http://www.opera.com/download/
imho hodne dobre! paci aj vam? ;)
MC
Printable View
http://www.opera.com/download/
imho hodne dobre! paci aj vam? ;)
MC
ten zmrd mi ponuka rovno Operu na MacOS... ale to nechcem, mam Safari a to je the best...
Ja uz niekolko rokov pouzivam mozillu (najskor netscape) a som spokojny... Na opere mi vadi reklama...
od toho je Serials 2000 :wink:
OT OT super pani :roll:
btw ad reklam > nova opera ma moznost textovej reklamy a ta zabera iba malu cast ... skusal ju vobec niekto z vas co sem pise rozumy? grr
MC
:idea: Hm. To ma nenapadlo! A nekontroluju pri aktualizacii zhodu SN ?Citace:
Původně odeslal G_R_E_E_N
jo tak to nevim ja mam 7.23 (chvily do ty doby IE) a nemel sem nejak potrebu aktualizovat kdyztak nekdo napiste co je tam novyho ..btw tenhle thread asi smazou :?
Pouzivam zaroven Operu a Firefox k maximalni spokojenosti 8-)
kdyby tady NEKDO nedelal velkyho drsnaka a necitoval (i kdyz neprimo) kde se daj sehnat SN, tak at se pak nedivi. btw pokud chces vedet co to ma novyho, tak proc se aspon nepodivas na jejich stranky? http://www.opera.com/products/user/i...atform=windows :roll:Citace:
Původně odeslal G_R_E_E_N
MadCap: diky za tip, uz stahuju! a ja si rikal ze uz dlouho nebyla nova verze :-) hlavne aby zpravili oznacovani textu ve formularich... no, sem zvedavej, vypada celkem zajimave. hlavne irc klient by mohl byt dobrej a asi i pridelali lepsi podporu DHTML...
Nainstaloval jsem ho pred pul hodinou a zatim bezi k naproste spokojenosti :D Vypada, ze toho bude umet oproti 7.23 docela dost, pry je komplet prekopany m2 klient, lepsi uzivatelska "pritulnost", atd... :roll:
ja sem prece nedelal zadnyho drsnaka pisu co me napadne ...ale at na to koukam jak chci tak v tom zadny drsnactvi nevidim ..no nicn noCitace:
Původně odeslal ripper
uz stahuju.mam 7.23 a je super.jenom me stve ne100% integrace Flashgetu. ;D
Tak sem ji taky stahnul,vypada celkem v poho,ale nejak se v ni nedokazu zorientovat,v 7.23 sem byl zvyklej,ze mam oblibeny polozky vlevo vedle okna,ale tedka tam jsou okna dve a to se mi moc nelibi,a kdyz si hodim obl. polozky nahoru nad listu,tak se mi tam pak nezobrazej vsechny,proste humac,jak to mate vyreseny vy?
opera je supr, ale až na zatím mnou zjištěné dvě chyby.
1: např pokud chyi přidat příspěvek k nějakému článku na CDR.cz tak nemohu(nedá mi to vůbec šanci cokoliv do textového pole napsat)
2: na webshopu edcz.cz nefunguje hlavní menu = po odkliknutí bez odezvy.
kdyby nebylo těchto dvou chyb tak klidně smažu IE.
bohužel tyto nedostatky jsou i v nové verzi 7.50 :-(
Tak sem si ji uz taky nainstalil a de z disku. Na nekterejch strankach kde fungovalo na pravym tlacitku copy link to ted nejde. Navic ten design je desnej :) Du zpatky k 7.11 :P
staci dat pravej klik mysi na ten panel, vybrat Panel selector placement a dat off :wink:Citace:
Původně odeslal mejla
Takova blbost a me to tu teda pekne s..lo,uz sem to chtel odinstalovat a vratit se zpet k 7.23,takze very thanks ;D :lol:Citace:
Původně odeslal ripper
P.S. no tak to sice funguje,ale zase sem se uplne zbavil moznosti zavrit/otevrit oblibeny polozky,proste sem byl zvyklej nahore na tu hvezdicku
ja sem mel doted taky operu 7.23, ale na zadnou hvezdicku si nevzpominam. uz dlouho ale pro totez pouzivam F4 a to funguje doted, takze no problem :wink: na hvezdicku se vykasli :-)Citace:
Původně odeslal mejla
okej,ty si muj spasitel :),to je presne to co sem potreboval,presne tuhle funkci ma prave ta hvezdicka,sem na ni zvyklej i DC++ a tak,tady mi dost chybela ale uz je to v poho :D
Tak to napis na Opera forum,at to muzou opravit...Citace:
Původně odeslal herma
Chtěl bych se zeptat, jestli Opera umožnuje měnit nastavení pohybových přikazů myší, podobně jako MyIE?
jo, da. sice jsem si doted myslel, ze ne, ale prave jsem se presvedcil o opaku - v settings -> mouse and keyboard -> mouse setup -> editCitace:
Původně odeslal marzocchi
Hej, Da se tam nakopirovat "cz" pro 7.23!Nove veci jsou anglicky,ale jadro pracuje v pohode cesky.Citace:
Původně odeslal ripper
PANI CHCEM CESTINU ALEBO SLOVENCINU DO TEJTO OPERY.
a povedzte mi (lamerovi) prečo použivať Operu ake mate dôvody.
please nenadavať ale chcem počuť v čom a prečo OPERA !
ďaka
Me naopak porad vadi, ze programatori do novych prohlizecu integruje kde co, misto aby udelali maly, jednoduchy a spolehlivy prohlizec.
ad cestina: myslim ze tohle by melo jit: http://opera.wz.cz/windows/cestina750win.zipCitace:
Původně odeslal cLiVe
a proc ji pouzivam? jednoduse proto ze umi vic nez MSIE a nejdriv sem zkusil operu (k mozille sem se uz nedostal - nemel jsem duvod ;D). Strucne: stranky muzou byt jako jednotliva okna v ramci jednoho beziciho programu, plna nastavitelnost, vestavenej e-mail klient, ted i irc, celkem dobry zpracovani oblibenych polozek, stahovani souboru se da samozrejme kdykoliv prerusit a pokracovat pozdeji, primo vedle adresy okno pro vyhledavani googlem a jinyma vyhledavacema... pokracovat bych mohl dlouho. navic se mi s ni proste dobre pracuje. sam poznas ze je to uplne neco jinyho nez MSIE
Huncut: ja myslim ze mailovej klient v ramci webovyho prohlizece se hodi, stejne tak s irc... ale je to otazka nazoru
2cLiVe: no jede to rychleji pres gprs ( lepe cachuje a neceka na tabulky ) a hlavne na ni nefunguje vetsina exploitu pro IE
2all: mam dotazek jak v opere rolovat zalozky i horizontalne ( zalozky pouzivam, ale mam na leve strane hodne volneho mista a tak bych je chtel zuzit )
EDIT: a opera umi krasne zoomovat :-)
jo ted me napadlo, ze RSS bezi jen v ramci toho mailoveho klienta. coz me docela mrzi. ja to snad nikdy pouzivat nebudu :roll:
Tak si porid firefoxe.Citace:
Původně odeslal Huncut
pls hodte sem nekdo obrazek jak mate upravenou Operu...thx
http://pics.madcap.info/opera.png
skin fresh no color scheme a bezne mam lavu listu zasunutu :) inak cisty minimal ako vidite ;)
MC[/url]
Tak jsem si rekl ze ji taky vyzkousim.. OK, Firefox je stejne nej ;)
jinak http://pics.myslenka.net/opera.png
skin cocoa
Mas povoleny JavaScript ?Citace:
Původně odeslal herma
Ja mam verzi 7.23 a ty stranky mi v pohode jdou :wink:.
Viz: http://www.cdr.cz/a/10622
ten prispevek od ron, to jsem ja :-) .
Jsou v Opere 7.5 nejake rapidni zmeny oproti 7.23?
tak sem si ji teda taky stahnul a je fakt dobra ..tedka sem mel sce 7,23 ale v nekterejch situacich bych si bez IE neobesel ale 7.5 uz se zda bejt fakt vychytana
Hehe Firefox to ma samotny side-panel, hec [flame], taxi porid poradny borwser ;D[/flame]Citace:
Původně odeslal mISHA
Jinak na RSS je imho lecpci standalone program. Mam s nima lepsi zkusenosti nez s integrovanyma.
Moje Opera:
http://home.tiscali.cz/reddish/Obrazovka.png
skin Fresh
Vadí mi, že stránky se ukládají jako mišmaš do jednoho adresáře s obrázkama nebo se uloží bez nich. :evil: Jde to nějak změnit, aby se ukládaly jako v IE???
Díky
ty mas, operu 7.23. Pekne, ale az na tu reklamu...Citace:
Původně odeslal dekon
Diky :-) .
Odstranovat reklamu zatim nezkousim, pri brozdani mi nevadi :wink:.
da se to zmenit jenom v tom smyslu, ze se to cachovani da vypnout :lol: ja se moc v cachi, co dela IE, nevyznam, ale prijde mi to dost chaoticky. takhle mas vsechno na jednom miste a vis ze neni bor.del jeste nekde jinde... samozrejme muzes mit na vec jiny nazor, ale jediny co s tim udelas je jit k IE (coz je IMO blbost), protoze tohle nastavit nejdeCitace:
Původně odeslal Kouzer
Mam dotaz jestli jde nejak nastavit aby po spusteni Opery mi nabidla pripojeni k internetu jako to delal IE, pouzivam totiz Dial-up a opera mi jen napise ze stranku nelze najit a musim se pripojit rucne, je mi to totiz divne ze by to neumela kdyz v ni jde nastavit aby po zavreni odpojila pripojeni.Diky.
Tak uz je i cestina :-)
http://web.telecom.cz/j353840/opera/cz.htm
Myslim, ze mel na mysli, kdyz si chces ulozit stranku manualne. IE stranku ulozi a vytvori k ni adresar, do kteryho nahaze vsechny obrazky apod, zatimco Opera to ulozi vse dohromady, tzn. ten mišmašCitace:
Původně odeslal ripper
Přesně to jsem měla na mysli..... 8-)
hmm, tak v tomto problém není...Citace:
Původně odeslal dekon
Ľudia 2 otázky:
1.Keď kliknem na nejaky obrazok zobrazi mi ho ale keď chcem isť naspäť neviem ako. Napr. ako tu keĎ som klikol na obrazok upravenej Opery. Proste žiadny krok späť ani späť...
2. AKo , kde nastavim aby Opera vytočila spojenie. Na to som neprišiel, musim vytačať ručne a potom zapnem operu.
Pomaly si zvykam a musim uznať že ma niečo ta Opera do seba :)
neni to tim, ze se tady na 4u oteviraji odkazy do novyho okna? tj do novyho tabu? To pak tezko muzes jit zpatky, kdyz je to v tom tabu jako prvni. Ale ber to s rezervou, operu uz nejakej patek nepouzivam..Citace:
Původně odeslal cLiVe
OPERA je NEJLEPSI !!!!!!!!!!!!
Pouzivam ji uz od verze 5 :-)
Tak po prechodu z Opery 7.23 na 7.5 nastaly velky problemy... pri browseni (parkrat za hodku) opery hodi error a to tenhle "V aplikaci Opera Internet Browser došlo k problému a je třeba ji zavřít. Omlouváme se za vzniklé potíže."
Nemel nekdo stejnej problem? nejaky napady co s tim? pekne me to sere :evil:
jo tak sorry, nepochopil sem :oops: myslim ze zmenit se to neda, nebo aspon nevim kde a to mam nastaveni celkem dost prolezlyCitace:
Původně odeslal Levis_X
presne jak rikal KtK, otevre se ti to v novym okne/tabu, takze samozrejme nemuzes jit zpatky, proste to okno zavri :wink:Citace:
Původně odeslal cLiVe
S tim je v opere problem, myslim ze nejde nastavit, aby to opera vytacela automatickyCitace:
Původně odeslal cLiVe
ja mel stejnej problem, jenze u opery 7.23 a po prechodu na 7.5 uz je to v pohode 8-). operacni system - WXPCitace:
Původně odeslal Khandar
ad 1) hm, zkus nastavit "Identifikaci jako Opera"Citace:
Původně odeslal herma
ad 2) ani me nehne se na ten web podivat ;o) ale mozna to bude spis fuserstvim autoru...(autoru webu abychom si rozumeli ;o)
stale hledam cestinu pro Operu 7.50, ale nikde ji nemuzu nalezt-muzete me nekdo rict, jestli jenuz nekde ke stazeni cestina pro 7.50ku?? dik
Clovece ctes co ti pisu ??? V TOMHLE TREDU POST OD SAM HAWKENS!Citace:
Původně odeslal Neller
Opera 7.51 OUT :
Kód:http://www.opera.com/download/
jo diky. Omlouvam se-prvne sem to nejak vubec nepochopil (ted uz me to jede krasne s cestinou-diky)Citace:
Původně odeslal jedik
dotaz: mohli by ste me pls lidi poradit co v Opere 7.50 nastavit aby se me nemohlo prepojit tel. pripojeni treba nekam na Bahamy atd...-jak to porad vidite v TV. Toho nastaveni tu je docela dost, tak nevim co mam povolit a co zakazat. Dik
Jak pisete v opere zavinac ? Vzdycky jsem psal zmacknutim Ctrl+Alt+V a bylo to. Ale ted kdyz to takhle zmacknu otevre mi to novou stranku a zavinac nikde.
S pouzitim anglicke klavesnice Shift+2 mi to zavinac napise.Ja chci mit ale ceskou ...
Mohl by ste mi nekdo poradit...?
Nainstaloval jsem si Operu a byl tam integrovany prekladac,respektive neco jako odkaz na web,kde se to prelozi.Pak jsem menil skin a nejaky nastaveni a uz to tam nemam...muzu to nekde zase zapnout???
Zkousel jsem i reinstall,ale nic :(
dik moc
drž ALT a na numerický klávesnici napiš 064Citace:
Původně odeslal Baffer
nebo staci normalne alt V a normalne to funguje..
me to pada stejne a pise me to i tu stejnou chybu. Jak ste to vyresili? mam 7.50 a XP profi CZ SP1Citace:
Původně odeslal Khandar
Jdou vam prehravat primo v okne videa v quicktimu? ??? Kdyz chi neco prehrat tak se mi otevre nova stranka a to je vsechno...
???
ALE JDE TO. Jen se tva OPERA musi identifikovat jako OPERA a ne jako IE !!!!!!!!Citace:
Původně odeslal herma
Protoze tyhle menu jsou prasacky udelany nakym generatorem. Videl jsem spoustu menu, ktery fungujou ve vsem. Ja bych to vubec neresil a na takovy stranky nelezl, moc jich neni. Je treba upozornit autora. Nemuzou si vsichni myslet, ze vsichni maji IE. Vim ale, ze jeden typ menu, kterej nejde v Opere, funguje v Mozille, takze IE vubec nepotrebujes.Citace:
Původně odeslal herma
Nedostatky? Ehm.Citace:
Původně odeslal herma
IE nemaz, je soucasti widli a plno programu pouziva komponenty z ie.
Opera rulezzz
Ale houbelec. Design si upravis, trochu "zaCUSTOMizuj", neee?Citace:
Původně odeslal Maxik
chvili venuj customize toolbars a bude to v pohode, 7.51 je fakt sqela
Ale vzdyt se to da COSTOMizovat !Citace:
Původně odeslal mejla
Dej pravy na tlacitka a Customize toolbars, dole zaskrtni "Show hidden toolbars..."
pak vzdycky klikni na nakou vec a vyber, kde ma byt ... jestli Left, Right, Top, Bottom nebo off
vzdyt je to tak jednoduche.
Vyrobce opery by ale mohl delat defaultni vzhled nejakej rozumnejsi, a ne ten bordel, kterej tam po instalaci je. Pak to lidi odradi, protoze neumi si s tim pohrat.
Ja som pouzival doteraz 7.23 s DUKI skinom (duki ruleeeeezzzzzzzzzzz) a tak trochu customized aby mi nezaberala vela miesta a teraz som si dal 7.5 a zmenilo mi to cca 1 toolbar ktory som, si dal naspet za 2min a je to facha jako hodinky.
Ludia trochu trpezlivosti nic dobre nejde len tak...
Tak sem začal Operku taky testovat a příde mi celkem v poho. Zatim jedu na 7.5, možná si sonu 7.51, ale asi tolik rozdílů nebude :).
Jen menší dotázek, je někde seznam pop-up oken který se maj blokovat?
A taky existuje filtr na blokování reklamy (bannerů a pod.) ?
Ten seznam zadnej neni. Ani myslim neni potreba.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Proste das F12 ... refuse popup windows...a je to. Nebo muzes zvolit zakazat pouze nevyzadava okna...to jsou ty, ktere oteviraji skripty na strance. Ale kdyz TY kliknes na naky tlacitko, kterym se otvira novy okno, tak to je povoleno.
Blokovani reklam? Jestli se nepletu, tak to v opere taky neni. Mozna nakej plugin??? Nevim, ja jsem tohle nikdy nepotreboval... navic ja mam GPRS pripojeni a surfuju zasadne pres CPROXY a to reklamy likviduje, takze pohoda.
Zavinac je treba delat ALT GR + V (= pravy ALT :-) )
Jinak potrebuju s necim pomoct...
Chci mit stejne jako v IE listu s odkazy, tak jako je na tomto screenu : http://comm.webzdarma.cz/opera.jpg
Je zapnuta "osobni lista".
Jenze kdyz u sebe zapnu osobni listu, vypada takto (odkazy do ni rvat nejdou) http://comm.webzdarma.cz/opera.gif
Asi jí máš nějak špatně nastavenou, nebo na ní nějaké pole pro vyhledávač, jak to z toho obrázku vypadá.Citace:
Původně odeslal comm
No uz jsem to vyresil, stacilo "smazat pole" a naprat tam zalozky...Citace:
Původně odeslal kecinzer
Jeste jedna vec... at to nemusim dlouze hledat, kde nastavit at se uprednostnuje DAP (download acc.) a ne op. stahovac...
Hmm a je to tu zase, muj stálý problém s jakoukoliv operou.
Přestává se cachovat obrázky. Prostě s každym načtenim stránky je znova stahoju už mě to fakt sere :evil:
Mas nastaveny dostatecny prostor pro cachovani?Citace:
Původně odeslal kecinzer
Kolik je dostatečný prostor, 10MB asi nebude stačit co :DCitace:
Původně odeslal comm