http://www.eurotel.cz/page/pers/jnp/...pres-uvod.html
Myslíte že to je taková pecka?
Printable View
http://www.eurotel.cz/page/pers/jnp/...pres-uvod.html
Myslíte že to je taková pecka?
Zaslechl jsem tady od pár lidí že to má na prd ping, od 250ms nahoru, takže nic na hraní.Citace:
Původně odeslal Kamil Raška
Ja gamesy nehraju, jsem zvědav jak to sype při stahováni EDNonstop je děs a upload ani nemluvě... u nas na vsi jedine co připada v uvahu...Citace:
Původně odeslal Spajdr
tak to ses stastnej clovek, protoze pokryti 70% populace znamena par mest a jedna vesnice (asi ta tvoje), aby se nereklo :? . samozrejme u nas velky nic :evil:Citace:
To je jasný, takovej net nikdy nebude mít slušnej ping. A pokrytí bude zatím asi dost hrozný...Citace:
Původně odeslal Spajdr
No já mám plné pokrytí, podle mapy, takže v pohodě, chce to aby to někdo prubnul ;DCitace:
Původně odeslal frelichl
Erotel Data Espres - první a žhavé zkušenosti :-) a problémy :-))))))
1) jako již klasicky DRIVER na CD je absolutně k ničemu, tedy respektive pěkně dokáže ZMODRAT WIN a restart poté je také fajn :-(
2) na webu Eurotelu je již opravený soubor a ten funguje na 100%
3) rychlost - podotýkám zatím okolo 45 - 45 kB/s
4) zatím po cca 6-ti hodinách absolutní spokojenost :-)
5) vyzkoušené pokrytí Praha celá, Rakovník OK a více uvidíme - jinak hodně moc pomáhá externí anténa, která je součástí balení
6) oproti ET DATA NONSTOP - SUPEEEEEEEEEER :-)
další postřehy a názory budou následovat :-)
Dortik paráda! po neděli jdu do toho, pučim modem a testnu jestli to fachči :-)Tak testuj zjišťuj informujCitace:
Původně odeslal dort
Citace:
a co pingy? pingni na www.seznam.cz plz ;DCitace:
Původně odeslal dort
PING
průměrně okolo 150 ms
:-)[/img]
a co upload?
No ale mám to pokrytí na hraně, pokud je ta mapka pravdivá tak jsem v tmavě zelenem poli a uplně na kraji, bydlet o 100m přes cestu tak tam je bílo jak v zimě.... sakra modlím se ať to vyjde :roll:Citace:
Původně odeslal night_
Tak to zni celkem zajimave...
Co vsechno za bordel k tomu clovek musi mit, jinak receno, jaky jsou porizovaci naklady?
hm, tak to bych si moc velké naděje nedělal na rychlost, neb se ví, že čím dále od základnovky / vysílače / jsi, tak tím pomalejší je tok dat :-(, ale chce to zkusit, takže si na značkové prodejně raději zamluv modem na zkoušku, a podle toho kde v domě máš komp si připrav i nějakou prodlužku na anténu, tedy pokud nejsi někdo pod střechou a u okna směrem do "zeleného pole" z mapky - pak by se příjem měl hodně zlepšit :-)Citace:
pořizovací náklady - bral jsem to s roční smlouvou, takže dotované a platit jsem cca 3.200 ,- nebo 3.400 ,- a myslím, že měsíčná paušál je něco okolo 1.100 ,- Kč, což není málo, ale na druhou stranu ani nejvíc, z mého pohledu je to rozumná cenaCitace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
EDIT RYCHLOST - stahuj 50 MB aktualizaci a ustáleno na 28Kb/s - takže přesně na horní hranici slibované prostupnosti :-)
V ČR je to opravdu (relativně) průměrná cena :wink:Citace:
Původně odeslal dort
Sakryš - šel bych do toho okamžitě!!!
...ale dost drsně mi v současné době chybí finance...
Havířov je zelenej celej a bydlím v centru... (možná to nevydržím a zadlužím se :wink:)
dopuručuji všem, kterým to připadá jako super nabídka, aby uvažovali i z druhé strany a to jsou asi tyto body:
a) v momentě kdy se síť začne zapňovat uživateli, není nikde uvedeno jaká bude rychlost
b) čím dále od základnovky jste je rychlost spojení menší
c) a pokud to máte na více míst třeba s notebookem, tak bůh s Vám, neb je toho pár kousků, adaptér, anténa, redukce, modem ....... :-)
d) stále je zde ještě strašak FPU, či jak to nazývají, ohledem snižování rychlosti v závislosti na objemu stažených dat
e) modem bez přímého zdroj 22OV vydrží jen cca 45 minut provozu, takže o velké mobilitě není slov
f) ale jinak je to opravdu prozatím BOMBA,
avšak uvidíme či mi za měsíc či dva nezbudou oči pro pláč, a nebudu vzpomínat na "rychlé" DATA NONSTOP :-)
No fakt nevím, mam eurotel data nonstop a na příjmu signalu to nemá žádny vliv.... a to jsem dneska zjistil že nad mou chalupou je vlastně nulovy signal gsm a přesto to jede docela slušně. A pls kolik maš ten upload?Citace:
Původně odeslal dort
Data nonstop - je technologie GSM a DATA EXPRES jsou provozovány v síti NMT - analogová síť, z čehož jasně plyne, že nemůžeš srovnávat jablka a hrušky :-)
fd
s tou vzdáleností od základnovky je to holá pravda !!!!!!!
takže čím jsi dále tím pomaleji tečou data a to ještě v závislosti ne množství lidí, kteří jsou před Tebou / myšleno k základnové stanici /
upload cca 15 až 20 kB / sec .-))))))))
dík za vysvětlení :wink:Citace:
Původně odeslal dort
pro info jaky je tam signal
http://home.tiscali.cz/darkaxe/pokryt%ed.jpg
střed města - jedu bez externí antény, takže určitě hodně kvalitní :-)
Docela by me zajimalo jestli se uz da koupit modem na CMDA pripojeni. Myslim jako vlastni ne od EUROTELU. Taky by me zajimala jaka je skutecne PRUMERNA rychlost na download. Prej by se mela pohybovat kolem 256kbs.
jelikoz UPC u nas nejde a ADLS moc nechcu, tak si myslim ze toto bude pro meto pravy. Ted sem se dival na mapu pokryti a neni moc detailna, ale jelikoz bydlim v samy centru Brna, tak myslim, ze by me to mohlo jet bez problemu ne?
ps: nekdo tu psal, ze na webu Eurotelu jsou novy ovladace s kteryma to neblbne-nemate nekdo link? (mozna sem to o tech ovladacich cetl nekde jinte..)-diky
Jste nekdo v Plzni a mate jiz ten novy data expres?
Jinak ja mam gprs, neuvazuju o prechodu na expres, ale samozrejme budu situaci dobre sledovat. Pockam si na nakou promoakci. Loni vyhlasil promoakci eurotel, kdyz tmobile zavedl svuj gprs unlimited. Tak se tesim, az s vysokorychl.netem pride tmobile, jestli nahodou eurotel nezareaguje stejne, jako loni v prosinci ;-)
Uvidíme, co za pár měsíců. Na podzim se projeví T-Mob. Konečne se trh začíná rozhýbávat. Doufám, že už časem vymizí nabídky připojení, které obsahující podobné podmínky........na službu se nevztahují žádná omezení,lze využívat neomezeně.......o pár bodů níže......na službu je aplikována FPU.........nevim, jak jim....ale mě si to celkem odporuje :?Citace:
Původně odeslal dort
ve FAQ pisou ze toto pripojeni nejde na pocitaci kterej je pripojenej k mistni siti. Zkousel ste to nekdo uz? Zajimalo by me co je na tom pravdy.
Pokud by se to nedalo zdilet tak to je na.....
to je podle me nesmysl, chovat se to musi jako normalni sitovy pripojeni, stejne jako gprs
no to by me fakt NAS.RA.LO pac mam doma WIFI i normalni LAN sit!!!Citace:
Původně odeslal DoktorG
no nevim. proste to pisou. Jam ma doma taky LAN a WIFI s kamosema.Citace:
Původně odeslal Neller
uz se me nelibi ze to je do USB. kdyby to byl ethernet pichnu to do Routeru a valim ne?
Tady pisou ze tam opravdu nejede VPN
http://www.marigold.cz/item/prvni-pr...senosti-s-cdma
jinak tam take neleznete linky na prvni dojmy uzivatelu
http://www.mobilmania.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=107859
http://mobil.idnes.cz/aktuality/cdma...sti040803.html
vypada to pekne
ale ta cena by mohla bejt nizsi ..za 900 - 950 bych do toho sel hned
takle si pockam co bude az se konektne vic userů ...
Asi tak nejak... Az bude vic useru, tak zaCitace:
Původně odeslal malina_jack
a) zjistime realnou rychlost kdyz je to trochu zatizeny
b) mozna i klesne cena, stejne jako u ETDN... Taky to zacinalo na litru a ted je to za 649 bez DPH...
A výpovědní lhůta je jaká?
4 Spajdr - výpověď záleží na způsobu pořízení modemu, pokud si vezmeš jako dotovaný, tak by jsi službu neměl rok vypověděť a pokud ji vypovíš, tak doplatíš smluvní pokutu, dle mého názoru to bude rozdíl dotované ceny modemu a plné ceny +- 1.000 ,- Kč - toť moje spekulace :-), anebo si modem koupíš za plnou "palbu" cca 9k a pak ji můžeš vypovědět, kdy se Ti zlíbí, s tím, že možná ji ukončí k polednímu dni zúčtovacího období, takže to je max. měsíc
Sakra, tohle vypadá dobře. Cena je snesitelná, Orlí hnízdo v pokrytí, ale co teď se stávající smlouvou na GPRS? :evil:
4 D_a_v_i_d obávám se, že rychlost jednotlivých základnovek bude odlišná, takže se asi nikdy nedozvíš, kolik by Ti to chodilo, pokud to nezkusíš průběžně v dané lokalitě, kde to chceš používat, neb moc mobilní to opravdu není :-(
Osobně tuto službu využívam na cca již 5-ti místech a maličko mne štvě převážet anténu, nabíječku, modem a pár metrů kabelu a rozhodně nemíním vyhazovat peníze za výše uvedené komponenty :-( a taška s notebookem se začíná stávat spíše "posilovacím" nářadím :-), ale na druhou stranu než si platit na 5-ti místech Wi-fi, tak to raději kousnu, neb za wi-fi bych se v celkovém součtu nedoplatil :-)
Možná jsem maličko "přestřelil" svá slova o rychlosti, neb služba jako taková je schopna chodit až 2.4MB/s, co jsem měl možnost zjistit od lidí, kteří ji testovali před spuštěním a omezením rychlosti pro každého jednoho uživatele, tak mluvil o minimálně 1 Mb/s a bylo zcela jedno, kde byli, vyjma míst s extrémně nízkým signálem, tam se dá mluvit o cca 50-ti procentní snížení rychlosti toku dat, a je otázka jaká je kapacita pro každou základnovku, to opravdu nevím, ale i kdyby to ze současných "omezených" 256 Kb/ s kleslo o polovinu, tak z mého pohledu / z důvodu pseudo mobility/ se stále jedná o zajímavé připojení
dotovaná???? pokud ano, tak ji přepustit na inzerát někomu jinému :-) ale jen ho najít :-)Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
P.S. oproti Data Nonstop to je neuvěřitelný HUKOT :-)
todle se mi moc nelibiCitace:
Původně odeslal Eurotel
hlavne to "minimalni mesicni ucet" nikde nepisou jestli to znamena :
celkem (call,sms,data...) u "GO" se tusim zadnej ucet nevede
nebo jenom call+sms
nebo nejakej tarif ... tady mi to sedi vic na ten "učet"
mate v tom nekdo jasno ??? :idea: nekdo na mobilmanii psal ze se to pocita vsechno dohromady ..tzn jenom ten net by tech 660,- pokryl ... ale to se mi nak nezda :roll:
CDMA je samostatna sluzba, ktera nema nic spolecneho se siti GSM ani TIP. Minimalni vyse znamena, ze tuto castku musis zaplatit, i kdyby ses rozhodl nepouzivat CDMA a nerusil smlouvu, ale nevim jak to tam je upresnene dal, ale jednoduse receno, kdyz si poridis to CDMA tak tech cca 1k2 se uz pocita, takze to uz samo je dostatecna castka.
Jinak, taky o tom pripojeni uvazuju, ale pockam si az ET prijde s necim pro pausalni zakazniky a navic jsem zvedav, jak to bude chodit pri vetsim poctu uzivatelu a taky sem zvedav, jestli CTc to necha tak, nebo se mu taky nemusi zacit neco libit a zacne to doho je*at.
aha, tak super, dik mocCitace:
Původně odeslal lordofworlds
tak tohle zase neni nic pro me :evil:
jestli jsou pingy 250 a vys (na seznam tu nekdo psal 150) tak to je moc.
Ja dost hraju a potrebuji pod 100.. nejlepe pod 50:)
Karneval u nas nabizi jen televzi, internet zatim ne.
ADSL u nas je, ale ja chtel pockat na CDMA, takze ted mi zbyja jen to ADSL... u nas je zatim dost malo lidi pripojenych a tak by agregace a FUP nemuselo byt moc znat...
ted mam 128kbs bezdrat... a to je 50na50.. nekdy parit jde, nekdy ne.
Skoda toho CDMA..:(
Jestli sem si to spatne neprecet (vsechny clanka o cdma na internetprovsechny.cz) tak prejiti ze smlouvy GPRS na CDMA by melo bejt bez problemu :)Citace:
mnojo ale tusim ze pisou ze zatim neni mozna aktivace sluzby bez zakoupeni modemu ...Citace:
Původně odeslal CODE
Pokud se nemýlím, tak PROZATÍM není připraven "přechodovýů balíček z data nonstop na Data EXPRES - viz. mibilmania a vyjadření ET na tiskové konferenci :-(
No tak to teda nevim... Myslim ze to tak jednoduche nebude (jina sit/jina technologie/jina smlouva)... ...ale zase je to porad jedna firma... ...uvidime :wink:Citace:
Původně odeslal Maxik
Ale zajima me to taky! Kdyby slo nejak rozumne prejit z EDN na EDE tak bych se asi fakt zlomil ;-)
Na telefonovani Eurotel totiz nepouzivam a platit 150Kc mesicne jen tak do vyprseni smlouvy se mi nechce... :?
A jo!!! :idea:Citace:
Původně odeslal RedRose
To je taky způsob - převést si paušál na nejnižší tarif a jenom občas founit!!! :lol:
Nějak mi to dneska nemyslí... :oops:
Tak jsem tam dneska byl.
Čekal jsem až se na mě dostane řada asi 1/2 hodiny, byl tam nějakej podnikatelek co si neuměl vyměnit simku z mobilu do mobilu, ale k věci:
Momentalně mám EDN tak se te ženske ptám co stím a že chci EDE.
1.Smlouva zrušit nejde!
2.Službu EDN zrušit jde!
Zůstane vám paušál na těch výše zmiňovaných 150kč(co se da dělat)
3.Prodejni cena modemu EDE 8995kč+580kč aktivace.
4.Zvyhodněna cena modemu EDE 1495+1782kč aktivace a smlouva na 12 měsícu.
5.Zapůjčení modemu na odzkoušení, je potřeba OP a 9000kč jako zastavu :eek: 1 den 95kč za pujčení 2 dny 270kč 3 dny si již nepamatuji.
Pro velký zájem je tam pořadník, kdy vám ženska zavolá modem je k dispozici můžete si ho vyzvednout
5. Měl jsem chvilku času tak jsem tam ten jejich modem a připojení testnul na www.dsl.cz a vyplaflo na mě:
Rychlost stahování 39.1 KB/s
Rychlost připojení k internetu 311 Kbps
No a tak jsem to ještě testnul s EDN a dosahl jsem:
Rychlost stahování dat:
4.1 KB/sec
Rychlost připojení k Internetu:
32.5 Kbps
??? ???
Doufám, že jsem aspoň trochu přiblížil co nas čeka když do toho pujdem, kolik to bude stát a jak to vlastně s majiteli EDN je.
Abych řek pravdu, začal jsem slintat a na 90% jdu do toho.
No to mi sice moc nevoni, ale co se da delat - pokud do toho pujdu tak prejdu i s telefonovanim na Eurotel abych tech 150Kc ze smlouvy nejak rozumne vyuzil... :?Citace:
Jak jinač, klidně si to navyším na 300kč ať tam je něco navíc zdarma, stejně víc jak 300kč neutratím za měsíc...Citace:
Původně odeslal RedRose
Chlapi, podle mne nedelate dobre, ze do toho jdete tak rychle bezmyslenkovite. Si uvedomte, ze tedka jedete defacto na maximum BTS. Az tam bude par stovek lidi a budete mit 32kbps tak mi tu nebrecte!
Ještě tam nejsme vyčkavame, budem testovat a sledovat dění....Citace:
Původně odeslal Kon
maximum BTS - no s tím bych maličko nesouhlasil, teoretické maximum služby je 2.4 Mb/s, a v rámci testovacího provozu pohybovaly hodnoty okolo 1 Mb / s, takže bych to neviděl tak bledě, a rozhodně si nemyslím, že jedeme na maximum.Citace:
Původně odeslal Kon
Ono omezení na 256 Kb / s, je tam úmyslně z důvodu následovného nezpomalení služby "po eventuálním návalu zákazníků", jak jsem zjistil od zasvěcených a upřímně síť NMT je v této chvíli z cca 90% volná pro data expres :-) a dovolím si předpokládat, že ET neinvestoval do této technologie 10 - či možná 100 miliónů, aby byla pro řádově 100-ky uživatelů :-)
100ky uživatelů :D se podívej na netu na ohlasy. Tam se nasype hromada lidi. Za pár měsíců bude na 1 BTS tak par desitek uzivatelu a do toho jeste FUP.Citace:
Původně odeslal dort
Ve vetsich mestech by melo smysl si poridit smerovku (staci nejaka upravena Yagina z TV) a vyhledavat si nejmene zatizenou BTS v danou chvili
A jedna technická. Když si to koupíš a necháš aktivovat, tak si to pak můžeš připojit na libovolnou základnovku (třeba si to vzít na chatu) nebo seš vázanej na nějaký místo dle smlouvy?
nejses, melo bejt, ale je to prej plne ehm "mobilni"Citace:
Původně odeslal KUBA
Maličko jsi nepochopil význam mé poslední věty, ta myšlenka se 100 užvatelů měla vyznít jako v obrovských uvozovkách, neb opravdu nechápu, proč by investevali obrovskou hromadu peněz do technologie, která ve finále uspokojí 100-ky uživatelů :-), dovolím si oponovat, a to že jsem byl skeptik jako Ty, ale po pár rozhovorech s lidmi z ET, kteří jsou přímu u CDMA, tak jsem v pohodě :-).Citace:
Původně odeslal Kon
A když si vezmu ADSL a agregaci 1:50, tak to také chodí, byť osobní zkušenost nemám.
A nedomnívám se, že jedna BTS rovná se prostupnost 1 x 2.4MB / s :-)
A ještě jeden příklad za všechny, svého času jsem byl připojen pres Wi-FI, která měla konektivitu 1Mb/s a klasickou možnost sdílet pres síť soubory a hry atd. a bylo v ní celkem připojeno cca 80 lidí, a budeš se divit chodilo to pěkně, byť od 8 do 22-ti se nesmělo stahovat, ale pak i noci když většina "sosala" jak šílená, tak to chodilo fajn :-)
A vyděl si 1Mb/ s na 80 lidí - to je 12,5 Kb /s, což je méně než dial UP :-),
ale ono připojení není jen matematika :-)
no a taky to omezeni 2.4Mbps neni na BTS , ale na sektor, ne ? a sektory tam muzou byt po 30 stupnich. Takze ta BTS by mohla teoreticky snest az 6x 2.4Mbps .
Jinak si myslim, ze CDMA je dost na technologickem maximu. Zatimco ADSL u nas neni (viz. rychlosti az 12Mbps v zahranici), takze CDMA se bude casem zpomalovat a ADSL zrychlovat
CITACE:
Autor: Lukke Datum: 04.08 10:21
Titulek: Re: CDMA - napište sem prosím Vaše zkušenosti. Odebírat reakce:
Odpovědět
Tak to také od včerejšího dne testuju. Jsem mimo území pokryté signálem (4 km od posledního zeleného fleku). Dodávanou anténu jsem dal na střechu., kabel oknem. Mám 1 dílek signálu, ping se pobyhuje kolem 150ms, download jede za 16 hodin co to mám připojené průměrně 350kbps. Zátěžový test prošel OK, přes noc jsem stahoval ISO linuxu, ráno jsem přišel k PC a 1,5GB staženo a stahuje plnou rychlostí dále.
Co bych ale potřeboval vyřešit je to, že pokud je aktivní připojení CDMA v počítači, NENÍ MOŽNÉ používat jakoukoli lokální síť. Pokud totiž do CDMA sítě dorazí source packet s jinou IP adresou, tak dojde ze strany CDMA sítě k restartu PPP session a spojení se zhroutí. Čili není možnost mít doma spojené 2 počítače přes LAN. Doufám, že nějaký koumák něco vymyslí. Mohli byste poradit prosím? Mám to na testování ještě 2 dny... To té doby bych to rád zjistil. Kontaktujte mě kdyžtak na ICQ 91469808 prosím. Můžu sdělit další dojmy.
http://blog.macich.net/1091586271-ro...odne-brzy.html
aneb Kterak obejit LAN + VPN blok (dole jsou na to odkazy) :)
ale ten problem sdileni neni problem aplikace pro CDMA, ale Windowsovskeho sdileneho pripojeni k siti. staci tma jebnout nejakou aplikaci napr. proxy+, kerio FW, ... a je to OK
Včera večer jsem se dozvědel o DE, dnes ráno si došel pro modem a už frčim. Nainstaloval jsem driver z Erorteláckých stránek, vše proběhlo bez problémů. Na malou antenku jsem si ani neškrt, ale jen jsem připojil velkou, tak pohoda. Chce si to ale s ní hodně pohrát. Moc záleží na umístění antény. Teď jsem vychytal jedno místo nad oknem, právě stahuju 80kB/s, ale stačí dát anténu o půl metru vedle a rychlost je poloviční. Jinak naprostá spokojenost.
OT na to že bydlíš v prdeli světa ta good very goodCitace:
Původně odeslal Hrady
Mužu se zeptat, jaky je přislušenství k te krabičce? Někdo tu psal, že dal antenu na střechu, tak by me zajimalo, jestli tam dal dodavanou antenu nebo nejakou HOMEMADE? ps: jak dlouhej kabel je od te krabičky k anteně? diky
Takže balení obsahuje modem s odnímatelnou anténou (ta je na nic), dále baterii a napájecí adaptér, CD s driverama (taky na nic), datový USB kabel na propojení modemu a kompu, dál jeden prodlužovací USB kabel, a pak ještě externí anténu s asi 4m dlouhym kabelem a redukci na propojení externí antény a modemu.Citace:
Původně odeslal Neller
ale fuj HRADY - ta odnimatelná anténa bohatě postačuje při dobrém signálu, a pokud někdo používa Data Espres s notesem, tak bude rád, když s sebou nebude muset tahat eterní anténu, já osobně pracuji bez ní na 4 místech a pohoda, ale pak je jedno, kde jsem bez ní k ničemu, takže tam zůstala a těch 30% rychlosti raději oželím, a jedu jen na anténu z modemu :-)
Souhlasim, k notebooku bude stačit, ale využití najde spíš jen při cestování. V budovách je na odnímatelnou antenu signal mizerný. Když jsem dnes čekal v centru Strakonic na modem, tak tam jeden měli píchlej u počítače pouze s tou odnímatelnou antenou a na modemu na mě furt blikalo "Není signál". Pokud to někdo chce na pevnou instalaci někam do baráku, tak asi tu odnímatelnou anténu moc neocení.Citace:
Původně odeslal dort
TO HRADY - jo s tím se nedá, než souhlasit, ale maličko zaoponuji i v budovách mám poměrně dobrý signál, ale to je od polohy a lokace BTS :-)
Jak tak koukam tak s touhle technologii na intenzite signalu fakt hooodne zalezi... :oCitace:
Původně odeslal Hrady
S EDN mam v praci 34% a doma 80% a rozdil nepoznam... :D
Tohle je asi choulostivejsi... :?
Pockam az jak do situace zasahne T-Mobile a mozna i Oskar (pocitam do konce roku ;-)) a potom do toho jdu na 100%!!!
Ale co potom s tim GPRS modemem... Pocitam ze to uz nikdo nekoupi... :roll:
4 redrose přesně tak, "množství" signálu, je přímo / skoro / úměrné rychlosti přenosu dat :-)
a co s modemem - no tak to bude hodně špatná investice :lol:
OSKAR . no nevím nevím, přeci jen nemá takové zázemá jako první dva operátoři, ale nebudu předjímat .................... neb volám jen s OSKARem, a v místech kde není tak s ET, ale co účtů se týká, tak OSKAR jest pro mne cca 40-ti procentní odlehčení nákladů ;D a to se počítá, anebo o tom to je :D
No myslim ze Oskar do toho nezasahne nijak (nema kapacitu site) a T-mobile zas nema frekvence :-) uvidime az spusti EDGE...
to vypada hoooodně dobře, jediný co mě vadí že v tom jede opět český teleclum - zkurvení zmrdi :evil: , ještě tak dva měsíce bych počkal jestli nezavedou nějakou vychytávku jako je agregace u ADSL a pokud se nic takového nestane šel bych do toho
Uz ste nekdo zjistili jak se da zprovoznit tato sit zaroven s domacima sitema typu LAN a WLAN-prosim napiste jak se to da udelat. diky
S tim telefuckomem naprosto souhlasim..... :?Citace:
Původně odeslal Lada Kolar
...víc se nema moc cenu vyjadrovat.....
Snad jen doufat ze Eurotel neni pod tak velkym vlivem, aby tomu sefoval vit telefuckom nez sam Eurotel...
uprimne nechce se mi hledat, ale na jednom ceskem weblogu je prasny navod jak to zprovoznit pod win XP spolecne se siti :-)Citace:
Původně odeslal Neller
si precti prispevky nazpetCitace:
Původně odeslal Neller
Samozřejmě, že je...Citace:
Původně odeslal RedRose
No prave ze bydli v ty prd***, tak mu to asi pojede lip nez nekde na sidlisti, kde se pripojuje 100 lidi najednou, on tam na to bude treba sam ;-), je to podobny jako u ADSL.Citace:
tak a ještě par nových skutecnosti s DE
1) po přidaní antény v místech kde jsem jel jen na antenku / na antenku download cca 40 - 45 KB / sec / se stal maličko zázrak - download s externi antenou vyndanou za oknou a nasmerovanou na BTS se download zvysil na 100 KB / sec - zkoušeno cca 4 x po sobe řadove po 5-ti minutach a vždy se objevili +- 5 KB stejna cisla, takze na sile signalu zalezi SETSAKRAMENTSKY :-)
2) upload - tam mi zůstalo v obou případech 20KB / sec
3) dalo se čekat a taky se dostavilo zamrzani připojení a padání spojení, což kdo měl data nonstop tak ví co si zpočátku se spojením vytrpěl
4) a občas je problém se připojet, takže to někdy vychází až na 3 i 7 pokus :-(
5) jinak ale absolutní spokojenost :-)
Tak to bych měl mít ještě větší výhodu bo ja bydlím v ř.t. světaCitace:
Původně odeslal Hanta
hmmm, tak sem dneska projel pronic zanic 250Km abych si půjčil sadu a následovně abych zjistil že nejbližší signál je cca 0.5Km od baráku :-(
hold je se z těch pomalejch linek nedostanu.
muááá, tak to je nádhera, to už je lepší než netbox, že by se u nás konečně začal rozjíždět nějaký pořádný internet :oCitace:
Původně odeslal dort
No mě dneska volala ta pi... z erotelu, bohužel jsem byl v práci a na 1/2 hodiny mimo dosah mobilu, hned jsem volal z5 a ona mi řekla.. no my jsme se nemohli sváma spojit, tak jsem to už pujčila dalšimu zájemci.... no to je teda přístup, kdyby to aspoň zkusila 2x... sakra zas mě vypruli...Citace:
Původně odeslal herma
a co zkusit směrovou antenu?Citace:
Původně odeslal herma
hmm, no tu nemám kde ted vzít. a jezdit si půjčovat sadu eurotel do 60km vzdáleného šumperku se mi rozhodně znovu nechce. Prostě sem v prcině jako vždy.
Nevíte jestli neni nějaký zvýhodnění, když bych chtěl přejít z ET Tip na tohle? Mam doma totiž dva NMT telefony a tak bych to chtěl nějak využít.
Jinak zatim podle ohlasů to vypadá moc dobře. S velkym pingem sem se smířil už u ETDN. Takže tohle by byla příjemná změna v rychlosti.
bohužel pro DE je zcela nová edice "telofoních čísel", takže se domnívám, že neuspeješ :-( - číslo s přiřazuje přímo k modemu, ale jak píšu z jiné řady než telefony NMTCitace:
Původně odeslal Navi
velký ping? cca 145 ms - to není zas tak hrozné
To je škoda. Sice zaty dva telefony platim dohromady 0,0Kč Takže chleba to nejí, ale doufal sem, že aspoň jeden nějak využiju.
Ale v každém případě díky za info.
Nekecej ;-) zas v takove "r.t." nebydlis! Havirov mas za rohem a v tomhle pripade bych to spis videl na nevyhodu - zalezi kde je ten vysilac umisteny... :DCitace:
OT: Při uterku nějakej chytrej ;DCitace:
Původně odeslal RedRose
no každý jeden vysílač / BTS / v síti NMT pokrývá poměrně rozlehlou oblast, například na Praha 8 - jsou 3 nebo 4 a na 15 - ti tisícové město ležící v údolíčku stačil dokonce jeden a jeden se teď dodělává na druhém úbočí s tím, že pokrývají ještě územé cca 15 km směrem od města :-)Citace:
Původně odeslal RedRose
Já sem někde čet, že když budete mít k tomu NMT telefonu externí anténu, tak se dá od kraje Berlína volat za vnitrostátní tarif.
To je docela slušný :-)
MOhli by ste mi nekdo prosim hodit link BTS vysilacu, podivam se, kterej mam nejbliz, ponevadz na te mapce EUROTELU jsou v centru brna nejaky bily fleky-coz je oblast bez signalu a ja z te mapy nejak nemuzu zjistit, kde se zrovna nachazim ja....diky
taky by mě to zajímalo, pravděpodobně to bude z Hád a z Gity, na oboje mám přímou viditelnost ;DCitace:
Původně odeslal Neller
Jak jsem to tu pročítal nevím jestli se dá v pohodě sosat i z bittorentu nebo dc++?? Jde to v pohodě????(jestli nemaj nějak zakázaný porty)
v passivuCitace:
Původně odeslal Kulda
zkoušel na tom už někdo hrát CSko, jaký máte Ping ??
no sice to nemam ale co jsem cetl tady a i jinde tak se ping pohybuje 150-200 :!: A to na CS rozhodne nebude.Sice si ho asi zaparis protoze i na modemu ho nekteri hrajou ale ten pozitek ze hry neni moc velkej :wink:Citace:
Původně odeslal Lada Kolar
nemate nekdo link na ty vysilace? moc by me to pomohloCitace:
Původně odeslal Neller
něco je tady ale nejsou tam doplněny stanice s ? např u nás už to šlape (jeseník)
http://www.gsmweb.cz/mrb/cdma.htm