http://www.anandtech.com/cpuchipsets...oc.aspx?i=2139
Printable View
Myslím že XPčka jsou už minulostí, jak to tak sleduju :-)
No ono to este nejaky cas sa budu predavat, tak skoro to z trhu nevymizne
Ale co je dobre pre nas smrtelnikov tak pokracuje podpora SocketA (462)
Som zvedavy na pretaktovatelnost...
No rofl, obzvlast odstup architektury A64 v DX8 hrach je uzasny. :o Nu co uz, nejak dozju tento rok s mobile Bartonem ;D
he nezaradili do testu ani jednu z P4 s jadrem prescot :( ani a postarsim NW
Stejne jako tam nezaradili zadnou nadupanou A64 pro s939.Citace:
Původně odeslal Lipo
A to proto ze Sempron je urceny proti celeronum a s temi ho take pomerovali... a jak je videt... tak na platvorme SA je to vyrovnane vykonove (o neco malo vede Sempron) , ale je take navic levnejsi.
Kdezto na 3100+ na s754 za nejakych 3.200 se zadny Celeron (ani D) necape... vubec nema sanci.
Opet plati za min penez vice Muziky.
chtěl jsem si kupovat A XP-M a poradne to pretocit ale kdyz to vidim tak vaham.Vykon toho sempronu na soc.754 je skvelej a cena jeste lepsi.
nevite kdy se zacne u nas prodavat??
Já si počkám na sempron S939..... :wink:Citace:
Původně odeslal Fleak
to se nacekas... pro tenhle socket se zatim neplanuji a pokud vyjdou tak az v r.2005Citace:
Původně odeslal Mastr
planuje se pro tenhle socket vubec neco levnyho??Citace:
Původně odeslal Mastr
Podle roadmapy AMD mozna az v Q2 roku 2005, kdy ma vyjit jadro Palermo (0,09mikronu) , coz je vlastne predelane jadro Paris (Soucasny Sempron na 0.13mikronu).
Neni ale jeste urceno jestli bude i pro S939, takze zatim neni nic levneho jisteho... leda slabsi modely A64...
A kdybys viděl co to udělá když dáš tu A64 2800+ na 2.3Ghz, to bude lítat ještě tak o 20-40procent rychleji! :o :-)Citace:
Původně odeslal Halen
vypadá to opravdu skvěle, ale mohli to srovnat např. i s 3200+, abych posoudil, zda má upgrade na s754 vůbec smysl.
Ale myslím, že se tomu stejně asi nevyhnu, na podzim si to stejně asi pořídím, výsledky mě docela překvapili (mile ;D ). I když teď zvažuju, jestli Sampron nebo rovnou A64, co je podle vás lepší v poměru cena/výkon?
Samozřejmě že to má smysl, je to skok jak prase! Sám jsem měl tu A64 2800+ a rozdíl v rychlosti oproti XP byl 20-40procent! A to jsem neměl ještě paměti synchro se sběrnicí, pak by to lítalo ještě rychleji! a troufám si tvrdit že mít v té době dobré chlazení tak to dám na 2.4Ghz a překonal bych možná i tu svojí sestavu co mám teď.Citace:
Původně odeslal bigbalu
Vykon cena ma urcite lepsi S462, protoze stoji min nez pulku a S754 neni dvakrat vykonnejsi. kdyz tak o tom premyslim, tak nejvetsi pomer vykon/cena ma duron 1800MHz, je za 1200 bez DHP, ale ten uz dneska asi nikoho nenadchne, ikdyz do office PC jej davam stale spolus PCchips M848ALU za 860kc, pripadne s integrovanou grafikou za 1100 :-))
Citace:
Původně odeslal bigbalu
Zatím vyhodnocuju výsledky testů a že bych byl Sempronem 3100+ nějak super moc nadšen, to se říct nedá.
Proboha a co jsi cekal od CPU kterej souperi s Celeronama D a stoji 4200kc?
Ja myslim ze svuj ukol plni na jednicku...
Vždyť to je prakticky to samé jako A64 2800+ bez 64bit instrukcí s poloviční cache, tak co se ti nelíbí? já myslím že drží krok s A64 2800+ více než dobře.Citace:
Původně odeslal Eagle
Že bych čekal, že bude lepší než Barton? Nebudu se tady o tom rozepisovat, moje stanovisko vyjde v recenzi.Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
Mě to připadá že mluvíš o Sempron 2800+ socket A a né o Sempron 3100+ :?: :lol:Citace:
Původně odeslal Eagle
No mohli tam dát ale lepší grafiku. ;D
3100+ je samozrejme lepsi nez barton... zvlast pokud koukas na pomer cena/vykon/budoucnost/OC.... pokud proti Sempron 3100+ na 1.8 GHz postavis treba AXP 3200+ tak bych rekl ze ve vetsine testu vyhraje Sempron, a navic ma urcite o dost vetsi OC potencial nez AXP 3200+.Citace:
Původně odeslal Eagle
Nemluve o jeho vetsi technologicke vyspelosti... SSE2 treba...
Vyhraje určitě ve všech testech, to mi věř, myslím ten Sempron 3100+, ono stačí jenom zvednout to s 1.8Ghz na 2Ghz a ten rozdíl je obrovský, u XP je takový rozdíl 2x menší, stejně jako u P IV, ale v případě že se zvedá i FSB, tak to se ten rozdíl mezi P IV a XP vs A64 zmenšuje.Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
me nejde dohlavy jak se ted pocita raiting?? jak muze AMD 64 2800+ byt lepsi Sampron 3100+???
napada me ze u AMD 64 se raiting pocita k P4 Prescot a u Sampronu se to pocita k Cel D. je to tak?
jinak vykon se mi zda oproti Celeronu D dobry... jen jestli porazi i P4NW... chtelo by to...
a myslim si ze jestli ty Celerony D pujdou taktovat k hranici 3,5GHz tak se z nich stane dobry zbozi...
je to tak :wink:Citace:
Původně odeslal pETSaa
"3100+ je samozrejme lepsi nez barton" - samozřejmě ho jistě právě teď testuješ... já mám 2800+ i 3100+ Semprony hned tady vedle mého počítače s XP-M na 2.4 GHz, takže můžu dost dobře porovnávat. A výsledek je, že 3100+ není ve všem lepší než Barton. V něčem je lepší, ale v něčem taky horší.Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
No a co ti asi pisu ??? psal jsem o zakladnich frekvencich ne?Citace:
Původně odeslal Eagle
Pokud taktujes to XP-M tak to porovnavej s taktnutym Sempronem a uvidis.
To je fakt vzdycky super, kdyz nekdo porovnava pretaktovany procak jako prase s necim co jede na default a divi se, ze to neni lepsi :?
Ten taktnutý Sempron 3100+ podrtí XP-M ve všem, nevěřím že by v něčem byl pomalejší :-)Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
No uvidime na PCT v recenzi az ji dodela Eagle (doufam ze je to TEN Eagle:))... recenze na PCT jsou objektivni... ale vysledky budou podobne jako treba na tom AnandtechuCitace:
Původně odeslal Spajdr
ale ten 100fps rozdíl u quake III je hustý ;D
Stejně jako Botmatch u UT2003
Spíš jde o to, jestli Sempíci budou odemčený. Jinak budou výhodnější mobilní verze. V případě superlocku mne dost trápí nemožnost vyladění kompu na 100%, v závislosti na tom, kolik fsb zvládnou paměti a mobo.
Vsechno zavisi od toho, kam se podari taktnout toho Semprona 3100+ :idea: V teto chvili vim jedno - upgrade ze stareho Bartona na XP-M me vyslo na cca 1200Kc. Ziskal jsem o 350-450MHz vyssi takt (podle chuti) , nemusel jsem menit desku a opet stabilne frcim na FSB pres 200MHz. Upograde na Semprona 3100+ by se mi z financniho hlediska nevyplatil. Jedine v pripade koupe noveho compu. BTW, bylo by zajimave srovnat XP-M na 2,65GHz/FSB220 s pretaktovanym Sempronem 3100+ (2,3GHz bude dle meho odhadu strop)
Ale ten sempron 3100+ bude za podobnou cenu jako XP-M 2600+ nebo ne? Jestli jo, tak je to jasny pro semprona 8-) Deska se urcite bude dat sehnat tady v bazaru okolo 1500,- (kdo procita nabidky na bazaru pochopi :wink: ).
Na Eaglolvu recenzi se samozrejme tesim, podle toho se rozhodnu jestli zase cpat penize do socketA... btw nevyjde nahodou na svetu hardware a ne na pctuningu jak tu nekdo psal?
jo mas pravdu vyjde na SH shackal to asi spletCitace:
Původně odeslal MV
sempron bude o neco dazssi nez A XP-M .Myslim ze bude za 4200 nebo tak nejak.
docela pochybuju ze nekdo v bazaru bude prodavat MB na soc 754 ,kdyz je to celkem novy .mozna vyjmecne
Takze podle aktualni RoadMapy AMD bude prvni Sempron pro s939 vydan v Q1/2005 a bude to 3200+. V Q2/2005 to pak bude 3500+.Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
Jo, ale ne pro koncáky. Stejná politika jako v případě XP-M.Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
No co je na tom semprone tak dobryho nevim, pochybuji ze by porazil XP3200+ a uz vubec ne XP-M na 2500Mhz.
Ty jsi asi necetl tuhle diskuzi celou co ???Citace:
Původně odeslal Mtex
Proc pochybujes? tak se kounni na ten Anandtech!!
Bavime se o 3100+. Ty pro socket A samozrejme nez XP-M rychlejsi nebudou.
A 3100 pro s754 urcite ano.
A jak jsem psal uz drive... pokud ho chces srovnavat s XP-M na 2500 MHz tak ten 3100+ nataktuj taky tak na 2.3 (tam by mel jit) a pak teprve srovnavej!!! U cpu na jadre A64 ma frekvence sakra vliv na vykon... mimo jine kvuli o neco delsi pipeline nez XP.
Cetl sem i recenzi i tuhle diskuzi, ale vcem je 3100+ pro socket 754 o tolik lepsi? Jen nejake hry a mozna winrar, ale divx a podobne programy na video nic moc. Radeji kdyby klesli ceny 64 FX 53Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
ty ses dobrej.Mozna je dobrej v tom ze za malo penez budes mit celkem dost muziky!Vzdyt se furt v tech tech testech drzel hned za A64 2800+!!Citace:
Původně odeslal Mtex
Jinak na to ze bezi jen na 1,8 GHz tak je to proste dobry.
aby klesli ceny A64 FX 53 to si preje kazdej ale rozhodne neklesnou tak aby si ho mohl jen tak nekdo koupit!!Vzdyt ted stoji necelych 30k a sempron 3100+ jen nejaky 4000 Kč
Ok tak za 4000 to neni spatny a kdyz pujde dobre taktit tak se z neho mozna stane i hit, ze je lepsi nez celeron D a Athlon XP je mi jasne.
Ale mne ten test popravde nejak neohromil :wink:
Tak konecne je venku Eaglova recenze: http://www.svethardware.cz/art_doc-6...3006CA582.html
Moc pekna prace, akorat mi chybi prime srovnani s XP3200+ :-( No ale stejne me to presvedcilo, ze se upgrade na semprona 3100+ zatim moc nevyplati, mozna az se nekde objevi, jak jde taktovat :D
Jenomže se vyprdnul na to udělat overclock toho semprona 3100+, to bys pak viděl věci. Má tam šit desku navíc na test, proč netaktoval proboha? a XP je dead :-) nevím proč to tak obhajuje. XP porazí vždy, přesněji když se přetaktuje tak ve všem určitě a to o pěkných pár desítek procent. Už vidím jak si někdo kupuje semprona 3100+ bez toho aby ho taktoval :lol:Citace:
Původně odeslal MV
Proč jsem netaktoval - o přesunutí uvedení na minulou středu jsem se dozvěděl (jako první z redakce) minulé pondělí odpoledne. Ve středu odpoledne jsem dostal Semprony, do té doby jsem musel mít pro něj adekvátní desky. K tomu jsem musel dokompletovat některé benchmarky. Otestovat tímto způsobem jeden procesor trvá cca. pět hodin (nepočítám instalaci Windows). Takže si asi umíš představit, kolik času na přípravu bylo. V pátek v poledne šly Semprony pryč. A z výsledků a mých komentářů je snad zřejmé, jak si zhruba stojí Sempron 3100+ v kterých testech a jak zhruba na tom je ve srovnání s mým XP-M na 2.4 GHz na KT600 (což je pomalá platforma provozovaná na standardní FSB !).Citace:
Původně odeslal Spajdr
UPDATE: Ještě jedna věc - jedině nForce 3 250 má AGP/PCI lock a bez toho se taktovat nedá. Že to je platforma za 4 tisíce (narozdíl od dvou tisíc pro XP-M), se můžeš přesvědčit např. v Czech Computeru.
za 2000 XP-M v CC?Citace:
Původně odeslal "Eagle
ale jinak fajn clanek.. skoda toho OC... snad priste :wink:
Deska s nForce 3 250 stojí 4 tisíce, deska s nForce 2 stojí kolem 2000 až 2500 Kč. Samotné procesory stojí zhruba stejně.Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
to jo.. ja myslel ze jde o cpu samotne...Citace:
Původně odeslal Eagle
Vi uz nekdo, kdy a za kolik se u nas ten Sempron 3100+ zacne prodavat?
Dalsi tetsiky na pctuningu http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=20024 a zas tam neni ani srovnani s XP3200+ ani pretaktovani Semprona 3100+ :evil: chjo
Jinak cenu semprona 3100+ v tom clanku uvadeji cca $130 coz by slo, ale jak napsal Eagle, ty desky (nf3 250) jsou zatim docela drahy :-(
Taky pekny clanek.. ten na SH je preci jen o neco delsi a propracovanejsi... vice testu.Citace:
Původně odeslal MV
A jak rikas... zase tam neni OC... skoda...
Osobne se mi zda lepsi jit do normal Athlonu64 2800+ BOX za 4800, nez cekat na vice osekany Sempron,ktery stejne hned nebude. Ale vsecko je otazka ceny a vykonu. Btw myslite, ze deska MS KT880 DELTA FSR je pro A64 ok? Vim, ze hodne lidi MSI neveri, taky ale znam par lidi co MSI maji a jede jim v klidu. Navic za 2500,- se mi jevi jako ok /nemam moc prachu a chtel bych upgradovat prave na A64 2800+/.
2 Hombre-CZ: ta doska co si napisal moc pre a64 nebude, je to msi s via kt880, cize pre k7 platformu, ked pre a64 2800 a od msi, tak ich boardu s nf3-250
podle mě má smysl počkat si na sempron do s939, aby to se s754 a 940 nedopadlo jak u intelu s předchůdcem socket 478 :-)
No osobne to vidim tak ze prechod na SocketA Semprona sa mne osobne neoplati...a zas co sa tyka perspektivy do buducna S754 a Sempron 3100+ mi nepripada moc lakavo...:
Sice na hry je S754 + ten Sempron celkom lakadlo, ale inac nic moc...skor si pockam na S939 a nieco do neho. Dovtedy si urcite vystacim s tymto co mam v podpise...
Maximalne pojde nova doska (EPoXa zacina zlostit - nafukli sa kondiky) a nove HDD + pamet - nic viac mi netreba...a ze by som kvoli DOOM3 alebo nedajboze kvoli inemu grafickemu paskvilu vyhadzoval furu penazi..... :roll:.
Moje recCitace:
Původně odeslal GABO
Pořád daleko lepší varianta než si dnes kupovat XP-Mobile :!:Citace:
Původně odeslal GABO
Pokud myslíš semprona na s 754 proti XP-M tak to sempron jasne vede
Jojo myslím, já nevím co všeci mají proti s754 který se vyrovná výkonem tomu co mám v podpisu, pokud přetaktuju tu A64 případně semprona na 3100+ na 2.4Ghz.Citace:
Původně odeslal phate
Ty seš asi hodně mimo. Většina lidí tady si může XP-M dovolit bez změny desky a budou s ním mít výslednou frekvenci mnohem vyšší než se Sempronem 3100+. Výkon ve výpočetně náročných aplikacích budou mít vyšší, výkon ve hrách jen o málo nižší a taky budou mít velkou L2 cache, takže žádné cukání her v krizových situacích (porovnávám přetaktované XP-M s přetaktovaným Sempronem 3100+). Uvědom si, že ze Semprona 3100+ dostaneš maximálně kolem 2300 MHz, víc už desky jednoduše nedá kvůli vysoké frekvenci HT (a s deskami bez PCI lock ho vytáhneš na 2 GHz max.).Citace:
Původně odeslal Spajdr
NJN Spajdre ale zabudas na jednu vec...ked niekto vlastni CPU Athlon XP ktore mu ide pretaktovat na 2000Mhz max plus minus a preda ho...za par kacek kupi AthlonXP-M a ak ma stastie pojde mu to na 2500MHz co je predsa len skok...oproti tomu 2000 MHz. Samozrejme zalezi aj od inych veci ako ci vlastni vhodnu fosnu a pod...
Proste tu budeme kecat dookola dokola...niekomu sa oplati prejst na XP-M niekomu uz rovno na S754 a niekomu sa neopalti prejst na nic jednak kvoli tomu ze ma dostatocny vykon (ma CPU na 2500 MHz) a kvoli tomu miernemu vykonu sa neoplati...to mu je lepsie vrazit peniaze do grafarne...uz ak.
Jednoducho...su tu rozne skupiny ludi s roznymi konf.. a kazdemu je vhodne nieco ine :wink:.
Este je tu jedna skupina ludi...maju kopec penazi alebo su sikovni a maju stale TOP HW :wink:
Podívej se na testy UT2004, botmatch, sám jsem měl A64 2800+ na 2.25Ghz tak vím o čem mluvím oproti XP co jsem měl na 2.4Ghz, je rozdíl mít o 20fps navíc v botmatchi a to jsem neměl to A64 2800+ ani přetaktované narozdíl od toho XPčka! Takže seš mimo ty, sám jsi netestoval XP na 2.4Ghz vs A64 2800+ overclocked, takže narozdíl ode mě nemůžeš srovnávat, však si pak zkus obojí přetaktovat a uvidíš ty obrovské rozdíly. To že je XP a deska levnější, no budiž, ale když chceš kvalitní desku, tak DFI a ta stojí kolem 3000Kč, Epox 8KDAJ stojí o litr více méně v CC, někde se dá sehnat i pod 4000Kč (Radim Štepanec by sehnal určitě pod 4000Kč). Viděl si vůbec vliv taktování u A64 oproti XP? Když dáš XP co má základ 1.8Ghz a dáš ho na 2.4Ghz tak rozdíl tam věru je, ale u A64 to platí skoro dvojnásob.Citace:
Původně odeslal Eagle
To má někdo takový šit i dnes že mu to jde na 2Ghz? Kdyby si ty takový kousek měl, šel bys do XP co jde o 500Mhz navíc? já rozhodně ne, po testech co jsem dělal.Citace:
Původně odeslal GABO
Hmm... takže to, že XP-M na 2.4 GHz na KT600 (což je pomalý čipset, proti nForce 2 běžně o pět procent) udělal v UT2004 Assault se standardní FSB400 skóre stejné jako Sempron 3100+, ti připadá jako špatné? Mně teda rozhodně ne. Jestli ty jsi měl stejné skóre v UT2004 na netaktovaném A64 2800+ jako na XP-M na 2.4 GHz, tak jsi to někde dobře zvoral.Citace:
Původně odeslal Spajdr
"Viděl si vůbec vliv taktování u A64 oproti XP?" - A64 profituje z latencí pamětí, hrubý výpočetní výkon na stejné frekvenci je až na pár instrukcí +/- stejný jako u XP (minimální změny v jádře). Narozdíl od her, které mě nezajímají, které nehraji (a které jsou s dobrým monitorem závislé stejnak jen na grafice), mě zajímá právě hrubý výpočetní výkon pro věci jako LAME, video, kompilace. Z her jsem hrál naposledy Jagged Alliance 2 a předtím Descent 2. Příležitostně hraju Kennedy Approach (z roku tuším 1986) a občas nějaké ty webové / flashové kvavinky typu Yeti Sports. Proti současnému stavu nebudu cítit významně vyšší výkon v pro mě důležitých aplikacích do okamžiku, než budu mít 3GHz Athlon 64 nebo dual-core.
A co jsi měl prosím tě za grafiku na test u toho UT2004? já to co mám v podpisu, co ty? mě to totiž připadá že tě brzdila grafika a né jenom procesor. Nezvoral jsem nic, měl jsem 10x240 nastaveno. A já to CPU beru jako do budoucna pro hry, né pro aplikace aby bylo jasno. Chci říct že pokud má někdo X800/6800GT tak je prostě XP-M na hry totální blbost.Citace:
Původně odeslal Eagle
"A co jsi měl prosím tě za grafiku na test u toho UT2004? já to co mám v podpisu, co ty? mě to totiž připadá že tě brzdila grafika a né jenom procesor. Nezvoral jsem nic, měl jsem 10x240 nastaveno. A já to CPU beru jako do budoucna pro hry, né pro aplikace aby bylo jasno. Chci říct že pokud má někdo X800/6800GT tak je prostě XP-M na hry totální blbost."
Spajdr má pravdu, X800 apod jakž takž nakrmíš A64, starej XP-M je prostě... starej a pomalej
a to ta A64 2800+ na 2.25Ghz fičela rychleji ve Farcry než s procákem co mám teď ;D ale to je tím že má podporu A64, ale jde vidět že to lze ve hrách využít, kolik měl kdo když ze začátku hry vyšel ven z bunkru při 1024x768 bez AA a AF měl při pohledu ven na pláž kolem 50fps? asi málokdo, já doma mám něco přes 38fps tuším.
mas :arrow: pravdu :!: kto chce nech si kupi kto nie tak nie :!:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Pro ty co mají 9800XT to XP-M stačí, ale né pro X800XT, měl jsem to svoje XPčko dva roky a viděl jsem co to dělá v nových hrách, hlavně cpu intensive, např. takový Spellforce, kde se to skriptama jenom hemží padal s tou mojí grafikou v klídku pod 20fps, s A64 to nepadlo pod 29fps a to jsem měl ještě paměti asynchro proti FSB (255). Však on někdo udělá ještě testy brzy, kde porovná Socket A versus Socket 754 a to se budete divit co to dělá s X800XT kartou.
On si někdo k X800 koupí takové šunky jako XP-M, A64 2800+ nebo Sempron 3100+ ? To je dobrý vtip! K drahé grafice kupovat tak levné a nevýkonné procesory.
Bohuzial ale 20litrov na procesor nemam :!: a ani na grafu :!:Citace:
Původně odeslal Eagle
preto mam co mam 8-)
Ty jsi nám ale vtipálek chlapčeCitace:
Původně odeslal Eagle
EDIT BY GABO: ty si este vacsi vtipalek...uz si taketo nemiestne poznamky nechaj a ber ako upozornenie....venuj sa teme..alebo sem ani nepáchni.
Přečti si, o čem se tady mluvilo pár postů zpět, pak ti možná dojde ;-). No jo, když někdo chcete dát 15 tisíc za grafiku, tak si taky pořiďte odpovídající procesor (= A64 s939). Každá legrace něco stojí.Citace:
Původně odeslal phate
COPY THAT !Citace:
Původně odeslal phate
2Phate: Mno ty by si rozhodne mal drzat usta lebo ty si nam taky odbornik tym tvojim prispevkom ze mi je z toho zle. Polka z Vas co tu chodi nevie doslova ani ň z toho co Eagle...mozno viete po pamäti urcite frazy ale hlbsie fakt nic. Tak si odpustaj taketo poznamky lebo nebyt ludi ako Eagla a par inych tak to tu uz doslova fakt zdochne....
2Spajdr: k tomu shitu ako som pisal. Nikto nie je zazobany a ani nevykradol banku alebo nema kamaratov na spravnych miestach. Preto ani ja ani kopec inych nema X800Pro a pod grafule...a predstav si este ze takych 2000 MHZ SHITOV podla teba tu ma kazdy druhy clovek...teda aspon co mam znamych. To ze mas ty extra hype natakteny komp neznamena za sa kazdy druhy z toho pokaka..aby si to zle nepochopil:
Je fajn ze ak ma niekto nove HW a teda postne tu na forum vysledky na ktore sme zvedavy...horsie je ked ti ten extra HW pomiesa rozum a nie si schopny akceptovat realitu ze tu fakt vela ludi ma kopec shitov (TVOJ NAZOV XP2000).....
Plati to co som napisal v predchaddzajucom prispevku....kazdy patrime do inej skupiny s inouzostavou, kazdy ma iny potencial na kupu (prachy) a to je rozhodujuce...to neovplyvnia ani benche :wink:
2000Mhz je prostě shit pro X800, to jsem chtěl říct, stejně jako XP-M o 500Mhz výše. A pokakat se z toho někdo klidně může, ale to tady neřešíme ne? tak nevím proč to tady vytahuješ. Zatím jsem tady neviděl že by někdo s mojí grafikou a XP 2Ghz shitákem upgradoval na 2.5Ghz XP-M a to je jenom dobře.Citace:
Původně odeslal GABO
Tak to je uvedenie na spravnu mieru....ked si to neuviedol (alebo som zle cital prehliadol?) tak preto som tak reagoval..nemyslel som to zle....
Ten vztah CPU k tej karte je samozrejmy....potom je jasne z k X800Pro je XP2000 shit...takto to je potom OK :wink:
No já to tuším neuvedl a pak uvedl, už taky nevím ;DCitace:
Původně odeslal GABO
Měl jsem Tbreda 2GHz (10x 200) a koupil XP-M, které jede na 2.4GHz (12x 200). Důvod? Je to Barton, takže větší cache a to v řadě případů je cítit (ani tak ne skóre jako plynulost). A především mě to vyšlo levně. Žádný upgrade motherboardu, žádný upgrade zdroje, chladiče, ničeho. Tbreda jsem levně prodal kamarádovi, který měl Duron 900 a některé hry už se moc nedaly hrát, tak teď má Tbreda na 1.67 GHz (víc deska nedá - Abit KT7A v1.1), plynulost spousty her se rapidně zlepšila a je spokojen.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Koupit Sempron 3100+, vyjde mě to na trojnásobek a výkon v pro mě důležitých aplikacích by byl mnohem nižší. A pokud nutně budu chtít hrát hry, mám výkon cca. stejný. X800 za 15 tisíc určitě kupovat nebudu a i kdyby ano, určitě ne k tak neadekvátním procesorům jako A64 s754 nebo XP-M.
JJ Eagle toto som o par prispevkov vyssie tvrdil ja...ale aj Spajdr ma pravdu vzhladom na vztah ku tej X800Pro...
A proč házíš A64 s754 a XP-M do jednoho pytle pořád? Pokud máš X800XT tak rozdíl při OC obou procesorů bude hodně vidět při hraní her, to se snažím pořád říct. Už aby toho semprona 3100+ overclocked někdo testnul. Já bych to klidně obojí testnul, mít XP i Sempron 3100+ :-)Citace:
Původně odeslal Eagle
to se mi mozna v blizsi dobe podari... v praci budu mit X800XT a doma asi brzo semprona, tak ych je na nejaky vykend mohl dat dohromady :D
Tak to maji v cenicich /Nextcomp/ neskutecny brajgl, kdyz pisou ze ta deska je pro Socket 754. Potom bych teda vzal K8T Neo-FSR, VIA KT800, skt.754,GbLAN,S-ATA,RAID za 3200,-.Citace:
Původně odeslal tehla
http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=2149&p=5 (a další stránka)
Tady je to o čem mluvím že rozdíl mezi socket 754 a 939 je ve hrách minimální, takže jít do 939 kvůli lepšímu výkonu ve hrách jsou vyhozené peníze.
No co sem ja videl na vlastni oci tak se XP-M 2580Mhz v pohode vyrovna prescottu 3400Mhz v 3D marku 2001 takze to neni pro X800Pro az taky shit. Mne vysel upradge na xp-m 1500,-sk ale na semprona by to bylo mnohem vice 5500,-sk
Dobrý fór a kolik máš jako s XP-M při 2.58Ghz v 3D Mark 2001SE?Citace:
Původně odeslal Mtex
No bylo to sice jen s Radeonem 9600Pro 465Mhz VPU a 675Mhz mem. v 640x648x16 aby me aspon nebrzdila tolik grafika.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Prescott 3402Mhz 5:4 [243FSB : 195Mhz mem] +street racer = 18555
AMD Athlon XP-M 2580Mhz 1:1 [205:205] = 18128
Prescott 3402Mhz 5:4 [243:195] bez pat = 18 248
Tak to je slabá grafika proboha, kdyby si měl tu grafiku co mám já, tak bys mezi prskotem a XP měl rozdíl tak 3000-3500 bodů.Citace:
Původně odeslal Mtex
To je dost mozne, ale kdyz zeberu treba super pi, nebo podobne programky tak to vychazi nastejno. 1s hore dole
Kolik ti dava UT03 Botmatch treba i v 640x480 ?
Jo to tu teď nemám :-) ale pokud chceš brát to cpu, tak zkus v 3D Mark 03 CPU skóre :-) A taky ukaž třeba prime95 benchmark :-)Citace:
Původně odeslal Mtex
Neni to CPU skore v 3D marku 03 moc zavisle od GPU ?Citace:
Původně odeslal Spajdr
No a co se tice prime95 benchmark tak sam dobre vis ze i stare P4 2Ghz ma lepsi vysledky nez xp. Vzyt P4 NW 2500Mhz je skoro o 61% rychlejsi nez XP-M 2470Mhz... ale to jeden z mala testu.
EE, to CPU skore je čistě o procesoru :-)Citace:
Původně odeslal Mtex
No podla tehoto asi zalezi aj na GPU, VPU...skratka na graficke karteCitace:
Původně odeslal Spajdr
599 - XP 2500Mhz 512KB, nforce2 200FSB, Ati 9100 250/200 cat 4,7 win2000SP4[ver 3.3]
604 - XP 2500Mhz 512KB, nforce2 200FSB, Ati 9100 227/225 cat 4,7 win2000SP4[ver 3.3]
662 - Xp 2500MHZ 512KB, nforce2 200FSB, Ati 9600Pro 466/338 cat 4.7 win XP SP1A[ver 3.3]
Na rovnake zestave len grafika je vymenena z 9100 na 9600Pro je to 9,6% jiny vysledek ve prospech R9600Pro.
555 - XP3200+ 2200Mhz 512KB, nforce2, 200FSB, Ati 9100 250/200 cat 4,7 win2000SP4[ver 3.3]
559 - XP3200+ 2200Mhz 512KB, nforce2, 200FSB, Ati 9100 275/225 cat 4,7 win2000SP4[ver 3.3]
724 - XP3200+ 2200Mhz 512KB, nforce2, 200FSB, Geforce 5900Ultra det. 52.16 win xp sp1a[ver 3.3]- PC_SPACE recenze 6/2004
Ale porovnam aspon Prescott 3,4Ghz vs XP-M 2,58Ghz s RV350
A prescott je tu:2800 400:400 6-3-3-2,5 PAT disabled ....626
3202 229:183 6-3-3-2,5 PAT disabled.....702
3300....................................725
Vubec nechapu proc se to tady tolik mele. ;D Ja dam na R9500@405/315 19700 v 3DMk2001, 6197 v 3DMk2003, 253 CPUMark99, 39sec superPi /1M. Bohuzel nemam k dispozici ODEMCENEHO RX800Pro s 16 pipkama abych si overil, kolik ze by ten Mobile XP-M dal v tech testech. Navic jsem dost PODROBNE cetl recenzi Semprona na SHW a jeho vypadky v minimalni hodnote FPS ve hrach jsou hodne neprijemne. Navic nemam ani nejhorsi vysledky v bechi FAR CRY (viz thread v sekci k tomu urcene) Zaver - pro me je upgrade v cene 1200Kc z obycejneho Bartona 2500+ ktery nesel na FSB 200 na mobile XP-M vic nez zajimavy. :!: