cau, nemate nekdo zkusenost s timhle chladidlem??
http://www.thermaltake.com/coolers/c.../cl-g00003.htm
hlavne by me zajimala montaz na MSI GF4 Ti4200 :-)
Printable View
cau, nemate nekdo zkusenost s timhle chladidlem??
http://www.thermaltake.com/coolers/c.../cl-g00003.htm
hlavne by me zajimala montaz na MSI GF4 Ti4200 :-)
neni to tak trosku okopcenej zalman :DCitace:
Původně odeslal clee
jestli bude chladit stejne dobre jako original tak na GF4 Ti4200 to staci pasivne ;D
Podle mě by to mělo jít na všehny gk 8-)
jj vypada to ze pokud to nebude grafiaka, s nejakou silenou PCB tak to na ni pude, jen by me zajimalo co za vykon to uchladi bez vetraku ???Citace:
Původně odeslal Jack O'Neal
Mam ho objednany, ale bohuzel, dovozce (kdo asi? tntrade) ho jaksi porad nemuze splasit, takze zatim smula. Jinak ho chci provozovat na R9800Pro + vetrak zboku
No myslím že pokud to bude ofukováno proudícím vzduchem v case tak bych si troufl tvrdit že to uchladí i 6800 ;DCitace:
Původně odeslal vogo
taky si myslim, ale spid by bylo zajimave postavit ho proti podobnemu reseni od zalmana a necha je v zavrene case bez nejakeho extra vetraku na ofukovani co by snesly ;D myslim ze original bude lepsi, a navic ke svemu reseni dava i chladice na pameti, coz u thermalke nemuzete cekat :?Citace:
Původně odeslal Jack O'Neal
no v kastli mam fortrona 350W, ten to ventiluje celkem slusne
Takovahle ventilace je pro skrin sice dobra, ale grafice moc nepomuze. U vykonnych karet jako R9800/FX5900 a vys to chce uz fakt aktivni proud vzduchu kolem toho chladice.Citace:
Původně odeslal clee
Odmontuj si vetraky z Thermaltake Giant III a mas to to iste.
no ja tam totiz mam ted taky nakej vetrak od thermaltake, ale bezi na 5500rpm, takze to zni jak elektrarna...
A tim chtel rict basnik co? At si koupi za dvojnasobnou cenu GiantIII a odmontuje vetraky? NechapuCitace:
Původně odeslal Shoorty
No to som povedat nechcel. V dobe ked som ja kupoval GIANTA tak o tomto chladici nebolo ani chyru ani slychu. Preco si ma odmontovat vetraky? Znie to trosku blbo ale pozri sa na moju stranku, ten chladic je skoro identicky, len v tom je inaksi ze tam nema "TURBO" vetraky.
Ja som ho kupoval za 1950 Sk a a pochybujem ze ten druhy bude stat dva razy menej ked to vyraba Thermaltake-lebo ty maju vsetko predrazene
...jezisi ked neviem tak radsej NEPOSTUJEM :!: ten chladic o ktorom sa tu bavia stoji cca 900Sk bez DPH na predrazenom trade :roll:Citace:
Původně odeslal Shoorty
Co si myslis ze kde som ho kupoval? Tntrade. 900 Sk rozdiel to nie je az taky velky cenovy rozdiel.
...to je tvoj problem, v akej predrazenej schope ty nakupujes a prestan s tymi offtopicami ponukat chladic za 1400 namiesto 900korunoveho s tym ze z toho drahsieho staci odmonttovat luftak a maju to same foq grrrrrrrrrr :!:Citace:
Původně odeslal Shoorty
ja bych si ho kupoval tady http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28564
giant3 tady http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27106 skoro dvojnasobna cena...
no, aby si nemal ten vyber taky jednoduchy, tak uz je tu aj treti vyrobca Coolermaster , ktory ma obdobu pasivu s HP - ide o typ VHC-l61 - ma podobny dizajn ako Zalman ci tento Ttake
hmm, a cena je zaujmava v Alzasofte je v akcii tusim za 600Kc ci tak nejako...
Tak safra, ktery si myslite ze bude nejucinnejsi,
Zalman, Thermaltake nebo Coolermaster?
Uz je jich nejak moc a Zalman je snad nejdrazsi :?
hmm, zalman je "original" :!: tak asi bude najlepsi pri rovnakom dizajne ...Citace:
Původně odeslal NightKing
Ale zas ja uvazujem o tom Coolermasterovi - na moju R9600XT musi stacit - podobne aj na tu tvoju 4200-ku... naco zbytocne vyhadzovat prachy, ked netreba - to si radsej odlozim "do prasiatka" na moje vysnivane LCD EIZO 568 :idea:
jasne, original=nejlepsi :) Kdyz zacal Asus delat ATi karty, tak rovnez nemel sanci udelat lepsi design, kdyz original (ATi design) je nejlepsi?Citace:
Původně odeslal Marcelino
Co takhle se podivat na specifikace. Thermaltake - 425g, Zalman - 350g. Tech 75g se jen tak neztrati, ne? Zalman ma sice navic chladice pameti, ale ty jsou mu stejnak na nic, kdyz jsou skryty pod "zhnoucim" pasivem. Leda s pouzitim pridavneho vetraku se nejak projevi. A taky si za ne 350,- priplatis.
...no to moje "tvrdenie" treba brat s rezervou... :oops:Citace:
Původně odeslal Vitus
...no a o tom "lepsom" dizajne Asus kariet by sa dalo s uspechom pochybovat :wink:
...samotna hmotnost este o nicom nevypoveda - dolezita je chladiaca resp. "rozptylova" plocha a jej priestorove rozmiestnenie...
Kurnik, nakonec zacnu premyslet i o vodnikovi ;D
Zalman je drahy, Thermaltake tezky, Coolermaster bude asi bez vetraku hur chladit :evil:
Za to vodnik te opravdu vyjde levneji :roll:Citace:
Komplet Zalman komp (CPU,NB,HDD,GPU coolers) narves do 4k uplne hrave, PORADNOU vodu jen tak tak, spise skoro ne a budes mit mnohem vice problemu a starosti o udrzbu....
presne pokuc chces do ticheho chlazeni investovat sumu pod 5tis, je lepsi vzduch(teda pokud si to vodu nevyrobis sam z toho co nejdes :idea: )Citace:
Původně odeslal Dawe
V prvni rade mi jde o ticho a ucinnost, vim ze vodnik vyjde draz, ale prave mam takovej paradox, ze by ted byla skoda kupovat napr. zalmana, kdyz treba v budoucnu na to placnu vodnika :? Ted si uz nejsem vubec jistej, jestli koupit nebo usetrit :-)
Kdyz dobre odhlucnis case a zmodujes zdroj tak i s obycejnou 7000B se dostanes s hlukem hodne nizko - sice ne dost nizko aby to bylo po vetrakovy strance bezhlucny, ale melo by ti to na chvili stacit.... Kdyz si chces koupit vodu, kup si vodu, v tom ti nikdo nebrani, ale kdyz uz tak uz at to za neco stoji.Citace:
Jasne, zatim si koupim asi toho Zalmana, je lehci a hezci :-)
Na vodu asi chvili zapomenu, treba az po upgrade PC, pravda je ze me nejvic stve zdroj, sice tam mam jednoho arctica ale stejne je slyset jak funi.
tak to mam namontovany, tichoucko sice je, ale bloky z obou stran sou horky jako prase, obe heatpipe sedej spravne, pasty je tam tak akorat, je to normal?
Chapes smysl heathpipe nebo ne ? ;DCitace:
Původně odeslal clee
jooo, ale prijde mi ze to topi az moc
co je podle tebe mo, jod sem aspon teplotu :idea: jinak grafika vydrzi dost :wink: ;DCitace:
Původně odeslal clee
jo, to kdybych vedel, konkretne je to MSI GF4 Ti4200 64MB 8x, teplotni cidlo nema podle me, kazdopadne nikde v ovladacich zadny ukazatele nejsou, nekdo mozna vyhrabu digiteplomer :lol:
joo tak me napada ze bych pod ni lupnul vetrak do pci... jak je na tom s hlukem???
Jestli se muzu vmisit :wink: , tak podle me by bylo urcite lepsi dat vetrak nad ni, akorat si nejsem jistej, jestli se takovy vyrabej :?Citace:
Původně odeslal clee
Co se hlucnosti tyce, myslim ze delaj docela humbuk, ale taky se daj urcite utisit (12V -> 5V)
no ted mi to taky doslo, presne nad ni je misto pro vetrak "jak" delany ;D (viz obrazek), jinak 12->5V se dela presne jak??? (v tyhle oblasti sem trochu LAMA :-) ) zdroj je fortron 350
Ja to delam vetsinou provizorne tak, ze vezmu klasickej ATX konektor (HDD, CDROM), ten ma 2xcerny, 1xzluty a 1xcerveny kabel. Vetraky vetsinou mivaj cerveny a cerny nebo podobne jako napajeci privod. Tak jednoduse cervenej spojim s cervenym a cerny s cernym :wink:
Provizorne se to da udelat treba tak, ze rozstipnes kancl. sponku ;D a pomoci tech dratku propojis ty odpovidajici vystupy.
Jinak:
Zluty = +12V
Cerny = GND alias 0
Modry = +5V nebo -5V
Kdyz se ti vetron neroztoci, tak to mas pripojeno na -5V a musis to dat na ten druhy.
PS: pokud si nejsi jistej, voltmetr pomuzze ;D
jo presne tohle sem chtel vedet, dik moc :-)
tak uz sem to vyresil, na tu mrizku sel vetrak ze staryho zdroje, bezi na 5V, neni slyset a teplota pasivu pri zadeklovanym kejsu spadla o hodne dolu:)) diky jeste jednou ;D
Chci si h taky koupit, ale na FX5950Ultra, takže bych ho musel dost solidně ofukovat, ale nějak mě nenapdá, jak to udělat. Asi nějakým 12cm fanem, ale kam h přidělat! Mám vepředu dva nasávací 80mm fany (Arctic Cooling TC), další intake 80mm nahoře (střecha bedny:)). Jeden outtake 80mm vzadu za procákem a 120mm outtake ve zdroji, kterej se točí celkem rychle...a nějak nevim, jak uchytit ten větrák na ten fanless Thermaltake ??? Jestli nějakou konstrukcí...ale nechce se mi do toh Thermaltaka moc vrtat, tak nevim...
Nejdriv bych to zkusil bez pridavnyho, zda se mi ze mas dost silnej pruvan ve skrini, pokud bude karta nejak brutalne pict, tak ji podtaktujes do ty doby nez sezenes / vyresis aktivni chlazeni. Nebo tam muzes vratit puvodni, to by nemel byt problem :-)Citace:
Původně odeslal Panta
Uchyceni vetrone se da vymyslet vzdycky, chce to jen cas :wink:
Tak změna situace ;D Změna karty, přesněji řečeno. Do pátku bude Leadtek A400...a nevim, jestli je vlbc potřeba:) Ten rig chladič vypadá dost solidně a snad nebude tak strašně hučet jako ty dvě turbíny, co mám teď na tom Gainwardu ;D
aždpádně ale do budoucna by to chtělo...pokud se mi ale podaří otevřít pipky, tak nevim, jestli to utáhne tak, jak je...ale přinejhrším udělam nějakej tunýlek nabo do bočnice fouknu 12cm fan:)
Mozem tu troska ozivit debatu:
na caseking.de som v cenniku nasiel okrem tohto Tt-ku a klasickeho Zalmana este dalsie 2 velmi zaujmave pasivne chladicena grafiku:
Aerocool VGA-Heatpipe VM-101 : http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=1861
a este Be Quiet Polar Freezer VGA-Heatpipe: http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2201
- mal uz niekto z vas to stastie vidiet ich v praxi ?
- otazkou je ci by na tu moju R9600XT nestacil aj ten najmensi a najlacnejsi pasiv coolermaster ??? (typ si uz nepamatam - tusim nejak "V61", ale maju ho aj v Alzasofte)
Marcelino: Aerocool i BeQuiet jsou tu v sólo threadech, o BeQuiet tam skoro nic nebylo, takže jsem tam dodal odkazy :arrow:
uups :oops: , tak sorry, som spatne hladal... dik za doplneni 8-)Citace:
Původně odeslal jan555
Sakra ten Polar Freezer mě setsakramentsky láká!!!!!!!!
Tak uz mam Thermaltake fanless na grafice (netakt.) a s 12cm vetrakem v bocnici na 700RPM, co na nej castecne fouka, je chladic v desktopu veeeelmi velmi vlazny a pri zatezi to taky neni o spaleni prstu, takze rozhodne doporucuju...
instalace je bezproblemova, dily jsou kvalitni, snad az na dotykovou plochu bloku s jadrem, ktera je trosku drsna (neni problem prebrousit), jinak pohoda...
ja to mam podobne, 8cm vetrak mam v zadni stene hned nad grafikou na cca 1200rpm, teda este mu asi pomaha fotron ale beha to uplne v klidu...