Nevíte kde se u nás dají sehnat TYHLE paměti?
Printable View
Nevíte kde se u nás dají sehnat TYHLE paměti?
Ty u nas asi nesezenes ,566 jo .
podle me je to zbytecne moc
na co takovy pameti potrebujes??
nebo ty si veris na FSB 300Mhz??
Ale prd, akorát že dám na 500 lepší časování.
Tak na to ti stacia napr OCZka , DDR 4000 Cl 2,5 - 4 - 4 - 7 alebo novsia revizia da 2,5 - 3 - 3 - 7.
No jo, ale ta cena bude určitě krapet vyšší.
Tak s tim kemo nepocitej... :roll: 3-4-4-8 lepci nedas...Citace:
Původně odeslal TOPIČ
To je hovadina! Nemuzes vedet kolik s tim da (pri 500), ale 2/2/2/5 to urcite nebude...Citace:
Původně odeslal player1
Na 3voltíky by stačilo 2,5-3-3-11. :-)
No 2x512 Dualchannel kit stoji 346 € aj s DPH.Citace:
Původně odeslal TOPIČ
Kolko stoja tie DDR 600 ?
Hovadina to neni. Lepsi nez 3-3-8 na 500 nedas(pokud jim teda nepustis 3,3V -to mozna jo, ale berme normalni rozsah 2,5-2,8Vdimm). Cipy, ktery se pouzivaji u techto vysoko taktovanych modulu vubec nezvaldaji agresivni casy (prave proto, ale jdou na zase na vysokych fsb)...viz treba moje vitesta 500 s d43 od hynixu daji sotva cl2,5 na 400...a poustet do nich viz nez 2,8-2,9v neni dobry, urcite by nevydrzeli moc dlouho...Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Ako vidis v mojom podpise tak hovadina to bude , dokonca OCZ vyraba DDR 533 CL 2,5 , ale nizsie ako CL 2,5 je to uz problem.Citace:
Původně odeslal player1
EDIT. Takze su to dokonca DDR 550 na CL 2,5 - 4 - 4 - 8.
Boze nesrovnavejte jabka a hrusky. Ty mas OCZ a ja tu pisu o A-Data...ne o DDR500 (600) modulech obecne :roll: :wink:Citace:
Původně odeslal Richardus
Na default 2,5-2,6Vdimm ty pameti pri 500 proste nedaji cl2,5...
...mozna tak na 3,2v svoli k CL2 3-3-5 a to este tak pri 230MHz! ale lepsiho casovani s takovymi moduli na normalnich voltazich neni imho mozny dosahnout. Navic ty pameti na vyssich voltazich 2,8+ Vdimm dost pecou, takze o trvalejsim provozu uvazovat na 3,2V je u techto modulu nerealne.
Co to tu splietas ? Naco bude niekto kupovat DDR 600 aby ich puzival na 230 fsb ??? a co mas tym ze na pri 2,6 to nedas. Tie ramky maju od vyrobcu odpurucenie na prevadzku 2,8 Volta , tak preco by som ich daval na 2,5 ???Citace:
Původně odeslal player1
Default 2,5 volta je specikacia JEDEC , tak si neplet pojem s dojmom.
S tymi 600 podla mna das v pohode CL2,5 pri DDR 500 ale nizsie by som nedufal.Citace:
Původně odeslal TOPIČ
Pojmy a dojmy si tady plete nekdo jinej...pisu o tom, ze ty ramky zvladnou agresivni casy jen pri nizsich frekvecnich (230 a ne 250+)...co se tyce defaultu a-data maj default 2,6Vdimm!!! V datasheetu je sice az ~2,8V -mas pravdu. Ale na 2,8V ty ramky dost pecou, takze uvazovat o 3+Vdimm, aby ses dostal na CL2,5 a agresivnejsi casy pri ddr500 je nesmyslCitace:
Původně odeslal Richardus
Vyjadruju se k tomudle, aby bylo jasno! Navic, kdyz jim pridam Vdimm, tak se mi stejne nepodari dosahnout lepsi casy, proste jen vyssi frekveci...Citace:
Původně odeslal TOPIČ
A cti pozorneji :wink: -pisu o tom, ze ty moduly nezvladaji agresivni casy (o tom je snad tento dred ne :-) )ani pri nizsich frekvencich, natoz pri 250+ :!:
Shrnu to :arrow: Vitesta 500+ sou delany pro vysoky frekvence pri horsich latencich :arrow: tudiz maji i pri nizkych frekvencich horsi latence a nezvladaji agresivnejsi...
uz chapes?
edit: kdyz sme u toho, mel si ty moduly v ruce, ze si ses tak jisty, ze zvladnou cl2,5 pri 500??? ja ano... :wink:
Myslis ze tie moje chladia ? Tie ramky su na to stravane aby vydrzali vysoke frekvencie a voltaz a tie medene chladice na nich nie su na okrasu , aj ked to tak moze posobit.Citace:
Původně odeslal player1
zalezi co myslis pod pojmom agresivnejsie. Pri DDR 500 je CL 2,5 na rychlost dost agresivne. Ak mas na mysli CL 2-2-2-4 , tak to nedas na niektorych ramkach ano na DDR 400.Citace:
Původně odeslal player1
S tymto suhlasim , tie ramky nie su stavane na latencie CL 2-2-2-4 ani nic blizko toho , ale zostavam u toho ze pri DDR 500 da tych 2,5 pri cca 2,8 V.Citace:
Původně odeslal player1
Ja mám A-Data 566ky (asi sa od 600 moc líšiť nebudú) a mám ich práve na 500MHz.
Bohužiaľ CL2,5 pri tejto frekv. nejdú, ani pri 2,9V (viac som nedával). Iba CL3.
Pri 400MHz mali horšie časovanie ako moje staré PQI DDR400ky (tie šli CL2 bezproblemov, ale zasa nemali šancu na 500 :) ).
ja mam zasa a-data 500 cl2.5 mi robi chyby aj na 133 cize o tom mozem len snivat na vyssiich fsb.
Zato pri casovani 7 4 4 3 daju primestable 260 cize pohoda., ale to len v tretom pamatovom slote , inak neprelezu 240.
ja jsem doted nepochopil lidi co si kupujou A-Data (500 a vyssi) do nForce2 sestav
vubec nechapu Topiče, proc ho zajimaji DDR600, kdyz jede na FSB 200 :roll:
Protože mám na desce odzkoušené FSB257MHz bez problémů ;D akorát ty paměti nebyly moje. :-(Citace:
Původně odeslal Xima
A co tak uvazovat o tomto : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27075
alebo tomto : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24947
Ja uz silne uvazujem o tych OCZ pretoze maju pri DDR500 CL2.5 a to pri navyseni voltaze by mohli ist aspon tak 260, co myslite ? Tie CORSAIR nevyzeraju tiez zle a mohli by ist pene taktit ale maju pri DDR500 CL3 a zas o tolko lacnejsie od tych PCZ zase niesu :)
Ty OCZ jsem zkousel a sly mi (ale jen 2*256mb) pri 520 na 2.5/3/3/6 s 2.8VCitace:
Původně odeslal janko_hrasko
Hm tak to je velmi slusny vysledok !!! Za tie prachy asi najlepsia volba v pomere max FSB / slusny timing. Tak asi zahodim A-DATA a a pojdem do OCZ :)Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Já dám to samé ale s 2.7V voltáží :wink:Citace:
Ale byli to 2*256, nevim jak by se chovaly 2*512...Citace:
Takže to vidím asi taky na ty OCZetka, mohly by trochu slevnit(2x512).
No si asi jediny komu tak idu pretoze inym ludom neidu na CL2.5 ani hlboko pod tych 250, a nieto este na 260 :) Proste mas dobre kusky! A u tych OCZ mas zarucenych na tych 250 CL2.5 a myslim ze by pri urcitom zvyseni napetia to CL2.5 zniesli aj pri vyssich frekvenciach. Ale clovek uz dnes nikdy nevie .. ja som kupil Vitesty 566 a sli krasne ale musel som sa ich zbavit a zohnal som zase uz len 500ky a tie neidu ani na tych 250 :( takze musim zohnat nieco co mi pojde aspon na 260 !! A tie OCZ nato vyzeraju dobre :) len skoda tej ceny no :?Citace:
Původně odeslal Spajdr
a co máš za čipy na pamětech ??Citace:
Původně odeslal ICE29
Samsung TCCD...Hynixy su asi lepšie ako to tak vyzerá :?Citace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
No, osobně bych doporučoval zamyslet se nad novými Samsung-based DDR400 (Corsair XL, Kingston ULL, atd.), případně Geil UltraX. Při DDR400 dají 2-2-2-5, při CL2.5 jdou přes 500 ... Což znamená spousta prostoru pro nalezení ideálního kompromisu :idea:
kde ich zohnat ?Citace:
Původně odeslal jan555
Za rozumnou cenu DE/AT/USA, Kingstony tady budou, ale nějak váznou dodávky - v ČR je zatím jedna 2x512 dch ull sada ... :roll:
Na ty ADATA 500 a vejs se vykasli ve vetsine pripadech nejedou solidne ani na 400Mhz, i kdyz vyjimky se najdou.Jestli mas kupu penez tak si kup OCZ GOLD DDR500, mam je ted na par dni doma a jsem z nich uplne hotovej drtim na nich A64 na 2550Mhz a je to prime stable! ! ! ! pri CL2.5! ! !
Rekl bych ze A-DATA je loterie ... bud muzes za par kacek dostat super RAMky, ktere v pohode taktnes nebo skoncis jako ja ... u DDR500 mi to konci na 235 fsb a to i pri 2,8V ale jel jsem v pohode i na 234 fsb na 2,65V :!:Citace:
Původně odeslal OBR
Tak že se je chystám zakoupit, do s.939, máte nekdo nějaké zkušenosti?
PS:jaké mají čipy?
512MB PC400 CL2 OCZ Platinum Rev 2.0 TCCD Brainpower PCB co dodat :wink:
On je problém v tom, že A-DATA nemají certifikaci na dual, takže samy o sobě dají svoji frekvenci, ale na dual většinou na PC566 a výš zapomeňteCitace:
Původně odeslal FatalDooM
ale jedou...Citace:
Původně odeslal OBR
právě, že nikdo nemá kupu peněz, a i kdyby tak se radši pořídím ty 512MB PC400 CL2 OCZ Platinum Rev 2.0 TCCD Brainpower PCB jsou mnohem lepčí jak ty tvý
Myslim, ze ty A-data PC4800 za ty penize nejsou vubec spatna volba.
5-2-2-2 211 MHz
7-3-3-2.5 260 MHz
viz.
http://www.madshrimps.be/?action=get...40&articID=233
Jak sem psal v jinym dredu ty 566Mhz prosli u me 3x memtestem pri 520DDR CL 2,5 3 3 7 a 2,7V :!: Nechal sem jim CL3,pac to obcas padlo v markach.Za ty prachy supr buy,nez vysolit o 4litry vic za OCZ.Stejne abit neda vic jak 260FSB stabilne a nestoji to ta ty prachy navic,abych mel o 250MB/s vic v Sandre :wink:
mam 512 500 mhz a na 250 2,5-3-3-7 2,83V a uplna spokojnost za tie prachy
Pridam sa i ja ...mam za 8200,- SK 2x512MB A-DATA 566MHz Vitesta a pri 500Mhz ich mam na 6-3-3-2,5 a 2,7V ...mozno by stacilo aj menej V ale pre istotu :-)
Pri 400Mhz idu na 5-2-2-2 + F1 PAT na IS7, takze som s nimi nadmieru spokojny :smoke:
nejsou to nahodou tyhle:Citace:
Původně odeslal TOPIČ
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=48494
?
btw adata rulezzz :-)
no ja pokukujem po tychto
http://www.newegg.com/app/ViewProduc...220-033&depa=1
ked presvedcim kamosa v USA ze mi ich posle ;D :lol:
a ked tam supnem iba jednu Vitestu 566 pojde na FSB 250+ ?
ked idu dve, preco by nesla jedna, ze?
neviem sa rozhodnut ci mam zobrat
512MB DDR 500MHz PC4000 CL3 KINGMAX Hard-Core
http://www.alzasoft.sk/DetailPage.asp?DPG=49315
alebo
512MB DDR 500MHz PC4000 A-DATA
http://www.alzasoft.sk/DetailPage.asp?DPG=44014
myslim, že je to i tam dost jasně napsané :wink:Citace:
Původně odeslal Champion
a navíc jsou levnější :-)Citace:
Původně odeslal alzasoft
Nevim, ja co jsem videl vysledky lidi tady z fora tak bych do kingmaxu nesel.Citace:
Původně odeslal sofokless
Na druhou stranu jsou adata loterie, ale nemyslim si, ze by byly nektere horsi nez Kingmax.
Zkus se mrknout po adata 566, cena je dost podobna.
chcem to dat na tu dosku co mam v popise, tak neviem ci je uz vobec nezmysel tam pchat 500ky a nie dokoca 566 :?:Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Citace:
Původně odeslal Champion
ja mam tiez 400vky co nejdu vobec taktovat na mojej doske, a pravdu povediac by som pamete na Athlon Xp nekupoval narast vykonu nebude tak valny ako je u A64, takze radsej ubrzdi a nechaj to na ked uz tak celkom novy system :wink:
Ked pamete tak cena vykon A-data 566ky X-krat spomenute tuna na fore, super cena od 600viek ovela lacnejsie, a fsb ide v pohode aj cez 250mhz :!:
Akoze ta moja doska zvlada v pohode 225FSB ..A mam kupca na moje PQI za 5600Sk (no nepradas to ;D )Citace:
Původně odeslal MK2
Prodej je a kup ty 566, pri tech 225 ti pojedou pri hodne slusnym casovani a cena je ok a budes je mit i do budoucna.Citace:
Původně odeslal Champion
A co tieto : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29160 ??
Mali by mat TCCD cipy a este ktomu su priamo do DC :D A ta cena nieje az taka zla kedze maju dozivotnu zaruku a su priamo do DC ... aspon neriskujete ako s Vitestami ze nepojdu v DC :)
8 skladom :)
No jo, ale jsou to oboustranné moduly a ty jak známo dvoukanálovému řadiči A64 moc nechutnají při přetaktování.Citace:
Aha .. a tie Vitesty su jednostranne ?Citace:
Původně odeslal TOPIČ
Já nevím, já je memám-mohl by to sem někdo postnout,hmm třeba Wuuduu ;DCitace:
566 Vitesta 512MB su obojstranne.
V novom cenniku agemu pekne zlacneli... kua, uz su aj 600vky za naozaj zaujimavu cenu...
Dnes som pisal do Agemu a dostal som tuto odpoved !Citace:
Původně odeslal Wuuduu
"Skuste sa spytat v utorok, resp. po novom roku"
Posrate slovensko !
posrate vianoce, nie slovensko.... teraz nezozenies ani leziaky, co maju na sklade cely rok - ludia kupuju TOTALNE VSETKO.
Mal si sa rozhybat skor, ved som pisal, ze ked som kupoval ja, mali ich cerstvo dodane a doniesol mi vsetky, co im prisli, nech si vyberiem, t.j. vsetkych 6 alebo 8 kusov :wink:
A-DATA 566MHz 512MB má na skladě Radim Štěpanec z rsc-computers.cz před chvílí mi volal, už je mám rezervované ;D za zruba 3300Kč 1ks.
drsne v pohode, uz aby som predal tie moje ;DCitace:
Původně odeslal Champion
Drsne mozno len co z toho ked stale nie su zohnat nikde na SK :evil:Citace:
Původně odeslal MK2
Agem? Alzasoft?
Len nie kazdy je dealer aby mohol v ageme nakupovat....
2all : taka otazocka { dufam ze k veci }
ake mate nastavenia tychto pamati v duale { samozrejme s amd64 } lebo ja mam taky problem ze ked nastavym tzv. fsb nad 225 mhz tak dostanem dve veci bud : 1. htt my slape na 225 a pamate na 186 ??? tu su pamate na auto
2. nenabehne comp, ak dam na pamete limit 2:1
ci tam mam cl 2,5 alebo cl 3 je jedno .......to iste plati o volazi
ostatne casovania mam na auto a to je asi ten problem .....
dosku mam vid popis
Já se se svým 9mikronem 3k+ jedu v duálu na 280 fsb na 2,5-3-3-5. Celkem nářez:) Věděl jsem, že A-Data jsou dobrý, ale že takhle:)Citace:
Původně odeslal Janosik
Jestli je to pri 1T, tak je to pekny vysledek.Citace:
Původně odeslal Pepson
Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
V biosu mám 2T. 1T jsem zkoušel a moc dobře to neběhalo:( Je snad někdo, kdo má při tak vysoký fsb 1T?
Takovy se najdou, ale tady asi nikdo. Me jede pri 1T do cca 270 pri x-3-3-2.5Citace:
Původně odeslal Pepson
Ale zkus si schvalne udelat par testu pri 280 synchro 2T a 280 asynchro 1T, ja bych si vsadil, ze to bude pri 1T rychlejsi.
Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
To co jsem psal včera už neplatí, nedalo mi to, zkusil jsem 1T a.... běží:) Akorát jsem neměl čas, tak jsem zkusil jen sandru a hodilo mi to skoro 1k navíc. Další paráda je to, že už jsem svoji mašinu rozběhl na 8,5x310 2,5-3-3-5. Zatím jsem netestoval, to až dneska.
To vypada dobre, ale jestli to bude stabilni je vec druha. Kazdopadne 0.5 nasobice opet snizuji pametovou propustnot, takze otestuj jestli to nebude rychlejsi spis pri 29x * 9 :wink:Citace:
Původně odeslal Pepson
A netestuj vykon jen v sandre, ale hlavne v necem realnejsim.
JE BEZPECNE DO MOJICH ADATA VITESTA 600 S TCCD DAVAT 3.0 V ????
MAM ICH AKTIVNE CHLADENE 120 VETRAKOM@800 OT/MIN
OBR JE EXTREMISTA .... (PCHA CEZ 3.0 VSADE)
DAVATE ESTE NIEKTO INI DO TCCD VIAC AKO 2.9 ???
ANKETA ::::::::::::::::::
NEJAK TO TU ZMRZLO KOLKO LUDI NA FORE ICH MA OKREM MNA ???
KONIEC ANKETY :::::::::::::::
nemas ty nahodou 566ky? :roll:Citace:
Původně odeslal Sharker
mam 566 a provozujem ich na 2,9V .. v pohode ide pri 2,9 na 660Mhz
566 som kupil pre kvoca a idu mu tak ako tie moje teda 600 2.5 3 3 7 2.8 1T ... 600 mam uz od aprila a stali ma 8000 sk :oops:Citace:
Původně odeslal tomase