Ak to tu už bolo tak se omlouvám :roll:
Ktory prehliadač používate a prečo?
Printable View
Ak to tu už bolo tak se omlouvám :roll:
Ktory prehliadač používate a prečo?
MyIE2 - jede na jádru IE (max. kompatibilat) a má všechny vychytávky Opery (mouse gestures, tab brwosing a mnoho dalších)
Firefox - nemá tolik exploitu co IE, drzi se standartu W3C, vychazi z open source, je to freeware
Kecinzer: Kde si vzal, ze MyIE2 jede na "jádru" IE?
Pouzivam operu a maximalni spokojenost.
Používám Mozilla Firefox a jsem maximálně spokojenej. :-)
jedine FireFox :)
co ma na Mozzilovom mailovaci serje, je, ze nevidim presne, kolko kb sa este musi stiahnut z mailu... kedze mam modem, obcas slusne trpim.
Alebo to tam niekde je?
Firefox :)
2kecinzer: kompatibilita s cim?
PS: nechete udelat spis hlasovani? :)
Myslim ze to v Thunderbirdu neni..Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Jinak paranoici pouzivaji Firefox se zakazanymy ActiveX, Javou a kolacky povoluji jenom nekterym serverum :-)
2jedik: urcite mel na mysli ze ti v Mozille proste nepojede Tipcars a dalsi IE only sajty
Aha takze presne jak jsem cekal :)Citace:
Původně odeslal Dawe
Jako ze tam kupodivu pojedou stranky navrhnute pro IE. Uzasna kompatibilita ;D
Firefox a par pluginu do nej...
jako treba ja ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
:arrow: A co takhle to hlasovani? :-)
mám IE,MyIE2.mozzilu, Operu. MyIe2 je good ale je to na jádru IE, a to je právě blbý(4me), protože se mi pojebal IE a ani reinstal nepomohl, takže teď jedu na mozzile a ta je dost pomalá, Opera je dobrá, takže z toho vyplývá že se dá používat všechno:))(já mám nejraději MyIE2 pokud nepadá)
Píšte aj prečo ho použivate a tak.
jedine opera 8-) zvlast po verzi 7.5 je IMHO velmi dobra. kdo chce vedet proc, at si precte thread "Opera 7.5 final!". IE je proste neco uplne jinyho. Myslim ze kdyby mel byt IE na trhu samostatne bez woken (nemozne), nemel by sanci (cimz ovsem nechci rict, ze me vadi ze je integrovanej do systemu :!:) kazdopadne hlasovani by nebylo od veci, udelejte to nekdo pls
MyIE2 rulezzzzz :
-tab browsing
-rozne finty ako ked zamrzne browser a vypnete ho pomocou Windows Task Manageru pri novom spusteni pamata tie stranky ktore boli pred cold-om
-jednym klikom mozete vypnut ukazanie obrazkov na stranke (takisto disablovat video,audio,scripty,flash na strankach!)
-autoscrolling (ja nepouzivam ale je to velmi zaujimava funkcia)
podporuje A4Tech mys (s 5 tlacitkami) <v Mozille nejde
atd... :idea:
Je to IE based browser. Bez IE MyIE2 nepojede :wink:Citace:
Původně odeslal ra
Proc by nejela? Me jede :)Citace:
Původně odeslal lele007
WOP-35
hmm mi nejde druhy scrool (horizontalny), ani naprogramovane tlacitko na scrolly (auto-scrolling) ???Citace:
Původně odeslal jedik
Jedině firefox : je přehledný, tabbed browsing, nainstalovaný blokování flashe, AdBlock, nemá tolik závažných bezpečnostních děr, je rychlejší, blokování popupů. Oproti Opeře se tam stránky ukládají na můj vkus přehledně.
Aha ja myslel tlacidla Back a Forward. Horizontal mi taky sice nejde ale to mi zrovna u webu moc nevadi.Citace:
Původně odeslal lele007
Jestli auto-scrollem minis to ze kdyz zmacknes prosteredni button a zobrazi se ctyrsmerny kriz a pak to scrolluje kam jedes, tak to mi fici :)
no mi ten autoscrolling takisto nejde, mozno preto lebo mam pomenene scrolling (zmenil som vert na hori)...Citace:
Původně odeslal jedik
Držte se pls. tématu hoši :wink:
Moje poradi: Opera-Mozilla Firebird-"dlouho nic"-dalsi...
Operu pro jeji funkce, rychlost, ladnoust pouziti a vymakanost.
doma: Opera 7.5 (nejdriv jsem ji odmital kvuli jinemu designu, ale tedka ruluje ;)
v praci: Opera 7.23 (CZ)
tak jsem si naistalil firefox :-) (5ty prohlížeč), MyIE 2 je na jádru IE!!! je to uplně jasný protože pokud se mi po.. IE tak myIE2 taky:(((
jinak firefox je lepší(čti rychlejší) než klasickká mozzila :-)
Opera
- na modemu mi přišla nejrychlejší
- ovládání myší
- otevřít v novém okně na pozadí (čtení OC4a bez týhle funkce je pro mě skoro utrpení :wink:)
- jedno kliknutí - obrázky zobrazovat/nezobrazovat/jen načtené (na modemu supr)
- jedno okno
pak drobnosti jako: úprava lišt dle libosti, zoomování, nic nepřenastaví domovskou stránku, email klient (outlook viry se nečapou) ...
Má i svý mušky, ale "zvyk je železná košile" ;D
jsem se chystal na MyIE2 ale bylo mi to vymluveno ze az MOC posila moc paketu na "divne" IP... o IE ani nemluvne.. Jak to vidite? Myslite ze Mozzila/Opera jsou cistci? Mozna by jako free meli , ale neni to jenom naivita?
Ano je to naivni si myslet, ze takova skoro "free" Firefoxka nebude bonzovat. Resenim je firewall. Dloho jedu na MYIE a maximalni spokojenost. Opera je maglajz, nemam rad. Firefox to je jak dostat rezavym dratem do voka, takze pryc s tim. Ovsem kazdemu podle gusta, ve vysledku je to o tom jak dlouho kdo dela s cim a jestli ma duvod hledat na jinem browseru pozitiva. A priznejme si ze 99% vyjmenovanych umi to same. Rozdily jsou minimalni.
hlavne Opera o mna uz hodne dlho ... prijemny interaface, vsetky podstatne funkcie ... chyba mi akurat blokovanie obrazkov :P ale na linke co mam to az tak neboli .. firefox sa mi nepaci lebo toho kopec nevie a nemam chut si to do toho hladat a mozilla je velka, tazkopadna a chyba mi tam par veci od opery .. IE nikdy ked to neni totalne nutne .. MyIE2 nevie nic co by nevedeli ine browsery ...
MC
Normalne browsery to nepotrebuju lebo nemrznu :PCitace:
Původně odeslal lele007
No to umi i Opera a dokonce se zepta, z jakeho stavu chces pokracovat. Teda ne ze by mrzla (maximalne tak pada, ale co pod Win ne ze :))Citace:
Původně odeslal Rainbow
Opera rulez. Neuveritelne co jsou schopni nacpat do 3,2 MB instalacky.Citace:
Původně odeslal MadCap
ad blokovani obrazku: nevim presne co myslis, ale urcite jde obrazky vypnout (jednim klikem).
jako muj nazor... pouzivam MyiE-bez problemu... je pekne prehledne atd.... zkousel jsem mozilu, ale to byl krok vedle.. nektere stranky na ni byly uplne nepouzitelne... treba gamezone... prehazovala obrazky a nektere duplikovala atd.... proste hnus.... jinak nova opera nevypadala spatne.. ale chybi mi u ni dvojklik na zavreni tabu... a taky nekdy blbe zobrazovala stranky....
takze MyIE+kerio... a bez problemu ;D
jj, ale kerio je skor potrebne k tomu adware shitu Opera, bezplatne browsery rules a obzvlast MyIE2 a Mozilla...Citace:
Původně odeslal [MJK
Co mas konkretne na mysli? nejak jsem to nepochopil...Citace:
Původně odeslal [MJK
Presne tak, Kerio + MYIE a jedem jak po masle ;D, Kdo ma tuhle dvojici to dotahne daleko, nebo moc brzo neodpadne ;D
ne ze bych timto mym prispevkem chtel rozpoutat flame, ale jsi trosku agresivni ne?! mas nejake duvody, proc by opera mela byt "shit"?Citace:
Původně odeslal Markoff
btw: opera neni tak adware, jako komercni software
rekl bych, ze kdyz 2x klikne na zalozku stranky (tabu), tak se mu ta stranka zavreCitace:
Původně odeslal ripper
Mam dotaz trosku mimo tema, ale asi je zbytecny kvuli tomu zakladat novy thread.
Taky jsem se rozhodnul vyzkouset Firefox, ale nejdriv jsem nainstaloval ENG verzi a pak jsem se teprve dozvedel, ze existuje i CZ verze.
Proto jsem tu ENG odinstalil a nainstalil CZ. Cela instalace probehla v cestine, na konci se me to jeste cesky zeptalo, jestli chci nainstalovany program spustit, ale samotnej FF je uz v anglictine.
Proto jsem to zkusil zas ondistalovat, smazat vsechny adresare a soubory, ktery byly ocividne od FF, smazal jsem i klice v registrech, znova nainstaloval, ale zas to je v anglictine.
Nevite nekdo co mam udelat, abych to rozchodil v cestine?
(jeste mam v planu nainstalovat ENG verzi na zalozni disk a monitorovat to Total Uninstalem, ale nemam na to moc casu, proto se nejdriv ptam tady)
Dik
Opera oproti IE vede v tom, že když se chcete podívat na nějaké ehm :-) stránečky nad 18 let, tak operou neproklouzne téměř nic. V IE se to rozjede jak na kolotoči
opera je bud adware alebo komercny soft a taky soft je shit, ked je na trhu x browserov zadarmo, vobec by sa nemali porovnavat softy zadarmo s nejakym komercnym...Citace:
Původně odeslal vaga
ale ked ti nestaci, tak ma napr. naprd spravu Bookmarks, naprd zobrazuje niektore stranky (narozdiel od MyIE2/Mozilla)...
testu browsera Opera a inych som sa venoval na weblogu, odkazy najdes v archive... po vyskusani x browserov som nakoniec skoncil u privetiveho (pri prechode z IE, taky je totiz vacsinovy uzivatel) a funkcne nadupaneho MyIE2 s minimalnou instalackou (funkcne porovnatelna s nim je leda tak Mozilla a Avant)
imho je Opera nejlepsi :wink: a rek bych, ze i nejrychlejsi a pripada mi nejvychytanejsi i kdyz zase obcas nezobrazi vse korektne. Stejne je to strasne subjektivni, jakej brows je nej. Kazdymu vyhovuje neco jinyho.
Za to, ze jsou nekteri koderi stranek prasata, co si dovedou spustit tak akorat Frontpage, tvurci FF opravdu nemuzou :roll:Citace:
Původně odeslal [MJK
Za blbe naprganou strnku muze koder a ne browser :!:
Zkus sledovat par blogu o webdesignu a vnor se do reality...
2Martin: Zkus smazat z "Doc&Sett/{tvuj login}/Data aplikaci" smazat adresar Phoenix tam ma Mozilla/FF cache a dalsi veci. Ten se pri uninstallu nemaze ;)
Zkusim, dik. Ja uz zkousel smazat vsechno, co mi TCMD nasel s klicovym slovem FireFox a Mozila, ale jestli tam bylo i tohle, to si nepamatuju.
Mejak to prece jit musi :-)
EDIT: jojo, to bylo ono. Uz to je cesky. Jeste jednou diky.
mas pravdu - adware a za penize. chtel jsem to formulovat tak, ze ve vysledku se autori Opery snazi vydelat. a na tom je neco spatneho?Citace:
Původně odeslal Markoff
ehm nestaci. tve vseobjimajici "ma naprd" me vsak nijak nepresvedcuje, v archivu vsak nic hledat nebudu.Citace:
Původně odeslal Markoff
co se tyce zobrazovani stranek, ja nemam zadny problem, pokud existuje stranka, kterou opera nezobrazi korektne, tak bych tipl, ze to bude 100pro vinou autora stranky (netvrdim ale, ze Opera je dokonala, to si netroufnu, minimalne tvrdim, ze IE ma bugu vice! hols M$ - btw: Microsoft dela IE "zadarmo" pro tvy krasny oci ne?)
co se tyce male instalacky MyIE2 - minimalne vykreslovaci jadro IE je prolezle v systemu = neni zapocteno do velikosti instalace MyIE, argumentujes neargumentovatelnym.
co se tyce tveho blogu - nevim, neznam, na druhe strane jsem si zapamatoval tyto informace/zavery, ktere se neshoduji s tvymi:
-dle casopisu PC World (US) je to nejlepsi browser roku 2004
-http://hulan.info/blog/?itemid=116 (ehm "clanek" jsem si cetl pred nejakou dobou, radeji pisu, ze se s nim neztotoznuju, ale uvadim ho jako oponenturu tveho blogu .o)
co se tyce me osoby: Opera je multiplatformni (pouzivam Linux), IE ne :)
ps. je jasne, ze kazdy si bude hajit "to svoje", tak peace a "budme radi, ze jsme radi" ;o)
preju ti hodne stesti s MyIE2 ;o)
Jasne vede Opera. Rychlost, prijemny interface, podporovane funkce, mouse gestures, taby, mail klient, v 7.5 veci jako je notes a celkove ten levy vysuvny panel je hodne gut, blokovani nevyzadnych pop-up oken, hromada dalsich veci (napr. minimalizace do system tray) a opet rychlost :).
Mozilla je tezkopadny pomaly moloch, proto nepouzivam. Pry na windows beha pomerne slusne, ale jeste jsem nezkousel.
O IE se nema cenu bavit, to je proste humus.
na opere me stve prave to padani. zkousim ted 7.50 a vubec me nepresvedcila.
2Markoff: jj MyIE2 je uzivatelsky prijemny a nabuseny skin nejhorsiho prohlizece, ktery je take free vid :lol:
OT: nauc se diskutovat, nebo kvuli tobe zavedou ignore i na foru :roll:
4mISHA: me prave Opera 7.5 jeste nikdy nespadla a to ji mam zaplou 24/7 :)
Dalsi vec ktera se me u ni hodne libi je spodni lista ktera pise co se prave deje, u IE beha jen modry nic nerikajici pruh
hmm no ja zkusim ted 7.51. ovsem prave me to pada ted docela casto a z toho jsem nejak znechucen. predtim sem mel 7.23 a ta padla tak max 1 za tyden :?
Ja pouzivam IE, Este ani raz mi nespadol, podporuje taby, blokuje pop-up okna, je skinovatelny, nenarocny na pamat, obsahuje download manager, a existuje aj verzia pre linux... :lol:
me jede dobre, ale co me stve: status bar nejde nastavit na pevno. zobrazuje se jen pri loadovani stranky a nejdou mi importovat bookmarkyCitace:
Původně odeslal mISHA
no s bookmarkama sem nemel problem. vlastne pouzivam jen ty co mi zbyly z oblibenych polozek v IE ( tahal sem to jeste skrz 7.23, ale je fakt, ze nektere byly ulozene spatne ).
ten status bar by nebyl spatny. take nejsem priznivec on/off za cenu rozhazovani grafiky a zneprehledneni ( viz individualni nabidky > za to bych vypichoval oci :roll: ).
tak to by me zajimalo kam ta 7.51 bookmarky dava...
a status bar chci kvuli tomu, ze chci videt adresy odkazu/maily a pod, kdyz na ne najedu mysi. okynko u mysi my nevyhovuje.
Pripojuju se. 7.51 mi snad jeste nikdy nespadla, zato 7.23 v praci mi semtam spadne. ale oba kompy a OS jsou o uplne necem jinym :)Citace:
Původně odeslal Lopan
Je to vec zvyku. Me to naopak vyhovuje, nemusim sklouzavat pohledem dolu, kdyz pouzivam IE, tak nekolik sekund cucim, kdy uz se mi objevi bublina a ono furt nic, pak mi to dojde a s nechuti se teda podivam dolu - proste zvyk.Citace:
Původně odeslal daso
Ale urcite by bylo dobre, kdyby dala Opera vybrat (+ treba pouzit oboje naraz) - zkus jim napsat mejl .o)
Jako Lopan...opera mi este nikdy nespadla (a to ani starsi verze)...maximalni spokojenost se vsim co Opera umi :wink:Citace:
Původně odeslal mISHA
tak mam ted 7.51 a uvidim. jinak ono nejde o spadnuti v pravem slova smyslu. proste najednou opera zmizi. zadna hlaska, varovani nic. proste ted tu je a ted uz tu neni. 7.23 to udelala jednou za nejakou dobu. ale vcera ci predevcirem sem nainstaloval 7.50 a vcera mi spadla takto asi 6x coz me silne vytocilo.
jak rikam, uvidime.
FireFox pada tak raz za mesiac. Ale stve ma na nom, ze v Linuxe je pomalsi ako vo Windows. A celkovo by mu prospela nejaka optimalizacia - je pomalsi ako MSIE (ale oproti nemu je vo vsetkom ostatnom lepsi).
Stranky v Opere se daji nejrychleji zavirat drzenim SHIFTu a klikanim na zalozky :-). To neznate? Napr. v dc++ je to taky.Citace:
Původně odeslal vaga
Myslim, ze nejrychlejsi je pouzit gesto :wink:Citace:
Původně odeslal howard
Ja pouzivam Firefox a na maily Thunderbird. Je to trosku pomalejsi nez IE, ale zato to ZOBRAZI CSS, ktery ve svych strankach pouzivam... A vlastne jsem diky Mozille zacal poradne psat stranky podle W3C a ne zadny generatory ;)
jeste se daji rychle zavirat prostrednim tlacitkem myse(kolecko) to se mi fakt hodne libi a taky kdyz kliknes na odkaz prostrednim tlacitkem tak se otevre v pozadi :wink:Citace:
Původně odeslal Masster
btw: Opera 7.52 je asi nejlepsi zatim ze vsech verzi je fakt rychla
EDIT:jeste bych mel dotaz k Opere vadi mi ze kdyz otevru nejaky odkaz do pozadi tak po par sekundach se mi opera sama na tu stranku prepne !Nevite jak tohle vypnout??
EDIT2:tak jsem zjistil ze to dela akorat kdyz otevru do pozadi nejakej obrazek,kdyz jen nejakou stranku tak to je v pohode
a neni to treba tim ze tam je nejakej javascript nebo podobne, kterej to takhle udela? o tomhle totiz slysim prvne...Citace:
Původně odeslal Fleak
a nevíte jestli se dá vypnout ten Opera download manager?
a k čemu je u indentifikovat jako...? default tam je jako MSIE6
Jestli se da vypnout....nevim...a proc?
Ruzne identifikace slouzi k tomu, ze plno webu kontroluje, jaky pouzivas browser a posilaji ti ruzny kod pro ruzne browsery. Doporucuji ti nastavit identifikaci jako Opera, pak se ti nestane, ze ti napr. na cdr.cz v diskuzi poslou kod s DHTML, ktery v Opere nefunguje. Driv se mi na nekterych strankach zase stavalo, ze stranka vypadala lip s identifikaci jako IE, protoze kdyz sem se hlasil jako opera, tak webserver poslal kod optimalizovany pro buhvico (asi nakej Netscape) a bylo to hrozny. Za dob Opery 6.x jsem se identifikoval jako IE, protoze stranky vypadali lip. V soucasne dobe vyvojari webu s Operou pocitaji daleko vice, takze je lepsi se identifikovat jako Opera.
no protože když chci něco stahovat tak radši používám DAP+ takže takhle by se mi to stahovalo automaticky a nemusel bych dávat "Zkopírovat adresu odkazu->a pak to vložit do DAPuCitace:
Původně odeslal howard
to si mozna budes muset sehnat na to plug-in kterej to obstara!jinak to nepujde :wink:Citace:
Původně odeslal sebad
tak se po tom poohlídnu protože to je jediná věc co mě na Opeře se.reCitace:
Původně odeslal Fleak
Zacni se poohlizet zde: http://www.opera.unas.cz/ pokud tento web jeste neznas.Citace:
Původně odeslal sebad
tak tam na to plugin je 8-) THXCitace:
Původně odeslal howard
Firefox,nemam problem.
K te instalacce CELA instalace firefoxu ma 4,7MB. A jede mi uplne v klidu,nikdy mi nespadl.S mozillou uz to je horsi,je dobra,ale je tak jak tady nekdo zminoval moloch,ale to je asi taky tim,ze je to vlastne vic programu v sope.
no já taky chvilku používal Firefox ale zdál se mi pomalejší než Opera tak jsem teď pořád s ní :drool:Citace:
Původně odeslal almanil
Zkuste si to nekdo na 266 MHz P1 MMX. Tam poznate, ktere browsidlo je nejrychlejsi. Asi takhle:Citace:
Původně odeslal sebad
1. Opera 6.06
2. IE6sp1
3. Opera 7.5x
4. Mozilla (+Firefox)
Mozilla nejak moc zere pamet + systemovy prostredky a je pomala, firefox to samy.
A Opera 7.xx zase zere strasne pameti. Vcera, nez jsem odesel z prace, sem se kouknul do spravce procesu a opera zrala 130 MB ram a 200 MB virtualni pameti. Kdyz jsem ji ukoncil, tak jeste 2 minuty visela v pameti a uvolnovala ji. Ne, ze by mi to nejak moc vadilo, ale je to hrozny.
Jinak mam Operu rad, kazdy browser ma svy bugy.
a na svym kompu tak používáš 6.06?Citace:
Původně odeslal howard
nebo ten rozdíl už nejde poznat?
Ta 266 je stary pocitac "doma" u rodicu. Ja mam pocitac viz podpis. Ja pouzivam 7.53. I na tom 266 pouzivam 7.53, akorad neoteviram moc stranek najednou. Ono to zas tak pomaly neni, ale kdyz casto prepinam, tak je to takove tezkopadne. Rozdil 6.06 a 7.53 je dost poznat. Rychlejsi odezvy, rychlejsi prepinani...no ale je to starsi opera, nektere funkce, na ktere jsem zvykly, tam nejsou. Na rychlejsi masine jsou obe stejne rychly.Citace:
Původně odeslal sebad
Chtěl jsem se optat chtěl bych taky změnit prohlížeč. Měl bych zájem o poslední verzi OPERY ,ale nevím jestli mám použit verzi s javou nebo bez javy ? K čemu to prosím vůbec slouží a je to potřeba pro prohlížení a stahování z internetu ?
Běžně to potřeba není. Jsou stránky na kterých java aplety jsou, ale těch je fakt málo. Jinak je možné, že už javu máš, je to totiž něco úplně samostatného. Já být tebou, stáhnu si verzi bez javy a kdyby ti něco kvůli ní nejelo, tak si ji stáhneš na www.java.comCitace:
Původně odeslal Dusan
lidicky nevite jeste, jestli jdou z IE exportovat oblibene do Firefoxu?
Jde to ,po instalaci se optá jestli chceš importovat oblíbené z a ostatní z IE. Ale nevím jestli to jde v Mozille ?Citace:
Původně odeslal Firestone
no nic takoveho nevim, ze by tam bylo :?: A nejaky jiny zpusob, jak si ty oblibene prevest neexistuje?Citace:
Původně odeslal Dusan
Sakra vždyť Firefox 0.9.1 používám na dvouch PC a normálně to jde. Po instalaci a první spuštění se optá jestli převést oblíbené do Firefoxu.Citace:
Původně odeslal Firestone
toz to je jak za trest - uz jsem to zkousel snad 4x instalovat znova a znova a tuhle nabidku mne to vubec nenabizelo :evil: Neporadi nekdo, jak to do toho dostat?Citace:
Původně odeslal Dusan
uz to maaaaam! Stacilo v IE dat Import Export do HTML Oblibene a pak pomoci Firefoxu to naimportovat.
2Firestone: a mel jsi opravdu FF 0.9.1 0.9.2? v 0.9 to afair nebylo.
přesně mě se to tam taky objevilo tos musel mít asi staršíCitace:
Původně odeslal jedik
Nevite, proc Opera 7.5x tak neskutecne pozira pamet? Po 4 hodinach stredne lehkeho surfovani zere 80 MB ram a 130 MB virtualni pameti. Ne,ze by me to tolik vadilo, ale prece jenom to neni dobry. Pritom kdyz ji ukoncim a zase spustim a necham otevrit vsechno to, co tam bylo predtim, tak to zere tak 10 MB a taky to funguje. Pripada mi to, jako kdyz na milionu mistech neuvolnujou dynamickou pamet :P Da se to nak omezit, nebo za behu nechat uvolnovat? Asi ne, co? :-)
ja pouzivam operu 7.53 a po par hodinach mi zabiral asi jen 30 MB takze to nebude chyba opery
a ceho teda?
no nevim,ale kdyz me to nedela tak to nebude operou,mozna mas neco se systemem nebo tak neco ???Citace:
Původně odeslal howard
Predtim jsem mel 7.52 a taky v pohode
To asi ne. A pozoruji to na vice kompech. Vsechny opery 7.x to delali.Citace:
Původně odeslal Fleak
Co mas za OS? Ja mam XPcka. Napiste este nekdo jinej, jestli vam to dela a pripiste, co mate za os a verze opery.
nevite nekdo, jestli jde ve Firefoxu po vypnuti (Firefoxu) zachovat otevrene panely v prohlizeci? Jako to ma trebas MyIE?
teď ji mám zapnutou asi hoďku a žere jen 22 MB ramCitace:
Původně odeslal howard
Nemuze to zrani pameti byt zpusobeno skinem? Pouzivam "Metal Blue".
to ne já používám taky skin - AtlantekCitace:
Původně odeslal howard
no ja mel taky napred neco kolem 10MB, ale ted koukam 44MB :-o system: winXP, skin: KonquerOrPERA 1.8
no mě po 4 hodinách zabírá pěkných 24MB takže je to stálý 8-)Citace:
Původně odeslal ripper
tak jsem ji prave "odhalil" ;D jde o to, kolik mas otevrenych tabu. prave jsem mel s 15 tabama kolem 50 MB, ale chvilku pote, co jsem je zavrel, tu pamet zase uvolnila, takze zadny skiny ani zavislost na dobe browseni.
sebad: schvalne, kolik jsi mel otevrenych naraz stranek kdyz jsi mel tech 24 MB?
2Citace:
Původně odeslal ripper
tak si na to přišel je to tak :!:
No vidite to. A ma opera po 8 hod. browseni, kdy jsem mel otevreno vetsinou 3, maximalne 4 zalozky chvilema, zabira 100 MB pameti a 180 MB virtualni pameti. Nadherne.
Mozna to bude tim, ze na prvni zalozce mam pusteno email.cz oblibene polozky a to se kazdych 10 minut samo reloaduje, na dalsi zalozce mam QR a nastaveno kazdych 15 minut reload a na treti mam overclocking, ve kterym se prubezne hrabu.
Nicmene, stejne si myslim, ze by to tolik pameti zabirat nemelo. Jinak opera rulezzz, ale mohli by vychytat jeste tenhle bug - kdyz se otevre stranka s hodne obrazkama, tak opera obcas pada :-(
EDIT:
Napadlo me, nevyresilo by se to nahodou nastavenim Memory cache v preferencich History and cache ? Mam tam automatic, zkusim nastavit treba 40 mega a uvidime, kolik pak opera bude zrat po celem dni za provozu tak, jak jsem popsal.
no mě ještě nespadla ale když je někde vác obrázků tak občas musim dát reload protože se mi načtou jen některýCitace:
Původně odeslal howard