Původně odeslal PePo
Pri pohledu na ty nalestene draty, co je tu na ne reklama, jsem si udelal trochu casu a zkusil jsem ruzne kabely pro digitalni spojeni PC a receiveru. Byl to sice subjektivni poslechovy test, ale Aliencz tu celou dobu argumentuje tim samym, tak o co jde, ze. Pouzil jsem 6m koax z RG59, potom 10m stinenou tkanicku koupenou nekde v marketu a na zaver jako zlaty hreb 0,5m/11mm koax s pozlacenymi konektory pujceny od jednoho skalniho (pry ho stal 1100Kc, no comment). Optiku jsem nezkousel - zajimalo me jenom dratove spojeni. Do receiveru Pioneer VSX-D812 jsem v modu "Direct" (odpojeni DSP, prima cesta signalu) poustel nekolikrat ty same skladby a to napred do sluchatek Sennheiser HD590, potom do repro Canton LE109 postupne pres vsechny kabliky a vysledek ? Zadne slysitelne rozdily. V mem pripade je zrejme kabel pri digitalnim prenosu to posledni, co by mohlo zvuk ovlivnit, coz taky odpovida tomu, co tu rozepisoval Hooligan.
2Aliencz:
Podle fotek, co jsi tu nekde postnul, mas propojeny prehravac s receiverem analogove (doufam ze jsi s tou optikou nesrovnaval tohle, to by potom tahle debata byla spis bad joke). Co kdybys zkusil digitalni propojeni jednou z tech tkanicek, co tam mas a potom digitalni propojeni jednim z tech tlustodratu. Schvalne, jestli uslysis rozdil, me se to nepovedlo...