http://www.microsoft.com/downloads/d...5-9e368d3cdb5a
Printable View
Už to někdo zkoušel?
Nevim kolik lidi tady na foru ma english win xp, ale asi moc ne, takze... :wink:Citace:
Původně odeslal Dominator
2Masster: napr ja :)
Hej, uz som to skusal, bezi bez problemov, mozte instalovat :wink:
Jen takova malickost potrebuje to orig. XP? Kamos nema, tak se me ptal...Citace:
Původně odeslal jj
No tak to bez debat :!:Citace:
zalezi na tom, jak je kdo sikovny ze...
Ja nerikal, ze je nikdo nema :wink:Citace:
Původně odeslal jj
Ma SP2 zase takovou podobnou "ochranu" proti piratskym kopiim widli, ze ma seznam seriovych cisel, se kteryma se odmita nainstalovat?
Má len takú istú ako SP1...rovnakú sadu zablokovaných čísel. Čiže úplne "neprelomitelnú". :mweheh:Citace:
Původně odeslal howard
Citace:
There have been a number of discussions on this newsgroup regarding whether SP2 will install on non-genuine (aka "pirated") versions of Windows. Here is the official Microsoft position on this topic:
We expect that nearly all Windows XP users, running genuine or pirated Windows, will have access to the security technologies in SP2. The same users that were blocked from installing SP1 - those that have used a small set of legacy pirated product keys - will be blocked from installing SP2. We believe that there are very few systems in use today that use these keys -- in other words, the pirates have moved on to other keys which we are not blocking.
So how do we charaterize our policy?
We want to make sure that the broadest number of people can install SP2. The nature of malicious attacks on computer users is constantly changing and we will continue to evaluate how we deal with security updates for pirated versions of Windows to best protect our genuine Windows customers.
Thanks,
Gary Schare
Microsoft.
Ujistuju te, ze ta sada neni stejna :wink: ;DCitace:
Původně odeslal bananalama
Mozna proto to ma tolik mega ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Masster
Já vyčkám, tohle je moooc brzo, to známe :wink:
No já mám origos (tm)(c)(r)... takze me je to fuc, ale CZ, takze pockam na CZ. Nevite kdy bude CZ?Citace:
Původně odeslal Masster
EDIT: mám to, výjde v 2/2 září 04
CZ má být v první polovině září ...
Tak jede to v pohodě, přidalo to tam dost věcí, které tam ale měly být už od začátku :roll:
"Dost" ... dost čeho ??? ... akorát to otravný security center, který bylo hned vypnutý.Citace:
Původně odeslal jan555
A pár věcí u nepoužívanýho IE.
Pokud tě to zajímá, je fakt tak těžký si to aspoň přečíst ???Citace:
Původně odeslal Booker
http://www.microsoft.com/technet/pro.../sp2chngs.mspx
btw: pod tím "security centerem" je něco málo vespod ;D
No napsanýho je tam toho celkem požehnaně (8 stránek) ... akorát to co jsem psal, tak toho jsem si zatím tak všimnul po těch pár dnech s SP2.Citace:
Původně odeslal jan555
vie niekto kedy bude finálna verzia WinXP SP2 :?:
Myslíš slovenská, nebo jaká?Citace:
Původně odeslal Wizzard
veď normálna, bude predsa len jedna verzia, nie? :?:
Anglicka je uz dost davno...
SP se liší podle verze, stejně jako OS :roll:Citace:
Původně odeslal Wizzard
EN SP2 finální je (jak vidno), CZ SP2 je ohlášen na polovinu září, o SK nemám páru ... Tos měl na mysli ???
Sorry, moc sa v tom nevyznám, myslel som že bude iba Eng verzia, lebo XP je založené na jazykových balíkoch a napríklad ja mám nainštalovanú Eng verziu SP1, tak potom sa dá nainštalovať aj Eng verzia SP2 ???
Důležité je, na jakém OS to je? Na EN? Na SK? Na ML?Citace:
Původně odeslal Wizzard
Windows XP Professional, Slovak Language Pack :oops:
Já bohužel situaci se slovenskou mutací neznám, takže to Ti řekně někdo jiný - od "vás" ;DCitace:
Původně odeslal Wizzard
jasne ty tam musis dat anglicku verziu sp2 ved mas english verziu systemu .len neviem ako sa zachova ten jazykovy balik je tam dost zmien takze neviem co to urobi.Citace:
Původně odeslal Wizzard
V prvom rade si myslím že nebude žiadna iná verzia ako anglická, možno bude nejaký update (bola vôbec česká alebo iná verzia SP1?)
A inak, oplatí sa vôbec inštalovať ten SP2?
Hmmm, je to jak jsem si myslel, v tom je rozdíl - CZ je verze, SK je jen pack z ML. Samozřejmě že budou jiné verze než anglické, stejně jako vždycky, už jsem to psal! Jestli se oplatí, to nevím - má některé celkem zajímavé vlastnosti (viz výše), osobně jsem doteď žádný problém neměl.Citace:
Původně odeslal Wizzard
Tak som si to tam dal, Eng verziu a všetko je po slovensky, aj tie veci, čo sú tam nové, napr. firewall, a zdá sa, že už aj rýchlosť a výkon systému je rovnaký ako predtým ;DCitace:
Původně odeslal Chodec
Mne v práci sa to ešte nepodarilo nainštalovať... Každé ráno sa o to pokúša, ale keď ho nechám, nech sa trápi, tak skončí s hláškou "Permision denied" a odroluje sa...
Všetok soft je legálny (keď to fima platí :wink: ), dokonca 90% z neho je od MS a aj tak sa mu nedarí...
Bohovský servispack, len čo je pravda... :?:
trochu konkretneji ???Citace:
Původně odeslal jan555
Admin práva ???Citace:
Původně odeslal LtK
monsoon: v tomhle threadu je odkaz s výčtem ...
Heh, až tak dlouho, to si budu muset holt počkat. :roll:Citace:
Původně odeslal jan555
Práva administrátora mám. Boli tu prihlásení aj systemáci s tými najvyššími právami a nič... :-(Citace:
Původně odeslal jan555
SP2 CZ byl releasnut!
http://www.microsoft.com/downloads/d...5-9e368d3cdb5a
Tak už ho tahám, doufám, že nebudou nějaký problémy s instalací.Citace:
Původně odeslal Spec
No ja zatím počkám, nechci bejt polusným králíkem. U Microsoftu nikdo neví.
Mimochodem, mrknete sem http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=118432
Takze asi pozor při instalaci, jeden nikdy neví ;D
Připadné problemy please poreferujte..... at my ostatni vime cemu se mame vyhnout.
Tak jsem to stáhnul a nainstaloval. Kromě Security Centra a Wi-fi žádne přímo viditelné změny. Ještě si ho integruju do instal cd ať s tím mám příště při instalaci win na novo pokoj.
Tak už ho mam taky sosnutej, právě ho du instalovat.
Squish:
Jak provedeš tu integraci. Plno lidí o tom mluví, ale eště sem neviděl jak se to dělá.
Jestli je tady o tom nějakej dred ???
Je u toho bezpodminecnej restart?
Sledoval nekdo rozdily v pametove narocnosti? Napr idle po restartu vyuziti pameti..
Restart nutnej je, paměti to IMHO žere pořád stejně moc :DCitace:
Původně odeslal Marty
No tak uz to taky mam.
Nejede v tom StyleXP, ale jinak to vypada teda o neco lepe.
http://www.neowin.net/articles.php?action=more&id=94 Tu je navod na integraci na CD..
Squish jen tak okrajem, ty mas orig. nebo neorig. verzi, vim ze warez ne:))), ale jen se ptam.....
StyleXP nepotřebuješ, stačí novej UXTHEME.DLL nalezitelnej po chvíli googlení :DCitace:
Původně odeslal monsoon
Super, diky, tak ted mi zatim jede co potrebuju.. ;DCitace:
Původně odeslal kecinzer
Tak jsem ho taky nainstalil a zatím všechno funguje jak má.
i já....zatím žádný problém.... :wink:Citace:
Původně odeslal TOPIČ
Mám neorig corporate verzi. SP2 jsem integroval pomocí nlite. Jde to udělat i jinak: http://www.svethardware.cz/art_doc-9...70072BACF.html
První poznatek přestalo mi fungovat c_n_q :evil:
EDIT: tak po přeinstalování ovladače cpu už to jde ale nechápau jak si může SP dovolit něco takovýho jako je driver změnit :evil:
Tak po instalaci zatim jen dyl bootojou widle + to jejich centrum, zadna dalsi zmena (FW stale naprd => absolutne nekofigurovatelnej).
BTW: Kdyz uz, tak mohli aspon default povolit ICMP echo/reply, paac podle RFC to fungovat musi.
Koukám, koukám, ale na nlite je to jednoduší bych řekl. Právě to podle toho návodu hodim na RW a testnu.Citace:
Původně odeslal Squish
Tak dalsi zkusenost, sejmul sem to jejich zabepecovaci centrum, paac mi pri ftp prenosu, nevim proc, delalo 100% CPU load a prenos byl sotva 8 Mbit. (rozumi se upload na srv bezici na moji masine) Hnedle sem to vykopal ze spousteni po startu (a par dalsich sra.cek co si to tam pridalo) a nechal sem jen FW.
EDIT: jeste sem si vsim, se sluzba atomaticka aktualizace byla nahozena, ac sem ji v tom centru zakazal a kricelo to ze neni (tak sem ji sestrelil natvrdo).
Takze je mozny mit ten FW tak nejak vypnutej ?Citace:
Původně odeslal Jezevec
to Jezevec: mě to po instalaci taky dýl bootovalo v boot screenu my ty tři kostičky projely snad 9x ale po optimalizaci pomocí Bootvis jesm to stáhnul na 2,5x jak jsem to měl před tím...
FW je mozny vykopnout samo taky, prepise to prakticky cely widle, pro instalaci to chce cca 600MB na systemovym disku (naprosto zbytecne). + misto kam se ten 260MB file rozbali (cca 350MB) + misto kam to udela zalohu (taky cca 350MB). To jejich centrum zabezpeceni me taky (nez sem ho sestrelil) prudilo Mirandu (ze prej jestli ji chci povolit), ale putty tomu zda se vubec nevadilo.
Dá se nějak odstranit ta dementní ikona u hodin? Vypnul jsem FW, aktualizace a pořád mi to při startu Win u hodin řve, že to mám vypnutý.
Da, musis sejmout to centrum zabezpeceni - hledej ve sprave systemu > sluzby ...
A je to. Už jsem toho nesmyslnýho bastarda sundal, díky :-). Podlě mě pro uživatele, který používaj 3rd firewall, nemá smysl tyhle blbosti nechávat zapnutý. Mě to nepřineslo nic. :roll:Citace:
Původně odeslal Jezevec
SlipStream utilitka... aneb strcite do toho instalacku windows a service pack a vyleze hotove bootovaci iso... ;D (vyzkouseno, funguje perfektne...)
Supported Operating Systems:
- Windows 2000 (All versions)
- Windows XP (All versions)
- Windows 2003 (All versions)
Supported Service Pack files:
- Windows 2000: SP3 onwards (meaning you can't select a SP1/SP2 file as a service pack)
- Windows XP: Any
- Windows 2003: Any
vice info: http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=188337
download: http://mhtools.knoware.nl/raptor/aut...toStreamer.zip
Prográmek je to sice pěknej ale nějak mi nefunguje při načítání cd win_xp corporate sp1 mi to hodí: Runtime error 5 invalid procedure call or argumentCitace:
Původně odeslal Umbro
???
EDIT: tak progarm musí bejt v diru c:\auto\
dočet jsem se to na tom jejich foru a kupodivu to zabralo ;D
tak už taky sosám 8kB/s rulezz:) nějaký problémy na 8ik1100+PIV?
Tak tomu řikám užitečnej prográmek :arrow: sosám :DCitace:
Původně odeslal Umbro
Tak teď koukám na to jejich slavné vylepšení správy bezdratové sítě. Po nainstalování bylo všechno v pohodě, pak spadlo vysílací APčko a já ztratil signál, po obnovení spojení zareagovala jen utilita ke kartě a obnovila připojení, windows ukazují, že nejsem připojen. Když dám "konfigurovat bezdrátové sítě pomocí windows", tak se mi ukáže seznam AP a to, na které jsem připojen mi ukazuje stav "nepřipojen", když na něj 2x klepnu, tak mi to vyplivne, jestli se chci odpojit. Prostě Microsoft :roll:
Mno, to ja mam povoleny ICMP a ping nejde (zajimavy ze linuxovej pres udp jo), mam povolenej port 21 a ftp taky nejde, takze sem celej ten jejich FW poslal taky do haje , stejne jako to jejich zabnepecovaci centrum.
kliknutim na odkaz mi to vydava zvukove cvaknuti, dival jsem se zbezne, ale nikde jsem nenasel vypnuti?
Ovládací panely -> Zvuk -> Záložka Zvuky -> Zahájení navigaceCitace:
Původně odeslal Shox
dik, ja to hledal v nastaveni iexploreru
Hmm a už se vyskytnul další problém s bezdrátovou sítí. AP ukazuje, že běží na 11 Mbps ale já jsem k němu připojen jen 1 Mbps. Zkoušel jsem to nastavovat ve winech, pomocí utility ke kartě, ale nic. Víc než 1 Mbps nedostanu (kromě toho, že mi widle pořád ukazujou, že nejsem připojen). Nestalo se vám to někomu taky ? Signál mám samozřejmě dostatečně silný.
To byl teda nápad instalovat si SP2 :evil:
Edit : Zabít Microsoft. Nejenže jsem to nijak nevyřešil, ale ještě mi ukazujou (když se pokusim připojit ručně přes ně) úplně jinou hodnotu signálu (nízká oproti správné velmi dobré). Nejradši bych ten SP2 vyhodil okamžitě z disku, ale bojim se, abych si tim neroze*ral systém :evil:
Dotaz: kdyz udělám čistou instalaci widlí a dám tam SP2 tak on už obsahuje SP1 a všechny starší aktualizace ?? Nebo tam musím i ty starší aktualizace včetně SP1 taky nainstalovat.
Ptám se na to i kvůli té integraci do instalačního CD - když do instalačního CD integruji SP2 (SP1 a jine aktualizace tam integrované nemám), tak jestli tam pak musim davat jeste jiny aktualizace ??
No mám pocit že stačí ten SP2, ale jistě to nevim.Citace:
Původně odeslal theedge
SP2 by měl obsahovat všechny záplaty i z SP1
Tak jsem zjistil, že mi po nainstalování SP2 nejede SIM ani ICQ. Firewall vypnutej. :-(
Zkoušel jsem jak na noťasu, tak na PC a výsledek stejnej.
Mně jede úplně všechno, jako by se nic nestalo :-)
Není to náhodou tenhle "problém" : http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=65362Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Bylo to ono. Už mi to jede. DíkyCitace:
Původně odeslal susman
Takze dalsi zkusenost s jejich FW. Kdyz ho vypnete tim de.bilnim nastavovatkem, tak to na vas vesele prdi a blokuje si to provoz dal. Nefunguje s tim DHCP, maily se mi sosaj cca 1B/s, Ping po LAN tak 100 a vic ms, takze vysledek je, ze sem FW odstrelil uplne a definitivne (zakazal sem spousteni tej sluzby).
Tak sem si naistaloval SP2 a ten FW mi nedela zadne problemy vse jede jak ma 8-)
Tak co chlapi. Zatím bez problémů? :-)
Dá se případně SP2 bez komplikací odistalovat (zpět k SP1) ?
Pokud si nevymazal žádný soubory ze složky Windows, pak by to mělo bejt možný. Normálně přidat/odebrat programy a tam ho najdeš a odinstaluješ.Citace:
Původně odeslal vahy
Jo, celkem to šlo, ani to nevyžaduje CD.Citace:
Původně odeslal vahy
Zatim v pohode akorat me sere ze nelze pouzivat uxtheme.dll ani po patchi z neowin.net. Nevite nekdo jak pouzivat vlastni styly??
Stahni si novej StyleXP, ten uz je delanej i pro SP2. Alespon me to fungovalo.Citace:
Původně odeslal Geeker
nevite nekdo, jestli muzu integrovat SP2CZ kdyz mam winxp sp1a integrated na cd ? :)
docela by me to zajimalo, jako teoreticky kdyz se to prepise (integrace do puv. winxp) a sp2 obsahuje i sp1 a predesle aktualizace, tak by to melo byt jedno ne ? :)
diky
nemas link ? thxCitace:
Původně odeslal Magus
Můžeš. Tak jsem to udělal. Integroval SP2 do CD, kde už byli SP1 a vše proběhlo/běží naprosto bezproblému. :-)Citace:
Původně odeslal Conflict
Já sem uxtheme.dll normálně pomocí googlu našel pro SP2 a styly fungujou v pohodičce.Citace:
Původně odeslal Magus
Otázka:
V čem sou balený jednotlivý soubory instalačky XPček? Chtěl bych si ten uxtheme.dll integrovat rovnou do instalačky.
S tou integraci jste fakt uz docala dobri blazni. ;D Nebudete za chvili chtit aby se pri instalaci Win istalovali i Offici, ICQ, TotalCommander apod :D :lol:Citace:
Původně odeslal kecinzer
Tož to by nebylo špatný čoveče :DCitace:
Já přemejšlel o možnosti integrovat si do instalačky Windows všechny potřebný ovladače, ale jelikož např ForceWare je novej každou chvíli, tak by se to nevyplatilo.
Heh, tak mam zvlastni pocit, ze stim SP zkurvili jeste i IPv6. Ma to zajimavy (pro me naprosto nepochopitelny) chovani. Ping (a podobne mozilla/IE) mi na soustu jmen (podle mnou nepochopenyho principu) resolvujou IPv6 myho routeru => ze vidim kulovy. Nektery zase naopak fungujou zcela normalne. Pro jistotu sem sestrelil na moment DNS na tom routeru, ale chova se to uplne stejne i po restartu. Po Linuxem samo vse chodi jak ma => v DNS urcite problem neni.
Vrcholem toho je, ze widlowsi nslookup funguje vcelku normalne => vraci IPv4 adresy.
EDIT: malem bych zapomel, kdyz sestrelite sluzbu automatickyho update, tak pro jistotu nejde ani manualni - pry vyzaduje tu sluzbu. Takze to vidim na nejaky to snifovani po discich navrch proti predchozi verzi.
[quote="kecinzer"]Já sem uxtheme.dll normálně pomocí googlu našel pro SP2 a styly fungujou v pohodičce.Citace:
Původně odeslal Magus
Kde jsi ho sehnal ?? nejak mi to porad nejede
Pro všechny co chtějí skiny do SP2:
http://bordel.xdecin.net/6.0.2900.2180_en.rar
www.tgtsoft.comCitace:
Původně odeslal Conflict
No tak mam takovej pocit ze se lidem od MS zas neco ohromne povedlo, celej natesenej (ani nevim proc proboha :o ) sem dneska nainstalil. SP2 , na megabytu to slo nehoraznych 2h, nu coz. ALe ze to pok****o co se dalo to fakt nezkousnu, zatim deah jenom omegy. Odinstalit ten sp asi pude tezko co?
2Kazdic: pokud jsi pri instalaci nechal povolenou zalohu stavajicich souboru, tak to pujde odinstalovat
Mam SP2 hned od te doby co byl ke stazeni a zatim zadny problem, mozna by to chtelo zaklepat na drevo.
Tak uz sem to jakz takz rozjel, pomohlo tvrdy prepsani starsi verzi ovladacu (asi funguje proste prepsani jakoukoli jinou verzi) Tak je ot vyresino, ale nastval sem se no pffuj.Citace:
Původně odeslal Masster
Já jsem SP2 nainstaloval hned jak vyšel, a ještě jsem nepřišel na žádný problém.