Je lepsi verze od Asusu nebo od Sapphire? Asus stoji v CC asi o 400 vic. Zajimaji me moznosti pretaktovani, kvalita chladice, popr. jestli jde jde na obe verze namontovat VGA Silencer rev. 3.
Printable View
Je lepsi verze od Asusu nebo od Sapphire? Asus stoji v CC asi o 400 vic. Zajimaji me moznosti pretaktovani, kvalita chladice, popr. jestli jde jde na obe verze namontovat VGA Silencer rev. 3.
Tak to by zaujimalo tak na rychlo aj mna....
Ale aj tak by som bral asi ASUSA 8-)
Pokud na nej budes davat jine chlazeni tak Sapphira. Jestli ne, tak ber Asuse, ma lepsi chlazeni od vyrobce.
Prašť jak uhoď, ale ASUS je ASUS :)
Pryc od Asusu !
Je to nekompatibilni smejd .....
9600XT od Asusu nebezi ani na Asusu deskach
(9600XT + A7V600)
Radšej Sapphire.
No, já si myslím, že SAPPHIRE tu znají skoro všichni a vědí, že chodí dost dobře. Tak proč jít do něčeho neznámého?!?
Asus na ATInách moc dlouho nejede a ukáže až čas, jak na tom doopravdy jsou.
Ono tych kombinacii KT600 + R9600 nebezi viac. Skor by som povedal, ze je to vacsina...Citace:
Původně odeslal svaca
Stačí v BIOS-e MB nastaviť AGP 4x a FastWrites: off a všetko je OK.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Právě že to nepomůže pokaždé! Zas takový tupci nejsme!Citace:
Původně odeslal xDodox
Mám SAPPHIRE R9600XT Fireblade asi tejden a ten větrák je pěkně na hovno... je slyšet a pak ta pasivní plocha vlastně ani neexistuje jak je ten větrák do ní zapuštěnej... Jinak taktování tak s tim moc nepočítej už z továzny jsou na taktovaný a maj v catalystech funkci na softwarove pretaktovani... bez taktu je teplota něco kolem 37stupňů ale když to zapneš tak se to vyšplhá i přes 44 a pak se to občas kouše a rozbíjí se obraz.. třeba je to jen mojim kusem, ale co znám lidi tak ho víc jak o 25MHz s orig chaldičem nepřetočili víc... a pak u toho firebladu je základní takt pamětí ne na 600 ale na 650 ... a potom ten fastwrite je diskutabilní mě to třeba s nim jede uplně v pohodě a na AGP 8X anižby se něco dělo, ale kámoš to musí mít všechno OFF jinak se mu koušou i MARKY :-) Určitě kvůli chladiči bych nešel do ASUS, protože zas tak dlouho nevyráběj radeony a pak firma asus dle mého názoru jde do pr*ele... SAPPHIRE rulezzz... nemůžu si stěžovat
Ale neni pravda ....Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Vetsina desek co prodam je KT600 a grafika v tom je R9600XT a problemy nemam ....
Problemy jsem mel s R9600Pro a vzdy jsem to vyresil pomoci AGP4x a FW off, a desky delam jen Gigabyte, EPoX, Abit, QDI a Jettway, grafiky VYHRADNE Sapphire.
Ale Znam 3x pripad, kdyz Asus R9600XT + A7V600 nebezel proste nijak .... (1x Mirek Jahoda, 2x ja na krame)
Soltek KT600C1 + Sapphire R9600XT běží bez problému s AGP8x FW - ON
Taky bych šel radši do léty prověřeného Sapphire.
Co se grafických karet týče, tak na mě Asus nepůsobí zrovna dobře.
ten asus ma hlucnejsi vetrak nez saphire.
rcad napsal:
Taky bych šel radši do léty prověřeného Sapphire.
Co se grafických karet týče, tak na mě Asus nepůsobí zrovna dobře.
Sapphire že je prověřený časem? hehe, vždyť když Asus vyráběl první grafické karty s čipem RIVA128 tak o Sapphire ještě nikdo ani nevěděl, tak jak můžeš tvrdit takovou hloupost?
Ten Asus 9600XT se dá sehnat za cca 4000Kč, takže kup určitě Asus :-)
Haha, jedle jak ta jedle....Citace:
Původně odeslal Daniik
Vis co je to Sapphire, je to BYVALA tovarna ATI, tzn. Sapphire je vlastne orig. ATI, co dela karty pro Evropu ...
Pro USA a Kanadu je stale dela ATI v Cine....
A co to má jako podle tebe společného s tím co jsem napsal???Citace:
Původně odeslal svaca
Sapphire=ATI
Ta firma tu je veky veku .... :-)))
Ozzy napsal:A na takovou duchaplnou myšlenku jsi prosim tě přišel kde? Povídala maminka večer místo pohádky na dobrou noc že? Příště než řekneš nějakou podobnou kravinu, tak si zjisti reálie. Kdo si myslíš, že je momentálně největší producent desek a grafik?Citace:
a pak firma asus dle mého názoru jde do pr*ele
Btw. pokud má někdo dovoleno od výrobce (nVidia, ATI) přizpůsobovat design karet pro svou potřebu, tak je to vždy ASUS, protože jde o nejlepšího výrobce graf. karet vůbec. Tuto možnost měl ještě Hercules, když existoval. Většina ostatních výrobců dělá karty podle designu ATI, což je sice jistota, ale ne vždy záruka nejlepší karty, viz. Sapphire R9100 s podtaktovanými paměťmi anebo teď R9800PRO 128bit.
ja kupoval par tech asusu , jsou vyborny , OC maj super , vybeaveni ke karte taky super , jedinej problem je v hlucnejsich chladicich (aspon kdyz jsem je kupoval ja , tak to tak bylo) :wink:
Nikdo tady neříká, že ASUS má špatný grafiky. ALE že ATI dělá jen pár týdnů a ukáže jen čas, jak na tom jsou i s ATInama!
A ať mi tady nikdo netvrdí, že vše co vyšlo od ASUSu bylo super!
V tomto směru je Sapphire prověřený. Je to stejné, jako kdyby Sapphire začal dělat nVidia karty. Chce to jenom trochu času, to je vše.
.... tohle je fakt - vsichni jiste znate problemy 9600 & VIA .... nejproblematictejsi je prave kombinace ASUS & ASUS - nejedeCitace:
Původně odeslal svaca
.... takze pokud mas via cipsety, radsi Sapphire, jinak treba podle barvy :) .. me se libi cerna :D
P.S. Sa tu hadate ze ATI= Sapphire tak jedine ze by sa ati prestahoval z kanady do Ruska
Neviem sice ci je to pravda ale z viacerych zdrojov mam potvrdene ze Sapphire je ruska firma. Teda aspon sidli v Rusku... :? :?
Nie, nie... jedine co sa tu niekto pokusal povedat je, ze Sapphire ma na svedomi drvivu vacsinu tzv. BBA kariet. A ze tato spolocnost ma dlhorocne skusenosti s touto cinnostou.Citace:
Původně odeslal ManDark
Inak, prezrad tie zdroje... :-)
[quotesvaca napsal:
Pryc od Asusu !
Je to nekompatibilni smejd .....
9600XT od Asusu nebezi ani na Asusu deskach
(9600XT + A7V600)
.... tohle je fakt - vsichni jiste znate problemy 9600 & VIA .... nejproblematictejsi je prave kombinace ASUS & ASUS - nejede
.... takze pokud mas via cipsety, radsi Sapphire, jinak treba podle barvy .. me se libi cerna
[/quote]
Tak to bych ani nerek....mam Asus A7V8X-MX a Asus 9600XT a chodi to uplne nadherne......
;DCitace:
Původně odeslal svaca
Jee s vama je sranda, ze Sapphire ma ve svem programu snazit se do povedomi lidi polozit prave rovnitko mezi Sapphire a ATI neznamena, ze to tak je
Navic tu spravne motate pate pres devate (Sapphire fakt neni ruska, i kdyz diky digit-life.com by se mohlo zda, ze jim tam patri trh s ATInami, taky ze asi skoro patri, sidlo ma myslim v Hongkongu a ty vyrobni kapacity v Cine).
Veky veku, kdyz uz to tak musi byt, je tu mozna PC PARTNER a jejich fabrika(y) v Cine (zkuste se podivat na Subsystem ID, cast Vendor treba u karet ManLi - to jen abych vam to trosku jeste zamotal ;-) ), kde se skutecne nejake BBA ATIny delaly. Ted uz spoluprace ATI a Sapphire bude asi siroka, mozna je i neco pravdy na tom, ze pracuji na navrhu designu karet.
Ale ne vsecky karty vyrabi PC Partner pro ostatni, vlastni vyrobni kapacity ma prave ASUS, Gigabyte, Celestica, PowerColor (CP tech, ted TuL), tusim jeste jeden ci dva vyznamni, ale nemuzu si ted vzpomenout.
S tim, ze pryc od ASUSu bych zasadne nesouhlasil, i kdyz jsem jeden z vlastniku A7V600 a koneckoncu vetsina lidi ode me prave o tech problemovych kombinacich vi
Muze to byt jinak, ale ja jsem mel uz dva 9600XT ASUS a oba sly oproti ostatnim R9600XT, co sem zkusil (FIC, 2x Sapphire, HIS), vyjimecne taktovat, jeden kus dokonce az na 614 MHz jadro (skoro jakoby ASUS dostaval nejake fajnove cipy, ale videl jsem v nejake recenzi, ze pro zmenu sel asi jen na 525 MHz). Ma VIVO i dobrou vybavu, opravdovou nevyhodu je jen fakt, ze ten chladic je hlucnejsi nez prave Sapphire, ale ne vic nez FIC.
Chcete dalsi problemove kombinace?
FIC 9600 + AOpen AX4SPE (i865PE), na KT600 ok
PowerColor/Canyon 9600 Pro LE + AOpen AX4SPE (i865PE)
Triplex Radeon 9600SE + AX4SPE i Intel Bonanza (i875P), ale na KT600 ok
Club3D 9600 Pro + A7V600
Skoro dycky kdyz neco blblo na i865PE,i875P, tak to zas na KT600 od ASUS pro zmenu dobre jelo, obecne ma 9600 serie nejakou zvlastni nevoli vuci AGP8x deskam, uz me to hodnekrat pri testovani na...
Este ma napada Foxconn...Citace:
Původně odeslal Mirek
Myslim, ze Foxconn vyrabi pro PowerColor (CP tech., nebo jak si zrovna rikaji ;-) ).Citace:
Původně odeslal sisi
Muj osobni nazor je tento: až se via nauci dělat ovladače jako nvidia, tak by teprve měla vydávat nové čipsety, poněvadž ''hyperiony'' stojí za velký kulový, všetně podpyry starších desek. Já osobně bych nikdy nekoupil jinou kombinaci než nforce+sapphire.
Saphirre je dobry ale ja by som bral asus
Saphirre ma na h*vno chlazeni
No já bych spíš viděl problém ve VIA, než v ASUS - potažmo Radeonu :-)) Nicméně ASUS mi už taky nepřipadá jako ta firma, co jsem ji znal z dřívějška. Dnes je to šedý průměr s nikterak nevyčnívajícím zbožím.Citace:
Původně odeslal bokononista
Mno, ja som kupoval Asusu asi pred rokom a som s nou bars spokojny ;)
Povodne som ju ani nechcel taktit, ale ked som po rozbaleni uvidel na pamatiach napis "Samsung" tak moj povodny plan isiel ta-tam :wink:
Teraz VELMI rozmyslam na tou 9600XT, ale nemam prachy... ked kupim disk, tak idem do nej... dokonca som pocul, ze ma 700 MHz Samsungy, ale taktene na 600 MHz... mozne sa niekto z vlastnikov vyjadrit k tomuto?
Diky...
Ma pameti Samsung nebo Hynix (myslim ze ty i stridaji) 2.86 resp. 2.8 ns coz odpovida skutecne 350 (700 MHz efektivne).
Ale pretaktovani ze 600 na 700 Mhz neni jiste, nejspis je nizsi napajeni, nez by potrebovali 2.8 ns pameti @ 350 (700) MHz, takze bude zalezet jako vzdy na stesti.
Jednoho 9600 XT Safiira mam doma (od Wolferina) a jsou na nem Hynixy 2,8 ns na 325 MHz. Taktnout jdou v poho na 340 i vic, ale pak jsou uz v Benchmarkach horsi vysledky nez pri zakladni taktu(dela to chyby)-chtelo by to vic voltiku. Jadro se da krasne vyhnat az na 576 MHz, ale zatim to v nicem nepotrebuju, tak jedu na zakladnim taktu.
Akorat me stve ze to treba ve Vietcongu, WarIII nebo H&D2 obcas udela nejaky "blesk" pres obrazovku (pokud to ma nejaky "odb(p)orny" nazev tak sorry). :|
chcel by som podotknut, ze na mojej konf. nejdu niektore tituly:
Unreal Tournament 2003 //hadze general protection fault
Call of Duty //zamrzne
velmi ma to nastvalo. nepomoze ani preinstalacia WINXP.
skusim zohnat este ine verzie :?
EDIT
halloooo, cakam nejake reakcie! sakra
Dnes som kupil r9600xt saphire.Predtym som tento thread ani nevidel.Ale Asus uz nie GF3 TI200 mi odisla po 2 rokoch len tak z haluze ze tuk a vidim ho.....
PS: Asus ma na grafiky zaruku 3 roky saphire 2 ale ani to ma nepresvecilo
Saphire R9600XT Fireblade za 5k-jistota!
Ten overclocking tveho kusu, co mas v signature, ale moc presvedcivej argument neni :-)
Citace:
Původně odeslal TOPIČ
He,he-to jsou defaultní hodnoty!!! ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Mirek
no jo, je to FireBlade, ale u vseho mas pretoceny hodnoty (pameti, cpu, ..), tak sem si rikal, ze ti to asi moc nejde ...
tak to vyklop, kolik s ni das max.stable? :-)
zatim sem prave s ASUSama uspel u OC vic (teda 2x ASUS 9600XT a 2x Sapphire 9600XT neFireBlade)
Jádro jde na 560, ale s pamětma nehnu vic než 2MHz :-( (samsung 2,8 ns by měli jít na 700MHz-asi horší kus).CPU jede stabilně i na 2501MHz a paměti na 460MHz.
Edit:Tak jádro už si nechalo říct na 573MHz. :-)
Edit2:Je mi to stejně na nic-hry nehraju!
To sem si prave myslel, docela maly pretakteni, zajimalo by me, jestli ma nekdo ty FireBlady vubec solidne pretakteny ...
Ty ASUSy prave celkem sly dobre taktit, ale vrcholne jsou asi Ge(X)Cube, i to chlazeni uz neco slibuje ... kdyby tak byly v CR :-(
mno skus podtaktovat grafiku, ci ti to pomoze. Alebo skus nainstalit ovladace serie 3.x - najlepsie 3.7Citace:
Původně odeslal DamaGer
Na mojej grafike to tiez blbne ak necham takt vid popis dole, ale akonahle skusim vratit takt grafiky naspat na 250/250, tak ide Call of Duty uplne vpohode - takyto problem mam LEN v Call of Duty CMR4 , vsetko ine, co mam (CMR2, MOHAA, Q3, NHL, NFS, ...)ide vpoho na 290/290 - este skusim nechat 290/290 a mainstalit Cat3.7 a spustit Call of Duty ci to zatuhne...
ale je fakt, ze v poslednej dobe - mozno od kedy pouzivam Cat4.x sa mi zda, ze moj pasiv chladic na R8500 pece v hrach jak svina :!: ...
POKIAL BUDES TAKTOVAT MYSLIM,ZE SAPHIRE S VGA SILENCEROM BY BOLA DOBRA VOLBA,POKIAL NIE,TAK ASI ASUS MA +VETRAK,BUNDLE
tak abych take prispel. mam epox kra2+ ( kt600 ) a asus r9600xt a bezi v poho i na agp8x. co do taktovani nevim, pac me to v tuto chvili nezajima.
Mam 9600 XT od Sapphire (viz. podpis) a s taktovanim jsem mel trochu problemy - neustale to padalo v D3D. Ale jak se ukazalo, nebylo to kvuli karte, ale kvuli RAMkam (A-Data uz nikdy :!: ). Takze jsem se moh vratit k trapeni grafiky a zatim to vypada ze by mohla jet na 550/720 ale musi se chladit pameti, hrozne pecou a GPU taky bude chtit neco lepsiho.
Prave sa tiez rozhodujem medzi tymito dvoma kartami resp Sapphire 9800se (256bit). Pobezi to na doske Asus p4p800 (i865) a 3GHz NW. Ktoru by ste odporucili ???
No ak máš možnosť tak zober tú R9800SE 256bit, v podstate by to mala byť vykonnstne R9600PRO s 256bit pamätami s teoretickou možnosťou odomknúť pipeliny a dostať plnohodnotnú R9800 (nePRO) takže ak nieje drahšia tak radšej tú
No ako som pisal v inom drede, tak to vyzera ze v BA su iba same 128bit verzie (Agem- odpoved od nich je dost divna, tak ani boh nevi; Emsonic ma 128bit; BGS pise 256bit ale stoji tolko isto co v Ageme, takze boh vi tiez). Vykonostna priepast medzi 128 a 256bit je taka velka ze pokial by neslo unlocknut tak by to bola dost draha karta bez vykonu. Takze ak do tyzdne nenajdem 256bit verziu tak idem na 99% do Sapphire 9600XT.
přesně tak záleží hlavně na štěstí,ja mam Sapphira 9600XT s pamětma Hynix a co jsem je zkoušel dostal jsem se na 360Mhz(720Mhz),možna by šli ještě trošku vejš ale chtělo by to trošku vetší chladiče na paměti a foukat na ně větroněmCitace:
Původně odeslal Mirek
ja mam Asus A9600XT a odkedy ju mam, mam len s nou problemy, davnejsie na fore mi poradili ze by to mohlo byt mojim slabsim procesorom, tak za par dni kupim novy a uvidime
inac mam s nou este jeden problem, na krabici/stranke vyrobcu atd. sa uvadza ze ma memory clock 600Mhz ale vo windows a vsade mi vypisuje len 300Mhz... som to oveclockoval na 600, ale v novom catalyst control center uz moznost OC nieje
ehm, a nebude to tym, ze 300MHz real = 600 DDR ??? :idea:Citace:
Původně odeslal Edwin
no a ked chces pretaktovavat, tak pouzivaj "Omega" catalyst ovladace :idea:
ja mam od Sapphiru a nemam s ni problemy, teplota pri max. zatezi nejde pres 48C a mam celkem dobre vetranou skrin, kartu jsem netaktoval, ATi na Sapphiru je uz celkem tradice
NEVYM JAK TOBJE ALE ME TO SLAPE OK A NESTEZUJI SICitace:
Původně odeslal svaca
Copak mas zminovane komponenty ???? :-)
Nemas .....
Promin, ale tahle chyba je VELMI znama a hlavne smutna ... jelikoz se jedna o stejneho vyrobce ...
Jinak k postum ... 9600XT delam hlavne tyto: Sapphire, 3Dclub a Asus a 90 procent hernich compu je na VIA (KT600-KT880) a VETSINOU musim dat AGP na 4x a pak zadny problem, (to se tyka i 9600Pro) jinak R9200, R9700, R9800 bezi samozrejme v AGP 8x ....
I kdyz je to vlastne jedno ....
MSI KT600 + ASUS 9600XT AGP 8x a FW-on. no problem
OC : 550 Mhz jadro a 720MHz pamäte. - a to som sa stym este nehral...len AGP 1,7V
asus rulezzz
:-)