Zdar
Tak jsem zainvestoval a nechal se zlakat 64bitovym CPU.Prosim majitele podobnych sestav(AMD64) aby mi sdelili kolik jim udela jejich CPU pri encodovani DivXu.(frames/sec).Mam nejak malo a to me desi,proto jsem si ho koupil.
Printable View
Zdar
Tak jsem zainvestoval a nechal se zlakat 64bitovym CPU.Prosim majitele podobnych sestav(AMD64) aby mi sdelili kolik jim udela jejich CPU pri encodovani DivXu.(frames/sec).Mam nejak malo a to me desi,proto jsem si ho koupil.
co je pro tebe málo?
Zkus vypsat nějaké výsledky jako např. 3DMarky a Aquamark... :wink:
:arrow: Myslím, že by to zajímalo víc lidí...
jo jo, určitě by to zajímalo více lidí, třeba i mě ;DCitace:
Původně odeslal sofokless
hmm,pred par hodinama jsem ho namontoval,jsem teprve ve fazi ovladacu,zitra v praci stahnu veskere aktualni ovladace desky,bios a tak podobne.Ale ja si ho koupil hlavne proto aby mi udelal vic nez 100 framu za sekundu pri encodovani divxu a zatim se potacim nekde na 50 framech,coz mi udelal i AthlonXP na 2400MHz, a moje pentium udela 70,to mi nerikejte ze jsem vykulil 10 litru a jsem na tom hur nez predtim. :?:
PS.Testy dodam nejdrive zitra.
Nějaké porovnání je tady, jenom pro srovnání:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...64-3200_7.html
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...64-3200_8.html
Dik,nasel jsem vic testu ale vsude jsou casy,a ne konkretni pocty framu/sec.No nevadi budu hledat,jinak ted mi to uplne stabilne jede na fsb 215,takze mam 2150Mhz,coz je dost brutus,ale pameti nejedou synchro ani boha,bud je to kingstonama a nebo ten cpu neumi obslouzit tri moduly na 400Mhz,coz je pravdepodobnejsi.Sakra budu muset koupit jiny pameti,to je zase kseft.
Nazdar, aky pouzivas 64bit OS a 64bit aplikacie, hry?
toz chcuchim na to .... mash podobnou konfiguraci jak ja ...
no s tim fps si nedelej starosti!!!! je to chybou v cpu marku 2004!!!!
dela to kdyznainstalujesh directx 9.0 ... ja to zkoushel bez jakychkoliv instalaci na lachno po nainstalovani winu a jede to asi 150 - 160 fps coz je sila ... na 64 bit os by to melo valit tak 180 a vysh
.... btw spust si cpu mark kolik ti to haze .. me 250 - 255
jo a potrebuju radu ohledne nas¨taveni toho fsb ... me to uz pri 207mhz kolabuje tak porad please .. dikec ..
a jeshte dotaz ohledne grafiky? .. to mash naky brutus takt? ... jaks to vytvoril .. dikec zdarec mazec ...
jakakoliv rada dobra
jo a ohledne tech pameti!!
doporuchuju koupit nejake ze seznamu doporuchenych!!!
nejlepe ted vypada corsair xms 4000 cl3 .. tj DDR500 asi kupim 2*512
tobe doporuchuju to same ;D corsair rulezz
corsairy ani nahodou nejsem magor abych kupoval PC4000 CL3,kdyz moje Kingstony na CL2 jedou i na 440MHz.To ani nahodou.Jinak s tim taktovanim,zkus dat lepsi chladic,a hlavne jiny pameti,podle nich se ridi vysledna HT frekvence.Zalezi na kusu.Jinak ten asus mi takhle jde v pohode pri defaultnim chladici,sice bych na nem mohl hrat caj ale nevadi.Napis kolik ti ted dela v realu ten divx 5.1.1
ace: nepouzivam nic 64-bitoveho,nic neni.
coze ... ??? to je blbost s tima asusakem ... chims to taktoval?? .. me to uz pri 440 na core haze artefakty!!
jinak .. jake mash 3dmark skore .. oba dva?
a z kama mam stahnout ten divx test nebo co?
btw ... co mash za chladich?
karta mi udelala 7000 bodu v 3dmark03,ten starej nemam.Jinak chladim zalmanem 7000Cu.
jianak zkus neco encodovat treba v DrDivX to je nejjednodusi.
OT: jezisi marija kriste pane, jezisku na krizku.... notimetodie prestan psat jako id.i.ot nebo se z toho zvencnu :!: /OT
tuhle desku vracim je to pekac,nikomu ji nedoporucuju,pockam si na ASUS K8N-E deluxe s nforce3 250 a do ty doby mam objednanou MSI s nforce3 250,ma PCI/AGP lock a to je dulezity,a hlavne na ni konecne pojedou 100procentne 3xDDR400,protoze na tyhle co mam je to peklo,to abych koupil Muschkiny a pak to mozna bude fungovat ale nejsem blazen.Takze motherboard changing in progress,testy nebudou.
No hlavně nechápu, proč si vybíráš nF3, o které je všeobecně známo, že to byl nejhorší chipset pro AMD64. Sice po nových optimalizacích se to tak nějak rozchodilo, ale jasně kraluje VIA co se týče AMD64 based boardech, zatím tedy. A AuŠUS mi do kompu už nikdy nesmí, tak zprasený desky co dnes dělají se už jen tak nevidí. Doporučil bych ti ABIT, Epox, Soyo, případně DFI :wink:Citace:
Původně odeslal OBR
ani nahodou panacku,nforce3 250 (ta puvodni byla nforce3 150) je nejnadupanejsi chipset pro A64 dneska! !,ma hlavne AGP/PCI lock,coz VIA nema,a plno vychytavek a ta deska MSI co ja chci je v testech absolutni vitez a strci vsechny VIA do kapsy s prehledem.Takze novy leader pro A64 je nforce 3 -250.!
A jinak nabidka desek je slaba,takze Abit,DFI a podobne zadnou solidni nemaj,jinak u me ASUS vede cekam na brutalni desku 8Kn-E Deluxe,do te doby budu mit MSI.
OBR: snad mas pravdu, ja ti to budu prat a ty mi to zas epkne otestujes, ju? :) teda toho microstara nemyslim, ten cipset a nasledne ASUS :)
No já vím, že se jedná o inovovanou verzi 250Gb, ale průsery nForce jako takového jsou tam pořád. Neberu ti iluze, ale zase dopadneš špatně, ale je to tvé rozhodnutí ;D Dle mého zatím nemá smysl vůbec jít do 64bit procáků, když ještě nejsou plnně funkční OS a podpora her, vyhozené prachy komínem + změna socketu, ale to je taky na tobě.Citace:
Původně odeslal OBR
Prave ze smysl to ma,vykon je i na frekvenci 2100 fakt brutalni a pocitac je stabilni(zkousel jsem Nitro family,True crime,painkiller),zatim ho budu provozovat na 32 bitech a jeho sila se ukaze az s nastupen 64-bitu,jinak co se tyce s939 necekejte zadny laciny spasny reseni pro masy,ani NAHODOU! cpu a desky budou brutalne drahy do ty doby nez amd proda svoje skladovy zasoby cpu do socketu 754.A az bude skutecne platforma s939 pro lidi tak si ji koupim,protoze to bude tak za rok.Takze prechod na 64 bitu kterej me prisel na 5500 korun a vykon je nekde o 30 procent vyssi nez AXP-M 3200+,kterej jsem mel na 2400MHz.neni co resit proste se to vyplati uz z duvodu grafiky,podivej do testu jak cpu i na 2400MHz omezuje vykon grafickych karet(XT,X800),tyto cpu proste dnesni brutalni karty neuzivi,ale muj ted uz jo,takze jsem pripraven na X800.
No nevím, to co jsi sem postnul jsou pěkný voloviny, 30% výkon navíc ve hrách to nemá, max. 10-15% což se mi nezdá adekvátní, nemluvě o nevyladěnosti chipsetů, na 64bit OS si budeme muset počkat pěkně dlouho, takže to ztrácí jakýkoliv smysl a mě se stejně AMD64 nelíbí ;D , je to levná mrcha, pak raději půjdu rovnou do FX s odladěnýma komponentama a brutálním výkonem. :wink:Citace:
Původně odeslal OBR
P.S. - proč mi to tolik připomíná aféru u Intelu s Willamette a RAMBUSem?
jak vracim? .... to ti vezmou??
a cims teda pretaktl tu grafarnu?? ...
Nemyslim vykon ve hrach o 30procent,ale ve vypoctech,ja si ho koupil hlavne na encodovani divxu a tam je narust neuveritelnych 60procent.
toz jak je to s tou grafarnou?? ... porad jak to taktnout jak ty
btw ... jak si dokazal ze ti vezmou zpatky tu desku?
normalka reknu ze mi s ni nejedou pameti a je to ne.Vezmu si od nich jinou tak co.mas 14 dni na vraceni bez udani duvodu.Ta deska je zklamani, ale muj milaseek ASUS K8N-E DLX uz je na trhu,tak cekam az sem dorazi.Jinak taktuju pres Radlinker 1900.S catalystem 4.1.
dobre dik .. du stahovat ... a pak kupit nakeho vodnika :-D
no kurns tsk to ja sem uz asi svoji lhutu na vraceni propas
nevadi ... ale sere me to ze sem to nevedel driv
vodnika nekupuj nepomuzes si,zalman staci v pohode,na tehle desce to zkratka bez uplne nejlepsich pameti(Muschkin a podobne) nepretaktujes.
jo a ty mushkiny je lepsi koupit ddr400 nebo 433 nebo vic?
nevyplati se koupit muschkiny,pokud mas tolik prachu pockej si na desku bud MSI a nebo ASUS. S tou ti to pujde na 2200MHz i s tema co mas.
via sice ten lock nema ale vysla s novim chipsetem (800 pro) ve kterym uz je. a podle testu co jsem se dival to bylo vykonejsi nez nforce 250gb...Citace:
Původně odeslal OBR
a nejsou tu ty problemy + ma skvelej sata radic. jako jedinou nevihodu oproti nforce bych videl integrovanej firewall. A ohledne Asusu, fakt mrvi na co prijde ja jsem svoji desku rozchodil poradne az s biosem 1.6 po 1/4 roce a 2x jsem to musel reklamovat.
sectoid: nevíhoda :roll: :evil: :roll: ...
Doporučoval bych ti projít si
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=2063
Ten Abit má identické výsledky jako nF3 250Gb, takže je to jasné, jak to je s AMD64 chipsety momentálně. :wink: Škoda že netestovali i Soyo a víc desek založených na KT800PRO.
Me HyperX (nemyslim ty s BH5 chipy) nechodily v Abit, EPoX AMD64 deskach... taky ....Citace:
Původně odeslal OBR
EDIT: Coisairama sem to vyresil ... (temi co stoji stejne jako HyperX)
Naprosty souhlas se vsemi tvymi posty :)))Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Myslim, ze OBR zbytecne vyhazuje prachy... Ted ne na www.hexus.net seznam novych recenzi a myslim, ze je to na tech report, tam maj ruzne procaky (XP 3200+, nove opertony, P43,4G a hlanve Barton 2400 Mhz) a ten pretaktovany barton se drzi KUREVSKY nahore !!! Pricteme-li k tomu cenu, neni o cem se bavit.... :-)))
K tomu enkodovani. V tom ma intel lepsi vysledky. tecka. V kazde recenzi, musel bys mit opertona + regitrovany pameti (rychly prenos po sbernici) a pak bys byl rychlejsi nez intel.... Tvoje masina (OBR masina) je rychlejsi ve hrach, matematice a tak, ale intel vede v celkove propustnosti ....
Nforce3 je paskvil, stejne jako nForce2. to taky neni o cem, pokud bys chtel spicku, tak K8T800pro.
no ja som cital velice zaujimave veci o funkcnosti agp/pci locku na via k8t800pro tu, vyzera to tak, ze via to tentoraz odflakla ale dost zle
http://www.anandtech.com/chipsets/sh...tml?i=2069&p=3
vis skore je toto:
XP-M -2400MHz - 45 snimku/sec
Pentium 4 -3375Mhz - 70 snimku/sec
A64 -2150Mhz- 110 snimku/sec
takze vitezi A64 i kdyz to podle vas chytraku nemuze byt pravda.
Vsechno v DrDivX 5.1.1.Vyzkouseno mnou osobne.
No, jenže zase někdo nečte dobře, že? Jelikož to byla ranná fáze Via KT800Pro, kdy to dělalo problémy, na nových deskách už nejsou, mě teda jako asi přijde velkej problém 248FSB stable na ABITu s tímhle chipsetem. ;DCitace:
Původně odeslal tehla
2OBR, no jak myslíš, ale mě se ty rozdíly zdají až moc velké, ale to stejně pořád nemění špatnou nF3 250Gb jako platformy pro AMD64, že?
BeachKEN ja som ten test videl, a nikto tam o problemoch nepisal, preco ale toto?
o tom ci su alebo nie su si pockame az ked to tu niekto bude mat, lebo super recenzii sme uz videli x a nie vzdy to bolo to prave
jj vyplatí se zábukáčství :o čekat čekat
podle vseho je nforce3 super vylepsenej chipset.Ja mu verim,a jdu pouze do nej.Via je sunt a vzdy byl.
no není to tak docela pravda, ale jsem s Nforce velice spokojen a opět půjdu do ní ;DCitace:
Původně odeslal OBR
PS: jestli máš tolik love, abys měl tak našláplej comp, tak ti fandim!
PROBUĎ SE!!!!rikat v dobe ,kdy kazdej taktuje jak o zivot ze nForce 2 je paskvil je trochu blby ne??Vzdyt se tady po foru porozhlidni vetsina lidi ma desku s nForce 2 a vetsina jich jsou spokojeny!A proc asi??Rozhodne ne protoze to je paskvil :!:Citace:
Původně odeslal svaca
sorry za OT :oops:
hmm ani 50% nema Nforce... a stoho ma podstatne mnozstvo nejaky problem :wink: (s Via to je podobne.. staci pozriet do prislusnych sekcii)Citace:
Původně odeslal Fleak
OT: Presne tak, Via - suxx, nForce - megaSUXX, vzdyt nVidii trvalo rok nez trochu vychytala ovladace :roll: a porad ma hafo lidi naky problemy s timhle nebo tam tim...Citace:
Původně odeslal Semik
Pro AMD proste neni zadna poradna cipova sada, zatim jen sotva nadprumerna. Uvidime co bude dal...
K tematu: imho na A64 je porad cea brzo. Prechod na novejsi A64 stoji cea dost a imho narust oproti nasim pretocenejm XP (T-bred bo Barton) nemuzu byt moc velkej ba mozna zatim i zadnej. Desky zatim nejsou nijak xtra vychytany, to samy plati pro cipsety...
pokud, ale uz muze prinest nekomu uzitek jako OBRovi, tak proc ne...
Ukludnit ten FLAME lebo to tu rovno ZMAZEM :evil:
PS: nikto z vas nemoze povedat ze je NVIDIA alebo VIA lepsia...obe spominane spolocnosti maju co sa tyka chipsetov svoje minusy alebo plusy - zalezi od cloveka co robi. Mne je napr. prednejsia VIA kvoli urcitym veciam...ktore mi na nVIDIa chipsetoch kvoli urcitym veciam nechodili...takze takto to je.
PS2: fakt koniec toho flame - pokracujete vo vysledkoch testov toho A64....
toz lidi neblbnete ... zadny intel nema na A64 (teda krome 3x tak draheho extreme edition ktery ma o 10% vetsi vykon 8-) .. tak klidek) tak kdyz na to nemate tak to neodsuzujte a nevysvihujte sve athlony XP a Intely ... btw ... nforce3 nebo via K8T800 nebo K8T800pro ... vysledky v rozdilech desetin procent ... talze taky jedno ... viz clanky na svethardware.cz ... tak chlapi klid ... A64 rulezz forever a kdo neveri at si ho koupi ... uvidi sam
Nie tak celkom. Itanium 2 je dobry 64bit procak.Citace:
Původně odeslal notimetodie
ale jak sem rikal s tema penezma ... za to co koupish A64 si muzesh s Itania2 koupit tak maximalne par pinu
Takze mam EPOX KDA3+ a AMD 64 2800+ s chladicem Nexus ® AOP-6400 SkiveTek AMD64 ( oproti boxovane verzi cca 6C min ). Momentalne system provozuji na 250x9 ( vice nepovoli BIOS desky :( ) Hledam jiny bios, protoze tady tvrdi, ze BIOS povoli 350Mhz FSB :evil:
moje deska podporuje 350
Uz jsem nahral novy BIOS z USA ( kveten ), takze 350uz jde. Ted jedu na 265x9 ( real 2395Mhz ). Bohuzel pameti uz vys nezvladadaji :( jedou ted na 440 a proste vys uz ani tuk :(
Takze pameti tech 445 neustály, takže stabilně 260FSB ( real 261 ) - 2345Mhz - chce to vodníka, topí to jako čert
toz dobre ... mash dobre pameti .. me to neda vysh jak 205 takze musim kupit neco lepsiho ... .... jak sizjistil na kolik ti jedou pameti? a co to mash za pameti?
Hynix original PC400. Rychlost pameti mi ukazuje ten BIOS a Sandra. Kdyz sem dal PQI original, tak se dal udelat test na 262, ale pak zatuhCitace:
Původně odeslal notimetodie
Jde ti zmenit nasobic i jinak nez 9,10? Ja jsem zatim stabilni "pouze" na 220 HT ale nasobic 10.Jede ti to synchro DDR-HT?
Nechci se hádat, ale...
Northwood - za ty peníze jsou dnes lepší alternativy
Prescott - zatím ne, moc vaří, OC stejný jako Northwood a výhody žádné
XP - pomalé
XP-M - po OC nejlepší procesor poměrem cena / výkon
A64 s754 - Drahá hračka; zatím jediný čipset vhodný na OC (nForce 3 250) a to na deskách, které ještě nejsou na trhu (nepočítám MSI, Asus a podobné parodie na kvalitní motherboard); socket jde do kytek a výkon v pamětích průměrný; nevyplatí se, kdo to koupí, vyhodil peníze
A64 s939 - budoucnost na rok až rok a půl, ale zatím moc drahé; cenově přijatelné za půl roku
A64 obecně nejde moc přetaktovat, absolutně maximální napětí je 1.65V a default je 1.5V (= malá rezerva). Osobně do A64 nejdu dřív, než budou levné s939 nebo (a to spíš), dokud nebudou levné 90nm s939.
docela pesimisticky ale je to pravda :?Citace:
Původně odeslal Eagle
Kravina ja potrebuju vykone ted a ne cekat na socket 939 kterej bude drahej do ty doby nez amd proda vsechny s754
jen takovy dotaz. v cem je to a64 o tolik vykonnejsi, kdyz mas 32bitove aplikace?Citace:
Původně odeslal OBR
to nerozebírej, myslejí jen dopředu... taky se po něčem poohlížím :wink:Citace:
Původně odeslal mISHA
Urcity narust vykonu tam je i v 32bitech, druha vec je jestli tech par % vykonu navic stoji za ty penize.Citace:
Původně odeslal mISHA
@Eagle
Mno tak by si mohol podlozit preco to je Pomale ??? Mne bezne XP okolo 2-2.4 Ghz pripada ako ekonomicke riesenie s primeranim vykonom. Imho ak za 10-20% vykonu naviac mam dat o 10-20klackov naviac ....tak preco? ...pomale ..nie.. mozno tak moralne zastarale.Citace:
XP - pomalé
no kdyz vezmes jak je to old , zastarale , tj ale i fakt pomaly tim ani neuzivis nynejsi grafule :) bohuzel :?Citace:
Původně odeslal Semik
Jedine co by si tym neuzil je X800XT, alebo GF 6800UltraEx... , s 9800ky, ci 5900ky neni problem vytiahnut dost. Pokial je nova technologia nanic a nemas ju kde vyuzit je ....
ja myslim ze takovy 9800xt ci 5950ultra ty cpu nestihaj zivit :?Citace:
Původně odeslal Semik
MNO nevim na moje sestave Barton 2500+@3400+ (2400MHz) A-DATA 512 450 2-3-3-6 a ATI R9800PRO Herkules 493/760 VODA mam na v 3Dmarku03 7700bodu :p
no ono se uvidi az budes mit lepsi CPU , jako neco kolem 3ghz a vejs a uvidis ze narust bude mnohem vysi :p ;DCitace:
Původně odeslal Egyptan.anchk
Ano, ale narast vykonu neodpoveda narastu ceny. Ak to ma byt A64. Jasne ze budes mat viac .. ale nie tolko aby sa dalo povedat ze taktnute XP je pomale.Citace:
no ono se uvidi az budes mit lepsi CPU , jako neco kolem 3ghz a vejs a uvidis ze narust bude mnohem vysi :p
ne ja neberu ze je pomaly jako 386 , ale ze uz nestiha rychlost vyvijeni grafik , si vem ze ty nase bartony jsou stary jak uhli a dnesni grafiky jsou uplne jinde , doufam ze mi rozumis :wink:Citace:
Původně odeslal Semik
for all: Hlavne MisHA> Narust je v encodovani videa,proto jsem si tenhle cpu vubec koupil,je to tady v tom tematu milionkrat: tak znovu:
XP-M 2400Mhz - shruba 40 snimku/sec
PIV 3375Mhz shruba 70 snimku/sec
A64 2200MHz - 120 snimku/sec
A znovu rikam ze to je presvedcivy vykonostni narust.
3Dmark03(karta A9800XT)
XP-M - 6800 bodu
PIV - 7000 bodu
A64 - 7400 bodu
říkal jsi to na třetí stránce... myslím, že si to přečetl každý, ale nechápu ty dohady kvalitě a cenách jednotlivých CPU :?Citace:
Původně odeslal OBR
Když někdo potřebuje výkon na encodovani videa, tak je to i přez tu cenu to nej co si může pořídit... :wink:
Tím nechci říct, že je jen na to... :idea:
chtel jsem jen ujasnit to ze i ve 32bitovych aplikacich je velky narust vykonu,i tem lidem kteri stale tvrdi ze je to jen par procent,neni.Te cpu je opravdu brutalne vykony(na desce asus to byla bida) ale ted na msi je to pohadka,pockam na jeste lepsi desku a pujde to treba i na 2400Mhz a to je pak bezkonkurencni 3600++,a za cenu 5000 kterou me stala vymena XP-M+deska <->A64+deska se to da zkousnout.
PS.Az si o vikendu pohraju s tpu X800 tak pak budu mit 13000 bodu v 3dmarku.a to je argument nad argumenty.
OBR: neměl jsi náhodou problémy s layoutem tý MSI desky jak jsem někde četl v recenzi je tam nevhodně umístěněnej SATA. Hlavně by mě zajímalo jestli není problém se Zalmanem 7000 a tim SATA a ty jsi zde myslim někde psal ,že toho A64 chladíš Zalmanem (jeste na tom ASUSovi)
jsou to milimetry,musis dost ohnout ide kabely abys tam ten zalman dal ale da se to.cekam na novou asusku tam je to super udelany tam problemy nebudou
Heh no tak to já si radši taky ještě počkám nemáš nějaký info kdy by mohla bejt ?
zatim nevim cekam na ni,je to uplne zhava novinka ASUS K8N-E DeLUxe s chipsetem Nforce3-250.
Pomalé... není pomalé v tom smyslu, že by totálně nestačilo, jen už prostě nestíhá high-endu. Málokterý kus 2500+ Bartona jde přetaktovat na 2.2 GHz nebo více bez toho, aby se do něj muselo rvát šílené napětí. A prostě Barton na 2.1 GHz už je dnes midrange až low end.Citace:
Původně odeslal Semik
Jistě že cena neodpovídá těm pár procentům navíc. Ale to už ani nebude kvůli neschopnosti vyrábět rychlejší čipy. Když někdo upgradovat z PMMX (1997) na P2/P3 (1999), byl to skok. To samé P2/P3 (1999) na Athlon XP (2001). Ale přetaktované XP1700+ z roku 2002 / 2003 je pořád hodně blízko nejrychlejším strojům dneška (2004). Výkon neroste a neporoste. Výrobci si to uvědomují a snaží se low-endu zbavit... proto AMD nasadilo cenu A64 tak vysoko, i když jeho výkon není o tolik lepší než u Athlonu XP (nepočítám s939, ten stojí za to, ale s754 je pomalý a podobně zastaralý jako socket A).
mne Barton chodi na 2.2Ghz na default, prumer pretakteni byl kdyz jsem se kdysi kouknul nekde kolem 2.3 Ghz
jina vec, zda ma smysl si koupit novou grafiku a jaky procesor k tomu :?: na digit life jasne zvitezil A64. XP Barton uz neni schopen z novych grafik vymacknout vykon
a co mne nejvic zajima - udelat to jako OBR - tj. vymena POUZE toho co chci vymenit ja a ne spoustu vicevydaju [novy disk, pameti, atd...] proto nezatracuji stavajici A64, proste nevim, co presne budou obsahovat desky pro A64 939
az budu vedet, tak koupim tu variantu, ktera mne umozni koupit jen procik a desku 8-)
To si asi neuvědomuješ, že příští rok už máme PCI Express. Budeš muset koupit novou grafiku a nový zdroj, pokud se uchytí BTX, tak i nový case (ale to se asi nestane). Taky budeš muset pomalu vyhodit IDE disky, protože s tímhle standardem se počítá leda pro optické mechaniky. Nějaká levná výměna moc nehrozí. A mimochodem - A64 není kompatibilní se všemi RAMkami a s754 má ještě ke všemu jen dva moduly DDR400 (takže žádný upgrade dalšími moduly). Socket 754 má proti socketu A jen dvě výhody - menší latence pamětí (ale ne lepší propustnost) a vyšší výkon na stejné frekvenci (to se dá na XP dohonit velkým přetaktem). Pro majitele XPček se to za ty peníze nevyplatí. Kdyby stál to samé, co socket A, není co řešit... jenže on stojí dvojnásobek.Citace:
Původně odeslal short24
Prave na to narazim. Vzdycky jsem zatim provadel zmeny vicemene obgeneraci, vynechal jsem napr. Pentium II, pak Palomino,Ttbreda.
Ted mam spoustu dilu s kterymi mam spokojenost a nulovou potrebu obmeny. To cem pises mne stve :evil: a tak ve vhodny okamzik koupim tu A64, kde nebudu muset kupovat novou grafiku, zdroj, HDD, RAM, case, chlazeni... snad jsem na nic nezapomnel.
Jedine o cem uvazuji k A64 je X800 grafika Spajdr a spol. - drzitele teto karty o tom v prislusne casti 4a diskutuji.
Nekdo tu chtel znat vykon pri komprimaci videa. Sice nemam AMD ale hodim vam referenci:
A) DVD 720*576 PAL do Xvid 560*420 (jen obraz, pomoci Vfapi)
19-21FPS (zatizeny pouze 1 thread ze 4)
16-17FPS (zatizene 2 thready pri 2 komprimacich soubezne)
B) 100-110FPS pri komprimaci Xvid2Xvid 384*216 pri zatizeni 1 threadu
C) 160-180FPS VCD to DivX 3.11 Fast motion CBR 910Kbit pri zatizeni 1 threadu
Pro porovnani - celeron 566@850
A) 5-7FPS
C) 40-45FPS
DVD jsou koncerty, takze je tam jeste filtr deinterlace, coz zpomaluje. Resize je v modu Precise bicubic A=1
VCD - nahodne vybrany film
Zadna z hodnot neni udana pro staticky obraz
Komprimace WAWu - lame 3.91 VBR (-V 1) 96-320kbit
playtime 13:45 compress time 1:37
Vytizeni systemu v tomto pripade: 25% (1thread)
Vse narazi na jednu vec: HT je sice super, ale pokud z nej chcete vymackat maximum, tak zjistite, ze vetsina testu pod WinXp neni schopna vyuzit multiprocesoring. Takze realne hodnoty jsou ponekud jinde.
Ked si zoberem, ze novy Athlon64 3200+ vyjde v Ageme (SVK) 11 721 SK tak seriem nato, ale pre porovnanie Athlon MP 2800+ tam predavaju za 8200 Sk co uz tak velky rozdiel neni, i ked u A64 treba ratat aj s doskou atd...takze do 20 by sa clovek zmestil tak-tak.
Super situacia ...
ak stavies nove PC tak prilis co riesit nie je. Ak iba uppgradujes .. tak to uz je sakra problem a riadny plesk po penazenke.
Eagle: SORRY ale jako ty uvazuji jenom lidi co na to nemaji prachy.Stale na neco cekat a cekat a cekat a cekat........ pche.
a takhle uvažují majetní :?Citace:
Původně odeslal OBR
trosku to tu sklouzlo mimo - spis cekam na vysledky s X800 u OBRa, o kolik bude lepsi nez Spajdr
koukal jsem se ze jedna z vlastovek - bordu 939 bude umoznovat jen vymenu CPU a desky, jen jestli to bude pravda
ono cekat a necekat - necekal jsem pri spusteni Paegase a za drahy peniz hned prvni den s frontou dalsich nadrzencu koupil mobila, ktery v jinych zemich uz mizel i z vyprodeju - po ochladnuti nadseni jsem si pripadal jako ... kdyz si nekdo chce koupit ultra novinku, dik, spalil jsem se jednou
uvazuju realisticky,kdyz se podivam do minulosti tak jsem menil grafiku 3x za rok,desku 3x za rok a cpucek jsem mel asi za rok 6.Takze se nebojim toho ze si pristi rok nekoupim X900XT PCIExpress.Takze koupit dnes neco a koupit za rok neco jineho me nedesi.
Ano, nemám na to upgradovat pořád. To nepopírám. Jsou tu ale i další faktory - já potřebuju naprosto spolehlivý systém schopný fungování nepřetržite a ještě navíc s velmi tichým chlazením. A64 by mi v současnosti nepřinesl finančním nákladům odpovídající nárůst výkonu a ještě bych musel složitě zkoumat, jakou základní desku si pořídit (už na Athlon XP to byl velký problém). Ty sis koupil MSI a to je třeba pro mě nepřijatelná značka - takovou prasárnu jako změnu frekvence FSB za chodu můžou udělat fakt jenom oni. Stejně tak šmejdy jako Asus jsou nepřijatelné. Nehodlám se přizpůsobovat nové platformě, když vývoj procesorů pro ní už skončil.Citace:
Původně odeslal OBR
to je take argument.Pro me je dulezitejsi nez stale zapnuty tichy server, pocitac kde predelam DVD/Divx za 2 hodky a zase ho vypnu takze nema cenu o tom mluvit,kazdy ma jine priority a potreby pocitace.
PS.ja bych taky nikdy nekoupil MSI ale neni v cechach jina volba zatim.Takze to musim vydrzet nez bude nejaka lepsi deska.
No, teď jsem vyměnil Axp 2300 MHz za A64 2350 MHz, jinak stejný komp, výkon je tak o 20 - 30 % vyšší, záleží na aplikaci, možnost měnit multiplikátor bez dělání nějakých úprav přímo z Windows, menší vyzářené teplo než Axp. K desce MSI: doteď bych si MSI nekoupil, vždy jsem měl EPOX, ale tahle deska je fakt dost dobrá.
jenom kupovat a kupovat novy AMDcka, ptz oni ty prachy potrebujou... lidi cpou penizky Intelu stale dokola za jejich supermegahertzy a pritom realne bud ten vykon nevyuziji, nebo zadny neni :roll:
Chci tim jen rict, ze narust vykonu (10-30%) je dost velky na to, aby stalo za to si treba 5-7k priplatit.
Kdo na to ma, at to udela... kdo na to nema, koupi si tady v bazaru jety XP a pretoci ho ze?
Jinak co se tyka tech desek, myslim, ze MSI neni jedinou soucasnou alternativou nebo ne?
skoro jedinou,ja mel asus k8t s via a to byl totalni sunt,msi byla prvni k mani s nforce3-250,ale ma dementni layout.Velice dobrej kus je epox,jakej ma Radim Stepanec.Prej i soltek a gigabyte s nf3-250 jsou slusny ale kdyz ja to kupoval tak se nedaly sehnat,cekam na asus k8n-e dlx,tu koupim a jestli to nebude dobry,tak zkusim epox a pak uvidim co dal.Zatim je to dost bida,ale ja jsem super spokojenej,stabilni,vykonny,fakt parada, jen ty pameti me stvou pri vyssim taktu nez 225 uz delaj chyby a pada to.
hele jak vam dou pretocit?
Sorry za OT, ale tohle mě docela zaujalo
2Eagle: mohl bys mi prosím objasnit, proč je změna FSB za chodu prasárna ??? ThxCitace:
Původně odeslal Eagle
hh dobrej dotaz :)Citace:
Původně odeslal Miro2
Co to rikas o asusu K8T.. sem cet clanky testy a vyhrala 3 testy ze 4 hned po ni byla deska od MSICitace:
Původně odeslal OBR
A proto mam taky tendle asus
Ja ho mel a nejelo to na vic nez 215,a v synchro ani boha,furt nejaky problemy s pameti,mas pravdu deska vyhrala ale uz tak pred pul rokem dneska je to odvar,ja chci nforce3-250,a ta MSI je ve vsem lepsi nez ta ASUSka.Ve vsem ve vysi HT v kompatibilite s pameti,mel jsi lepe hledat ta asuska je uz dneska sunt.
Koupil jsem revizi 1.1, ta má už 250 GB/ultra, podporuji HT 1000 MHz, SATA má super výkon, i paměti, po předchozích zkušenostech s MSI jsem tomu moc nevěřil, ale jsem naprosto spokojen, i layout mi naprosto vyhovuje, je mnohem lepší než klasika
na zalmana neni layout good
no, někdo psal, že ho tam dostal, sice s problémama, ale dostal, já tam mám teď box, ale do 14 dní budu mít novou sponu pro uchycení mého vodníka, takže no problemo
Ja ho tam mam,ale musis uplne brutalne ohnout IDE(kulaty) a stejne se dotykaj ty medi okolo.Ale jdu do desky epox a tam ma lepsi rozvrzeni