Koupil jsem si pro svuj Subwoofer hroty a nevim, zda je mam prilepit, pripadne cim.
THX
Printable View
Koupil jsem si pro svuj Subwoofer hroty a nevim, zda je mam prilepit, pripadne cim.
THX
no oni jsou lepicí? nedaji se přišroubovat? .... v případě lepení bych použil lepidlo s odolností proti vibracím ... takže nějaký lepidlo na bázi chemoprenu.
Nehodlam do toho subwooferu vrtat, koupil jsem ty nejlevnejsi AQ 13 viz. www.aq.cz.Citace:
Původně odeslal Arteee
No nektery z tech co tam nabizeji maji samolepku na sobe nektery jsou na vruty. Pokud ty tvoje nemaji ani samolepku ani diry k prisroubovani tak bych se s tim moc nebabral a prilepil to oboustrannou lepici paskou a nebo nejakym tim lepidlem jak pise Arteee. Na funkci to vliv mit nebude.
nalep to horkym lepidlem.
dost bude zabranovat vibracim, a drzi jak za*ebane
Vyřešl jsem to šalamounsky, nechal jsem tam gumove kolecka od vyroby a na ne oboustranou izolepou nalepil ty hroty. Takze ta guma zabranuje prenaseni vibraci ;-)
Jeste dotaz k hrotum:
Mam uz nejaky patek domorobo vysoustruzene ale nevim jestli maji byt spickama dolu nebo nahoru? V obchodech rikali ze je to pry jedno.
Ja to mam teda tak ze je mam hrotama nahoru(= bodaji do podlozky prilepene na spodu beden)
Nikde sem to tu nenasel :|
Hroty u SW určitě dolů. Dynamická vybrace se přesouvá do těla hrotu, ale nedostane se přes mikrospoj do podložky (jen nepatrně) čím větší/vyšší a masivnější hroty, tím lepší - větší absorbce vybrací.Citace:
Původně odeslal jedik
Obrácený způsob se používá při hrotech na stojanech, na které reproduktor postavíš (není případ SW). Stojan jako celek slouží jako tlumič vybrací. Také záleží na kvalitě beden. Jestli máš něco luxusnějšího, tak si do něj hroty určitě nezapíchneš.
Žádná obyč guma jako podložka nepomůže. Dále je velmi vhodné ještě pod hroty (celý sub) dát kameninivou podložku (dlažbu, mramor, atd) ....
Otázka je, k čemu a jaký subwoofer máš. Jestli je to nějaké "chrastítko" k PC, tak jsou hroty vyhozené peníze, protože dynamika těchto soustav je tak otřesná, že se o poslechové kvalitě zvuku nedá hovořit. Pokud to máš k Hi-Fi reproduktorům, tak je třeba také "odhmotnit" satelity-resp. ostatní repro. Další neméně důležité je postavení beden v prostoru a td, a td .... je toho mraky - doslova věda :-)
A pardon ja zapomel rict ze mam jen dve Hi-Fi bedny (taky domorobo ;D), takze pod ne jak? Koukam ze je to vetsi veda nez jsem cekal :)
A jaké to jsou bedny? Sloupy, stojany? Kde to máš postavené? Z jakýho matrošu a jaký povrch, nemáš třeba foto? To by bylo bezva.Citace:
Původně odeslal jedik
Jsou to sloupy (3 pasmove+bassreflex), material - drevotriska, polepene nejakym typem cerneho papiru, repra Tesly (oznaceni nevim :( to bych musel rozmontovat, ale jsou to starsi typy), rozmery 30-75-30 (s-v-h)Citace:
Původně odeslal Aliencz
Foto nemam :(
Jenom dodám ... To co říkal Aliencz berte velmi na zřetel, bohužel to zapadlo, tak to zopakuju : V případě koupení hrotů (tedy pouze kuželů), je velice na místě, aby ozvučnice byla postavena na tvrdém podloží(respektivě ty hroty) ... Pokud přidělate hroty a postavite to na koberec, strací se polovina vyznamu hrotů ...
... Jde o tzv. odhmotňovací techniku, kdy Ozvučnice na velmi tenké špičce nepůsobí na podložku téměř žádnou hmotností (max KPa na skoro nulovou plochu (hrot) ) ... Nedochází k přenosu akustických vln(vibrace) zkze kužel, protože se "jakoby" vubec nedotýka země ... Je proto lepší kupovat odhmotňovací nožky (tj. hrot+plus protikus k hrotu(je to podložka z toho samého, či mechanicky tvrdšího materiálu), který může přijít na jakýkoliv povrch)
U sloupů je vhodné (možné použití kvůli vzhledu) delší hroty, ale také docela dobře poslouží kvalitní "puky". Nejsou tak vidět, jako u regálovek a s bednou se dobře manipuluje. Pokud použiješ horty, tak jedině s podložkou s "důlkem" (hladká podlaha) nebo keramická podložka pod celou bednu (koberec). Keramiku/kámen můžeš použít i na hladkou podlahu, ale doporučil bych pod ni ještě něco dát (filc). Sloupy není vhodné stevět přímo na podlahu. Poondíš si basy jedna radost. To samo platí i o SW, resp. o všech bednách, primárně určených pro poslech kvality a ne hluku (diskotéky).Citace:
Původně odeslal jedik
Bassreflex:
Pokud ho máš vzadu, tak co nejdále od stěny. To je základ. Pokud je vepředu, je to lepší na omezené prostory pro umístění bedny, nicméně žádná bedna by neměla stát přímo u zdi, nebo v rohu. To je však většinou kompromis, prostor versus požadavky na poslech. Každej co si holt může dovolit. Dogma není nic, jen snaha se mu přiblížit co nejvíce :-))
(P.S. tohle pravidlo platí v Hi-Fi poslechu snad u všeho a nejdiskutovanější jsou asi kabely, signálový i repro.)
Kupoval jsem teď nový bedny a nouzově to mám vyřešeno takhle, než mi dojdou nízké hroty. Ty pak budou mezi bednou a keramickou podložkou, která bude zespodu opatřena filcovou podložkou, aby nepoškrábala nábytek.
Pokud mluvím o hrotech na bedny, tak jedině lepící. Jen blázen si něco do bedny našroubuje. Šroubovací hroty jsou do stojanů a podstavců.
http://home.tiscali.cz/aliencz/kefq1.jpg
No pokud se stím počíta v době návrhu .... :wink:Citace:
Původně odeslal Aliencz
Jde o šíření vln "vně" materiálu .... pokud chceš využít hroty co by svod vibrací, tak IMHO šroubovací jsou jak zemní vodíč :wink: .
Ale samo do kupovaných soustav viz tvůj obrázek, bych nepíchnul ani špedlíkem ;D
Jo pokud je bedna od začátku navržena tak, že má zespodu přípravu na šroubovací hroty, tak to je samozřejmě jiná věc, proti tomu nelze nic namítat. Osobně jsem se ale s takovou bednou pro domácí použití ještě nesetkal, leda jak říkáš doma dělaná. Na domácí výrobu bych si netroufl. Ne, že bych to nezvládl, ale asi bych nedosáhl takové qality, jakou bych chtěl. Solidní bedna vyžaduje dlouhodobý výzkum a experimantování, než splňuje konkurenceschopné požadavky a parametry. A to si může dovolit opravdu jen renomovaný výrobce. O designu ani nemluvě. Toť můj názor :-)Citace:
Původně odeslal Arteee
Citace:
Původně odeslal Aliencz
OT: lol ....... ala Genius 5.1HT a jejich SUB ... tomu určitě věnovali hoooooodně času ;D
Jinak souhlas: návrh ozvučnice s detailama jako je funkčnost hrotů je věda... sic jsem Homader .... potrpím si na kvalitu reprodukce(takže zdlouhlaví návrh), jen ten design mě pokůlhává :wink: :-(
Tos trefil přesně: OT (tohle nejsou a nikdy nebudou a nebyly solidní bedny ani z hodně velké dálky) :-)Citace:
Původně odeslal Arteee
To je presne ten nejvetsi problem. Bednu navrhnout a solidne smontovat lze, jen tu povrchovou upravu je problem zvladnout. :-( Proto se lip stavi bedny na vykonny ozvucovani, proste se polepi spesl kobercem na profi bedny a je vystarano. Minimum brouseni, kytovani, zacistovani atd - koberec dobre kryje nerovnosti povrchu a je velmi odolny proti nesetrnemu zachazeni. Pak uz jen pridelat plastove rohy a juchu. Ale k hrotum - hroty bohuzel nepomuzou, pokud neni TVRDA podlaha. Beton apod. Mam tu smulu, ze mam podlahu ve starym baraku z drevotrisky polozenou na tdrevenych tramech, takze ja to budu resit (az se dokopu) bedna->hroty->tvrda deska->pruziny->dalsi tvrda deska. Kdyz jsem totiz postavil bednu s hrotama na tu moji drevotriskovou podlahu i s podlozkama pro hroty, stejne podlaha dunela. :?Citace:
Původně odeslal Arteee
Pro tebe je ideální řešení kvalitní regálovky na kvalitních, tuhých stojanech (pozor, stojany jsou stejná věda, jako samotné ozvučnice). Jen tak na okraj, ortodoxní hi-fisté, posluchačí náročnější hudby, preferují právě špičkové regálovky na stojanech, než klasické sloupy. Jenak za stejné peníze dostaneš více muziky a díky stojanovému systému je odhmotnění téměř dokonalé a středovýškový projev je u regálovek přesnější a detailnější.Citace:
Původně odeslal Halen
Jo, to planuju u satelitu, ale nebudu davat na stojan 80-100 dm3 subwoofer. ;DCitace:
Původně odeslal Aliencz
:-) No to je jasný, že je to na satelity :-) Ale i na SW se dají udělat docela solidní podstavce. (nízké)Citace:
Původně odeslal Halen
U SW běžně stačí masivnější mramorová deska a na ni bednu na hrotech.
No necakas nejak moc? ved ta podlaha ti bude duniet aj keby si tie bedne mal vo vzduchu, existuju predsa akusticke vlny ktore ti tu podlahu rozkmitaju, a zvlast ak je duta, co vacsinou v rodinnych domoch je, ak nie si na prizemi.Citace:
Původně odeslal Halen
2Branik: klídek :wink:
2Halen: Branik mám drobnou pravdu v tom, že to dunění nemuselo být přímo vibracemi z ozvučnice, ale spíš absorbcí vln zkze zed ... když vezmu v úvahu zapuštění takovýhle podlah, tak jej jasný že ty vibrace se snadněji šírí dřevem, než betonem, který je pod tou dřevotřískou.
preco klidek? snad neznela moja reakcia nejak prudko... myslel som to uplne v pohode..Citace:
Původně odeslal Arteee
Nepoustim s ohledem na spolubydlici a sousedy nic prilis nahlas. Proste jsem si odzkousel hroty pod subwoofer a pak jsem stejny subwoofer postavil na cca 15 cm vysokou podlozku z molitanu - pres hroty drevotriskova podlaha drncela, pri postaveni na molitan byl klidek. Poznal jsem to hlavne na sklenene vyplni ve skrini - subwoofer na hrotech spolehlive rozdrncel sklenene vyplne (sirenim vibraci podlahou) a stejne hlasite hrajici subwoofer na molitanu ne. BTW, subwoofer je POCTIVY bandpass, konstrukce s vyztuzemi, vyroben z 22mm MDF desek, 60dm3. Netradicne ma odnimatelne SPODNI viko, nikoli zadni, jak jsem u vetsiny subwooferu zatim videl. :-)Citace:
Původně odeslal Branik
já jsem našrouboval do geniusu ty hroty, celkem spokojenost, pod hrotama už je teď deska a jsou vygumované ty čáry, které jsou ještě vidět na fotce
http://www.calver.cz/luke/pc2/images...e_ice_3347.JPG
jeste maly dotaz k kvalitnim regalovkam - vyplati se pod ne koupit stojany, nebo stejnou fci splni i "obycejne" L-kove prichyty ke stene http://www.conrad.cz/DetailPage.asp?DPG=63666 ?
repraky z podpisu mam zatim postaveny na stole na 3cm vysokem materialu podobnemu podlozse z mysi. Tyhle repraky hraji nadherne vysky i stredy, ovsem basovani u nich celkem pokulhava - tedy co se meho ucha tyce jde o neprijemny duneni:(
Hroty k nim dokoupit a postavit na drevotriskovy stul, souze z predeslych prizpevku, nejspise nema smysl tak me dost bere reseni stojanu nebo prave prichyceni na zed. Pomuzou tyhle featurky lepsim basam a zaroven neublizi ostatnim tonum?
Pro kultivovaný poslech sterea a zejména správné přenášení nízkých kmitočtů je žádoucí mít určitý odstup od stěn. Takže umístění reproduktoru na držák stěny se používá tak maximálně u zadních efektových beden, ale nikdyu přední stereobáze. V tomto případě doporučuji umístit na stojany. Výběr je velmi slušný a ceny taky. Napiš jaké repráky to jsou a co k tomu máš za železo.
Pripojil bych se k dotazu: Koupit ke Xavianum XN125 orig stojany ST100 nebo je mozne neco vyrobit levneji. Jak by to melo vypadat? Zelezo, svarece i svarecku mam. pokud lepsi drevo, mam i truhlare. Zkusenosti vsak chybi :-( DikyCitace:
Původně odeslal Aliencz
no material nemusis imho az tolik resit, pokud ale budes resit jeho usazeni na podlozce. Zelezo prenasi velice vyborne vibrace, takze tam bych hroty urcite dal... v pripade, ze stojan budes robit ze dreva, nejakeho tlaceneho, tak staci nejake meke podlozky.... ale nektere stojany nejsou az tak drahe.
Jeden kamara(zamecnik, prislo mu zybtecne neco kupovat, kdyz mel hromadu profilu na dilne) si udelal stojany, a nejak to nevychytal, byly krasne to ano, ale kdyz dal volume trochu up, tak mu naferovku spadli, ty bedny se odfoukly ;). pak musel rozsirovat zakladnu ... takze pokud se das na samovyrobu, tak mysli hlavne na tu zakladnu, na te zalezi nejvic. druhy faktor u stojanu je jeho vyska, protoze pro stredni a vyssi frekvence, kde se uplatnuje smerovost, je dulezite je mit v horizontalni hladine s posluchacem. Tyto dva aspekty mit na pameti, a pak vyrobe nic nebrani.
EDIT: k te vysce jeste upresneni: chapej, ze kdyz budou moc vysoko, tak kdyz zasednes, budes ve frekvenci dire, proste sic ty frekvence uslysis diky inteferencim a odrazum od zdi, ale budou tupe a dute. pokud budou prilis nizko, muzou se uplne vytratit v koberci, nabytku apod, ale neni to tak kriticke, naopak se da docilit odrazem od zeme preneseni techto frekvenci smerem nahoru .... v tomhle jsou proste vysky mrchy, pokud mate systemy s kalotou, tak ocenite, kdyz ji muzete vyslechnout oppravdu ciste. Do jiste miry zalezi, jaky maji pro vyskac ozvucnice HORN, jak jsou schopny rozptylit tyto frekvence(rozptyl. uhel)
Já mám taky Xaviany XN125 a nechal jsem si u truhláře udělat za 2k stojany z dřevotřísky podýhovaný ve stejný barvě, vzhledem jen o málo horší než originál. Nohu stojanu jsem vysypal pískem (pořádně vysušit). Pokud budeš navrhovat ty stojany pro truhláře, tak si dej pozor na tu výšku. Počítej i s hrotama a hlavně s tím že ty Xaviany mají nakloněnou přední stěnu s repro, takže stojan musí být trochu nižší než pro regálovku klasickýho návrhu.
Co se týče designu, či provedení, stačí použít google. Čím budou masivnější a pevnější, tím lépe. Dřevo použít na obložení kvůli designu. Hroty použít pod stojany-vrtané a pod bedny nalepené = perfektní odhmotnění. Vysypání trubek pískem bývá často diskutovatelným artefaktem, ale efekt je spíše psychologický v základní cenové kategorii. XN125 pod Xaviany koupíš i origoš stojany, nebo si šlehni jejich kopii.Citace:
Původně odeslal g006
tak repraky jsou z podpisu Tannoy sensys DC1 a frcim prez yamahu RX-450 taky z podpisu.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Ty stojany asi nakonec budu muset vyresit, ale pak nastava problem s mistem:( Jednu bednu mam opravdu dost blizko ke zdi tak by mozna pomohlo odstaveni o par cisel smerem dostredu mistnosti? to jeste prubnu
EDIT: tohle jsou idealni stojany?! hroty jak pri upevneni regalovek tak pri postaveni na zem
http://www.son-video.com/Rayons/Acce.../Stylum_TG.jpg
Nechci Vám tu moc vstupovat do diskuze,ale měl bych laický dotaz...mám repro Z680 a bydlím v paneláku,v pokoji mám koberec..pomůžou mi nějaké nožky pod sub? se mi zdá že basy jsou strašně dunivé a třesou vším...a to mám bass sotva na 1/3 v nastavení
sem v uplne stejne situaci, jenom mam woofer normal na linoleu. ne ze by mi duneni vadilo ale zajima me esli ma cenu kupovat ty hroty. woofer to zas tak spatnej neni, ne ?Citace:
Původně odeslal Zdenek Dubnicky
Dobry umisteni + spravna "podlozka" (hroty, stojanky, atd. ) delaj i u reltivne obycejnejch beden zazraky, u subwooferu to myslim plati taktez, takze pokud se ti zvuk na basech zda moc "rozkyslej", tak bych urcite jako prvni vyzkousel pevnou podlozku (dlazdici, zulu atd.) a nejake male "odhmotnovaky", pokud se zvuk zlepsi, muezs zavuvazovat nad nakupem lepsich (ty obyc lepici muzou pomoct tez a stojej skutecne par korun)Citace:
Původně odeslal NazQul
nechápu to s tou podložkou...jakou podložku mám sehnat? do paneláku do pokoje 4,5*3,5 kde jsme jeste dva k tomu? jako neco na koberec?
Proste placku zuly nebo jinyho pevnyho materialu. ja mam stesti ze na chate mame 30*40 kus zuly coz mi naproste presne sedne pod ten woofer :)
jde o problem, ze hroty jsou jedna vec, ale kdyz je polozid do koberce, tak ztraci svuj vyznam, pokud to nejsou hroty s podlozkou(lepsi kity obsahuji i podlozky pod hroty) ... tedy pod "JEN" hroty musite dat "TVRDOU" podlozku, jak zde uz zaznelo je nejlepsi neco kameneho, tedy kamen, dlazdice(cim tezsi tim lepsi) apod
Proste material, do ktereho se hrot zabori je naprd, jde o co nejmensi povrch doteku hrotu s podlozkou, a tu mekke materialy nezajisti.
Je potřeba si uvědomit, že uvedený subwoofer nemá s opravdovým subwooferem nic společného. Tyhle All in one sety k PC mají hrombednu zkonstruovanou tak, aby duněla, nikoliv hrála. Regulérní subwoofer, který už jakž takž hraje a neduní jako huhlák začíná na cca 8-10tis Kč za kus a pouze u renomovaných značek. papudeklový korpus s trapným zesilovačem bez jakéhokoliv vývojového stupně nemůže nikdy hrát lépe. S tím nic neuděláte, dunět to bude pořád. Snížit to můžete radikálním odhmotněním na velmi tvrdou podložku, nejlépe stojan a zatížit ho něčím hodně těžkým. Výsledek bude znatelný, požadovanému však i nadále na hony vzdálený.Citace:
Původně odeslal Zdenek Dubnicky
Výborné repro, které je velmi velmi špatně krmeno "trapným" zesilovačem uvedeného receiveru Yamaha. Desetitisícový zesilovač NAD 320BEEE (v bazaru třeba za 6k) Ti teprve ukáže, co tyhle bedny opravdu dokážou. Nejen, že se posadíš na zadek, ale pokud neposloucháš jem MP3 stažené z netu, povětšinou radiohit žánru, ale zasuneš do CD/DVD přehrávače, odpovědně analogově propojeného s tím NADem, třeba nějaký dobrý JAZZ, nebo jinou akustickou hudbu (Eagles, Gabriel, Diana Krall, Patricia Barber ...bla bla bla) tak poznáš na vlastní uši, jak zní ovčí struna na kytaře ve tvém obyváku, ucítíš "dřevěný"zvuk těla kytary a ucítíš materiál membrány na bongách .... až se z toho počůráš ...... to teda nekecám!!! AVR 450 od YAMAHY jen dobře hraje, ale nic neukáže, bohužel, tak to je. Jeho koncáky, ale hlavně předzesilovač nesahají ani na nejlevnější zesilovače do 5tis Kč za kus.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Ty stojany - viz obrázek - jsou dobré.
ROFLMAO :-)Citace:
Původně odeslal Aliencz
Zmineny zesilovac NAD 320BEEE jsem nemel moznost videt ani slyset tudiz jsem o nem ani v nejmensim neuvazoval - bylo mi doporuceno podivat se prave po Yamaze, ktera pry hraje "krasne ciste" a podle i-netovych testu a recenzi tomu tak je. Repro nemam jen ke stereu, ale taky pro prehravani DVD a hraju taky sem tam nakou tu gamesu takze muj vyber smeroval predevsim do kategorie levnejsich 5.1 receiveru namisto sice neskutecne krasne hrajicich stereozesilovacu avsak bez zminene podpory 5.1 a ruznejch DTS a Pro logic efektu, ktere jak jsem casem zjistil stoji za starou belu. Kdybych se mohl vratit v case tak urcite zamirim do o hodne vyssi kategorie a poridim kvalitni stereozesak, ale uz je bohuzel pozde:(Citace:
Původně odeslal Aliencz
K tem stojanum - jejich cena je +/- 3000,- za kus coz neni az tak velka palka ale myslim ze z kusu tlustyho plechu a poradny trubky z Ferony dokazu vyrobit nejen elegantne vypadajici ale predevsim plne funkci splnujici stojany za dosti laciny peniz - jen je okopcim:).
Jeste jeden dotazek - Zivotnost techto beden? Daji se "odbouchnout" castym poslechem velice hlasite hudby blizko hranice jejich maximalni wattaze, ci je jedno jak dlouho hraji/na jakou hlasitost a vydrzi "naveky"? Ty bedny sem vybiral podle sluchu ucha tak diky zes me tak prijemne potesil jejich kvalitou:)
Ještě bych dodal, že nejde jen o NAD. Ten zcela náhodou vyniká i v kategorii okolo 10tis. Kč společně s Cambridge Audio Azur A540/640. Další modely začínají zhruba na 14tis a těch je už více, Harman Kardon, Vincent, řada kousků z druhé ruky a j. Jde o obecný fakt, že AVR v drtivé většině hrají nezkutečně hůře, než jejich stereorivalové. Yamaha a Denon bohužel v zesilovačích nižší cenové kategorie mohutně zaostávají, Marantz už taky není nic víc, než jen blbá spotřebka o tradičních značkách SONY, Technics (Pioneer) a pod. ani nemluvě.
Ty bedny jsou na tom stejně, jako všechny. Jen sálové PA systémy do mají ochrany proti přetížení. Pokud jim budeš dávat na prdel víc, než je v papírech, nebo na hranici, bodu brzy "vyhrané". Nicméně cca 110W při 8ohmech je dost velká rezerva na to, abys dřív ohluchnul, než odejdou, tedy pokud je nevozíš do místní sokolovny na diskotéku. Koaxiální reproduktor DC z nich dělá zvukového virtuoze a ve spojení se supertweeterem mimo bednu se jedná o mimořádný kousek za uvedenou cenu. Škoda, že Ti doma leží ladem. Kdyby byly o ždibec hezčí, mám je doma taky. Takhle jsem volil pro mě přijatelnější KEF Q1 - taktéž s koaxiálním reproduktorem. S tou Yamahou by se flákaly i bedny o polovinu levnější, než máš ty.
Ok, prekecals me - du do lepsiho stereozesaku a zbavim se tech geniusu i Yamahy a k bednam vyrobim poradny stojany. diky za tvuj dost presvedcivy nazor, bohuzel momentalne jsem o berlich tak nemuzu chodit po kamenejch kseftech atak tedy prolitnu jen ty i-netove:) Jestli mas nake tipy na slusny stereo treba i z druhe ruky takbych ti byl zavazanej za radu- ale vice prez szCitace:
Původně odeslal Aliencz
OK, máš SZ.
tatik mi neska priveze nake ty hroty, mramorovou podlozku uz taky mam takze me jenom zajima cim ty hroty prilepit. Mam tu na vyber hodne dobry vterinovy lepidlo nebo jednoslozkovej silikonovej tmel ???
spis neco na bazi chemoprenu ci neceho podobnyho, sekundak vytvrdne a po case by se mohl rezonanci utrhnout, nicmene ty nozicky (pokud jsou normalni) by se mely drzet v podstate zatizenim bedny, takze bych to zas tak nehrotil a dal tam kapku neceho, co mas proste po ruce :)Citace:
Původně odeslal NazQul
presne tak, postaci "chemopren na namahane spoje" nebo tenoucka oboustane lepici folieCitace:
Původně odeslal tiktak
Aktivuji sledování.
Heled Aliene, ted si mne uvedl do rozpaku. Pristi rok mam v planu koupit nove ozvuceni, velmi me zaujali studiove monitory Tapco S8. Ted by me ale zajimalo, jestli nema cenu jit do pasiv regalovek (na urovni tvojich KEFu + odpovidajici zesik). Kazdopadne to budu mit zapojene do pocitace, zvukovka M-Audio Revo 5.1. Doporuc neco, rad si vyslechnu nazor znaleho:)Citace:
Původně odeslal Aliencz
Aspon:
Věci se mají asi takhle: netvrdím, že uvedené S8 jsou nějaké šumky. Pokud je hodláš používat převážně k PC, tak nemáš možnost vybrat nic lepšího v tomto segmentu za tyhle prachy. Pokud ale chceš audio soustavu na kultivovaný poslech v obyváku, nebo pokoji s předpokladem, že si hodláš hudbu opravdu vychutnávat, je třeba se poohlédnout po klasických hi-fi komponentech. takže základní rozhodnutí spočívá v tom vybrat si, kterou cestou cheš jít. V obou se dá vybrat vynikající výrobek, kterým ve své kategorii S8 bezesporu je.
OKi, jeste to bude dlouhe rozhodovani....aspon ze Audiotek je u nas ve meste, takze tam bych si ty S8 snad mohl poslechnout. Myslim, ze by mi mely bohate stacit. Ja mam hlavne problem s tim, ze mam rad temer vsechny zanry hudby, a tak hledam repro, kde vynikne jak hlas Norah Jones:), tak i hutne basy Underworldu.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Můj osobní názor je ten, že začneš s těmito monitory a za nějakej pátek (rok,dva,tři) přejdeš na klasické hi-fi ve stylu zesik, cd-player, odpovídající repráky. Ale taky zastávám názor, že by si tím měl každý projít sám, protože ten vývoj je u každého jiný a neexistuje ideální rada, jak na to.