB 16 :o, bohužel karta (ne SB ) nebyla skladem a tak čekám do st, nebo čt . Jsem velice zvědav na kvalitu sluchátkového výstupu
2Marek: Hned v prodejně se na to podívám , jakej to bude mít čip . A máš teda 192kHz, nebo ne
No ja neviem kde to zistit, na skatuli sa pise true 24/192.Ale podla specifikacii ktore udava VIA je GTcko ktore sa montuje na revo 5. 1 24/96 analog aj digital.Citace:
Původně odeslal Erda
Ale ak mam pravdu povedat ja vlastne neviem co tie cisla znamenaju.Ked pocuvam len mp3ky alebo audio CD ktore su 44,1kHz tak mi moze byt jedno ci karta zvlada max 96 ci 192,nie?
Ta čísla znamenají vzorkovací frekvenci ( z kolika vzorků se skládá vteřina zvuku).Citace:
Původně odeslal Marek
U poslechu CD a mp3 je to jedno, páč se to nevyužívá, využití to bude mít asi jen v hiend nahrávání , řekl bych :rolleyes:. DVD-A je taky ,,jenom" 96kHz...
2ERDA: Tak uz mas nejake info o tom, aka verzia (GT, HT) je teraz dostupna?
Mne osobne prijde, ze REVO 5.1 je osazeno GTckem...
kartu ještě stále nemám :( , 5.1 se uvidí , ahle co sem tak koukal na foto 7.1 tak ty měli HT :???:
192kHz bych rekl nevyuzijes...ostatni soucastky(vse mimo chip GT) + solo sluchatkova lajna hmmm to neni prece k zahozeni.
Este ju stale nemas doma? Aky tam je cip?Citace:
Původně odeslal Erda
Som napisal mail audio oddeleniu disku a dostal som odpoved, ze Revolution 5.1 ma audio controller GT :-( A aby som nenapisal len zlu spravu tak este dodam, ze na CC ju budu mat za 2260 Kc s dph (ale kedy to este ani oni netusia).Citace:
Původně odeslal uberguru
hm tady ji mate jeste levneji
http://muzikant.cz/zvuk-a-nahravani-...-5-1-41333.php
Bud zle vidim, alebo ja uz neviem. Od kedy je 2529Kc s dph menej ako 2260Kc s dph???? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36479Citace:
Původně odeslal uberguru
aha omlouvam se ja...spatne sem videl cenu, myslel sem, ze CC ma 2600 prekoukl sem 2ku, ale kazdopadne tam tim padem muzes zkusit uplatnit "Pokud najdete někde zboží levněji, dáme Vám jej za stejnoucenu a jako odměnu
za upozornění ještě 5% slevu navíc!" Paklize ji kupovat nechces tak sem moc rad jak silene si se pohorsil skoro jako ukrivdena zena))
Citace:
Původně odeslal uberguru
Na cenu som ich upozornil, aj mi chlapik z audio oddelenia disku podakoval a napisal mi, ze to postupy svojim sefom. Zatial stale cena nezmenena, asi sa to jeho sefom nepozdava (ta cena na CC) :-( Kupit ju samozrejme chcem, ale zas preco ju kupovat na mieste, kde je najdrahsia? A zas preco nevyuzit ich ponuku na vykup srotu? Ak by sa to podarilo skombinovat, tak vysledna cena bude velmi pekna :-)
Informaciu o tej 5% zlave pri upozorneni na nizsiu cenu v inom shope som nikde nevidel :-(
A pohorsit som sa nemal nacom, ale pre istotu dvakrat citaj a raz reaguj :-))
ok...dekuji za slusnou a vycerpavajici odpoved...a preju stastny a vyhodny nakup..jinak na muzikant.cz maji to o 5%tech slevy napsano dole na main page a je to vyuzitelne. Alespon ja u jinych polozek, ktere mam doma sem pochodil.
pocujte, kupil som tu revolution 5.1, som max. spokojny, oproti 2 zs co som mal rozdiel v hudbe a filme nepopisatelny, ale mam problem s mikrofonom, dost potivhu ide, neviete poradit ci robim niekde chybu, alebo to tak ma byt...ma to kus stve, lebo s kartou som spokojny a hry fachcia v pohode, uplne ma nezaujima 5.1 efekt na hre, aj tak tie efekty sa prejavia az pri trosku vyssej hlasitosti a zase aby cely dom pocul ze hrajem hru no kaslem... :)
Prave som si vsimol bug v driveroch. Ked nastavim 5.1 repro set a crossover nastavim na nejaku hodnotu, tak basy to ureze aj v sluchatkovom vystupe. Robi Vam to tiez?
Taky sem zauvazoval o tyhle karte, nevite kde v Praze koupit?
uz trosku offtopic: zavolej si tam ono jim casto nejdyl trva to zapsat do databaze ze to uz maj na sklade
sorry sem na to nejak zapomel
Zkousel nekdo tuhle kartu ve Win98SE?
Narazil sem na docela zasadni problem, predne rict ze v XP vse funguje, zvuk paradni, ale...
V 98SE se zvuk ve hrach desne seka (frekvence ~5-10Hz, spis ticho nez zvuk) a pri prehravani treba ve winampu nebo i jinejch plajerech se deje to, ze zvuk je cistej jen kdyz je prehravac jako aktivni task a jakmile se prepnu do jinyho programu (kerej zvuk vubec nepouziva), tak se zvuk zasumi a zkresli (jako by to halo jen na naky 4 bity). Kdyz se zas prepnu na task prehravace, tak zas jede OK. Pri testu direct sound v dxdiagu sem nasel ze to pise ze karta nema HW buffer, neni v tom problem?
Zkousel sem hledat jiny drivery od M-Audia, ale nic sem nenasel-vypada to ze uz ji dal moc nepodporujou, tak sem zkousel naroubovat drivery na Revo 7.1, od VIA Envy24, od Audiotraku na Prodigy 7.1 ale bud se to nechytlo, nebo to bylo desne prebuzeny a nefungoval mixer (ovladce VIA). Nakonec sem zkousel i prehazovat kartu do jinejch PCI slotu (zmena z irq9 na 11) a nahodit cistou instalaci 98se (jen s DX9.0c) a porad to blbne...
By me zajimalo jesi to nejde jen me (se nema rado s deskou) nebo maj proste zpraseny drivery...
EDIT:
Tak sem tu pri pri procitani narazil na udelatko co umi preflashnout eepromku na desce, uz sem nevedel co by, a tak sem zkusil kartu preflashnout napred na prodigy a pak na revo 7.1.
V obou pripadech se karta v systemu hlasila jako by byla original a drivery se bez problemu nainstalovaly, ale stejne jako predtim nesel mix a zvuk desne zkreslenej. No je mi jasny ze tam asi bude vic rozdilu, uz jen chip GT vs HT a dalsi, v ty eeprom je asi jen vendor ID a naky blbosti. Takze sem to pak zas flashnul nazpatek...
jj kdyz budes tu kartu flashovat tak snad jediny co ti pojede OK je digitalni vystup....