Cafte, chcem len vediet nazor ktora masina je vykonnejsia na hranie:
AMd athlon XP Barton 2500@2300Mhz
MSI kT6 Delta Fisr
Intel Pentium 4 3.0E
Epox 4Plai I848
Obe platformy s 512 MB RAM PQI 3200 a MSI FX 5700 TD 128 a 120 GB HDD
Printable View
Cafte, chcem len vediet nazor ktora masina je vykonnejsia na hranie:
AMd athlon XP Barton 2500@2300Mhz
MSI kT6 Delta Fisr
Intel Pentium 4 3.0E
Epox 4Plai I848
Obe platformy s 512 MB RAM PQI 3200 a MSI FX 5700 TD 128 a 120 GB HDD
a tu p4 akoze nebudes taktovat?
urcite ano ale neviem ako to s tou Epoxou pojde ...
heh, stacia obe, pretoze je SLABA grafika.
to je v poriadku ale ak by som kupil grafiku tak ktore odporucis aby som si nechal?
rozhodne na hrani nedoporucuju I848 cipset, pripravujes se absenci dualchanelu o cast vykonu a desky s i865PE nejsou vubec drahe, takze doporucuju trochu prehodnotit MB, btw za stavajici sestavy s i848 je IMHO vykonnejsi ten barton
vyborne to som chcel pocut... ze tu dosku treba vymenit a aj tak uskutocnim asik... to je az taky rapidny rozdiel medzi dual a obyc...ale ani ta doska s bartonom nema dual chanel
dual pocitis hlavne s p4, myslim, ze p4 ma teoreticku priepustnost 6,4 GB takze ked das dva moduly PC3200 tak mas teoreticky 6400 MB/s, v praxi som videl tak cca 5500 MB/s ale moze sa to jemne +- lisit
AMD XP/Barton ma myslim teoreticku priepustnost 3,2 GB takze s dualom toho moc nevyhras, zvycajne tak 100-200 MB/s navrch ale to skor pri sucasnom zvihnuti FSB; takze ked nema doska pre AMD XP dual tak to nie az taka pohroma, niekomu dual trochu zhorsi moznosti pretaktovania
ps: A64 a dual memory ctl to je zase ine ale o to tu teraz nejde
takze tato doska je uplny odpad ...takze nova doska a Dual channel pamate treba nakupit. a snad ho aj niekde pretocim :)
Urcite desku s I865 nebo 875 chipsetem. ASUS nebo Abit na taktovani asi nejlepsi.
Ja osobne by som uz po 875 nesiel. Asus je fakt COOL na OC
aky rozdiel medzi 875 a 865? o kolko je vykonnejsia? myslite ze to uchladim boxacom s otvorenou skrinou a priamym fukanim domaceho ventilatora do casu :)?
Abit a jeho soft menu na taktování taky není k zahození :-)
Třeba Abit IS-7 865PE :wink:
Navíc má lepší zvuk než ASUS
prve je kravinaCitace:
Původně odeslal Jack O'Neal
druhe je megasuper motherboard (silne napajanie, stabilna, layout)
tretie je MEGA kravina ak ty myslis integrovanu zvukovku, tak to je uplne cosi hrozne, ale whocares? ;)
Co je kravina na tom ze ma soft menu? Já na ní dal P4 2.66@3,4Citace:
Původně odeslal MadCap
Ty máš vůbec rád krávy co? woe
vsetky softwarove overclocky saju :) obecne
koho zaujima dnes nejaka onboard zvukova :)
takze vidim ze dobre ohlasy ma ta ABIT IS-7
fajn ... som zvedavy tedat na to :)
875 je obecne o "cpsi" vykonejsi.Ma oficialne PAT.Citace:
Původně odeslal Shaky
Oba chipsety jsou v podstate identicke,ale je to jak s vyrobou CPU:
Proste ten co zvladne vic bude prodan jako 875 :-)
LOL!!!! :lol: Soft menu je zvláštní menu v biosu na taktování :!:Citace:
Původně odeslal MadCap
Je vidět že jsi nikdy neměl Abit :idea:
pocuj ty jasnovidec drz sa temy dobre ? btw mal is7
ÁÁ zase náš sajmon :lol: ;D Ty si jak hlídací pes :D Ty si náš kozlík šikula :lol:Citace:
Původně odeslal SajmoN
btw: IS7 mám teď v kompu ;D
hlavne ze jack je najvacsi frajer na zemeguly :roll: .. ked vidim slovo soft tak si predstavim software, to ako sa to vola v biose ma nikdy nezaujimalo a moznosti co ma IS7 v biose nie su NIJAK specialne, skorej jej chyba vdimm voltage vyssia, inak su tam uplen normalne veci ako na kazdej inej i865 rozumnej doske ... toto vsetko vratene existencie uzivatelov ako je Jack O'Neal je cisty OT .. k teme? ked 3.0NW pretocis k 3.5-6 tak sa na to ten barton nechytne ...
no madcap ak chces hovorit k teme tak nehovor o NW ale prescote :-D
tak dufam ze ked ho vytocim tak bude vykonnejsi jak ten barton...
kuafix tento zas kritizuje tu dosku .tqak ktoru mam kupit do faku ??
Řekl bych že Asus i Abit jsou stejně kvalitní desky. Abit má ale kvalitnější zvuk. Takže ber Abit IS7 nebo IS7-E :wink:Citace:
Původně odeslal Shaky
jednoznacne Abit pre to aky je dobry na oc a ked uz tak IS-7 nie Ecko ... inak jack .. POUZI USI ALEBO MOZOG predtym ako trepnes ze ma lepsi zvuk OMFG .. asus ma Analog AD prevodnik a rozhodne ma lepsi zvuk alebo si proste hluchy ... ale to je aj tak fuckegal
Hlavně že ty máš mozek v pohodě :lol: ASUS pouziva čip C-Media kdežto Abit Realtek :wink: Realtek jsou jednoznacne lepsi nez c-media. Vada zvuku se u asusu projevuje praskáním při vysokém volume :idea:Citace:
Původně odeslal MadCap
ty si asi vazne postih .. ja by som bol za tago ..
stranky asus p4p800 napr >
http://www.asus.com/products/mb/sock...0/overview.htm
citujem >
AI series motherboards employed the world's first intelligent audio CODEC. The 6-channel AD1985 audio CODEC automatically detects and identifies what types of peripherals are plugged into the audio I/O jacks and notifies users of inappropriate connection, meaning there will be no more confusion of Line-in, Line-out and Mic jacks.
< vidis tam to AD1985? to je Analog Devices !!!! ja som hned povedal ze maju lepsi koncovi stupen (DA prevodnik) len ty si zjavne padnuty na hlavu !
Mozna maj nejakej prevodnik ale maj horsi zvuk :lol:Citace:
Původně odeslal MadCap
Ty znas jen teorii-ja praxi :idea:
Zapracuj na sobe pane "tago" :D
pocuj, teda sorry ty nepocujes .. neviem ci si hluchy alebo mas na IS7 pripojeny len kabel a pocujes odtial elektriku ale vyskusaj si do toho vrazit sluchatka a potom pochopis co je to very low SNR a to sposobuje ze je ten zvuk nepouzitelny u IS7 .. ASUS ma obecne vysoku kvalitu svojich integrovanych zvukovych cipov/opampov a na tom nezmeni nic ani tvoje slinty (asus boardy nemam rad aj tak ;))
chlapi akoze nechapem oco vam ide ale zjavne o konflikt :) aj tak tu zvukovku na doske kazdy (kto chce samozrejme kvalitny zvuk) vypne a a vopcha tam nejaku inu tak neviem na co sa o tom bavite...a vobec to nebolo temou tohto seminaru co som zalozil... nehajte to tak zbytocne ma nutkate citat si ked vidim ze tu je viac prispevkov a tesim sa na ne a nakoniec len taketo nezaujimave zvaaasty....thx
co sa tyka abit vs asus, som rozmyslal medzi oboma znackami, nakoniec som si vybral asus, aj to len kvoli layoutu ;D (uz som ako zena... vybram podla designu :oops: )
zatial som spokojny...
co sa tyka OT boja medzi Jackom O'Nealom a MadCapom, neviem posudit kvalitu zvuku, som neskusal tu on-board zvukovku, ale ked je taka fajna, jak MadCap hovori, asi ju vyskusam :wink:
vem toho Intela ,ja mnel taky XP-M na 2300MHz a vyměnil jsem to za P4 zda se mi lepsi, kdyby se měl rozhodoval mezi A64 a P4 tak bych bral A64 ! Xpecka uz nestihaj