Prosim poradte aku platformu zvolit, zjtra kupujem novy zaklad, tak by som chcel poradit , co vybrat. Dakujem :?: :?: :?: :?: ???
Printable View
Prosim poradte aku platformu zvolit, zjtra kupujem novy zaklad, tak by som chcel poradit , co vybrat. Dakujem :?: :?: :?: :?: ???
dle finanční situace AMD64 3000+ nebo 3200+ :wink:
Jasne ze AMD ak mas dost bubakov tak socket 939 je tu len pre taba :!:Citace:
Původně odeslal falkom
ak nie tak staci aj socket 754 ale stale len AMD64 :!:
Ibaze intel je aj tak lepsi , ci nie a ak sa skombinuje s dobrou grafikou napr. MSI 9800 pro , tak ide lepsie nie?
Moj nazor je ze Intel zaostava za AMD uz dost vela :?Citace:
Původně odeslal falkom
Jedine co maju viac su Megaherce ale to je asi vsetko :oops:
Proste trocha zaspali a stale spinkaju :roll:
Pokial to chces hlavne na hry tak AMD 64Citace:
Původně odeslal falkom
Nie Intel je v skoro vsetkom horsi ako Amd 64bit, takze s kludom kup Athlon 64, a tes sa na nove directX a windowsi a dalsi software optimalizovany na 64bitov, samozrejme ze aj hry, pre intel ta optimalizacia nieco potrva, vyda svoje 64bit prociky ovela neskorej , takze skus ten Athlon 64 :-)Citace:
Původně odeslal falkom
Hlavni vyhoda novych AMD 64b je, ze je to uz zavedena / ozkousena technologie ...
zatimco intel kde nic tu nic ... jen prihazuje MHz, teplo a spotrebu ...
Stavajici ceny - P4/3,0GHz NW - 7300 s DPH, A64 3500+ S939 11800 s DPH. Rozdil 4500 Kc. Nebudu ti radit A64 do S754, neni to nejlepsi reseni. Rovnez tak ti nebudu radit Prescotta kvuli spotrebe. Poradim pockat tak 2-3 mesice, ceny A64 do S939 pujdou dolu.
Ibaze ja kupujem zaklad už teraz a nechce sa mi čakat, Ceny Ahthlona 64 a P4 sa vyrovnali, A64 su lacnejsie. pRECO NIE JE DOBRY SOCK 748? jA VIEM IDE O PODPORU ALE amd SI JU URCITE UDRZI. pODLA MNA NAJLEPSIA VOLBA jE p4 3 Ghz s jadrom Nortwood. Asi tak
Tak chces radu, ale kdyz ti tady vsichni reknou jdi do A64 tak zacnes psat, ze P4 je lepsi, tak se trochu zamysli :roll: Btw. jdi do A64 :wink:Citace:
Původně odeslal falkom
Taky FAKT nevím, co by jsi chtěl. Působíš dojemm zatvrzelého Inteláka :) Prostě nám věř a kup si AMD64. Jednou budeš třeba ještě děkovat ;D ...no, to asi ne, ale KUP AMD64!Citace:
Původně odeslal falkom
jednoznacne chod do A64. ja som si pred par dnami kupil A64 3200+ a nelutujem :-)
Kup si A64 mam ho a nemuzu si ho vynachvalit....
ako vsetci hovorili a ja som spominal vyssie, je athlon 64 do socket 754 dnes mega delo oproti p4ke po.ranej, takze si zober v uvahu p4ka zamknuta, smutne co ? athlon 64 odomknuty, takze nasobic ako chces zmenis, potom si vezmi v uvahu ze 3000+ dokonca aj 2800+ taktnes na priblizne 2,3ghz az 2,45 podla stastia, vykon nejakych 3800+ ti uz asi nieco hovori, lenze je to ovela vykonnejsie ako 3800vka p4 a v tom je ten figel, dalsi pes je zakopany v tom ze uz je to vykonnejsie a podporou v softwari to zase kvoli 64bitom bude rychlejsie vo vsetkom co sa uz u P4 povedat neda, tam nieje uz co urychlovat staru architekturu, chyba tam tych 64bitov a poriadne silna vypocetna sila, ved sa pozri ako AMD drvi Intel a na akych frekvenciach, 8-)
jednoznacne athlon 64, je lacnejsi , je rychlejsi, ma buducnost(aj ked je to len socket 754 trebars) :wink:
MK2: nasobic nezmenis ako chces. da sa menit len smerom dole. takze ked chces 2800+ taktnut na 2450MHz, tak potrebujes dobru dosku a dobre pamate.
stejne je demence ptat se jaky koupit zaklad kdyz kazdej rekne neco jinyho pak v tom mas este vetsi bordel nez predtim co si sem napsal ....
Ja myslim, ze se nahodou docela shodli... Kazdopadne kup Athlona 64 ;D
dej to do intelů a máš jasný že ti řeknou intel...chjo...
presne tak :lol:Citace:
Původně odeslal Likedi
Popozeraj si testy a vyber si sam :wink: AMD64 ...rulezzz... moj nazor
No, jsem zvědavej, cos koupil, ale podle mě je to naprosto jedno. Zajímalo by mě, kdo má co k dispozici k porovnání, že může tvrdit, že je něco shit a něco super, pěkná blbost. Mám obě platformy ve více vyhotoveních a verzích k dispozici a nedovolil bych si dneska tvrdit, že je něco z toho zvlášť lepší. Osobně mě doteď A64 nepřesvědčilo, v okamžiku, kdy bude opravdu lepší a za srovnatelnou cenu, koupím si ho sám (jak vidno, doposud taková situace nenastala).
Presne tak ako hovoril jeden uživate.Ja som dal penium 4s A64 v fore AMD a aj Fore Intel, no "pan" administrator :evil: mi to stopol tam a nechal v AMD, takze ziadna objektivita, ked to dam do Intelu, tam mi budu radit P4, inak este som nic nekupil , lebo velkosklad dokopy nemal nic, len Preskot a twen nechcem ani vidiet ;D , A64 su len na objednavku.
Tak co mi poradite P4 3 Ghz , CI A64 3000+ ???????????????? :?:
poradím ti ten 3.4GHz co prodávám já...6300 není pálka. radek-B kaskádu, eheim 1048 a nějakej slušnej radiátor, nějakej NB blok...ram 2*512/433 nebo víc je jedno jestli corsair, OCZ nebo kignstone a desku? activer prodává gigabyte 8IK1100 v2, => tu můžu já (i jan555 - má ji) doporučit...a grafiku? X800PRO VIVO a flash na XT:)
Prwesne taky P4 chcem , Aky je ten nortwood 3 Ghz, tak cv pohode si ho pretaktoval? aky je v hrach? Mas skusenosti s preskotom ?, kupil by som ho ale ja to beriem na firmu :oops:
hehe tak tenhle 3.4(čistejch => násobič 17, žádnej OC) na firmu ani ťuk:) záruka je ale by huba...zato jdou parádně taktovat. a ten můj 3 jede na 3.6 když na to dáš dobrou vodu...nebo 7000CU:) jinak ta 3.4ka se ti vyplatí, protože i bez daně je to víc než 6300...tak na firmu kup celera:) a tohle kup mimo:)
To je teda otázka jestli AMD nebo Intel, to je jako se zeptat jestli Mercedes nebo BMW, jestli Nokia nebo Sony Ericsson, prostě stejně ti každý poradí něco jiného, je to prostě na tobě, já myslím že ať zvolíš P4 3GHz nebo AMD Athlon 64 3000+ v obojím případě uděláš dobře, pokud zvolíš kvalitní základní desku a paměti.
v tomto s tebou suhlasim, ale ako bolo upresnene pre mna, ze A64 ide menit nasobic smerom dolu tak by som to asi riskol s tym 3000+ a zobral k tomu Epox s Nforce3 250, a je to lacnejsie aj tak ako intel, a o tych cca 10-15percent rychlejsie, nehovoriac ked sa to pretaktuje, urcite ta takyto komp milo prekvapi, aj v nedavnych testoch Doom3 vysvitlo ze A64 je lepsi podstatne na Doom3 ako P4ka, je proste rychlejsi, co na to dodat.Citace:
Původně odeslal Daniik
P4ka zatial s Intel chipsetom a 800fsb, je dobra volba, lebo ma aj tak dost vysoky vykon, lenze k tomu prescotu, v doom3 a predpokladam ze aj neskorej prescot je rychlejsi o cca 8percent ako Northwood jadro, cize tych 1mb cache sa tentokrat vyrazne prejavilo, takze by som Prescot nezahadzoval, skus si pozriet porovnanie processorov v doom3 na www.anandtech.com, nakolko takto je pravdepodobne ze sa buduce roky narocnost hier bude uberat ;D
teraz som cital nieco comu uplne nerozumiem, v doom3 som cital na porovani systemov ze dokonca sempron 3100+ na socket 754 je rychlejsi v doom3 ako Pentium4 3,2ghzC? ja nevidim dovod preco kupovat P4ku ani minimalny, koniec uvah :!:
a dokonca aj teraz ponukany nepretaktovany Athlon64 2800+ v doom3ke prekonava(aj ked iba o kusok) P4 3,2ghz Extremme Edition, s 2mb cache, a prescot 3,4E ghz, ktory je rychlejsi ovela ako 3,4ka Northwood v doom3ke, ale pozrime za kolko penazi a ako sa ten Athlon 64 2800+ hybe, to ma iba po.. ondenych 1,8ghz, takze bye Intel , sleep well :!:
Presne tak. "Trochu" zaspali a víťaz je na teraz istý. :DCitace:
Původně odeslal MK2
Citace:
Původně odeslal Martin83
jasne a zoberme si ze A64 2800+ box stoji bez DPH v ageme u nas 4900Sk, a P4ka 3ghz box bez DPH 7400Sk, tak ja neviem co by to bolo za blazna kupovat P4ku, paneboze , vsak to stoji o 60percent viacej a vykonu ma o 20percent v novych aplikaciach v buducnosti menej, neni vo cem :lol:
Dobre chlapci, no je to vsetko pekne, aletrochu obhajoby na P4, pretaktovat idu ovela lesie, v sucastnosti su v testoch lepsie, , A64 3000+ ide len na 2000 Ghz, AMD ma dobru architekturu, no akosi im to s tymi Mechabajtami nejde :?, je to dobra , volba ale prilis cerstva, len aby ako rychlo zasvietila tak aj nezhasla. nemyslite? :roll: , Intel bol vzdy kvalitnejsi a pretaktovatelnejsi, este som sa nerozhodol. mne nejde o cenu ale o kvalitu a, vykon, a taktovatelnosta nikto mi zatial nedal jednoznacny argument pre jedno ci druhe. na na rozmyslenie už vela času nemam :-(
Se podivej tady na foru, lidem jede A64 vetsinou aspon na 2250 nebo 2300MHz. A neni to zase tak nova platforma. A kecy ze intel byl vzdy kvalitnejsi snad ani nebudu komentovat. Byl vzdy o dost drazsi, to mozna.
K tomu, co tady ze sebe vysypali někteří uživatelé - pokud si kupujete procesor (a nejlíp celej počítač) s ohledem na D3, tak to jste ti praví, někomu radit :roll:
Ad P4 - jen pozor na to, že NW 3,4 GHz topí podstatně víc než NW 3 GHz ...
s ohladom na tvoju konfiguraciu, si myslim ze aj toto hladisko alias D3 ti preblislo hlavov, a jeden fakt ti je jasny, Quake3 ked vysiel asi si zistil ze nie kazdy ho miluje, ale asi tak 20hier pouzilo engine z tejto hry mozno aj viacej, a tie ta uz mohli oslovit,Citace:
Původně odeslal jan555
to iste nastane s Doom3 enginom, je to meritko toho co nas v najblizsej dobe na tomto engine a snad aj na inych caka a nemynie, takze D3 je dobry na porovnanie,
a hovor co chces, P4ka je dobry processor ale aj tak je A64 lepsi :!: , a je podla mna aj kvalitnejsi ako tu autor threadu pisal ze Intel toto a tamto, tak neviem co je kvalitne na tom ze nevie ani 64bitov, a so stabilitou je A64 na tom tak isto ako Intel, takze koniec uvah
ked vyslo P4 tak SSE2 ani moc citit nebolo, potom odrazu nastalo pekne zrychlenie s podporou v software, to iste pride pre Athlon 64 v najblizsej dobe, masova softwarova podpora, a este lepsi uz aj tak brutalny vykon ;D :wink:
Nebudu se hádat na tohle téma, navíc nejsem zažraný Intel fanatik 8-) Říkej si, co chceš, ale D3 NENÍ ani zdaleka absolutním měřítkem výkonů čehokoliv, navíc se zamysli nad tím, že pořád dokola mluvíš o D3, ale počítač není jen prostředkem k hraní her a od toho se odvíjí dost (osobně netrávím hraním her na pc ani 10 procent času).
btw: nad spojení "masová softwarová podpora" ve spojení s 64-bit aktuálně ani nezvednu obočí 8-)
btw2: Intel má 64-bit podporu také (ovšemže ne NW ;D )
D3 ukazuje, kam se bude muset vykon pocitacu ubirat za tak cca pul roku. Takhle narocny hry budou v blizky dobe vsechny. Taky budu upgradovat, ale ne ted, to bude aktualni nejdriv za pul roku a bude to A64/S939 - bezkonkurencni vykon a nezere jak silena krava.Citace:
Původně odeslal jan555
Hmm odkial mas ze :arrow: athlon 64 odomknuty :?:Citace:
Původně odeslal MK2
No mam dojem ze je to LOCK :!: takze nasobic ako chces NE zmenis :!:
Je odemknutý, ale jenom směrem dolů násobiče.
Smerom dolu to uz menit urcite nebudem :? 9x aj to uz je malo pre 2800+ :evil:Citace:
Původně odeslal Spajdr
njn, kdybys byval koupil A64 s nasobicem 10x, mohl jsi fachat 10*239 (2390MHz) Takze ten evil smajlik je tam absolutne zbytecne, :roll: nikdo jiny nez ty sam za tio nemuze ....Citace:
Původně odeslal cluzoe
stacilo by mu kupit kvalitnu dosku a mohol by ficat na 267x9.
To je sice pravda, ale casovani pameti by v tom pripade muselo byt desive :roll: Ac se to vseobecne podcenuje, CL2 je MNOHEM lepsi nez CL3. Obzvlast na systemech s A64.Citace:
Původně odeslal AkaKarma
Preco? Moze fungovat napr. na 5/6 delicke... teda pamate na priblizne 220MHz.Citace:
Původně odeslal Halen
viem viem moja chyba :? co uz :?: uz len taktovat ako o zivot :idea:Citace:
Původně odeslal Halen
u A64 záleží hlavně na frekvenci procesoru a né na blbém časování pamětí :wink: .Citace:
Původně odeslal Halen
na 3200+ jde menit nasobic pouze na 9,takze hodnoty 10 a 9, jina ne.Jinak jsem zkousel jet na 480Mhz - 6-2-2-3 a 7-3-3-2 a rozdil minimalni.
Ak menim casovanie tak je FAKT rozdiel minimalni :? OBR ma pravdu :!:Citace:
Původně odeslal OBR
no to urcite! ty len provokujes strany AMD vs. Intel! :-) ja ho znam, on bere AMD643200+ :wink: jo, a ja berem Intel P4 3GHz NW... a budeme sa pretekat kto ma lepsi...(taktovat) kym niekomu... :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal falkom
to AMD64 co chces ma len jednokanal pamät. radic... :?
Ja bych se jen dovolil vratit k tomu doomovi 3. Ne ze bych to bral jako nejaky rozhodujici test zda AMD64 nebo PIVo ale tady maji peknej test se spoustou CPU http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=2149&p=7
Vcelku zklamanim je pro mne vykon athlonu XP kdy 3000+ je na urovni PIVa na 2.4 GHz
Vcelku pochopitelny vysledok, aj v 3dmark01 sa uz ukazovalo aj na radeon9800 ze P4 taha lepsie oproti Xpcku, ale A64 2800+ alebo Sempron 3100+ v svojej kategorii ukazuju ako vyzera lacne a vykonne PC na jesen( a to su vysledky bez overclockingu)Citace:
Původně odeslal tombianski
presne z tychto vysledkov z www.anandtech.com som aj ja vychadzal a spominal vysledky v Doom3 BTW :wink:
Stale viac sa priklanam k A64, ale chcel by som radu , co sa tyka uživatelom ,
čo už maju A64 ,
1,ako sa da pretaktovat?
2,Ako sa tym dvyhne vykon?
3, Nekupili by ste radsej teraz P4?
4,Ma niekto obe zostavy (A64 & P4 ) ? ako sa mu ktora na co pozdava? ,
5,Inak je system s AMD64 stabilny?
6,a ide na nom vsetko bez problemov? :?
Myslim si ze najlesia volby k A64 je ABIT KV8-MAX3
, aleboMSI K8T VNeo FIS2R
s cipsetmi VIA K8t800 . :roll:
1) tak 2400Mhz je max většinouCitace:
Původně odeslal falkom
2) no podstatně oproti XP např. hlavně kde hodně pracuje CPU, stačí se podívat na různé testy, např. u UT2004 s botama je rozdíl v fps, nebo hry kde se to skriptama jenom hemží.
3) Ono to vyjde nastejno v tom případě víceméně, když dáš P4 tam kde já
4) Testoval jsem obojí a v něčem byla A64 rychlejší, v něčem zase P4
5) Naprosto stabilní, jako můj Intel
6) Nevím o ničem co by nešlo
Já bych bral k A64 Epox 8KDAJ.
1. okolo 2400MHz
2. ked ho taktnes z 2000MHz na 2400, tak vykon sa ti zdvihne o dost.
3. P4 by som nekupil ani nahodou :-)
5. ked to neprezenes s OC, tak je to stabilne
6. ide mi vsetko
dosku mam epox 8KDA3J. kup si ju a urcite neolutujes. dalej si k tomu kup pamate, ktore daju aspon 533MHz , aby si mohol co najviac zdvyhat FSB :-)
A kde si kupil cooler master?Citace:
Původně odeslal AkaKarma
1.Ja mam starej A64 3200+ (2000Mhz, 1mb cache) a jde mi pretaktovatCitace:
Původně odeslal falkom
na 2450Mhz,vic uz nedam dokud nedojde novej zdroj, jsem na konci,proto si porid i brutalni zdroj.
2.Vykon se zdvihne opravdu brutalne.Oproti defaultu.
3.ja mam Pentium 4 viz podpis, ktery jede i na 3.6Ghz a favorit je A64 bez debat,vykon je vetsi i kdyz ne o moc ale 2400 oproti 3600Mhz je rozdil pri podobnym vykonu(ale hlavne je rozdil cena).
4.viz bod 3.
5. System je prime stable,nepada to vubec,ja ho mam hlavne kvuli divxu a ten taky funguje super,dohral jsem doom3 a ani jedinej zasek nebo padani.
6.ide na nom vsetko bez problemov!
Kdybych dnes kupoval desku beru tu co psal "Spajdr".nekdo na ni jede HT 267 a to je masox.Mel jsem desku s via a byla vylozene spatna HT jelo max na 215 a konec(byl to asus),jinak ta msi co mam ja s nforce 3 250 je fakt velice solidni.
ten chladic, spolu s procakom a pamatami som kupil z www.alzasoft.sk
ja si dneska objednal desku epox s nforce 3 + a64 3000+ tak sem zvedavy..moc se na to tesim
A co výsledky 3D Mark 03, Aquamark3, 3D Mark 2001SE s tím A64, pořád na to čekám pro porovnání :-)Citace:
Původně odeslal OBR
cus obr : nahod nejaky testy,dik
urcite troufnes spajdra :lol:
jsem totalne vytizenej praci,a pak hranim dooma,ale toho jsem dohral,dohraju suffering a udelam si konecne cas.
Pro představu, 3D Mark 2001SE + 3D Mark 03 + Aquamark 3 zatím necelou půl hodinu na testy :-)
No podla mna by mal? nie?Citace:
Původně odeslal mr_sheen
DoJa som cital ze najlepsi chipset na A64 je VIA K8T800, aALe nForce ho dohana. Ty doska epox 8KDA3J, neviem ci ju zozeniem , ma niekto skusenosti s doskami ABIT KV8-MAX3 MSI K8T Neo FIS2R
obydve s chipcetmi VIA K8T800.,
1,ako sa s nimi taktuje?
2. a co stabilita?
3,v com su jepsie n Force od vIa?
4, Aky zdroj potom terba AN TEn A64 , vidim ze 350W, je malo :?
4,Vratme sa spet k A64+, jednomu nechapem naco su vetsie pamete Ako DDR 400 , ked A64 dokaze vyuzit len DDR400 a nie tož DDR500 :?
Epox sa da zohnat v Blave v Sofos-e. :D Na www.sofos.sk mas cennik. Pozri sa tam
Chcel som ju aj ja ale cakam na 939 ze zlacnie.
K8T800 je dobrej jedine ve verzi PRO!Citace:
Původně odeslal falkom
nforce oproti k8t800 ma agp/pci lock (k8t800Pro ho uz ma taky)
Ja jsem objednal zdroj 420W.
Muzes si koupit treba i 333 pameti ale nepojede ti to synchrome CPU-HT - MEM.
Takze kdyz mas 3200+ na 2000Mhz s nasobicem 10,tak abys dosahl 2400Mhz, musis zvednout HT na 240,a tim padem pokud chces synchroni chod potrebujes pameti ktery umi frekvenci 480(DDR500) a nebo dat pameti na delicku.To znamena HT 240, pameti das asynchro a pojedou ti asi na 410 nebo nejak tak.ale na vykonu ten asynchronni rezim znat.
A ked kupim 1x 512 MB PC 400 KINGSTON CL.2,5 to nestaci, aby som sa dostal A64 2400Mhz?
Co mi odporucis?
staci ale pojedes CPU na HT 240,a pamet na 205 a pojede to asynchronne.Lepsi je vzdycky jet na 240 CPU a 240 MEM treba.
Tak je lepsie kupit 2x 256 MB PC 400 KINGSTON CL.2,5, lepsie pamete asi nezozenie, myslim tym DDR 400 ?
U A64 sa MHz RAM = MHz CPU / celociselny delitel, takze tazko hovorit o nejakej asynchronnosti ci synchronnosti...Citace:
Původně odeslal OBR
Nemas pravdu, frekvencia HT a MEM je ABSOLUTNE nezavisla a od ich pomeru vykon vobec nezavisi (zavisi iba od vysky oboch). Samozrejme ze mam na mysli single-proc system.Citace:
Původně odeslal OBR
no ale ten nakup je jen do budoucna ne? / myslim tim podporu 64bitu
nebo to ma vliv na 32bit aplikace?
tak ja si uz vybral, pondelok ho budem mat! Intel P4 3GHz NW 800FSB za 7560SK sdph! :lol: :wink: sice mohol som aj Athlon® 64 3200+ BOX
za 7180 ale nechcel som :-) ja som uz Intelak od roku 19.6.1998 vtedy som kupil P233MHz za 6765SK sdph :-) potom P4 1.5GHz, P4 2.4GHz a teraz 3GHz :wink:
dosku na Intel som bral ABIT® IC7-G za 4400sk sdph
inak sused falkom co chce A64 3200+ mi hovoril ze sa bude smiat ak bude mat lepsie PC, co mu mam povedat? :-)
No nic. Smiat sa bude lebo bue mat lepsi pc :wink:
jj smat se ti bude a moc ze si nesel do a64,tvoje blbostCitace:
Původně odeslal skorec1
Mno, ono se teprve uvidí - záleží na mobo, pamětech, oc a tak ...
je jedno take porekadlo, citujem: kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie... :wink:Citace:
Původně odeslal Martin83
moje vyhody dual channel 2x512MB RAM oproti 512 single a RAID 0
na vysledok si pockajte 2 tyzdne... :wink:
neplanujem testovat v hrach! kto sa chce hrat nech si kupi A64 :wink:
Tak to sa este uvidi kto sa bude smiat , 8-) , ci ja s A64, alebo Skorec 1 s P4 3Ghz. :roll: , uvidime a porovname. no dufam, ze ja, lebo inak preklajem aj AMD ;D , mam už jeden procak , a som s nim celkom spokojny. uvidime.
1,este by som chcel vediet ako je to s tymi pametami, ci je lepsie kupit 1 DDR ram PC 400 512 MB, alebo 2x 256 DD RAM KINGMAX, lepsie ten velkoskod nema :evil: ,
2,Inak za akych okolnosti sa dostanim s A64 s frekvencie 2 Ghz na 2400 Mhz?
3,Napiste mi neaku dobre dosku. Ma niekto dosku MSI K8T Neo FIS2R , alebo
ABIT KV8-MAX3 s chipcetmi K8T800 ???
Uz to tu bolo x-krat omielane... ak chces dosiahnut zaujimavejsie overclocky bez velkej namahy, tak potom jedine dosky s NF3 250 alebo K8T800 Pro chipsetom.Citace:
Původně odeslal falkom
Ty na pocitaci nehrajes? :?: Vykonny masinky se porizujou prave za ucelem plynuleho hrani narocnych 3D her. A tam, jalk vysledky vsech hernich benchu ukazuji se vyplati A64. V komprimaci videa (casto komprimuji hlavne majitele Intela, zajimave) to bude fifty-fifty pri pouziti optimalizovaneho softu pro tu ci onu platformu. Kdo si chce pekne ZAHRAT a VIDEO nekomprimuje 24 hodin denne, tomu se vyplati A64. :idea:Citace:
Původně odeslal skorec1
BTW, doufam ze nechces testovat v Sandre .... ;D
Ja se dostal na 2.4...chlazeny zalmanem....a musel jsem mit poradny pameti....Citace:
Původně odeslal falkom
Jestli to nebude tím, že na Intelu snad všechny softy na video fungují tak, jak mají :wink:Citace:
Původně odeslal Halen
Citace:
Původně odeslal falkom
ked sa chces naozaj smiat na p4 3ghz, tak si kup 2x512mb 500mhz A-data Vitesta, maju cervene pasivy z oboch stran a na nich napis Vitesta, nedaj sa oklamat, predavaju sa aj bez pasivov ale to uz tie vitesty uz niesu, len sa nedaj nachytat, inu pamet pomer cena vykon nema zmysel v dnesnej dobe kupovat, na a64 3200+ ide menit nasobic len smerom dole,takze pamet co zvlada na cl2,5 480-500mhz je suprova aby si to poriadne overclockol, a este jedna vec u nas sa tieto vitesty predavaju u 500mhz verzii Mercury pameti, a takisto sa predavaju 500mhz v-data a pytas si v sklade to iste, takze bacha na to :wink:
tak take pamäte asi tazko :lol: pozri na agem.sk - DDRAM 512MB PC500 A-DATA® CL3 ( MERCURY ) 3580sk bez dph :-)Citace:
Původně odeslal MK2
ja mam 512MB PQI DDR400 cl2.5 ake su to pamäte? daju sa taktovat?
Ale jdi ty. :-) Funguje to stejne dobre jak na Intelu, tak na AMD. Ale ja jsem liska podsita, pocitac zapinam jen kdyz jsem u nej a misto penez za elektrinu, kterou bych propalil KOMPRIMACI videa si radej kupuji uz hotova CD nebo DVD. :idea:Citace:
Původně odeslal jan555
Halen: v tomhle Ti musím oponovat, leccos nefunguje stejně dobře a je toho plnej internet :wink:
teraz to myslim vazne, mam otazku ze co ako nefunguje rovnako dobre, teda konkretne aky typ softwaru alebo napis konkretny nazov softwaru, nechcem akoze zaparat, naozaj ma to zaujima, nie som fanatik do firiem, ale do stabilneho, ticheho a rychleho pocitaca, necham si poradit ak vies povedat nieco konkretne :-)Citace:
Původně odeslal jan555
kamos co pracuje poloprofesionalne s hudbou hovoril ze pouziva take programy ktore na Amd ani nefunguju, a ze nesranduje, Intel only to som napriklad pocul
Jestli taky kamos nekeca a zvatla vsude blbosti protoze ma prece intela, necim to ospravedlnit musi - posledni intel only aplikaci kterou sem videl byla hra Pandemonium - na intelu P90 jela, na amd 586-133 ani tuka. To by me zajimalo jestli nekdo videl intel only a co to bylo - ted mluvim o desktopu, zadne serverove sracky.Citace:
Původně odeslal MK2
LOL :lol: SPINKAJ ? A co treba HyperThreading ?? nespinka mozna trosku AMD ? Co 1MB Cache na CPU Prescott ? Myslis ze vyuzijes tedka 64bit Architekturu?Mno radsi bych sel do P4 Prescotta v nove patici s novym slotem PCI EXPRESS, 8xUSB 2.0 atd... AMD chce dal zaspat dobu s AGP 8x :oops: Jestlize jde o hry, proc ne AMD, ale na aplikace RULEZZ INTEL, nenech si do toho kecat, a jestli delas v MAXu, Photoshopu, Premiere, muze mit Athlon klidne 4500+ a ten Intel Prescott 3GHz HT ho natrhne :lol:Citace:
Původně odeslal cluzoe
ha, tak preskot = vyhrevne teleso, ktore v PC nema zatial obdobu.Citace:
Původně odeslal IntelCrasher
1MB cache - nejak uz ten vykon musely zachranit, kedze na 512 by bol asi mensi ako na NW.
PCI express - neviem, ale aj AGP8x ti prida oproti AGP4x tak zanedbatelny vykon v 3dgrafike, ze to ani nemuselo byt.
no a ten HT - ten bol dobry napad, asi jediny co v inteli vymysleli.
Takze zatial stale v diskusii vedie AMD 64 ? preco si to myslim? :-), pomerom cena /vykon je AMD 64 lepsi. Ti co sa obracaju na profesionalne aplikacie, verim tomu ze z vas vsetkych v nich pracuje asi 10-20 % a zbitok to využiva vetšinov aj tak PC len na HRY a DVD, ci filmy. Aj tak je v niecom lepsi Intel a v niečom AMD, no Prescott , je vyhrievacie teleso, čo niejkedY boli procesori AMD, a ko pekne sa to otočilo :lol: , a novsie technolochie opresadzuje AMD, ked budem mat možnosť porovnat obydva platformi( čo bude za nedlo), tak o tom napisem podrobne, al zatial chcem o Vas, ktore už mate obydve platformi vyskusane vediet ako by ste sa teraz rozhodli , čo je lepsie a v akej kombinacii, lebio testy niesu všetko . :?
Chcel,este by som chcel vediet ako je to s tymi pametami, ci je lepsie kupit 1 DDR ram PC 400 512 MB, alebo 2x 256 DD RAM KINGSTON, lepsie ten velkoskod nema,s ktoreho beriem AXECO-Prešov. ;D
2,Inak za akych okolnosti sa dostanem s A64 s frekvencie 2 Ghz na 2400 Mhz?
3, stači aj BOXsovany chladič dodavyny k AMD?
no jestli chces jit na 2.4ghz tak budes potrebovat DDR 500 nejake lepsi,
a budes muset zvednout napeti pametem+cpu+chipsetu-tutiz s boxem to neuchladis:( no uchladis ale bude to pekelna teplota :-(
no tak ja uz mam ten vysnivany Intel :-) este som ho nemal moznost poriadne odtestovat, cakam na HDD, ten blb v predajni mi zamenil SATA za P-ATA... :evil: teraz mi to ide na preplnenych 120 :? ale rozdiel som nepocitil medzy 2.4 a 3GHz podla mna dnes spomaluje PC uz len HDD... urcite ak to hodim do RAID 0 az vtedy pocitim ten rozdiel! :wink:
Chybejici vykon procesoru a grafiky, popripade nedostatek pameti IMHO pocitis ve hrach daleko vic, nez pomalejsi HDD. A PC dnes zpomaluje podle me nejvic operacni system. :? OS od M$ jsou cim dal nenazranejsi na velikost operacni pameti a cim vic se kompu pameti doda, tim VIC si sezere :-o BTW, nejvykonnejsi grafarny ATI X800 nebo nVidia 6800 nakrmi poradne teprve A64/S939-940 kolem 3000MHz.Citace:
Původně odeslal skorec1
Chcem sa spytat, je lepsie zobrat 2 x 256 Mb KINSTON 2,5 k A64 3200+, alebo 1 RAM 512 Mb Kinson 2,5, ci casovanie 3. potrebujem to surne vediet, k doske MSI K8N neo platinum
Surne to potrebujem vediet, rychlejsie pamete asi nezozeniem.:(
Myslim ze to je jedno protoze ta deska nema dvojkanalovej radic, je zbytecny mit 2 moduly. Aspon si zaplacnes jenom 1 slot pro pameti . A taky je 1 velkej modul o trochu levnejsi nez 2 maly.Citace:
Původně odeslal falkom
A64 3000+ stoji 5600 Sk a P4 3GHz 1MB 800 box 6200 SK, cena podobna, to co usetis na AMD64 das zase do dosky a naopak, to je rozneCitace:
Původně odeslal MK2
Tak ti sem hodím taky nějaké info. Díky vedlejšímu threadu, kde jsem řešil jeden problém za druhým ti radím dávat si obzvláště pozor na výběr pamětí. Už mám 3. které, zdá se, konečně dobře fungují (Corsairy- testuje to teďka Radim, měl bych to mít doma nejpozději v úterý).
Osobně si myslím, že ač se to zdá dost divné, dneska asi bude u AMD64 na individuálním kusu procesoru, který paměti ti sežere. Paměti lepších firem typu Corsair, OCZ, Mushkin by neměly dělat problém, ale levnější shity raději vůbec nebrat. Mně A-Data Vitesta blbnuly přímo neuvěřitelně, kdežto pár lidem jedou bez problémů.
Jinak čím méně DIMM banků máš obsazených, tím menší máš problémy. Nejideálnější by bylo sehnat si 1GB jako jeden modul, ale jsou bohužel dražší a nenabízí je tolik firem, jedině Kingston HyperX má DDR500 s 1GB co vím.
Kamos chtel postavit kompa a rozhodoval se mezi A64 3200+ a P4 3.2
Prolezl jsem snad vsechny mozne weby abych si dal dohromady v cem je co vykonnejsi. "Masazi mozku" ze A64 je mnohem vykonnejsi nez P4 jsem si uzival dost dlouho ale jelikoz jsem to resit nepotreboval tak jsem tomu nevenoval moc pozornost. Chtel jsem mit ale v ruce konkretni vysledky abych mohl kvalifikovane poradit a take tento zbezne prohlednuty clanek rozsvitil cervene svetelko: pozor, vse muze byt jinak.
Nezahrnoval jsem do prehledu synteticke benchmarky a vzdy jen jeden test dane kategorie (tzn. za quake jen jeden vysledek atd.) a pro jednoduchost jsem zaznamenaval jen "pocet vitezstvi".
Hry- 3:9 (Intel:AMD), casto silne ve prospech AMD
Audio, video - 8:0, casto silne ve prospech P4
Prakticke aplikace (office, rendering, matematicke, sachy, kompilace...) - 9:3
Jelikoz dotycny hry nehraje (a pokud ano tak takove, na ktere je i 486 prilis rychla :) ) takze po shlednuti prehledu nevahal ani chvili a zvolil si P4.
Takze zaverem- nenechte si masirovat mozek a udelejte si pruzkum sami protoze kazdy procesor je vhodny pro neco jineho a v zadnem pripade zde neni jasny vitez.
Tak a muzete zacit hazet kameny :-)
takze zobral NW??? :-)