Jednodušše - jaké jsou nejlepší paměti dostupné na českém trhu ??? Nejlépe na VO a s odkazem! (min. 512 MB per modul)
Jednodušše, co nejlepší je aktuálně ke koupi a kde ???
Printable View
Jednodušše - jaké jsou nejlepší paměti dostupné na českém trhu ??? Nejlépe na VO a s odkazem! (min. 512 MB per modul)
Jednodušše, co nejlepší je aktuálně ke koupi a kde ???
Myslim že OCZ, Mushkin atd. s BH-5 a BH-6.
...Corsair???....
Jednoznacne Mushkin :wink:
Co tohle http://www.hardwareluxx.de/cms/artik...w&id=8&seite=2 ?
Má někdo zkušenost s tímhle http://www.transcendusa.com/web-mem/hotnews/ddr_500.htm ? Prej jsou výborný ...
A ad dotaz - pokud Mushkin, tak prodává je nějaký VO v ČR?
Vim, ze Mushkiny prodavaji min. 2 firmy u nas, jedna je Fox Computers, na tu druhou si ted nemuzu vzpomenout a odnekud je brat musi ;DCitace:
Původně odeslal jan555
To není, nač se ptám, ale to víš ;D Počítače od lišky :lol: nejsou vhodný zdroj - potřebuju VO!Citace:
Původně odeslal Masster
Jen ještě - ideální paměť si představuju takovou, aby běžela @DDR450-460 na co nejlepším časování, existuje vůbec nějaká, která zvládne @2-2-2-5 ?
jj, BH-5 a BH-6 ty můžou běžet i na 480 2-2-2-5 ale při 3.2, kdyby je ofukoval větráčkem tak je to v poho ale jěště to bude chtít modnout desku aby ti dávala tolik štávy.Citace:
Původně odeslal jan555
mi deska skoro tolik dava, trochu mi overvoltuje, ale to kazda ABIT NF7-S 2,0 ..... jen ty pameti nemam s BH-5Citace:
Původně odeslal 3G@L
Jednoznacne cerny Mushkiny Level II, imho se jim nic moc nevyrovna...napis do Foxu odkud je berou. 2-2-5 Cl2 ti pudou mozna i na 490-500. Chce to ale aspon 3,2V, pak slapou jak hodinky a ty pameti to vydrzi fklidu :wink:
DE, USA, u nas je VO stabilne nemaji, je o ne velmi mizivy zajem.... Uz se ani OCZ nedovazeji jako driv, spise narazove.....Citace:
Původně odeslal Masster
nechci delat reklamu ale kamos z rumburka je vozi www.uptime.cz :wink: , dokaze je uhnat np :wink:
Ty novy Corsair se daji sehnat dobre a bezi 2-5-2-2 na FSB400 pri 2.7V....
Nebo OCZ Balanced Latency, uzasne pameti .....
Pri CL2.5 mit lepsi casovani nez Cl2
BH-5 and CH-5 chips are 5ns chips, which is slower than 4.6ns.It absolute maximum voltage is quite high 3.6V you shouldn't however get too excited since it is absolute maximum and not meant for 24/7 use. Even if chips could take 3.6V, PCB is not designed for voltages over 2.8V so beware.Citace:
Původně odeslal 3G@L
O tomhle muzeme diskutovat. PCB vydrzi 3,6V to je jasny. Ale mnoho lidi provozuje BH-5ky na 3,2V rok i vic a pameti s tim nemaji problem. Ja je pouzivam na 3,1V pres pul roku a no problem :wink:Citace:
Původně odeslal nex
HH, ty si mi ale anglictinar :lol: Pisou, ze maximalni voltaz, kterou by meli teoreticky zvladnout je 3.6V, ale ze i kdyz to vezmou, tak se to neda pouzivat porad, protoze PCB neni stavene na vic jak 2.8V :wink:Citace:
Původně odeslal player1
Takže, rozmýšlím aktuálně o těchto možnostech:
- Kingston DDR533 KHX
- Transcend DDR500
- A-Data DDR566
btw: Jsou nové Kingstony ULL s časováním 2-2-2-5-1, ale jen v DDR400 a nejsou právě z nejlevnějších (a nejsou zatím dostupné - a asi ani dlouho nebudou)
K!ll3r: díky za tip, Mushkiny prostuduju :-) (kdyby fungovala pořádně notifikace, tak jsem to viděl dřív :evil: )
Mushkiny jsou super, alle ty super kousky, co koupis ted nekoupis pozdeji ....
Uvazuj Corsair a HLAVNE OCZ EB ...... exelentni zalezitost ....
Corsair zvažuju, ale OCZka nechci - mám s nimi víceméně jenom špatný zkušenosti ...Citace:
Původně odeslal svaca
Jo to souhlas, ale ty EB, to je jiny kafe ....
Mrkni treba na Amandtech ....
Ehm, víš jaký VO je dodávají?Citace:
Původně odeslal svaca
Nevim, ja je dostal do ruky omylem (od kolegy z Elka), ale pak uz jsem je nesehnal a on se v tom nevyzna ......
Opravdu to fungovalo, tak jak pisou .... Parada ...
Imho budou bombový ty KHX ULL, ale sehnat se nedají a drahý jsou dost ...
jan555 muzes brat ze zahranici? mas to taky bez dane ne?
ja bral svy Mushkiny Black Level II na http://shop4memory.com/ je to super shop za 4 dny to máš doma!
http://www.hardcoreware.net/reviews/review-227-2.htm
DOKONALOST SAMA !!!!
Nechapu jak to dokazali, cetl jsem jak ty pameti funguji, ale stejne ....
EDIT: uz je to asi treti test co jsem videl a sam jsem ty pameti jednou testoval a proste uzasny .... :-)))
svaca: to je solidní :wink: Budu uvažovat, jestli vzít OCZ na milost ;D
já bych šel do A-DATA 566 se Samsung čipama, ale k tvému procáku se asi nehodí, to tak ke 3Ghz, kdyby šel na 4Ghz, to by bylo... :wink: :wink:
Počkám, jestli se v dohledné době dozvím potvrzenej termín dodávek KHX DDR400 ULL, mám pocit, že to bude to pravý ořechový ;D :wink:
tak mam už funkční :!: voltážní mod pro moje Mushkiny takze jak to otestuju (tj jakmile spravim odpalenou cast regulatoru aby mi sly fany) tak nahodim info a to se teste :-) planuju 233 FSB na 2-3-2-5 (2-2-2 na intelu dela problemy) pri 1:1 :P
Ty muzu mit taky, ale testy ?????Citace:
Původně odeslal jan555
Vis o nejakych testech ?????
Jeste jsem nevidel na netu info, natoz testy ......
svaca: přesně tak, zatím jsem nic neviděl, ale v reálu jsem je taky neviděl :?
No ja myslim,ze ty A-DATA 566 jsou super... A navic nejsou ani tak drahy, super pomer cena/vykon.Ale je to jen muj osobni nazor,doma mam totiz ty 500 a jsem velmi spokojen...
a ich cena ? a kde sa daju kupit ? ja rozmyslam nad http://chladice.skbiz.sk/cgi-bin/wbc...&flag=0&mnoz=1 bo to su jedine co mozem mat do dna a myslim ze su asi naj co su v BA :)
jen tak nadhodim pouziva vubec nekdo CRUCIAL? nebo sem sam?
Zkoušel jsem dvoje různý a vzápětí šly z domu ...Citace:
Původně odeslal neokop
Ale tieto nove nevyzeraju az tak zle (najma tie tight timings pri nizkych V)...Citace:
Původně odeslal jan555
Jasně, ale "nevyzeraju" je to pravé slovo. Nechci něco tvrdit, ale já mám k té značce absolutní nedůvěru - všechno, co jsem dostal do ruky, byl shit - RAMky, flashky. Samozřejmě můžou být takhle dobrý, ale já to zkoušet nebudu 8-) :wink:Citace:
Původně odeslal sisi
btw: stačí si přečíst (i aktuální) diskuze po netu na téma Crucial, z toho, co jsem před časem namátkou viděl, by se dal natočit fajn katastrofický film :lol:
Commander: tak jak jsi na tom?
Kolik do nich poustis a cim to chladis?
Ja jedu 235fsb 5222@3V bez chlazeni pameti.
)Citace:
Původně odeslal BRUCEF
tak to je cool hele ja uz to mam taky funkcni ale ted spravuju regulator takze jedu na default abych to neprehral, topi jako hovado.. integroval jsem do nich i teplotni cidlo, takze vam to reknu presne... ocekavam alespon 2-3-2-5 na 233FSB coz bude 3,5GHZ pri 1:1 a to se vyplati:P
EDIT: pri 3,05 V...
Ted jsem je ohmatal a da se na cipech udrzet prst.
Ale chystam na ne medeny pasivy.
Na netu jsem nasel lidi, co je provozuji pri 250 @ 2,9V. Ale to budou asi Mushkiny.
sry, ale to se mi zdá trochu nemožný.Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Tak jan555, tady to mas:Citace:
Původně odeslal jan555
http://www.modthebox.com/review342_1.shtml
:-)
HOLY SHIT ;D Takže to vypadá, jak jsem předpokládal - best ddr ever? :wink: DDR466@2-2-2-5 je fakt masáž :eek: , už jen zbývá, aby se objevily v ČR :drool:Citace:
Původně odeslal svaca
Díky za link! :wink:
Ne. Ja uz proste do PC cpat prachy nebudu ..... :-)))
Ach jo, zitra si koupim Maca a budu mit pokoj .....
daji se jeste nekde sehnat 512MB Twinmos BH-5?? (napr DDR400)
BEST DDR najdete zde:
http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2145&p=1
BTW, mrknete na SPD casovani, je takove, jak jsem rikal, PORADNE, zadne silene latency (pro jistotu), ale tight timings, jak ma byt .....
Zadny, ze si koupim KHX 2-2-2-5 a SPD je nastaveno CL3 a podobne zverstvo .....
svaca: tomu dost dobře nerozumím, vždyť tam píšou, že SPD nastaví Corsair na 2.5-2-2-5 a KHX ULL 2-2-2-5 ??? (ono je to stejně šumák)
Jinak ty ULLka mám objednaný (ale nevím, kdy budou), prostě DDR466@2-2-2-5 a max @DDR508 jsou bombastický hodnoty, navíc ta cena je oproti Corsairu a spol. fakt směšná 8-)
No corsir jo, ale ty posledni kousky co jsem prodaval ja (Corsair, KHX, OCZ)Citace:
Původně odeslal jan555
mely v SPD veci jako 3-3-3-8 a MELI bezet na 2-3-2-6 ...
Ja vim, ze nezalezi, ale SPD 2-3-2-6 vypada o dost lip a hlavne i VIC verim te pameti, kdyz se odvazi tam dat takove casovani ....
Obycejne pameti, maji taky v SPD presne, to jak maji bezet ....
Proste chci tam to, co garantuje vyrobce ...
Ale chapu, ze na tom nezalezi ... :-)))
tak jsem se konečně dostal k testu a HHUURRAA!!! :D
takze moje Mušíky ddr 433 2-3-3-6 2,7v dali ddr 466 2-3-2-6 3,05v (1:1) a myslim že drží- důkaz tady: (prime poběží dneska)
http://www.commander.wz.cz/ddr.jpg
huráááá :arrow: btw nepřetaktovaný měli asi 50 C, tedka mohli mit kolem 70 C to nevim-snimace teploty jedou jenom pod XP :?
Hmmm, slušný :wink: Na druhou stranu je fakt, že přes DDR440 dám při 2-3-2-6 i já obyčejný KHXy @2.8V, těch 3.05V je celkem dost ...
njn uvidíme co to vydrží třeba půjdu ještě výš, tohle byla první hodnota co jsem zkoušel, který jsem chtěl dosáhnout... ale ty teploty, ty me teda ničí.. (třebas R9800 default tak hliník silenceru má 73, paměti grafiky 73... NB 60...)Citace:
Původně odeslal jan555
EDIT: k tý voltáži na 2,95 to hodilo error asi už po hoďce...
OCZ EL REv 2 nemaji chybu a zda se, ze je maji v Proce.
Maji je tam, ale na Procu bacha, vzdycky kdyz jsem neco objednal, tak mi poslali COKOLI, treba jsem objednal OCZ Perform 3.2v (zlate) a prisli mi OCZ cerne (premium) ... atd ...
Aktuálně mají 1 volnej kus d-ch kitu 1 GB KHX ULL u eDček, má-li někdo zálusk :wink:
2jan555: kolik za tu srandu chtěji??
"Málo" - VO cena je něco nad 8K bez daně - tzn. jen o pár korun víc než za KHX.Citace:
Původně odeslal R@hlik
bude je mit i CC