Uvažuji o koupi digi foťáku. Měl jsem půjčenej Sony DSP 52. Celkem spokojenost jen mi vadil ten napevno vysunutej objektiv. Můžete poradit nebo napsat názor jak jste spokojeni s tím svým foťákem. V cenové hladině tak do + - 6000,- Kč. Díky.
Printable View
Uvažuji o koupi digi foťáku. Měl jsem půjčenej Sony DSP 52. Celkem spokojenost jen mi vadil ten napevno vysunutej objektiv. Můžete poradit nebo napsat názor jak jste spokojeni s tím svým foťákem. V cenové hladině tak do + - 6000,- Kč. Díky.
Co olympus C-720?
tobe nestaci ten thread o fotoaparatech?
co takhle zkusit http://forum.digineff.cz nebo http://www.digimanie.cz nebo http://www.paladix.cz nebo http://www.fotorevue.cz atd...
jinak v teto cenove hladine opravdu doporucuji to same co monsoon...
Jasně, pokud Ti nestačí thread tady, použij, co psal mISHA, nebo nákupní diskuzi na www.grafika.cz (=digineff 4um)...
Cannon PS A60, Pentax Optio30, nebo pokud ti jde o velikost Minoltu DiMAGE Xt
Doporučuju udělat si užší výběr vyvolených fotoaparátů a důkladně se s nimi seznámit, pak už můžou rozhodovat maličkosti :wink:
Samozřejmě že jsem si na tomto 4u pročetl příspěvky digitální fotogalerie. Ale mám z toho šílený zmatek v hlavě. Jinak u Cannonů mi vadí ty čtyři baterie. Díky tomu dostává veliký rozměry co se týče hloubky. Ta Minolta ta se mi líbí, ale bohužel mimo mojí cenovou hladinu. Pentax ????. Vážně uvažuji o Sony DSC 72. Nemáte někdo zkušenosti s tímto modelem ? Ten už má vysouvací objektiv. Mohl by být sice o pár cm menší.Citace:
Původně odeslal Miro2
tak uz si konecne zajdi na ty odkazy, ktere jsem nahodil. protoze to jsou stranky urcene primarne tomuto tematu. a chces-li srovnani, tak se vydej na http://www.dpreview.com :idea:
Člověče vždyť já už tejden pročítám vše možný. Technické údaje mi moc neříkají. Na recenze nedám, už jsem poučenej. Ne vždy jsou pravdivé. Jinak většinou se debatuje o značkách Canon a Olympus. A když už něco najdu tak je to diskuze stará dva roky a přístoj je už mimo prodej.Citace:
Původně odeslal mISHA
Díky asi tohle jsem potřeboval vidět. Sice tam chybí modely které mám zhruba vybrány, ale ten SONY DSC-P72 mě fakt sedí. Jen ty rozměry to je fakt co mě brzdí. Najít něco stejný kvality ale o něco menších rozměrů. Jinak moc díky.Citace:
Původně odeslal mISHA
Proč chodit daleko ... Sony "P" řada (pod P30) - ekvivalent P72 je asi P8 ...Citace:
Původně odeslal Dusan
To je už lepší. Když jsem srovnával technické parametry vypadá to na chlup stejně. Kromě teda těch rozměrů. Ještě zjistím jestli se dá tento model sehnat, vyzkoušet a koupit. Snad tam nebude nějakej háček. Nevím jaký má ta P-8 volby scén.Ale moc díky.Citace:
Původně odeslal jan555
Rozdiel je v tom ze v tom ze P72 ma tuzkovky a P8 nabijaci lion clanok.Radsej uz zober novy p73 je mensi pohladnejsi je stale na tuzkovky a ma uz aj manulany rezim co mi na mojej p72 chyba najviac :-(Citace:
Původně odeslal Dusan
Rozhodně P72,mnohem lepší než ty křápy od OLYMPUSu ( C450,C350 ),jedina konkurence je snad CANON A70/75.
To už jsem zjistil že P8 je na akumulátorky. Ale jinak bych ho bral. Měl jsem půjčenej SONY P72 a byl jsem vážně spokojenej. Měl jsem taky Kyoceru S4 a ta šla hned pryč. Škoda těch rozměrů u P72. Ale asi ve středu půjdu pro ní pokud mi nikdo nenapíše nějakej tip.
To je jasne, ja som mal 2 tyzdne Olympus c350 a potom som ho vymenil za P72-ale tu P72ku by som uz nekupil , robi skarede fotky z bleskom, a tiez by som uz nekupil fotak bez manulaneho rezimu-automatika je tupa.A tiez mi hrozne chyba super makro tak od 2 cm , ten sony ma az od 10cm a aj to sa da pouzit len bez blesku , lebo ked zapnete makro a foti sa tak z 10-30cm fotka je skoro biela ked do toho ide blesk(vobec sa neprisposobi na makro fotku a flashne naplno) Takze najlepsie vychadza asi canon.Citace:
Původně odeslal karel
JJ,ja mam A80 a max. spokojenost,ale SONY ma novej model W1,kterej vypada dobře a ma podobnou cenu,ale zatim sem nevidel na nej tolik recenzi,jenze tohle uz je zase jina cenova skupina :roll:Citace:
Původně odeslal Marek
Delam s dig. fot. uz hodne let. Mel jsem uz mnho dig. fotaku a nafotil fotek v radu desitky tis. kousku.
Nikdy nekupuj HP !!!!!!!
Dej si velky pozor na Olympus - šum na fotce, spatne vyvazeni bile, presvicenost, algebrace atd atd atd (nic moc)
Pentax OK
Fuji OK
Sony OK
Minolta - miva jedny z nejlepsich objektivu celkove velmi dobra
Canon - je jednicka. Nemusi to platit o kazdem modelu ale celkove je Canon na spici
pokud umis anglicky odkazuju na nejlepsi recenzenskou stranku vubec www.dpreview.com
Pokud chces do toho dat alespon 10-12K doporucuju S55 (60) nebo A80
Pokud ne tak A70 vse Canon
Canony nechci z důvodů velikolsti a toho pozdra na čtyři tužkový baterie. Věřím že Canony jsou na špici ,hodně lidí je používá a chválí. Můj výběr se nakonec zužil na SONY P 73 nebo Minolta Xt. Oba dva jsou ve stejné cenové hladině, ale nevím který z nich ? Anglicky moc neumím ,ale na těch stránkách jsem už byl dpreview.
Tak potom je to vyřešeno ;D Ber bez diskuzí Sony, "X" Minolty jsou na pytel :!:Citace:
Původně odeslal Dusan
A co říkáte na http://foto.svetnakupu.cz/DetailPage.asp?DPG=22756Citace:
Původně odeslal jan555
Obyčejnej průměrnej digiťák, nic víc, nic míň, rozhodně ne žádná výhra (a je imho šerednej a blbě se drží) ...Citace:
Původně odeslal Dusan
uvedomte si jednu vec, cim mensi optika, tim ty fotky budou viditelne horsi.
NEVYBIREJTE FOTAK PODLE VZHLEDU !!!!!!!!!!
Fotak je na FOCENI ne na okrasu. Potom sem nehodte brecet, ze mate blby fotky.
Mini fotak je hezkej akorat tak na ukazovani ale fotky z nej jsou MIZERNY, vcetne IXUS od Canonu, cos je jinak znacka, na kterou nedam dopustit.
Viz napr. vyfotis dva sloupy vedle sebe, a na misto toho abys je videl jako dve rovné soubezne cary uvidis dve cary ktere se na jednom konci rozbihaji nebo tak zvany soudek, tedy nahore a dole jsou stejne daleko ale uprostred budou daleko od sebe.
Amater si toho nevsimne pokud ho na to neupozornim a pak se vetsinou sam zhrozi.
jestli najdu par fotek co jsem fotil s prave takovymi mrnavymi krypliky tak je sem hodim.
Jestli chces fakt dobre fotak tak zde
http://www.dpreview.com/reviews/canong5/
popr. pokud chces kompromis tj. mensi ale stale velmi velmi dobre fotky
http://www.dpreview.com/reviews/canons50/
nebo
http://www.dpreview.com/reviews/spec...dimagef300.asp
Namornik: za a) máš pravdu, za b) je to víceméně výkřik do tmy, protože s tímhle se potýkají všechny kompakty, některé mají zkreslení menší, některé větší, ale neexistuje kompakt, kde by to na wide nepraštilo na první pohled do oka ...
Dost dobre recenzie fotakov su aj tu.
Ja si prave vyberam medzi C770 a C5060. Cena rovnaka, tak porovnavam pre a proti. Nejake skusenosti ???
http://www.digi-foto.sk slovenska stranka s recenziami a kopou typov a trikov ako co fotit.Ak zacinate s digi a s fotenym vseobecne urcite si precitajte tieto http://www.digi-foto.sk/rubriky/clanky.php clanky-je tam kopa veci o ktorych ste nemali ani sajnu.Tak isto recenzie su na vysokej urovni-pise to clovek ktory uz ma asi cosi za sebou;D
A to Xt rozhodne nebrat oproti X a Xi ma nejkaky divny objektiv a kraje fotiek su uplne rozostrene(teraz si neviem spomenut ako sa ta chyba vola).
Ak chcete FOTAk kupte si Panasonic FZ10- to je fotak-objektiv ako krava, 12x zoom(svetelnost 2,8 cez cely rozsah zoomu!!!).
Marek ty recenze jsou asi nejlepší co jsem četl. Fakt povedený do podrobnosti. Díky. Stále se drží SONY DSC- P73.Citace:
Původně odeslal Marek
Ještě se mi dostal do výběru Olympus C-50. Cena 10400,-. Nevlastní někdo tento aparát. Jak dlouho vydrží ten akumulátor ?
mno... kolem 10 klacku bych vzal Canon A80... canon rulezzz :) (ne ze bych si na nasi C5060 stezoval :) )
jinak... co neni na dpreview je na steve digicams :)
Citace:
Původně odeslal Dusan
tak ten hlavne nekupovat !!!!
je to sunt na ntou
jj taky dobra recenzenska strankaCitace:
Původně odeslal ICE
Prosím Tě co proti němu máš ??? Koukal jsem se na recenze a ukázkový fotky a žádnej výraznej zápor jsem nenašel. Nepatříš mezi odpůrce Olympusů ? Podívej se na http://www.dpreview.com/gallery/?gal...sc50z_samples/ nebo http://www.digineff.cz/vyber/srovnej.php?m=76&w=d. Myslím že to není tak špatný hodnocení.Citace:
Původně odeslal Namornik
problem je v jedne veci
Foceni pri horsich svetelnych podminkach. Kdyz je hodne svetla a nehybas s fotakem tak ti peknou fotku udela az na vyjimky (treba HP ;D ) asi kazdy fotak. Ale jen tak pro zajimavost, jak velke procento fotek si myslis, ze je foceno pri dobrych svetelnych podminkach? Asi tak 10%. Ostatni je foceno doma, restauracich, v praci, ve skole, pri oslavach atd a az tam poznas co je dobrej fotak a co ne.
jinak Olympus C radeji fakt radeji ne. Nechci byt zaujaty, ale mam s nimi asi 1rocni zkusenost (Olympus C) a asi 2tis nafocenych fotek a PLS nekupovat.
bracho si prednedavnom kupil A80 a ... je to fakt masinka :drool: :drool:
Tak z toho jsem teda úplně zmatenej. No dobře přesvědčili jste mě tak jdu pro ten SONY DSC-P73. Nejsem žádnej peofesionál, ale taky nechci abych na nočních fotkách měl pouze černej display.Citace:
Původně odeslal proe
he he, vetsina lidi te tu presvedcuje do Canonu a ty pak rikas, dik presvedcili jste me, jdu si koupit Sony ;D
Ale jo, sony jako znacka neni spatna a jsou to tvoje penize takze preju dobrou koupi
Mej se
Sonky mají jako automaty nejpřesvědčivější výsledky a nejspolehlivější auto-focus, nevidím v tom problém :wink:
hm u mna ruluje Canon v kategorii 10k +-
ma tam siroke pole v podobe a70/75/80
kde a70 ma asi nejlepsi pomer cena vykon a80tka best fce ale nema dobre video a a75tka je kupodivu kompromis ;D
tak presne, jako bych mluvil ja :wink:
Já to myslel jako že jste mě přesvědčili abych šel od toho Olympuse. Ten Sony jsem měl vyhlídnutej od začátku. Vím že ty Canony jsou špičkový, ale ty čtyři tužkový a ten rozměr toho aparátu.Citace:
Původně odeslal Namornik
nj ale tuzkove akumulatory kupis hocikde, tuzkove baterky detto
som zvedavy co urobis ked sa ti vymlati LI-ON clanok
a nehovoriac o cene noveho ... SONY SUXX :!:
BTW ... prislusenstvo - schvalne sa opytaj co stoji prepojovaci kabel / USB or FW/ v SONY predajni ... ~ 1200÷1400SK :evil: :evil:
v hocijakom lepsom elektre 140SK :D
a vobec, su to :arrow: tvoje prachy , rob si s nimi co xcesssssssss 8-)
Ale on chce Sony na dve tuzkovyky P73 ci P72, neviem.A co sa tyka originalneho prislusenstva k tomu sa netreba vyjadrovat ze by si ho kupil len blb(u hocijakej znacky pretoze je 10x drahsie).Co mna dostalo najviac je ze na mojom sony P72 su konektory pod gumovou zatkou(kus gumy 2*3,5*0,3cm), casom sa trochu natiahla tak tam dobre nesedi.Prisiel som do servisu ze kolko stoji a odpoved bola 900sk, to nepotrebuje komentar.Citace:
Původně odeslal proe
Na steves digicamms este jeden clovek pisal-ma to male sonycko(tusim ze T1-je velke asi ako minilta X).Ten aparat ma 2,5´´ LCD a jemu sa ho podarilo po 2 dnoch rozbit.V servise mu to ako zarucnu opravu nuznali.Zaplatilo 200 US za nove LCD a 150US za robotu(chcel si kupit len to LCD ze si ho vymeni sam, ale povedali mu ze on nieje kvalifikovany na vymenu a mozu mu ho predat len s montazou).Najlepsie na tom je ze cely fotak stoji 500US-tak je to s cenou nahradnych dielov.Takze ak sa vam na fotaku za 10k podari rozbit objektiv, bude urcite lacnejsie kupit si novy aparat ako to davat menit...
No, třeba u Sony F707 byl objektiv jako náhradní díl dražší než celej foťák - a to v době, kdy se prodával :| To ale nemá co dělat se Sony, Canon a ostatní jsou na tom nemlich stejně. Btw: co jsem slyšel, tak nejdražší dodavatel kabelů je Fuji :mweheh:
Chtěl jsem dát do opravny svoji KYOCERU a tam mi řekli že si mám koupit novej. :o . Říkal jsem že to bude nějaká hloupost v mechanice, nechce se mi vysouvat a zasouvat objektiv jen to chrčí.
jak je stara a co je to za typ?
Je to Kyocera Finecam S-4. Čtyřmagáč. Příslušenství prodávám v bazaru. Foťák mi nespadl tak to nechápu.Citace:
Původně odeslal Namornik
To sa obcas stava-hlavne u Canonov A70 a A60 to je to velmi casty problem.Ale je tam len nieco zaseknute, oprava by namala byt draha pretoze by nemali nic menit, myslim.Citace:
Původně odeslal Dusan
No taketo fotaky uz sa daju nazvat FOTAK - ked objektiv je pomaly najvacsia cast aparatu.A sony este ku vsetkemu do tychto modelov pcha Carl Zeis optiku, co asi niesu tie najlacnejsie objektivy.Citace:
Původně odeslal jan555
jestli do toho muzu trochu kecat....taky bych vybiral podle toho,na co ten fotak chci vlastne pouzivat.ZOOM vs Mpix.Ja mel moznost mit za stejnou cenu Canon S1 IS(10x opt. zoom/3.2 Mpix) nebo FUJI S7000(6x opt. zoom/6Mpix) a zvolil sem radsi zoom.Plakaty delat nehodlam a zoom vyuzivam skoro porad.CANON rulezzz ale uz taky pomalu prichazim na spatny vlastnosti toho fotaku... :?
Citace:
Původně odeslal dutch3s
hehe, dalsi clovek ktery naletej levnejm reklamnim trikum Fuji ;D
On to neni 6megac ani nahodou. ikdyz to pisou. Jsou to pekny kur..y. Oni pouzivaji jiny system vypoctu a cemu se bezne rika interpolace oni pocitaji do opt. rozliseni.
S interp. ti klidne udelam na kazdym fotaku 30megapixelu 8-)
Jinak dobre si udelal, ze jsi sel do Canonu :wink:
Namornik: měl bys ještě chvíli studovat - snímače, který používá Fuji, jsou "trochu" jiný a nazvat to interpolací je dost mýlka. Faktem je, že to, co je např. 3 MP a avizováno jako 6 MP je v reálu odpovídající 4, ale spíš 5 MP :!:
Jinak ultra-zoom je skvělá věc - v nepovolaných rukách především na prznění kompozice :evil: Všechno nazoomovat do plný fotky, jak to dělá většina u-zoomistů, to fakt nejsou dobrý fotky :roll: (což nemá co dělat s dutch3s)
tak trochu se tim zivim 8-) takze moc dostudovavat toho nemusim, idkyz clovek se musi ucit celej zivot jak rekl jeden ucenej clovek :-) Jinak mas pravdu, zeCitace:
Původně odeslal jan555
je to tim tzv. honeybee vzorek, coz je pro fuji charakteristickyCitace:
co je např. 3 MP a avizováno jako 6 MP je v reálu odpovídající 4
2Namornik: No studovat nemusiš, jen spíš čti... dutch3s psal o S7000 což je opravdu fyzicky 6MPix a interpolovaně 12Mpix... ty jsi měl nejspíš namysli S5000, to je fyzicky 3Mpix(vlastním ho)... A reklamní trik to není, právě jejich SuperCCD(plástvové uspořádání) dosti pomáhá při interpolaci, protože každý dopočítávaný bod je fakticky počítán s 6okolních bodů, tudíž je přesnost větší než u klasického maticového CCD.
A je pravda, pokud fotím interpolovaně, tak kvalita rozhodně nepadá, ale jako směrodatné rozlišení se to brát nedá.
Poradte kterej mam vzit:
Canon PowerShot A75 - 3,2 MP, 3xzoom
Canon PowerShot S50 - 5,0 MP,3xzoom
Minolta DiMAGE G400 - 4 MP, 3x zoom
Kterej z nich je asi nej???
Chtel jsem koupit Minoltu,ale kdyz tady na foru frci Canony tak fakt nevim :? Dikec za rady
S50, na tom není co vymýšlet ... G400 není špatnej foťák, ale má dementní ovládání, je moc malá, imho jediný v čem předčí S50 je rychlost.
tak tak s50 rulezzzz 8-) , mam s40(starsi model) a jsem max spokojen
Jen ty canony nepřechvalujte (zkušenosti s a200, a70, mám s40). Vydržej hodně, dobře exponujou ale pomalejš ostřej a maj měkkou kresbu. Když si zvykneš na foťák co rychle ostří a vykreslí každej detail, tak můžeš bejt z canonu zklamanej. Podle mně je na fotce nejvíc znát optika a ta německá je prostě nejlepší (Zeiss, Leica, Schneider). Ostatní se doupraví softem. Olyho nemusim ale ty ultrazoomy jsou za dobrý ceny.
tak neco doporuc :wink:
Už se stalo :-)
Rozdiel je v tom ze v tom ze P72 ma tuzkovky a P8 nabijaci lion clanok.Radsej uz zober novy p73 je mensi pohladnejsi je stale na tuzkovky a ma uz aj manulany rezim co mi na mojej p72 chyba najviac :-([/quote]
Dnes mi přišel Sony DSC P-72. Po vybalení z krabice jsem byl hned zklamaný tím že je celoplastový. Hrůza myslel jsem že je to kovový když jsem ho viděl poprvý. Neposlali mi nějakej šunt ?
Co byste koupili za cenu tak okolo 10k ? na normalni foceni dovoleny, akci atd.
A80? ;D :oops:Citace:
Původně odeslal Huvi
Mě se hrozně líbí Canon S1 IS. Perfektní design, stříbrnej, pěkný tvary, 10x zoom. Přesně to, co potřebuju. :-)
Jen ta velikost dost lidí odrazí.
http://www.fotoexpert.cz/dt/?c=18689
http://www.megapixel.cz/detail.php?index=1200&what=d
No ten nevypada vuubec spatne a co rikate na Olympus Mju 400 Digital???Citace:
Původně odeslal ICE
raci bych ten canon... nebo prihodit na neco ve stylu C765... jenze to uz je trosku vejs...Citace:
Původně odeslal Huvi
no je dobry, ale uz je na trhu este lepsi Mju410 (lepsi displej a procesor)Citace:
Původně odeslal Huvi
, ale ja si kupim podstatne lacnejsi Mju300
...vobec cela rada Mju je fotak "pre blbych" - t.j. presne pre mna :idea: , pre ludi co "nevedia fotit" o fotografovani ani nechcu nic naviac vediet - proste vytiahnut fotak zamierit a cvaknut - a hotovo - nejake "rucne korekcie" na dosiahnutie najsamdokonalejsej fotky su tu pre laikov uplne zbytocne...
a navyse je velmi odolny - kovove puzdro, nevadi mu troska dazda a pod. , da sa vdaka tenkemu dizajnu a nizkej vahe nosit aj po vreckach 8-)
obecne su v ponuke fotaky za menej penazi, s ktorymi sa daju robit lepsie fotky nez s "Mju" , ale to uz treba nieco o foteni aj vediet :!:
Citace:
Původně odeslal Marcelino
Potom tie fotky aj tak vyzeraju :D .Ked o foteni nic nevies precitaj si clanky ako fotit na www.digi-foto.sk, pretoze s kazdym fotakom sa daju robit pekne fotky. :-)
jenze ono to s tema A75 nebude tak lehky... Canon patrne prodava "nepovedene" serie techto fotaku, kdy je prava strana fotky rozmazana budto cela nebo treba jen 1/4 (vetsinou horni) a vyreklamovatelne to neni :roll:
to snad ne, to bych je hnal treba i k soudu. Kdyz clovek da takovy peniz ze fotak a ma se pak divat na rozmazany rohy .... :roll:
Z osobni zkusenosti Olymp.C-720...za ty penize ho uz na netu poridis.
Máš zvláštní "osobní zkušenosti", C-720 se nezdráhám otevřeně nazvat odpadem :roll:Citace:
Původně odeslal Kositch
ked tu uz riesite tie fotaky... som rozmyslal na kupou Canon EOS 300D. Ale zistil som, ze nema zaznam videa... aky fotak by ste mi odporucili? Ide mi najma o rychlost, pixely ma az tak nezaujimaju (3Mpix staci), cize hladam nieco aspon take rychle ako je ten EOS. Cenu si tak do 50k predstavujem, mozno trochu viac (ked bude stat zato).
A otazka pre tych, co digital maju: pouzivate casto ten video zaznam? alebo je to "ptakovina" a mozem to ozeliet?
Až tak tvrdo by som to neformuloval, ale v podstate je to tak :roll:Citace:
Původně odeslal jan555
1) blbo ostrí (teda má chvíle, kedy ostrí dobre a inokedy zase očividne ostrenie "uteká" - je to na nervy, pozorovať v hľadáčiku ako v pohode prejde optimálnu polohu a zaostrí úplne mimo...)
2) už nieje na úrovni po technickej stránke - je skrátka zastaralý a veci s tým súvisiace...
Mal som ho požičaný len krátko (asi mesiac...) ale nebral by som ho.
PeterM: no, když chceš chodit kolem horké kaše :wink: Primární tragédií je objektiv - jeho vlastnosti předčí jistě kdejaký Digimat, nebo Mustek :lol: Při té příležitosti upozorňuju na to, že "nový" model 725 (on je to ve skutečnosti ten samej foťák) je nemlich stejný shit :roll:
Jestli chceš točit VIDEO, kup si VIDEOKAMERU - FOTOAPARÁT je od slova FOTIT!!! :wink:Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
Canon 300D je parádní digi-zrcadlovka, takže jestli na něj máš, vůbec neváhej... :smoke:
to jan555: ...len dúfam, že nechceš ľuďom doporučovať "kúpte radšej Mustek" (nanešťastie tu už nieje ten zvracajúci smajlík... :lol: )
Přesně tak, navíc za 50K si koupíš 300D v setu a ještě Ti zbyde na kameru :wink:Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
PeterM: nemyslím na nic jiného, než jak protlačit super značku Mustek mezi nepoučený lid :lol: :lol: :lol:
Presne Tvoj nazor som chcel pocut... okej, uz nanho sporim :)Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
ale predsa... nie je daky fotak rychlejsi? myslim tym odozvu medzi stlacenim spuste a "odfotenim"... tak do 50k Sk
Nevím jak v SK, ale v Čechách se za naprosto neskutečných 35 tisíc bez DPH prodává NIKON D70 s profesionálním objektivem NIKKOR AF-S 18-70 DX ED (ekvivalent 27-105mm). D70 má na rozdíl od Canonu 300D kostru z magnéziové slitiny a bajonet spojený s touto kostrou. Je o něco modernější než D300 a taky rychlejší... :smoke:Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
Takže s limitem 7000(krom pam.karty) asi není nic jiného než A60? Mě se třeba líbí NikonCoolpix2200(recenze na digi-foto.sk vyšla dobře), vypadá, že má kvalitní automatiku a je celkem rychlý, fotky jsou taky bezva(vzhledem k ceně a automatice) a když jste začátečník tak jsou tady ty názorné motivové programy...a vypadá líp než A60 :)
Ten Nikon je podstatně horší - má míň funkcí, horší kvalitu, problémy s ostřením a s ohledem na všeobecně známou poruchovost Nikonů a neschopnost jediného servisu v ČR nedoporučuju beztak kupovat od Nikonu nic.
Dík, ještě štěstí, že jsem ho nekoupil... :-)Citace:
Původně odeslal jan555
K dokonalosti chybí jediná věc...kde ho zakoupit nejlevněji? Hodil by se odkaz na nějaký solidní eshop... :-)
EDIT:chybky :-)
V Ostravě SkyFly. Docela slušný. A nemusíš platit drahý poštovný. Mají taky docela slušný stránky.Citace:
Původně odeslal 559
Citace:
Původně odeslal Dusan
Jo taky jsem to našel asi pul hodky po tom co jsem se zeptal :) jinak dik
nevím , zda nezaložit nový thread , ale když tu je tenhle tak to dám sem..
Rád bych foťák okolo 6k 2nebo 3MP , dost se mi líbí Canon PowerShot A400 , je to dobrá investice , nebo doporučíte něco jiného ?
V Megapixelu mají výprodej Olympus C-350 za neskutečných 5690Kč a je to IMHO výborný poměr výkon/cena!!! :smoke:Citace:
Původně odeslal Erda
A400 má podle mě příliš dlouhé širokoúhlé ohnisko, malý optický zoom a horší objektiv s menší světelností... :?
Myslíte, že kamarádovi doporučuju KODAK DX 6440 spávně jako dobrou koupi? Na http://www.kasa.cz/index.php?0:2:kodak_easyshare_6440:0 stojí 6800 Kč s daní.
Má 4x zoom, některé manuální funkce a částečně kovové tělo. Mě připadá docela v pohodě.
frelichl: Dobrá koupě asi ano, ale ať si ho vyzkouší (ten "styl" ovládání a menu je imho hroznej) a podívá se po nějakém testu se sample fotkama, taky se mi barevné podání, atd. Kodaku nikdy nelíbilo. Pokud je to jeho první foťák, tak pravděpodobně problém mít nebude.
Mě připadaly fotky v pohodě. Na ovládání není špatnej, ale osobně mi nesedí, to že kolečko s volbou programu není nahoře, ale za zadní části. Určitě se na to dá v pohodě zvyknout.
A tlačítko "share"? ;DCitace:
Původně odeslal frelichl
Samotný menu není špatný, ale ty talčítka na foťáku jsou fakt divný. A ten joystik je taky k ničemu ;-).
Tak nic, kámoš si už koupil Nikon 3200, dal za to sice ještě víc než by stál ten kodak, ale potřeboval to hned. A kodaka už v anglii nemaj.
tak budu pokracovat...
musim domu koupit neco k vanocum. pozadavky: 2-3Mp, 3x optika, 2xAA baterie,rodinny fotak, cena max. do 6k spis min.
z toho mi vapadava A75, kvuli velikosti. kdyby to bylo pro me, tak to neresil, ale tohle je proste pozadavek rodicu. alternativa je C350 nebo jsem koukal i na ten Nikon 2200/3200. Jsou nejaky dalsi alternativy (fakt staci i 2Mp)? Kodaky s temahle parametrama se mi zdaj nejaky moc levny..asi cena odpovidajici kvalite. do fotaku zas tak nevidim, tak diky za kazdy tip.
S Coolpix (3200 konkretne) mam skusenost, v porovnani s Canonom (A95, A85 a ako som tu na 4e videl aj A70) 0 bodov.
Skus sa popozerat po nejakom Sony Cybershote, len ti nepoviem takto na rychlo typ. Ked som sa rozhodoval aky fotak kupim ja (mam A95), tak co som pozeral, bol Sony P72 (tusim, nie som si vobec isty), tiez dost dobry.
P73 pozeram, ze maju na nete za 7300 Kc...
http://212.62.70.201/shop/product_in...roducts_id=140
Přesně tak, tohle řeší Sony - navíc na automat mají Sonky obecně nejpřesvědčivější výsledky.
diky kluci, ale limit je opravdu 6k Kc. vic do toho fakt nechci dat (myslim na dodatecny naklady..karta,pouzdro). spis jsem bych ocenil reakce na Coolpix 2100/2200 (jak jsou na tom v porovnani) nebo neco v tyhle cenovy tride (olympus?) treba i s ohledem na dalsi investice- hlavne co se tyka karty (budu kupovat nejspis 128MB max. 256MB)
Chceš radu, tady je - od Nikonů (a speciálně těchle low-end) ruce pryč. Primárně vybírej z Canonů a Sonek - tam vedle nešlápneš. :wink:
Ok, ale spis mi poradte co mam koupit. Od sony v tyhle cenovy relaci toho moc neni a canon jak by smet. Sony P32/43 vypadaj ze nemaj optickej zoom a Canon PowerShot A400 ma jen 2,2x.
Co jsem dal nasel:
Kodak EasyShare CX7330
Minolta Dimage X31
Olympus C-310 Zoom
Olympus C-370/360/350
Samsung Digimax 370
a jiz ty zmineny Nicony 2200/2100
Možná to bude vypadat OT, ale já bych Ti při parametrech a podmínkách, které uvádíš, doporučil asi přeci jen čtyřmwgový OLYMPUS C-450 lehce přes 6000,- Kč...
http://www.aaafoto.cz/inshop/scripts...1748&Level=354
Tohle je podle mě super nabídka a vzhledem k mým skvělým zkušenostem s nižším modelem C-350 mohu jen vřele doporučit.
Moje úvaha vychází z toho, že tví rodiče stejně nikdy nepřipustí rozměrově větší přístroj a tenhle má z hlediska počtu pixelů dostatečnou rezervu i pro kreativnější činnost a následné výřezy nebo tisky na větší formát - obnova přístroje každý rok rozhodně nepatří mezi dobré investiční aktivity...
Diky, ale i lehce pres 6000 Kc je moc. Chapu, ze 4Mp se nikdy nestratej, ale v tomhle pripade...nevim nevim. Ja uvazuju o dvou- max. trech Mp. Tisk bude obcas v klasickym formatu 9x13,10x15 do alba nebo maximalne format A5 do ramecku a na to staci 3Mp bohate. Z tech olympu mi pak zbejva rada C3xx ceny jsou docela podobny, parametry taky, cert se v tom vyznej. Ja mam zkusenost jen s C350, kerej by docela sel (parametry i velikost ok)
C310 4900Kc
C350 5300Kc
C360 5800Kc
C370 5000Kc
(ceny orientacni prevzaty z www.kasa.cz )
nebo da se neco vybrat z toho co jsem uz tady uvadel driv? Rikam, klidne 2Mp. Nasim to bude stacit a ja to budu mit lacinejsi.
Hele, tak už nic neřeš, vezmi Fuji FinePix A205 nebo Nikon Coolpix 2100/2200 a modli se za dobrý kousek - v téhle kategorii i tak nic nevymyslíš a podle všeho u Tebe stejně nakonec rozhodne cena... :wink:Citace:
Původně odeslal daso
Tak s tímhle závěrem naprosto souhlasím :wink:Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Osobně bych řekl: "kup Canona A400 a neřeš", má to jedno ale - A400 má široký konec skla na 45mm ekv. a to je imho problém. Fotek jako z A400 ale imho s ničím jiným pod 6K Tví rodiče nedosáhnou - ale evidentně jim to bude naprosto jedno. Takže kup něco aspoň ucházejícího za co nejnižší cenu, např. nějakou takovou Fujinu.
Ještě jeden tip - Kodaky nefotí špatně, začátečníkům hodně vyhovují, zkus se ještě mrknout tam.