Kterej bios na tuhle desku mi doporucite? Ve faq sem se docetl ze d10 beta4X2 mam ho tam dat?
Printable View
Kterej bios na tuhle desku mi doporucite? Ve faq sem se docetl ze d10 beta4X2 mam ho tam dat?
a co jako jinyho chces vedet???Citace:
Původně odeslal Koutas
proste ho tam dej a uvidis!!
mel by byt lepsi jak original, o dost
Pozri môj podpis....Ten sa mi osvedčil najlepšie...btw. Čo takto SEARCH??? :wink:
...no na tvoj podpis by som teda moc neupozornoval, kedze je proti pravidlam 4a :roll:Citace:
Původně odeslal mortician
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=24654
Mne se osvedcil nejvic D22 A1BK R2 TURBO EDITION :)
mate nekdo podobny zkusenosti ?
mel sem i D10beta4x2, ale tenhle mi pripadne vic stable na vyssich fsb apod :)
ja jsem presne tenhle D10beta4x2 jednou pouzil a uz jela deska postou do CC :oops:Citace:
Původně odeslal c0nf?
Podpis je vo výrobe :wink: :lol:.....Mimochodom checkujte tento link kde je pár najnovších mod. biosov od Merlina.... :wink:
http://www.xtremesystems.org/forums/...threadid=39591
...no ja teraz pouzivam NF7D_25 2D od Merlina
ten na rev 1.2 asi nepujde co :-(Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Ten ja v poho....Ako nakoniec väčšina od Merlina.....Na rev 1,2 by som ich asi neskúšal, ale ved skús popozerať možno tam budú aj na ňu....
...nepojde to mas pravdu :wink: ale mozno existuju aj nejake upavene na reviziu dosky 1.2 treba pohladat :wink:Citace:
Původně odeslal Khandar
[OT] ...ze som ja blbec nekupil tie A-DATA 500MHz tieto 400MHz su pekne shit_ozne a nepomoze sebelepsi bios :evil: [/OT]
Pravdu máš... :wink: Tie 500-vky sú v pohode, ale na tie 400-vky sa tiež nemôžem sťažovať.... :-)
maly dostaz, v cem si pomuzu kdyz si tam dam lepsi bios, myslim konkretne, jsem jeden ze stastlivcu kteri maji uz od vyroby vic nez slusne stabilni bios, tak se mi do flashe moc nechce.... ( uplny zacatecnik v flashi nejsem, ale na toho abita jsem jeste nesahl ) ....
Kdyz mas dobre pameti tak ti pomuze k vyssi fsb (250 a vys :wink: )Citace:
Původně odeslal el_Barto
Prosim vas v com spociva modifikacia CPC off?
Zatial som sa docital:
- ze ked je off tak umoznuje dosiahnut vyssiu FSB ale klesne priepustnost takze ked su vsetky nastavenia rovnake tak vykon je slabsi s CPC off a treba ist o dost vyssie s FSB aby sa to prejavilo
- oficialne biosy maju vzdy CPC on
- CPC off je odporucane pre konfiguraciu pamate 2x512
Co je to CPC? Skratka ma nezaujima ale vyznam ano.
Je tu este nejaky suvis, komplikacia ked bezim dual?
Kazdej rika neco jinyho. V cem jsou vyhody toho kteryho biosu?
moddifikovanej bios ma lepsi propustnost pameti a vetsi sanci na vyssi FSBCitace:
Původně odeslal Octopuss
kdyz ho spatne flashnes a v servisu to zjisti, neuznaji ti zaruku
original bios je ve vsem horsi, ale uplatnis zaruku, kdyz to spatne flashnes
Jo to je mi jasny, ale 10 lidi tu kazdej rika uplne jinej bios... Jak si pak ma clovek neco vybrat?
musis si to vyzkouset sam co ti bude nejlip sedetCitace:
Původně odeslal Octopuss
A jak to mam zkouset? Ja nejsem clovek co se v necem pul hodiny vrta a pak pousti 10 benchmarku aby zjistil, ze xy je o 0.6% rychlejsi :)
Samozrejme vitam narust vykonu/stabily/moznosti OC, ale ne za kazdou cenu! :)
Proto se ptam, co je, aspon u tech zminovanejch biosu, dobry?
Nebo jinak - da se rict, ktery jsou nejpouzivanejsi?
stahni si ten co mam ja, vrele doporucuju : ;D
hm, odkud? a co je na nem tak super? koukam jedes jen na 200 :P
Nebud linej jako prase a hledej... :wink: :lol:Citace:
Původně odeslal Octopuss
jen na 200 ? tak se podivej co mam za cpu. se superlockem tezko dam 250*11 ;D jinak zitra dorazi xp-m takza bude mazec. az budou casem lepsi ramky, 260 padne :D ;DCitace:
Původně odeslal Octopuss
No vidim ze mas Bartona :) A ty existujou i odemceny :) Ale to je jedno...
Nahodte jeste nekdo nejakej bios :)
1. neexistuje najlepsi bios pre vsetky dosky nf7-s 2.0
2. jedina cesta je poskusat ich kolko vladzes (ano je to velmi zdlhave ale niekomu to prinieslo vyssie fsb, inemu nic)
3. tu mas velmi dorby zdroj na biosy http://www.pc-tweaker.ch/Downloads/BiosMainboard.htm
mne osobne to nepomohlo na vyssie oc
jedine co ocenujem je vyssia stabilita po nasadeni cpc off
samozrejme ze vim ze existuji i unlocky, ale jen do 38/2003.
no a jinak 2ace: no tak teda s originalnim biosem rozhodne nedas fsb > 230, aspon sem to jeste nevidel..
kdezto s modded (predevsim od merlina) mas velkou sanci beatnout 250 (videl sem i 275). cpc off samozrejme pomuze k vetsi stabilite a k vyssi fsb v mnoha pripadech, je to vsak na ukor snizeni propustnosti (aspon u me - cca 150MB/s). zatim mam cpc on, pockam na xp-m, pokud by to na 220 bylo stabilni, necham to tak, pokud ne, zkusim cpc off, melo by to pomoct :)
jo jeste vyhoda vsech D26 biosu je ze detekuji spravne athlon xp-m
a jak psal ace, musis testovat. uz mam asi desatej, a zdaleka ne posledni :wink:
co je to cpc?
v skratke stoji zato nastavit cpc na off ak mas 2x 512 MB modulyCitace:
Původně odeslal Octopuss
ak mas zaujem o detaily: http://www.insanetek.com/index.php?page=cpcnf2
niekomu cpc na off umozni vyssie fsb (napr z 220 na 240 apod. s tym, ze cpc off vseobecne mierne znizi priepusnost pamate takze je treba o dost zdvihnut fsb aby sa to vobec oplatilo)
ja som s cpc off vyssie fsb nedosiahol ale mohol som priskrti casovanie pamati a system sa mi zatial javi stabilnejsi
vseobecne suhlasim ale u mna ani s modded biosom nemozem ist ani za svet nad 220 (teda mozem ist do 230 ale je to nestabilne), ale nevadi 220 mi celkom staci (aj ked raz za cas ma chyti mania a testujem cely den nikeloko novych bisosov ;DCitace:
Původně odeslal Conflict
inak moje skusenosti s modded biosmi...
- merlin je super, mne pridal asi stabilitu, asi hlavne vdaka cpc off (este je skoro to tvrdit), priepustnost ostala na chlp rovnaka pri rovnakom nastaveni
- tictac je pre mna hroza - nedokoncim ziadny 3dmark ani ine dlhsie tesy bez bsod (a to aj bez oc)
- ostatne mi zatial nic nepridali
souhlas, merlin is best.
ted tusim dneska rano vydal nejaky SpeedFire BPL biosy, opet novy revize D26..az bude xp-m (zitra) - to budu testovat mozny i nemozny az do rana :wink: ;D
hledal sem na googlu a nenasel. muzes mi dat link?Citace:
Původně odeslal Conflict
D26 ver. 2.0.02 Speed Fire 0.1 Bpl 3.19 15.09.04
D26 ver. 2.0.03 Speed Fire 0.2 Bpl 3.19 15.09.04
rozdil? ???
Bpl 3.02 -- Bpl 3.19 Cpc On
Asi v tomto...
Sqelé, sqelé!!! To sa naozaj oplatí.... :D
Zase niečo nové, čo vyzerá celkom slubne:
http://home.doramail.com/tictac/D26-...ntaray-L12.zip
- Nový Tic Tac - ov mod bios....
nechapuCitace:
kde to vidis?
D26 ver. 2.0.02 Speed Fire 0.1 Bpl 3.19 15.09.04
D26 ver. 2.0.03 Speed Fire 0.2 Bpl 3.19 15.09.04
ja vidim jen 0.1 a 0.2
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=42076
Here you are.... :wink:
tak jsem nahodil tento Bios a je to uzasny!!!Citace:
dalsi stastnej uzivatel modded biosu!!
zvedlo se me FSB z 220 na 230!!!
a to snad neni konec :D
TAk nf7s uz bohuzel nemam.....odesla.....misto ni mam AN7 :/ Nevite o nejakych dobrych biosech? Pouzivam taky TicTac ale nasel sem jen starsi :/
Pozri sem...
http://www.xtremesystems.org/forums/...light=Abit+AN7
Btw. Niekto tam ževraj spravil na tej doske 280 FSB!!!
http://www.xtremesystems.org/forums/...light=Abit+AN7
tak sem se dival a sou tam starsi biosy nez ted mam :/ ale zkousel sem ho nahodit a s tim co sem mel doposud tak max fsb 243(nedojedu s nim do widly) a s tim z toho odkaze max fsb 262 (ale zatuhne to pri postu) na 250 to jeste jelo
Tak som si dal ten D26-BlackMantaray-L12 8-) , a rad by som odstranil zobrazovanie toho uvodneho obrazku . Neviete ako nato ? ???
Asi tak. Dneska sem to flashnul (toto trvalo nez sem prisel na to jak to udelat bez disketovky :D ) a tohle mi dost leze na nervy.
no tak me se ten obrazek zase libiCitace:
Původně odeslal Octopuss
aspon je to neco jinyho, mohlo byt sice hezci, ale nevim jak to oddelat tak jsem si uz zvykl
čo je to l12 mod? :?: :?:
A v čom je lepší bios discovery od speed fire??
Abit NF7-Sv2 D26 CPC-ON ver.2.0.04_Discovery_0.1_17.09.04 by Merlin
Pozri odkaz čo som tam hodil.....Je tam aj pekné porovnanie viacerých biosov....L12 v biose značí built in soft fsb mod....tu konkrétne 166...
ty používaš ten čo máš v popise ? je dobrý? čo tie najnovšie? pozeral si ich. ??? :idea: :?: :?: :?: :DCitace:
pozn.
pri pouziti D26 Speed Fire 0.1 & 0.2 mi na NF7 rev. s OCZ DDR400 rev2.0 memtest hlasi chyby pri 400 cl2, pri pouziti ofic. biosu 26 to drzi...divny :?
zase u D26 Speed Fire mam stabilni FSB 256MHz...
Je to možné...Možno si kúsok viac vyberajú.... :? Ale sú v podstate robené na dosiahnutie vysokej fsb.....a to im celkom ide...Teraz používam ten čo mám v podpise a som max. spokojný...
S tim souhlasim. Nekolika mesicnim testovanim beta biosu byl toto take jede z mych zaveru :arrow: s nekterymi mod biosy se projevuje nestabilita ram...Citace:
Původně odeslal Pirs
:roll:
ted jedu na D26 CPC-ON ver.2.0.01 12-13_Bpl_3.19_09.09.04 by Merlin a to drzi pekne :wink:
jeste jeden poznatek...kdyz mam Bios s CPC-off (u 25 a 26 verze), tak komp pri pareni pada a hazi BSOD, pritom Prime i memtest bezely pres noc bez chyb...
JJ...To som zbadal aj ja.....Prime pohoda cez 16 hodín a hry pri vyššej fsb padali ako... :?
blbost..hral sem ted v kuse 4hodiny a csko a predtim nfs underground, asi 15 zavodu, a pohoda :)
jinak prime bezelo bez chyb asi 6 hodin, pak sem to musel stopnout, memtest asi 8 hodin.
250*9,5 vic nedam, limituje me zdroj :(
potrebuju enermaxa AX365VE-FMAX ;D
Blbosťou by som to neoznačoval, pretože niečo na tom asi bude...no a nemusí sa to prejaviť u každého...
Ako sa da rozpoznat cpc ON a OFF .
Dik. :oops:
Je to zvyčajne v značení toho - ktorého biosu... :wink:
Tu je link na sajtu kde sú asi všetky mod biosy od TIC-TACa a Merlina.... :-)
http://www.pc-tweaker.ch/Downloads/BiosMainboard.htm
dobre ranko :-)Citace:
zn: 2. strana
Dobre, dobre ty si borec, ale možno to niekomu na začiatok pomohlo... :? :-)
cau, ja som to myslel tak, ze to tu uz bolo (na 2. strane tejto temy), potom sa tu hromadia duplikaty a tazko sa v tom hlada, ale nic v zlom, pohoda, ta stranka je inak jedina, ktora sa drzi, ostatne kapu, snad tao vydrzi aj ked mna uz modded biosy prestali bavitCitace:
Ja uz tomu nerozumim!nahodil jsem tam modnutej bios od merlina...ale nic se nezmenilo!poradte!jakmile dam FSB treba na 220MHz tak me po restartu zacne comp akorat silene piskat a uz se nerozjede!!!!co to zpusobuje? :?:
barakoas: me tohle dela v pripade ze nemam ramky synchronne s fsb - kdyz dam napriklad fsb 233 a ramku necham na 200 vysledkem je, ze nenajede PC.. pokud dam fsb 233 a ramky rovnez 233 vsechno jede stabilne bez problemu.. pokud nejedes synchronne tak to vyzkousej, pokud jedes tak ti treba ramka nezvladne 220..?
OK!testnu to!dikec! :!:
Pre tých čo stále nemajú jasno či CPC - on, alebo off bios...Hádam toto napovie...
CPC On for
1 x 128MB
1 x 256MB
2 x 256MB
1 x 512MB
CPC Off for
2 x 512MB
3 x 512MB
2 x 512MB + 1 x 256MB
3 x 256MB
:-o Hmm pekna tabulka. Takze podla nej budem musiet potestovat CPC off (mam momentalne on) . A v com sa to vlaste prejavi ? Vo vyssej FSB ?
dik
Ano, mel bys tim dosahnout vyssi FSB, ovsem rozdil ve vykonu je tak markantni, ze by to muselo byt o HODNE MHz, aby se ti vyplatilo prejit na CPC OFF. Osobne jsem to zkousel na 2x512MB VITESTAch a CPC ON na 220MHz bylo zhruba stejne vykonne jako CPC OFF na 242MHz...Citace:
Původně odeslal JUVS
Tak som potestoval D26-MantaRays-XT on a off verzie a bohuzial nepodarilo sa mi vacsie stabilne FSB dosiahnut (blbe pamate :? ).
Takze ostavam u ON .
Myslím, že na to, aby sa dali porovnať nastavenia O/C biosov, je potrebné mať aspon základné mody na doske...V-Dimm + VDD + L12...aspon, ináč sa naozaj moc rozdiel v max. možnej FSB neobjaví.... :? :-)
Souhlasim, ten L12 je rozhodne nutne minimum...Citace:
Chapu dobre, ze pokud bios podporuje Soft L12 mod, takze nemusim mit ten hw nebo je ta jeste nejaka finta navic?
Bios s L12 Modom built in, je úplná náhrada za drátovanie, takže v konečnom dúsledku je jedno, či máš zadrátovaný socket/CPU, alebo bios, ktorý obsahuje L12Fsb mod...
btw. ako napísal Zilla - L12 je v podstate základ pri dvíhaní fsb....ale samotný nestačí...VDD mod, príp. 3,3V rail mod sú pri dvíhaní FSB nad 220 viac než potrebné... :-)
ja za sebe musim rict, ze me pomohl k vyssimu FSB pouze modded bios
nic jinyho jsem s deskou nedelal a jedu na 235 FSB
nabootuje to aji na 240, ale tam jsou v haji RAM-ky
Samozrejme nie je to pravidlo, ale všetky mody sa na niečom odrazia.... :-)
Dneska jsem dostal v reklamaci novej NF7-S, puvodni byl z ledna, treba je tohle lehce novejsi revize (i kdyz na desce je porad 2.0), zkusim co to (ne)umi. Kazdopadne anii s modded biosem mi to neslo pres 200 puvodne...
presne tak.....ja jedu na 233 FSB a tot vse....Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
kde najdu jak na L12 mod? ....vsechny linky co jsem nasel jsou na starou domenu....
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=43554Citace:
Původně odeslal Capi
Ale odkazu te na muj dotaz a morticianovu odpoved v tomto tredu o 6 prispevku zpet.
tak sem si procetl debatu o techto BIOSECH a vybral sem si ale problem kterej u me ted nastal ...
vcera sem testoval ramky (od Nicitela ty co tu prodava) a nejak sem pri tom kdyz sem ulozil nastaveni v Biosu jak se tam objevi to okynko cerveny ze se to nema vypinat tak sem to bude resetoval nebo sem to vypnul :?
pocitac uz ted nereaguje pouze se zapne ledka od power sviti a hardisk pri startu blikne ale nic se nedeje monitor se nerozne...
zkousel jsem clear CMOS vydelat baterku ale ee
je to zraly tak akorat na nahrani novyho BIOUS nekde nebo se stim da neco delat?
no rek bych ze to je zraly na novej bios. nevim teda, jestli tahle situace vyzaduje novej chip, ale rozhodne to je neco, co doma neudelas. ja bych to odnes kde jsem to koupil...
no me uz se to povedlo jednou hned jak jsem si tu desku koupil ... ale jaxi sem to nezvlad s flashem ...Citace:
Původně odeslal Octopuss
no ted jeste sem kudla zapomnel kde to v Brne delaj? vim ze to bylo nekde na Palackyho tride ale obsolutne netusim jak se ta firma jmenovala ....
ma nekdo nejakej tip kde v Brne? protoze tam kde sem to koupil (extrapoint) tam by to trvalo jeste mesic ... a to jaxi si nemuzu dovolit :roll:
a neni to GMko na Kolisti?Citace:
Původně odeslal Tukancheez
myslim ze tam se to delalo
jj uz sem to taky nasel ...musim tam zavolat....Citace:
a jeste jedna otazecka kdyz si nahraju puvodni BIOS a tusim u Asusu existuje neco jako ze to bnovi bios i kdyz je v riti pomoci ze nahraju bios na disketu a podrzim ALT+F2 ...je neco takovyho i u ABit NF7 - S rev.2.0 ???
EDIT: kua nejak sem to blbe napsal....
BTW: vycetl jsem neco ze kdyz tam vrazim disketu s biosem puvodnim a zmacknu pri startu ALT+F2 tak si to samo opravi ...jaka je sance ze to pujde ...asi miziva co ??? :?
EDIT2: kdyz bych vyrazil do te firmy kde to budou delat tak si mam vzit asi urcite disketu s tim biosem a staci jim ten svab ze? ..protoze tahat celou fosnu s blokama se mi jaxi nechce :mweheh:
jo a jeste jaka je puvodni verze biosu na strankach abitu tady z techto mam revizi 2.0
http://www2.abit.com.tw/page/en/down..._TYPE=Socket+A
EDIT3: hmm tak v GM to nedelaji :roll: ..skoda budu muset shanet dal nejakou firmu
jinak to na co sem se psal nefunguje s tim ALT+F2 takze jedina moznost je ten flash na masine :roll: :evil:
tak sem si nahral D26 Mantaray a naporsta spokojenost...zatim testuju kam az pujde fsb, ale uz ted sla o 10 zvednout ..ted jedu na 220x11 a zkusim si s tim jeste pohrat :-)
a jak se ti to tam povedlo nahrat?Citace:
Původně odeslal Tukancheez
stacilo ALT+F2 nebo v jake prodejne ti to prehrali?
Ja som to fleshol nasledovne:
Stiahol som si origos bios z ABITU D26 (zipko obsahuje aj fleser)
kedze sa ten moded bios vola rovnako ako ten origos , staci nahradit bin subory a pustis tu batku (runme.bat)
a us sa ti to nahrava ;D
jo ja vim jak tam flashnout biosCitace:
Původně odeslal JUVS
ja sam jsem ten stejnej bios(d26 mantaray) daval pres flashmenu :wink:
ale me zajimalo od Tukancheeze, jestli to vzala deska pres ALT+F2 nebo musel prehravat v obchode
Prehrávať bios v obchode??? Neviem či tomu správne rozumiem....Neviem na čo by to bolo dobré...Ja robím všetky flashe (a to ich robím dosť) cez spomínané flashmenu a no problemo... :-) :wink:
no deska to nevzala ...musel jsem to Cigler software (BRNO - Rostislavovo namesti 12) tam mi to prehrali na ten originalni co je na abitu nejnovejsi ale ten jaxi nebyl good co sem doma zjistil tak sem si rikal zkusim risk s tim D26 Mantaray a musim rict vyplatilo se jeste si musim vyhrat s vyhledanim max FSB ... ;DCitace:
nemyslel jsem obchod jako obchod, ale specializovanou prodejnu, kde by mu nahrali novej bios do chipu, kdyz mu umrela deska :wink:Citace:
Aha tak...Jemu umrela, no to je iná situácia..... :?
Jakej modded bios je uplne posledni? Prolejzal jsem nejaky weby a nic moc nenasel...
Kdo vsechno ty biosy vlastne dela? Vim o nejakym tictacovi. JAky jsou jeste alternativy?
ok,koukam merlin vs tictac... rozdil je co?
Citace:
Původně odeslal Octopuss
Citace:
Původně odeslal silenec
hm... nejde mi s nim zvuk :(
co to??
...neviem, ja sa do 27ckoveho biosu podobne ako do 26tkoveho ani nedostanem :? pri pokuse o vstup do tychto dvoch najnovsich verzii (ci uz original alebo modded) zostane len cierna obrazovka s cca 1cm sirokym modrym pruhom dole :roll:Citace:
Původně odeslal Octopuss
tak vyreseno, ono to je defaultne disabled :)
zda se, ze wokna nabihaji trosku sviznejc.... uvidim jestli pujde nejak zvednout fsb, ale obavam se, ze moje mizerny OCZ opet odmitnou
Mam stejny poznatek...nejakou dobu sem po d23 neupgradoval bios a jake bylo moje prekvapeni, ze se mi srackuji vsechny d25 a d26 stock i modded. D26 Manta Rays XT mi nejakou dobu fachal, ale nejprve sem se do nej nemoh dostat az nekolik bsod a vypnuti pc pomohlo. Presto se system obcas choval divne az to spadlo uplne a musel sem vratit pres ALT + F2 bios d23...nedokazu si to vysvetlit.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Merlinuv d26 modded byl na tom podobne. System po ulozeni nastaveni v biosu nenabehl a pak uz jen black screen s modrym pruhem a nereagujici system...
Taky MemTest mi s temi novejsimi delal bordel... :roll:
Tak já musím říct, že mi s D26 Manta Rays XT komp jede mnohem rychleji a teď i stabilněji než s původním ofi D26. Ofi D27 jsem zkoušel jen okrajově, ale propustnost se nijak závratně nezvedla, tak jsem si flashnul zpět tu merlinovu D26 Manta Rays XT a no problem.
K těm vaším problémům mě napadá jen nestabilita způsobená hardcore OC. Před flashnutím těch nových i modded biosů bych zkusil hodit ten původní na default a pokud máte nějaký ty HW upravy na socketu apod, tek pryč s nima.
Když to nepomůže, tak už nevím...