http://www.ocztechnology.com/product..._pc_3200_rev_3
koukejte dole:
Modules rated CL2.5-3-3-6 on AMD-based systems.
co to?
Printable View
http://www.ocztechnology.com/product..._pc_3200_rev_3
koukejte dole:
Modules rated CL2.5-3-3-6 on AMD-based systems.
co to?
co je na tom zlozite? pre amd systemi je proste testovana/garantovana iba na 2,5
to ale neznamená že CL2 nefunguje nebo ano?
Na 2.8-3.0V budou jezdit CL2 kdykoli a kdekoli :wink:Citace:
Původně odeslal eva
Mel jsem tyhle ramky revizi 2.0 na AMD a uplne v pohode....
ono to je vzdy o tom ako to sadne .. napr na A64 to je veda :) na p4 uplne fuck ;)
to vis ze pojede cl2 i na amd :-)
to je dost odvazne tvrdenie... mozno je pravdive pre 90% pripadov, ale v zvysnych 10% to moze zahaluzit. Myslite, ze tych 2.5 je tam len tak pre srandu? Tym nehovorim, ze to VOBEC nepojde, ani ze to VACSINOU nepojde, ale nespoliehal by som sa na to, ze to CL2 v pohode da... btw, aj tak to daky markantny rozdiel nerobi, su to len ciselka :)Citace:
Původně odeslal Xima
jiste ze ne, celej overclocking je jenom o cisilkach, vzdyt to nedela zadny rozdily a je to uplne na nic..... :roll:Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
no tak neviem jak ty, Dawe, ale ja sa kvoli 20 bodom v 3D marku neobesim ;)
a nemusis to brat tak osobne... btw, ZAMERNE som pouzil slovicko MARKANTNY, rozdiel tam samozrejme je, o tom nepochybujem :wink:
Kdo rek neco kvuli veseni ?Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
Na 90% pojedou CL2 a pokud ne, odnesou se k prodejci ze po 13 hodinach hazej chybu v Memtestu nebo s podobnym duvodem a jdeme domu zkouset novy kus.....
Osobne jsem to rozhodne nebral, ale zkus si porovnat nastaveni casovani pameti laskave ano ? V jistych mezich na nem zalezi vice jak na frekvenci.
priznam sa, mal som na starom kompe aj 2.5 CL aj 2 (no neboli to OCZ), rozdiel som nepozoroval... a ako som povedal, cisielka v benchmarkoch su pekne, ale v reali som fakt rozdiel nepostrehol... :roll:
Nu, povedal by som, že aj aj v reáli idú číselka, tak trochu, ruka v ruke... :wink:
cisliko sem cisilko tam a mame tady ctvrtinovej rozdil ve vykonu...
ja si myslim, ze kdyz to dana vec umi, tak neni duvod proc z ni nejaky to cisilko navic vytahnout...
Hmm, tak to asi patrim do tech 10%, ale i kdyz jim dam 3V, tak na CL2 ani nenabootuje pocitac, toliko k vasim sofistikovanym odhadum, damy a panove... :wink:
Na FSB 200-210 CL2 jet MUSEJ, nebo sis mel davno najit duvod k reklmaci :wink:Citace:
Původně odeslal Zilla
Aha, ja je zkousel na FSB 225... :wink: :DCitace:
Původně odeslal Dawe
No tak to po nich chces celkem nesmysl ze ano :wink:Citace:
Původně odeslal Zilla
Mno, to uz se mi taky podarilo zjistit, ale ty moje nebezej na CL2 ani na 210MHz, takze na to pecu a jedu Cl 2,5...Citace:
Původně odeslal Dawe
Jen tak pro zajimavost .... Mel jsem Kingston BH5 (to nejlepsi co vlastne je/bylo)
Bezeli na mem EPoXu stabilne na 2-2-2-6, memtest ukazoval pri FSB 200 960MB/s
Far Cry a DOOM padal, takze jsem musel pro SUPER stable komp ject 2.5-2-2-6 a vykon 936 MB/s (v aida pod vysledky) ...
NA 2-3-2-6 to bylo 880MHZ !!!
Ted mam OCZ dual cetrifikovane na 2-3-2-6 a taky tak jedou SUPER stable, ale ani tuk vic, jenze, JENZE, vysledky:
2-3-2-6 810Mhz !!!!!! Brutalni propast (teoreticky) oproti BH-5 !!!!!!
2-2-2-6 870Mhz !!!!! fuj ... ale chyby v memtest, nepouzitelne (ani 3V nepomahaji)
pri 2.5-3-2-6 790Mhz .... :-))) Smesne....
K cemu se tedy CL2 ??? knicemu, alezi na modulech a ostatnim casovani samotneho CL cyklu ..... :-)))
S narustajici FSB, odpovidajici vysledky .....
No, ja mam twinmos 512MB DDR400 s cipmi 50B, co by teoreticky mali byt BH-5. (a zrejme aj su ;D ) Dlho som mal fosnu od epoxu s kt333 chipsetom, kde mi v pohode fungovalo 210MHz 2-2-2-5 2.9V. Teraz mam abit AN7(nVidia), kde mozem ist najlepsie na 2.5-2-3-11 (nezavisle od FSB). Ked nastavim CL 2 pri 200FSB, tak mam kopu chyb. A dokonca(!) ked dam 3, ani to nenabehne, co vsak vyzera byt vlastnost tejto dosky. Ale to je jedno, ved kto pouziva CL3? :-)
.
to iste mam s cl3 na nforce2 400 chipsete aj ja, tento chipset v kombinacii s twinmosami strajkuje, :?Citace:
Původně odeslal JAJ
Zalezi na desce a pouzitych pametech, dal pak na umisteni v banku (pro DDR400 je pro NF7 1.1 doporucen bank 2+3) a je faktem, ze v banku 1+3 to delalo haluze. Ted davam na desce bez podpory FSB200MHz (stara revize nForce2) celkem bez problemu v dual channelu pri casovani 2-2-3-11 211MHz FSB. :wink: Mam dost stary moduly OCZ PC3500 EL.
Mě jedou paměti na 6-3-3-2 200fsb v pohodě bez zvýšení voltáže,viz muj podpis.Zkoušel sem je hodit na cl 2.5,tedy časování 11-5-5-2.5 a jely při 225 fsb v pohodě.....z toho soudim že 8RDA3+ má rád ocztka ;D
No zalezi na stesti a a trocse trpelivosti...po par testech ocz 3500 dual el 1024MB, zacali vykracovat na 9-2-2-2 pri 218fsb na a7n8x-D 2.0, neslo to hned a taky to nebylo hned stable, ale asi po dvou trech dnech sem je tam dostal a ted jedou a sevelej.
Hmm, pri casovani 2.5-5-5-11 je vykon tvoji pameti tak malej, ze ji sice muze mit Epox 8RDA3+ rad, ale zadnej pricetnej clovek by si ji takhle nikdy nenastavil... :roll:Citace:
Původně odeslal Exp
ten vykon je uplne stejnej, jen se to lisi v radu desitek bodu v nejakejch pochybnejch 3d markach
no to sem bohužel netestoval,ale testoval sem rozdíl cl2 vs cl2.5 a průměrnej rozdíl ve třech testech(sandra,3dmark01,aida32) byl 0,1% tak si to přeber.....cl2 je jen reklamní trik pro vyždímání víc peněz,nic víc.celkový výkon systému ti časování nijak výrazně neovlivní,naproti tomu frekvence fsb ano :wink:Citace:
Původně odeslal Zilla
BH-5 nemaji radi cl3. Moje Twinmosy BH-5 na Cl3 take nenajedou.
Nevim jak na A64, tam myslim neni takovy rozdil v casovani. Ale na Nforce 2 je to znat dost. Mnohdy lepsi nastavit mensi fsb a nizsi casovani.
Jinak 235 fsb 5222 10-12 -cpc on @3V na DFI
Ono taky změřit to jenom v jednom programu a hned dělat závěry, je celkem odvážné.... :wink:Citace:
Původně odeslal svaca
Dekuji za skvely poznatek z praxe doplneny spoustou realnych testu a poznatku.Citace:
Původně odeslal Octopuss
Zkus si pustit jakoukoliv novejsi 3D hru a nastav si nejdriv 2-2-2-5 a potom 2.5-5-5-11. Jsem zvedavej, jetli ten vysledek bude naprosto shodnej a bude se lisit jen o nekolik desitek bodu v pochybnych 3d marcich... :roll:
Zjevne jsi nepochopil, co se tady snazim naznacit, nejde o CL2 nebo CL2.5, ale o ty dalsi hodnoty, respektive o tRCD (RAS to CAS Delay) a tRP (RAS Precharge), ty ovlivnuji vykon mnohem znatelneji nez jen CL, hlavne kdyz je zmenis z 3 na 5.Citace:
Původně odeslal Exp
A k tomu zdimani penez - trosku jinak vypada situace u Intelu a trochu jinak u AMD (on je podstatny rozidl i mezi AXP a A64) takze je potreba si ten problem nastudovat komplexne, ne jen soudit podle tveho konkretniho setupu. Kdyby nemely low latency pameti zadny vliv na vykon, tak by je lidi asi nekupovali, ze?
Dobře,tak sem speciálně pro tebe otestoval nastavení pamětí 11-6-6-2,opravdu nechutný hodnoty který snad nemaj ani nejhorší paměti a výsledek?Rozdíl 8% v PAMĚŤOVÝCH testech oproti 6-3-3-2....tzn. na výkonu systému jako celku to asi moc poznat nebude.Když budeš chtít, tak hned jak dostanu grafiku z rma tak ti sem hodim třeba herní testy,3d marky atd...nepotřebuju si nic dokazovat a už vůbec se nechci hádat,jen sem dávám moje poznatky :idea:Citace:
Původně odeslal Zilla
OK, moc rad ty vysledky uvidim, hlavne v UT2K4, Far Cry a Doom3, rekl bych, ze tam to videt bude...Citace:
Původně odeslal Exp
BTW Kazdej moula vi, ze naforce2 je nejlepsi mit bud klasiku 2-2-2-5, nebo pak 2-2-2-11, takze zkus jeste v tech testech sledovat i hodnotu tRAS. A taky to chce mit zapnuty CMD rate (CPC) na 1T, protoze jinak je zbytek casovani celkem na prd. Uz si nevzpominam, jak to ma osetreny v BIOSu Epox, ale na mym Abitu je rozdil systemu s 2T CMD rate a 1T CMD rate propastnej...
Jeste jedna vec: pokud si myslite, ze casovani zadny vliv na vykon systemu nema, pak se urcite podivejte na tenhle clanek: http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=873
Jestli vam i po precteni tohohle testu prijde, ze se investice do low-latency pameti nevyplati, tak uz opravdu nevim...
Citace:
Here in UT2003 we see the exact same results as the other benchmarks have shown. If you're a gamer you're better off having your memory run a bit slower if that means you can use faster timings.