Mám MSI845E MAX2 a P4 1.8NW 18x100 , deska podporuje 100-200Mhz, měl sem tam poslední verzi Bájosu, když sem překročil hranici 133 o2Mhz, tak mě to hodilo z5 na 100 FSB ... je nějeký řešená to dát na vyšší FSB? díky znalí :-)
Printable View
Mám MSI845E MAX2 a P4 1.8NW 18x100 , deska podporuje 100-200Mhz, měl sem tam poslední verzi Bájosu, když sem překročil hranici 133 o2Mhz, tak mě to hodilo z5 na 100 FSB ... je nějeký řešená to dát na vyšší FSB? díky znalí :-)
vyssi vCore
To vím dal jsem to na 1.6 a nešlo to výše, a když FSB je vyšší o jeden tak se to přepne automaticky na deafult FSB, to se nějak obejít nedá?
ja mam tiez P4 1,8 NW a bezim stabilne na 2,45GHz. dosku mam ASUS P4S800 a nastavenie mam nasledovne:
multiplikator:18x
FSB:136 (x4 samozrejme)
Memory frequency:408MHz (mam 1x256MB RAM DDRAM 400MHz Syentec)
VCore: 1,534
skus nejak tak nastavit. Vklude mi bezi na 24C pri zatazi max 42C co je super pri BOXovanom chladeni!!
Já mam fošnu MSI 845E MAX, cože je skoro to samý a 1.6ka mi de bez problémů dát až na 157FSB, takže je to fakt divný, možná zkus nastavit paměti na 200MHz - tak nějak se to tam menuje, nedávej tam auto.Citace:
Původně odeslal jd_oizo
Protože ti pak běžej o těch 33MHz rychlejc a nemusej to zvládat, pak se ti resetuje nastavení.
A ja mam starou 1.4 W a bezi mi max na 2.3GHz a tusim nejak 621MHz ;D
A ramky na 160MHz 2.5,2,2
Díky za radu všech zatím to běhá na 1.8@2.55Ghz, 100@142 FSB a teplota max 48 :-) ale zkoušet budu dál :) dík moc ;D
Zdárek, díky za pomoc, s tou rychlostí RAMek,to sem si nedomyslel, teďka to běhá na 200Mhz ramky ,, a dal sem to na měděným Spire chladiči na 1.8@3.19Ghz :) při 1.575V a FSB 177 :) a teplota 40°C deafult a při zátěžáku 49°C běhá to cool :) už sem si screenouval WCPUID :) jestli někdo nevěří tak to sem hodím :)
hlavne necim testni stabilitu...treba pomoci prime95
JO tak sem to zkoušel na hodinu a nič :) žádnej errorák :) a při hraní či grabování taky né :) ať to vydrží :)
No tak to teda docela cumim jako :o .Citace:
Původně odeslal jd_oizo
Nechceš nahodit nějaký screeny z CPU-Z, Sandry apod.?
ja ti neverim, sorry ale to je nonsense na tak nizkom napeti mat takuto frekvenciu nahod screeny cpuz-z/wcpuid s beziacim prime a i vtedy budem skeptik .. este som nevidel na celom svete nad 2.8, napis seriu procaku (alebo odfot ci odpis vsetko co je na nom napisane)
přiznám se že sem taky čušel jako kráva .... jo Wcpuid mám, ale testy na paměti ze sandry nic moc, mám jenom 256Mb 400 eráární ,,, musím šetřit na novou, dám cpuid ,,, jak sem hodím obrázky? jako nové téma a tam je možnost vložení?díky :)
moc pekny, nechces se toho procesoru zbavit? 8-)Citace:
Původně odeslal jd_oizo
ale nejak screenshot nebo nejakej dukaz by se fakt hodil
obrazky se musi dat nekam na ftp. klidne je posli mne mailem, ja je vystavim ;)Citace:
Původně odeslal jd_oizo
tak to tam máš, byl bych rád kdyby si na ty screen uved muj nick :) jen tak ... :) víš jak to myslím :)
http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke00/OC/jd_oizo.jpgCitace:
Původně odeslal jd_oizo
a nebylo by spatny uvest serii procesoru a jak dlouho to vydrzi primestable
no podla cpudatabase.com je nad 3G vsetko s vecsimi napetiami (o dost) a potom voda/mrazak lebo aj pri tomto napeti a frekvencii (btw screen z cpu-z je lepsi, je tam vcore ktory tu nevidim ... ) to ma 100W uz
No jako fakt hustý nechápačky. :!:
A co podat nakej dukaz o vykonu a stabilite ? :-)
SuperPi, PCMark 2004, Prime bench a taky projet Prime trosku dyl nez hodku....
už se na tom domlouvám s wongem :|
http://pics.madcap.info/bench.png
len pre ilustraciu ako by to malo byt cca vykonne (ja mam ale omnoho nizsu fsb co hra dost rolu)
MC
tak dalsi screenshot ;DCitace:
Původně odeslal jd_oizo
http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke00/OC/jd_oizo2.jpg
http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke00/OC/jd_oizo3.jpgCitace:
Původně odeslal MadCap
hm tak to cumim, ja to mam rychlejsie asi kvoli i865 dual ch., PAT a agresivnemu casovaniu (180 pamete tusim) :) ale fakt to nedavam .. kupim tvoje cpu > 2.5k ponukam ;D
MC
za ten procák sem dal 2300 a ještě je 5měsíců v záruce a fakt ho prodávat nechci :-) a rozhodně né za 2500
Ad OC database - IMHO je to znacne k nicemu. Kdyz se tam podivas na vysledky tak jsou tam dost nerealny bludy.. napr.
(vybiram z OC duronu 750)
Citace:
Cooled with -8 C water
2.9 voltu je imho dost nerealny protoze to nejspis zadnej regulator na duronovy desce neda ;) a navic - ty udaje co jsou k tomu..Citace:
1500 2.90 Extremely Cool !!!!!!!!!!!!! 13203
cekal bych, ze clovek kterej delal vmod tak nejspis bude vedet ze je vhodne udat revizi desky, a dalsi detaily.. a to tam skoro nikdo nema.
To je FAKE nebose CPU-Z docista pomatl? Nasobic 16x, FSB 199,3MHz, Name string Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1,80GHz, technology 0,18mikronu ??Citace:
Původně odeslal wong
WCPUID vypisuje mnohem rozumnejsi cisla na screenu stejnyho desktopu.
nejvic me dostalo pusteny Malovani (bez nazvu) v liste. :mweheh:
to je zrejme proto, ze je to nejaka predpotopni verze. na dalsim obrazku uz ma novejsi cpu-z a je to tam pak v pohode :wink:Citace:
Původně odeslal Halen
no s tím souborem bez názvu sem měl připravený nový soubor na další screen ..dělal sem to všechno na ráz někdy v XX hodin ránoCitace:
Původně odeslal Halen
no kdyz to neni fake, je to krasny overclock. A o tojde predevsim. BTW, ja zkusil pustit starsi verzi CPU-Z a ta bez diskuzi rovnou resetla comp. ;D
ako je možné,ze ste mali nastavený multiplikátor pri P4 1,8 na 16x a dokonca 23x?? ved Pentiá vyrábané po roku 1998 majú všetky uzavreté násobiče ne? ja mám tiež Northwooda 1,8@2,4 ale nič okrem FSB nemôžem zvýšiť... násobič je blokovaný na 18x!
:?:
2Worko: Protože to bylo na jiném procesoru jd_oizo vs. MadCap.... :roll:
Jinak pěkný overclock, to už je pořádných procent nahoru...i když ale zaráží mě celkem nízký výkon v SuperPI i u MadCapa...
No to je normalni vykon P4. SuperPi nema optimalizace a proto jsou na tom lip athlony (vcera jsem to dal za 39 sec).Citace:
Původně odeslal Anduril
no ja to mam pomale lebo mam nizku fsb, napr 2,4 no OC to da za 58s takze keby som mal 3.2@800 tak to tych 40 tiez uvari ale je pravda ze to je hodne stare, takze ziadne HT ani sse2 sa nekona, je to o hrubom vykone, keby to bolo optimalizovane na zmienene veci tak .. je to ine kafe a nie objektivny bench ;)
tak jsem to dal na zatím na 3.41Ghz :)
FSB 190 ??? :-oCitace:
Původně odeslal jd_oizo
No tak to uz je mimo moje chapani..... :|
mám tam opravdu 190 .... a zkusím i více, můžu ti poslat screen z Wcpuidu a že by si to dal na ftp ?Citace:
Původně odeslal Dawe
si z kazdyho delas uschovnu ? ;D Zaloz si ucet na wz,cz (webzdarma) a mas to. Neni to nic slozityho.....Citace:
Původně odeslal jd_oizo
Z FSB 100 na 190.... Co tam mas za delicku sakra ? A ramky mas na kolika ? Na 200 ?
:o Nemáš náhodou Engineering Sample ???
tak toto FAKT nestiham :-O drsne ... OMFG to je kusok .. :roll: .. daj na to mrazak a 1,8V a .... omg ... skus dosiahnut 200 benchmarkovatelne ... uff to je hustota
a tím myslíš přesně co?
Jinak mohu potvrdit fakt mu to tak beha.... bydlim od nej asi tak 800m tak se tamzjdu obcas podivat a fakt to tak toci....:D meli sme lanparty a tak ten procak se asi good zahorel a ted nezna meze ;DCitace:
Původně odeslal jd_oizo
tak teďka bude delší odezva do té doby než udělám vodňase a přijedu , cca měsíc.
SCREEN http://jdoizo.webzdarma.cz/ ... bohůžel sem musel vrátit ddr 400 ä půjčil sem si 266ku apacera místo kingstouna a to moc taktíkovat nejde :(za měsíc půjdu doufám přez 190FSB držte palce :-)
Tohle už fakt né. Copak těm chudákum jako já, co to nejde tolik přetaktovat :?
neni tam treba lock pci/ago /treba ne ja nevim /Citace:
Původně odeslal Dawe
Mám skoro tu samou desku jen MAX a ne MAX2 a žádná možnost lockout AGP/PCI ani děličky tam nejsou. Vůbec nevim na kolik to běží, ale běží to dobře :-)
ty jo. to je nářez. pájo to jsi se zase předvedl.. ale tu ramku jsem potřeboval. je mi líto ti jí půjčim jindy... ale opravdu je to tak... čuměl jsem. a nechápal jsem... hodně štěstí při dalším OC
3Citace:
Původně odeslal kecinzer
Mohl by si prosímtě udělat testy na cpu,propustnost ramek v sandře? .... myslím že ta moje deska je nějaká "divná" ve výkonu i na deafult frekvenci :? :-)
to neni feeeer :) ja ci taky takovej fajnovej kousek :)
Ty mas tiez dobry kusok , nie kazdemu ide 2.,4 na 3,24 a hlavne je vykonnejsia ako ta 1,8.Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
Ale ten overclock je fakt brutaaaaaal. :eek:
jenze ja davam navic asi 30%Citace:
Původně odeslal Richardus
si predstav ze bych se vzduchem dal 90% navic :) to bych mel 4.5G :)
Tak to by bol vazne brutaaaaal. :lol: :lol:Citace:
No jo , myslim ze cas overclocku iba zo vzduchom sa pomaly ale iste krati.
:-) jo taky bych ti ho přál :) ale já bych si zase přál tvojí desku :-) ...chi jít v erpnu do i875Citace:
Kolik máš teplotu na Zalmákovi? :-)Citace:
no já to mám na vzduchu na bezmála 90% :-) ...vyvíjím voďnase :-)Citace:
Mam teď čistou instalaci, nahodim sandru a budu referovat :D
Děkuji reference "moje" :lol: :-)Citace:
Původně odeslal kecinzer
pripravte se... ted mi todle napsal na ICQCitace:
Původně odeslal jd_oizo
!!!!
Jd_oizo (12:54 AM) :
jojo ....dal sem to vějš :)) .... půjčil dem si DDR 512 500Mhz chlazený A-Data cl 2 :))
Lada@RZA (12:54 AM) :
na kolik si to vytocil?
Jd_oizo (12:56 AM) :
zatím na 3.511Ghz :() .... ale dám na něj jinou desku buď to MSI delta fisr 875ičko nebo Asus
!!!!
mam fakt stesti nemozny..
:evil: lada mě koukám predběhl :-) ; ale pro důkaz screen http://jdoizo.webzdarma.cz/pretaktovani.JPG , to je asi moje maxim za "školní rok" další věci se snad budou dít na začátku srpna, na H2O a výkonější desce :-) děkuji prozatím těm co mi poradili a něčím pomohli.
na 845tke je aj 195 gut ... ale aj tak to nechapem :-O a ten pic nejde korektne ..
Myslíš jako generátor a tvarovač sig? :-) ... jestli to myslíš, tak to taky chápem ..proto budu kupovat něčo ostřejšího ,, Koukal dem na MSI s 875iCitace:
Původně odeslal MadCap
nebo nějakou asusku, a požadavky jsou Dual ram,Sata a nějaký ty blbůstky jako firewire atd... nevíte co je nejvhodnějšího výkon a cena? třeba 4000Kč?+- nemusí být nová samosebou
Myslel to tak, že ten obrázek je takovej zdegenerovanej :wink: .Citace:
Původně odeslal jd_oizo
Jinak hodně slušný no :)
Momentalne teplotu v klude ukazuje 48 stupnov , ale neviem ci to ukazuje z procaku , alebo z cidla pod paticou. ???Citace:
Původně odeslal jd_oizo
NO já to mám podobný na 1.8 to má +- 46°C , a na 3.41 na který zatím jedu to má 49°C a to se vyšplhá na +- i 65°C ...a chladič je mnohem chladnější než 65°C .... chladič je připenvěněj normoš správně ... asi zase "přesný" čidlo ani nevím čím to je snímaný ...Citace:
a není to pastou?:) a zkus nejnovější bios...kvůli tý teplotě...
jd_oizo: az se zas ukazu v Zatci tak se za tebou budu muset zajit podivat :) pac tohle je vazne extrem :D
No pastou nevím, použil sem siliconovku, a šit od titanu, jasně není to nějaká s 99% stříbra :-) , a bios měla doška starší, je tam novej, ale pořád to samý :roll: , stejnak tomu rádo-by čidlu neveřímCitace:
Původně odeslal Likedi
Klíďo, to by šlo :-) aby to viděl někdo mimo žatec /díra/ ;D , akorát tu sem ještě do po, a potom 1.-20. srpna a potom až v září dej mi kdyžtak vědět abych si uklidil pokojik :DCitace:
nevíte jestli to není "snad" rekord na chladiči a né na vodě? ;D abych se cítil jako výtěz? :-) "neberte mě doslovně" já jenom tak
pěkný to je...kdybys ji chtěl prodat a snad chtěl koupit 3GHz/800 s HT tak si řekni...:) btw kolik ti dává CPUmark? na těch 3.51Citace:
Původně odeslal jd_oizo
:-) PO 100LETECH ODPOV9D8M NA TAJT7 DESCE VIY PODPOIS 220BOD; JENOMCitace:
Původně odeslal Likedi
Zdrvím mohli byste mi poradit s tímto problémem? http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=76549
sem na stařičké MSI jak sem psal zde tlačil mnohem více než prozatím na GB nevíte oč jde :? Děkuji
Max z procaku 100@199FSB o 99percent pri 1.62V, sem spokojen nad miru. to je asi posledni co do tohoto threadu napisu.Mejte se :-)
http://misokgb.szm.sk/jd_oizo/screenshoty.htm
:-) neni to nejaky oslnivy vykon ale nejaky je ;D
Mám tiež Intel Pentium 4 Northwood 1,8GHz @ 2,5GHz pri 23°c idle a 35 °C dlhodoba zataz. Predam ti ho.Citace:
Původně odeslal Likedi