Prosim vas jestli to mate nekdo moznost vyzkouset tak to zkuste ;) a napiste jestli tadle kombinace je mozna!? ??? Dikec! ;)
Printable View
Prosim vas jestli to mate nekdo moznost vyzkouset tak to zkuste ;) a napiste jestli tadle kombinace je mozna!? ??? Dikec! ;)
Ide hlavne o to podla mna ci sa da nastavit voltaz pri akej TB funguje resp. aka je najnizsia hodnota ktora sa da nastavit v BIOSE (ak sa este dobre pametam tak 1,5V sa tusim dala). Myslim si (ale netvrdim pretoze som neskusal) ze by to mohlo ist.....
V biosu de nastavit min. 1,65V :(
NO v podstate najistejsie by bolo si TB zapozicat a vyskusat...ja by som aspon takto postupoval - mam tu moznost to tak zrobit. Napatie tych 1,65V by podla mna Thoroughbredovi az tak nezaskodilo...
Jestli nekdo mate tu moznost to vyzkouset tak to prosim zkuste, dikec!!! ;)
Lenosi! ;)
NO ani nie lenosi ;) , ale skor to ze sa danych dosiek uz vela ludi zbavilo...
No na moji Turbo2 by to melo chodit. Jde me nastavit 1,55V. zkus naflashovat verzi biosu 3,6. Ale mozna je ta deska hodne rozdilna. fakt nevim
jj ja to myslel funny ;) je pravda ze uz je to out kousek ale snad se nekdo najde... ;)Citace:
Původně odeslal GABO
Tanner: na verzi 3.6 jedu ale nemyslim ze to bude to prave orechove
k7t turbo podporuje xp 1800+ :-(
k7t turbo2 podporuje xp 2600+ :lol:
i TB, zkousels to nebo co? ;)Citace:
Původně odeslal dexterav
Zdravim, potreboval bych poradit, jestli nekdo zkousel dat AthlonaXP do desky od Abitu s chipsetem KT7E, nevim cemu mam verit, skoro vsude pisou, ze to nejde, ale nekde to popiraji. Officialne ma podporu 100MHz, ale kdyz nastavim v Biosu 133 tak to taky jede, ale musim snizit nasobitel. Tak nevim.
Chito sorry ale co to sem plantas? Kdyz tak si zaloz na to thread ale stejne mam tuseni ze uz se to na OC resilo!
Jo btw nevim :wink:
TBred jde na K7T Turbo 2. viz. muj BO 1700+@2200+
Snaker: Prosim Te jake mas nejnizsi napeti moznost nastavit v biosu?
nejnizsi nastaveni voltaze mam 1,3V., jinak ted mam na Tbredu 1.65VCitace:
Původně odeslal Atom
Lidi nikdo nevite? ???
XP 1700+ TB s MSI K7T Turbo funguje.
thx mr.daffka!!! :DCitace:
Původně odeslal mr.daffka
Tak ted vazne nechapu, proc mi nechodil na novejsi KT266PRO ??? Ale to uz je minulost ;D
2Mr. daffka > na kolko si ho pretaktoval na tom Turbe<
jj to by me taky zajimalo!Citace:
Původně odeslal GABO
Kamos ho dostal prej na +- 1900 MHz pres FSB , coz je na Turbo dost dobry. Ja mam taky Turbo a FSB mi bezi na max 145 Mhz.
Zda se mi to trochu divny, protoze 1900 je tusimze 174*11.0. Budto ma nejakej dobrej kus, nebo ta deska blbe pocita frekvenci. Rozhodne k nemu musim zajit a zjistit, jak to vlastne je.
mr.daffka: nepotrebujes lepsi pameti?
Takze tych 1900 MHz na tom TURBE nieje moc realnych podla mna.
Podla mojich testov isla Turbo aj pri kvalitnch pametiach max na 148 MHz FSB z velmi dobrym chladenim NB.
TO znamena max. nasobic 12,5 x 148 FSB - frekvencia 1850 MHz.
Cize okolo tych 1800-1850 maximum. TURBO nepremapuvava nasobice nad hodnotou 12,5 (teda 13 uz je 5 tusim alebo 5,5) takze to je asi max. Jedine keby zrusil posledny L3 mostik...
no ved to, ja mam este blbsiu dosku (akceptuje max iba FSB133, aj ked nastavit teoreticky mozem 166, ale ignoruje to :evil: ) a na fore k AMD procakom sa teraz riesi, ze ako zrusit L3 mostik , aby sme mohli na starsich doskach ist hore cez nasobitel...Citace:
Původně odeslal GABO
Niekto tu spominal, ze ich treba zrusit nejakym skratovanim...ale o co presne ide neveim.
2lullu:Thoroughbread ti tam nemůže jít,protože MSI nikdy nevydá BIOS s jeho podporou ;)
OPRAVA: Po rozhovoru s kamosem upresnuju XP 1700+ TB rev.B JUIGB jede na MSI K7T Turbu 13*148 ne 174 * 11. Takze 1924 Mhz.
Jak tam dokazal nahodit 13x ???
Nic. Jenom dal v biosu 13x a bezelo to 13x.
Tak ten funkcny nasobic 13x by som na tom Turbe chcel vidiet. Nie velmi tomu verim..ale stat sa moze vsetko. Nema moznost poslat nejaky screenshot?
Udelam screenshot. Chtel sem ho udelat v nedeli, ale kamos se zrovna rejpal v kompu, takze sem nemoh, ani sem v podstate nevidel to bezet. Ale von tvrdi, ze to jede 13x.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Citace:
dal v biosu 13x a bezelo to 13x
Nahod screen..
Nahod nahod............... :wink:Citace:
Původně odeslal GABO
Pravdu poviem ze na 90 percent tomu neverim...ale proste tych 10 percent tam je.
Ja bych vic nez 1% nedaval 8-)
No screen nikde tak neviem.
Screen nebude, jede mu to 12.5 x 154.
Skoda ze sme sa nestavili o nieco....na stretavke by si mi isiel aspon jedno pivko od smedu. Proste tych 13x nebolo moznych....
Doufam, ze se ten tvuj kamos nespletl i s popisem toho CPU :wink:Citace:
Původně odeslal mr.daffka
Taky me to totiz zajima, mam v planu si jej koupit, ale deska bude az casem.
PS: deska umi v Biosu minimalne 1.55V (ne jak nekdo psal 1.65V) a multiplikator ma ...12,13,14,15 - jestli tyto vysoke ale pujde zvolit netusim.
Nesplet. Je to ROZHODNE XP1700+ TB JUIGB a MSI K7T Turbo a funguje to.Citace:
Původně odeslal Petrt
Nesplet. Je to ROZHODNE XP1700+ TB JUIGB a MSI K7T Turbo a funguje to.
-----------------
OK, diky za info, budu o tom uvazovat.
PS: co by se mohlo stat, pokud necham v Biosu standartne napajeni "DEFAULT" a zapojim tento procik ? Bios jej nepozna, tak jake muze nastavit napeti ? :wink:
(radeji jej ale rucne stahnu na 1.6V :-) )
Takze dneska bych jej mel mit, to jsem zvedav zda to opravdu pojede a zda prijdu o svuj "super" tichej pocitac 8)
takze na teto desce TB B0 jede.
Problem je ukazatel teploty. Koren chladice (D5TB) je na dotek studeny (miiiirne vlazny) a presto Speedfan ukazuje 66°C pri 100% zatezi (cca 20 minut behu). Idle ukauje 52°C
Citace:
Původně odeslal Petrt
Jakej mas bios? Kamos rikal, ze overclocklej mu topi +- 38°C. Jestli pri zatezi nebo idle nevim.
Kazdopadne, kdyz je chladic mirne vlazny, tak to asi 66 stupnu nema.
Ja mam pri 66 stupnich chladic hodne horkej (coolermaster CP5-7JD1B)
Nebo mas spatne nasazenej chladic a neodvadi teplo?????
Bios mam uz nejnovejsi v3.6 - deska procesor uz detekuje spravne.
taky se mi ta teplota vubec nezda, protoze vim, jak je chladic teplej na 60°C :))
Chladic je nasazenej dobre, uz jsem to kontroloval. Tedka to mam na 12.5x133 (XP2000+) a teplota bez zateze je jen o 2°C vyssi...
doplneno: na XP2000+ jsem prekonal 75°C (100% zatez) pri ventilatoru na 7V. V Biosu jsem mel sice nastaveno 70°C a vypnuti, ale presto se to nevyplo. Chladic byl u zakladny teply, ale ne horky.
No neviem ale mne to ide na K7T Turbo. Neviem ako tam mohol niekto nastavit multiplikator na 12,5 ked je tam iba do 12. Inac voltaz som nechal na default a slape to 12*147. Verziu Biosu mam 3.6.Teplotu mam pri zatazi 54C a v idle okolo 36C. Skusal som este aj ubrat napatie na 1,55 a ono to normalne fachalo. Ale to bol iba pokus a tak som to dal potom na 1,6(default). Keby som mal lepsie RAM tak by som z neho dostal na 100% este viac.
to Spoky:
v Biosu je volba 13x - a ta funguje jako 12.5...tak jsem toho dosahl. Volba 14x, 15x uz nefunguje.
Jaky mas prosimte chladic ? Me to proste ukazuje strasne vysoke teploty (D5TB na 12V a otevrene bedne), prestoze je pasiv vlazny (55°C a pasiv je studeny !)...kdyz jsme dal chladic na 7V a zakrytoval bednu (v bocnici bedny mam 8cm ventilator ktery zene k CPU chladny vzduch) tak je teplota uplne stejna (=stejne vysoka). Budu muset sehnat nejake teplotni cidlo a overit to. Proto se bojim zatim taktovat vic. Na 12.5x133 to bylo stabilni (test ale jen 30 minut/100% zatizeni) ale teplota sla do nebe.
PS: tedka taky jedu na 1.55V a 12.5x144 (XP2200+) ... mam i obrazek, ale je pro me zahadou, jak ho sem vlozit, aby pritom nemusel byt u me na disku (jo jsem lama :oops: )
Pekny vysledok na danu dosku - ja som na nej mal maximalne 2100+ CPU...je pekne ze zvlada 2200+ (zvhladom na to ze MSI pisala ze max. 1800+) ;D
Citace:
Původně odeslal GABO
jojo, sice to po testech zase hodim na 2000+ ale i tak :) Potrebuju externi digitalni teplomer, musim si nejak zkalibrovat to cidlo, ukazuje vazne kraviny...tedka me ukazoval 80°C a pasiv byl teply. U zakladny byl horky, ale prsty se na nem dali v pohode udrzet :wink:
AJ mne na 8K3A neukazauje dobre ..a velku hlavu si uz z toho nerobim...kaslem nato. Je pravda ze by bodlo presne meranie ale co uz.
no tedka to jede 2hod na 2200+ (100% zatez) a na pasivu se da udrzet docela v pohode ruka (u jadra). Zitra zvednu bocni ventilator na 7V (at je proud vzduchu vetsi) a necham to asi tak.
No ja se nejvic bal proto, ze ta deska tento CPU oficialne nepodporuje kvuli zahrivani nejakych tech napet. regulatoru - nerad bych neco zprasil, par tydnu pred novou deskou :-D
No to ze sa ti moze znicit kvoli prehr. regulatorom si uz prekrocil...ta hranica je 1800+ ale velmi by som sa toho neobaval :)
no tedka odjizdim pryc, tak pustim UD Agenta a uvidime jestli tu najdu az se vratim jen spaleniste ;DCitace:
Původně odeslal GABO
No myslim si ze pojde...bez problemov.
zatim to tak vypada, od rana (8:35) jede na 100% zatez az do tedka a v pohode...tedka delam DVDrip, takze jeste nejakou dobu bude zhavit :)Citace:
Původně odeslal GABO
Tak uz sem si ho poridil (XP1700+ JIUHB 0302WPHW) diky vam! :-D
Thx vsem kdo tady prispeli, az na Chita! ;)
Bez problemov...ta Turbo este bola z tych lepsich MSI dosiek ak nepocitam par vaznych bugov.
jj ty turba sou fakt nejake zvlastni desky, jak sem tam mel durona tak slo nastavim min. napeti na 1.65V a ted jak tam mam athlona tak de nastavit min. 1.3V!!! Zajimave!? Asi to CPUcko dela svoje! ;)
nevim jak u Spitfajra, ale u Morgana bylo min 1.5V. Tedka nevim, prevadim video, takze se nemuzu podivat. Jedu na 1.55V a niz jit neplanuju, takze me 1.3V nevzrusuje ;D 8)Citace:
Původně odeslal Atom
Jaký je výkonostní rozdíl Athlona XP 1700+ BO na desce K7T a na desce s DDR pamětmi - přemýšlím o upgrade a váhám, jestli vyměnit i desku K7T, kterou mám teď v compu (procesor je jasnej)
no na desce se SIS735 je rozdil mezi DDR a SDRAM cca 600 bodu v 3D marku 2001. Jinak co jsem nekde nekdy cetl tak se uvadi rozdil ve vykonu 10-15%, ale zalezi jak moc jsou dane programy zavisle na pametove propustnosti.Citace:
Původně odeslal libor
Kup nejdriv procik a uvidis, ten procik je fakt rulezni!!! ;)Citace:
Původně odeslal libor
Ja hraju CS a mel sem predtim durona a ted jak mam toho athlona XP tak se CS zvedlo v prumeru o 50 fps!!! Stejna graficka karta! 8)
Ale jinak to bude tak jak pise Petrt! ;)
Citace:
Původně odeslal Petrt
No kupovat si XPcko kvuli CSku je podle me docela zbytecne ;D ;D ...ale Morrowind, CaC Generals atd jsou tedka krasne hratelne - a hlavne....uz necekam 8-10 hodin na ripDVDcka :)))Citace:
Původně odeslal Atom
Takže v týdnu jdu pro XPéčko a deska asi bude chvíli u ledu - jesliže je nárust nějakých 600 bodů tak to nestojí za to, jsem ale zvědavý na nárust v 3D marku - zatím mám v desce Durona 750@850 a grafárnu PowerMagic ATI 9000PRO 64Mb a dělá mi 4800 bodů. Jinak dotaz pro Petrta - jsem taky od Brna - kdes to XP kupoval - já nakupuji v TS Bohemia a tam je asi už taky maj - a chladíš to orig. chaldičem od AMD ?
Na D1100 jsem mel 5500 bodu, na XP1800+ 6500 bodu.Citace:
Původně odeslal libor
V TSku nenakupuju, jejich ochota je nulova a nemam naladu se tam zase nekdy hadat s tou lamou co dela servisaka.
Tento muj CPU byl koupenej ve FANu (www.fan.cz) nebo jeste nakupuju v Softcomu (www.computershop.cz).
Chladim to Titanem D5TB na 7V, ale budu kupovat Arctic Cooling SuperSilent Pro a pozdeji az budou penize vodnika.
Ty nehrajes CSko? :o :o :o !....... ;) Na CS ti pomuze jedine hrubej vykon CPU grafika je tam jenom nato abys to videl!!! ;)Citace:
Původně odeslal Petrt
Priklad: rozdil mezi GF2MX a GF4MX na duronu 950 sou v CSku asi 2 frames! ;) ..... pro GF4MX :)
;D No ligu sice nehraju, ale zas tak spatnej v tom taky nejsem :wink: A hral jsem to uz na D650 v pohode. D1GHz na to v hohate staci (1024x768). Znam dost "profi" hracu kteri to hraji v nizkem rozliseni a na horsim pocitaci nez je ten 1GHz Duron ... :) Na CSko neni ani tak potreba hooodne rychlej CPU jako spis super rychle pripojeni (Telecom sux)Citace:
Původně odeslal Atom
S tim pripojenim to mas recht! Ale s tim CPUckem ses vedle! ;D Hraju 800*600!!!
Nerekl bych ... tak jako tak nedosahnu vic framu nez mam Hz na monitoru, takze me nejaky 2GHz cpu nevytrhne. 800x600 jsem opustil uz davno, na 17" se mi to zdalo vsechno moc zubate (ale zase vetsi hlavy 8-) )Citace:
Původně odeslal Atom
PS: tuto debatu o CS koncim, nema to smysl, kazdy si budeme tvrdit sve vlastni pocity ;)
Okej! Koncime debatu o CS! :)
PS: Ja nic netvrdim tak to proste je! ;)
Citace:
Původně odeslal Atom
grrr 8) OKi, posledni moje reakce....
...pokud nemas vytrenovane reflexy, dobrou mys, vhodnou sensitivitu (vzhledem ke zvyku lepsich hracu jit s ni dolu a dolu a dolu :wink: ) a fakt dobre pripojeni, tak je ti jakykoliv CPU k nicemu. Jeste se mi snad nestalo, ze bych kvuli nizkemu FPS nejak blbe chcipl, maximalne lagujici server a s tim ja nic nenadelam.
[quote="Petrt"]to Spoky:
No chladic mam presne ten isty ako ty. Este na nieco som prisiel. Uz ide aj mne ten 13 multiplikator. A ako som ho tam dostal? No s verziou biosu 3.5. Inac naozaj ide ako 12,5. Verzia 3.6 mi ho uz nepolila, teda povolila ale prehodila ho na 5 myslim. Este som skusal aj pamet CL2 a ked som ju nastavil na CL3 tak som to dokazal rozbehnut stabilône na 152*12,5. ta ramka bola ale pozicana, takze zase idem na 147*12,5. Ten idle stav mam so zapnut Idle vo VCOOL. Inac cez tych 54 som sa nedostal.
A este cosi som zabudol k tomu chladeniu. Mam v bedni okrem chladica na CPU A CHIPSETE este chladic vpredu 90x90 a inac nic teda este zdroj. Chcel som aj ja davat este jeden zboku ale zistil som ze by mi to moc nepomohlo, lebo ked som dal dole bocny kryt tak teplota isla dole len o 2C a to mi za tu robotu nestoji. Mozno ked bude teplejsie tak zmenim nazor.
PS: Teda neviem ale mne sa ta doska paci, zatial mi chodi vsetko a bez problemov. :-)
[quote="spoky"]Bios v3.5 - nedetekuje spravne procesor, max. nasobic nezkousenCitace:
Původně odeslal Petrt
Bios v3.6 - spravna detekce CPU, nasobic nastavim na 13x a ve skutecnosti to jede 12,5. Pokud nastavim 14x, tak to je tusim neco kolem 5tky (+/-).
Nechci zvedat moc FSBcko kvuli kartam v PC, mam jich tam prece jen dost a byl bych nerad, kdyby nejaka zacala delat problemy. VCool nepouzivam, mam trvale spusteny UD agent, takze bych chladit stejne nemohl :-)
Na CPU vyse jmenovany chladic na 7V (na Duronu byl na 5V), dalsi 8cm chladic horizontalne nad HDD v supliku (5V), na grafice 5cm na 5V, zdroj 8cm na 7V a naproti CPU v bocnici 8cm na 5V (pri nejblizsi prilezitosti pujde na 7V) - ten bocni chladic me snizil teplotu na Duronu o 10°C (tehdy jsem to jeste testoval), nyni kdyz otevru case, tak mam na CPU vetsi teplotu nez kdyz je zavrena.Citace:
Původně odeslal spoky
Deska me nestaci, chci vic pameti a nechci kupovat SDRAMy (kdo se jich ma pak zbavovat a moc netratit), chci SATA a hlavne nejakou dobrou desku ktera je na tyto CPU stavena - prece jen asi melo MSI duvod, proc tyto CPU nedoporucuje :?
No uvidim, mozno sa aj ja dam na tych viac vetrakov, lebo predsa len ten na CPU s 3000otac. dost huci. Porozmyslam. S tou pamatou mas pravdu. Ja uz tiez do nej nemienim investovat a hlavne tych 512MB si myslim ze je az moc. Tiez planujem nejaku novu dosku ale este s touto vydrzim nejaky rok. A potom verim tomu ze este s TB dostaneme viac. A s tymi rychlejsimi pamatami to bude super. Musim povedat, ze tieto procesory sa AMD fakt vydarili.
jo souhlasim, pretaktovat AMD CPU o SKORO jeden GHz je pekna vecicka. Jen nevim zda to Turbo ten rok prezije :D Mam v planu Epoxe do dvou mesicu, tak to snad vydrzi :mweheh:Citace:
Původně odeslal spoky
jj to turbo je good ale chtelo by to na ten procik uz nejakou poradnou fosnu chci ho proste dat na tech 2900+ pri FSB 200!!! :D
no ja se drzim pri zemi, me staci 2400+ ;D Prece jen mit za 2000,- CPU ktere stoji 2.5x tolik je pekna vec (a ty ripy DVD, to je kraaasa)Citace:
Původně odeslal Atom